Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antibringa

20 bejegyzést írt és 187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                  Vannak olyan klasszikus érvek a bringás-autós vitákban, amikből a tapasztalt fórumozók már jó előre felkészülnek és tulajdonképpen érdemi párbeszéd nélkül, csípőből odaszúrnak, ha felmerül a téma. Az autósok…..
antibringa 2010.01.12 23:29:30
@avus: hát valamilyen szinten úgy fizeted (mondjuk 1l benzinből én megyek 10km-et, szóval 320*X jövedéki adó = 10km :)) Amúgy értem amit mondasz és tényleg hülyeség, de nincs jelentőssége a "bringások is fizetnek adót" kérdéskörben, hogy 10km, vagy 6km, vagy 6l, vagy 110 Ft.
Egyébként egyszer valami érdekes előadó jött be egy órámra és lerajzolta, hogy a benzin útja mit jár be és mennyi marad a végén mondjuk egy kiskereskedőnek (nyilván szinte semmi). Ez már érdekesebb. Ezzel is maguk alatt vágják a fát, mert már van kút , aki kintről hozza a benzint (azt hiszem talán a lukoil). Egyébként a jövedéki adó 1Mrd, Áfa 2Mrd, Szja 2Mrd, TAO 1Mrd a kötlségvetésben, csak hogy legyen hova viszonyítani.
A főutak a fővárosé, a mellékutak az önkormányzaté, erről is lehetne beszélgetni, mert a súlyadót azt az önkormányzatnak fizeted, számít ez is valamit? Mindegyik szar..
antibringa 2010.01.12 23:41:00
@Lord_M_: hát igen bár nem teljesen egyről beszélünk. Nem lelkesedek a biciklisekért az út szélén, közepén, de már viszonylag elfogadom - persze ha nem polgárpukkasztó módon teszi (tipikus autósduma, mikor 4x előzöd a pirosonáthajtás miatt..) Figyelek is rájuk viszonylag. De attól még nem lesz jobb nekünk (nekünk még sárga csíkot se festenek fel.). Jóéjt :)
antibringa 2010.01.12 23:53:49
@dukeekud: viszonylag igazad van, de akkor fel kéne osztani a korházi ktg-eket, tandíjat, bölcsit, ovit, gimit, minden szart..ezért nehéz ez
Az új KRESZ nyomatékosítja, hogy a kerékpárosoknak kötelező a bicikliutakat és biciklisávokat használni. Pedig a régi alapján is büntettek már a rendőrök bringást az Andrássyn, mert az úttesten közlekedett. A bringásügyvéd szerint ebben az esetben, egy gázoló autós is…..
antibringa 2010.01.04 01:06:51
@avus: nyilván félreértettél. Nem azért vagy büdös, mert büdös vagy. Azért vagy büdös, mert mindenki ráizzad az ülésre, felteszik a lábukat, egyszer régebben mikor még bkvval jártam, láttam ahogy egy csövesen ugrálnak a tetvek. A telefonod szuper, csak idő kérdése, hogy meddig élvezheted, múltkor számoltam, hogy mostmár minden barátomat kirabolták, egy telefon minusz mindenhol van. Készpénzt is épp ezért nem viszek magammal, ha bkvval megyek. Elhiszem, hogy Te viszel, szerintem attól még nem biztonságos. Egyébként a notebookkal is ez a bajom. Persze az is szar, hogy 3 kilós, de ez is olyan, hogy ezen nem tököl az ember. Nekem egy 1,8kg gépem van, azzal maga a súly tényleg nem tényező. Tudod, én elég sokszor megjártam. Ami történhet velem, vagy barátnőmmel, hugommal, vagy haverjaimmal megtörténtek. A bkv előnyei mind prémiumok cserébe azért, hogy vállalod azt a sok mindent amit fent írtam.
antibringa 2010.01.04 01:10:49
@min: egyébként legyen, elfogadom, hogy megfordulnak ott.Van hogy tényleg praktikus a bkv. Rövid időre, kevés megállóra.
antibringa 2010.01.04 01:15:26
Vasárnap az Emberibb Parkolásért Mozgalom és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csapata autókkal tüntetett a kerékpárutak ellen. Az aktivisták elfoglalták a Kiskörúton nemrég kialakított bicikliutat, és a parkolósáv visszaállítását követelték a városvezetéstől.…..
Az amerikai újság idén is összeállította a nemzetközi fronton felbukkant újításokat, terveket. A listára felkerült a bringasztráda (bicycle highway eredetiben) is, amely forradalmasíthatja a városi közlekedés infrastruktúráját.A lap szerint ebbe az irányba még az Egyesült…..
antibringa 2009.12.20 19:15:09
@cso zsi: tiszta fasizmus, 20 éve beköltöztél békességben, azt hitted, hogy a kocsidat biztonságban tudod a ház előtt az ablakból nézve, most meg a szűk utcákon sétálhatsz 100 métert a lakásodig a mínusz 9 fokban és ha megszólalsz, ellenkezni mersz akkor úgy leugatnak, hogy még a legrutinosabbak is összehúzzák magukat és elmennek helyet keresni. :) Ami még viccesebb, ha csak albérlő vagy, akkor még óránként 365 Ft-ot fizetsz is érte.

