Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Siegelinde

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..
Siegelinde 2010.12.28 03:15:49
@AndOr: Szegény AndOr és a többiek akik komolyan vették. Hát semmi humorérzéketek nincs? Nyomasztó... Én is könnyesre röhögtem magam, küldöm is megmutatni a barátnőmnek. (Apámnak sajnos nem lehet, ő is ilyen humortalan merev hogyishíjják, mint ti.)
Hajrá Tacskó Muki!:DDD
Reggel egy bringás futárt figyeltem, ahogy a havas bicikliúton próbálta felküzdeni magát egy emelkedő tetejére, nem tűnt egyszerű feladatnak, de sikerrel járt. Ugyan hatalmas hó még nincs a fővárosban, a főutak viszonylag jól járhatóak, a bicikliutak takarítása bármennyire is…..
Siegelinde 2010.02.01 00:46:02
@cynicalbitch: hát de most kit érdekelnek a baromságaid? ha nem szeretsz télen kerékpározni, növeld a fenekedet az autóban, sorvaszd az izmaidat és szennyezd a levegőt a kipufogógázzal, szíved joga.

Sokan mások is ezt teszik. De minek ezt propagálni?
Siegelinde 2010.02.01 01:03:54
@Közöd??: Te meg mennyé pszichológushoz, jobban járunk mindannyian, mert kerékpárosblogra járni a kerékpárosokat szidni beteges. :D
Kerékagy Biciklin nem lehet fázni 2010.01.11 19:19:00
Siegelinde 2010.01.20 22:59:25
@Sicc: Én tavalyelőtt a tél leghidegebb hétvégéjén bírtam Börzsöny-túrára menni, kinn is aludtunk mínusz tíz fokban bivakzsákban és két napig tekertünk egyfolytában. Csak akkor fáztunk ha megálltunk. Én egész télen bringázok, még soha nem voltam emiatt beteg. Tök jól felmelegszik az ember, kivéve a lejtőn lefelé menet... az kicsit
zimankós...

@betonszamár: "A testet fel lehet öltöztetni, a légcsövet sajnos nem."
Vegyél windstopperes kámzsa alakú sapkát (Mountexben tavalyelőtt 4 ezer volt, fekete-fehér), ráhúzhatod a szádra és FÉLELMETESEN jól melegít!
Előre bocsátom: minden tisztelem a négy évszakos kerékpárosoké, és nem bánom, sőt, támogatom a kerékpárutak építését, a parkolók kárára is. Ellenben ha már megépült, akkor legyenek szívesek használni, és nem jópofa opciónak tekinteni.   Érdekes és számomra…..
Siegelinde 2010.01.20 22:48:49
@pg2: Így van, én is munkába járok vele télen-nyáron, feleannyi idő alatt, ingyen odaérek, sportolok és termelődik az endorfin.

A cikkíró azon észrevételére, hogy a bringások használják a kerékpárutakat: a Röppentyű utcában is a parkoló autók mellett vezet a kerékpárút. SOHA nem használom, mert: bármikor rám nyithatják az ajtót, félméteres gödrök vannak rajta (esőben: pocsolyáknak nevezett halastavak), sohasem takarítják, a parkoló autók tükre belóg, nem lehet elférni. Az autósok viszont mindig elküldenek az anyámba, hogy mennék már a kerékpárúton.
Ez az exkluzív Sztojka Iván interjú már nagyon kellett, eddig még sehol sem tudtak mosakodni a Marian Cozma meggyilkolásának ügyében letartóztatottak. Az RTL megadta a lehetőséget Sztojka Ivánnak, ő pedig élt vele. Vastagon.   "én nem kábítószerezem már…..
Siegelinde 2009.11.29 10:37:07
@Doña ¡Cara(mba)!:

Maximálisan tisztelem az áldozatok emlékét, gyűlölöm a gyilkos(oka)t és azt gondolom, meg kell büntetni (őket).

Én is úgy tudom, hogy Magyarországon a rendszerváltozás óta enyhébb ítéletek születnek és ez kedvez a bűnözés terjedésének.

Szögi tanár úr gyilkosai, remélem, valóban életük uccsó percéig rács mögött maradnak (már ha sikerül kideríteni, h valójában ki volt a gyilkos).

