Regisztráció Blogot indítok
Adatok
henrik_

94 bejegyzést írt és 1019 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A párizsi felvágott végigkísér minket gyerekkorunktól. Azért szeretik sokan, mert egy kevésbé fűszeres felvágott, ráadásul a gyerekeknek bejön, hogy teljesen homogén állagú, nem különíthetőek el az összetevők. Mi most arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen fejlődés történt az elmúlt években a bolti…..
henrik_ 2019.10.30 07:06:15
@Lobo Marunga: a párizsi (és a virsli) már eleve főtt étel.
Nos, a jubileumi éves audio seregszemle, dzsembori, találkozó, bemutató, show meg még ki tudja mi, bizonyos szempontból túlteljesítette az elvárásokat. Mármint az enyém(eke)t, ha fogalmazhatok így. Simán lehet, hogy másoknak meg nem jött be annyira, de hát ilyenek vagyunk, mindenki másért megy...
Amikor először hallottam a Massdropról, elég érdekesnek tűnt. Aztán kicsit gondolkoztam rajta, és lassan elfogyott belőlem az érdeklődés a "módszer" iránt és inkább az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy nem csak a kínaik hamisítanak. Hanem némi plusz profitért akár maga a gyártó is - a saját…..
henrik_ 2019.04.23 15:39:35
igen, mert alapvetően hasonlóak is (hiszen ugyanaz a gyártó, ugyanaz a driver), de általában kicsit eltérő hangolásúak, ahogyan azt pl itt is kiemelik:
www.massdrop.com/buy/massdrop-x-akg-k7xx-red-edition

ez szintén érdekes termék, mert a Custom Art kínálatában ehhez (6 driveres CIEM) még csak hasonló sincsen:
www.massdrop.com/buy/customart-fibae

nem beszélve a Massdrop X Fostex TR-X00-ról, amit a tesztelők eleve valahova a 600-as és a 900-as Fostex közé lőnek be (közelebb a 600-hoz), de még háromféle is van belőle (Ebony, Mahogany, Purpleheart), eltérő hangzásvilággal, amit viszonylag részletesen ki is fejtenek.

szóval én úgy gondolom, h nem árulnak zsákbamacskát. egyébként a Hifiman 400-as szériája sem mai darab, gondolom az is azért mehet olcsóbban, mert már eladtak belőle annyit, h megtehetik, és még külön reklámozniuk sem kell, mert a Massdrop megteszi helyettük. ez a rendszer valószínűleg így lesz a gyártóknak is win-win szituáció.
Aszongya, hogy: Ezt a tények+origo+nézettség guglizás után kaptam, illetve ízelítőt, amiből ide fotósoppoltam egy képet fentre, de nem is Photshoppal hanem egy ingyenes online szerkesztő appal, de ez mindegy is, a lényeg, hogy ugye a jobber sajtó eddig kényszeresen hangoztatta a Tények fölényét,…..
henrik_ 2018.12.04 18:58:10
@Papucsban a Teraszon: engem ott valahogy sosem moderálnak. mondjuk nem is szoktam személyeskedni, vagy zsidózni/niggerezni.
Az alábbiakhoz – ha még nem tetted meg – javaslom elolvasni az Analóg vagy Digitális c. cikkemet, amely  ennek az írásomnak közvetlen előzménye, mai megállapításaim az ott elhangzottakra és az akkor átélt hangzásélményekre épülnek. A történet folytatása, hogy a Január eleji itthoni bemutató annyira…..
henrik_ 2018.11.09 08:03:24
@Cskádár Péter: ha jól értettem, akkor az MQA formátumot nagyjából erre találták ki.
Azt írja a The Hollywood Reporter, hogy az Adult Swim berendelt még 70 részt a Ricky and Mortyból, azaz a sorozatból, ami egyszerre az egyik legviccesebb sci-fi és az egyik legnyomasztóbb sztori mostanában. A párhuzamos dimenziókban/galaxisokban/tudatállapotokban lavírozó sorozatról azt nem lehet…..
henrik_ 2018.05.11 14:05:02
@Zephyrous: sikerült megragadnod az egész sorozat lényegét.
henrik_ 2018.05.11 14:06:33
@Az igazi Trebics: szinkronosan rettenetes, én úgy öt perc alatt feladnám.
A mai hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást nem csupán helyben követték izgatottan, de a végeredményére az egész ország figyelt. Nem azért, mintha egy megyei jogú város választási eredményéből automatikusan következtetni lehetne arra, mi történik majd április 8-án. Sokan és sokszor…..
henrik_ 2018.02.26 12:06:39
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: az a baj, h hülye vagy. ez egy polgármesterválasztás volt, más választási rendszerben, és SZÁM SZERINT TÖBBEN szavaztak az új polgira, mint a fideszes jelöltre.

