Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lazov

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első benyomást a vizuális jellemzők nagyban befolyásolják, legyen szó személyről, környezetről, vagy valamilyen alkotásról. Azonban sokszor kiderül, hogy korai ítéleteink tévesek. Az, hogy borító (konkrét és átvitt értelemben is) alapján ítélünk, természetes, és sokszor hasznos, de ha…..
Október 6. Magyar nemzeti gyásznap, amelyre a cseh és szlovák köznyelv is megemlékezik: Világoš. • Magyarországon nem ismert, hogy a szlovák és a cseh nyelvben bevett szó • Szlovákiában nem ismert, hogy Magyarországon ez egy fájó történelmi…..
lazov 2017.12.04 12:36:53
Olvasva az írásod, több olyan dolog jutott eszembe, aminek apropóján írnék pár szót mind a blogról mint jelenségről, mind annak karakteréről. Nyilvánvalóan pár szót szentelek a személyes véleményemnek az írójával kapcsolatban is.
Először is: sajátos jelenség egy magyarul, de szlovák nézőpontból íródó blog, viszont mint olyan, mindenképp érdekes ötlet, amit szerintem érdemes követni – mások nézőpontját, érzéseit megismerni mindig hasznos, ami tágítja az ember horizontját, vagy segít látni mások nézőpontjából ugyanazokat a dolgokat. Ez ideális esetben segít megteremteni egy közös hozzáállást, amiben a felek képesek elfogadni alaptényeket, és megérteni azt, hogy kinek milyen érzése, tudata kapcsolódik azokhoz.
Ideális esetben.
Mert jelen eset minden, csak nem ideális.
Én itt nem tapasztalom meg azt a gondolatiságot, aminek alapvető felhangnak kellene lennie az elfogulatlan, nyitott információ-átadáshoz.
Amit itt olvasok, az sajnos a szomorú leképezése annak az alulinformált, egyoldalú történelemnézetnek, ami minden nép/nemzet sajátja egy bizonyos szinten – és ez a szint messze nem az értelmes párbeszéd szintje.
És nem az ismeretek hiánya teszi nívótlanná, hanem az a dühös elfogultság, amivel egy rosszul beidegződött történelemértelmezés ellen megy egy ugyanolyan rosszal, ahelyett, hogy józanul magyarázná el egy másik nép érzelmeit, történelmi tudatát, segítő céllal.
Nem vagy tisztában a művelt ember felelősségével.
Tudod, az ilyen csatornák nem tápláló, hanem ürítő jellegűek. Nem akarnak semmit adni, csak kiöntenek valami végterméket, hogy aztán utána a komment szekcióban hasonló ürülék folyjon – ezen szerintem nincs mit csodálkozni.
Ja, ez úton szólnék pár szót kedves honfitársaimhoz is – az ősmagyar jó édes anyátokat, amiért csak büdöstótozni tudtok, ha érzékeny történelmi kérdések kerülnek szóba. És erre akkor sincs mentség, ha „ő kezdte”, mert akkor higgadtan érveljétek le azt, hogy miért visszás az acsarkodása, ne pedig a nemzeti mivoltát kezdjétek abajgatni, és őt ezzel sértegetni.
Igenis van szlovák történelem, szlovák öntudat, és valóban tévút volt Kossuth álma a nemzetállamról, de ez abban a korban sajnos egy olyan divatos eszme volt, amivel könnyű volt azonosulni, mert nem volt olyan történelmi távolbalátás, ami fel tudta volna mérni annak hibáit, veszélyeit. Trianonnal más a helyzet: az akkor magyar vezetők végzetes hibákat követtek el a határokon való viták során, és az ostoba, retrográd hozzáállásuk hozta el azt a végzetet, amit ma örömmel varrunk mindenki más nyakába. Igen, valóban volt egy erős ellenérzés a Monarchia más nemzetei felől irányunkban, de ezt tompítani lehetett volna azzal, ha a vezetőink hajlamosabbak a kompromisszumra és képesek reális jövőképben gondolkodni, esetleg gondolatban végigjátszani minden lehetséges szcenáriót – a legrosszabbat is, amibe belesodorták egész Közép-Európát.
Tudod, ha ezt fejtegegnéd egy kicsit a blogodban, nem pedig azzal jönnél, hogy „magyarok, ti itt vendégek vagytok”, akkor mindjárt más lenne a felütés, és más emberek írnának más kommenteket – sőt akár azok sem vetnék el a sulykot, akikben azonnal felmegy a pumpa a fennhéjázó stílusodtól.
