Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zöld dani

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok mindenért lehet támogatni minket. Van aki azért, mert szeretne valamit jóvátenni abból, amit a Földnek ártani kényszerült, van aki zöld anarchiát, hippikirályságot szeretne, van aki kistermelő szülei gazdaságát félti az éghajlatváltozástól, és így tovább. És van aki…..
Múlt héten megjelent a Thy Catafalque 2004-es Tűnő idő tárlat lemezének újrakiadása az Epidemie Records gondozásában. A lemez digipack csomagolású és 500 példányra lett limitálva a darabszáma. A zenei tartalmat illetően minden megegyezik az eredeti kiadvánnyal, ami még…..
Május 30-án, délután kettőkor tartják a napokban, gyomorrákban elhunyt Ronnie James Dio rockénekes nyilvános megemlékezését Los Angeles-i Hall Of Libertyben, ahová szabadon mehet minden rajongó. Ezt a megemlékezést akarja tönkretenni demonstrációjával a Westboro Baptista…..
zöld dani 2010.05.21 09:58:26
Az Európai Bizottság 2012-től a légitársaságokra is kiterjeszti a szén-dioxid kvóta kereskedelmére vonatkozó rendszert, ami azt jelenti, hogy a kevesebb kerozint használó légitársaságoknak kevesebb engedélyt kell venniük.A Lufthansa a tervek szerint két éven belül alkalmazza a…..
Engem teljesen félrevezetett az Avatar körüli nagy felhajtás és a rá költött pénz. Nem akartam megnézni, mivel úgy éreztem, hogy a rááldozott 500 millió dolcsit jobb projektbe is fektethették volna. De nemrég beadtam a derekam és a Pandora gyönyörűen animált 3D-s világa…..
Lokális klímaváltozás Zsanett 2010.03.09 05:37:00
Történt vala, hogy egy fiatal nő azzal ment be a rendőrségre, hogy két rendőr a Kiskörúttól pár sarokra három másik társaságában megerőszakolta. Ez egy elég hihetetlen és abszurd történet, de ha azt vesszük, hogy 2006 őszén nem sokkal korábban nagy nyílvánosság előtt…..
Karácsony Gergely kampányfőnök egy érdeklődővel beszélget az atomenergiáról a Fény utcai piac előtt..
Pesti Központi Kerületi Bíróság1055 Budapest, Markó u. 25. postacím: 1887 Budapest, Pf. 28. Tisztelt Bíróság! Alulírott Dr. Bodolai László ügyvéd ezennel feljelentést teszek Kovács Bence János ellen a Btk. 179. § (rágalmazás) és 180. § (becsületsértés) alapján…..
B-oldal HOBO első 65 éve 2010.02.15 07:40:00
Nem is olyan rég új lemeze kapcsán dicsértem Hobo-t. Most írhatnék arról, hogy 1980-ban jött ki a HBB első lemeze, de én egy még jelesebb eseményről szeretnék beszámolni. Hiszitek vagy sem, Hobo február 13-án töltötte be a 65-öt! Igaz, régóta vénnek néz ki, viszont hosszú…..
Napok óta morgok magamban az LMP BKV-val kapcsolatos tervei miatt (1, 2 és 3), mindig nyugtatgatva magam, hogy biztos csak egyszeri botlásról van szó részükről. Amikor azonban a harmadik közleményt adják ki róla, akkor már nehéz ezt elhitetni magammal. Tegnap hajnalban a…..
Kerékagy Taknyolás a Vestergade-n 2010.01.26 16:07:00
Nagy számok törvénye? Ha sok biciklis van a városban, sok fajta élethelyzetben lehet látni őket. Koppenhágában a StreetView kamerája előtt zajlottak is az események. Az egyik kerekes éppen földetérés közben került fel a térképre. View Larger Map..