Egyébként meg teljesen irracionális, hogy pl most a minusz 9 fokban (mert ebben a percben épp annyi van) minek foglalni azt a sávot? Oké, tavasztól őszig legyen, ha már nagyon muszáj. De télen mínuszban csak a hülyék kerekeznek és abból szerencsére kevés van.
antibringa 2009.12.20 23:55:49
@igazi hős: nem igazán tudom mi mellett vagy ellen érvelsz. Én nem vagyok politikailag elkötelezett, de én is azt mondom, hogy a régi időkhöz képest van most fasizmus. Senki nem kérdez semmit, csak eltűnik körülöttünk a város, vele együtt a pénz, a centrum főnök meg ferrarit vesz a naponta bedobált 2000 Ft-omból. Elképesztő egyébként ez a 400 Ft-os parkolási díj, senki ne mondja hogy normális. Szerintem ez még azoknak is sok pénz, akik 10 millás bmw-t vesznek, úgyhogy teljesen megértem a rokkant kártyát. Kb a Csányin kívül mindenkinek sok pénz havi 50-60e forint parkolásra.

Na de visszatérve: értem én, hogy 5%, sőt, mivel naponta van ott dolgom, láttam, hogy a külső sáv így is tele volt vészvillogóval. De az is 2* X hely volt, ha 20-30 hely volt, az is 20-30 kocsinak és családnak a helye volt és egy szó nélkül elvették. Én olyan társasházban lakom, ahol van belső parkolónk és egyébként pont a parkolás miatt nem lakunk (többek között) a belvárosban. Régi lakásokhoz ab ovo nincs parkoló. Új építésűnél meg 20e/hó. Ha az utcán nem is fizetős (de az) akkor meg a suttyók húzzák meg kulcssal, meg ráülnek cigizni meg mittudomén. De azért számít hogy látod az ablakból, vagy 3 utcával arrébb van. Persze tény hogy nem sokat.

