Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abucsuba

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Menekültekkel szoros kapcsolatban álló édesanyák nem bírtak tovább várni másokra, így online aláírásgyűjtésbe kezdtek "a közvélemény félelemekre alapuló manipulációja" ellen. A felhívás szövege itt olvasható, alá is lehet írni. A szándékról Hardi Orsi vallott a SZEMlélek blognak...
Jó reggelt!   A napokban szeretnék "frissíteni" a munkaszerződésemet a jelenlegi munkahelyemen. Ezt mindenkivel megtették, én sem vagyok ez alól kivétel.     Az új szerződésben az áll, hogy a felmondási határidő három hónap, illetve esetleges felmondás esetén hat…..
abucsuba 2012.06.23 11:59:48
Idézem a 2012. július 1-től hatályos új Munka Törvénykönyve idevágó passzusát.

"A MUNKAVISZONYHOZ KAPCSOLÓDÓ EGYES MEGÁLLAPODÁSOK

102. A versenytilalmi megállapodás

228. §

(1) A felek megállapodása alapján a munkavállaló - legfeljebb a munkaviszony megszűnését követő két évig - nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekét sértené vagy veszélyeztetné.

(2) Az (1) bekezdés szerinti kötelezettség teljesítéséért a munkáltató megfelelő ellenértéket fizet. Az ellenérték összegének meghatározásánál különösen arra kell tekintettel lenni, hogy a megállapodás milyen mértékben akadályozza a munkavállalót - elsősorban képzettségére és gyakorlatára tekintettel - újabb munkavégzésre irányuló jogviszony létesítésében. Az ellenérték a megállapodás tartamára nem lehet kevesebb, mint az azonos időszakra járó alapbér egyharmada.

(3) A munkavállaló, ha munkaviszonyát a 78. § (1) bekezdése alapján szünteti meg, a megállapodástól elállhat.

(4) A munkáltató személyében bekövetkező változás esetén a megállapodásból származó jogok és kötelezettségek az átvevő munkáltatóra átszállnak."

E szerint sajnos a Cég törvényesen jár el. Ha elmész a konkurenciához dolgozni, neked kell fizetned súlyos összeget kártérítésként a munkahelyednek.et

Ez alól csak egy kivétel van, ha te rendkívüli felmondással szünteted meg a munkaviszonyodat.
"78. §

(1) A munkáltató vagy a munkavállaló a munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással megszüntetheti, ha a másik fél
a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi."

Sajnos ez van.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Nagy segítség lehet az utasoknak, ha még az InterCity érkezése előtt bemondják, hogy az ülőhelyek hogyan lettek elosztva a vonaton, így aki nem szeretné ülőhelyét a vonaton nagy csomagokkal mászkálva keresni, az felkészülhet előre. Akkor van szívás, ha megkeverik a kocsikat és…..
abucsuba 2009.07.15 13:51:11
@JuveKrisz:
Azt gondolom, illetve pontosan tudom, hogy nem a bliccelők miatt van ilyen nehéz helyzetben a MÁV. Mit kellene tenni szerintem?
1. Felelős, a vasúthoz értő szakembereket a MÁV élére! (Régen csak a "szamárlétrát" végigjáró lehetett a MÁV-nél vezető.)
2. Felülvizsgálnám az összes megbízási, szakértői, stb. szerződéseket. A 80%-át fel lehetne mondani, semmi szükség rá.
3. Felülvizsgálnám a MÁV bérezési rendszerét. Egy ilyen nehéz helyzetben lévő állami vállalatnál egy vezető se keressen 2 millió forintnál többet.
4. A szakszervezeti vezetőket nem a MÁV kasszájából fizetném. Tartsa el őket a tagságuk, vagy aki akarja.
5. Visszaállítanám a MÁV egységét. Minden államban az árufuvarozás hasznából finanszírozzák a személyszállítás veszteségét. Ha tetszik, ha nem, a személyszállítás mindig kormányzati támogatásra fog szorulni.
6. Mindenhol bevezetném az ütemes menetrendet. Ezt igénylik az utasok.
7. Ha röviden időn belül a pénzhiány miatt nem is tudnám lényegesen emelni az utazás színvonalát, legalább az utastájékoztatásra jobban odafigyelnék.

Sok éven keresztül dolgoztam a MÁV Vezérigazgatóságán, és az ott tapasztaltak alapján írtam ezeket.
Szombati posztunkban egy pénzügyi multiról lesz szó, ahol a munkavállalók jogaira magasról tesznek. Legalább a kávé és a tea ingyen van... Sziasztok !Szeretném leírni nektek az egyik „multis” tapasztalatomat, hogy Ti lehetőleg ne fussatok bele ebbe a munkáltatóba. Az…..
abucsuba 2009.05.30 12:16:02
@bore_out:
Azért tartunk itt Magyarországon, mert a munkavállalók így gondolkodnak. Én már 20 éve dolgozom asszisztensként, és sokszor tapasztaltam, hogy néha nem is a főnökökkel van probléma, hanem a munkatársakkal. Gonoszság, rosszindulat, pitiánerség, "nyalás", "behodólás", "fúrás" jellemzi a magyar munkavállalók viselkedését. Legtöbben nem is ismerik a jogaikat, így ha lenne bátorságuk, akkor sem tudnák megvédeni az érdekeiket. Igen, válság van, nagy a munkanélküliség. De erre hivatkozva sem lehet gyáva módon meghunyászkodni. Ha a munkavállalók nem egymás ellen harcolnának - azt gondolva, hogy így megtarthatják az állásukat -, talán nem bánnának így velük (velünk). Nagy rossz véleményem van a magyar emberekről. A fiatal, kezdő diplomások nagy mellénnyel érkeznek a céghez. Azt gondolják, ők mindent jobban tudnak, a régiek mind hülyék (tisztelet a kivételnek). Az idősebbek állásukat féltve sokszor fúrják a fiatalokat. A főnökök pedig csak a saját pecsenyéjüket sütögetik. Amíg az emberek nem változnak meg, addig nem lesz jobb ebben az országban.