Regisztráció Blogot indítok
Adatok
huppy

6 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valahol átadnak egy létesítményt, bármilyet, legyen az gyár, fonó vagy stadion, annak avatóünnepség kell. Szeretett igazgatónk, miazmás, ahogy azt az Egészséges erotikában mondta Rajhona Ádám, de hogy ezt miért kell a tévében közvetíteni, azt egészen pontosan nem tudom.…..
huppy 2014.04.22 16:21:25
@Terniak: Azt azért nem állítanám, hogy minden rendben van. Egyik párt sem szent ráadásul az emberek is hibáznak, döntenek stb.
Így aztán csak azt tudom megállapítani, hogy nagyobb rendben van mint 4 éve volt. Mondjuk a teljes káoszhoz és lerohasztáshoz (meg lopásokhoz) képest eleve nem lenne nehéz jobban teljesíteni, ugyan akkor nem változnak az emberek/dolgok egyik napról a másikra se, így ez meg hátráltatja a haladást. Szóval igen, összességében azért mégis vannak pl. új buszok.

És lehet itt kapálózni a szemre húzott bal-libsi szemüveg mögül, azonban ahogy írtad is a választások után nem lehet kérdéses, hogy azért az emberek többsége a valóságban él és nagyjából látja hogy mik történnek legalább a közvetlen környezetében. Ami ha engem kérdezel egy jó dolog.
huppy 2014.04.22 16:47:47
@lombozódó: Azt majd ugye meglátjuk, hogy mennyire lesz kihasználva, szerintem eléggé felesleges ezen vitatkozni. Ki fog derülni, én meg nem jártam még Felcsúton és nem ismerem a helyiek terveit sem a stadionnal. Azt tudom esetleg hozzá tenni, hogy egy stadion igen sokféle rendezvénynek adhat otthont a focin kívül is. A cikkben felhozott érven meg csak mosolyogni tudok, hogy a település létszámához hasonlítják a kapacitást, ez teljesen jól mutatja hogy ez is csak egy üres sárdobálás, ugyanis ha valaki járt már sport vagy akármilyen nagyobb rendezvényen az tudja, hogy azon messze nem csak a helyi erő szokott részt venni (különösen így van ez vidéken).

Abban viszont biztos vagyok, hogy hasznosabb mint egy kaszinó vagy mint egy újabb pláza :) .
huppy 2014.04.22 17:14:51
@Karcolt lendület: Akkor szerinted hogyan kellene a vidéket fejleszteni? Előbb kellene oda a közlekedést kiépíteni? Szerinted akkor meg nem az lenne itt az átkozódás, hogy minek egy kis porfészekbe vasút/busz stb. amikor a vonatok/buszok csak üresen járnának? Valahol el kell kezdeni és ha bejön akkor pl. plusz busz járatot indítani oda nem igényel már akkora befektetést.
Az engedéllyel tartott éles lőfegyver vajon csak kevesek kiváltsága? Hazánkban egyelőre úgy tűnik igen! Izraelben jelenleg 156 ezer állampolgárnak van hivatalos engedéllyel - míg becslések szerint  hatezer személynek illegálisan -  otthon lőfegyvere. Ezzel szemben hazánkban…..
huppy 2013.06.17 22:07:04
És akkor mutatnék még egy világtérképet statisztikákkal:
rare.us/story/graphic-fewer-guns-more-killings/

Itt viszont befejezném a statisztikákat, mivel úgyse fog senkit semmi meggyőzni, tudományos egyértelmű bizonyíték pedig nincsen (különben vagy minden 'demokratikus' országban szabad lenne a fegyvertartás vagy mindenhonnan banolva lenne). Egy dolog viszont egészen biztos (már elhangzott) és megcáfolni egyszerűen nem lehet: a törvénytisztelő állampolgár egészen addig nem lesz egyenlő a bűnözővel amíg utóbbi illegálisan beszerezhet lőfegyvert, előbbi pedig legálisan nem. Pont.
Összefoglalva tehát: "God made man, but Samuel Colt made them equal"
huppy 2013.06.18 08:36:10
"Ez nem torzítás, hanem megvezetés, befolyásolás."
Szerintem pedig azok vannak erőteljesen megvezetve akik azt gondolják, hogy az USÁ-ban mindenki tök szabadon juthat fegyverhez és aztán csak úgy lövöldöznek egymásra mint a filmekben. Sokan gondolják ám ezt így :) . És vannak ott még más érdekes statisztikák is, pl. hogy a nagy iskolai lövöldözések közül csupán egy zajlott gun-free zónában, a többi az itthonihoz hasonló jogszabályok mellett. És el lehet gondolkozni azon, hogy ha az iskolában legalább 1-2 tanárnak lett volna pisztolya vajon nem tudta volna megállítani a támadót vagy legalább mérsékelni a veszteségeket.

