Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rekafoto

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság egy külföldön tanulni vagy munkatapasztalatot szerezni vágyó fiatalnak a lehetőségeket elnézve nincs különösebben nehéz dolga. Az Európai Unió kifejezetten egyetemistáknak szóló mobilitási programjával a (most már) Erasmus+ -szal például akár három évet is kint…..
rekafoto 2014.12.05 22:53:37
@diggerdriver: amit te szeretnél, arra a számítógép a válasz. A tablet nem más, mint egy túldimenzionált telefon, az Apple esetében telefonfunkció nélkül.
Ma folytatódik az a sorozat, melynek célja, hogy megpróbáljuk közösen összegyűjteni egy-egy országról a legfontosabb tudnivalókat, remélhetőleg megkönnyítve azok dolgát, akik a határátkelést fontolgatják. Ma a svájci rendszert próbáljuk meg feltérképezni, méghozzá Svájci…..
rekafoto 2014.12.05 20:00:21
@svajcineger: volt regebb klubsaroksorozat, az amolyan kotetlen offolos lehetoseg volt. Tenyleg, @Határátkelő: mi lett a klubsarok posztokkal?
Némi túlzással fél Nyugat-Európát átfogja a mai poszt, hiszen Hollandiától Ausztriáig összesen négy országban élt az elmúlt években mai szerzőnk Déer, aki egy hollandiai ösztöndíjtól jutott el mostani ausztriai életéig. Talán nem lesznek minden tanulság nélkül valók a…..
rekafoto 2014.11.11 20:25:08
@diggerdriver: oszt olvasni tetszik-e tudni, vagy a write-only üzemmód megy? Idézek:
"azt meg végképp nem állítom, hogy meg akarnám mondani a népnek, hogy mit kommenteljen. Szerintem abból, hogy "én az ontopikot jobban szeretem, még Hintáét is" nem igazán fair velem szemben levezetni azt, hogy szerintem más hogyan kommenteljen.
Azzal, hogy szerintem finom a bacon, még nem akarom ráerőszakolni a vega haverjaimra. :) "
ezt olvasd el.... de csak a kedvedért leírom még egyszer, hátha akkor jobban elolvasod. Nem mondtam meg soha senkinek, hogy miről írjon és kivel mennyit beszélgessen. A mai másfél soros kommentemből Hintaszintű ferdítéstehetség kell, hogy ezt levezesd. Téged mellesleg miért zavar, hogy engem valami jobban érdekel? Az én véleményem nem fér bele a "mindenkidumáljonmindenről" filozófiádba? És miért nem? Jó lenne, ha nem kötekednél velem emiatt.
Ráadásul megsúgom, hogy bármennyire is csípi a szemed, a jövőben is ugyanúgy le fogom írni a véleményemet. Legtöbbször a posztról, néha a kommentek tartalmáról- Kommentelőket nem minősítek, azt pedig a továbbiakban sem fogom előírni senkinek, hogy miről beszéljen - ahogy eddig sem tettem, bárhogyan is szeretnéd ezt rám húzni.
Ha ez téged zavar, akkor - úgy, mint nekem annyiszor - adott a görgetési lehetőség.
(ha dupla, akkor elnézést)
rekafoto 2014.11.11 20:25:09
@diggerdriver: nem mondtam egy szóval sem, hogy zavar, sem azt, hogy csípi a szemem. Azt meg főleg nem mondtam soha, hogy miről kell beszélni. Téged miért zavar, hogy megjegyzem, hogy Hinta kommentjei jobban érdekelnek? Az én véleményem nem fér bele a "mindenkidumálhassonmindenről" filozófiádba? Teljesen feleslegesen kötsz belém. Jó lenne, ha leszállnál rólam s nem fantáziálnál össze mindenféle marhaságot arról, hogy kinek mit írtam elő a másfélsoros kommentemben, amikor ilyesmiről szó se volt. Ferdítésből Hinta szint vagy! :)
Egyébként megsúgom, hogy a továbbiakban is el fogom mondani a véleményemet. A posztról elsősorban, néha pedig más kommentek tartalmáról. Kommentelőket nem fogok minősíteni és senkinek nem fogom megmondani, mit írjon s mit ne, ahogy eddig se tettem. Ha neked ez nem tetszik, görgess nyugodtan. Most már tudod, hogy mire számíthatsz.