Ha pedig igaz az, hogy budai gyerekből lettél pozsonyi illetve prágai lakos, akkor szimplán hazaáruló vagy, nemcsak azért, mert a saját néped ellen fordulsz, hanem azért is, mert az írásoddal tovább ásod az árkot két olyan nép között, akik nyelvükben, gondolkodásukban, hagyományaikban évszázadok alatt közel kerültek egymáshoz, keveredtek, és megtalálták az együtt élés módját egészen addig, amíg szerencsétlen politikai történések fel nem forgatták az egyszerű emberek mindennapjait és tették őket ellenségekké.
Jómagam is sok időt töltöttem Pozsonyban, és megismertem sok mindent a szlovák lélekről, világnézetről, habitusról, ami arra kötelez, hogy pártatlanul tekintsek rájuk. Mindig úgy éreztem ott, hogy rajtam a világ szeme, hiszen én abból az országból jövök, amivel szemben sokaknak ellenérzése van, ezért kötelességem a magyarokról jó képet adni azáltal, ahogyan viselkedem, beszélek. Sikerült jó benyomást keltenem, és egyenesen tudtunk beszélni a közös történelmünk fájó pontjairól is.
Minden ilyen írás, mint a tiéd, az ellen irányul, amit én vagy mások együtt elérünk, mások érzéseinek tiszteletben tartásával és önkritika gyakorlásával.
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
lazov 2016.09.30 22:38:54
@morpho: en napi ket doboz barna Szofit tettem le egyik naprol a masikra. Egy hetig nem aludtam, tobbszor elajultam (szerencsere gyorsan rajottem hogy el fogok, ezert egyszeruen lefekudtem a padlora amikor jott, elvegre ugyis ott vegzem). Hizas helyett fogytam, de csontvazza am. Sirogorcsok (pedig hapsi vagyok), fosas, kezremeges, a labaim nem vittek, elestem. Igaz, nem hasznaltam tapaszt vagy mast. Egy hét utan lett jobb, akkor elkezdem futni, pedig addig max akkor, ha kergettek. Sokat segitett. Szoval ez se olyan diadalmas menet am, nehogy azt hidd. Leszokas elott megesett, hogy az agyam melletti, este kiuritett hamutartoban reggel csikkek voltak, es nem emlekeztem ra, hogy ejjel ragyujtottam.
Mayapuri az indiai Delhi nyugati felén található és leginkább talán arról híres, hogy itt van Ázsia (és talán a világ) legnagyobb roncstelepe. A körülmények európai szemmel embertelennek tűnnek, az üzlet viszont virágzik...
lazov 2016.04.14 15:02:59
@karandash: koszonom a valaszt. Tobb kulcsszo is elofordult benne, ami kicsit arnyalja a kepet: "ahol picit is gondolkodtak". Nyugat-Europat a kozepkortol kezdve egyre markansabban jellemzte, hogy az embereknek mint szocialis csoportoknak vagy egyeni gondolkodoknak direkt fegyveres erofoleny nelkul is lehet szolasszabadsaguk. Az erdekervenyesito, cselekvokepes tarsadalmi osztalyokkal biro orszagokban valoban szot kaptak a realitas talajan allo gondolatok, de az elmaradott, elnyomason alapulo tarsadalmakban mindig gyozott a messiasvaras - mert nem tudtak, hogy maskepp is lehet csinalni. Ezert lett pont ezekben a vilagokban franchise a kommunizmus.
"Nyugaton a józan ész alakította a viszonyokat jobbára. A harmadik világban meg olyan eszmék terjedtek, amik hallatán egy épeszű ember összerándul." Valoban igy van, es kik terjesztettek? Lenint az elso vilaghaboru alatt az angol titkosszolgalat lopta haza Oroszorszagba, hogy helyi valsagot generaljon, es kivonja a forgalombol az Orosz Medvet. Ez csak egy pelda.
"A kommunizmus az irigy, tehetségtelen, de agresszív emberek ideológiája." Azert ez nem teljesen igaz, de nem veletlen, hogy csak primitiv tarsadalmi berendezkedessel biro orszagokban vettek at sikeresen hosszu tavon, es altalaban valoban mindenfele pszichopatak voltak a vezetok. A nemeteket ne soroljuk ide, alig vartak hogy ki tudjanak keveredni belole valahogy, az o tortenetuk masrol szolt a haboru utan.