"Ha az ember ok-okozati összefüggést állít, akkor nem elég a koincidenciát, korrelációt emlegetni."
Hát egy több mint 80%-os csökkenést szerintem elég tökös dolog csak arra visszavezetni, hogy az egész országban csökkent a bűnözés és ezért különösebb ok nélkül nálunk kis :D .

"Ez igazából egy filozófiai vita arról, ami a felelősségmegosztásról szól inkább, semmint az önvédelem kérdéséről."
Igen, arról szól hogy felnőttként kezeljük az állampolgárt vagy pedig kis pelenkás senkinek ahogyan a rendszerváltás előtt.

"Ez viszont téves. Attól, hogy valakinek jobbak a képességei, lehetőségei valamire attól még semmivel sincs több joga rá."
Nem így értettem. De a jog által valósul meg jelenleg az egyenlőtlenség. Vagyis a jog gátolja meg a törvénytisztelő állampolgárt a fegyvertartásban, a bűnözőt viszont ugyan ez a jog nem képes meggátolni.
huppy 2013.06.20 21:32:50
@Lord_Valdez: A medencés példával akkor gondolom jól el is lett intézve a részedről a tény cáfolata. Érdekes.

Ja hát tudtam én eddig is hogy a "liberális" szó az csak amolyan jó álca és valójában az ég világon semmi köze a jelentésének ahhoz amit valójában képvisel, szóval ezzel nagyon újat nem mondtál. Az, hogy ki miért hajlandó fizetni nem tudom, hogy hogyan jön ide, de tényleg. Azért tiltják mert a robbanóanyaggal tényleg szinte csak bűncselekményt lehet elkövetni a civil életben (leszámítva a bányászatot).

Kiforgatás? Te nagyon jól palástolod amikor kiforgatsz valami tényt, azzal hogy másra kened a kiforgatást. De lehet, hogy nem érzékeled a 85%-ot mint számot eléggé. Segítek: valaki ad neked egy tortát, de mielőtt hozzáférnél megeszi majdnem az egészet és kb. 2-3 szelet marad neked. Na, remélem így már érthető, hogy miért elég nagy túlzás az országos bűnözés visszaesésével való teljes korreláció feltételezése.

A rendfenttartáshoz annyit tudnék hozzá tenni, hogy a rendőrség ha valamiért fél az önvédelmi lőfegyverektől az leginkább azért lehet mert az átlagrendőr annyira szégyen módon van "felfegyverezve" hogy valószínűleg a legolcsóbb a civil piacon kapható rövid csőrű revolver lenne kb. annyira effektív. A képzettségről nem is beszélve. Szóval kétlem, hogy annyira nagy biztonságba kéne érezned magadat rendőreink kezében :) . Plusz, és itt van a hatalmas hiba a gondolatmenetedben, az a helyzet hogy megvédeni semmiképp nem tudnak a rendőrök téged egy utcai támadás során, még tárcsázni sincs idő őket nemhogy a helyszínre érjenek... de azt hiszem ezt már írtam neked. Úgy hogy az önvédelem soha sem lesz a rendfenttartás feladata.