end of story.
Tegnap írtam a Valami Amerika 3.-ról, meg is kaptam a szokásos mantrát miszerint nekem semmi sem jó. Ez olyannyira nem igaz, hogy sokakkal ellentétben úgy gondolom, nem csupán jó filmek, egyenesen világraszóló munkák készültek a rendszerváltás óta itthon. Lássuk a listát! Csinibaba Ez nem csupán…..
henrik_ 2018.02.22 09:56:26
Szavakkal leírhatatlan, mit tud a Sennheiser HE 1 fejhallgató rendszere, de az biztos, hogy a kedves olvasónak is meglepetést okozna. Nagyon szűk az a réteg, aki valóban megengedheti magának, hogy egy ilyen csodát tartson a vitrinben a királykobra mellett, így kapva kaptunk az alkalmon, amikor…..
henrik_ 2017.12.08 11:54:18
@eßemfaßom még áll: csak hiszed azt a 0,3%-ot. alig egy órával korábban hallgattam meg az Enigma Acoustics 370.000 forintos fejhallgatóját, és a Sennheiser rendszere egész egyszerűen sokkal jobb, reálisabb, zeneibb, dinamikusabb és tisztább hangzást tudott nyújtani.
henrik_ 2017.12.08 23:15:09
@eßemfaßom még áll: ja, ha meg a négyes Golfból beülök a Bugattiba, akkor is csak az agyam basz át gyorsuláskor. ;)

maradjunk annyiban, h tapasztalat híján fogalmad sincs arról, amiről most beszélsz.
henrik_ 2017.12.08 23:26:17
@Opi87: ismerem a 800-ast, én nem sorolnám a stúdiófülesek közé, de a hangja valóban lapos (és kicsit idegesítő is az a 6 kHz-es csúcs benne). zenehallgatóként hozzám közelebb a 650-es, vagy valamelyik LCD-sorozatú Audeze sötétebb, nedvesebb, élettel telibb hangzása.
Emlékszem, a Budapest Noir volt az a film, amelyet a Saul fia győzelme után szinte már napokkal hazánk következő Oscar-esélyesként emlegettek - és nem magyar laikusok, hanem nemzetközi szaklapok. És igen, jó hírnek tűnt, hogy végre egy itthon szokatlan műfajt (sőt, egyáltalán, műfajt) próbálnak…..
henrik_ 2017.11.05 13:35:54
@Könyveslány: tudod, h miért hülyeség, amiket leírtál? mert egy fasz vagy.
Ha egyszer lesz olyan kategória a Guiness Rekordok Könyvében, hogy a legtöbb csatornán megfordult tévésorozat, akkor a Beugró jó eséllyel indul az első helyért, hiszen eddig ezeken a tévéken lehetett látni: TV2, m1, m2, Cool, Viasat3, Comedy Central Október 27-től pedig az RTLII-n…..
henrik_ 2017.10.26 17:47:49
Nem vagyok kárörvendő, véletlenül se. Nem lesz attól jobb hely ez az ország, hogy Demcsák Zsuzsa végre méreteset perecelt. De a jelenségről érdemes beszélni. Már csak azért is, mert ez az ember még bukni sem tud tisztességgel, eljátszotta, hogy ő mond fel. De ezen az előzmények ismeretében már nem…..
henrik_ 2017.09.21 07:56:16
@Tojglitojas: hooool vannak errrőőől a papííírok???
henrik_ 2017.09.21 09:45:12
@H?P?: de erről amit mondasz, hol vannak a papírok?
Nem volt éppen szerencsés éve a Trónok harcának, már ami a titoktartást illeti: meghekkelték a szerverüket, kiszivárgott egy forgatókönyv, véletlenül előbb játszottak le egy részt és így tovább (az összes balhét összegyűjtöttük a cikk végén). Úgyhogy nem csoda, hogy az HBO azon agyal, hogy érjék el,…..
henrik_ 2017.09.14 13:20:27
@Csicseri: a Pillangó hatásnak van 3-4 féle befejezése, de egyébként tényleg nem jellemző.
Hosszú Facebook-posztban tálat ki az X-Faktorban kiesett énekes, Nagy Szimonetta, akit a zsűri négy nemmel küldött el színpadról múlt héten. Magától a műsortól egyébként mi nem voltunk elragadtatva, bár az RTL Klub próbálta megújítani a zenei showt- a hetedik évadra azonban ez már menthetetlenül…..
A Silver Mustang Casinóban zajlik az élet. Coopert még mindig nem hagyta el a szerencséje, olyannyira nem, hogy már harminc mega-jackpotnál jár. Egyik szerencsejátékos-társa el is nevezi Mr. Jackpotnak, a casino üzemeltetője pedig az összeomlás szélén állva állapítja meg, hogy…..
henrik_ 2017.07.24 21:50:09
1886. Decens házaspár egy kvadrociklin a washingtoni Fehér Ház előtt  ..
henrik_ 2017.03.05 22:07:17
@enpera: még jó, h ez a kép tavalyi.
Nagyjából egy hónappal ezelőtt robbant a bomba, amikor is megrázó videó készült Laci bácsi gasztrobűneiből. Egy összeállítást készített Ivassalkapcsolatosproblemak mikroblogger Benke Laci bácsi konyhai ámokfutásából, amit főzés címen szokott rendezni különféle tévéműsorokban. Az ország gyakorlatilag…..
henrik_ 2017.02.06 10:44:53
@Fánkevő Fáncsi: de ember, nehogy már egy Bp Bélszín olyan rettentő drága és fancy étel legyen, hát menten elsírom magam! komolyan úgy csinálsz, mintha ezek a srácok homárcombokat készítenének, meg marokra szórnák a sáfrányt a levegőbe. nem azt mondtam, h minden ételük rohadt olcsó, hanem, h közérthető kajáik vannak, és fűszereket használnak vegeta helyett, meg leveskocka helyett alaplevet.
henrik_ 2017.02.06 10:59:53
@Attilajukkaja: azon kívül, h nátrium-glutamátos cucc, a legnagyobb baj a vegetával, h annak van egy bizonyos íze. ha meg mindenbe azt rakod, akkor mindennek vegeta íze lesz. :-)

