Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DragonZ

2 bejegyzést írt és 434 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy testben, leküzdhetetlenül, megtelepszik egy másik. És senki sincs ott, ebben az egyszerre kettős és különös térben, hogy jelzést adjon róla."Megtörténik, pedig nem értem" vagy: "Elgondolni se tudom, de megesett". - Az anyaság lehetetlen szillogizmusa. (Julia…..
DragonZ 2010.10.19 15:52:13
@stuki: abszolút egyetértek veled. Sokszor egy kis szervezés rengeteg "problémát" meg tud oldani.

A mai magyar tömegközlekedés, és a kapcsolódó infrastruktúra nem igazán alkalmas arra, hogy babakocsival igénybe vegyék, de sajnos sokaknak nincs más választása, ekkor kellene a többségnek egy kis toleranciával kezelnie a helyzetet. (Valaki említette, hogy fél, hogy valami fertőzést összeszedne a gyerek. Ehhez csak annyit, hogy tömegközlekedési eszközön fertőző beteg nem utazhat. Az az egyes emberek szegénységi bizonyítványa, hogy ezt figyelmen kívül hagyják. Persze van amikor kényszerből, hiszen pont az orvoshoz mennek, de ezt is meg lehet szervezni máshogyan.)

Ettől függetlenül vannak szituációk, amikor a szülő(k)nek is tekintettel kellene lennie másokra. Pl.: amikor vonatozok 2,5 órát, akkor nehezen viselem, ha a kocsi másik végében levő páréves gyerek végigóbégatja az egész utat úgy, hogy túlordítja az általam hallgatott zenét is. Én gyerekkromban sokat vonatoztam, kicsi koromtól fogva (5 órás vonatút) és szinte mindig el tudtam foglalni magam, vagy a szüleim engem, hogy nem zavartam a velünk együtt utazókat. Vagy hasonló helyzet a metrón a babakocsiból kihajolva ruhámat ráncigáló gyerek, akire nem szól rá az anyja, hanem néz rám, hogy "de hát ez csak egy kisgyerek". Szóval vannak határok, amiket sem egyik, sem másik oldalnak nem kellene átlépnie.

Az hogy nem engedik be a boltba a babakocsit, vagy a kisgyereket (lásd: Metro) szerintem teljesen érthető és nyilván okkal történik. Utóbbi esetben teljesen jogos is, mert egy hatalmas polcokkal, azokon nehéz árukkal teli áruház nem kisgyerekeknek való. Mivel gyerek, hozzá fog nyúlni mindenhez, és akár magára is ránthatja az adott dolgot. Itt nem kell nehéz dologra gondolni, de lehet például éles, vagy hegyes az adott tárgy, amit lecibál a polcról.

Kell az egészséges szülői öntudat, de csak egy kis józan ésszel párban működik.
Ha segíteni szeretnél bármilyen módon, kattints ide! [jún. 10. 23:19] A mai nap ismét elég aktívan telt, reggel fél hatkor keltem, gyors kávé és reggeli után elindultam a kölcsön kapott Suzuki Grand Vitarával elsőként Gyömrőre, ahol SzaGértővel megpakoltuk a terepjárót…..
DragonZ 2010.06.09 16:05:33
@SilentSound: lehetőleg senkinek semmit. Max csak akkor ha teljesen biztos vagy a forrás hitelességében.
Mindig csak annak higgy, amit Te magad látsz, hallasz, tapasztalsz, vagy teszel.

Mint tudjuk csak az a biztos, ami már megtörtént ... sokszor az sem teljesen.

Erre a legjobb példa maga a gyűjtés, amit szerveztél/szervezel. Szerencsére nagyon pozitív példa. Le a kalappal előttetek. Sajnos én most nem tudom aktívan kivenni a részem a segítségből (csak a linkeket küldözgetem erre-arra :)).
Ha segíteni szeretnél bármilyen módon, kattints ide! Hamarosan útnak indulunk, folytatás itt! [2010. június 7., 9:32] Elképzelhető, hogy az adományok átvevőit csak nehezen, vagy csak munkaidő után fogjátok elérni, mert aki nem tudott szabadságot kivenni, annak muszáj dolgoznia. Én…..
DragonZ 2010.06.04 14:31:10
@Peetee: szövegértés 1-es, ülj le fiam.
Amúgy a szivattyúk, főleg az aggregát füvet esznek és tehénnek hívják őket.
Már régóta gondolkozom, hogy mi a büdös fene a különbség az első és a másodosztályú kocsik között. 1. ugyanolyan retkes mint a másodosztály, 2. semmivel sem kénylemesebb,  3. a plüss ülések vagy bolhásak, vagy tiszta pororsak, vagy gyanús foltokkal terepmintára vannak…..
DragonZ 2010.03.27 14:55:55
@RockyBalboa91: Nekem nem a szabadjegy tényével van bajom, Mert azzal nincs gond, hogy a vasútnál dolgozó személyek kapnak ilyet. A probléma az, hogy a családjuknak is jár, illetve ha nyugdíjba mennek, akkor is. Itt ezzel van a bajom.

