Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stalinist

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Melyik európai uniós, nem posztszocialista országban tudjátok elképzelni, hogy a) egy demokratikus kormány belügyminisztere a szélsőjobboldal vezérével nyilvánosan vitatkozzon b) az egyik legjobb állami egyetemen, amelyet c) az ország legismertebb politikai elemzője vezényel,…..
Mielőtt bárki azt mondaná, hogy e blog írója nem ért a dologhoz, szögezzük le, hogy az illető személy 7 éven át élt és dolgozott Egyiptomban, s kapcsolatrendszere meghaladja a diplomáciai viszonyban szokásos szintet. Egyiptom most forrong. Az arab világ legfontosabb államában…..
Bayer Zsolti az európai hagyomány végét vizionálja abból, hogy az Európa naptárból kifelejtették a keresztény-keresztyén ünnepeket, ellentétben a muszlim, zsidó stb. vallási ünnepekkel. Ez valóban hiba. Az Európai Bizottság elnézést is kért érte, és azt ígéri megteszi…..
Stalinist 2011.01.23 18:05:09
Kiss Norbert a KEH Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője. Az esztergomi ferences gimnáziumban végzett, harmincas éveiben jár. Kamaszkorában kosárlabdázott, majd sportdiplomáciai pályára készült, így került kapcsolatba a Magyar Olimpiai Bizottságot 1989 óta irányító…..
Stalinist 2011.01.03 17:40:01
@Droli:
Van egy hatalmas különbség a kettő között. Az index egy magántulajdonban lévő vállalkozás, a másikat viszont olyanok szerkesztik, akiket az adófizetők kiszívott véréből fizetik.
Varánusz Lali-T 2011.01.02 14:40:00
Legyen bármilyen elcsépelt a frázis, aki szelet vet, vihart arat. Fokozottan igaz ez az NMHH-ra, ami személyi összetétele, vezetője, aktuális jogi környezete miatt a legkisebb szélvetésre is minimum tornádóra számíthat. A Tilos rádióval szembeni fellépés utáni…..
Stalinist 2011.01.02 21:24:16
@Vendelin:
Nagyon igaz, azonnal kérvényeznünk kell Ice kiadatását az USA-nál.
Az év első napjának délutánja meghozta az újév első viccesen arrogáns hivatali levelét az NMHH-ból, bár ne tette volna. Az ügy, ami miatt most ingyen és bérmentve kiokosítjuk a Hatóságot, az még tavaly kezdődött, amikor az NMHH egy Ice-T-nóta lejátszása miatt nekiment a Tilos…..
Stalinist 2011.01.02 16:41:40
@Poplacsek7:
nem itt egész más ellen folyik a küzdelem. Arról van szó, hogy a hatalom dönti el, hogy mikor kit és mi alapján leckéztet meg. Ez az, ami nem tetszik az embereknek. Ezek szerint ezeknek az még belefér, hogy egy olyan ember lett az MTV új intendánsa, aki mint a kocsis úgy káromkodik MAGYARUL, de az már tűrhetetlen, hogy valaki lead egy fostos kis rádióban egy angol nyelvű 18 éves dalt, amiben elhangzik az F betüs szó
„Szép szöveget, erkölcsi témát! Ezeréves múlthoz hű magatartást! Mert pornós, kábítós hip-hop nekünk nem kell, neveljünk etikus, hazafias rappel!” Soha, de soha nem gondoltam volna, hogy Belgáék talán egyik legnagyobb sikert aratott POLGÁRpukkasztó rap…..
Stalinist 2010.12.31 02:18:06
A médiahatósághoz panasz érkezett, valakinek nem tetszett, hogy a Tilos Rádió szeptember 2-án délután előzetes figyelmeztetés nélkül leadott "egy kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású" Ice-T számot. Az NMHH ezért most vizsgálatot…..
Pontosan 17 évvel ezelőtt, egy ugyanilyen vasárnap hunyt el a harmadik köztársaság első miniszterelnöke, Antall József. Az a vasárnap délután meghatározó élménnyé vált egy generáció számára, amely akkor még igen keveset tudott a politikáról: váratlanul és indoklás…..
Stalinist 2010.12.12 16:28:35
Nehéz dolga lehet annak, aki Rolexet szeretne ma Magyarországon vásárolni - szűrtük le a tanulságot Warrennel a váci utcai üzlet előtt álldogálva. A Rolex ugyanis nem csak nem akart válaszolni egyetlen kérdésünkre, de egyenesen rémesen éreztük magunkat abban a nagyjából 40…..
Stalinist 2010.10.03 21:25:23
@grizliewok:
hááát, azért az az új Sub 116610LN nagyon ott van
Stalinist 2010.10.04 12:17:16
@portis:
Ez a bejegyzés, a hozzászólások és a negatív reklám elég jól bizonyítja, hogy hibás volt a boltvezető viselkedése. Tök mindegy, hogy most ezt te minek értékeled, a Rolex megszívta. Ráadásul előjött egy csomó negatív tapasztalat más potenciális vásárlók részéről is, akiknek a véleménye amúgy nem került volna nyilvánoságra.