De kicsit elkanyarodtunk - azt irtam es tartom, hogy a feher ember jelenletenek eros koze volt ahhoz, hogy a harmadik vilag ott tartson ma, ahol. Hol vannak az afrikai iskolak, varosok, korhazak, amiket a banyaszat szponzoralt? Es igy tovabb. A kep persze ennel arnyaltabb, de ez a kerete.
lazov 2016.04.15 07:32:55
@¿Qué tapas hay?: ket kulon dologrol beszelunk. Amit leirtal Kongorol meg a tobbirol, az igaz, kivancsi voltam hogy ki fogja felhozni ezeket a peldakat. Ez az erem masik oldala.
Vissza a roncstelephez.
Rajuk kenyszeriteni a munkavedelmet? Ne is rossz otlet, veletlenul nem ezert vannak a nemzetkozi egeszsegugyi es egyeb szervezetek? Igen, rajuk kell kenyszeriteni. Nem azt mondtam, hogy el kell oket kuldeni marhagulyast zabalni meg katolikus templomba, hanem hogy csukat kell huzatni a labukra a munkaadoikkal. Ez azert elfogadhato igy, gondolom?
Yanayer Wahed Magreb (Matuska Szilveszter) az 1910-es években 'Tény az, hogy minden terrorista alapvetően migráns' (Orbán Viktor, átlagos magyar állampolgár) Tény az, hogy a berber Yanayer Wahed Magreb (Matuska Szilveszter) 1892. január 29-én született Marokkóban, Béni Mellal…..
lazov 2015.11.24 23:40:13
A keleti blokkban az autóellátás folyamatosan akadozott. A befizetett autóra akár 10-15 évet is várni kellett, sőt volt, ahol még ennél is rosszabb volt a helyzet. Hiánygazdaság volt a javából, ahol sosem tudtak annyi négykerekűt gyártani, amennyit a kereslet megkívánt volna. Azért tervek, álmok…..
2015 szeptember 8-án egy magyar online tévé egyik operatőre Röszkén dolgozott, éppen a menekülteket filmezte. A rendőrök közül kitörő menekültek közül az esetről készült videófelvételek tanúsága szerint először egy kislányt, majd egy gyermekével a karjában menekülő…..
lazov 2015.09.30 22:13:06
@Ready2: normális embernek mindkét oldaltól hányingere van. Ezek felkapott pernyék, amiket visz a szél. Szép példája annak, hogyan ugrasszuk egymásnak a tömegeket. LP majd a bíróságon felel ezért, nem kell nekünk darabokra szedni még pár ezerszer. Jó nagy baromságot csinált, amiért felelnie kell, és fog is. Minden más csak jobbsi-balsi mese.
lazov 2015.09.30 22:15:00
@Dócsi: szerintem igyál egy fröccsöt és menj aludni. Nagyon feszült lehetsz.
A HírTv-hez igazolt Veiszer Alinda, Alinda címen indít beszélgetős műsort hétköznap esténként, első vendége Nagy Kriszta Tereskova festőművész lesz, vettük tudomásul rezignáltan, majd robbant a gecizős beharangozó videó, úgyhogy olyan izgatottan ültünk a tévé elé, mintha…..
lazov 2015.09.22 13:28:34
@TrójaiVasParipa: ez király lesz, tuti ordítva fogok röhögni közben, csak sajnos az emberek többségének nem az irónia fog belőle lejönni, hanem hogy végre így is lehet viselkedni, jaj de jó... olyan ez, mint amikor komolyan veszi valaki a Kertvárosi gettót, vagy a South Parkot. Valamint még az a gond, hogy a műveltségért keményen meg kell dolgozni, az ellenkezőjét viszont jóval könnyebb elérni, és ha a lécet lefelé tesszük, annak meglepően hamar megvan az eredménye.
lazov 2015.09.24 06:59:15
@Asame: nono. Álljunk meg. Semmi ilyesmiről nem írtam. Szó nem volt politikáról sem TrójaiVasParipa hozzászólásában, sem az enyében, az ízlésről beszélgettünk. Ne rángass bele a hajamnál fogva egy jobbos-balos adok-kapokba, nem vagyok vevő egyik oldal hülyeségeire sem.