Engem inkább az ideológia zavar, ahogy felnyomták a súlyadót is a duplájára aztán most megint. Milyen vicces, hogy egy Opel Calibra luxusadót fizet :-)
Szóval itt nem a bringásokkal van a baj (velük más baj van) hanem az önkormányzatokkal meg a lobbizókkal meg akik jóváhagyják az új szabályokat.
antibringa 2009.12.21 01:12:46
@igazi hős: igen, a végén picit elmentem abba az irányba, de arra gondolok, hogy itt az van, amit ők akarnak és ezt erőszakkal is végrehajtják, lásd irreálisan magas büntetések és díjak. Szóval ha ők azt akarják, hogy parkolást fizess, akkor nem zavarja őket, hogy ellehetetlenítik az életedet vele. Ha vétesz valami szabálysértést, amit a többség könnyen megtesz (értsd mondjuk 75el mész a városban-a mi nem dicsőséges, de mindenkivel előfordul- , vagy átmész a piroson véletlenül) akkor elveszik a havi jövedelmedet és ha nem fizetsz, majd az Apeh leszedi a számládról. Én erre gondoltam. A parkolási kérdésre pedig ezt csak mentegetőzésnek tartom, ugyanis ahol én parkolok, ott senki nem fizet parkolódíjat, mindenki ilyen olyan cseles helyekre áll, ahol max a közterület büntet, de 2 havonta egyszer jönnek ki. Ja meg a fele járdán parkol rokkantkártyával. Szóval egyáltalán nincs kevesebb autó. Sőt mostmár durva, a turistabuszok és a teherautók is arra a 15nm helyre állnak be , csak hogy ne kelljen fizetniük (van nálunk egy építési terület) és volt hogy a teherautó ráállt egyszerre 8 kocsira és szélvédő mögött hagyta a számát. Csak közben kétszer odaütöttem a kipufogóm és háromszor meghúzták a kocsit. Szóval én is szívesen parkolnék normálisan, csak mondjuk nem adnám oda egy átlagkereset felét ezért. De mondjuk ilyen 10e forintig kifizetném. Úgyis kocsival megyek be, ha 800 ft lesz a parkolás akkor is megoldom valahogy, szerzek rokkantkártyát, vagy külföldi rendszámot stb. tehát ennek semmi értelme :)A körút azért durva mert tényleg egy boltba nem tudsz bemenni, vagy megebédelni. NÉzd meg a körutat én mindig megdöbbenek rajta, hogy ott bármikor meg lehet állni egy sarkon belül. Pedig régen csak 220 Ft volt a parkolás. Hozzáteszem - erről senki nem beszélt, de nézzétek meg egyszer ott a veres pálné utcát, na ott álljon meg aki tud. Szóval nincs menekülés a kiskörútról, ott egyszerűen lehetetlen megállni, vagyis szvsz a legrosszabb helyen szüntették meg a parkolást.
Autókkal foglalják el az alig néhány hetes kiskörúti kerékpárutat parkolópárti aktivisták, akik a sáv visszavételéért hirdetettek demonstrációt. Az Empamo az autósoknak követeli a teljes útfelületet, bár azt állítja, hogy a rendezvény nem a kerékpárosok ellen szól. A…..
antibringa 2009.12.14 18:19:32
@stellaz1: A 2007-es critical masson 80 000 ember vett részt.
Nem 1-2vel tévedtél :)

2007. április 22-én körülbelül 50 000 kerékpáros vett részt a rendezvényen, ahol a budapesti Critical Mass-ek történelmében másodszorra is részt vett Sólyom László köztársasági elnök. Több más városban a résztvevők száma meghaladta az ezer főt. Ez volt a világon az eddigi legnagyobb kerékpáros felvonulás. 2007-ben már kisebb városok, így Berettyóújfalu is csatlakozott a felvonuláshoz.
A szeptember 22-i budapesti eseményen körülbelül 30 000 kerékpáros vett részt.
Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Critical_Mass
antibringa 2009.12.14 20:07:44
@pcmci: az emlitett viszonylaton van neked 3 sávod, tényleg kevés, hogy kikerülj 1-5-10 biciklist?

