Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vany

468 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kedves Felnémetiek, tisztelt megemlékezők! Szeretettel várunk mindenkit a felnémeti templom emlékparkjában megrendezésre kerülő kopjafa avatásra, ünnepségre és koszorúzásra. Időpont: 2016. október 23. 15:00 órakor. Helyszín: Felnémet templomkert. Ünnepeljünk együtt! Felnémetért Lokálpatrióta…..
Az országos középiskolai ranglétrán az előkelő 82. helyet foglalja el a Pásztorvölgyi Gimnázium, ami egyben a legjobb egri helyezés is. Emellett a két tannyelvű iskolák rangsorában a 4. helyen szerepelt Felnémet iskolája...
A Felnémeti Macok Fesztiválon a szokatlan, ám annál ínycsiklandozóbb ételkülönlegességek mellett a csapatépítés, az összetartozás is fontos „alkotóelem”. Töltött macok, macokfeltétek: az idei, immár negyedik Felnémeti Macok Fesztivál is bővelkedett a gasztronómiai különlegességekben. A helyiek…..
Máténé Barta Renáta (29) egészen addig elégedett volt egri életével, amíg meg nem ismerte szerelmét, aki viszont már régóta elvágyott Magyarországról... – Mi vezérelte Németországba?– Lipcsébe a férjem miatt jöttem ki. Az esküvőnk előtt közel egy évvel, 2014 októberében kezdte el itt a munkát, én…..
– Mi a Felnémeti Macok Fesztivál különlegessége? Egyrészt az, hogy Felnémeten van: ez a városrész mindig is ügyelt arra, hogy saját arculatát, karakterét megőrizze és erősítse, példát is mutatva ezzel. A tájegység jellegzetes ételéről van szó, a macokról, ami egy borzasztóan egyszerű étel: krumpli,…..
  Farkas János (1936-2016) Néhány nappal ezelőtt jött a hír, hogy Farkas János, a felnémetiek kedves Jancsi bácsija, 2016. augusztus 22-én örökre elaludt. Megdöbbenéssel olvastuk e gyászhírt - Jancsi bácsit Felnémeten nagyon sokan ismerték, szerették, támogatták. Tősgyökeres felnémeti volt.…..
//     //  Feltehetően az Egri út – Tárkányi úti csomópont átépítése miatt az elmúlt héten a reggeli és délutáni csúcsforgalomban több autós is új kerülőutat talált: a még át nem adott kerékpárút Nagylaposi szakaszát. Ezt több fényképen…..
//  Ígéretesen alakul az idei szőlő- és bortermés. Igaz, az aszályos nyár után jutott bőven csapadék az Egri borvidéken, ám a gyümölcs minőségét ez már nem befolyásolta nagyban, noha a szüretelők dolgát megnehezíti.…..
  A Dobó István Vármúzeum minden év október 17-én rendezi meg "Az Egri Vár Napját", amellyel az 1552-es hősies várvédelem emléke előtt tiszteleg.   "Az Egri Vár Napja" eseményeihez kapcsolódunk Felnémeten is.   Ezúton hívunk mindenkit szeretettel a Kovács Jakab…..
//  Három napig tartott a szüreti mulatság Felnémeten. Az érdeklődőket egyebek között kiállítással, borversennyel és kulturális műsorokkal várták, a programsorozat csúcspontja idén is a koszorúszentelés és a felvonulás volt.…..
//  Az eddigi legtöbb, 32 csapat vett részt az 5. Felnémeti Lecsófőző Fesztiválon. A versenyre az ország több településéről, sőt még Vajdaságból is érkeztek, így a lecsóünnep nemzetközivé vált.…..
Harmadik alkalommal álltak a serpenyők mellé a csapatok Felnémeten, hogy macokot készítsenek. Idén is voltak különlegességek, a répával készült macok mellett lehetett kóstolni majorannásat, tepertőkrémeset és kolbászhúsosat. A délelőtt a gyerekeké volt, délután pedig…..
2015. február 28. Botrányba fulladt lakossági fórum: lesz hajléktalanszálló FelnémetenBotrányba fulladt az a pénteki lakossági fórum, amelyen a felnémetieket arról tájékoztatták, hogy ott építik meg az új egri hajléktalanszállót. A városrész lakosai azzal fenyegetőznek,…..
// Az épülő kerékpárút hálózat északi, felnémeti részén ezen a héten nagy részt végeztek az aszfaltozással. Mindkét újonnan épített hídszerkezetre rákerült a járófelület is.…..
// Egy nyíregyházi cég építheti a felnémeti hajléktalanszállót – ez is elhangzott a témában összehívott harmadik lakossági fórumon. A munkaterület átadási időpontja még nem ismert, de ekkorra csendes…..
Felnémet blogja Gólya roadshow 2015.06.21 21:14:00
// Négy gólyafiókát gyűrűztek Felnémeten a Magyar Madártani Egyesület munkatársai. A madarak kétféle gyűrűt kaptak, egy fémet és egy színeset, amelyekkel később azonosítani tudják őket.…..
Miután novemberben zárul a kerékpárút hálózat bővítése, tíz kilométeres, összefüggő kijelölt, illetve épített kerékpárúton közlekedhetnek majd a biciklisek Egerben. A felnémeti részen már több helyen kialakították a nyomvonalat, készül a Tárkányi- és az Eger-patakon…..
    Május 20-áig kell a 2014 évi adóbevallást benyújtani magánszemélyeknek. Az adóbevallásával együtt rendelkezhet adója 1 %-áról is.     Ez Önnek semmibe sem kerül, de nagy érték azoknak, akik kapják.    Válasszon a Felnémeten működõ alapítványok, egyesületek…..
Felnémeten 1965-ben a 8/a osztályban végeztünk és 50 év után ismét találkoztunk április 25-én. Az osztályfőnöki órának a "jogutód" Pásztorvölgyi Iskola adott helyet. A "hetes" jelentése szerint a 28 főből 17-en voltunk jelen. A hiányzók közül sajnos 6-an végleg…..
Hajléktalanszálló-ügy: az elszakadással Felnémet csak veszíthet? Berencsi Benjamin írása  Mielőtt bárki is eldöntené, kiknek a táborába áll, szívjon egy kis friss levegőt, kortyolgasson egri (ha tetszik, felnémeti) bort, és gondolja át, hogy a felnémeti…..
  A húsvét a legrégibb keresztény ünnep és egyúttal a legjelentősebb is az egyházi év ünnepeinek sorában.A magyar és az európai keresztény hagyományban az egész húsvéti ünnepkör során kiemelt jelentőséget kapnak az ünnep egyes szakaszai. A hamvazószerda a farsangi…..
  Ismét elutasították a felnémetiek, hogy a volt MEFAG irodaépületbe kerüljön át a hajléktalanszálló. Azt mondták a lakossági fórumon: minden törvényes eszközzel ellenállnak. Újra szóba került a leválás, vagyis az 1961-es…..