Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Corry

0 bejegyzést írt és 2302 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csodálatos beszélgetésre bukkantunk a Sportklubon, egészen pontosan a Dodzsem május 9-i adásában. A két műsorvezető, Czollner Gyula és Balogh Tamás, ahogy az lenni szokott, különböző sporttémákról "ütköztette a véleményét". Az egyik téma az volt, hogy Franciaországban…..
Corry 2014.06.04 19:07:37
Jól sejtem, hogy ő egyben a MusicFM-en is műsort vezet?

musicfm.hu/musor/roadshow

A hangja ismerős volt...

Úgy tudom az egyik műsorvezető kisasszony a barátnője, arra kíváncsi lennék, ő hogyan vélekedik erről a teljesítményről ...
Agyzaj Tényleg kevés? 2013.03.06 17:37:17
Az ellenzéki sajtó hangos attól, hogy milyen kevesen jelentkeztek a magyar felsőoktatásba. "Idén mindössze 95 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, ami 15 ezerrel kevesebb, mint tavaly, és több mint 45 ezerrel kevesebb, mint 2011-ben" – írja a Népszabadság. De…..
Corry 2013.03.07 19:57:23
@malacz69 rezignált:
Értem én ezt. Csak egy kérdésem van: az ország most többet, avagy kevesebbet költ a felsőoktatásra, mint előtte? Más kérdésem nincs.
Corry 2013.09.11 19:20:54
@VIC20:
Csatlakozom.
Volna tényleg mondóka, mert gyakorlatilag minden össze lett zagyválva, néha ugyan méltányolható gondolatok mentén, azonban a következményekre nem gondolva.
Szóval az oktatásról (sajnos) lehetne egy blogot futtatni...
Problémafelvetés Nem kívánok vitát kezdeményezni a tandíjról. Úgy általában a felsőoktatásnak csak ez a szegmense, az orvosképzés izgat most. Ennek több oka van: 1. Az általános orvos képzése 6 év alatt mintegy 12-13 millió forintba kerül, ez pedig 3,5-6-szorosa más…..
Corry 2013.01.02 21:25:46
@jaegtoer:
De örülök, hogy előkerültél! Nagyon egyetértek Veled, viszont akkor csavarok egyet a dolgon, arra meg lesz pénz, hogy a felcsúti Puskás akadémián a külföld számára képezzünk focistákat! Az a baj, hogy már röhögni sincs kedvem ezen, annyira szánalmas.

Tetszett a kommentelni vágyó kolléga óévzáró hozzászólása, az újévi már kevésbé, ahol a 4 ember munkahelyének megszűntéről számol be, ezek az emberek a gazdasági idiotizmus áldozatai.

A tandíjjal kapcsolatos kormányzati személetről már leírtam, hogy a béka seggének lábujjhegyen történő csókolgatása folyik, már ami a színvonalat illeti.
Ha már orvosegyetem, mellékelem a linket: www.semmelweis-english-program.org érdemes utánaszámolni, hány hallgató végez a magyar, és hány a térítéses képzéseken.

Amúgy meg van egy másik linkem, szerintem mire a kisebbik gyerekeim felnőnek ez még érdekesebb lesz. Ehhez mit szóltok? Nekik mi a fenéért éri meg magyarokat kiképezni?
www.studyindenmark.hu/
2006 óta szó volt arról, hogy Vát és Porpác közé kínai tőkéből épül egy repülőtér. Egy 100 milliárd forint értékű beruházás: 4000 méter hosszú, 60 méter széles kifutópálya, és a kiszolgálólétesítmények. Több száz új munkahely, a reptér mellé tervezett…..
Corry 2012.09.28 19:53:30
www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/lazar-bankarok-es-bankok-magyarorszagon-foldet-nem-vehetnek-es-nem-szerezhetnek