1-5-10 biciklisnek minek külön sáv? :)
OJani 20k, 2007-08-21 20:45Ha a T. magyar bíróság mérlegelné, hogy a kerékpáros alkatilag alárendelve érezheti magát a száguldozó, önkényeskedő fémdobozok között, beláthatná, hogy egy kis autócsapkodás még nem garázdaság. Kár, hogy ez nagyon délibábosan hangzik ott, ahol…..
antibringa 2009.10.26 21:22:33
@Húzzunk bele!: és akkor mi van?:) az védőpajzsot von maga köré vagy mi a fasz? amúgy meg attól még hogy istenkirály bringád van (megnéztem hogy mi ez az "Author") szóval attól még egy ócska tahó vagy aki egy fórumon fenyegetőzik:)
antibringa 2009.11.05 21:17:33
@Húzzunk bele!: ja én nem fenyegetőztem, csak álmodoztam. :) sajnos nem bírnám megtenni, meg a kocsit is sajnálnám. De ha valaki megtenné, akkor mosolyogva végig nézném. :)
Subba Apa neee! 2009.10.29 12:00:00
Sebestyén Balázs múlt héten szerepelt az Rtl műsorában a kisfia születése kapcsán. Szemfüles rajongónk kifigyelte, hogy Balázs többszörösen is szabálytalankodik a bejátszás végén. Mit tanul ez az ártatlan kis gyermek egyből? Ezért jött közénk? A felvételen látható amint…..
Antibringa blog Biciklis futár 2009.05.31 13:17:00
Örömmel konstatáltam, hogy a HP biciklisfutároknak kötelező biztosításuk van arra az esetre ha a sorok között cikázva meghúznának egy kocsit. "Gyere bringás futárnak!Napi 8 órás munkaidőre biciklisfutárokat keresünk az alábbi feltételekkel, és juttatásokkal:Ami a…..
Nem nagyon macerálták a rendőrök eddig a járdán kerékpározókat, a többség nem is tudja, hogy lehet-e a gyalogosok között kerekezni, vagy sem. A tisztázatlan helyzet részben a fővárosi vezetésnek is köszönhető, hiszen a budapesti kerékpárutak jelentős része a járda…..
antibringa 2009.10.11 00:21:24
@rg: de ügyesek vagytok, rést találtatok a törvényen..húú.Mekkora kópék
Kiásták a csatabárdot a biciklisek ellen két autószimpatizáns szervezetnél. A Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete és az Emberibb Parkolásért Mozgalom besokallt a „Critkáll Mass” stílusa miatt, és közleményben kérik a főpolgármester-helyettest valamint a…..
antibringa 2009.09.29 18:29:37
@Deszkás: a fővárosban az emberek által birtokolt járművek eloszlásának aránya
antibringa 2009.09.29 18:31:30
@mement: de én nem értem, mióta cél egy fővárosban, hogy vidéki levegője legyen? Ha jó levegőt akarsz költözz ki valahova!
antibringa 2009.10.04 18:57:00
@Steer: én csak azt nem értem, hogy attól még hogy a CM azt mondja hogy "ha van más lehetőség szálljunk ki a kocsiból" attól még miért kéne így tennem ? Vagy hogy pár biciklis fan miért akarja ezt ráerőltetni egy nála 10x nagyobb tömegre?
Szeptember közepén számoltunk be arról, hogy a rendőrök a Margit hídon mindenkit leparancsolnak a bicikliről és segédmotorokról. A BRFK akkor azt mondta kérdésünkre, hogy a szigorítás oka, hogy egy biciklis elsodort egy 4 éves kislányt.  A Critical Mass blogján a Magyar…..
antibringa 2009.09.29 18:33:17
@a.tom: ha ezt elfogadom, akkor jól értem, hogy Te úgy gondolod, hogy a mi pénzünkön megépítik az utat, Te meg ingyen használod, sőt, saját sávot akarsz? Ha saját sávokat építenek, meg bicikli utakat, akkor már csak kéne fizetned, nem?
antibringa 2009.09.29 20:13:23
@a.tom: rendben, azt mondom, hogy ebbe a részébe kár belemenni, mert nem ismerjük a pontos költségvetést forrásokkal, kiadásokkal, mennyi a támogatás, mennyit juttatnak vissza a jövedéki adóból, mennyit ad az önkormányzat stb. A véleményemet pedig a biciklis - autós kérdésben át kell gondolnom, ha átgondoltam, írok , de most nem akarok csak azért írn valamit hogy írjak
antibringa 2009.09.29 22:03:54
@Perillustris: 80kg ember+canga / 800kg autó :)
Az idei Critical Mass legfőbb érdekessége az volt, hogy rendőrök büntettek meg néhány lámpa nélküli biciklistát, és másik néhányat, akik piroson mentek át. A rendőri fellépéssel egyébként nem is lehet vitatkozni.   A mostani demonstráció lényege ugyanis nem a…..
antibringa 2009.09.23 18:23:22
@Stock: Ez a post annyira jó, hogy külön topiknak kéne lennie :)
antibringa 2009.09.23 18:44:27
A kormány hazai és uniós forrásból 900 millió forinttal támogatja a főváros közösségi kerékpáros közlekedési rendszerét, azaz a "fregolibiciklik" kialakítását, jelentette be Molnár Csaba kancelláriaminiszter budapesti Gödör Klubnál tartott sajtótájékoztatón. A…..
Az Indafotó idén szeptemberben is egy speciális oldalon mutatja meg a Critical Mass-ről készült képeket, ha tervezed hogy megörökíted, ahogy több ezer bringás lakatolja körbe  a Városházát, mielőtt körbemennének a Nagykörúton akkor ne légy rest, kattints a szürke…..
antibringa 2009.09.21 23:25:48
lehet hogy van kocsitok vagy nem 20ezer forintos a biciklitek, de nem erről van csak szó, nem tudjátok megfizetni a parkolási díjat, a benzint. A kocsi ára mára már csepp a tengerben..