A jognak arra is fel kell készülnie, ha valaki nem tartja be a szabályokat és ilyenkor is védelmet kell biztosítania annak aki be tartja. De még mindig nem érted. A jog nem tudja meggátolni az illegális fegyver árusítást, hiába tilos az is. Ellenben a törvénytisztelő állampolgár védekezését az ebből adódó következményektől meggátolja.
Szerda este a szervezett megmozdulás lezárultával a tömeg nem oszlott fel, hanem spontán tüntetés jelleggel a Lánchídra ment (1986. március 15, megvan?). Az eddig a tüntetőkkel, még a spontán szakaszban is együttműködő rendőrség innen több fiatalt bekasztlizott, bevitték őket…..
huppy 2012.12.20 11:00:15
@kúrórudi: Kezdjük ugye ott hogy nem én hasonlítottam a kettőt egymáshoz. Aztán a dolog ott folytatódik hogy igen, 2006-ban sokkal elkeseredettebbek voltak az emberek. Biztos nehéz elhinni ezt ha az akkori időszakot csukott szemmel és füllel élted át valami kő alatt. És az ok okozati viszont kevered össze, az emberek agya az után borult el miután a rendőrök felléptek. Az emberi természet már csak ilyen. Különben én is ott voltam és nem borogattam autókat. Voltak akik igen. Akkor ez azt jelenti hogy a pár ezer ember aki ott volt mind elkezdte lezúzni a belvárost (beleértve engem meg ezek szerint téged is csak valahogyan nem emlékszünk rá)? Szerintem akkor még most se így nézne ki a belváros. Vagy lehet hogy az emberek 99%-a békésen tüntetett (csak úgy mint ahogyan most az a pár száz diák) és mégis kétségbe esetten kellett menekülnie a rendőrök és a könnygáz elől?
huppy 2012.12.20 11:03:50
@kovi1970: Te nem tudom mire célzol. ÉN nem gyújtogattam. És sokan mások se. Láttál már gyújtogatós tüntetést Párizsban vagy Londonban csak hogy egy-két példát felhozzak? Kérlek csak keress rá a Google képkeresőben hogy az hogy néz ki. Aztán beszélünk.
huppy 2012.12.20 11:16:38
@FilcTroll: Igen? Mert amikor Gyurcsány alatt tüntettek az emberek akkor lett előre hozott választás vagy bármit is elértek vele?

Mert én úgy látom hogy ennél jobban nem igazán tudott volna a kormány a követeléseknek eleget tenni. Ha meg eltörlik a röghöz kötést én megyek ki tüntetni.
Aki nem hallott volna róla: az új sláger az e-book olvasók körében a 3-4 ezer magyar forintért hamarosan kapható "gagyi" e-book olvasó, ami gyakorlatilag semmi másra nem jó mint e-bookot olvasni. AAA-s elemmel működik, a könyveinket BlueTooth segítségével másolhatjuk rá,…..
Történt egyszer, hogy az Olvasó a közel 40 megjelent könyvvel és becslések szerint majd’ 3,5 millió eladott példánnyal büszkélkedő magyar szerző hivatalos Facebook-oldalán megfogalmazott egy igényt. A felvetésre adott válaszok, és a némileg trollkodásig fajuló adok-kapok az…..
Táblagéppel rukkolt elő a Barnes & Noble amerikai könyváruház: a készülék a Nook e-könyv-olvasó továbbfejlesztett változata, amely érintőképernyős, lehet rajta internetezni és filmeket nézni is. A hétfőn bemutatott készülék Nook Tablet nevet kapta. A megszokott…..
 Az AU Optronics legújabb fejlesztésével egy újabb lépcsőfokot léptünk át.  Az elektronikus papír fejlesztése régre nyúlik vissza, az alapjait még az 1970-es években rakták le a Xerox Palo Alto Kutatóközpontban. Az első elektronikus könyvolvasó megjelenésére…..
  Rögtön első lényegi blogbejegyzésemmel egy egyre elterjedtebbé vált módszerre szeretném a figyelmeteket felhívni. Történetesen arra hogy ha valaki ma minőségi e-book olvasót szeretne venni az 50, sőt a 40 ezer forintos lélektani határok alatt igen könnyedén belesétálhat…..
huppy 2011.10.29 09:27:40
@akela_a_hun: Egyetértek veled. Vannak ilyen emberek, de szerintem az ilyenek többnyire végig se olvassák a blogbejegyzésemet, mert nem épp olyan típusúak akik nagyon utána néznének a dolgoknak. Szóval én nem nekik írtam a cikket, ők rendeljenek csak ahonnan akarnak, de a többieknek ez a kis vásárlási áttekintés hátha segít.

A másik meg hogy ez egy valóban katasztrofális dolog, de épp az áltatlad felsorolt tulajdonságaik miatt az ilyenek szerintem teljesen feleslegesen vesznek maguknak e-book olvasót. Mégis mit olvasnának rajta? :(
huppy 2011.10.30 12:14:38
@szakértőbb: Még mindig nem értem miért vagy kiakadva azon hogy leírtam hogy gyakorlatilag mit is csinálnak az ilyen "eladók". Ettől még u.úgy bárki bármire költheti a pénzét, mint ahogy most kb. harmadjára írom le.

>az ilyenek szerintem teljesen feleslegesen >vesznek maguknak e-book olvasót. Mégis mit >olvasnának rajta? :(
NEM rossz indulatú megjegyzés, azokra az ember típusokra értettem akiket akela vázolt. És azokra fenn is tartom.