Viby városában található ez a nagyon szép villa. Amerre a szem ellát kert, nem véletlenül jutott az eszembe a zöld oázis a villát körülvevő kertről.  Forrás: Danbolig..
lazov 2015.07.08 08:47:33
@dhrbikes: a dánok tradicionálisan alulpriorizálják a fürdőszobát, ez a kultúrájukban valamiért így alakult ki. Simán előfordul, hogy egy házban/lakásban a vécé helyiség (!) közepén van egy padlóösszefolyó a slozi mellett, fölötte egy zuhanycső, aztán mehet a tisztálkodás. Maximum a küszöb vízálló és magasított, hogy a nappaliig mégse folyjon el a víz, de ennél többet ritkán feccolnak bele. Már az is figyelemreméltó, hogy ide tettek egy kádat. :-)
Ciprus nem a legszebb sziget Európában, nincsenek agyunkat eldobó vulkanikus képződmények, máshol nem látható növényvilág vagy elképesztő építészeti alkotások. Még a konyha sem akkora eresztés, hogy azt külön meg kellene említeni. Mi mégis odavagyunk érte, megpróbáltuk…..
lazov 2015.06.07 22:14:16
@retrovírus: közöd semmi. Az oprendszerem angol, automatikusan kiemeli a magyar szót, néha nem veszem észre és nem javítom, ilyenkor úgy marad. Még jó, hogy ha nincs mibe belekötni, akkor ott a jó öreg hejesírás, ugye?... Ne a stílusommal foglalkozz, hanem a tartalommal. Ha az megvolt, jöhet a helyesírás meg a stílus, addig szerintem el se kezdtünk beszélgetni. A cikk valótlan dolgot állít, nem én tehetek róla, cimbora. Menj oda, nézz be a Papantoniouhoz, vásárolj, aztán írj ide valamit róla. Köszi. Addig is ha érdekel valami, kérdezz nyugodtan. Nem vagyok mindentudó, de amit tapasztaltam, azt szívesen megosztom. Már ha össze tudod szedni magad és a tartalommal kapcsolatban is tudsz írni nekem.
Régóta gondolkodom, hogy megírjam-e ezt az ebédet, mert sok szóra nem érdemes. Végül úgy döntöttem megteszem, mert annyira rossz volt. Először azt hittem, hogy találtam egy izgalmas vidéki éttermet. Tévedtem. Borzalmas ételeket ettünk, közepes kiszolgálás mellett. A…..
lazov 2015.05.22 13:27:19
@rozsdasrakollo: Hát kisfiam, én is visszanézek néha ide (főleg ha a Google valamiért feldobja).
Elfogult vagy? Érdekelt vagy? Éééédesfiam, akkor persze hogy neked a legjobbat adják... ;-)
Tudod, én dicsértem a süteményeket, de már azért se megyek be, mert:
1. Az esküvői tortánkat olyan állványon hozta Csaba, hogy ketten fogtuk vágásnál, nehogy darabokra essen.
2. LEMARADT AZ ELŐRE KIFIZETETT TORTAFIGURA. ILYEN NINCS! Mikor visszavittem az állványt, fél óráig keresték, mire meglett. Ezért jár egy kapdbeCsaba.
3. Ez után fél évvel egy sima 16 szeletes tortát annyiért akart eladni, mint a 3 emeletes esküvőit. Visszakérdeztünk, hogy ezt hogy számolta ki? 10 hónapja fogalmazza a választ a hapsi.
4. Felmentünk az emeletre inni egy italt, és közben megnézni az étlapot, erre a felszolgáló leküld, mert fent csak akkor ülhetünk le, ha rendelünk ételt. Ja értem. Olyan még a bolygón se volt soha, hogy valaki étlapot kér, átnézni és rendel, mert megtetszik neki valami, és amúgy is vacsoraidő van?
5. Van törzsvásárlói kártyám, csak érvényesíteni nem tudom, mert ha nem szólok előre kétszer, hogy húzzák le, akkor a magasan képzett személyzet elfelejti.
Eddig ennyi. Kajálni ott van a Palazzo a maga egyszerű, de stabilan jó minőségű kajáival, vagy a Pizza Max színvonalasabb helynek (jóval drágább is), cukrászdának meg Veresen a Gombai. Minden pénzemet oda hordom, amit sütire szánok, Solier elfelejtve.
6. Anyád a fikagép, te kis hülye.
Csemer Boglárka, a 2015-ös Dal nyertese nem mindennapi titkokat rejteget - íme, a 9 leghihetetlenebb infó, aminek láttán még mi is csak fogjuk a fejünket.   1. A Dal 2015-ös győztese több szemtanú szerint ott volt a Titanicon. Hát NORMÁLIS? Az több mint 100 éve volt, Boggie…..
lazov 2015.05.21 09:14:46
@kittrabi: ne nyavíkolj már baszod, kutya nem bántott, csak nem értettek egyet veled.