Az usánka reneszánszát éli napjainkban, ami nagyon jó dolog is, mert ugyan némileg mókás alakzat, ellenben roppant praktikus, kényelmes, meleg, puha, stb stb stb. Meg jól is áll, többnyire egyfajta szertelen, vidám külsőt kölcsönöz. Mi szeretjük!..
zöld dani 2010.01.24 13:51:44
Néztem a Karácsony Gergellyel készült riportot, melyben arról kérdezik, miért adta fel ígéretes közvélemény-kutatói, elemzői pályáját azért, hogy az LMP kampányfőnöke legyen. Érdemes megnézni, nagyon érdekes beszélgetés. Egy igen fontos tanulság nem hangzott el –…..
zöld dani 2010.01.24 09:27:02
@Frank'Leó: Helló! Schiffernek _semmiféle_ szdszes múltja nincs. Az ifjú szociknál mozgotott 93-ig, ahonnan azért ment el, mert kicsit idegesek lettek a többiek, amikor az állami vagyonnal való elszámolást erőltette. Asszem ez nem szégyen, hanem sőt.

Bokros elemi szakmai tisztességét azért annyira nem veszem evidenciának: volt baloldali, volt liberális, most neokonzervatív, 2006-ban hosszú cikkben magyarázta, h erősebb, központosítottabb EU-ra van szükség, majd 2009-be beült az EU-szkeptikus frakcióba.
Az igaz viszont, h több táblázatot és statisztikát látott, mint én valaha fogok (remélem) :-))
Nem ezt hívják kalandornak, bérpolitikusnak?
Vajon mi a helyes és arányos reakció olyankor, ha az embert felhívja egy unott hangú nő, és ledarálja azt a betanult szöveget, miszerint nekem hatalmas szerencsém van, mert egy telefonos adatbázisból (!!!) engem sorsolt ki a gép, ezért nyertem vagy egy műszaki cikket vagy egy 100 000…..
Ezzel kell együtt léteznünk a következő két és fél hónapban? Tele lesz baromságokkal az internet? Bármit találunk a postaládánkban, percekig kell mérlegelnünk, hogy ez-e az igaz, vagy az ellenkezője? Most például két pdf fájlt kaptunk, egy köszöntőt Patek Gábortól, a…..
Naná, hogy bringával! Viszont most sietek. De legalább tudom, hogy oda fogok érni. Igen, máskor is bringával járok. Így van időm reggelit venni. Csak a sztrájk miatt vettem elő a bicajt, ezért is volt lapos a kereke. Egyébként csak erdőben szoktam biciklizni, városban nem…..
Lucky igazán szerencsés kutya. Gazdája háromhetesen mentette ki egy csavargó karmaiból, és az új otthonában lakó két cica egyből befogadta a pöttöm kutyust. A lenti videókon a kutya-macska barátság nem mindennapi megnyilvánulásainak lehetünk szemtanúi. ..
Ma már nagy valószínűséggel tudjuk, hogy az emberiségnek a civilizációba való átmenete során többféle társadalom jött létre. Egyesek közülük békések voltak (Régi Európa kultúra, Indus-völgyi civilizáció, Sumer első 1000 éve, minószi kultúra), míg mások harciasak,…..
Tegnap kissé pofára estem, zárva volt a piac, ahol vásárolni szoktam. Ez nem jó, mert remek tejet mérnek a hozott palackomba, és foglalkoztatás-intenzív ágazati úton szerezhetem be az átlagnál jobb minőségű betevőmet, szóval tudatos vásárlás rulez. Kis közért nincs a…..
zöld dani 2010.01.04 08:32:08
@bm613: legyünk őszinték, kb azt. Ideális esetben a hozzáadott érték is nagyobb (kevesebb vegyszer felhasználása, jobban válogatott élelmiszerek, stb) de a lényeg az, h a pénzedből többen élnek meg, és nem többet fordítanak a részvényesek újabb települések kisboltjainak csődbevitelére, hivatalainak megkenésére - lásd pl az Auchanos linket a szövegben.
Hajléktalanok a világban felcím alatt közölt cikkük (HVG, 2009. november 26.) számunkra – fedél nélkül élő, bizonytalan lakhatással rendelkező, valamint a lakásszegénységben szenvedő emberekkel szolidáris állampolgárok számára – elfogadhatatlan nyelvhasználattal…..
zöld dani 2009.12.15 18:35:07
A választást még meg se nyerte a Fidesz, de az ezüsthajó, bolgyó hollandi állapotát elhagyva nyílt vízekre hajóz.Pécsen még csak pár hónapja van Fideszes polgármester, de a kulturális főváros már mutyi lett, nem kellett sokat várni.A kultura megint a haver kutyák üzlete, a…..
zöld dani 2009.12.07 21:26:40