Jegeljük már ezt a témát mert egyszerűen azt se értem miről akarsz engem vagy bárkit meggyőzni. Az ilyen céltalan vitákat meg nem szeretem. Mert most leírhatom akkor n+1-edjére, hogy nyilván vannak olyanok akik ilyen meg olyan okokból képtelenek rendelni Amazonról, de a cikk azoknak szólt akik lehet hogy tudnának onnan, csak nem látják át a lehetőségeiket. Na most már tényleg unom.

Nekem kajakra nem kellett kitölteni semmi papírt. Múlt héten rendeltem amúgy. Mondjuk a futár amikor kihozta elkérte a személyes adataimat, lehet ő kitöltötte helyettem.

Már írtam az újabb posztomban hogy most a hétvégén jön majd egy bejegyzés a kijelzőkről.
huppy 2011.10.31 10:34:54
@szakértőbb: Oké majd igyekszem :). Azért ez nem egy hivatalos lap ám, engem nem fizetnek azért h minden tökéletes legyen, önszorgalomból művelem :).
UPDATE 11.15: Ahogy az tavaly is bekövetkezett, a karácsonyi nyomás alatt elkezdett belassulni az Amazon logisztikája. A Fire (lehet, a vegyes review-k miatt, kösz Atyaman) elég gyorsan érkezik, most 2-3 napot írnak, de a Touchra 8-9 napot kell várni. Azaz aki vásárolni akar, az ne nagyon…..
huppy 2011.10.24 21:02:24
@Biorobot4000: Tudom hogy bunkósság saját blogot belinkelni, de én már itt az ilyen magyar eladókkal kapcsolatban leírtam a véleményemet: ebookfigyelo.blog.hu/2011/10/20/vasarlasi_atveresek
huppy 2011.10.28 15:33:09
@procsno: Nem egészen értem amit mondasz. Ha londoni szállítási címre rendeled meg, akkor természetesen nincs ÁFA, hiszen országon belül szállítják. Az ismerősöd meg ÁFA mentesen át tudja magával hozni mint személyes holmit a határon amúgy is. Így természetesen olcsóbb, hisz se ÁFÁ-t, se szállítási költséget nem kell fizetni(UK-n belül asszem ingyenes szállítás van de fix me).
Az ÁFA egyébként mindig a termék árának a 27%-a.
huppy 2011.10.28 18:25:57
@Atyaman: Ja igen, összekevertem a VÁM-al fene se tudja miért.
E-book figyelő Első benyomásaim 2011.10.25 20:09:00
 Megjött a Kindle Minim még múlt hét pénteken. Azóta két könyvet is elolvastam rajta és tanultam is róla, így most már össze tudom nektek röviden foglalni az első tapasztalataimat. Azért csak röviden, mert gondolom már ti is rengeteg tesztet olvastatok erről az…..
Ha lenne anonim betűfüggők szervezete, biztos ott lennék. Felállnék a sok ember előtt és azt mondanám, *** vagyok, és betűfüggő, hat éves korom óta. Mindig és mindent elolvasok, ha azt mások veszélyeztetése nélkül megtehetem. Olvastam cipőbekötés közben (anyám szerint),…..
huppy 2011.10.22 11:22:42
@Atyaman: Nem tudom mit értetek ugráló sorvégek alatt. Én most egy regényt olvasok rajta és teljesen jó. Bár mintha néhány helyen lemaradt volna egy-két üres sor, így előfordul hogy különálló srotyk egybefolynak, de ez a konvertáló hibája és lehet hogy az eredeti, letöltött forrásban is így van.

Egyébként először Calibrevel konvertáltam át rtfből MOBI-ba, de aztán mivel a könyv középső részénél rejtélyes módon beljebb állította jóval a margót, a Mobilpocket Creatorral konvertáltam docba mentett rtfből és ez már jóféle.

Egyébként ha nagy csend van ti is halljátok amikor a kijelző tartalmat vált a kattanást? Nem zavar csak érdekel hogy ez normális-e.
huppy 2011.10.22 12:09:10
@Atyaman: Értem, hát ezzel sztem még nem találkoztam.

Viszont egyre több tanulós pdfet teszek rá és eddig 4-ből 3 tökéletesen tanulható volt, az egyik, ami egy A4-es formátumú könyv eredetileg, az eléggé necces mivel hasábokra van szedve és a Kinlel nem lehet, csak egy bizonyos léptékben lépkedni a nagyításnál. Viszont a hasáb pont úgy van hogy a két lépték határán fektetett kijelzőnél. Remélem azért ezt a "butaságot" orvosolják új frissítésekkel mert nem hinném hogy nehéz lenne megoldani.