De a halálbüntetéssel szemben van két nagy ellenérvem: az egyik, hogy visszafordíthatatlan, tehát, ha nem az igazi tettest végzik ki (lásd: Reginald Christie eset Angliában), akkor a társadalom bűnt követ el, a másik pedig, hogy a társadalom ebben az esetben "Istent játszik", vagyis eldönti, hogy egy ember ne éljen tovább. Szerintem ez is borzasztó. Olvassátok el lécci Albert Camus "A halálbüntetésről" c. könyvét.
Siegelinde 2009.11.29 10:57:40
@Talon Karrde: Szerintem, akármilyen ellenszenves bűnöző valaki, mindenkit csak az általa elkövetett bűnért szabad büntetni. Mert te sem vagy isten és nem tudhatod, mit "csinált volna" ez az ember, ha őbele kötnek bele. Profilaktikus jelleggel csak a Szovjetunióban osztogattak 25 év Szibériát. (Kivétel persze az a helyzet, amikor egy perverzet vagy gyilkost börtönben tartanak, hogy megvédjék tőle a társadalmat, mert ha kijön, újra valszleg gyilkolni fog.)
 Borsod barátunk, aki a hadtörténet különféle bugyraiban már jócskán elmerült, és már egy másik blogon is megörvendeztetett minket írásaival, ezúttal nagy bátorságáról adott tanúbizonyságot. Egy olyan magyar katonafigura bemutatására vállalkozott, akinek…..
Siegelinde 2009.11.24 23:14:57
@MTi: "Karakán pasas"?
@GeoThrasher: "Kiváló személyiség"?
@lovag2: "Ízig-vérig magyar"?

Nem hiszek a szememnek. Hiszen ez egy undorító tömeggyilkos volt! A személyes bátorság nem ment fel szerintem a bűnök alól. Lehet, hogy harcolt hetvenévesen, attól még ártatlanokat ölt és kínzott. Vagy a cél szentesíti az eszközt?

Ugyanazt művelte, mint a visszataszító hóhér Szamuely Tibor. Szamuelynek felrójuk a gyilkosságokat, Prónaynak meg nem? Miért? Mert az ellentétes oldalon állt?

A brit szakszervezeti kongresszus (T.U.C.) és a Munkáspárt közös delegációt szervezett Magyarországra 1920. májusában, Magyarország miniszterelnökének meghívására, aki cáfolni óhajtotta a fehérterrorról terjengő "rémmeséket".

A delegáció tagjai Wedgwood ezredes, parlamenti képviselő, F. W. Jowett, W. Harris, Stuart Bunning és Williams urak voltak.

Jelentésükből idézem az alábbi részletet. Bizonyos Hamburgernével és barátaival való bánásmódot ecseteli:

Kelenföldön egy szobába rakták őket, de este H.-nét átvitték egy másik szobába, ahol sok tiszt tartózkodott, többek között Héjjas, Bibó6 és Sefcsik főhadnagyok. H.-né azért tudta a nevüket, mert Héjjas hadnagy közölte vele, hogy azt akarja, az asszony tudjon róla, hogy Héjjas kezében van. Megkérdezte az asszonyt, tudja-e, kicsoda Héjjas hadnagy, és hozzátette, „majd megtud róla egyet s mást”. Bibót és Sefcsiket később mutatták meg neki, amikor már a lakatanya börtönében volt. Három tiszt korbáccsal ütötte-verte H.-nét, és megparancsolták neki, hogy vetkőzzön le. Erre nem volt hajlandó, mire újra ütni kezdték, addig, amíg megadta magát és levetkőzött. Meztelenül újra verték. Ezután kiadták a parancsot, hogy a négy fogoly közül az egyiket hozzák fel, hozzátéve, hogy az nem lehet H.-né rokona. Neumann Bélát hozták fel. Ráparancsoltak, hogy erőszakolja meg H.-nét. Megtagadta, mondván, hogy ő Hamburger és Hamburgerné régi barátja. Kegyetlenül megverték, de még ekkor sem volt hajlandó. Ekkor két tiszt, akiknek nevét nem tudjuk, csak annyit, hogy Temesvárról jöttek, fogót ragadtak, és kihúzták Neumann fogait. Neumann elájult, erre leöntötték vízzel. Amikor magához tért, arra kényszerítették, hogy nyalja fel vérét. H.-né kétszer vagy háromszor elájult, de minden alkalommal hideg vízzel leöntötték, hogy magához térjen. Elmondása szerint a tisztek nem voltak részegek. Végül Neumannt H.-né szeme láttára kiherélték egy zsebkéssel. Ezután Neumannt elvitték. Egy másik férfit hoztak fel (nem a három barát egyikét). Letépték róla a ruhát, ekkor H.-né látta, hogy korábban bántalmazták, egyik heréjét összeroncsolták. Ennek a férfinak is megparancsolták, hogy erőszakolja meg. Erre fizikailag képtelen volt, de a tisztek kényszerítették, hogy közeledjen hozzá. Ez után azt parancsolták H.-nénak, hogy meztelenül üljön fel a forró kályhára, de olyan szánalmasan könyörgött, hogy végül elálltak tőle. H.-né éppen menstruációja után volt, de a temesvári tisztek ezzel mit sem törődve szétfeszítették a lábát, és az, amelyik kiherélte Neumannt, bedugta H.-né testébe a korbács nyelét, és olyan durván forgatta meg, hogy még most is gyakran vérzik.