Itt mondják azt is, hogy földet csak azok vehetnek akik megművelik.
Nincs itten spekulácija kérem, az már ki van irtva.
De azért vannak még akik egyenlőbbek, régen olvastam Orwellt ezek szerint...
Vastagbőr Öt éves a blog 2012.09.21 13:01:00
Hát igen, megy az idő, nagyon megy ...Ez már az ötödik születésnap ... 1826 nap, 3063 poszt, 29,5 millió oldalletöltés, 5 millió egyedi látogató, rengeteg kommentelő és milliónyi komment.Öt év ... fene sem gondolta 2007. szeptemberében, amikor létrehoztam, hogy ez lesz belőle,…..
Biztos mindenkinek megvan, de azért egy gyors összefoglaló: Orbán Viktor 2006-ban megalapította a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt. Ez működteti a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát, melynek elnöke Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. A PFLA fő támogatói a…..
Bizonyára volt már olyan rémálmod, hogy a politikai osztály a zsebedbe turkál. Belenyúl, lerabol, majd cinikusan rád vigyorog. Megnyugtatlak, ez csak álom. A valóság ennél is rosszabb. Azért rosszabb, mert itt minden legálisan, lepapírozottan működik. Támadhatatlan. Jogilag…..
Corry 2012.07.04 09:44:44
@abandi: Nem véletlenül szoktam a grazi diliházról és a beutaló áráról beszélni, az első becslések már megvannak, 300 milliárd elég szép összeg, azon már kórházat is lehetne venni lakatlan szigeten...

@Malacz: látod látod ezekkel is kellett volna foglalkozni, nemcsak a bankokkal. A bankéknál magától van verseny igaz az is olyan jó hazai fajta, de ezen a területen meg semmi verseny nincs. Majd ezt is államosítják és kész.

Lassan már jöhetne az első 5 éves terv aminek azért az nagyon alátesz, hogy a ciklus csak 4 éves... LOL.
Tudom, hogy egy idő után unalmas a Jobbik-kuruc tengely bukásain pörögni, de ezt egyszerűen nem tudom kihagyni. Radikáliséknál nagy esemény történt, kiderült, hogy a tudjukkik beférkőztek a soraikba. Bár szerkesztőségünk mindig is sokra értékelte, ha valaki akkora…..
Corry 2012.06.28 20:19:25
@úriparaszt:
Ezzel ebben a formában egyet lehet érteni. Maximálisan.

Viszont régebben volt egy fogalom az "Idegenszívű" ami tulképpen akár találó is lehet néhány emberre és ez a jelző a cselekedet alapján ragasztódik rá bárkire is.
Corry 2012.07.03 21:57:11
@[Lombroso]: Biztos van tudományos alapja a dolognak :-) De ennek a szinonimának valami más spellingje is kell legyen, mert az a fránya gugli csak az archiregnumot adta vissza a keresésre :-)))))
Bornai Tibor A meg nem adott gól 2012.06.24 16:58:00
Itt van ez az eset a meg nem adott góllal. Láttam én is. Éppen hogy csak volt bent, de bent volt. A védő lábfeje és a labda a vonal túlsó felén találkoztak. Szinte lehetetlen az ilyesmit ott a pályán pontosan látni és elbírálni. Pedig ott a gólbíró, és mégis... Vannak, akik…..
Bornai Tibor Horthy hangján 2012.06.16 13:23:00
A magyar élelmiszerlánc kokakólát reklámoz egy régen halott magyar színész-óriás képével és hangjával. Amit ő annak idején nem mondott, azt parodistával pótolják. Felmerül bennem, ez vajon ízléses-e? Szabad-e valakinek a halála után szájába adni olyasmit, amiről az ő…..
Corry 2012.06.17 10:20:59
"Szabad-e valakinek a halála után szájába adni olyasmit, amiről az ő véleményét már nem kérhetjük ki?"

