Regisztráció Blogot indítok
Adatok
niyabinghi

0 bejegyzést írt és 191 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Kopaszodásmodor 2012.05.20 21:25:00
Mert nincs kopasz fej, csak seggig érő homlok. Mert az ész nem tűr meg maga fölött semmit. Én nem is kopaszodom, csak magas a homlokom és vékony szálú a hajam. Meg szőke, aztán nagyon átlátszik a fejbőr. Az árjaságnak vannak ilyen hátulütői amellett, hogy nem tudok lebarnulni.…..
Mondjon bárki bármit, szerintem a kutya nem való a városba, nem is a város, hanem inkább az eb miatt. Nem tudom elképzelni, hogy a gyakran sétáltatás közben látható nagytestű kutyáknak megfelelő a falak közti élet, persze nem vagyok szakértő ez ügyben, cáfoljanak…..
niyabinghi 2012.05.22 09:23:36
Szerintem az a lényeg, hogy a kutya a gazdája mellett lehessen minél többet - az, hogy belvárosban vagy kertes házban, mindegy. A normális kutyás igyekszik a többi kutyás és kutyátlan embert nem zavarva, őket tiszteletben tartva együtt élni a kutyájával. Városban sem kell más kocsiját lebrunyáltatni és falun is illik összeszedni az önsétáltató kutya által véletlen a szomszéd előtt hagyott csomagot és nem durcázni, ha szólnak. Ja és alap, hogy nem kell hagyni ész nélkül ordítani Buksikát, pláne ha nincs oka rá. Szép közhelygyűjtemény, de igaz.
Az is igaz, hogy a kutyával foglalkozni kell. DE nemcsak az első fél évben, hanem egész élete során. Akinek nincs rá ideje, vagy nem akarja, hogy legyen rá, nem kötelező kutyát tartani. A kutya és a kert szerintem tökéletesen összeegyeztethető: két kutyánk van (Parson Russell terrierek), nem a nyugis fajtából és már tervezzük a harmadikat (egy drótos német vizslát). Nem ásnak, nem rombolnak, mert találunk időt arra, hogy foglalkozzunk velük. Bent laknak a házban, de amikor egyedül vannak, akkor sem rongálnak. A kertes témához még annyit, hogy a kutya nem kerti dísz. Akinek az kell, vegyen kertitörpét, az garantáltan ott marad, ahová teszik. Ja és nem a kutyára kell fogni, ha csúnya a kert: aki a kutyájával nem foglalkozik, a kertjével sem fog. Nem nagy dolog naponta összeszedni a kutyaszart és hetente lenyírni a füvet, meg rendszeresen locsolni. Akinek igénye van a szépre, meg is teremti...
Modorosblog Gyerekszáj 2011.12.19 06:00:00
A gyerekek bölcsessége és romlatlan őszintesége néha egészen megdöbbentő. Mi, felnőttek hajlamosak vagyunk mindent túlbonyolítani - és sajnos a hosszú évek alatt megtanultunk profin hazudni. Ezek a kis emberek nem csupán imádnivalóak és aranyosak, hanem megtanítanak teljesen…..
Modorosblog Modorabécé 2011.11.03 06:00:00
  AutomaticeSzemben jónéhány borzasztóan trendi európai nyelvvel, a magyar egyszerűen nincs rászorulva latin jövevényszavak krónikus használatára. Ha mégis használjuk őket, akkor értelemszerűen a magyarban már meghonosodott kifejezéseket ildomos, bármennyire is légiesen trendi…..
niyabinghi 2011.11.03 18:42:23
@Fapuma:
kéremszépen, a túlmozgásos az a "fimota". a napokban világosítottak fel, hogy a neveletlen (indigó-/kristály)gyerMekeket hívják így.
Modorosblog A túravezető 2011.06.05 16:58:00
-Hejj, micsoda túrák, micsoda emlékek, kalandok... amikor összetrombitáltuk a családokat, aztán szombat reggel 8-kor találkoztunk a szentendrei HÉV-állomáson, a Nyugatiban vagy éppen a Bécsi útnál, a buszoknál? Sok kis csúnya, gombafrizurás, SZTK-keretes gyerek tépőzáras…..
niyabinghi 2011.06.05 22:06:57
@Professor Pizka:
potyognak a könnyeim :)
némileg kicsit off, de ilyen lábra nájlon'acskót kötöző hatvanas diákom nekem is volt a nyelviskolában tanítós időszakomban, csak Gyuribának hívták. büdös volt mint az állat és még zizgett is folyamatosan a nejlonnak hála. viszonylag hamar sikerült eltávolítani a csoportból. :)
niyabinghi 2011.06.07 12:39:06
@Zabalint:
Osztálykirándulásra mentünk, nem túlélőtáborba. Van, akinek a sárdagasztásról szól a túra, meg olyan is, akinek arról, hogy süt a nap, csicseregnek a madarak és szép környezetben sétálok. Nekem az utóbbiról ha már úgy döntök, elmegyek valamerre. Szerencsére nem sikerült egy életre megutáltatnia a természetet a tanárnőnek. Egyébként nem értem, hogy zuhogó esőben miért nem lehet azt mondani, hogy OK, akkor nem dagonyázni megyünk, hanem várost nézni?
Modorosblog Tudtad, hogy..? 2011.05.28 13:31:00
-Tudtad, hogy ha a testedben találó összes eret és hajszáleret egymás után fektetnénk, akkor egy 40 ezer km hosszú szálat kapnánk, amivel a Földet is kis híján körbe lehetne tekerni? -Tudtad, hogy évente átlagosan 34 pókot és különféle rovart eszünk meg alvás közben? Brrr...…..
Az urbánus közösségi lét szépségeinek igazi esszenciája. Egy igazi kis állam az államban. Csodálatosan szemlélteti kicsiben azt, ami nagyban sem működik. A modern magyar demokrácia összes autoparalizációs tünetegyüttesét hordozva, saját magára tekeredő anakondaként még…..
niyabinghi 2011.03.01 17:25:07
@vészmadár (pica pica):

