Regisztráció Blogot indítok
Adatok
muci

0 bejegyzést írt és 383 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  – Még az első polgári kormány idején vettem részt az oktatás és a kutatás kapcsolatát áttekintő fehér könyv kialakításában, ami sok tanulsággal járó munka volt. Kiderült, a felsőoktatás nem járul hozzá igazán a tudományos kutatásokhoz, részben azért, mert az oktatókat leköti a tanítás. Azt…..
      Wass Albert: Harmonia caelestis (székelybicskásváltozat)         (részlet)     Édesapám, Takaró Mihály, fent élt a hegyben, ahun az Isten is csak csutorázni járt. Amíg fent ült a Nap az égen, az én édesapám vadkosra vadászott a nagy húzott rezedás puskájával, aztán ha lűtt egyet, akkor volt…..
muci 2019.07.16 21:48:56
Remek!
De annyit hozzáténnék, hogy Takaró Mihály akkor vesztette el végleg a józanságát, amikor Kertész Imre Nobel-díjat kapott. Képtelen volt felfogni és elfogadni, hogy Tormay Cécile jelölése (és még többek után) egy szerinte nem igaz magyar (kapta azt meg. Ez nála valami olyan gyalázat a magyar irodalommal szemben, amit csak és kizárólag összeesküvés magyarázhat.
Ezzel nem volt egyedül.
www.bibotarsasag.hu/Bibo%20Web%20Folder/bibo/eloadasok/kertesz.html
Takaró ki akarja a Nyugat körét és mindenkit - ő dönti el -, aki szerinte "elárullja a magyarságot" radírozni a magyar irodalomból. Esterházyt pedig külön.

Takaró NER-beágyazottságával az egyik legsúlyosabb gond, hogy bárhova hívhatják (egyesületek, könyvtári író-olvasó talákozó), dörgedelmei mellett számithatnak a segítségére is. Ez pedig anyagilag sem lényegtelen a meghívónak.
muci 2019.07.17 09:36:16
@nerángass:
Nyírő is. Tormay mellett Herczeg Ferenc és Szabó Dezső.
muci 2019.07.17 17:12:43
@velőtanya:
Sajnos, így járt. Favorizálja őtet a Takaró Mihály.

/Nem tudom, hogyan és miként történt, de feltételezem, hogy a Nobel-díjra jelölés alapján rátalált Tormayra és Herczegre és dafke velük foglalkozott./
         A Magyar Művészeti Akadémia Színművészeti Tagozatának nem tagja Ascher Tamás, Babarczy László, Székely Gábor, Zsámbéki Gábor. Ezzel szemben tagja Pregitzer Fruzsina és... Marton László.         (az irodalmi tagozatnak nem volt tagja Kertész és Esterházy, nem tagja Nádas, Krasznahorkai…..
muci 2017.10.28 20:30:39
@harmadikszem:

A szeméremsértés? A másik emberi méltóságának megsértése megvan?
"Btk. 205. § (1) Aki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
"büntetendő, aki mással szemben olyan szeméremsértő magatartást tanúsít, amely a sértett emberi méltóságát sérti."
Ennyi.
muci 2017.10.28 21:00:41
@harmadikszem:
Ha te az indulatos pénztárost párhuzamba állítod a farokpusziltatásra felhívással, akkor csak ennyi.
Nem tevőleges nemi erőszak, ha előveszi, de nem is "ugyanmár" kategória.
       Volt nekünk régen egy rovatunk, a Jobboldali költők borzalmas versei. Ma egy kedves olvasónktól kaptunk egy költeményt.      FORRONG EURÓPA! Ki gyúlnak a tüzek, forrong EurópaLáthatatlan kezek húzzák le a porbaVagy már nem is láthatatlan, mind tisztábban látszik,A homályból előbukkan az…..
muci 2017.10.25 22:12:00
@nerángass:

A bácsi kognitív disszonanciája az egy dolog. Az élete kudarcát (ha ez egyáltalán az) Sorosra kenni, és ezzel a verssel B.Zs. előtt odaadó rajongását kifejezni, az a másik.
Így követőket szerezni - az már túlmutat a fűzfapoétaságon.