Hát, nem is tudom, ez a gondolatmenet messze vezet, szerintem. HA ezt megtiltjuk egy az egyben, akkor a következő lépés és kérdés a Széll Kálmán, Széchenyi és egyéb tervek esetén merülne fel, hogy szabad -e elnevezni velemi ilyesmit halott névadóról, aki lehet, hogy nem is értene egyet magával a tervvel. Ezt csak úgy általánosságben írtam, nem szeretném, ha politikai vita lenne belőle, de amikor a politikusok elneveznek valamit, vagy hivatkoznak már halott nagy emberekre, bennem mindig motoszkál a kisördög, hogy ha a halott nagyjaink feltámadnának valami csoda folytán, nem kapnának -e sikitófrászt a rájuk történt hivatkozások okán. :-)
Abban sem lennék biztos, hogy Kossuth Lajos egyetértene az összes díjazott személyével, akit a róla elnevezett díjjal tüntettek ki az évek során...
De vehetnénk az iskolákat is, ahol néha deklaráltan gyenge gimnázium avagy akár főiskola (példát direkt nem írok), egy köztiszteletben álló emberről kapja a nevét és ezáltal az illető neve néha a mérsékeltebb minőséggel párosul, nem pedig a saját életútjával. Emlékszem egy ilyen esetre is, amikor az egyik híres tudósunkról elnevezett gyengébb színvonalú oktatási intézményről volt szó, az egyik vitapartnerem fintorgott, a másik nagy tisztelettel beszélt. Az egyik az oktatási intézményre gondolt, a másik pedig ismerte a tudós munkásságát.

De végül is az eredeti felvetésre visszatérve, szerintem az a megközelítés jó, hogy a színész is valamennyire közszereplő és ha a klip nem magát a színészt, mint embert alázza meg, hanem abból teremt meghökkentő helyzetet, hogy az illetőt egy korhoz kötjük és ebből adódik a groteszk, akkor talán szerintem ez egy vállalható dolog lehet.
Vastagbőr Olvasd el és értsd meg 2012.01.24 09:31:00
"Ez a megbízatás számomra a közösség szolgálatát jelenti. Hiszem és vallom azt az üzenetet, amit Dsida Jenő fogalmazott meg az Amundsen kortársa című versében: egyszerű hivatalnokként is lehetünk hősök, ha becsülettel elvégezzük azt a feladatot, amelyet ránk bíztak. Az…..
Az első táblázat első érdemi oszlopából az derül ki, hogy melyik egyetemre hány államilag teljesen támogatott helyet hirdettek meg. (A további oszlopok a fizetős keretekről szólnak. Persze, gondolom, csak bizonyos pontszám felett tölthetőek fel, hiszen még egy fizetős helyre is…..
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
Corry 2012.01.20 20:53:38
Nagyon nehéz indulatoktól mentesen hozzászólni ehhez a témához, mégis megpróbálom. Ha úgy tetszik nekem a fiatal a magyar jövő képviselőjének erkölcsi felfogása igencsak elszomorodásra ad okot.
Én egyelőre se megvédeni sem támadni nem akarom a közt. elnökünket a doktorijáért, mert eddig részinformációk hangzottak el. A véleményem a témában az, hogy be kéne az egész doktorit szkennelni és kirakni az Internetre, gondolom semmi üzleti, avagy gazdasági titkot nem tartalmaz, amely esetben méltányolandó lenne a titkolózás.