Arra meg hogy "elkerekezel a dugó mellett" csak azt tudom mondani, hogy ha én is a villamos sínek között hajtanék meg áthúznék pofátlanul a piroson, akkor én is fele annyi idő alatt odaérnék.
A minap négyszer!!! visszaelőztem egy biciklist, mert mindig átment a piroson én meg utolértem, tököm tele volt már vele, rádudáltam. Erre a kis pöcskenőcs nekiállt mutogatni. Toltam volna félre a járdádra, nagyon fel tudnak húzni.

Egyébként meg mese ez a "dugó van a városban". ez a 80 perc helyett 40 ez úgy igaz, hogy te minden piroson átmész meg néha villamososat játszol, meg elgázolsz mindenkit a lezárt margit hídon, én meg a legnagyobb fasz vagyok a városban aki a legszarabb úton megy, amin csak lehet. Csak hogy tippeket adjak az ilyen balfaszoknak:

Körút : már blahán áll a dugó. Elmész az első utcán jobbra a valaha volt corvin áruház felé, utána ütközésig, balra, ütközésig, utána jobbra, balra ütközésig, balra újra a kinizsi utcáig (vagy ahogy ott hívják) utána jobbra és máris az üllőin vagy. Minusz 20perc.

Rákóczi út: fiumei út felé, vagy be a nagy dzsumbujba ki a baross utcáig. A keleti -> astoriára nincs receptem, pontosabban az a receptem hogy nem megyek a rákóczi felé, inkább próbálkozom a deák felé.

Egy ideje már egyáltalán nem olyan szörnyű a dugó, ahogy mondják, csak a lámpák vannak szarul összehangolva. Egyszer kipróbáltam , hogy 100-120ig felgyorsultam a róna utcán, hogy elérjem a következő lámpát és még így is sárgán mentem át. Ezek miatt vannak a dugók, például:

hungária körút: árpád híd felől: bedugul az egressynél, aztán stadionnál teljesen jó lesz. Lágymányosi felől: aluljárónál bedugul, stadionnál ki.

Hirtelen kevesebb kocsi lesz? Valamennyivel. De ennyivel? Lófaszt. Iszonyú töketlenül vannak megcsinálva a lámpák. Egyik bezöldül a másik máris sárga, szóval átlag 6-7 kocsi fér át egy zöldön. Na ezért vonuljatok fel.
„Hazadobom az autót, biciklire ülök, aztán ihatunk valamit” – hangzik a biciklisek körében jól ismert mondat. A KRESZ kerékpározás esetében is tiltja az alkoholfogyasztást, veszélyes is, a rendőrség próbál fellépni ellene, a betartatás viszont lehetetlennek…..
antibringa 2009.08.05 01:05:19
@Húzzunk bele!: Nem teheted meg, csak megteszed :) Én is átmehetnék a piroson , "megtehetem". Csak nekem több eszem van és nem szarok magam alá, hogy végre királynak érezhetem magam, mert nincs rendszámom amivel el lehetne kapni. Ez a sötét emberek mentalitása. Akkor lennél király gyerek, ha normálisan közlekednél, nem vállalnád büszkén, hogy szándékosan szeged meg a szabályokat.Így csak egy kis macskajancsi vagy, barátom.
Hát igen, ilyen is van. Aki az úton megy mikor ott zöld a lámpa, zebrán ha épp ott zöld  és ha még így sem tud elég előnyre szert tenni, akkor tolakszik a kocsik között. Szigorúan az elválasztóvonalon! ..
antibringa 2009.06.17 19:27:11
@Illes: Ja értem, erre már vannak vicces kifejezések is. :)
antibringa 2009.07.16 10:34:33
@törzsmókus: bevallom nem érzem úgy , hogy szivességet tesz :)és nem az egyenletes tempója miatt tud kétszer lehagyni, hanem mert pofátlanul átmegy a piroson. Épp ez a probléma. Ha úgy közlekednék autóval, ahogy sok biciklis megy biciklivel, akkor az autó közlekeéds átlagsebessége se 14km/h lenne. Csak a biciklis a pirosnál átmegy gyalogos zebrára. Érdekesen néznék ki ott a kocsival :)
Ez a poszt azért születik, hogy véget érjenek azok a kommentek, hogy "te akkor ülj csak a konzervdobozodban" meg a "ki sem próbáltad" stb.Sopronban nyaraltam. Átmentünk Ausztriába kocsival és láttuk hogy elég komoly biciklisutak vannak, nagy zöld táblák stb.…..
antibringa 2009.07.16 09:54:52
@Húzzunk bele!: :)
Ezt már egy másik postomban elmagyarázatam: a blog elején vizsgáztam, folyton gép előtt lógtam, most meg nyár van és nyaralok :)
Meg mostmár szerencsére értelmesebb vélemények is vannak, mint az elején. Azért az elején keményebbek voltak, nehezen emésztették mge hogybeszólok a kis világukra :) Egyébként meg épp azért hoztam létre ezt a blogot, hogy meghallgassam sok ember véleményét olyan témában amit nem ismerem annyira, csak egyik oldalról látok.
Biciklist gázolt el egy BKV-busz a villamossínenhttp://index.hu/belfold/budapest/2009/06/17/biciklist_gazolt_el_egy_bkv-busz_a_villamossinen/ ..
antibringa 2009.06.24 23:28:29
@Húzzunk bele!: hát nem tudom, 1 hónapja létrehoztam a blogot, mindenki fújta hogy ez így tök oké, aztán elgázoltak egy ilyen szabálytalankodót. Ennél sokkal több biciklis baleset van, de a villamossínes az már polgárpukkasztó, hamar meg is van az eredménye..
antibringa 2009.06.29 16:25:43
@Húzzunk bele!: Gondolod, hogy engem ez érdekel? :)
Szerintem ezt a reklámot még a bringások sem vállalnák :) ..
antibringa 2009.06.13 16:44:28
@drdj: Vagy fordítva, attól még hogy nem sikerült a másik oldalnak befogadnia, amit mondok, nem feltétlen én vagyok primitív :) Egyébként ha veszed a fáradtságot és végignézed a kommenteket, kiderült, hogy értelmes biciklisek és motorosok is vannak. Velük hasznos leveleket váltottam, valamiben közeledtem feléjük, volt aki nekem adott igazat adott kérdésben. A maradék 70% meg kurvaanyázhatott, hogy mi milyen sötétek vagyunk hogy kurvaanyázunk :)