Remélem, emlékeztek még Móni két héttel ezelőtti posztjára, amelyben leírta, milyen volt a hatvanas évek végén Angliába emigrálni, és milyen volt az élet ott a következő évtizedekben. Akkor sokan kértétek, írja meg, miért döntöttek úgy angol férjével, hogy…..
Ma ismét egy olyan történet következik, melyben egy régi szerző életének alakulását követhetjük nyomon. Én nagyon szeretem az ilyen írásokat, mert mindig jó követni, kivel mi történt. Jöjjön tehát Kriszti, aki két éve még Dublinból írt, ma már Amszterdamban él, és onnan…..
rekafoto 2014.10.10 13:06:37
@házelőtthinta: nyugi, nem derült ki, hogy a párja nyugati-e vagy esetleg ázsiai vagy afrikai. A sunyi golddiggeres vádaskodásod csak az előbbi esetben élesítsd :) nem mintha akkor is törődne vele bárki.
Határátkelő Svájc 2.0 2014.03.24 06:46:00
Igazán érdekes utat járt be Tamás, aki egyszer már jelentkezett itt Luganóból (aki anno nem olvasta volna, az ide kattintva pótolhatja), majd – talán nem túlzás, ha azt mondom: általános meglepetésre – az egyetemet felfüggesztve visszatért Magyarországra. Most ismét Svájcban…..
rekafoto 2014.03.24 10:12:23
@tableno: vajon miert lenne baj, hogy valaki leir egy olyat, hogy "a baratom Farid" vagy "a baratnom Anna", noooormalis? Ne vigyuk mar komikus tulzasba az adatvedelmet, kerem...
A poszt nekem nagyon tetszett, a srac kiöntötte nekunk a lelket, szemelyes iras lett, ami mindig szimpatikus. Szovegileg hosszabb bekezdeseket szeretnek, ugy osszefuggobb lenne a dolog. De igy is elvezheto, csak kicsit jobban oda kell figyelni :)
Teljesen kizárt, hogy december 6-án ne Finnországba vezessen az utunk (ezúton is üdvözlöm Joulupukkit, remélem, mindenkinek hozott valamit – nekem virgácsot hozott, amiért annyira elmaradtam a levelek megválaszolásával, de megfogadtam, hogy mihamarabb utolérem magam), úgyhogy ma…..
rekafoto 2012.12.06 09:54:33
@Babette_: figyi, mindenki irkál hülyeséget néha, én is tettem, be is láttam, amikor felhívták rá a figyelmemet. Biztosan te is eljutsz oda egyszer. Nem nagy dolog történt, ne fújd fel. Hülyén beszóltál, figyelmeztettelek rá (nem rondán), ne puffogj, lépj tovább. Szia :)

@bpetya75: nem Suomi, hanem Ruotsi :)
rekafoto 2012.12.06 10:14:54
@Eino81: ez tetszett :) bár azzal vitatkoznék, hogy a német morfémák egymásra pakolása "szörnyű" volna, szerintem pont emiatt a legtisztábban átlátható nyelv, amellyel eddig foglalkoztam. De lehet, a finn még tisztább. Mindenesetre gyönyörű nyelv és szívesen megtanulnám, csak a kiejtés tűnik lehetetlennek, olyan sajátosan ejtik a magánhangzókat, soha nem sikerült leutánoznom.
Finnországban egész jól el lehet boldogulni svédül, mert elvileg hivatalos nyelv és az iskolákban is tanítják, de sok finn ismerősöm bevallottan nem törte magát a suliban a svéddel (ismerős ez az idősebb magyaroknak valahonnan?), nem szereti és inkább angolra vált.
rekafoto 2012.12.06 10:35:49
@Babette_: egyáltalán nem célom rendőrködni, személy szerint örülök neki, hogy ezen a blogon barátságosan tudjuk figyelmeztetni egymást, ha valaki elveti a sulykot, de ezek szerint te ebből nem kérsz - megértettem. Kár gúnyolódnod, ne rám haragudj azért, mert rosszindulatút írtál. De tényleg befejezem, legyen tied az utolsó szó, ha akarod, gúnyolódj még egyet.