Nekem például eszembe nem jutott volna megírni, hogy milyen szar arcok voltak velem ott, ha nincs ez a blog. Kb. ennyi a tanulság és kár ezt tovább spirázni, hogy akkor most ki milyen szerepben (üzletfél vagy ügyfél) lépett be a történetbe.

És azért az is elgondolkodtató, hogy a hozzászólások többsége nem arról szólt, hogy jajj ez a szemét újságíró miért ír már ilyen bunkóságokat Budapest legjobb óraboltjáról.
-Hát ezt nem hiszem el! Hijj, Zsolyesz, a Jóisten áldjon már meg - ezer éve nem láttalak. Megint összeállt a szigetes törzsgárda!-Gyá, csááá! Néztelek a viven, asszonypajtást hegeszteném erőst. Gratula.-Kösz, de azért ilyeneket most már ne nagyon mondjál, érted. Mégiscsak a…..
Zsófi otthagyta a CIB-et, mert a még az IEB-nél szerzett Visa Electron kártyája egyszercsak nem működött tovább online:Update 07.13: Kedves Homar, most hivott a bank es bocsanatot kert es visszaallitotta az internetes hasznalatot. Nagyon vicces ez a bank... koszonom homar a segitseget!…..
Stalinist 2010.07.13 08:41:11
@Nanemá:
Jelezném, hogy kultúráltabb helyeken semmi probléma nincs azzal, ha ugyanazt a kártyát használod a neten, mint az ATM-nél vagy a közértben. Ez csak a lehúzós Magyarországon nem evidens.
Stalinist 2010.07.13 08:55:56
@Marr:
igazad van, csan nem feltétlenül kellene hülyének nézni azt, aki szerint nem ez a dolgok normális menete
A korrupció már a helyi építési szabályok megalkotásánál van jelen. Az áruházak és benzinkútláncok jelentős része így épült. Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár vizsgálódik, hogy hogyan épülhetett Felsőzsolca mellett egy Auchan áruház a Sajó árterébe, ami…..
w Dolgozz, hélóta! 2010.05.07 06:27:00
Megbűnhődte már e nép a múúltat s jövehendőőőt! Most szopjanak egy kicsit a görögök. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy csendben és fürgén elpakoljuk a nagyszobából a buli maradványait, mielőtt a szülők hazaérnek.    A görögök ugyanis tényleg orbitális…..
Szolgálati közleménnyel kezdek: ez nem egy pirotechnikai blog, tehát tessék a címet helyesen artikulálva* olvasni. S akkor a kifejtés: most az a meglepetés, hogy elmaradt a meglepetés. Idén szokatlanul hatékonyan működött a szivárgás, Orbán Viktor ma azokat mutatta be leendő…..
Önkormányzati és országgyűlési képviselőt, emiatt lemondott polgármestert, és indexes újságírót is megfenyegettek, lejárattak, rágalmaztak a kétes ingatlanügyletben érdekelt felek...
Nem kevesen vádolják azzal a Költözésblogot, hogy idegesítően bennfenteskedő és áljópofa. A válaszom: ezeknek a kritikusoknak teljesen igazuk van, milyen is lenne egy szerkesztőség költözését dokumentáló alkalmi blog? A szerencse az, hogy legrosszabb esetben is napokon belül pár évre kikapcsoljuk.…..
Sem a BKV felügyelőbizottsága, sem Kocsis István nem hozza nyilvánosságra, mivel tisztázta az MVM szállodaügyében játszott szerepét a BKV vezérigazgatója. A felügyelőbizottság szerint személyes adatokról van szó, amiket csak Kocsis tárhat a közvélemény elé, maga Kocsis…..
Nyáriasan könnyed - értsd: kissé felszínes de felettébb intuitív - eszmefuttatás a természetes kiválasztódás és a láthatatlan kéz között meglapuló párhuzamokról. Mikor,és mikor nem szolgálja az egyéni célkövetés a közérdeket? Az apropó persze a…..
Stalinist 2009.07.28 15:38:55
@codorra:
Te itt fellhozol példákat arra, hogy a természeti népek igen is kereskedtek, de nem érvelsz az ellen, ami Simmel állításának a lényege. Nevezetesen, hogy a míg a csere korábban egy szubjektív alapokon nyugvó mozzanat volt, ez a pénz megjelenésével mindez objektívvé vált. Amikor a pénz már nem volt közvetlenül elfogyasztható áru (só, marha stb), hanem pusztán utalt egy más értékre megjelent egy harmadik objektív szereplő a cserében, maga társadalom.

