Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mimindannyian

14 bejegyzést írt és 899 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban Puzsér Róbert, Farkas Attila Márton (FAM) és Nagy Gergely közös videójában elhangzottakat elemzem ki időrendi sorrendben. 10. A tudománytörténet meghamisítása FAM bevezetőjéből számomra nem igazán derült ki, hogy konkrétan mi az, amit meghamisítottak az (új) ateisták a…..
mimindannyian 2021.04.20 09:25:59
@Sadist: "Dennis Prager mondta jól, hogy az erkölcsöt nem lehet a tudományból levezetni. "

Rosszul mondta, éppen annyira lehet levezetni, amennyire az egyes élőlényekeket. Evolúciós alapon. Ha kitalálsz felsőbb hatalmakat, az lesz a baj, hogy elszakadsz a valóságtól. Olyan elveket váratsz majd el a hatalmad nevében, amelyek időszerűtlenek, átgondolatlanok. Ez aztán olyan erkölcshöz vezet, amely önkényesen torz diszkriminációkat tartalmaz.
A Szkeptikus Klub következő rendezvénye február 17-én: Mit árul el rólunk a beszédünk? Sándor Klára nyelvész, társadalomkutató (Szegedi Tudományegyetem) előadása Hétköznapi tudásunk része, hogy a nyelvhasználat sokszor jelzi a beszélő csoporthovatartozását: közismert példa erre a nyelvjárási…..
mimindannyian 2015.04.30 21:15:05
 Közérzeti anyagunk következik. Az MSZP miskolci tüntetése egy demokratikus ország, demokratikus megmozdulása volt. Az ellenzék Magyarország kormányának távozását követelte, mert szerintük minden eredendő rossznak Orbán Viktor az oka. Nincs ebben semmi különös, mit is…..
HamPLÓ Wireless-less 2014.06.14 08:00:00
Nem gondoltam volna, milyen jó dolgunk van: itthon legalábbis lépten-nyomon ingyen wifibe botlik az ember: plázákban, közösségi tereken - de a MÁV-nál se csak az IC-ken van ilyesmi már, legutóbb a sima szobi ingákon (zónázókon) is tudtam használni - és persze a pozsonyi…..
Pár napja jött le a Philosophy Tube-on (egy tök jó csatorna, amit kövessetek You Tube-on) ez a kis videó a szabad akaratról, szóval gondoltam én is mondok róla egy-két szót. Szóval szabad akarat: a skót filozófus David Hume szerint ez a filozófia egyik legtrükkösebb kérdése és…..
Butaságbajnokunk ismét a legbugyutább módon próbálja bemutatni, hogy miért hülye és gonosz mindenki, aki nem hisz azokban a baromságokban, mint ő. Trollunk számtalan barlangja blogja között talán az egyik legkevésbé ismert a Szűklátókörű Társaság néven fémjelzett…..
mimindannyian 2011.07.15 14:54:49
mimindannyian 2011.12.28 23:53:14
@sötétvödör: hazugsággal bizonyítani, hogy mi igaz. Így megy ez wmikiéknél.
Szó esett már róla a kezdő postban is, mint jellemző érvelési hibáról, és álszent sejtetésről, de most, hogy egy új bejegyzést találtam a spirits blogon, gondoltam érdemes külön is kiemelni. Az idézet így szól: Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először…..
mimindannyian 2013.04.01 09:41:38
@Lone Wolf: folytatom: sőt, neked sem biztos, hogy igazad van. Legalábbis amennyi érvvel alátámasztottad a véleményed, annak alapján mondhatjuk, teljesen felesleges volt megszólalod.
mimindannyian 2013.04.01 21:49:59
@Lone Wolf: ezek szerint nem érted a mondandód elég jól? Akkor gondold át még egyszer.
Vágó István az interneten is nézhető FIX HD televízióban indított új műsort, "Szkeptikus vagyok..." címmel. A minden hétfőn új epizóddal jelentkező műsor első négy adása már megtekinthető. Az eddigi témák: Chemtrail - vegyi csíkok az égen Kristálygyógyászat Televíziós jósműsorok Lúgosítás,…..
mimindannyian 2013.02.14 17:19:14
@Janibácsi23: persze, szembemenni a mainstream marhaságokkal, az nagyon kifizetődő tevékenység... Lehet, hogy ma már nem égetnek meg és nem feszítenek keresztre, de hogy jól nem fizetnek érte, az biztos.
mimindannyian 2013.03.07 11:58:57
@mitmiért?: nincs baj a bűvészekkel.
mimindannyian 2013.03.07 14:23:25
@mitmiért?: való igaz, sokaknak elmegy az eszük az életük alkonyán, de egyeseknek már a derekán is. Ráadásul sok a csodaváró, aki tapsikol a bugyutaságok hallatán.
A Szkeptikus Klub következő rendezvénye február 19-én: Védőoltások és védőoltás-ellenesek: tények, hazugságok, teendők Ferenci Tamás előadása Az előadó Ferenci Tamás biostatisztikus, a BME Orvosinformatikai Laboratóriumának doktorandusza, a BCE Statisztika Tanszékének óraadó tanára, a…..
mimindannyian 2013.02.28 11:09:35
@Karinthy-paradoxon: elfogult, egyoldalúan szemezgetsz a tények között. Ami nem illik be a hitedbe, azt nem olvasod, nem érted, kitérsz előle.

