Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Praetorian

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sok mindenen múlhat, hogy valami irtózat nagy trash legyen, vagy egyenesen kultikus státuszba kerüljön. A ma 40 (!) éves film, amit hoztam nektek, az nekem egyfajta kultikus trash, bűnös élvezet, amit néha jó megnézni. Ez a Conan, a barbár, aminek amerikai bemutatója 1982. május 14-én volt.…..
Az első magyar McDonald’s Budapesten, a Régi posta utcában nyílt meg 1988. április 29-én. Az éttermet Marjai József miniszterelnök-helyettes és Váncsa Jenő mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter adták át. 15 termék közül lehetett választani, a sajtburger 26 forintba, a nagy krumpli 25 forintba…..
Praetorian 2021.12.24 07:23:22
@Örömhernyó: azért nem kellene ennyire pejoratívan megnyilvánulni. Ez is egy tisztességes munka. Szerintem nincs ezzel semmi baj. Lehetnének pl. MLM ügynökök is :)
Ez volt a tiszavirág életű Konzerv-Bisztrók alapötlete, de sem a proletárok, sem az NSZK turisták nem rajongtak értük. Konzerv-Bisztró Veszprém - forrás: Arcanum Digitális Tudománytár, Napló 1979..
Olvasói jelzésre (köszönjük) visszalépünk egyet a fát, mint alapanyagot és megmunkálását célzó sorozatunkban, hogy tisztázzunk néhány faipari alapfogalmat. Geszt és szíjács, göcs és bütü kifejezések jelentése ágyazódik bele a faanyag szerkezeti felépítését bemutató anyagba, de megtudjuk, hogy a…..
Pál elég rendesen körüljárta a konvektorait beröffentő céget. Nagy kár, hogy csak miután hiába próbálta egy héttel a Nagy Szerelés után kihívni őket egy kis utógondozásra, és nem mellesleg megkapni a beígért elektronikus számláját. Soha többet nem bírt kapcsolatba kerülni a céggel, pedig nagyon…..
Praetorian 2017.11.21 15:21:26
@Disznó Úr: Ha alvállalkozókkal dolgoztat, akkor nem is jelenik meg több.
"Ez miért olyan bonyolult vagy szabályellenes 1650 forintért?" - kérdi Tamás. Akinek nem lenne világos: azt kell nézni, hogy a kukorica és a sonka a pizza egyik felére koncetrálódik. Hogy mi vezetett olvasónk egyelőre egyszemélyes feltétfelszabadítási mozgalmának…..
Van az úgy, hogy az embernek bekattan valami kisgyerekként, de annyira, hogy aztán a fél életét ennek a csodálatosan vonzó dolognak szánja. Ezek azok a vágyak, amiknek teljesüléséből  családi legendák és filmek születnek, vagy olyan orbitális csalódások, amiknek a kiheveréséhez  egy másik fél élet…..
Húsvét után melyik táplálék forrás kerülhetne porondra, mint a tojás. A tojásról köztudott, hogy az egyik legjobb táplálék, főleg a testépítők számára. Magas a fehérje tartalma, sokféle vitamin található benne és a tojás sárgájában lévő koleszterin fokozza a tesztoszteron termelést. Nézzük meg,…..
Praetorian 2017.04.20 06:37:41
@cardiobascuralis 3:

Tyúkjaim vannak, van rálátásom kicsit a dolgokra:

A tojás nem ott "keletkezik" a csirkében ahol a szar. Különben érdekes dolgokat láthatnál mikor feltöröd :D

A kloákába kerüléskor már szépen keményedő/kemény héja van.

