Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ajto

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég komoly dilemmába keveredett Balázs és családja, hiszen három gyermekkel gondolkodnak erősen a külföldi munkavállaláson. Mi több, gyakorlatilag el is döntötték, hogy nekivágnak, amikor jött a CSOK, amivel megvalósíthatnák régi álmukat. Kérdésük most hozzátok szól:…..
Nyilván nem Ádám az egyedüli, akinek eszébe jutott már, hogy vissza kellene költözni Magyarországra. És nyilván nem ő az egyedüli, aki arra jött rá, hogy ez egyelőre nem jó ötlet. De miért nem? Kiderül a posztból. (Korábbi írásait itt, itt és itt találhatjátok…..
Ajto 2016.01.06 15:39:43
@Barbin: Én is válogatós vagyok a barátok tekintetében, számomra fontos az intelligencia és a humorérzék. Ádám, hol próbáltás eddig barátra, barátnőre lelni? Érdemes a te hobbijaidnak megfelelő helyen nézelődni. Én tuti elmennék egy-két továbbképzésre, vagy belefognék egy új nyelv tanulásába, vagy valami olyan képzésre (akár agyagozás, vagy modellrepülő-készítés, kórus), aminek a témája tetszik, és az ottaniakkal már lenne egy jó beszédtéma ismerkedéshez.
Alighanem sokan vannak úgy, mint mai szerzőnk, aki komolyan fontolgatja a határátkelést, pedig Magyarországon is elég jól megél. József kételyei elsősorban nem a politikának szólnak, hanem a saját és a gyerekei jövőjével kapcsolatosak. Nem nagyon szoktam ilyet írni, de most…..
Ajto 2015.10.16 19:03:43
@SekLa:
" DE miért nem próbálják meg az emberek a vonzás felől megközelíteni a dolgokat? "
Mert nem ez a kiváltó ok. Mert nem azért költöznék Angliába, hogy mosolyogva diskuráljak a szemerkélő esőről, vagy hogy a mindig zöldellő fűben gyönyörködjek. Menekülök inkább, azt, hogy mi elől, sokkal élesebben látom magam előtt.
A tény, hogy Angliába mennék legszívesebben, már egy pozitív döntés, úgy érzem, ott megállnám a helyem, nincs nagyon messze Magyarországtól, és jártam már ott, nem totál idegen a hely. De ha úgy alakul, mennék én Skóciába, vagy Írországba is akár.
Csak el innen.
Itt nem becsülik meg a munkámat, sőt, keretek közé szorítanak, és egyre nagyobb terheket rónak ki rám. Most kaptam ötezer forint áremelést, hát hurrá. Nyugdíjam már tuti nem lesz, de sajnos nem tudok eltenni pénzt öreg napjaimra, mert alig jövök ki a fizetésemből egyik hónapról a másikra. A gyerekeim átgondolatlan, rossz tankönyvekből tanulnak, és mindenhonnan a gyűlöletet látják maguk körül, és a mások hibáztatását. Romokban az egészségügy, a fizetős részét meg már most nem tudom megfizetni, nemhogy később. Budapesten születtem, imádom a várost a gyönyörű épületeivel, hangulatával, rossz levegőjével, kutyapisis járdáival együtt. Most vidéken élek, de nem tudom karbantartani a házat, ahol lakom, életminőségem is egyre romlik. Amennyit a politikából látok, az kimerül a gyűlöletkeltésben, az ország elkótyavetyélésében, és a nagy pénzek lenyúlásában és ettől felfordul a gyomrom. Szóval visszatérve a kérdésére, a negatívumok nap, mint nap jól láthatóak, és ez lesz a fő oka a kiköltözésemnek, az. hogy hová mennék, más téma.
A címben feltett kérdéssel alighanem sok határátkelő család találkozott már, azaz a kérdés az, azonnal menjen-e az egész család együtt, vagy valamelyikük (a mai poszt szerzője, Eve esetében a férj) menjen egyedül és a többiek majd követik. Ők úgy döntöttek, megpróbálják…..
A kép egy fantasztikus pillanatot rögzít, amiről talán érdemes elgondolkodni. Bár saját tapasztalatom nincs, mert nincs három gyerek a családban, de nyilván nem véletlen, hogy beszélnek a középső gyerek szindrómáról illetve a „kis középsőről". Nyilván nem lehet…..
Régen volt már nyereményjáték, és mivel lassan gyereknap, szeretnénk mi is ajándékot adni egyik Látogatónk gyerekének - egész konkrétan egyet a Puhatalpú cipő kínálatából, egy igazi, eredeti és hamisítatlan, bőrből készült, teljesen láb-, gyerek- és szülőbarát tutyit!…..