Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SFportal Sci-Fi Magazin

8 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Star Wars Episode 3 – Revenge of the Sith egyik concept artistja, Feng Zhu publikált néhány képet arról, hogy miért is érdemes inkább a Birodalomhoz csatlakozni. Eleve ugye felfedezhetünk olyan új világokat, ahol rohamosztagos még nem járt azelőtt, megismerhetünk érdekes…..
Az alábbi képekhez különösebb kommentárt nem is fűznénk - nem tudjuk, hogy Lucasfilm jogászai mit szólnak hozzá, mindenesetre az alkotó weboldaláról megrendelhetőek a kinyomtatott képek szép nagyban. Nekünk mindenesetre irtózatosan bejön.      ..
Bryan Singer, az első két X-men mozi alkotója és a készülő First Class című előzmény(?) / reboot(?) egyik írója-producere megosztott néhány infómorzsát az Ain't It Cool szerkesztőjével. Ahogy azt már lehetett tudni, a film az X-men történelem kezdeteire tekint vissza, amikor…..
Antal Nimród új filmjéről kijőve az első gondolatom az volt, hogy „naa…majdnem!” Mint azt saját keserű tapasztalatainkból tudjuk, a predátorok és alienek témájához a 90-es évek óta nem tudott senki eredményesen nyúlni, mégis hazai rendezőnk alkotása messze…..
The Master címmel készít filmet Paul Thomas Anderson, a Magnolia és a Boogie Nights alkotója. Egy ideje már zajlanak a munkálatok, de csak mostanság nyert hivatalos megerősítést a project, ami minden bizonnyal ki fogja csapni a biztosítékot a szcientológiai egyház vezetőinél. A…..
A Google keresője, és egyéb termékei, mint amilyen a Gmail vagy a Google Maps, mindennapi életünk részévé váltak. A Google saját műholdat is fellőtt, hogy saját, sokkal jobb minőségű műholdfelvételeket tudjon prezentálni, autói a világ nagyvárosait járják, hogy felvételeket…..
NINCS szex az űrállomáson - nyilatkozta Alan Poindexter Tokióban, írja az Index. Ez nem azt jelenti, hogy amúgy ne lehetne, sőőőt. Ha például a régóta tervezett Mars-expedícióra gondolunk, akkor nem meglepő, hogy tudományos alapokon régóta foglalkoznak a kérdéssel. Forróbb és…..
SFportal Sci-Fi Magazin Launch 2010.06.28 23:48:13
Akkor vágjunk bele az SFportal Blog.hu-s kiadásába is. :)Mi az az SFportal? Egy 2005-ben indított sci-fi oldal, amelynek fő célja a magyar sci-fi rajongók szórakoztatása, hírekkel való ellátása, és a közösség építés. Szeretjük azt gondolni, hogy többek vagyunk, mint egy honlap…..
2003-ban Sir Patrick Stewart Magyarországon forgatta Glenn Close-zal közösen a The Lion In The Winter című tévéfilmet - a munkálatok alatt pedig volt olyan kedves, és az Átjáró Sci-Fi Magazin meghívására találkozott magyar rajongóival is. Bár a magazin azóta már megszünt, a…..
SFportal Sci-Fi Magazin 2010.06.04 16:59:19
@algi: egészen konkrétan a Babylon 5 ÉS a Lost kapcsán hívtuk anno Mira Furlant. Amikor az a rendezvény volt, akkor már évek óta nem volt semmi B5-ügyileg, akkoriban is inkább a Lost volt a hívószó a látogatók számára.

Amúgy Babylon 5 forever, mi nagy rajongói vagyunk annak a sorozatnak is. :)
 A Képgyár szerkesztősége egy emberként örül a Roham magazin most megjelent dupla számának. Így megvan az apropó ahhoz, hogy végre írjunk Magyarország legfurcsább művészeti magazinjáról anélkül, hogy magyarázkodnunk kellene, eddig miért nem tettük meg. A Roham ugyanis…..
SFportal Sci-Fi Magazin 2009.08.02 12:42:42
@vadooc: A számok mögött nem feltétlenül csak az érdeklődés milyensége áll. Egy-egy sci-fi rendezvény, amit mi csináltunk (pl. Átjáró Napok), azok 500-700 közötti látogatószámot vonzottak, a tavalyi találkozó 300-400 közötti látogatószáma kifejezetten alacsonynak számított. Ennek oka elsősorban a nem megfelelő reklámozás volt, kevés idő volt rá. Nyilván persze egy 1000-es látogatószám is kevés egy képregény vagy egy anime találkozóhoz viszonyítva, amin változtatni kell. Ahogy én látom, a fő baj, hogy míg a képregényes szcéna sokkal jobban szervezettebb (van egy erős központi oldal a képregény.net képében, valamint egy kiadói összefogás a Képregény Kiadók Szövetsége révén), addig a scifis réteg több szinten is töredezett: nincs erős központi lap, nincs kiadói összefogás, és eleve a rajongótábor is töredezett a különböző tévésorozatok, mozifilmek és irodalmi tematikák mentén.

Nem azt mondom, hogy nincsenek dolgok, amiken változtatni kell a magyar scifi táboron vagy könyvkiadáson belül, sőőőt. De azért a scifit halottnak tekinteni és a sírját ásni meglehetős túlzás.

@NeroBlanco: Nem az én tisztem ÚG-ügyben nyilatkozni, de amennyire én tudom, kb. 1000 példányban jelenik meg. A lapot továbbra is a Kódex kiadó jelenteti meg, és úgy néz ki, ilyen szinten rentábilis a dolog, legalábbis ami a nyomdai és terjesztési költségeket jelenti. Az írók - sajnos -, tudtommal nem kapnak díjazást.
SFportal Sci-Fi Magazin 2009.08.02 12:52:44
@Lődörgő Hollandi: Meg azért tegyük hozzá, hogy angol nyelvű piacon is egy-egy kitűnő, Hugo / Nebula-díjas kötetre jut nagyjából 1269 db olvashatatlan szemét. Valaki már írta, hogy azért magyar piacra jellemzően már azért inkább az olvashatóbbak jutnak el (bár becsúszik egy-két borzasztó rossz így is). Mire egy magyar kiadó lefordít egy angolszász scifit, addigra azért nagyon sok szűrőn keresztül jut el hozzánk a kötet.

Mivel kisebb a magyar piac, kevesebb a kötet, nyilvánvalóan kontrasztosabbnak hat a felhozatal is.