Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ojj

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Higiéniafasizmus 2012.02.14 11:30:00
Erőst el van tájolva az emberiség manapság, nem csoda, hogy elkorcsosulunk. Az evolúció nem véletlenül lett kitalálva. Adott egy természetes mikro- és makrokörnyezet, a tápláléklánc - ennek a tetején volnánk mi - és az állandó körforgás. Az erősebb marad életben, a gyengébb…..
Rengeteg kérdés vetődött itt föl a blogon, kommentekben a Terminál épületével kapcsolatban, úgyhogy gondoltam egy nagyot és megkerestem a Terminál illetékesein keresztül az egész komplexum tervezőjét, Zepkó Ferenc építészmérnököt. És hogy pont a nyitásra időzítettem a…..
ojj 2011.10.19 12:39:43
Akkor sorolom:

1. A honlapra miért nem lehetett feltenni egy kikúrt térképet, nyitvatartási időkkel? Tudom, egyszerűbb papíron osztogatni, az ember meg tartsa a táskájában. Esetleg folyamatosan frissítve a nyitási időkkel, ha már ugye idő előtt át kellett adni...

2. A buszpályaudvaron a vakvezető csíkok enyhe mozgáskorlátozottsággal bizonytalan érzést adnak, veszélyesek. Jó példa erre a 85-ös busz leszállóhelye, ahol csak egy keskeny sávon mehet a befele tartó embertömeg (nyilván ez alakul majd, ha átadják a mozgólépcsőket, de most pl. a 151-es busz felől ez a fő bemenet), akikre ráeresztik a buszról leszállókat. És ott kell bénázni a kiemelkedő csíkokon, amik meg csúsznak...

3. A buszok táblái megtévesztőek (a nagy számok, majd kettővel odébb a tényleges megállók).

4. Bent az épületben sincs meghatározott, jól megközelíthető helyeken (minden bejáratnál, fő csomópontoknál) részletes térkép, csak egy kezdetleges. Az alkalmazottak (KöKi pólósok) meg ide-oda küldözgetnek. OK, ez nem (csak) a rendszer hibája.

5. A buszvégállomáson a 182 és 184, illetve ezek expressz változatának indulása annyira messze van egymástól, hogy ha az ember nem sprinter, az egyiknél állva, az oszlopokat és várakozó embereket kerülgetve nem tud az éppen beálló másik buszhoz eljutni. Márpedig ezek ugyebár ugyanoda mennek. A 193E-ről nem is beszélve, ami szintén átfedő terület, ott dönteni kell, vagy-vagy (182/184-esek vagy a 193-as). Nem azt mondom, hogy együtt tömegeljen mindenki, de lehetne ezt ésszerűen. A 182 182E-t pl ugyanannak a peronnak a két oldalára, ami csak pár lépés.

6. Azt már nem is mondom, hogy a piros 'zebra' nem mindig felel meg a fő közlekedési irányoknak, az ember kénytelen derékszögezni vagy az induló buszok között csalinkázni. Szerencsére a buszsofőrök felkészültek.

7. A lépcsőzésről most nem beszélek, mert majdcsak lesz mozgólépcső (miért is kellett análkül átadni?), de míg a 182-es leszállóhelyéről elvergődtünk az OBI-ba, sokan próbáltak az autóúton a nyitott parkolóknál található bejárat felé átvágni. Este 8-kor, sötétben. No komment... De valamit ezzel is kéne csinálni, mert nem mindenki indult el a buszvégállomás felől a metróbejárat felé, lévén tábla ott kint nem volt.

8. Busz kipufogógázok, épület kijáratnál dohányfüst és a régi lepukkant állapotot idéző elem/csoki/paprikaárus, ezekkel kezdeni kéne valamit.

9. A parkolószintről bolyongó feldühödött hordákról nem beszélek, ott szintén jobban ki kéne táblázni (félemelet vagy egész, térkép az adott szinten levő boltokkal, legkönnyebb megközelítési lehetőség a perifériás helyekre vagy legalább a moszgólépcsők jelölése, ugyanis OBI-2. emeleti kávézó viszonylatban is kétszer kellett a Földet megkerülni...)

10. Viszonylag tisztaság van, az eladók egész jól bírták a kezdeti rohamot, bár sajnos a bankokról a KöKiseket is beleértve senki nem tudott semmit (hol van, megnyitott-e már, nyitva van-e éppen). Kíváncsi vagyok, mi lesz fél-1-2-5 év múlva, sikerül-e minden helyet kiadni és azok panganak-e az ürességtől. C&A-ba sajnos továbbra is az Árkádba kell járni. Nem vették át az ő logikus térkialakításukat és az áruskála sem ugyanaz (ami kéne és ott egy egész sarok, az itt pont nincs vagy csak a többi között elszórva).