Maga a cselekmény még egyelőre a vélelmezés stádiumában van, hiszen elnökünket is megilleti az ártatlanság vélelme. A képviselő úr mondatai viszont, ahogy máris a védelmébe veszi, komoly aggodalomra adnak okot. Abban maximálisan egyet kell értek Önnel, hogy ha a magyar politikai elit általam magánvéleményként vélelmezett erkölcsi szintjét vesszük alapul, akkor ebbe vastagon beleférne egykét plagizálás is.
Higgye el mindenki, én örülnék a legjobban a saját tévedésemnek.
Viszont gondolja el képviselő úr, hogy ha egy politikusról bebizonyosodna, hogy plagizált, hogyan állhatna ki másnap a nép elé az erkölcsről és a tisztességről beszélni? Természetesen úgy gondoltam, hogy azok, akik hallgatják el is magukénak is érezzék a beszédet.
Végezetül egy cikk régről, másutt már idéztem, érdemes elolvasni a címét legalább:
mno.hu/migr/annak_a_politikusnak_aki_nem_peldakep_mennie_kell-333488
Fülke Fülke 2011.12.31 19:00:00
Baj van, ezt mindenki tudja. Hogy mi a baj, azt mindenki hosszan és különféleképpen tudná sorolni. De abban a kérdésben, hogy mi a megoldás, mutatkozik meg az emberiség igazi sokszínűsége. Erre építünk most blogot.Nem az most a lényeg, hogy szerkesztőségünk minden tagja meg van…..
Agyzaj Hogyan integráljunk a neten 2011.12.20 05:49:00
Kedves Gyerekek!  Ma este arról mesélek Nektek, hogyan lehet integrálni (na és persze deriválni meg hasonlók) a sokak által haszontalannak tartott interneten. Először is, elmégy erre az okos linkre, ahol a képen látható példát tekintheted meg aktuálisként beütve. Ha…..
Szerencsére van egy könyv, amit nyugodt szívvel tudunk ajánlani: Bár Gyuri, a kis hamis, azt mondta, hogy nincs megírva az a könyv, amiből dolgoznak, ezek szerint mégis van ... igaz, ezt ő maga írta.   Ismertető: A szerző alapos szókimondással veszi számba a magyar…..
Archiregnum Orwell megmondja 2011.11.18 05:16:00
"A Gyűlölet Hetének hatodik napján - felvonulásokkal, szónoklatokkal, üvöltözéssel, énekszóval, zászlókkal, plakátokkal, filmekkel, viaszfigura kiállításokkal, dobok pergésével és kürtök harsogásával, menetelő lábak dobogásával, tankok hernyótalpainak…..
Agyzaj Csapdába ejtve 2011.11.07 17:35:00
Lassan elszakad a cérna, nincs tovább... Kollégáimmal együtt kezdjük úgy érezni magunkat, mint az az egér, akire lesújtott a csapda, ám nem halt bele, még küzd az életéért, s e véres küzdelem közben hátulról egy megtermett kan készül meghágni őt kéjes vigyorral rút…..
Corry 2011.11.07 23:47:48
@Én is akarok kommentelni:
"Láttad malacz mennyi pénzt kért Hoffmann az elfogadott tervezetében az oktatásnak 3 évre? Kicsit több mint 1000 milliárdot :) "