ebben tökéletesen egyetértünk.

volt szerencsém hat és fél évet eltölteni BP-n, ennek kb egyharmadát egy újlipótvárosi gangos házban (pannónia utca). a mámék tökéletesen olyanok mint a fent leírtakban. az odaköltözést követő második napon már próbálkoztak feltérképezni az életemet, szokásaimat, kevés sikerrel. kb 20 éves voltam akkoriban és nem tudom, minek köszönhetem (talán az ajtófélfára kitett mezüzének? nem tudom), de mindig volt hozzám pár kedves szavuk. aztán lehet, hogy a hátam mögött minden voltam, csak úrilány nem, mindegy is.
miután eljöttem BP-ről , visszaköltöztem abba a lakásba, ahol fenőttem. ötlakásos társasház, normális lakóközösség. kivéve a tetőtérben lakó pumuklihangú szomszéd feleségét, aki nyugdíjas gyógypedagógus. amíg dolgozott, hetente mesélt a bajairól – epe- és vesekő hegyek, fájt a keze. lába, haja -, de mióta nyugdíjas, megfiatalodott. jellemző, hogy a házban lakó főorvos menekült előle, mert rendszeresen megtalálta a hülyeségeivel. a lakógyűléseken általában a kuka méretein szokott rugózni (megnövekedett szabadidejében harcos könyezetvédőé lépett elő és negyedórás kiselőadásokat tart arról, hogyan kell az ásványvizes palackot összetaposni), mert hogy a nagyobb kuka nincs mindig annyira teli, hogy ne lehessen lecsukni a tetejét, ráadásul lakásonként kb 140 forinntal kerül többe havonta. cserébe nem mellé kell pakolni a szemetet. de ő megfigyelte, hogy én mindig pont akkor dobom ki a szemetemet, amikor épp elvitte a kukás, pedig akkor tényleg elég lenne a kisebb is ha odatenném a kuka mellé mielőtt jönnek. agyfaszt kapok, amikor a pumuklihangú ember a porzsákor belesöpri a kukába, én meg gyanútlanul dobok bele valamit és emelet magasan száll a por. kb huszonöt évvel ezelőtt a földszintere és az első emeletre is csináltattak a lakók (2-2 lakás) egy-egy vasrácsot, így lehet pakolni a folyosóra is. minden alkalommal téma volt, hogy nem szabályos! ezt akkor hagyta abba, mikor megemlítettem, hogy az sem teljesen szabályos, hogy ők egy plusz szobát építettek hozzá a lakásoz (olyan faszán csinálták meg a lakásukat annak idején, hogy csak rajtuk keresztül lehetne kijutni a padlásra), ami akkor derült ki, amikor meg lehetett venni a lakásokat és felmérték a házat. bónusz, hogy a kéménybélelésnél derült ki az is, hogy valami fatüzelésű kályhát meg pluszban rákötöttek a kéményre, mindenféle előzetes bejelentés és szakértői segítség nélkül. az, hogy hónapokig rohad a folyosón az autógumijuk a kapu mellett, nem baj. ha szól valaki, leteszik a pincelépcsőre, nehogy valaki le tudjon menni. a felújításkonál mintha a fogát húznák a nagyságának, mert ő kispénzű nyugdíjas. a akarítónő fizetésemelésére sajnálja a pénzt, de amikor még nem volt és forgó redszerben takarítottak a lakók, helyette a férje mosta a lépcsőházat. szerencsére mindenki más normális, így nem nagyon rúg labdába, viszont paprikavörös fejjel indul haza egy-egy lakógyűlésről. amikor legutóbb akart valami kiselőadást tartani, bocs, nekem erre nincs időm felkiáltással otthagytam. másnap már hallottam vissza, hogy milyen tiszteletlen vagyok.