A rendőröknél és katonáknál meg azzal, hogy 40 évesen nyugdíjba mehetnek.
DragonZ 2010.03.27 14:57:14
@RockyBalboa91: A többi megjegyzéseddel pedig teljes mértékben egyetértek. Mondjuk a kényelmi összehasonlításhoz nem tudok hozzászólni, de a többi teljesen jogos.
DragonZ 2010.03.29 12:58:40
@A Gyula: Nem is állt szándékomban megrettenteni téged, vagy mást. Továbbá nem is a lelkiismeretesen dolgozó vasutasok ellenében írtam amit. Mellesleg tapasztalataim szerint nem ők szokták a leghangosabban hallatni a hangjukat. Mint írtam nem velük van bajom.
Havazásos szép jó reggelt miegymás. Jöttem be Budapestre és komolyan majdnem röhögő görcsöt kaptam, amikor bemondta a rádió, hogy a hatvani, ceglédi vonalakon késésekre lehet számítani, mert leszakadt egy felsővezeték, illetve a havazás miatt nem  működnek megfelelően a…..
DragonZ 2010.03.16 14:41:36
Minden héten utazom a Budapest-Szeged vonalon és teljes mértékben randomszerűen tájékoztatják az utazókat a vonaton az állomásokról, illetve az esetleges késésekről.
Egy időben egyáltalán nem mondták be a vonaton a megállókat, a késéseket meg pláne. Mostanában ismét rászoktak az állomások bejelentésére, és néha az esetleges késéseket is bejelentik. Sőt, fordult már elő olyan is, hogy szóltak a pótjegyek árának visszaadásáról is.

Azt azonban szinte sosem mondják be, hogy késik a békéscsabai vonat, amelyet a pesti bevár.
Hivatalosan adott óra 37 perckor kellene megérkeznie Szeged Pályaudvarra, ahonnan átszállás után adott óra 45 perckor indulna a pesti vonat. A csabai azonban rendszeresen legalább 5 percet késik, amit nem mondanak be, emiatt az pesti szerelvény 1-2 perc késéssel indul, amit szintén nem mondanak be.

A poszt címében feltett kérdésre a válaszom a következő: ha szigorúan, konzekvensen meg lesz követelve a megfelelő tájékoztatás, és rendszeresen ellenőrizve lesz az utasok tájokoztatásáért felelős összes vasúti dolgozó, illetve azok, akiknek információt kellene adniuk ezen személyeknek. Továbbá ha a mulasztásokat az érintett számára érezhetően szankcionálják.
Máshogyan megfogalmazva, akkor amikor mind a vasúttársaság, mind az érte felelős állami hivatalok minden szintjén a feladatuk ellátására alkalmas emberek ülnek.

Ja, igen. Az utaspanaszok kezelése is az utastájékoztatás egy formája, tehát a fentiek erre is vonatkoznak.
DragonZ 2010.03.16 14:47:26
@Adani: Japánban így működnek a dolgok: japanvasut.blog.hu/2010/02/03/aramszedo_tores_a_shinkansenen_es_bocsanatkeres