Ebből aztán az is következik, hogy ezt a megjegyzést mindenképp vissza kell utasítanod.
mimindannyian 2013.02.28 16:27:48
@Karinthy-paradoxon: megint terelsz. Az, hogy én ezekre a kérdésekre tudom-e a választ és, hogy példát mutatok-e semmilyen összefüggésben nincs az elfogultságoddal.
Első alkalommal véletlenül bukkantam rá egy internetes oldalon a Hellinger terápiára, amit egy közismert lélekgyógyító és problémamegoldó, Soma „mamagésa” ajánlott a honlapján egy segítséget kérőnek. Utánanéztem a dolognak, és úgy találtam, hogy az eljárás Magyarországon is egyre inkább…..
mimindannyian 2013.02.25 10:42:29
@Intizar: nőellenesek? Ezt ki tudnád fejteni?
Ezekre a családállításos dolgokra zömében nők járnak, és nem úgy tűnik, hogy kényszerítenék őket.
Köszönjük vegyészmérnöknek az alábbi értékes írását Kedvenc trollunk gyakran példálózik Semmelweis Ignáccal, hogy lám az ő elméletét is kétkedéssel fogadták és végül mégis neki lett igaza. Idézetek tőle Semmelweissel kapcsolatban: „biztos buta vagyok, mint…..
mimindannyian 2013.02.23 22:55:01
@vegyészmérnök: ott a pont! :) Nem sikerült neki.
Aki esetleg szenved, mert nem látott Wmiki aranyköpést már hetek óta, illetve ha esetleg valaki büntetni szeretné magát, mert csúnya, rossz kisfiú/kislány volt, annak forró szeretettel - bár vonakodva - ajánlom a mester legutóbbi, fergeteges remekművét, amelyet egy szokásos, hamis…..
mimindannyian 2013.02.20 16:54:35
@Tom Benko: miről szólhatna még? Van új a Nap alatt wmiki repertoárjában?
mimindannyian 2013.02.20 21:44:09
@vegyészmérnök: hasonló dolgok mondhatók el, mint a legtöbb téveszmékhez ragaszkodó, beszűkült gondolkodásuról. Amennyit megmutat a neten magából, az elég vézna anyag elemzésre, és arra kitértem a legelső post végén.

Egy ismerősöm találkozott már vele egy személyiségfejlesztő tréningen, úgy, hogy ő nem ismerte, nem ismeri a netes megnyilatkozásait, így talán elfogulatlannak tekinthető a véleménye: "nagyon nehéz karakter, sokszor elég bántó a stílusa". Úgyhogy élőben sem lehet vonzóbb, mint itt.
mimindannyian 2013.02.21 13:54:35
@vegyészmérnök: Semmelweis benne van a legelső post-ban.