Ha valóban bontottál volna fel figyelmesen csirkét, mint amire hivatkozol, és jól megnézed, látszik szépen külön a "tojástartó", és mellette a készülgető, különböző méretű félkész/lágy héjú tojások. Ezek nem a bélcsatornában vannak hanem teljesen külön. Ilyenkor óvatosan bontva ki is vehető a csirkéből, sok helyen ez bele is kerül a tyúklevesbe, de pohárba is fogják mert sütéshez is tökéletes.
Az alkohol öl butít és nyomorba dönt, ezért az alkohol ellen úgy lehet a legjobban harcolni, ha gerillaboltokat létesítünk, amik úgy tesznek, mintha sört árulnának, de valójában ki se nyitnak. Így a csalódott vevő kénytelen eloldalogni, és bánatában tejet vedelni vödörszám. Legalábbis panaszos…..
Talán az eddigi legdurvább mobilszolgáltatós sztori, pedig aztán erős versenyszámról beszélünk! A saját hibája miatt a Telenor durván szankcionálja a vétlen ügyfelet (mai magyar dráma) NyitányÁprilis 14-én a Telenortól vásároltam egy Lumia 950 típusú mobiltelefon készüléket az üzlet által kínált…..
Közhely, de az embernek minden esetben eszébe jut, amikor tömegközlekedési járatra várakozik feleslegesen, hogy ha ilyen szolgáltatást nyújtana egy mobilszolgáltató, vagy cipészmester, akkor nemhogy felkopott volna az álla, de hozzávágták volna már a cégért, mint Mekk mesterhez minden epizód…..
Praetorian 2016.05.18 16:00:01
@atpijkamo96: Ez már az államosított verzió. Amíg Kisalföld Volán volt, nem volt ilyen mértékű gond.
Azt nem lehet a szemünkre vetni, hogy nem szoktunk minden céget és eljárást szidni, amit csak lehet, de ezúttal nem teljesen világos, ha egyszer a küldemény azonosítója nem nemzetközi postai azonosító, tehát nem szerepel a Magyar Posta rendszerében, akkor mégis honnan kéne tudniuk, hogy mi van vele?…..
Praetorian 2016.05.05 11:59:20
Sokadik alkalommal bizonyosodik be, hogy abból semmi jó nem származik, ha egy vendéglátóhely maga kezeli a facebook-és egyéb közösségi felületeit. Mindenki - nem utolsó sorban maga a hely! - jobban jár, ha a cipész marad a kaptafájánál, a szakács főz, a barista kávét csinál, a pincér felszolgál, a…..
Praetorian 2016.04.28 10:51:27
@Terézágyú:
Szerencsére nem. Az ügyfélszolgálatosok azok mind GMO-n nevelt, tápoldatos, öntudat nélküli biorobotok. Máshogy nem lehetne kibírni a sok hülyét :D
Mire a magyar Black Friday elkezdett tombolni, az Extreme Digital már rég az Ügyes napok akciójánál tartott, miután már nov. 20-án lenyomta a maga Fekete Péntekjét. Nem hiba nélkül. Írjuk a javukra, hogy tök normálisan reagálták le a helyzetet.  Sziasztok Black Friday akció…..
Bár sikerült emlékezetessé tenni a cég 25 éves évfordulóját, valamit nagyon félrekalkulált a Fressnapf az ünnepi akció kitalálásánál. Januárban még "25 000 Ft értékű árkedvezményre jogosító utalvány"-t hirdettek, aztán nyár elejére sikerült belefutniuk egy…..
Praetorian 2015.07.23 16:46:15
@megamen: Az mester te pöccs!!
  Feri vett egy úszószemüveget és nem akarja megköpködni. Pedig állítólag ez az egyetlen megoldás, de ő bízik benne, hogy talán még létezik olyan úszószemüveg, amihez nem kell köpet. Az Adidas elvileg ilyen, csak hát az ügyfélszolgálat egy kicsit döcögős, nem nagyon…..
Tékozló Homár Brávó Tele5! 2015.07.02 14:22:00
Ehavi pozitív posztunk tényleg hihetetlen. Kedves Homár, Egy magyarul nem beszélő ismerősöm taxizott három napja Budapesten, egy 20.000-essel fizetett, de sem a taxis, sem ő nem figyeltek oda, és a 3000-es fuvardíjra 7000-et kapott vissza. Ezt kb fél órával később vette csak…..
Praetorian 2015.07.02 15:51:34
@ColT: Sehol nem volt írva, hogy angolul.

"magyarul nem beszélő ismerős" nem csak az angol létezik mint idegen nyelv.
Elsőre nehéz eldönteni, miről is van szó: hajóról vagy egy lebegő házról, hiszen egyfelől teljesen úgy néz ki, mint egy villa, másfelől a vízen úszik, és nem kapcsolódik szárazföldhöz. Tulajdonképpen mindegy is, egyszerűen izgalmas és nekünk nagyon…..
Praetorian 2015.05.29 15:06:31
Az utóbbi időben valami eltörhetett a szép hipszterbringákat készítő Ogre emberében, mert idén áprilisig csupa dicséretet kapott, aztán jötta a "vevőkhöz való hozzáálláson van mit javítani", meg az alábbi emberesnek mondható produkció. Lehet, hogy szabira kéne menni,…..
Praetorian 2015.05.21 09:17:18
Mármint nem a földrajzi terület, hanem Nyugat-Magyarország legnagyobb napilapja. Nem kéne ezt így. Kedves Homár Blog!  Az alábbi történetet szeretném veletek megosztani: Körülbelül úgy 1 hónapja kaptam egy telefont, privát hívóazonosító. Felvettem. A Kisalföld napilap…..
Nyugodjon meg mindenki, végre megtörtént! Az Index visszarakta az euró és a svájci frank árfolyamot a fejlécbe. Nincs itt semmi látnivaló, már persze azon kívül, hogy egyre kevesebb a hiba, egyre kevésbé nyöszörög a rendszer, és amúgy is, ezentúl akár szexista cikkeink…..
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, polgári termékek! Képzeljék mekkora szarban, bocsánat: bajban lehet a Fidesz, ha leereszkedek ebbe a porfészekbe kedves vidéki városba, ahol még egy vacak focicsapat sincs, és még a vejem sem nyert közvilágításos közbeszerzést. Tényleg, Árpi: Miért…..
Praetorian 2015.04.09 07:29:30
A sörkészítés szinte egyidős az emberiséggel, ráadásul a sörözés jótékony hatással van az egészségre, Nagy Feró szerint pedig a bicepszre. Sokan úgy vélik, ősi borivó nemzet a magyar, holott elődeink előbb ismerhették a sört, mint a bort. A régi magyar seresszabadság…..
Praetorian 2015.03.08 07:59:26
@Real_Boy: Előttem van pont egy Sopronis doboz.

Összetevők: víz, árpamaláta, árpa, komló

Kukoricát nem ír.
A nyolcvanas években, amikor az Ikarus buszok, és - akkor még magyar - Globus konzervek (ezekről is lesz majd poszt - a szerk.) hada kelt útra nap, mint nap a "baráti" Szovjetunió felé, szüleink, nagyszüleink pedig Hegyeshalomnál, vagy Sopronnál álltak sorba, hogy Ausztriából hozzanak…..