Jó, akkor megnyugodtam. Ez a kattogós dolog valszeg az e-ink technológiára vezethető vissza egyébként.
huppy 2011.10.22 12:29:06
@Atyaman: Böngészés közben feltűnőbb mint lapozás közben. :)

Nem tudom én azért bízok benne, hogy ahogy egyre nagyobb hype övezi a Kindle olvasókat egyre jobban fognak a szoftveres támogatással is foglalkozni.
De amúgy nem rossz az a pdf kezelés, mert amúgy egész gyors. Talán gyorsabb mint a telefonom, pedig szerintem ebben nincs olyan erős hardver.
E-book figyelő Hello world! 2011.10.20 21:16:00
 Eme hagyomány őrző címmel indítom a blogomat. Bejegyzéseim célja a jövőben elsősorban saját tapasztalataim megosztása lesz a valószínűleg jelenleg repülőn, az Egyesült Állomokból ide fele tartó Kindle 4 e-book olvasómról. Azonban nagy hangsúlyt kívánok fektetni az…..
E-könyv olvasók Megmondtam… 2011.09.29 14:25:00
Sokszor kérdezték tőlem e-könyv-olvasók kapcsán, hogy „Te, neked milyen eszközöd van?” Mindig azt az előre gyártott választ adtam, hogy „ha kell, kérek és kapok tesztelésre, minek saját?!” Egyébként meg „várom, hogy az Amazon kihozza a Kindle 3…..
huppy 2011.10.20 11:46:44
@WildBear: Ja, mondjuk az e-bayesre nem kapsz Amazon féle 1 éves garanciát, ami azért eléggé jóféle.
huppy 2011.10.20 15:24:03
@WildBear: hogyha az ebayes partnered "ajándékként" kuldi(van ilyen lehetoseg az amazonon rendelesnel), akkor be tudod regisztralni az Amazonon a sajat accountodba. De kulonben bajban vagy mivel a garit az ugyfelszolgalaton keresztul tudod elerni ott meg az accodbol nezik ki h mikor vetted milyen tipusu(kb elektronikus garipapir).
huppy 2011.10.20 17:01:30
@WildBear: Ezt magadnak kell megítélned, de szerintem egyértelműen megéri. Vedd figyelembe, hogy azért ez nem egy nagyon drága eszköz amit magas precizitással gyártanak, így hibás darabok simán előfordulhatnak. Ráadásul itthon nem sűrűn találsz akármilyen sufni szervízet ahol van alkatrészük és tapasztalatunk is megjavítani. A gariról ezen a fórumon is szép tapasztalat van: ekonyvolvaso.blog.hu/2011/10/17/ugyfelek_es_szolgak_2_0
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
huppy 2011.10.19 20:25:37
@Atyaman: Egyszerűen nem értem miért kell erőltetni az LCD/TFT vonalat az e-book olvasóknál. Az ember nem azért vesz ilyen ketyerét hogy ne a monitoron kelljen olvasnia és ne folyjon ki a szeme a háttérvilágítástól? Csak mert út közben ennyi erővel az okostelefonján is megtehetné. E-ink FTW.
  Anno elég nagy port vert fel (indexcímlap) az Amazon ügyfélszolgákat fényező posztom. Nem gondoltam volna, hogy akár ügyfél, akár ügyfélszolga oldalon nagyon fokozni lehet az ott leírtakat. Pedig de. Következzék egy igazán kemény felhasználó, Tamás jól…..
huppy 2011.10.18 18:51:51
@melchiator: Ott valószínűleg az lehetett a ludas, hogy egy könyv vagy sérült volt vagy valamilyen szoftveres interrupt hatás miatt nem sikerült rendesen megnyitni és a szerencsétlen Kindle állandóan ezzel próbálkozott a háttérben. Esetleg az egyik fájl tulajdonságaiban volt valami kesze-kusza dolog így nem tudta beolvasni a fájl/könyv listába rendesen.
Én nem értek konkrétan a Kindleökhöz csak úgy általában az informatikához :). De szerintem nyugodtan rakhatsz rá könyveket többet is, csak próbáld ne u.azokat esetleg.
huppy 2011.10.18 18:55:01
@kIára: Berepedt a sarka? o.O Ne már hogy ezek a Kindleök ennyire ne bírják a strapát :O. Konkrétan mi repedt be rajta?
huppy 2011.10.18 19:34:44
@Atyaman: Aha... hát azért szépnek nem szép :D. Remélem a K4-nél már nem fordul elő. Ránézésre más anyagból is van és a kialakítása is különböző.