Ez megint a mézesmadzag, illetve a realitások talaja? Ne tévedjünk át a gazdaságpolitika területére, nomeg a gyorsnaszádokéra, illetve mivel fizikáról van szó a gazdasági téren végzett Brown mozgásra, de erős kétkedésem van, hogy a koncepció még 2013-ban is tartani fogja magát. Sajnos.

De, mint koncepció kedves és jó szándékot takar az államtitkár asszony felől, csak az ilyen pénzek rá fognak menni a bankok elleni harcra. Illetve ha nem a bankok, találnak a fiúk valami más a piacgazdasághoz tartozó entitást, ami ellen harcolni kell.

Malacz, én a másik posztban egy közoktatási áttekintést és előremutatást kértem Tőled. Most úgy gondolom, ezt itt megkaptam, ezt után a poszt után megírnod felesleges. Birizgál a kisördög, hogy OV kedvenc befejező mondatát leírjam, de túl demagóg lenne.

Azért én továbbra is többet várok a kormánytól az oktatás területére, nagyon kíváncsi leszek, mikor lesz végre egy olyan kormányunk aki áldozni is szeretne erre a területre.Sajnálom, hogy a jelenlegi politikusok csak a sztrájkból, meg a népszerűségvesztésből értenek, ezért nincs köztük államférfi és annak női párja egy sem.
Corry 2011.11.08 10:56:32
@malacz69 rezignált:
Sajnos, amint látható, kis hazánkban nincs olyan politikai erő, amely képes lenne perspektivikusan gondolkodni. A mostaniak a 2/3 -ot saját terminológiájuk szerint gyorsnaszád mozgatására, az én elképzelésem szerint pedig a posztindító kép megoldására használják. Ahol is azt a bizonyos egérfogót a saját hülyeségükkel (pl.: hirdessünk harcot a bankok ellen) csukták magukra, azazhogy akarom mondani inkább ránk.
Nem akarom húzni a dolgot, nekem ezzel az osztályharcos mentalitással is tele van a hócipőm, jobban szeretem az olyat, hogy ha valaki összefog másokkal és úgy mászik ki apránként a bajból. Mert a bajból kimászni apránként lehet belepottyanni pedig egyszerre, ezt most az ország is próbálgatja.

Ez hat ki rátok egy kicsit.

Ahogy írtam, nekem igazából semmi bajom, hogy a pedagógusok is "végigdolgozzák" a 40 órát. Az idézőjel azért van, mert jól tudom, hogy a legtöbb pedagógus, ha összeadja a hetét kijön a 40 óra, csak annyi van, hogy ennek nincsen szervezett kerete, munkaidő formájában. Ilyen nálatok csak a tanórák, de a munkaidőtök többi része is megvan, csak nincs adminisztrálva.
Azzal vitatkoznék, hogy a 32 órába miért nem lehet felkészülést, dolgozatjavítást belerakni, mert az is a tanítás része.

A természettudományos oktatást végzők annyival vannak szerencsésebb helyzetben, mint a többiek, hoigy belőlük kevesebb van, ez persze az intézményvezető belátásán is múlik, de őket kevésbé kéne folyosóügyeletre mint inkább esetleges helyettesítésre használni. Aztán ott van az elbocsájtás, ami elébb vagy utóbb a rendszer nyakában van, hiszen csökken a gyereklétszám, itt is a természettudományos oktatók vannak jobb helyzetben.

A pénzről már írtam, dehát közös lónak túrós a háta ez igaz a közszférára is sajnos...
Nagyjából egy álló napig volt vezető hír ez a "Rák verte le a lábáról Robbie Williemset" kamucímű infó. A címen kívül tulajdonképpen semmi érdekes nincs benne. Annyi a történet, hogy a neves sztár alaposan bekajált rákból, aszt ezzel kiverte a biztosítékot a…..
Corry 2011.11.09 10:49:20
@malacz69 rezignált:
Ennek ellenére annyiban jogos lehet talán Mavo kolléga felvetése, hogy majd kell 1 posztot írni az SZDSZ 2.0 Extended Editionról. Persze most még frakciójuk sincsen, ezért addig szerintem mértékletességet kell tanusítanunk. Szerintem még idejekorán érkezett a jogos észrevétel.

Amikor pedig majdan az igazmondásáról elhíresült pártvezér túlmozgásainak fog hangot adni, kérlek írd meg a posztot. :-)
Agyzaj Bekeretezve 2011.11.06 14:48:00
Nemrég megjelent az ÉS-ben egy hozzáértő, minden valószínűség szerint liberális érzelmű ember, E. Szabó László tollából egy gondosan kidolgozott írás A hiba nem az ön gyermekében van...  címmel. A dologban csak az a zavarba ejtő, hogy 8 év liberális iskolairányítás…..
Corry 2011.11.07 10:42:48
Hadd jegyezzem meg az elején, hogy a mai oktatással kapcsolatos problémák (sajnos) nem szűkülnek le arra, hogy a végzett orvosok ne mehessenek külföldre.

A felsőoktatás csak az egyik problémaforrás szerintem, de mivel van egyéb oktatási forma is, ezért ott is akad gond bőven. Szerintem.