Nem neked, hanem a világba kiáltva:

A lánya meg azt csinál, amit akar. Úgy él, ahogy akar. Nem felel az apja tetteiért.
Ez a vers nem nyert több értelmet azzal, hogy a lány magánélete visszakereshetővé vált.
muci 2017.10.26 10:46:58
@incze: @stefan75:

Nem az öreggel van bajom.
Olyat ír, amilyet tud. Ha neki a "ki gyúlnak" jobban tetszik így, mint egybe, mit bánom én.
Ha az önterápia nála versfaragással mûködik, az is a saját ügye.
(Az egy jel, hogy hol publikálja. "B.Zs. megérdemelte a kitüntetést")

A posztban nem a versrôl szó, hanem a bácsi neten kutatható nyomairól.

Nekem azzal van bajom, hogy a lánya magánélete téma lehet. Rákeresni a fb-n, mert az apja irogat.
Gyakran megjegyeztem már, hogy a hírnév a legjobb plasztikai sebész. Ez férfiakra és nőkre egyaránt igaz. Ha van egy kis felhajtás valaki körül, villognak a vakuk, és a csapból is ő folyik, hajlamosak vagyunk félistennek, de minimum irtó szexinek tekinteni akkor is, ha valójában pont annyira…..
  A parlament gazdasági bizottsága támogatta a jobbik javaslatát arról, hogy Magyarország lépjen át a kelet-európai (UTC+2) időzónába és törölje el a nyári időszámítást. You went full retard, Hungary. Never go full retard.   Gondoltam, összeszedem a jó és a rossz érveket a témával kapcsolatban,…..
muci 2016.11.28 22:23:19
@emmersson:
Ez így mindjárt más! Ha plusz órák is lesznek, akkor átgondolom. Azt hittem, marad 24 óra egy nap, de így részesülni akarok, ki ne hagyjatok...!!
      Pinát mondott Donald Trump. Igazából puncit, de az amerikai televíziók így sem tudják leadni, ki kell fütyülni azt a részt.  A pinarészt. Tizenegy évvel ezelőtt pinát mondott, ez most a főhír. És azt is mondta, hogy meg akart valakit dugni. És most a Trumpnak vége van.     Képzeljük el, hogy…..
muci 2016.10.09 21:01:59
@chilis csokoládé:

Mint hallom, Trump támogatóit - abban a formában, ahogy te gondolod - a nő helye/ társadalmi szerepe nem foglalkoztatja. Illetve de: legyen bájos, családot összetartó erő, miután megszülte a gyermekeket, akiket jó állampolgárrnak nevel.
Egy törzsökös republikánus választó valószínûleg akkor sem szavazna alternatívaként nőre, ha Trumptól borzad. Mert nem. De pinát mondani, azt azért már mégse!
muci 2016.10.09 22:29:41
@ijontichy:

@jotunder:

Ha jól tudom, akkor Trump huga/ nővére maga is bíró (vagy volt).
Azért sarkítottam, mert igazából a női választók nem határolódtak el olyan alapon, amilyen megrendülten tette fel kérdését chilis csokoládé.
muci 2016.10.09 22:40:55
@ijontichy:

A "törzsökös" adta magát, mert épp a napokban /de a helyzet előtt/ beszélgettem egy amerikai nővel, aki vívódását mesélte el - milyen kutyaszorító neki ez az egész, hiszen dédapja szellemében kell választania. Mit lehetett volna mást mondanom, mint "aha, értem"? Pedig, dehogy értem.
       Elolvastam a Nappali Holdat és a Mélypontot. Gyönyörű versei voltak és én most mégis a Nappali Holdat olvastam el. Tudom, hogy sokan fogják idézni, főleg az alábbiakat: "Élnek, miért is ne élnének sokan az országban, akik unják az örök magyar sirámot: Mohácsot, Nagymajtényt, Világost,…..
muci 2016.09.12 22:27:48
@ámbátor:

Nagyon örülök, hogy Lesznai Anna könyvét említed. Nem akartam igazán hozzászólni, de éppen Lesznai unokatestvérének, Hatvany Lajosnak (igen, a báró, igen, a mecénás) - Urak és emberek c. könyve járt az eszemben.
muci 2016.09.12 22:59:09
@ámbátor:

Átgondoltam, és igazad van. Lesznai Anna legyen a táncház és hagyományok őrzője, Csóori Sándor ellenében cáfolat, mert Lesznai iparművészként éppen a népi motívumok, az eredeti magyar népművészet támogatója volt.
muci 2016.09.12 23:05:58
@muci:
Megbocsájthatatlan elírás: Csoóri Sándor. Legyen neki könnyű a föld.
      " .....   a fentieket leszögezve sem tudom a most beindult lovagkereszt-visszaadási hullámot és különösen annak mások általi, tüntetőleges számolgatását máshogy értelmezni, mint egy hatalmát/befolyását/jelentőségét vesztett, illetve nagyon ráérő brancs aktuális pótcselekvését, heti rendes…..
muci 2016.09.02 21:08:48
@Érvsebész:

A szeretkezésnek csak következménye, de nem célja a fogantatás?! Hát, Szodoma és Gomora, amit ez a tankönyv sugalmaz.
Örülünk, Vincent? Dal 1956-ról 2016.08.17 00:13:19
         Vezérmotívum:  Orbán Viktor alaptörvényileg tette lehetetlenné a melegházasságot Magyarországon.             Orbán Viktor a melegházasságban élő Desmond Child-ot kérte fel arra, hogy írja meg az ötvenhatos évforduló hivatalos dalát.        "A krumplileves, az legyen, hát mondjuk…..
muci 2016.08.18 15:40:19
@jotunder:

Mennyire, mennyire? Hát egy az egyben! Amennyire csak azomos lehet, annyira.

Na, megnézném most Schmidt Mária mosolyát magamnak!
muci 2016.08.18 19:06:09
@barsled:

"dalt kértünk tőle" - adott egy dalt.

Sch. M. reméli, hogy mindannyian megtanuljuk kívülről Ha jön értem egy fekete autó és bevisznek az Andrássy útra meghallgatásra, akkor nekem annyi.
         Magyarország egy hét után tizedik az olimpiai éremtáblázaton. Kizárólag nagy és erős országok előzik meg, az Egyesült Államok, Kína, Nagy-Britannia, Japán, Dél-Korea, Németország, Oroszország, Franciaország és Ausztrália. Magyarországon a vívásnak, az úszásnak és a kajak-kenunak olyan…..
muci 2016.08.13 21:44:58
@Pargendity Özséb:

Szezonális nagyhatalmiság.
A hóval elolvad a teljesítmény is. Nem számít, mintha meg se történt volna.
          G.Fodor Gáborral kezdeni a posztot határozott bátorságra vall a részemről, hiszen, mint tudjuk egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá, amit nyilván meg is fogok kapni, és nyilván el is fogok engedni a fülem mellett (azt még se írhatom egy kultúrblogban, hogy pont…..
muci 2016.07.28 21:04:50
@Érvsebész:

Hihetetlen.
Rézkilincs lehet, mert a vas veszélyes a hegyi villámok miatt, az aluminium meg hajlik.
Beírtam, hogy "hegymászás+költemény", záporoztak a találatok. Nem hittem volna.
muci 2016.07.31 21:08:11
@balmoral:

Ejnye, de kínos, hogy mekkora marha vagyok, el is röstelem magam most.
Szoknom kéne, hogy Miskolc az új Salzburg.
(Off: én FFG. Látom ő is.)
(nincs ekezetem, es nem fogok emiatt a rovid poszt miatt bohockodni a unix-szal) 1.    1961. januar nyolcadikan de Gaulle elnok nepszavazast irt ki Algeria fuggetlensegerol. Mind Franciaorszagban, mind Algeriaban a fuggetlenseg tamogatoi kerultek tobbsegbe. de Gaulle elinditotta  titkos…..
muci 2016.07.28 20:30:24
@Mostly Harmless: @jotunder:

A 3. pontban írt 1961-ben nem vagyok biztos. 1962. július 3-án ismerték el Algéria függetlenségét.
muci 2016.07.28 21:25:15
@Mister Gumpy:

Vitatják ugyan, hogy 1962. július 3. vagy július 5. Algéria függetlenségének napja.
1961-ben még elképzelhető volt, hogy akár egy OAS merénylet vagy egy puccs meghiúsíthatja a referendum eredményét.
muci 2016.07.28 22:09:02
@jotunder:

Amit 2016.07.28. 20:30:24-kor írtam (hogy 1962.07.03.), az a második 3. pontot érinti. /Mert abból meg kettő lett, azt hiszem, ez csúszott valahogy el./
Ott tartunk, hogy abban az országban, ahol a Fidesz kedvenc udvari kobzosának HELYTELENÜL titulált előadóművész és az Országgyűlés elnöke egyaránt azt vallja, hogy az asszony az otthon, gyerekszülve jó, és ne építgessen magának karriert, szóval abban az országban, ahol a partnerbántalmazás az…..
Az 1960-as években Miskolcon a "szocialista realizmus" útkeresése folyt. Ebben az időszakban terjedt el az ún. blokkos technológia. A város különböző területein épültek ezzel a technológiával főleg lakóépületek, összefüggő, lakótelepszerű elrendezésben.A legfontosabb építkezések a Kilián-délen és a…..
muci 2016.06.04 11:12:51
@Miskolc régen és ma:

Hát, ja.
(Nem csak építészeti fogalom.)

A Rendőrkapitányság épülete eredetileg a "Miskolci Erzsébet Izraelita Elemi Iskola" volt.
        Orbán Viktor  és  Lévai Anikó nemsokára megkoszorúzza Azerbajdzsánban Heydar Aliyev sírját. Heydar Aliyevet a rózsaillatú Azerbajdzsáni Szovjet Szocialista Köztársaság KGB főnökévé választották 1967-ben, két év múlva Brezsnyev már az azerbajdzsáni kommunista párt első titkárának nevezte ki.…..
muci 2016.03.05 22:01:40
@ATCG:

Ez is jó felvetés, de engem inkább az foglalkoztat, hogy mi indokolja diplomáciai kapcsolat erősítését az egyik legkorruptabb (állami vagyont kisíboló), dinasztikus vezető országával a találkozást. Remélem, nem továbbképzés. Vagy tapasztalatcsere.
      Forgács István cigány értelmiségi nyilatkozta nemrég a Mandinernek, hogy ma már húsz százalék feletti a cigányok aránya az öt éven aluli népességben. Ő ezzel foglalkozik, vélhetően tudja mit beszél. Ez ugye azt jelenti, hogy tíz-tizenöt év múlva a munkaerőpiacra belépők több mint ötöde lesz…..
          Ekkora feladathoz azonban nem lehet sikerrel hozzáfogni akkor, ha a nemzet széles rétegeit át nem hatja annak a szent célkitűzésnek belső igazsága, hogy a legműveltebb nemzetté kell lennünk Európának ezen a részén. Amit az összeomlás után eddig sikerült elérni, azt jó- részt a…..
muci 2016.02.08 21:43:48
@Evezős:

Nálunk is van egy kerek asztal. (Mellesleg én ülök az asztalfőn.)