11. Na jó, az áruház egész jó, mondjuk erős közepes, a buszpályaudvar most kettes, de felfejlődhet, közlekedés a metrótól egyes alá, tessék gyorsan megcsinálni. A kijáratokat, közlekedési útvonalakat mindenhol és érthetőbben kitáblázni.

12. Bookline könyvesbolt az nagyon-nagyon kéne. A mozi mellett, persze.
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
ojj 2011.05.30 13:57:50
@Roflmaozor:

Ideje lenne akkor összehozni ott egy zebraakciót....
Már terveztem egy ideje, hogy írok egy posztot a Rózsavölgyi csokoládéról, de csak most találtam erre időt. Alighanem a legjobbkor: a tél közepén, karácsony előtt mindenki édességet akar enni, a fekete, krémes, szájban olvadó csokoládétól meg még a legnyomorúságosabb szürke…..
 Vannak szobái amelyek egész ízlésesen mutatnának egy régi kastélyban. Meg az is látszik rajta, hogy nem sajnálták bele a pénzt. A kapuja például - akár illik, akár nem - egy vagyont érhet. De akkor meg miért a telken spóroltak? Alapterület: 1230nm…..
Ezt a táblát a szebb napokat látott Közvágóhídon lőttem - ott próbálunk ugyanis a zenekarunkkal, de becsszó nem mi voltunk. Viccesnek ugyan nem vicces, viszont olyan mint az állatorvosi ló, mindent kihozott belőle az átalakító, amit csak ki lehetett. Ha igaza van Szily Lacinak…..
Vajon nem volt elég másfél hét a téli Nyugat-Tibetben ahhoz, hogy átvegyem a helyi életritmust? Vagy a nyugati és keleti világkép ellentétével szembesülök éppen? Az elméleti kérdések akkor vetődtek fel bennem, amikor már megismertem a téli Ladak európai ésszel nehezen…..
A tévés vetélkedők hagyományosan nézett műsorok mindenütt, lehet drukkolni a szimpatikus versenyzőnek vagy éppen kiröhögni a bénákat, akik még a legegyszerűbb kérdésekre sem képesek segítség nélkül válaszolni - valahol ezek voltak a közösségi média előfutárai a…..
Ingatlanosirodalmi barangolásunkat a XIII. kerületben folytatjuk. A szerző, aki magát is beleköltötte a versbe, szép feszes rímekben dicséri portékáját, a végén enyhe szabadverseléssel. Mondjuk nem egy József Attila, legalábbis azt hiszem soha nem érdemli ki a munkásosztály…..
ojj 2010.08.25 11:31:59
@Bukowszky: Lőrinc-Imre-Erzsébet, Üllőinek a vasúttól kifele eső része. Cserébe 15 perc a metró, de nem is koszos-zajos-büdös belváros.
A rend kedvéért: erre a bejegyzésemre kaptam ezt a kommentet ojj-tól: ojj 2010.01.20. 14:14:15 Az egyedülálló nők nem mind 'függetlenségükre büszke, önálló, önérzetes szinglik'. Ld. velvet.hu/poronty/2010/01/14/miert_nincs_meg_gyereked/ Van,…..
ojj 2010.02.02 11:26:11
Szia,

nagyon köszönöm ezt az írást. Még párszor elolvasom. Van mit morfondíroznom rajta. :))

Van jópár barátnőm és barátom is egyedül, és ha végiggondolom, egyikük sem az az 'életmódjára büszke szingli'. Van, aki (már) nem is nagyon keres, van, aki egyik felszínes kapcsolatból a másikba menekül, és van, aki kicsit lusta, kicsit a munkájára fogja, és nagyon nem néz magába, hogy mit is szeretne és azzal (a vágyaival, illetve amit és ahogy tesz érte vagy éppen nem) mi a baj. Én is sokáig voltam egyedül (inkább, mint hogy belemenjek egy kompromisszumnak érzett kapcsolatba), most pedig van, aki fúr-farag otthon. :) És mivel tavaly megtalált párocskámra leginkább a 'felesége lelépett és a gyereket is vitte' a jellemző, én pedig eddig csak állatseregletet gyűjtögettem magam köré, a családalapítás mindkettőnk listáján előkelő helyen van. :) A lakberendezés/lakásegyesítés pedig nem volt kérdés, most próbáljuk a legjobbat kihozni a meglévőkből, hogy elférjen minden kedvenchétvégigyerekünk, kedvencnégylábúnk, másikkedvencnégylábúnk, kedvencnövényeink és kedvenckönyvünk. A szingli szótól egyébként mindig kiráz a hideg (mint a fiúkat Bridget Jones bundabugyijától), szerintem magyarul jó rá az egyedülálló. Ami persze nem egyenlő azzal, hogy magányos. És most megyek, nekifutok mégegyszer az írásodnak. Az első körben csak 'aháztam', most meg elgondolkozom és mazsolázok. Köszönöm.
Én már régóta tudom, hogy borzasztóan el vagyok kényelmesedve. Egy csomó olyan dolgot, amit amúgy meg tudnék csinálni (pl. kicserélni egy égőt, megoldani valami egyszerűbb problémát, becsavarni egy csavart stb.), ahelyett, hogy nekilátnék, inkább elmondom embernek. Aki, persze,…..
ojj 2010.01.20 14:14:15
Az egyedülálló nők nem mind 'függetlenségükre büszke, önálló, önérzetes szinglik'. Ld. velvet.hu/poronty/2010/01/14/miert_nincs_meg_gyereked/