Ettől még nagyon messze vagyunk. Pontosabban, messze vannak az illetékes vezetők.
DragonZ 2010.03.16 14:54:47
@Tommeeca: Nem, a groteszk az, hogy nagyon régóta képtelenek megoldani a hatalmas forgalmú szegedi pályaudvaron (3 vonalon közlekedik kb. 4 féle vonat), hogy a csabai és pesti vonatok egy peronra kerüljenek minden esetben (akár a pesti várja a csabait, akár fordítva).
Gyanítom ez egy nagyon bonyolult forgalomszervezési kérdés lehet, amire eddig még nem találtak választ az illetékes, nagytudású szakemberek. :P
Új MÁV blog Majd meggondolom 2010.03.09 09:35:57
Olvasónk repülővel érkezett haza, és rohant, hogy elérje a vonatot Ferihegyen. Az automata nem működött így felszálltak a vonatra, mondván majd ott megváltják. Jött is a MÁV helytartója a hatalmasságos kalauz, akinek nem kötelessége a kultúrált viselkedés, és izibe meg is…..
DragonZ 2010.03.09 14:47:40
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: Erre is van megoldás. Ki kell írni a megállókba (utastájékoztatás), hogy amennyiben nem tudott jegyet venni a tisztelt utazó, mert sietett, de lehetősége lett volna rá, mert volt pénztár, vagy automata, akkor a jegyvizsgálónál is vásárolhat menetjegyet, de mondjuk 1000 Ft kezelési költség/pótdíj megfizetése mellett.
Ha a pénztár, vagy az automata technikai okokból kifolyólag nem tud jegyet adni, akkor csak a menetjegy árát kell kifizetnie. Ez már nem ütközne a Vasúti törvénybe.

Ettől függetlenül néhány jegyvizsgáló stílusa kritikán aluli, és a poszt beküldője is ezt sérelmezi leginkább. Ezt sajnos semmilyen törvénnyel nem tudod megváltoztatni.
DragonZ 2010.03.09 15:02:16
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: ez tiszta sor, hogy most is hasonlóan működik. Ellenben erről az utazni kívánó nincs tájékoztatva.

Pontatlanul fogalmaztam. Tehát: amennyiben az összes automata és pénztár technikai okok miatt nem tud jegyet adni, csak akkor tekinthet el a jv. a pótdíjazástól.

Jelen esetben valóban kifogásnak tűnik, de ettől még nem volt tájékoztatva róla, hogy ilyenkor mi van. (Mondjuk a posztoló nem is vonja kétségbe a pótdíj jogszerűségét.)

"A jegyvizsáló stílusa viszont vitathatatlanul hagy kívánnivalót magaután, de tapasztalataim szerint a többség szerencsére nem ilyen."
Én is így gondolom, illetve így tapasztaltam.
Tardai történetek Nyolcvankettő 2009.12.18 10:00:00
Beszarsz, bazmeg, megvan a Kismisike! Konkrétan a Misi is beszart, azt mondja, annyit rikácsolt a szülésznő, hogy nyomja, nyomja, rá meg már a hajnali riasztástól, hogy Mihály-Mihály, elfolytam, hozz egy türcsit, ne is-ne is, a lila sporttáskát, rájött a beszarás, nem csak a…..
DragonZ 2009.12.18 13:49:14
DragonZ 2009.12.18 14:04:22
@szögyi: és még az sincs befejezve fbm. :)
DragonZ 2009.12.18 15:55:11
@golyo1974: Kezét csókolom, Hölgyem!
Néha olvasgatok ott is, csak az írás olyankor már nem megy. De majd fogok azt is a közeli jövőben, remélhetőleg. :)
Tardai történetek Nyolcvanegy 2009.12.11 13:00:00
A halál geci szomorú. Pláne, ha egy spanod adja be a kulcsot. El is megy a kedved mindentől, baszod. Még azon se' röhögsz, hogy a Bandi véletlenül kimaradt a koporsóból, azt' a hat gyökér, akik a nagy bánatra széticázták meg spurizták az agyukat, arról dumálnak a temetési…..
DragonZ 2009.12.13 20:49:58
Sziasztok!
RIP Bandi! Pedig még jöhetett volna sztori róla meg a Zitáról, vagy másról, na mind1.

nathanp: remélem nem saját élmény ihlette ezt az írásodat.

@kukatr: nekem még jól bírja a tardás póló, pedig elég sűrűn hordom. :)

@hana: szia kedves, rég láttalak! az a tardás póló pedig nagyon jó rajtad. ;) :)
Te is egyetemi oktató vagy és én is az vagyok. Te meghirdetsz 5 szemináriumot, amire jelentkezik összesen 84 hallgató, akiket végig is viszel a féléven. Én is meghirdetek 5 szemináriumot, de csak 21 emberke jelentkezik rájuk. Ráadásul csak 7-7-7, két kurzusom érdeklődés hiányában…..
DragonZ 2009.11.13 14:34:20
Nem értek egyet a poszt írójával a 84 diák négyszer annyi munka, mint a 21 ember témában. A miérteket már mások leírták előttem, nem akarom ismételni a dolgokat, de egyet mindenképpen kiemelnék, ez pedig az oktató felkészülése.