Már az elnevezés is hamis, hiszen a kerekasztal tárgyalás értelme, hogy minden vélemény egyenrangú.
muci 2016.02.08 23:31:38
@aronsatie:
Hirtelen nem találok hivatkozást.
Babits a feladatot - amiért nem repesett - kapta (Baumgarten rá és osztálytársára? barátjára? Basch?? ügyvédre? testálta). Állami részről Klebelsberg - azt hiszem (sajnos forrás nélkül csak a hit marad) - ragaszkodott ahhoz, hogy a mindenkori kultuszminiszternek szava legyen benne.
Ha hülyeséget írtam, javítsátok.
Arról, hogy meghalok, önmagában nem kéne írnom, hiszen egyrészt mindenki meghal, másrészt annak sincs hírértéke, hogy a „mindenki”-be én is beletartozom – ezzel kb. óvodás korom óta tisztában vagyok. Keresztény koromban mindennap imádkoztam „a jó halál kegyelméért”; ez komplex fogalom, amelybe…..
    " Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális…..
muci 2015.12.28 21:28:45
@snakekiller23:

Ezért is szeretném mélységes tiszteletemet és elismerésemet kifejezni azoknak a hallgatóknak, kutatóknak, oktatóknak, akik - vállalva a morális és egzisztenciális (miért lett Szigeti Lajos öngyilkos?!) ellehetetlenítés veszélyét - hallatják szavukat.
muci 2016.01.27 21:04:14
@The Lenkeszter Tribune:

Szabó Feri bácsi - az egyik egyetemi könyvtár ruhatárosa - megkedvelte Kovács Edömért. Több oka volt ennek. Edömér mindig udvariasan köszönt és elköszönt, érdeklődött a nyugdíját ruhatároskodással kiegészítő Feri bácsi egészsége iránt, de főképp mindig rendben volt a kabátja akasztója. Sőt, néha a zsebében felejtett egy-egy százast, amely komoly bevétel volt az öregnek.
Ezért gondolta Feri bácsi, hogy külföldön élő fiához költözése után és unalmában az "aranyapám" nick alatt indított blogján Edömérre tesz néha utalasát. Egészen úgy, mintha ő Edömér lenne.
Különösen szeret Feri bácsi egyetemi témálról írni. Otthonos ebben. Kreditek, publikációk, miegymás: nevezhetjük úgy - a szakterülete.

Akkor most mi bizonyítja, hogy ki írt és miről?
      Mondatok:   (IDŐSZERŰ ETIKA,   Iskolakultúra-könyvek 46.  2013,  Boros János)     1. A bevándorlás az egyik alapvető igazolása a modern demokráciáknak és életvitelüknek. Ha a demokratikus elvek működnek és az ország virágzik, akkor sokan szeretnének belépni.      2. Ha egy demokrácia nem…..
muci 2016.01.12 23:22:31
@imádom Vagin prof. legkisebb lányát:

Sajnálom, hogy nem tudod megbeszélni az érintettekkel, hogy nem hibásak, amiért összepisálták magukat 40 fölött minden tüsszentésnél. Nem volt jó ötlet idejekorán vasvillázni, na.

A szaros gatya: nem kimosni lehet a gond, hanem az aggodalom + a mikéntje, hogyan győzzék meg, hogy irány a proktológushoz.
       Jogi képviselőnk az intenzív osztályról üzente meg, hogy egyetlen jelzőt sem talált elfogadhatónak azok közül, amelyeket Lánczi Tamással kapcsolatban nyújtottam be neki véleményezésre. Pár nappal ezelőtt a kormány vasökle írta azt, hogy :  "Megsértenek és…..
muci 2016.01.01 21:21:29
@mavo:

Nagyon remélem, hogy nem egész Európa hülyült meg, csak amikor disznószaros csizmában megáll valaki a márványterem közepén, az addig feszengve háttérben megbúvók felbátorítva érzik magukat, hogy a suvickolatlan cipőjükben előmerészkedjenek.
muci 2016.01.02 20:08:49
@mavo:

A németeknél a hajdani NDk-s rész is megtalálta a frusztráció gyógyszerét: Pegida, Legida, csak nemhogy nem szalonképes, hanem törvénybe ütköző.

www.zeit.de/2016/01/pegida-werbung-luegenpresse-volksgemeinschaft-weltsicht
muci 2016.01.05 21:56:42
@WiteNoir:

Ez most miből kövezkezett itt?

