Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bodonmaria

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem túlzok, hogyha azt mondom, mindenki kiváncsi erre a termékre. Természetesen velem az élen! Már egy ideje lehet kapni, de mivel csak gyógyszertárban lehet hozzájutni, ezért nem szereztem meg korábban. Egy drogériában hamarabb leakasztottam volna a falról, minthogy bemenjek egy patikába és…..
Pénteken este Hajdú Péter ránk szabadította a Tv2 legújabb próbálkozását, az RTL Klub nézettségi hegemóniájának megtörésére irányuló valóságshow-t, az ÖsszeEsküvőket. A műsor első blikkre pont olyan szerencsétlenül esetlen, mint a Geszti Péter legvadabb rémálmaiban…..
 Egy áruház, amely hajdanán a legforgalmasabb volt a városban, és amely gyönyörű épületével méltóképpen jelképezte hazánk divatját, és amelyről még a külföldi szakma is elismerően beszélt a maga idejében. Mára azonban már leáldozott a Corvin áruház csillaga, és…..
A tahó, mindenki más semmibe vevő viselkedés egyik jellemző formája a járdán közlekedés. Mármint autóval. Iridium nem az első, de még csak nem is a második, aki ilyenről számolt be nektek a blogon keresztül. A rövidke történet még augusztusban játszódott, amikor szokásos…..
bodonmaria 2010.09.16 08:41:52
@zombizan: Igen, igen...... ismerem.
Mindenhol parkolnak ott is az autók. És az az érdekes az egészben, hogy nem szidják egymás hozzátartozóit. Megszokott. Jön a gyalogos és kikerüli.
Praxis Szoptasson, ne hisztizzen! 2010.07.14 06:00:00
Tisztelt Praxis, Az alábbiakban olvashatják szülésem történetét a Telki Magánkórházban! Ha valaki azt hinné,hogy ott különbül bánnak az emberrel a pénzéért,sajnos téved.   A panaszlevelemre kaptam egy sablonlevelet,melyben közölték,hogy szakmai hibát nem találtak.Én…..
Hosszú ideje állást keresek. Sajnos több munka helyen érdeklődtem már és elutasító válaszokat kaptam.  Én intézetben nőttem fel közel 24-éves koromig. Megtanultam írni olvasni, befejeztem az iskolát, sőt még egy szakmunkát is sikerült kitanulnom. Angol tanfolyamra járok…..
bodonmaria 2010.02.10 15:49:36
@öregmogyi: Miért beszélsz velem ilyen hangnemben?
bodonmaria 2010.02.10 16:07:20
@öregmogyi: Én megértelek, mert én is más kultúrából jöttem.
Az én JÓBARÁTOM arra int, legyek megértő az emberekkel.
Vasárnap szövetségi népszavazás volt Svájcban a minaretek építésének teljes betiltásáról. A referendumon a szavazók 55%-a vett részt, és dupla többséggel - az összes szavazat 57,5%-ával, illetve a 23 kanton közül 19½-ben többséggel - elfogadták a Svájci Néppárt…..
bodonmaria 2009.11.30 15:42:43
@Magyarnaba: Nem Bolek!
bodonmaria 2009.11.30 15:43:45
@Magyarnaba: Minden szavadat elolvasom Kedves Magyarnaba!
bodonmaria 2009.11.30 15:50:51
@kitiltott: Nem Mohamed írta a Koránt, hanem a Próféták, akiknek elmondta Allah üzeneteit.
Sem ő, sem a felesége nem tudtak írni és olvasni.
Tisztelt MT blog! Központi közigazgatás egyik szervénél dolgozom, férfiként, család (azaz feleség, gyerek) nélkül. Az állami ünnepek előtti munkanapokon a munkaidő a CSALÁDOS hölgyek részére 12 óráig vagy 14 óráig tart, a hivatalos 16.30 óra helyett. Sajnos leírva ez soha…..
bodonmaria 2009.11.05 19:15:15
@BKV reszelő: Ó, akkor folytathatjuk akár törökül is!
De egyébként Kedves BKV Úr!
Ha visszaolvasol még egy hangyányit, akkor kiderül, hogy az általad említett "egy anya, egy nő, netán egy buzi vagy csak egy hermafordítva " melyik vonatkozhat rám.
Namármost.
Ami a nicket illeti. Okos vagy, eltaláltad, török.
Izmir egy igen szép török város, remek emberekkel és fantasztikus történelmi múlttal.