@Professor Pizka:

ajvé szűzmária, én nyelvtanár vagyok és itthon tanítok. miket terjeszthetnek rólam?! :D

@Brother Love:

parkolás témában a szomszéd házban lakó piros suzukis banya mindent visz: jó öt perc neki egy parkolás, cserébe egyszerre két helyet tud elfoglalni. ha beállsz a(z egyik) "helyére", szemmel ver.
Modorosblog Nagyiéknál 2011.02.02 06:00:00
-Na szevasztok gyerekek, jajj-jajj, köszönjük szépen, nagyon szeretjük. Aztán ne hozzatok folyton ilyen drága dolgokat, még rászoktatjátok nagyapátokat. Gyertek be, ott vannak a papucsok, a cipőket itt kint tegyétek le nyugodtan, senki nem bántja őket, a rácsot mindig zárva tartjuk.…..
niyabinghi 2011.02.02 12:56:43
@vészmadár (pica pica):
Elég ijesztő, amikor én ugyanazért - szinte ugyanazokkal a szavakkal - piszkálom Anyut, amiért annak idején ő baszogatta előszeretettel a nagymamámat...
niyabinghi 2011.02.04 00:11:18
@szellőláb:
nem kell ahhoz katolikus iskola, elég ha csak sokszor hallja és elhiszi.
egy régen látott gyerekkori barátnőm anyja mondta valamire tavaly, amikor találkoztunk, hogy "tudod, ez azért van így, mert minden a zsidók kezében van." ahogy kimondta, beugrott neki, hogy ezt nem biztos, hogy nekem jó ötlet volt elsütni. rögtön kijavította magát, hogy "de ez nem baj, érted." azóta nem nagyon keresem a társaságukat.
Modorosblog Az eminens kislány 2010.12.12 16:50:00
A szabad asszociációs gyakorlat oroszlánrészét köszönöm nosferato úrnak. Természetesen aki ilyen volt, ma már nem vállalja (ahogy Tibi fogalmazta kissé kuszán: "ma már senki nem volt ilyen"). Hajlandó vagyok elhinni, hogy nem te voltál. DE LÉTEZIK. Az ilyenekre…..
 Mindenkinek derűs, fergeteges szombatot! ;-) Azt hiszem, sok kitartó követőnknek hiányzott már egy ilyen belsős poszt, mint a mai. A Kocsmák népe c. duettünk után jöjjön egy újabb társadalmi csomópont: a buszpályaudvar. Most Peri az egyedüli szerző, köszönjük neki nagyon.…..
niyabinghi 2010.11.13 15:22:04
@Patrick Bateman:

Zseniális. _o_

@Blackwitch Willow:

Főleg, ha valami bibliamagyarázós banya az illető, masszív fokhagymaszagú lehelettel súlyosbítva.
Szia Tibi! Hát, hogy ti még így bírjátok! Őszinte tiszteletem. Le a kalappal!Megevett a fene. De ez most legalább egészséges. Valaki másnál kutyám született, én meg megint hülye voltam. Egyébként sok sok kafaságot még, már ha ezt így lehet. Sok sikert:Buffout Kutya,…..
niyabinghi 2010.10.30 17:36:31
@Babette_:

Még plüsskutya sem. :)
 Figyelem! Öncélú, öntömjénező, egyáltalán nem szórakoztató vagy akár vicces sorok következnek.Az Ez a nap más, mint a többivel meg a kellemetlen munkahelyi álmeglepetés-köszöntésekkel szemben az Alma együttes produkciója (még) egyáltalán nem unalmas vagy…..
niyabinghi 2010.10.29 13:36:29
@noirp:
:)
@bajor gizella:
Először én is majdnem beírtam ezt:
Boldog születésnapot kívánunk! Joli néni, Pali és Palika, Kálmánék, Sanya, Petya, a kis Imruska, Géza papus, Ernő, Magdus és az onokák, Johannék Ausztriából, Csabika, Terus néni (már nem vizesedik a lába, köszöni a papucsot) és Pötyiék. :)
Nem bölcs dolog ám belepiszkálni a hatvanon túliak fájlcserélő programjába, kéremszépen... :)
Modorosblog Ő már nem a régi 2010.10.27 06:00:00
-Robika jön ma? Mi van vele egyáltalán?-Á, a Robika bazmeg, felejtsd el. Alig látjuk már. Nagyot csalódtunk benne, ez már nagyon nem ő. Pedig évekig csak vele bandáztam mindenhol, de hát semmi nem tarthat örökké. Muterom főztjét kajázta, tőlem kért kölcsön mindig, mert…..
niyabinghi 2010.10.27 13:53:47
@jacks_colon:
Azt hiszem, erre szokták mondani, hogy inkább irigyeljenek, mint sajnáljanak.