Példák:

a mai magyar szakoktatás megérne egy alapos reformot, mert gyanítom nagyobb lenne a gazdasági fellendülés, ha képzettebb emberek kerülnének ki a padból.
Sok olyan munkahely van ma az országban, ahol felsőfokú (nem szakirányú felsőfokú) végzettségű embert foglalkoztatnak és tőlünk nyugatra ezeken a helyeken középiskolát végzett emberek ülnek és jól ellátják a feladatukat.
A gyerekem elvégzett egy OKJ felsőfokú képzést, aminek színvonala és az ott jelenlévő emberkék színvonala, khmmm hát az ilyet kér is csinálni, persze elismerem, hogy jó keresetkiegészítés. A srác fiatalként persze profitált belőle, de egyébként sz.rt sem ér az egész, akkor meg minek.

A nyelvtanulás területe egy fontos probléma, persze az is igaz, hogy a legelején említett szakember elvándorlás egyik természetes gátja ez.

Most hirtelen ennyi, de szerintem az oktatás fejlesztése az a terület, ahol eddig egyetlen kormány sem tudott elfogadhatót alakítani, igaz persze az is, hogy az eredmények sok-sok ciklus után érnek be, ezért a mai magyar zógenannte politikai elitnek nem áll közvetlen érdekében a nagy fejlesztés.

Pedig másutt ezzel eredményeket értek el:
hetivalasz.hu/jegyzet/oroszlanvaros-41788/
Corry 2011.11.07 16:10:12
@Én is akarok kommentelni:
Na, akkor meg is van a példa, hogy az egyetem nem olyan munkaerőt bocsát ki, mint amire az "iparnak" szüksége lenne.

Ismerős a dolog, német főnököm mindig fitymálta az oktatásunkat, hogy az informatikusok kivételével a többi pályakezdő még semmire nem használható. A németeknél "praktikant" (gyakornok) ként el kell tölteni egy bizonyos időt egy cégnél.

Én diákokat vettem fel és mire végeztek kaptak kellő gyakorlatot és egy ajánlólevelet (nem kellett mindenkinek, kb. 1 hét alatt tudtak átlagban elhelyezkedni).
Corry 2011.11.07 16:17:26
@Corry:
Egyébként amikor abbahagytam az oktatást, szereztem magamnak néhány "barátot" hogy egy új képzés tantervét ne úgy csináljuk meg, hogy milyen kollégáink vannak és velük mit lehet megtanítani a gyereknek, hanem azt, hogy az adott hangzatos képzésnév mögé milyen ismeretanyagot kell bezsúfolni és azt tanítsuk. A különbség érthető és a mai napig úttörő jellegű lenne néhány helyen...
Vastagbőr Négy 2011.09.21 13:01:00
2007.09.21: Megszületett a blog. Első szülinap. Második szülinap. Harmadik szülinap. És most itt a negyedik ... de megy az idő.     Négy év, egy jó hosszú parlamenti ciklus... Négy év, 1460 nap, 3 miniszterelnök, 3 választás és egy népszavazás, 2800 poszt, 23 548…..
Olvasva a tegnapi tüntetésről készül tudósításokat megakadt a szemem pár nyilatkozó derék rendvédelmis nyilatkozatán. Panaszaik közös pontjai szerint ők negyvenes éveik végére idegileg ki vannak, egészségük megromlott, a tervezett intézkedéssel a kormány megöli őket. De…..
Corry 2011.06.18 12:18:00
@jaegtoer:
Végül is amit írsz azzal szó szerint egyetértek ugyan, de egy dolog szerintem kimaradt: ezeknek az embereknek a szűkebb/szélesebb környezete azért egyetért azokkal a rendelkezésekkel, ami ellen bohócruhában tiltakoznak.
És reménykedjünk, hogy egyesek meg is mondják nekik a kocsmában.

Persze azért az is igaz, hogy kár volt ezzel a bohócozással csinálni a feszkót, az egészet le lehetett volna enélkül is bonyolítani, így meg adódott valami amibe bele tudnak kapaszkodni.
Ennek ellenére maximálisan támogatom a kormányt, hajrá, csak így tovább!