Neked a nicked BKV. Nem? Na és?
bodonmaria 2009.11.05 19:16:09
@BKV reszelő: Hú. Nem egyet BKV Úr!
Nem győzik majd nyomtatni!
Csak figyelj!
bodonmaria 2009.11.05 19:33:28
@BKV reszelő: Szégyelld magad !
Ideje volna kiosztanunk az aktuális Baszod Béla-Díjat, úgyhogy várom a javaslatokat! Kellemetes hétvégét Mindenkinek! "Despi" T Munkahelyi Terror blog! Következő szituációval kerültünk szembe a Budapest Airport Rt-nél. 3 gyed-gyes en levő kismamák vagyunk. Egy teljesen…..
bodonmaria 2009.07.16 10:44:10
@Ladyb: Nagyon okos dolgokat írsz!!
De az a helyzet, hogy a gyesen lévő nők, akik előtte dolgoztak 15 évet, azok nem ingyenélők, vagy koloncok az állam nyakán!
Majd ha Te is belekerülsz ebbe az élethelyzetbe, akkor fogod átlátni egy kismama érzéseit, félelmeit a munkával kapcoslatban.
A GYES (Gyermekágyi Segély) a gyermekekről szól, akiket fel kell nevelni abból az "általad" soknak vélt összegből.
bodonmaria 2009.07.16 10:51:24
@Ladyb: Ne haragudj, de te mégis mit gondolsz??
Miért írod azt, hogy egy kismama otthon növeli a seggét??
SZENT ISTEN!!!
Miféle emberek vannak itt??
Azt sem tudod ezek szerint, mivel jár egy kisgyerekkel otthon lenni!
Egy kismama nem ücsörög a nagy seggén otthon, hanem keményen dolgozik.
Mit gondolsz Te, egy újszülött babával hány órakor kezdődik egy nap??
Engem meg az ilyen embertelen, érzéketlen emberektől ráz ki a hideg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Majd ha lesz családod, meglátod, hogy most mekkora durvaságot írtál!!!
bodonmaria 2009.07.16 11:00:35
@Ladyb: Komolyan mondom, ahány írását olvasom, megy fel bennem a pumpa.
Miért kell itt avval jönni, hogy az USA ban 3 hét a szülési szabadság, aztán annyi???
Azt gondolod, az jó??? Milyenek az amerikaiak?? Talán jobbak bárkinél is, mert 3 hét után babysitter neveli őket, hogy az ember, aki a világrahozta őket, dolgozhasson??
Megint visszatérek erre.
Majd ha a te párod három hét után kijelenti, hogy márpedig ő visszamegy dolgozni és otthagyja a 3 hetes pici csecsemőt egy babysitterrel, megnézném, mit szólsz hozzá!!
Te azt gondolod, hogy egy kisgyereket 3 hét után magára hagyhat az anyja?????????????????????????????????????????????
Egyszerűen azt kell gondoljam, Te valamiféle űrlény vagy.
Tudod mit? Egy gyermeket még 3 éves koráig sem célszerű más emberek kezébe adni!!! Legalább 4 éves koráig az édesanyja mellett kellene, hogy maradjon!!!
Ez lenne a normális.
És jössz itt avval, hogy a nők.... Na
én meg azt mondom, a férfitársadalom gondolkodását kell úgy átrendezni, hogy felelősséget tudjon vállalni az elültetett magjáért!!
2009. július 8: Csak két foknyi melegedést enged a G8 2020-ig, a szén-dioxid-kibocsátást pedig 50 százalékkal csökkenteni kell 2050-ig. Minden korábbinál határozottabban elkötelezte magát az éghajlatváltozás elleni küzdelem mellett a világ legfejlettebb négy ipari…..
bodonmaria 2009.07.09 15:04:19
Földünk történetében már nagyon sok a mi szemünkkel katasztrófát élt meg.
Ami most van a mi életünkben, az egy természetes folyamat.
Az elképzelhető, hogy mi emberek felgyorsítottuk ezt a számunkra pusztító jelenséget. De ne feledjük, az ipari forradalom egy fiatal ügy földünk történetében. És ha azt vesszük, és talán úgy is fogalmazhatnék, sajnos, még kevés ember élveztehi ezt a földön. Gondolok én pl. az áramra és a tisztavízre.
A föld egy jégkorszakot él most meg, amelyet százéves idővallumra vetíthetünk le.
Most járunk a jégkorszak közepefelé. És ez felmelegedést hoz magával. Aztán 5-10 é múlva még sokkal melegebbek lesznek. Elsivatagosodás és özönvízek fogják jellemezni a földi éghajlatot.