A cél pedig az, hogy az indexen a szabálytalan autósok mellett ott legyenek a szabálytalan bringások is és a szabályosan közlekedő autósok és bringások együtt kurvaanyázzanak rájuk.
antibringa 2009.06.16 00:31:35
@galoooshka: Kedves galooshka,

jónéhány szabálytalan biciklissel találkoztam az elmúlt napokban, viszont már úgy vagyok vele, mint régen, mint mikor a muse zenekar klipjeit gyűjtöttem. Fél évig szereztem mindenféle emberektől ilyen olyan cd-ket, aztán egyszer egy este találtam 5 gigányi videót egy fájlmegosztón. Leszedtem persze mindet és 2 nap után meguntam az egészet és teljesen közömbös lettem.

Belátom, hogy nem tudok mit csinálni vele(tek). Egy marha épp a minap jött a egyirányú kinizsi közepén, azért neki odapöttyentettem egy dudálást, mutogatott is serényen. Amíg ilyen emberek lesznek, addig lesz létjogosultsága a blogomnak és nem fontos 1000 képet felrakni, úgyis mindenki tudja, hogy ez így megy.

Egyébként meg még a kommentekre sincs időm válaszolni.
antibringa 2009.06.24 15:13:29
@Én vagyok: Nekem szimpatikus ez a srác :)
Antibringa blog Bringabuli Füreden 2009.06.16 18:34:00
Idén első alkalommal kerül megrendezésre az ország legnagyobb hazai kerékpáros fesztiválja, ígérik a szervezők. Olyan európai szintű bringás rendezvény lesz ez, amilyen még nem volt itthon. Június 25-28 között Balaton Bike Fesztivál a leglátványosabb kétkerekű sportágakban.…..
antibringa 2009.06.17 02:00:44
Igazad van, zárjanak le mindent utat, fossa magát össze a világ, hogy biciklis buli van. Hozzáteszem nem biciklis buli miatt is forrt már fel az agyvizem, pl balatonsound, ahol a fesztivál ideje alatt jóformán képtelenség zamárdiban közlekedni, mert a részeg fesztiválozók össze-vissza kolbászolnak az úton. Csak hogy objektív legyek. De hogy a postodra reagáljak, nem nagyon hat meg a kis piti provokáló dumád, szemlátomást fanatikus vagy s mint ilyen, miattad jött létre ez a blog. Az olyanok miatt, akik szerint minden autós marha, meg "a belvárost pedig le kell zárni" (criticalmass.hu -ról).