@baby bee:
Ja, mert többre vitte, mint ők. Persze az ilyen irigykedő kínosan ügyel arra, hogy a nála szerencsétlenebbeknek (vagy akik nem ismerik) próbálja adni, hogy ő ugyanannyit megengedhet magának, mint az éppen a háta mögött fikázott, sőt.
-Panasz, jó estét.-Szia, Gyuri vagyok, a hirdetésre jelentkeznék. Hadd kérdezzünk már két kérdést: mit jelent nektek a majális? Itt közben a kolléga már el is indult. Egyébként milyen ügyből zaklat? Igényeltem én ezt a közleményt, Uram? Szente Csaba, ne szórakozzál, mert…..
niyabinghi 2010.10.14 10:07:04
Na, te is már lassan harmincéves leszel, Kendécske. Hogy elszalad az élet, fel se tűnik... Ugye, milyen nehéz felnőttnek lenni? Ugye milyen nehéz, hogy nincs ott folyton az Anya meg az Apa, hogy segítsen? De jó is volt gondtalanul élni, csodálni a nagyokat, a felnőtteket,…..
niyabinghi 2010.10.11 20:31:21
@noirp:

Az pontosan annak a neve, amit Nagymutter és Dédi adott elő. Nekem kellett volna eldönteni, hogy melyiküknek fáj jobban a lába.
Modorosblog Disznó férfiak 2010.10.04 07:00:00
-Most nézz oda, Ildici: erről beszélek. Itt áll a zsákban a halom vasalatlan ruha már egy hónapja, és nem veszi rá magát. Azt mondja, majd ha a vasaltak elfogynak a szekrényéből, majd akkor. Én meg meg nem csinálom helyette, az hétszentség. Utálok vasalni. Mondjuk a…..
niyabinghi 2010.10.04 22:09:52
@Professor Pizka:
Ezt honnét tudtad? De azért mondom: össze volt nőve a szemöldöke, és Recdong márkájú cipőt hordott és számológépes Casio órája volt. Sőt, ünnepnapokon nem olyan tudományos anyagú sokzsebes nadrág volt rajta, hanem kordbársony. De a sok zsebből nem engedett. :D
niyabinghi 2010.10.05 19:59:11
@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Legalább nem veletek él. _Az is valami._ :)
niyabinghi 2010.10.09 20:34:36
@neccharisnyás útonálló:

Kéremszépen, az úgy van, hogy vitrin, aminek az összes polcán - a nippek és az aranyozott szélű mokkáskészlet alatt - horgolt terítő van. A vitrin tetején megint horgolt terítő, erre kerül a DVD-lejátszó, amit egy újabb - túllógó - horgolt terítő követ. Ennek a tetejére kell elhelyezni a görög szuvenírvázát, amibe rózsaszín műrózsa kerül. Az az igazán szép pillanat, amikor a DVD-lejátszó becsípi a váza alatti kis alátétet és szépen magával rántja a görög isteneket ábrázoló műalkotást.
 András küldte a mait - először meg másodszorra se nagyon találtam viccesnek, de aztán mintha ráéreztem volna. Most, így kb. tizedszerre már kifejezetten tetszik :-)) A velünk élő négerHadd jegyezzem meg előre, nekem alapjában véve semmi bajom a feketékkel, az…..
niyabinghi 2010.10.06 20:59:54
@medvedr:

Igyekszem! :D
niyabinghi 2010.10.07 10:25:57
@medvedr:

Erre szokta Apám mondani, hogy a roppant szellemi fölény kurva nyomasztó tud lenni. Mindkét fél számára. :)
niyabinghi 2010.10.09 19:55:05
@lárvalányhaj:

Ez igaz!
Általában a végleteket hallom: nagyon jóképű/szép-nagyon ronda, nagyon tiszta-nagyon koszmók, nagyon gazdag-nagyon csóró, stb.
 Köszönjük szépen a mait Kacagó Gerlének (tudjátok, a Szárazbarát óta nyelvújító) - Az Ingyenélő és A Balek után jó újra olvasni valamit a témában.  A tarhálós Nem számít, hogy azért, mert csórók, bunkók, vagy csak lusták elmenni a boltba, a tarhálósok…..
niyabinghi 2010.10.07 12:00:24
@Babette_:

Én is abból indultam ki, hogy csak udvarias akart lenni egy nővel. :)
niyabinghi 2010.10.07 20:34:03
@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Legközelebb megpróbálom. :) Ahogy @apuabszolútegykedvűsége írta, a Sparnál - mivel huszassal működnek a kocsik, nem is tolonganak az ilyen önkéntesek.