Nagyon sok tanulságot (és nem kevés fordulatot) hordoz a mai poszt. A tanulságok közül számomra a legfontosabb, hogy ha nem nyitott szívvel és aggyal költözöl egy másik országba, ha felkészületlen vagy, akkor nagyon nehéz beilleszkedni. Következzen Ági története…..
rekafoto 2012.12.04 09:24:08
@Neon Fu: hogyan? egyszerű: megtalálta a nagybetűs életet, a nagy Őt, aki őt tejben-vajban fürösztötte, alig kellett dolgoznia és mégis megéltek, közben ragyogóan megtanult franciául és szerzett értékes élettapasztalatot is, aztán valahogy mégis ráébredt, hogy neki otthon a helye, mert a hazát semmi nem helyettesítheti, most pedig tudatosan készül a visszatelepülésre. Hepiend.
rekafoto 2012.12.04 09:59:21
@Neon Fu: szerintem a posztoló ekézése sem kimondottan logikai szempont :)
tárgyilagos szemmel annyit mondanék, hogy sajnálom a posztolót, de remélem, tanult a történetből, két év pedig nem a világ, egy szirszar büfészakos főiskolán is elvesztegethette volna.
rekafoto 2012.12.04 11:49:58
@multikarrier: Nekem külön tetszik, hogy leírja az akkori gondolkodási mintáit "jól lebunkóztam", "Azok közé az emberek közé tartoztam, akik ontják magukból a haza iránti utálatot" - nagyon sok ember soha nem jön rá, hogy valamit rosszul gnodolt vagy rosszul viselkedett, hanem életük végéig magyarázzák a viselkedésüket. A posztoló is mondhatná még mindig, hogy mekkora paraszt az ismerőse, hogy nem akar a fizetéséről beszélni. A posztoló mára belátta, hogy nem ő fújja a passzátszelet, remélhetőleg a jelenlegi gyűlöleteit is levetkőzi és derűsebb szemmel tekint vissza a franciaországi tapasztalatokra. Nagy tisztelet az ilyen embernek.

(Viszont ha a fotó az övé, akkor bizony jár egy fejmosás, hogy ilyen gyönyörű helyről önként elköltözik) :D
Amikor az ember megérkezik egy új országba, a legfontosabb dolgok egyike, hogy legyen hol álomra hajtani a fejét. Itt, a blogon is rengeteg posztban olvashattuk már, hogy milyen körülményekkel találja szembe magát a határátkelő, és remélhetőleg azzal is egyre többen tisztában…..
X. érthetően ki van borulva, mert napokig azért nem juthatott hozzá a külföldről rendelt csomagjához, mert a lerohadt a vámosok számítógépes rendszere. A Naiv Ügyfelet az készített ki különösen, hogy az ügyintéző abszolúte terméstes hangon közölte, hogy volt már emiatt…..
rekafoto 2009.05.29 15:24:22
@Smacika - Hétszünyű Kapanyányimonyók: szóval téged igazából az bánt, hogy valakinek van pénze és ideje (amit konkrétan nem értek, neten rendelni sokkal időtakarékosabb, mint boltba rohangálni) külföldről rendelni valamit? Sajnállak ez esetben :)
viszont a postban sok furcsaság van. Egyészt a 3 nap nem két hét. Másrészt 'állítólag olyan is volt, hogy hetekig lehalt' ezt tapasztaltad elsőkézből vagy csak legenda?
Harmadszor: ha egy rendszer leáll/lehal és emiatt áll a termelés, adminisztráció vagy bármilyen tevékenység, az elég kritikus hiba és bevett gyakorlat szerint 4 órán belül helyre kell állítani. Ha van megfelelő backup, akkor nehezen tudok elképzelni olyan szitut, hogy ha nem is négy, de 8 óra múlva ne futhasson újból a rendszer. Több napos, több hetes kiesést max egy cunami tudna okozni.