lacibá' mindenbe vegetát (vagy más márkájú ételízesítőt) rak.
henrik_ 2017.02.06 13:02:11
@AdamTheTux: arany középútként lehet paprikás raguként, vagy csak simán paprikásként nevezni, ebben talán a SK is hibázott.
A második résszel se volt sokkal jobb a viszonyom, mint az elsővel. Már nem mentem el moziba, hanem jóval később dvd-n sikerült megnéznem, akkor is társaságban, ahol még a sztorira sem tudtam koncentrálni, nemhogy beleélni magam az élménybe, de ezt akkor nem is bántam...
Azzal kezdünk, hogy az indiai vendégeknek honvágyuk van, legalábbis a szerkesztők szerint. Hogy ezt feledni tudják, az animátoroknak tradicionális indiai táncestet kell prezentálniuk. Az animátorok a feladat felolvasása alatt láthatóan bútolják az információt, Zsolti, aki most bármixer, viszont…..
Preambulum Gyerekek, őrült nagy a nyomás. Bruti és Chat Gézu olyan kurva magasra tette azt a bizonyos lécet ezen a héten, hogy a Hubble-teleszkópon keresztül nézve is csak távoli csillagnak tűnik innen, az irigység gyászos posványából, ahonnan a szerdai öfit írom. Haljak meg, volt bennem…..
Az van, hogy hiába gyúrták afrikai rabszolga gyerekek életét követelő véreres gyémántkontentből az aranykezű szerkesztők a tegnapi adást, Bruti kolléga poszja után minden egyes leírt szó, csak felesleges karatergyilkosság. De azért adok a szarnak egy pofon, és megpróbálkozom a lehetetlennel. A…..
henrik_ 2016.09.28 13:35:02
@mobilos perpetuum: velük azért nem vitatkozunk, mert beépített emberek vagyunk.
henrik_ 2016.09.28 14:48:25
@mobilos perpetuum: politikás hasonlat lesz: a környezetemben mindenki utálja orbánt (a legtöbben gyurcsányt is, még mielőtt....), aztán mégis már hatodik éve miniszterelnök.

nagyon különös.
henrik_ 2016.09.28 15:23:17
@Majom1Parádé: pontosan, ahogyan ide sem kommentel a világon mindenki, illetve van aki a kommentelők közül sem szavaz.
Tivy naplója 1.Nedves naplóm!Lassan egy hónapja vagyok ebben a kibaszott csicska villában, de most ez komoly? Hát verek a fejükbe Bamm! MIEZ?!? Angliából jó ötletnek tűnt, de az a baj, hogy sok itt a csikagecikutya. Egyet konkrétan meg is pocsékoltam közülük, de hiba volt, mert negatííííííííív a…..
Párbaj. Dina versus Dávid, műkörmös csicskageci vs. tuja 2.0, micsoda izgalmak. Bencus van velünk, legalább gördülékeny lesz az őrület, 62 százalékkal megy az egyik sziluett, a színpadon ütemesen tapsolnak a rokonok és barátok, akik azt hiszik, ez bárit is érdekel, illetve befolyásol. VV8 Viki és…..
henrik_ 2016.09.26 15:52:28
@encek: arról nem Zsolti tehet, h a többiek egyelőre kevesek ehhez a játékhoz.
henrik_ 2016.09.27 08:09:22
@Magentax: Tivynek úgy kell kiesnie, mint Dinának: érezve a szavazók lenézését, vakon belerohanva az előtte tátongó szakadékba.
Meglepetésekkel teli epizód volt ez, hallottuk Attila hangját és csinált is valamit végre, a villa egy része szlovákozásba tőrt ki, elhangzott Mádl Ferenc neve, Tivy megidézte Medgyessy Péter szellemét, Mici meg talán először nem káromkodott alkohol hatására, indokolatlanul sokat használva a…..
Visszatekintünk a kihívás előtti időkre, amikor éppen az a legfontosabb kérdés hogy Zsolti vajon megvalósítja-e végre a Vivi óta hiába várt csokoládédiktatúrát, vagy valami ennél is szörnyűbbet tervez. Ati egyelőre nem fél, pakolás közben lazán belekóstol a górék eledelébe, Mici pedig az ágyon fekve…..