Vagy te bővebben fejtenéd ki? Ha igen, írd meg nyugodtan, szabad a pálya!
Társaságunk kedvenc hírportálja az index.hu. Ők szintén racionálisan közelítik meg a dolgokat, mindig csak a tényeket közlik. Néha azonban ők is hibáznak, és a tudomány rovatban megjelennek olyan hírek, amik nem tudományos hírek, hanem csak alacsonyabb rendű ún. "bulvár"…..
Mese egy emberről, aki azt hitte, érti a fizikát. Nem is akárhogy, mindenkinél jobban...
A Szkeptikus Klub következő rendezvénye december 18-án Beszélgetés Dr. Paál Tamással és Dr. Lakos Andrással Big Bad Pharma? Miközben Magyarországon európai összehasonlításban is nagyon sok gyógyszert fogyasztanak az emberek, nálunk is általános, de legalábbis trendi vélemény, hogy a nagy…..
mimindannyian 2013.01.01 12:34:29
@Karinthy-paradoxon:

1) mielőtt a Bad Pharmát azonosítod az EBM-mel, talán ezt indokolni kéne. Továbbá nem ellhallgatni, hogyha az EBM a bad, akkor a nem EBM a Worst Pharma.

2) "Amit kérdeztem, hogy van-e bizonyítékod arra,
hogy az EBM a gyakorlatban jobban szerepel."
Minél? Ha van két módszered, az egyikben kérünk bizonyítékokat, ám ezek nem mindig igazak, a másikban nem is kérünk semmit, vajon melyik lesz megbízhatóbb? Nyilván ahol kérünk bizonyítékot, az csak jobb lehet, de legrosszabb esetben is ugyanolyan, mintha egyáltalán nem kérnénk, és mindenki azt blöfföl, amit akar.
Firaizmus Filozófiai Iskolája bezárt! Szerintem a Szkeptikus Társaság facebook nyitott csoportja egyes tagjainak,  kár volt megint kakaskodni, kár volt ismételten ujjat húzni a firaizmussal. Korábbi blogbejegyzésem, aminek ez lényegében a folytatása. Firaizmus - Szkepticizmus…..
A Szkeptikus Társaság rendszeresen kap leveleket. Támogatókat és kritizálókat egyaránt. Az ellenérdekeltek támadásai sem ritkák, tevékenységünkből fakadóan számítanunk kell rájuk. Nehéz azonban megszoknunk az erős indulatokat, amivel például a legutóbb érkezett e-mailben is szembesültünk. Nem ezért…..
A macskákra mindenképpen, különösen akkor, ha az állatot a mikrosütőben szárítjuk. Egy több változatban terjedő városi legenda szerint ugyanis az USÁ-ban megtörtént, hogy egy gondos gazdi a mikróban szárította meg elázott házikedvencét, majd miután az állat elpusztult,…..
mimindannyian 2012.10.21 11:18:36
@Gyulimali: "A mikró éppen ellenkezőleg működik, mint, ahogy leírtad, éppenhogy belűlről melegíti a benne lévő ételt, "

Ez is egy városi legenda, nem igaz. A post írja helyesen, kívülről melegít, ott is elsősorban a vízben gazdag részeket.
[ Tartalomjegyzék gyanánt > Biztonság > Bad statistics > A német KiGGS-tanulmány és az oltatlanok egészségi állapota az oltottakhoz képest ] Ebben a sorozatban a legbotrányosabb metodikájú védőoltás-ellenes "tanulmányokat" fogom leleplezni. Célom nem csak a konkrét…..
mimindannyian 2012.10.10 21:55:52
@Szilágyi András: "Beliefs come first, explanations for beliefs follow."