A névrokonom @Dragon Z. által leírtakra csak annyit tudok mondani, hogy sajnos még most sem tanulják az oktatásszervezést, és sokáig nem is fogják megtanulni. Elég szomorú, hogy a rendszerváltás óta nem volt valódi változtatás az felsőoktatásban. Nagyon nagy szükség lenne rá pedig.
Sajnos az általa leírt példa, hogy náluk a minimális érdeklődés miatt nem indítanak kurzust legközelebb, rendszeres lépés a vezetők részéről, ami bizonyos esetekben akár indokolt is lehet, de akkor miért engedik elindítani ezen kurzusokat? Erre már @kozepfoldi részben reagált. Teljes mértékben igaza van, hogy a látogatottság és a végül kikerülő diákok tudása nem feltétlenül egyenes arányos, sőt leginkább fordítottan.

Az igazán lényegi dolgot szintén @kozepfoldi fogalmazta meg. Más országokban az egyetemek a tudományos élet központjai, rengeteg és jelentős kutatásokat végeznek, és ezt az oktatás részeként, diákokat bevonva valósítják meg. Nálunk is vannak kutatási projektek a felsőoktatásban, csak szerintem nagyon kevés és súlyukat tekintve is kisebbek, mint másutt.

Véleményem szerint a magyar oktatási rendszert minősíti (elsősorban a felsőoktatást), hogy közepes és akár ennél gyengébb képességű diákok bekerülhetnek a felsőoktatásba, ahol állami pénzen tanítják őket olyan tanárok, akik többsége az "aki nem tudja, tanítja" csoportba tartozik, mert a többségük semmilyen kutatómunkát, előremutató tevékenységet (pl.: szakfolyóiratban történő publikálás) nem folytat. Ez a többség valamilyen tucat jegyzetből, könyvből tanítja a diákokat úgy, hogy semmilyen pluszt nem adnak a "felolvasott" tartalom mellé, majd ezt kérik vissza a számonkéréskor.
A jó, esetleg kitűnő képességű diákokat ezek a tanárok inkább visszafogják, és a tanulók maguktól sem jutnak el olyan szintre, mint ha egy valóban "nagy koponya" venné a szárnyi alá őket, akitől nem a jegyzet tartalmát tanulnák meg, hanem az adott tudományt, legyen az mérnöki, orvosi, stb. Az ilyen kiváló tanárok mellé kellenének olyan nagyon jó tanárok, akik a jó képességű diákokból jó tudású munkaerőt engedjenek ki a főiskolákról, egyetemekről. Ráadásul nálunk szerintem túl elméleti a képzés, sokkal több gyakorlat kellene.

Szóba került, az oktatók stílusa is. Sok esetben szerintem minősíthetetlen a hozzáállásuk és a diákokkal folytatott kommunikációjuk.
Itt annyi a lényeg, hogy bár sokuknak nagy az arca, de a nagy részüknél többet tud néhány diákjuk már az első tanítási napon az adott témában.
Az előző bekezdésben említettem, hogy több gyakorlati képzés kellene, de ehhez olyan tanárok kellenek, akiknek a megfelelő gyakorlati tudása is megvan ehhez. Nos, ilyen oktatóból van nagyon kevés.
DragonZ 2009.11.13 15:06:26
@droid_: tökéletesen igazad van, erős ítélet. De úgy érzem, csak sarkítottam a valóságon.

Árnyalnám is a mondanivalómat a következőképpen:
"Itt annyi a lényeg, hogy sokuk minősíthetetlenül kezeli a diákok problémáit, nem tartja meg rendesen az óráit, rendszeresen késik, felületesen tartja az előadásokat, gyakorlatokat, többen beképzeltek is, ennek ellenére előfordulnak olyan esetek, amikor néhány diák már az első napon többet tud náluk."

Mellesleg találkoztam az általad leírt diáktípussal is. Általában az ilyen diákok tudnak a leghangosabban picsogni a vizsgákon, hogy miért vágták meg őket.