Karakán pasasok voltak ezek a különítményesek, nem? :)
Siegelinde 2009.11.24 23:34:10
Fú, itt van még egy tök jó történet! Szintén az előző kommentemben idézett bizottági jelentésből. Figyuzzatok:

"M. N. Műszaki rajzoló Marcaliban [Marczali]. Római katolikus magyar. A szovjet kormány előtt, majd alatt a mezőgazdasági minisztériumban dolgozott. 1919. augusztus 6-án tartóztatták le. Eleinte egész jól bántak vele, mert akkor még nem voltak ott fehér tisztek. Három nap múltán megérkezett Marcaliba egy tiszti különítmény. Augusztus 26-án vagy a körül hetven embert állítottak sorokba az udvaron. Tizenhét nevet olvastak fel, négy zsidót az egyik oldalra állítottak és tizenhárom keresztényt a másikra. Az egyik férfit, aki „vörös” katona volt, elvittek a keresztény csoportból. Leütötték, ráugrottak, péppé taposták. A férfit Ősz Ferencnek hívták. Kicsit később meghalt.

Egy Johann Krenusz nevű tanárt szintén kivittek a sorból, és megvertek.

Ezután egy katolikus papot vettek elő, és vertek meg.

A papot annyira szerették, hogy az egyházközségébe tartozók petíciót írtak szabadon bocsátása érdekében. A pap haját a többi fogoly szeme láttára tépték ki. Kiszúrták az egyik szemét, és szuronnyal döfködték.

A négy zsidóból kettőt, Dénes Izidort (hivatalnok) és Lobl Leopoldot (tanár) kivittek, és a tisztek a többiek szeme láttára véres cafatokká verték a heréjüket. A kb. 65 éves Lobl kínjában összepiszkította magát, mire az egyik katona a szuronya hegyéről etette meg vele saját ürülékét.

Úgy tájékoztattak minket, hogy kell lennie írásos bizonyítéknak Marcaliból a főorvos (Fülöp) aláírásával.

Mikor a fent leírt kínzás véget ért, a többiek is fejenként 100 botütést kaptak. Ezután mind a tizenhetet, beleértve Ősz holttestét, felakasztották egy nagy fára az udvaron. M. N. és még ketten cellájuk ablakából látták a tizenhét holttestet.

A börtönigazgató tiltakozott az akasztás miatt, de Prónay kapitány megfenyegette, hogy ne merjen beleavatkozni, az meg a következményektől tartva felhagyott a tiltakozással."

Ez ám az ízig-vérig magyar ember! Ez ám a tiszti becsület!
Siegelinde 2009.11.25 00:19:41
És bocsánat kedves @Zig Zag:, de a posztot csak utólag olvastam el.

Én itt valamit nem értek. :(

Ezt írod:
"Pál személye 1945. után meglehetősen egysíkú ábrázolásban volt látható – pszichopata gyilkos, aki ily módon jól illeszkedett a Horthy-rendszerről kialakított általános sajátos képbe. Azóta már tudjuk, hogy – mint az életben sok más dolog – sem fehér sem nem fekete."

Én elhiszem, hogy bátor katona volt (még a harctéren is, nem csak a vallatószobában), elhiszem, hogy kedves volt a barátaihoz, hogy szerette a feleségét, jól bánt a kutyájával, hűséges volt a kormányzóhoz (hogy hűséges volt a hazájához, azt nem írhatom, mert szemmel láthatólag csak ahhoz a hatalmi csoporthoz volt hűséges, amely az ő érdekeit képviselte, hazája egyéb polgáraival, akik szerinte baloldaliak voltak, kurtán-furcsán elbánt, hogy finoman fogalmazzak), nade, ha ő és csapata valóban elkövette e finomságokat (és senki sem tagadja, hogy elkövették), akkor nem TÉNYLEG egy PSZICHOPATA gyilkos volt?