A rossz gazdasági helyzet mindig a szélsőségek malmára hajtja a vizet. Egy nagyot taknyoló baloldalhoz nem fog senki menekülni (Törökországból is így lett pre-orbáni diktatúra anno, csak mondom). Ha nálunk is Franco tábornok parancsára kelt volna fel a nap, most mindenki balra húzna, amikor szarban a haza, nem jobbra. Egyébként meg mindkettő vastagfaszság, és valahogy mindig a mi seggünkben végzi. A választott képviselőink basznak a fejünkre, ott kezdődik. Én a sajátomnak időnként megmondom ezt bizonyos publikus fórumon, és már várom, hogy mikor találom a ház előtt a fekete Audit, amiből jóindulatúan figyelmeztetnek, hogy ott is be lehet fordulni, ahol nincs kanyar.
Engem kemény fából faragtak! Tudok magamon uralkodni. Nem látszott rajtam semmi, pedig hosszú évek szorgalmas munkája, tehetségem elismerése, egész jövőm forgott kockán. - Állatművész vagyok - mondtam. - Mit tud? - kérdezte az…..
lazov 2015.03.23 08:24:43
@Ilona:
1. akkoriban több ezren a politikai berendezkedés miatt nem kerülhettek a megfelelő helyre, akár egy életen át. Az se jobb, mint lemaradni a versenyben. Sőt rosszabb, mert ami járna, azt nem adják meg neked.
2. akinek a tanulás idősen az önérzet feladását jelenti, annak a szemléletét az akkori idők rideg változatlanságából fakadó önpusztító kollektív világnézet tette ilyenné (gyakorlatilag: tette tönkre), és tette a múlt áldozatává a jelen körülmények között. Generációk éltek le életet, hogy nem volt körülöttük motiváció a tudásuk fejlesztésére, a rugalmasság megtartására. Még most is vannak, akik ennek az áldozatai... de ezért ne a mostani világot tegyük felelőssé. A réginek köszönhetjük ezt a fajta rosszat.
comment:com Napilajos 2015.03.15 09:00:00
..
lazov 2015.03.17 22:25:03
Elsőként a HírCsárdának adott exkluzív interjút a bolíviai börtönben éveket eltöltött, és nemrég kiszabadult magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Előd. Először is: köszönjük, hogy kiszabadulása után először nekünk ad interjú!Tényleg semmiség, régóta…..
Egy hete túlestünk A Dal első adásán, most jöhetett a második 10-es adag. Múlt héten csak úgy kapkodtuk a fejünket a rengeteg baromság láttán, hallatán, most viszont csak egy lemondó vállrántásra futja. Egyszerűen rosszak a dalok, és ha ezeket sikerült 3-400-ból kiválasztani,…..
Hosszú és rögös utat tett meg az egyik legnépszerűbb hazai autós tévéműsor (perszehogy a legnépszerűbb, de ha meg azt írjuk, akkor tuti lesz valami gyökér, aki bekommenteli, hogy elfogultak vagyunk), a Totalcar, hiszen Winklerék annak idején a TV2-n kezdték az ipart, aztán jött a…..
lazov 2014.11.06 11:15:51
@queensryche: Winkler fanatikus Bathory rajongó, volt is még a régi időkben, amikor egy (azt hiszem) Nissan Patrol-tesztben, a hóban csapatás képei alatt Quorthon mester semmivel össze nem keverhető tam-tam-tam-tadadam ritmusú lassú tempós metálja adta a súlyosbítást.
Hogy ez miért változott meg - jó kérdés.
Az utóbbi időben elszaporodott nyílt levelek gördülékennyé tétele érdekében új szolgáltatást vezet be a Magyar Posta. A csomagfeladás ablaknál ezután kizárólag értelmiségieknek lehetőség nyílik majd a nyílt levelek feladására, amelyek az átvétel után automatikusan…..
lazov 2013.06.21 15:47:47
Több, illegális teljesítményfokozó szert gyártó cég jelentette be, hogy szívesen alkalmaznák a 41 éves, hétszeres Tour de France-bajnokot. A "Good Fortune 2000"-t gyártó, sanghaji székhelyű cég, amelynek több tucat sportoló köszönheti tavalyi aranyérmét, nyilatkozta…..
lazov 2013.01.23 13:43:49
@ámbátor: aszittem FreeLance Strongdope.
Korábbra terveztem ezt a blogfrissítést (mint mindig :-)), de most tényleg nem volt időm az utóbbi 2 hétben. Felgyorsultak és besűrűsödtek az események körülöttem, de a részleteket lejjebb. Mindent a maga idejében :-) Mi is történt az utolsó bejegyzés óta? Már a Victory-s…..