Viszont én nem az összes oktatóról mondtam véleményt, ilyen formán nem szerencsés az összes hallgatóra vonatkoztatva reagálni.

Valóban elég sarkosan fogalmaztam, de úgy gondolom a lényeg a mindenki számára érthető, kiolvasható a hozzászólásomból.
DragonZ 2009.11.13 15:56:56
@droid_: Lehet, hogy még mindig erős, de sajnos vannak olyan tapasztalataim, ahol a kijelentésem teljesen helytálló.
Bizonyos értelemben off, amit írtál, de jellemző is néhány (vagy sok) esetben, és ha ezt az oktató tudja kezelni, illetve tudja a hallgató tudását bővíteni, akkor "megérdemli" a fizetését és nem fele annyi munkáért vesz fel 2x annyi pénzt, csak hogy on legyek egy kicsit. :)
Futóblog HU-RA 10k 2k9 2009.10.04 14:51:00
Avagy hurrá, idén is lesz Human Race 10 kilis Nike megmérettetés, méghozzá október 24-én. Idén nem annyi helyszínen és nem úgy szerveződik, mint tavaly. Most virtuális futást gondoltak el a Nike önjáró marketinggépezetei a központban (egyébként én is szeretnék a marketing…..
DragonZ 2009.10.05 14:37:07
@dr. Wilbur Swain: hiányzik még (a teljesség igénye nélkül) a klasszikus Reál Margit, FC Bőrszallona páros, továbbá a Vodkacsák, az Ejakulazio és az Ácsi Milán.
DragonZ 2009.10.05 15:53:40
@rrroka: Nemkapunkkiso SE, vagy Semmiesély SE, meg Hoh SC (ez a mi csapatnevünk volt egy időben).
Az EU nemrégiben fogadta el a (már régóta tervezett) jogszabályt, melynek értelmében fokozatosan betiltják az európai piacokon a hagyományos (wolfram-szálas) izzók gyártását és forgalmazását. Mától nem lehet gyártani 100 Wattos izzókat, jövőre a 75, 2012-től a 40 és 25…..
DragonZ 2009.09.04 14:56:44
Egyetértek ZF-fel abban, hogy nem a kínai piacon kell venni az fénycsövet.
Az meg, hogy nem bírja sokáig nálad, nem biztos, hogy a fénycső hibája, lehet más oka is, pl.: elektromos hálózat, stb.

Mi otthon a fürdőszobában cseréltük ki a régi 100-as égőt 10 éve egy energiatakarékos fénycsőre (mondjuk nem cső alakú, hanem gömb, de mindegy). Ez akkoriban volt kb. 7-8 ezer forint. Elég sűrűn van kapcsolgatva, viszont 9 év után cseréltük ki, mert vettünk egy újat, és festés volt. Pedig bírta volna még, a pár csepp festék, ami rajta maradt, az meg nem befolyásolja a működését. Ez a régi lett most a tartalék. Simán behozta az árát, mivel kb. ötöd annyi energiát fogyaszt és a hagyományos izzókból kellett volna vagy 10 db ez idő alatt.
A lakásban minden lámpa (kivéve az én íróasztalimat) energiatakarékos, és leszámítva az újonnan vásárolt mennyezetlámpát és csillárt kb. 5 évesek, semmi bajuk.

Bár valóban vannak hátrányaik (pl.: kapcsolgatást kevésbé bírják, lassan melegszenek be) ezekkel meg kell tanulnunk együtt élni. Arról nem beszélve, hogy ezen a téren is fejlődés várható, szóval lehet, hogy ezek a hátrányok nemsokára eltűnnek.

A LED-es lámpák is jók, de sajnos a fényszórásuk még közel sem az igazi. Ennek ellenére hosszú távon mindenképpen számolni kell velük. Mondjuk kb. fele annyi a fogyasztásuk, mint egy kompakt fénycsőnek és kb. 3-4 -szer kerülnek többe. Ezen még kellene egy kicsit javítani.
Olvasónk egyik családtagja előre vett jegyet az InterCity-re, de betegsége miatt nem tudott utazni, később a jegy árát megpróbálta a jegypénztárban visszakérni. Ez sajnos nem sikerült, mert a pénztáros orvosi igazolást kért. Tisztelt MÁV-figyelő!
 Ez úton szeretném…..
DragonZ 2009.08.31 16:54:09
@ken_edemsz: @vent: @Cyberbird: úgy látom a szövegértés nem erősségetek.
A posztban ugyanis nem a helyjegyről, hanem a vonatjegyről van szó.