Különben FAZ témával foglalkozó (2. oldal) cikke:

www.faz.net/aktuell/feuilleton/debatten/nach-silvester-in-koeln-muss-es-um-die-taeter-gehen-13999062-p2.html
   Tegnap a salzburgi egyetem posztumusz visszavonta Konrad Lorenz díszdoktori címét.                    Rudolf Werner Georg Hippius 1945-ben halt meg Prágában szovjet fogságban, negyvenéves korában.  Halálának körülményeiről nem találtam semmiféle információt,…..
muci 2015.12.21 00:01:47
@balmoral:

Annál inkább.
Ezt meglépni Nobel-díjassal szemben, komoly ügy.
Kemény döntés volt, de morális kérdésben nem hagyták magukat befolyásolni a tudományos eredményektôl.
muci 2015.12.22 21:23:05
@Tamáspatrik:

Nem meredek, hanem téves. Hibázni nem bûn. Előfordul. De nem hasonlítható emberirtáshoz. (Háború vs. kiirtani embercsoportokat?! Nézd meg Volker Schlöndorff filmjét: A kilencedik nap.)
Magyarország olyan ország, amely nem tisztázta a múltját.
A történelemből tanulni kéne.
muci 2015.12.22 21:51:45
@Tamáspatrik:

A genocídium relativizálása közelíti a tagadását. Az ENSZ 1948-ban határozatot hozott.
         A magyar kormány minden szerződését felmondja a Magyar Telekommal, mivel az, idézem: a véleménye miatt diszkriminált valakit. Konkrétan a rezsim hivatalos Coelhoját.        1. Képzeljük el, ígérem, nem lesz nehéz, hogy Kovács Ákos szerint, a zsidóság a bosszú…..
muci 2015.12.17 17:03:31
@Ma Baker:

Kirúgott ki a Telekom? Egy dolgozóját? Nem. Így kirúgás sem történt.
A szpozorálás nem kötelező gyerektartás.
muci 2015.12.18 22:06:40
@WiteNoir:

A szponzor reklámfigurát keres. Igen, a pénzéért.
Kiválaszt egy menő versenyzőt, és rányomja a logóját. Pl. a hátára. Aki kevesebbel és később száll be, annak csak a figura hónalja jut.
Elég megnézni autóversenyzők, vagy sielők hacukáját.
Ha a pénzelt kiválasztott nem úgy teljesít, ahogy elképzelték, vagy kiderül, hogy randalírozik részegen/ pedofil/ elfogadhatatlanul vezeti le az indulatait, akkor méltatlan a róla kialakított képhez, akkor jobb lesz a szponzornak elhatárolódnia tőle, mert rávetül a szarság. Akkor is, ha a szponzorált olyat nyilatkozik, ami összeegyeztethetetlen a cég véleményével.
         Kovács Ákos szerint a nőknek azért nem szabad a munkaerőpiacon versenyezniük a férfiakkal, mert fiziognómiailag (ez különös baromságnak tűnik, tekintettel arra, hogy a fiziognómia arcismeretet jelent) alkalmatlanok a versenyzésre, mint például Serena Williams és…..
muci 2015.12.18 20:31:07
@grundigg:

Disztingválni tudni kell.
Gyurcsány elképesztő és sértő hülyeséget mondott 2004-ben(?), miniszterelnök-jelöltként.
Nem javaslat és nem elvárás volt, hogy azonnal cserélje le minden férfi a nőjét fiatalabbra. Azt hiszem, senki sem sorakozott mögé. Joggal.

Különben ez a gyurcsányi marhaság mennyiben menti a jelenlegi kormány viselkedését?