Hogy lehet ezt ellentmondásosan megítélni? Mi itt az ellentmondás? Az, hogy mivel "vörösök" ellen követték el, bocsánatos bűn? De ráadásul minden beszámolóból az derül ki, hogy az áldozatok többsége nem vörös népbiztos volt (bár szerintem az ilyen eljárás velük szemben is, bárkivel, Hitlerrel és Sztálinnal szemben is megengedhetetlen lett volna, mert a kínzót alacsonyítja le azoknak a szintjére, akiket meg akar "büntetni"), hanem kisember, átlagpolgár, akinek max. az volt a bűne, hogy a vörösterror alatt is bejárt a hivatalába (pl. a műszaki rajzoló) dolgozni. Katolikusok, papok is voltak köztük.

Szóval nem értem, hogy lehet őt "ellentmondásosan" megítélni.

Persze ha nem kínzott meg senkit és a harctéren kívül nem is ölt meg senkit, akkor visszavonom a pszichopatázást.

De úgy tudom, tett ő ilyesmiket.

Semmivel sem tartom őt sem többre, sem kevesebbre, mint a Lenin-fiúkat, ám kövezzetek meg érte.

Ha elmagyaráznátok, az ő gyilkosságai miért nem akkora bűnök, mint a vörösökéi, hálás lennék.

Előre is köszönöm. :)
November 11-e van, ami az angolszász világban az Emlékezés Napjaként ismert és szervesen kapcsolódik az első világháború rettenetes katonai áldozataihoz. Markgraf barátunk, aki az első világháborús emlékblogon, testvérblugunkon, már néhány kitűnő posztot publikált,…..
magyar-magyar szótár Kocsis atya 2009.08.11 07:05:00
 annyit basztok össze-vissza, mint a kínaiak /Rajnák László, Budai Ifjúsági Park; ZM a MÁV Kultur'[művház] rendezője, ill. Hornyák tzls, Ságvári laktanya/ Kocsis atya - mondolat a keresztény kurzusra. Mint ahogy ki tudja, milyen kuruc-in-fos ra járnának rá jujjujkodni a…..
Siegelinde 2009.08.15 17:23:46
@Gasper: És én nem avattam volna boldoggá Kaszap Istvánt pl. aki szegény biztos sokat szenvedett, de hát végül is nem tett mást, mint hogy beteg volt. Ez sajnos sokakkal megesik.:(
Siegelinde 2009.08.15 17:29:06
@magyar-magyar szótár: Igen,
"ugyan néha ő is meghágja a saját erkölcsiértékrendjét, de legalább ateista, így csak saját magánk tartozik elszámolásal." így gondolom.