Van, akinek az apja/bátyja megcsinálja. Van, aki megkér valakit (szomszédot, barátot) egy tál sütiért/pár sörért cserébe. Van, aki fizet és hív szakembert. És van, akinek (ha nem életbevágó) nem csinálja meg senki.
Jenő - nem Jenő Jenő JENŐ 2009.06.01 17:40:00
View Larger Map ..
ojj 2009.08.10 12:27:43
[A bejegyzést a projektet támogató alapítvány kérésére eltávolítottuk, mivel szeretnék elkerülni a látszatát annak, hogy pártpolitikai erőkhöz tartoznak, és ez a bejegyzés ezt a hamis látszatot keltheti. Az LMP továbbra is fontosnak tartja az ilyen kezdeményezések…..
ojj 2009.08.04 09:48:57
@alfredo:

2. Kíváncsi voltam, lementem, körülnéztem, ottmaradtam segíteni.

3. Nem fogom többször és nem tudom máshogy leírni. A posztot nem én írtam. Ha pedig neked nem derült ki belőle, hogy rászorultak, te médiából tájékozódó nagyonokos, akkor csak gratulálni tudok. Akkor is, ha az zavar, hogy van, aki azért ment le, mert romáknak tudott segíteni. Én nem ezért mentem. Nyilván te nem írtad volna bele, hogy romák, aztán lett volna 1-2 odaérkező arcán a döbbenet, nyilván te kitennél ennek embereket. Ehhez is csak gratulálni tudok. Vagy inkább sajnállak. De felőlem ülj a számítógéped előtt és érezd nagyon jól magad, hiszen megmondtad a tutit. Ezzel már meg is tetted a maximumot, amit ilyen helyzetben megtehetsz. :)
ojj 2009.08.04 10:34:22
@alfredo:

Na ezt megint benézted, kedves. Annak teszünk ki embereket, hogy az odautazók egy része, miután szembesül vele, hogy romák szorulnak segítségre, szépen hátraarc.... Ne mondd, hogy nem így lett volna, ha a felhívásban nem szerepel, hogy romák. És ne mondd, hogy az pedig nem derült ki a szövegből, hogy rászorulnak és segítségre van szükség (mi másért is jött volna létre a felhívás?). Na de nem fecsérlem itt az időt tovább, ülj csak továbbra is a kis szemétdombodon, nyilván mindent sokkal jobban tudsz a 'médiából'. Ki ne dugd a kis fejecskédet a valóságba. Csak sajnálni tudlak. Meggyőzni soha nem akartalak. (Miről is akarnálak?)

Az LMP se győzött meg másról, mint hogy nagy ívben kerüljem el, ha csak lehurrogó vélemények születnek az oldalán egy jószándékú kezdeményezésre (érdekes, máshol nem így reagáltak, és nem is találkoztam ott senkivel, aki LMP-s szervezésben ment volna le).
ojj 2009.08.04 11:32:04
@alfredo:

1. Ez nem LMP-s kezdeményezés volt.

2. Voltak lent önkéntes segítők. Akikről számomra kiderült, honnan jöttek, azok közül egynek sem volt köze az LMP-hez. (Attól még írhattak volna ide akár ide is, mint ahogy én is. Ezért mondtam, hogy ácsi, 1001 oka lehet, hogy nem ír, aki ott volt, de NEM LMP-sekről beszéltem. Amitől függetlenül még lehettek ott LMP-sek is előtte vagy utána vagy csak nem volt a ruhájukra írva.)

3. PND.

4. Attól, hogy ez a segítségkérés ide is kikerült (több más hely mellett), köze nincs az LMP-hez.

5. Kötözködj nyugodtan tovább.
Te jó ég, micsoda bűbájosan aktuális, kora nyári téma! Wellington barátunk ajándéka a mai olvasmány, és bizony nagyon is magaménak érzem, hiszen bájos kis fővárosunk utcáit én is naphosszat járom a már oly' régen szívemhez nőtt Csepellel. Tekeréskor úgy érzem, mintha az…..