Szerinted az a megoldás, hogy a biciklisek lenyomják az autósok torkán, hogy nekik mindent lehet. Meg is mondtad, szerinted nincs arany középút. És sajnos a magadfajtákból van sok a városban.

Ha "be is bukna" ez a blog, ahogy ezt te vagy valaki más mondta, akkor sem volt hiábavaló, mert az eddigi postok alapján kiderült számomra, hogy vannak normális biciklisek, akik tényleg csak közlekedni szeretnének, nincs mögötte magasztos szent cél. És az utóbbi napokban néhány bringást el is engedtem, mert azt remélem, hogy biztos ők azok akik itt értelmes dolgokat írtak. Az agresszíveknek, aki csak azért is átmegy a 30cm-en továbbra se fogok félregurulni, nem fogok 10centinél több helyet hagyni mikor előzöm, mert nem érdemlik meg.

Egyébként pénteken a blahánál ment át egy csávó a csont piroson (tuti nem normális) persze utolértem és lehúztam az ablakon, megkérdeztem tőle: "Hello, szia, szerinted nem gond, hogy piroson jöttél át, vagy ez nem zavar téged?" Válasz: (jobb kezét forgatja) "Hát csak félig volt piros". Ez azt jelentette, hogy ahol mi álltunk onnan úgy tűnt, hogy már mindenkinek épp piros és még senkinek sem zöld. Duma az van. :) Aztán szépen visszaelőzte őt a sor, egyébként.
antibringa 2009.06.17 10:00:43
@Húzzunk bele!: Épp ennyivel vagyok előrébb, mint te :) te még csak más blogjában osztod az észt
antibringa 2009.06.17 20:57:57
@Pule: Persze, sőt írtam is, hogy az útlezárás minden fesztiválnál aggasztó.. Csak az a baj, hogy vannak akik minden egyes mondatra le akarnak csapni..
Reagálva a criticalmass.hu postjaira."Én is haragszom az autósokra, még se írok blogokat róluk, hogy mennyire gyökerek, de még is meg teszi, akkor már ne általánosítson, hogy minden kerékpáros az. + Ráadásnak meg az, hogy magáról objektivitást sejtet és mondja is, közben…..
antibringa 2009.06.07 18:40:35
@danesdzsu2: Azoknak az autósoknak, akik utálják fővárosban szabálytalanul közlekedő biciklistákat
antibringa 2009.06.17 02:03:50
@beked: azt hiszem a pillangó utca felé biciklis út van, nem ?persze kérdés hogy hova mentél. De a róna-fogarasi sarkára a pillangó felé lehet "kerülni" szerintem
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/halalos_gazolas_zebran ..
Avagy a biciklis ott megy ahol szerinte az oké. Az első ahogy látom még telefonálni is tud közben :) De most akkor ők gyalogosok vagy az úton közlekednek? Mert döntsék el és tartsák be annak a szabályait!  ..
antibringa 2009.06.13 16:47:33
@galoooshka: adott esetben lehet praktikus, de pl ha az utolsó pillanatban még átgurulsz a gyalogos zöldön, akkor a kövér gázzal induló autóst már feltartod, nem számít rád.

Ha nem szabálytalan, akkor pusztán demoralizáló és provokatív, társadalmileg bomlasztó, mert ott ül a kocsiban a szabályos papa és ezt gondolja "ő miért szabálytalankodhat ha én nem?" és ezek után folyamatosan szabadul el a pokol és megy az egymásra mutogatás.
antibringa 2009.06.14 14:15:11
@Pule: Értem, amit mondasz, van benne igazság csak az a baj, hogy ezzel elvesztik hitelüket a szabályok.

Mert viszont van egy olyan tulajdonságunk is, hogy arra hivatkozva szegünk meg szabályokat, hogy más is megszegte. Azt hiszem hogy a fentiek alapján itt a jogalkotónak a hibája, hogy ez a kérdés nincs tisztázva, mert onnan kezdve, hogy bizonyos szabályok esetén a rendőrök "nem néznek oda", már teljesen szubjektív lesz a szabálytalanság fogalma, pl Neked belefér átmenni bringával a piroson, mert praktikus, szerintem meg mondjuk korrekt, ha végigmegyek a leállósávon, mert "úgyse zavarok senkit".