Nem hiszem, h tömegpszichózis áldozata vagyok, de lehet h igen, csak nemtok róla.:( :)
Siegelinde 2009.08.15 17:33:20
@magyar-magyar szótár: De az igaz lehet, h pl. Wojtyláról semmit sem tudok. Ezért kérlek, Mester, ajájj valamit (írást, cikket), amiből megtudhatom, mit tett.
magyar-magyar szótár hejjhittler 2009.08.04 07:42:00
"Mr. Bean egy szörnyeteg!"/Mrs. Rowan Atkinson kifakadása/Nem csak angol hercegfi , de sok-sok nevesincs nyugati fiatal is szivesen pózol náci egyenruhákban, gyűjt nácirelikviákat. (Kedvenc blues énekesem Chris Farlowe egykori nácirelikviagyűjtési szenvedélye még a Colosseum…..
Siegelinde 2009.08.14 14:21:51
@lantraman: Mondjuk ebben van sok igazság... :)
Siegelinde 2009.08.14 14:22:29
@lantraman: Mármint ami bóvicának írtál
Siegelinde 2009.08.14 17:22:25
@lantraman: Az én hibám, hogy hozzád szóltam. Próbáltam veled normálisan beszélgetni, de nem lehet, mert nagyon durva vagy. Úgyhogy be is szüntetem.
magyar-magyar szótár hárem 2009.07.10 06:35:00
hárem - sémi (pl arab) népeknél A Nők Sát[o]ra, idegen férfiak számára tiltott terület. A háremben nevelik a nők a gyermekeket és ez a tűz [háztartás] köre. Az Ősnői Hatalom Hátországa, maradéka, bástyája: enyhely, ahol a nő elengedheti magát, finghat, zabálhat,…..
Siegelinde 2009.08.09 18:29:05
@ibusibus: Köszi... érdekes lenne többet tudni a kultúrtörténetnek ezen elhanyagolt ágáról... azt tudtam h nem vitték a fürdést túlzásba.:)
Igen, valószínűleg falevelet meg növényeket használnak a pásztorok. Vagy homokot (sivatagban).
Az is érdekes, ha megnézzük, hogy milyen wc-ket használtak régen. Meg h mit használtak a nők a nehéz napokon, mert ugyi ob-tamponjuk nemigen volt.
Semmelweis sokszor kilátástalan harcát szorongva olvastam... nagyon okos és humánus ember lehetett.
népszerű művész -A XX. század első kétharmadában a prostituláltak kedvelt fuvarszerző, palifogó médiázása."Népszerű művész, jó leszek magával pengő-ötvenért mindössze!""Nyalom azt a györörű szemedet, népszerű művészem,  cidázom a zamatos…..
Siegelinde 2009.08.07 10:54:07
@bunko_jobbos: fujj, hímsoviniszta disznó... (mármint MF)
magyar-magyar szótár matula 2009.08.05 09:13:00
1. Kedves regényalakom. Fekete István Tüskevár és Téli berek c regényeit már vagy hatszor olvastam, amikor először láthattam őt a tévéfilmben, számomra ő a Matula,  Bánhidi[y]László, a Disznókirály. (Parasztházban lakott és disznót is hízlalt, mint pl Bohumil Hrabal…..
Siegelinde 2009.08.07 10:52:30
@magyar-magyar szótár: neked nem tetszett az Abigél? :(
Nekem nagyon... és ezt vállalom...:(
halotti matematika – matekozás a halottak számával. Van Kis Danyilónak egy borgesiánus novellája, A holtak enciklopédiája kötet címadója. A mormonok atombiztos bunkerben őrzött óriási nyilvántartásáról kélt újsághírből szőtte Kis a novellát. Mikrofilmeken…..
Siegelinde 2009.08.03 23:02:01
@magyar-magyar szótár:

Most összezavarodtam. Én egy sík egyszerű magyar katolikus háziasszony vagyok, zsidó férjjel.

Akkor ha a hétvégi bulin a fiam fülehallatára valaki részegen azt énekli a Piramisos Tél volt hó esett dallamára, hogy: "Tél volt, hó esett és jöttek a németek/ Hitler képe lógott a kandalló felett/ Gyere zsidó kisgyerek /Téged égetünk most meg..." és a fiam ezért sírógörcsöt kap félelmében, akkor nem szabad megsértődni?
magyar-magyar szótár piréz 2009.07.16 16:42:00
piréz - Gyönyörű példája a mélymagyar netokratív népszopatásnak. A célzatos lekérdező minden áron szeretett volna valami bizonyítékot előítéletére, miszerint a magyar az aztán idegengyűlölő, és még wuu, de hogy! Ezért a kérdőívbe becsempészett egy ujjából kiszopott…..
"Zsülinek élete van, amióta azt a vén faszingert kifogta magának, elbingyaókálja a bűrösvirslit egy kicsit, tiszta  hawájj, állítólag egy lakatlanszigeten élnek, amíg a zinterpaól meg nem tanájja űket!" Ledöbbent, hogy Fényhozó Értelmiségünk, a…..
Kémekről és hírszerzőkről szóló minisorozatunk nem lehet teljes a zsidó állam egyik legsikeresebb gumitalpújáról szóló poszt nélkül. Ez a pali a hatvanas évek első felében olyan dolgokat vitt véghez a Közel-Keleten, amelyeket Torontótól Párizson keresztül Moszkváig azóta…..
Blogunk szerkesztői, szerzői és olvasói többször bizonyították, hogy a vegytiszta katonai erények előtti főhajtás gyakorlatilag független a posztokban megörökített korszaktól, egyenruhától és a feldolgozott személy (vagy alakulat) mögött álló ideológiától. Az…..
Blogunk szorgalmas olvasói tudják, hogy az amerikai hadsereg sohasem szűkölködött különleges alakulatokban: mi is írtunk már az FSSF-ről (jó, ez közös ló volt a kanadaiakkal), a jenki ejtőernyősökről, sőt, a Delta Force-ról is, úgyhogy lelkiismeretünk majdnem tiszta. Azért csak majdnem, mert…..