No igen, így indul, de pont ezután jön az érdekes lépés, ahol az eltérés megmutatkozik, a kritikus gondolkodás, illetve a másoktól hallott kritika megfontolására való hajalam, avagy annak kirekesztése. A konteósok itt csúsznak meg, hogy körömszakadtukig védik a hibás prekoncepcióra növesztett érvrendszerüket. Ebből kifolyólag az érvrendszer bár magában lehet koherens, de a való élet más dolgaival már csak irreálisan nehezen összeegyeztethető, tehát ezen határvonalon igenis megmutatkozik az inkonzisztencia.
mimindannyian 2012.10.10 23:24:31
@Szilágyi András: szerintem sincs nagy különbség a gondolkodási sémák között. Épp csak annyi lendület kell, mint amikor valaki egy kudarc után mindent sötéten lát, másnap pedig ugyanazon eseményeket már rózsaszínben. A konteósok hosszútávú, akár életreszóló fájdalom okán férdén értékelnek ki nehezen ellenőrizhető tényeket. Aztán persze ezen állapot elnyúlása magávalhozza a kognitív disszonancia csapdáját, és hasonlóan válnak eszmék rabjaivá a konteósok, mint szerfüggővé a szenvedélybetegek.
A Szkeptikus Klub következő rendezvénye október 16-án Csupor Dezső egyetemi adjunktus: Mi van a kapszulában? Az elmúlt években a gyógyászati céllal használt termékek palettája gyökeresen átalakult, és az étrend-kiegészítők számának növekedésével ezek a termékek jelentős szerepet kapnak az…..
mimindannyian 2012.10.10 22:00:25
Már csak @Karinthy-paradoxon: állításaiban nem lehet megbízni.
Novemberben leszünk három éve kinn. Akik ismernek tudják, hogy alapfokú angollal érkeztem az országba. Ha 10-es skálán értékelném talán egy halovány 3-as lenne, vagy még annyi sem. Az okok sokrétűek, miért is nem kezdtem korábban neki komolyabban a tanulásnak.  Egyrészt…..
A Hír TV Gyógyhír c. műsorának szeptember 9-i adása kapcsán az alábbi levelet küldtük a műsor szerkesztőségének. Tisztelt Gyógyhír!Szeptember 9-i, "A BCG oltás hatékonysága" c. műsoruk véleményünk szerint súlyosan elfogult volt az oltásellenesek javára. A műsorban aránytalanul sok időt kapott egy…..
mimindannyian 2012.09.17 13:50:55
@polly graph: amint bizonyítanád, hogy a 15-60 éves kor közötti halálozási arány döntően az oltásoktól függ, akkor van értelme a felvetésednek. Viszont ebben a tekintetben max. neked ellenkező korrelációt fogsz találni.

Úgy is mondhatnám, hogy ha kisebb lenne nálunk a beoltottság aránya, még rosszabbak lennének az "életkilátások".
mimindannyian 2012.09.17 15:25:35
@polly graph: "Bámulatos, mennyi időtök van ilyesmire. Én jobban kihasználnám azt a pár évet!"

Akkor miért nem teszed? Tévhiteket dédelgetsz és hirdetsz, ennél rosszabb időkihasználást nehéz is találni. De ne vicceljük el! Érvelni nem tudtál, menekülésnek ez viszont igen gyenge volt.
Rohanás, csomagfeladás , check-in, majd vársz majd két órát még a repülő indulásáig. Persze el lehet ilyenkor is ütni az időt, mondjuk olvasással, vagy netezéssel , ez utóbbinak sokszor a mobilok akkuideje szab csak határt. Ezt a  kvázi holtidőt, üresjáratot igyekszik…..
Hétfőtől életbe lép Angliában egy új szabályozás, ami megengedi, hogy a rendőrségénél lekérdezd, hogy az új párod követett-e el családon/ párkapcsolaton belüli erőszakot a múltban. A "Clare's Law' bevezetésére azért került sor, mert 2009-ben egy férfi megölte a volt…..
mimindannyian 2012.08.02 12:07:33