Egyébként az ilyen piros lámpás átmenésnél az lesz a ciki, mikor mondjuk pont ott a 8kerben ahol a kép készült valami állat kivág a kanyarból 90el. Legjobb esetben is csak elítélik, a bringást meg eltemetik. És nem hiszem, hogy mindenki megfelelő körültekintéssel vizsgálja meg az adott forgalmi szituációt - biztos van különbség egy 20 éves srác és egy 50 éves néni között.

Amúgy pl én szeretek a hungária körúton "szlalomozni" de ha látom, hogy valami luxusautó jön (régebben ezt kb a xenon alapján el lehetett dönteni..) akkor akkor se váltottam sávot, ha szerintem még oké lett volna, mivel egy ilyen kocsinak olyan gyorsulása lehet hogy fele annyi idő alatt odaér.
antibringa 2009.06.16 00:36:30
@Pule: Ehhez képest nekem egy mondatot vertek a fejembe kreszen: "A gyalogos védett faj, még zavarni is tilos." :)

Tény, hogy nem a biciklist mondták. Persze biztos azt sem tanították, hogy "Ha nem jön senki és a gyalogosnak zöld, akkor menj át nyugodtan".

Hozzátenném nem lesz kényelmesebb biciklist kerülgetni akkor sem, ha ez kreszben rögzítetten így kell csinálni. Akkor lesz kényelmesebb, ha ennek lesz kultúrált és praktikus módja. Előre leszögezném, hogy nem a körút felének a lezárására gondolok megoldásként hanem olyasvalamire ami tényleg mindenkinek jó. Teremgarázsok ? Mert ugye mindenki ezt nmondja. De ezek 100 éves épületek, ráadásul a feléhez hozzá se lehet nyúlni , mert műemlék. Szóval valahogy ez mindig ördögi kör lesz. Egyébként a napokban engedtem el cangást is, motorost is. Nem értek egyet velük, de akkor legalább én tegyek nekik szivességet és ne ők verekedjék át maguk mellettem agresszívan.
Épp nézem a tv2 tényeket. A következőket sikerült gyorsgépelnem, ímhol a hírek:- Budapesten szeretnének kb 60 állomást létrehozni, ahol biciklit lehetne bérelni, ami fél óránát ingyenes. 1200 biciklit hoznának a városba.- Ezzel egyidőben szeretnének a jelenlegi 64km buszsávhoz…..
antibringa 2009.06.06 21:41:16
@Vegaaa: Nekem mindig az jut eszembe, hogy mi lesz, ha a biciklisek kapnak biciklisávot, aztán jönnek a görkorisok, hogy kell egy görkoris sáv. Aztán egy rolleres sáv. Aztán egy quad sáv. Esetleg még a lovasok is...:D
antibringa 2009.06.07 17:41:15
@ginkgo: Nekik én is ajánlom.
antibringa 2009.06.12 18:39:59
@Vehicular cyclist: Sok igazság van abban amit mondasz, bár amióta én vezetek a róna és az egressy sarkán lámpa van és a róna 2 sávos, más kérdés hogy mindig végigállnak benne a kocsik.......Viszont itt jegyezném meg, hogy szerintem azért is ilyen nyomorult itt a forgalom, mert annyira nincsennek szinkronban a lámpák..Elindulok a fogarasin zöldbe, a következőnél még kb zöld, de után egressyn megint piros. Után csömörin megint piros. Utána erzsébeten megint piros. Ezt 60as sebesség mellett lehet tapasztalni. Egyszer tövig nyomtam a gázt, hogy megnézzem mennyi mellett lehet végigmenni. Olyan 120körül mentem lámpától lámpáig és így mentem át sárgán. Nem lehet hogy itt kéne először racionalizálni, ahelyett hogy lezárunk itt meg ott meg fizetőssé teszünk stb.?

Amúgy a hungáriára még egy fél mondattal: elképesztő fejetlenség van ott is és nem csak a nagy tömeg miatt, hanem:

1.) Ráterelték a hungáriára a kerepesi forgalmát azzal, hogy lezárták a keletit (mindenki a népstadion felé kerül ) Ez abból is látszik, hogy a stadionok után megszűnik a tömeg és onnan már tök jól lehet menni.

2.) Itt is hülyén vannak beállítva a lámpák.

3.) Túl sok a teherautó - őket kéne kitiltani első körben

Hát kb ennyi :)