Ennek az utalásnak a valóra válása, azaz a garancia, hogy ez megtörténik már a gazdasági szféra egsézétől, és még inkább a kormányzattól, mint ennek képviselőjétől függött. A két fél közé egy harmadik lép: a társi összesség, amely a pénzt megfelelő reálértékkel látta el.

A primitív népeknél pontosan ez a társadalmi garancia hiányzik, ami miatt a csere sokkal kiszámíthatatlanabb volt, emiatt nem szerették annyira. Ne ez az állítás, ezt kell cáfolni.
Stalinist 2009.07.28 15:43:17
@codorra:
Természetesen mást is kritikusan veszek. De mi itt csak tornáztatjuk az agyunkat és erre a legjobb módszer különböző elméletek összehasonlítása. A célom megmutatni, hogy a közgazdaségtanon kívül is léteznek elméletek, amelyek sokszor elég jól magyarázzák a gazdasági jelenségeket méghozzá teljesen más alapon mint a közgazdaságtan. Nem hiszek vakon bennük. De nem árt ismerni őket.
Jó, az embereket hatékony együttműködésre ösztöntő társadalmi intézmények nélkül nem sok esélye van a gazdasági prosperitásnak. A koldusszegény fejlődő orzágok jó részének nyomorát nem a gazdasági erőforrások hiánya, hanem az okozza, hogy megfelelő intézmények (pl. az…..
Simor elvtárs egy igazi átlagember, hiszen ő szerintem nem nagyon érintkezik társadaliag olyan emberekkel, akiknek nincs offshore cége. Az ugyanis nem menő, sőt vérciki, az offshore-talanság maga a nyomor, az olyannak középkategóriás autója van csak (5 éves) és nem a maldívra jár…..
Stalinist 2009.06.04 21:45:45
@lifelike:
ha egy kicsit utánanéztél volna akkor tudnád, hogy Simor nem hivatalnok hanem egy nemzetközi könyvvizsgáló magyarországi elnök-vezérigazgatója volt.
Stalinist 2009.06.04 22:13:25
@Paranoid Android2:
Ez az erkölcs duma rényleg elég szar mert nincs sehol egy erkölcs kézikönyv ahol le lenne írva, hogy mi az erkölcsös. Ez egy elég puha fogalom hogy csak így dobálózz vele. Minden országban, kultúrában, éghajlaton, városban, faluban, családban stb stb stb más és más számít erkölcsösnek.
Olvasónk üzletvezetőnek jelentkezett egy kis delikáteszbe, ahova fel is vették, de érdemi munka helyett a félkész üzletet akarták kifestetni vele.Tisztelt Munkahelyi Terror Szerkesztőség!Egy sztoryt mesélnék el én is látom nem vagyok egyedül a jellemtelen munkaadók szembeni…..
Stalinist 2009.06.01 01:26:40
@Kecskes_A:
A jelenlegi válságnak csupán elindítója volt a rossz hitelek bedőlése. Ez végül is egy ugyanolyan túltermelési válság mint az összes többi volt csak most épp egy másik szektorban keletkezett.
Az, elanyagiasodást nem nagyon értem, hiszen pénz már több ezer éve létezett pl Indiában is. Pénzért lehetett venni dolgokat akkor is és most is. Csak most többet és többfélét. Az, hogy a fogyasztás felé fordultak az emberek nem tudjuk, hogy rossz vagy jó. Van aki élvezi van aki utálja. Mindenesetre az életszínvonal, a mi viszonyaink szerint egyértelműen emelkedik ezeken a helyeken (egy főre jutó GDP stb.)

Stalinist 2009.06.01 02:19:28
@Kecskes_A:
Én nem hiszek ebben a "mostani rendszer vége" dolgoban. Valószínű, hogy a pénzügyi rendszer át fog alakulni, de azért a gazdaság nem csak pénzügyi tranzakciókból áll. Termelnek és szolgáltatnak nagyon sokan és ezt fogyasztják is. Ezek a szektorok nagyon sok embernek adnak munkát és jövedelmet. Ez nem ment tönkre csak nehezebb lett a termelés mert kevesebb cash maradt a mindennapi működésre.