A helyjegyet kezelési költség nélkül a vonat indulása előtt 2 órával lehet visszaváltani, utána már nem.
A vonatjegyet ellenben utólag is vissza lehet váltani 20%-os kezelési költség mellett, ha nem utaztál.
Normális országokban kárpótolják az utasokat a vonatkésés miatt, nálunk lehúznak róluk még egy bőrt, innen látszik, hogy mi egy beteg országban élünk. Olvasónk a vonat késése miatt lemondott az utazásról, inkább autóval ment. Később szerette volna visszaváltani a jegyet, de…..
DragonZ 2009.08.14 11:21:55
@Adani: Jogos az ssh-s dolog, és a többi is amit írtál.
Csak megvalósítani kellene.

Mondjuk a szerverek és az adattároló újrahasznosítható, ha esetleg ezt a rendszert megszüntetik. Ilyenformán a költsége rögtön hosszabb távúvá válik.

Mondjuk az igazi lépés egy integrált rendszer lenne, de az most még csak egy távoli, homályos álom.
DragonZ 2009.08.14 11:26:08
@Adani: Most már csak azt nem értem, miért nem ülünk ott a megfelelő székben, kellemes fizetésért, ha már ezt ilyen jól kitaláltuk. :D

Bár azt hiszem, hogy egy tanácsadó szerződés lenne a legjobb számunkra, valami szép nagy összeggel benne. Az úgyis divat mostanában. :D
DragonZ 2009.08.14 12:07:04
@Adani: :DDD
Én inkább a sleppre tippeltem, de ez sem rossz válasz. :D
Mondjuk a sleppre is rá lehet húzni a "nem képes gondolkodni" dolgot.
Bár szerintem ez elsősorban a felsőbb vezetésre igaz, lentebb azért már jobban kell a logika, meg a szakértelem. A sor legvégén úgyis a "droidok" vannak, mint sok helyen.

A droidos megjegyzéssel, természetesen nem akarok megbántani egyetlen vasutast sem, de valljuk be elég egyszerű a munkájuk, mondjuk elég nagy mellé a felelősségük.
Rendszeresen jeggyel utazók előtt biztos ismert a jegyvisszaváltásra vonatkozó szabály. Az előre megváltott jegyet csakis a kiindulási állomáson lehet visszaváltani. Olvasónk megvette a jegyét, majd később kiderült, autóval utazik. A jegyet nem tudta visszaváltani késő este,…..
DragonZ 2009.08.14 11:44:47
@Ákibard!: Erre is van megoldás.
Mondjuk több kaller, esetleg több kocsi, hogy az emberek ne nyomorogjanak és akkor már rögtön más a helyzet.

Szerintem a több kocsi a nyomorgás elkerülése végett, a több kaller, és a több ellenőr az igazi megoldás.
Véleményem szerint ez még csak olyan komoly plusz költséget sem jelentene.

A visszaváltási rendszerről azt gondolom, hogy jelen helyzetben jó, de hatékonyabb jegyvizsgálói munkával akár lehetne rugalmasabbá is tenni.

Példa:
A hibrid vonat Szeged és Budapest között. Az IC-n szoktam utazni és sokszor előfordul, hogy a jv. bejön a kocsiba, mondja, hogy a kezeletlen menetjegyeket kéri ellenőrzésre, de sokszor észre sem veszi, ha valaki épp elkezd a jegye után kotorászni, hanem továbbmegy.
Van olyan utasra is példa, aki direkt erre játszik. Egy közel tele IC kocsin alvást színlelve simán megússza az ellenőrzést egy Kiskunfélegyháza-Budapest, vagy Cegléd-Szeged úton. Természetesen az összes köztes megállóra érvényes a dolog.