Először is nézzük meg együtt a (nagyon hosszú) videót, aztán majd jól le is írjuk, mit gondolunk a Google újabb nagy dobásáról... Az emailt máskor és másra találták fel, mint a csetet. Ám az online kommunikáció az elmúlt években olyannyira életünk részévé vált, hogy…..
FB külföldi vendége azonnal a magyar valóság közepébe csökkent, amikor nem tudott bélyeget szerezni a postán. Ha további budapest kalandokra éhezik, csak fussa át az elmúlt év posztjait, a Homár számtalan éttermet, bevásárlási lehetőséget és éjszakai szórakozóhelyet…..
rekafoto 2009.05.29 13:45:20
@potrzebie: én nem személyeskedtem veled, kérlek, te se tedd velem. Kösz.
Levél egy munkahelyről, ahol felügyelők állnak a dolgozók háta mögött, ahol a hasmenésért büntetés jár, ahol a legapróbb hibákat is megtorolják.Sziasztok! Én nem a saját sztorimat szeretném nektek lenyomni, hanem az egyik barátnőmét, aki megkért, hogy írjam le helyette.…..
rekafoto 2009.05.29 11:01:10
@Hivatásos beszólóművész:
'Más tészta hogy a post nyelvezetén is látszik az összes 6 általános végzettség. '
bocs, de ennek pontosan mi jelentősége van ebben az összefüggésben? Talán úgy gondolod, hogy a 6 általánost végzett embert nem illeti meg a normális munkahely, emberhez méltó munkakörülmények? Aki nem diplomás, az kussoljon és tűrjön?
rekafoto 2009.05.29 11:25:49
@Horasz: hogy te mekkora hülye vagy. Ha mindenki tanul, akkor ki fogja összerakni a mobiltelefonodat, a tévédet?
Bizisten nem gondoltam volna, hogy netközelbe jut az, akinek ennyire óvodás gondolkodása van.
Öt év - öt nyelv Igeidők 2009.05.28 02:03:00
Nem tudom ki hogy van vele, de én a magam részéről ki tudnék futni a világból az angol nyelv különböző múltidőitől. Biztos jó nekik, hogy le tudják írni/el tudják mondani, hogy a két múltbeli esemény között milyen reláció áll fent, de ha szigorúan veszem, teljesen…..
rekafoto 2009.05.28 16:10:19
@Bastie: hogy a will - will -ről nem is beszéljünk.
Nyolc nyelvet beszélek és tényleg egyiket sem keverem egyikkel, de ez a német will-nél mindig elgondolkozom hogy mostakkorhogyisvanez? :D
rekafoto 2009.05.28 16:15:07
@TUNYA: bizony örülnék neki :D
ha választhatnék, akkor legszívesebben egy ódon könyvtárszobában kutatnám a Hochdeutsche Lautverschiebung hatásait a regionális össznyelvi fejlődésére... de sajnos abból nehezen élnék meg :D
Sötét erők kerítették hatalmába Tutanhamon bankszámláját. Váratlanul és kitörölhetetlenül jelent meg a közüzemű megbízásai között a Nagy Kanyar Kft, ami egyelőre pénzt ugyan nem vett le tőle, de ha a cibeseken múlik még bármi történhet. A bankban azt sem akarták…..
Az ORTT Monitoring Osztálya az Echo TV 2008 márciusa és júniusa között sugárzott műsorai közül véletlenszerűen választott ki havi három-három programot. Meglepő "eredményre" jutottak: 1, az Echo TV hírműsorainak tartalma, a feldolgozott hírek, események…..
Haragszom Paprikáskrumpli 2009.05.27 17:01:38
Na, eltolom magam főzni, este a spanokkal megnézzük a bl-döntőt és szokás szerint én vagyok a kajafelelős. Olvassatok sokan, mert imádom a statokat és le kéne nyomnom azt a tavaly ősz végi napot, amikor a legtöbben jöttetek ide:)Kurva egy dolog ez a bloggerkedés...
Íme a zenék, amitől jól érzem magam ezen a nyáron:www.youtube.com/watchÉn vagyok a világtörténelem első náci hippije:www.youtube.com/watchMegjelent a Röyksopp új lemeze, amiről már írtam, íme a kedvencem:www.youtube.com/watchEzt Évának:www.youtube.com/watchmeg egy kis…..