Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Theologosz

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt heti posztban már írtam a Magyar Honvédségnél rendszeresítésre kerülő új lőfegyverekről, de akkor nem igazán volt mód kitérni több fontos részletre. Valahogy a sajtóban sem durrant akkorát a hír, nem lett kivesézve a téma, pedig már több konkrétumot is elmondtak Szolnokon. Ezért érdemes…..
Theologosz 2018.04.05 22:49:41
@Kullancs1983: Ez éven összeszerelés, 2019 jan 1-től gyártás. egyenlőre ennyit tudni.
Ha a keresztények nyitni akarnak a világ felé, igen gyakran megesik, hogy olykor jópofa, olykor kínos módon kezdik el bizonygatni, hogy miért lehet ma menő, kúl, szuper kereszténynek lenni. Ennek a jelenségnek egyik legpontosabb karikatúráját a Dogma című film adja, azon belül is az a jelenet,…..
Theologosz 2017.04.29 09:27:24
Sokan teszik ma fel ezeket a kérdéseket - joggal - hiszen a Napnál is világosabb, hogy bajban vagyunk méghozzá hatalmas bajban. Évtizedek óta keresgélik az Utat az emberekhez a papok, lelkészek, pásztorok. Így születnek a "Jézus haver" szobrok is. A keresgélésből. A hitelesség. Vajon mitől is lesz hiteles a kereszténység? No, vajon mitől? Benne van a szóban. A hittől. A hit mélységétől és valódiságától. Nem a hit látszatától, nem a hit eljátszásától, hanem a bennünk valóban megszülető valódi hittől. Ami bizalom. Gyermeki, de nem gyerekes bizalom. S miként ismertethetjük ezt meg az emberekkel, akik, illetve akiknek a felmenőik már fényévnyi távolságra kerültek a kereszténységtől, Jézus tanításától? Saját magunkon keresztül. Ugyanis a meghívás nem a mi dolgunk, hanem Isten kegyelmi ajándéka. De hogy hívjon bárkit is, ha a keresztény közösségek csak de jure léteznek? Ha csupán a körvonalak vannak már meg, a tartalom meg a habokban sincs? Senkit sem kell rávennünk, hogy kövesse Jézust, annyi feladattal bízott meg minket Ő, hogy hirdessük, szavainkkal, tetteinkkel és az életünkkel, az Ő életét. Ez az imitatio Christi. Az emberekben, még a hitetlenné váltakban is meg van az a finom érzékenység, mely rögtön jelez, ha valami nem-igazit lát. Ha csak el van játszva a kereszténység. Ha nem Krisztusi életet élünk, azt érezni fogják az emberek, akár milyen jól is betanuljuk a "szerepet". A lassú haldoklásnak egyszerű magyarázata van tehát: nem vagyunk kapcsolatban a Forrással. Ez kemény tétel, de, ha szemérmesen elfordítjuk a fejünket, akkor bármit tehetünk a külső világban, bármennyire is igyekszünk, semmi foganatja sem lesz. Sőt talán még gyorsítjuk is a bukást. Vissza a Forráshoz, ez az egyetlen menekülési utunk. Vissza a Forráshoz, vissza az evangéliumokhoz, vissza Jézus példázataihoz, beszédeihez, tanításához. Úgy kellene futnunk, mintha egy egész ISIS hadosztály lenne a nyomunkban. Most még azonban inkább elmélkedünk, csodálkozunk és álmélkodunk, hogy miként engedheti ezt Isten? Tehát, nem mi vagyunk a hibásak, hanem az Isten. Világos, nem? Azonban van azért egy jó hírem: Isten nem engedi és nem is küld ilyen csapásokat ránk. Csak épp mivel rendelkezünk szabad akarattal, ezért megtehetjük azt is, hogy nem teszünk semmit. Isten ezt tartja tiszteletben. Nem kötelező az evangéliumok bújása. Nem kötelező az elmélyedés a Tanításban. Nem kötelező a Tanítás megvalósítása sem. Egy lehetőség, egy ajándék Istentől, az Atyánktól.
Végül, Ő mondta: "Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet." Ha nem járunk sz Ő Útján, akkor nem ismerjük fel az Igazságot, s ha nem ismerjük fel az Igazságot, nem lesz részünk a megígért Életben. Ez ilyen végtelenül egyszerű.
Az elmúlt hónapokban nagyon fontos korrekció történt Magyarország Ukrajna-politikájában – mondja a Mandinernek Németh Zsolt, akit kétnapos kijevi látogatása végén, a repülőgépen értünk utol csütörtök délután. Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke…..
Amikor igencsak javasolt, hogy az élelmiszer termelő rendszerünk milliónyi organikus kiskertre és közepes családi gazdaságra alapuljon, szinte mindig akad valaki, aki azt mondja, hogy ez nem reális. Aztán gúnyosan beszólnak, hogy „Lehetetlen ellátni a világ növekvő népességét…..
Egyre több a magyar kisdiák Ausztriában, olyannyira, hogy egyes osztályokban (és nem csak a határmenti településeken, vagy éppen Bécsben, hanem Salzburgban vagy Grazban is) már a gyerekek egyharmada magyar. A következmények beláthatatlanok. Egy igencsak érdekes cikket találtam…..
Theologosz 2013.08.21 08:27:28
@tanato: A válsz egyszerű: még mindig cipeljük dzsentri-magyarország szellemi terhét. Olvasni kell Mikszáthot, hogy megértsük mi van még ma is. Ezek sajna semmiből nem tanulnak.