Nem igazán érzem hatékonynak ezt a módszert, jobbat, hatékonyabbat pedig most nem tudok, csak az ellenőrök sűrűbb bevetését, vagy a többszöri jegyvizsgálói jegykezelést, ellenőrzést.
Olvasónk azt nem érti, hogy ha egy vonat baleset miatt késik, akkor miért nem azt mondják be a hangosba, hogy bizonytalan ideig késik, miért kell „halmozni” a késést? A Lehár EuroCity (ami az utasok szerint egyébként is késik) először 30, majd 50, 125, 150 végül 160…..
DragonZ 2009.08.03 16:50:17
@gcsabi: IC is simán vár csatlakozásra. Tegnap pl. a Nyugatiból induló kör IC várt Cegléden a hivatalosan 15:13-ra kiírt, Szegedről induló IC-gyors-ra, ami 15 perc késéssel ért be.
Sőt a szegedi hibrid is be szokta várni a Békéscsabáról érkező vonatot. Mondjuk az nem tiszta IC.
DragonZ 2009.08.10 16:34:19
@Botta Melinda: a pótdíjat nem a gyorsaságért, hanem a helybiztosításért és a komfortért fizetsz. Utóbbiba tartozik pl. a légkondicionáló, vagy légcserélő, a kényelmesebb ülések.

A pontosságért igazából semmivel nem fizetsz. Sajnos ilyen formán nem is behajtható a vasúttársaságokon. Sőt a Volánoktól sem kapsz vissza pénzt, ha késik a busz, mondjuk egy baleset miatt.
Ez még a jegy árában sincs benne. Azt azért fizeted, hogy elvisznek A-ból B-be várhatóan x idő alatt. Ebben nincs benne, hogy pontosan annyi idő alatt, csak hogy várhatóan.

Teljesen egyet kell értsek Ákibard!-dal, mert korrekt volt az indoklása, mivel tényeket közölt.

De, hogy az életben ne érjenek meglepetések azt javasolnám (minden bántás és negatív felhang nélkül), hogy legközelebb nézz utána miért is fizetsz ki pénzt (lásd pótjegy), legyen szó utazásról, vagy bármi másról.
DragonZ 2009.08.12 12:07:22
@Ákibard!: teljesen jogos! Bocsánat, elírtam, a pótjegyre gondoltam.
Mea culpa!
"Keverék kutyánk Rexi elég hosszú bundával rendelkezik, amit fésülni és mosni kell. A mosást gyógynövényes samponnal végezzük (hamár lúd...), de mindig bele akar fulladni a bokavízbe. A fürdetés végre az jön ki, hogy sokkal vizesebbek vagyunk mint ő. Időtartam 30perc…..
Vasárnapról hétfő hajnalra fegyveresek rontottak be egy alvó család házába, az anyát agyonlőtték, kiskamasz lányát "csak" szitává, de életben maradt.Sok jel szerint ez a brutális támadás is a Cigányellenes Halálosztag műve, akik eddig - a feltételezések szerint…..
Olvasónk eddig két alkalommal próbálta ki az E-Ticketet, de hazsnálni még nem tudja. Zuglóban mindig szétverik a terminált, így hiába vitte magával a kódját, jegyet kellett vennie a pénztárban. Miért nem adják ki az E-Ticketet a jegypénztárban? Miért nem csinálják…..
DragonZ 2009.07.20 17:24:53
@Starlark: én erre azt a megoldást alkalmazom, hogy amikor hazaérek Pestről Szegedre, akkor azonnal megveszem a jegyet a következő hétre helyjegyekkel együtt, és nincs para, hogy működik-e az automata, vagy sem.
Ezzel egyetlen gáz van, ha nem azzal a vonattal tudok hazamenni, amelyikre a helyjegy szól. Ebben az esetben sajnos sorba kell állnom a Nyugatiban.
Amúgy meg nincs gáz, hiszen bármely pesti állomáson megvehetem a helyjegyet a vonatra. A hátránya csak annyi, hogy sorba kell állni, de ez kevésbé megalázó, és valószínűleg rövidebb is mint az utasleadási lappal való bohóckodás.
DragonZ 2009.07.20 17:27:26
@Bit Rot:
"De legjobb lenne elkapni azt, aki szétverte."

Szerintem a legjobb lenne alaposan elverni azt, aki szétverte.