Furcsa, hogy elanyagiasodást emlegetsz amikor a legtöbb szakértő új vallási reneszánszról beszél világszerte. Ráadásul az USA ban a kapitalizmus fellegvárában pl. az EU hoz képest lényegesen több vallásos ember él. A fogyasztói társadalom és a spirituális életmód jól megférnek egymás mellett. A kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Arról nem is beszélve, hogy sokan a protestantizmust tartják a kapitalizmus egyik legfőbb elindítójának.
Stalinist 2009.06.01 12:32:15
@Kecskes_A:
Elnézést, ha ez már teljesen off topic.
A válságot nemcsak a kapzsi befektetők okozták, hanem a fogyasztók akik túl sok hitelt vettek fel és az amerikai állam aki ház és lakástulajdon szerzést eröltette. stb. Nem egy szűk csoport okolható mindezért.

Egyébként az amerikai lakosság megtakarítási rátája meredeken emelkedett az év első felében (4.2%).

A "gazdaság nem csak pénzügyi tranzakciókból áll" mondat arra vonatkozott, hogy a gazdasági szereplők jelentős része nem pénzügyi vállalkozás, hanem termel vagy szolgáltat valamit. Természetesen az adás-vétel végén itt is valamilyen pénzügyi tranzakció áll, azonban valós termékek és szolgáltatások cserélnek gazdát. Az amerikai nem pénzügyi cégek egyáltalán nincsenek rossz állapotban, sokkal kevésbé vannak eladósodva mint a pénzügyi szektor vagy a lakosság. Ráadásul a válság miatti megszorítások jót is tesznek nekik, mert aki túléli az hatékonyabb lesz. Kevésbé pazarló és jobban menedzselt cégekké alakulnak át.
Történet arról, amikor a munkavégzés a családi élet rovására megy, csak mert egy ostoba szabály miatt minden áldott este bonyolult adminisztrációs kötelezettségnek kell eleget tenni.Nem a saját történetem mesélem el, hanem házastársamét. Teszem mindezt azért, mert tudni…..
Stalinist 2009.05.25 16:33:38
@Strici:
"A termelés - ideértve a szolgáltatásokat is - jelenlegi szintjét a munkaképes népesség 20%-a el tudja látni. Munka természetesen sokkal több lenne"

Na várjá, akkor ezt most nem értem.

Stalinist 2009.05.25 16:55:43
@Strici:
Ha termelés jelenlegi szintjét a munkaképes népesség 20%-a el tudja látni és a kapitalista országokban a munkanélküliség átlagban nem magasabb 10%-nál, akkor jelenleg mivel foglalkozik a maradék 70%.
NaTi küldte nekünk a következő történetet, amely egy komment innen.Az állandó elutasításban az a legrosszabb, amikor nem tudjuk az okokat.45 évesen keresgélem az állást gyakorlatilag minden formában, irott és digitális média segítségével, ajánlom önmagam cégek HR osztályán…..
Stalinist 2009.05.24 18:23:32
@BKV reszelő:
Ezzel csak arra akartam rámutatni, hogy az hogy éppen mi a cél és, hogy ki határozza meg meg a célt eleve egy konflikutsforrás. A kisrészvényeseknek, a nagyrészvényeseknek, a egyszemélyi tulajnak neagyjisten ha még CEO is, a topmenedzsmentnek, az expatriate managereknek, az ilyen olyan board memberekenek teljesen mások a rövid és egyébtávú érdekeik. Az egész azon múlik, melyik csoportnak éppen mennyi hatalma van és hogy milyen embereik vannak a menedzsmentben. Ez egy sokszereplős játszma.
Stalinist 2009.05.24 18:44:00
@BKV reszelő:
Ha érdekel ajánlok egy könyvet:
Jávor-Rozgonyi
Hatalom-Knfliktus-Kultúra
KJK Kerszöv 2005.
Szervezetszociológusok és a vállalatok hatalmi rednszereit elemzik. Tanulságos, főleg gyakorló vezetőknek.
Stalinist 2009.05.24 20:21:13
@mukkelek:
Szerintem Mária egy olyan szegény agymosott aki kétpofára kajálta, amit az OB órákon tanítottak neki. OB:organizational behavior : ) De lehet, hogy csak stratégiai HRM-et tanult vagy nem is stratégiait egy gagyi vidéki főiskolán