Amúgy meg a MÁV-tól az orruk elől lophatnád el bármelyik nagyobb pályaudvarukat vonatostól, pályástól, személyzetestől, azzal sem tudnának mit kezdeni.
Balfaszok.
Ha már a részegek védőszentjéről esett szó, akkor néhány apró szösszenet következzék most.Főiskolán a klubban minden szerdán buli volt. Ez gyakorlatilag azt jelentette, hogy aki nem a tüc-tüc zenét favorizálta, az jelen volt. Kisbarátaimmal én is törzsvendég voltam…..
DragonZ 2009.07.15 12:50:38
@golyo1974: azt ne akard, hogy én énekeljek. :D
Leginkább, mert nem tudok. Még otthon, a fürdőszobában sem szoktam ... féltem a csempét. :D
DragonZ 2009.07.15 15:39:29
@v524: én sem szaporodok fogságban. :DDD
DragonZ 2009.07.15 16:28:02
@golyo1974: szerintem elég egy másik pasira áttérned. :)
ha már a jelenlevők kivételek ... ;) :)
Mai kis történetünk megint csak a gólyatáborról fog szólni. Abban az időben még volt egy városi akadályverseny, amolyan "ismerd meg a várost" címszóval. Azért nem volt olyan durva, mint egy DILI-s kocsmatúra (majd írok arról is), de azért ez sem volt semmi. Legalábbis…..
DragonZ 2009.07.08 14:24:27
@FritzTata: de. :D
DragonZ 2009.07.09 09:45:45
Sziasztok!

@golyo1974: hát lehet, hogy hazafelé régészkedett is, ahhoz meg nem árt egy védőszent. :DDD

Mi a helyzet a lányoddal, hogy már kórházba is kell járnod vele/miatta?

Adj neki egy kis pálinkát, az segít mindenen. :DDD
DragonZ 2009.07.09 11:44:54
@golyo1974: mi az, hogy füles lett? fülgyulladás, vagy mi?

én vasárnap valószínűleg még józanodni fogok. :DDD
Tardai történetek Hetvenkilenc 2009.07.08 13:00:00
A Petinek mindig mondogatta a faterja, hogy ha göcs van a fában, azt jobb hagyni a faszba, nem nekiesni, mer' csak megugrik rajta a szerszám, azt' sebet ejt, rosszabb esetben megnyomorít. Meg hogy ez az életre is igaz, nemcsak a deszkára. Dehát az asztalosság veszélyes üzem, az élet meg…..
Pénteken kaptam egy emailt, amiben a segítségemet kérték kissünikhez. Levélváltások végeredményeképpen tegnap meglátogattuk Dreamairt és Dreamairnét. És ez a kép fogadott minket:     Alaposabb vizsgálat után megerősítettük, hogy igen, egészségesek, kicsit…..
DragonZ 2009.07.07 13:27:57
Nos, volt egy eset, ami leírva nem biztos, hogy annyira mulatságos lesz, mint azt mi megéltük, de azért igyekszem.Szóval történt egyszer, hogy kisbarátaimmal elmentünk szórakozni megünneplendő azt, hogy egyszer van egy héten szombat. A szokásos koreográfiát vettük célba,…..
DragonZ 2009.07.07 10:37:25
@Dreamair: ja. a ... aaa ... nyakán keresztül. :DDD
DragonZ 2009.07.07 10:39:09
@Dreamair: amennyiben nőnemű egyedekről van szó, akkor nem ellenkezem, megyek kurzusra. :DDD
de ha cúnyáckák, elszaladok. :D
DragonZ 2009.07.07 11:11:35
@Dreamair: asszem ezt most kihagynám.

@golyo1974: válogatós. :DDD Amúgy meg "magad uram, ha szolgád nincsen". :DDD
A főiskola végéhez közeledve a tankörünk, a velünk azonos szakot képviselő másik tankörrel együtt elhatározta, hogy ideje lenne egy közös kirándulást megejteni. A gondolatot előbb szervezés, majd tett követte. Mondjuk ez utóbbinak nem biztos, hogy mindenki olyan nagyon örült,…..
DragonZ 2009.07.03 12:42:55
@v524: bakter, miért nem szóltál, az előbb jöttem vissza ebédből.
DragonZ 2009.07.03 13:09:43
@golyo1974: jó hétvégét neked is. aztán csiga ne maradjon szárazon :D
DragonZ 2009.07.03 13:31:08
@Dreamair: szerintem azzal FritzTata is egyetért, hogy ezt a blogot zártkörű klubként fogjuk fel, és kézzel-lábbal küzdünk az Index főoldal ellen. :)