Ez számunkra katasztrófa, a földnek viszont egy természetes változási folyamata.
A kontinensek is folyamatosan vándorolnak.
Kb 2050 re valóban meg fognak emelkedni a vízek szintjei. DE. Az igazi veszély számunkra nem a tenger felöl jön majd, hanem a hegyeinkből! A gleccserek folyamatos olvadása nagyon sok veszlyt rejt magában. És mi európai emberek vagyunk hatalmas veszélyben az Alpok miatt. Mi itt a Kárpát medencében pedig az összes bennünket körülölelő hegyvonulat miatt.
Szóval.
Mi emberek "bűnösek" vagyunk olyan szempontból, hogy korlátlanul használunk mindent, szemetelünk, stb. De ez a folyamat, ami most zajlik a nagyvilágban, általunk visszafordíthatatlan. Akkor is megtörténmnének ezek az események, ha nem élnének emberek a földön, csak lehet, nem gyorsan!
bodonmaria 2009.07.09 15:16:02
@kacsa!: Az az én szerény véleményem, hogy ezek a klíma konferenciák nem vezetnek sehova.
Ez csak egy rongyrázás, amit a konferencián résztvevő csúcspolitikusok az adófizetők pénzéből (szállás, közlekedés, stb) finanszírpznak.
Pont azokat az országokat nem avatják be a "részleekbe", akik a legjobban érintettek.
Már az előbb írtam, hogy ez a folyamat megállíthatatlan. Akkor sem tudják a G8-ak enyhíteni az evvel járó emberek számára kedvezőtlen jelenségeket, ha holnap senki nem fújja a hóna alját fújós dezodorral!
Inkább arról kell tárgyalni, hogy emberek milliói nem jutnak nap mint nap IVÓVÍZHEZ!
Ott van a virágzó DUBAI. Dollárok milliárdjai vesznek bele a tengerbe. Közben onnan alíg 2-300 kilóméterre keselyűk zabálják fel az elhullott emberek tetemeit!
Ez a nagy baj.
Nyaralgatás miatt csak öt napos késéssel kaptam meg John levelét és fotóit. Ha azóta változott volna a helyzet és szalmakalapos, tengerészcsíkos pólós, vígan daloló legények evezői hasítják a tó vizét, akkor mindent visszaszívtam! Hello! Ezeket a képeket tegnap este…..
bodonmaria 2009.07.06 10:42:56
@OkoskaTo:rp: A tömegrendezvényre sokat kell költeni. Mármint a reklámra.
És gondolom én, az ilyen "elit" rendezvényekre egy egyszerű család nem hivatalos.
De őszintén, én szívesen elmennék csónakázni a gyermekemmel. Ahogyan engem is elvitt anno a nagypapám.
Viktória az Ikea éttermében sosem tapasztalt hisztérikus álapotokkal szembesült: pénztárosok veszekedtek a vásárlókkal és ellenőrizték őket, valamint az eddig ingyenes bébiétel mellé vásárolni kellett. Amikor még a kupakot is elkérte, egy nemet és a…..
bodonmaria 2009.06.19 12:33:10
@floorwalker: 120ezer nettó vagy brutto??
bodonmaria 2009.06.19 12:53:59
@Börönd Ödön: Ha a bébiételt a fémkupakkal együtt ha beteszed az IKEA mikrojába melegíteni, az olyan szép művelet, hogy csak na! Szikrázó és maradandó élményt nyújt!
Az Index két részes cikkben (itt és itt) mutatta be annak a rögtönzött „tanyának” a történetét, amelyet három lakópark közelében állítottak fel hétfőn. A lakók tiltakoztak, az állattartók viszont tuctuc-zenét hallgattak és nagy ívben tettek rájuk. Látszólag…..
A Homárt még a fizikai erőszaknál is jobban bosszantja az echte magyaros, dölyfösportás-mentalitás. A mikrohatalom kéjes érzése és az ebből fakadó kicsinyes csicskáztatás. Ennek extrém szemét példáját mutatta be a minap egy centrumos-közterületes parkolóőr páros a Fiumei…..
bodonmaria 2009.06.18 14:34:01
@NGA: Akkor azt kellett volna tenniük, amit most leírt és akkor nem történt volna meg ez a kerékbilincs story. Akkor most miről írogatnánk?
bodonmaria 2009.06.18 15:01:09
@gentry: Nekem hála a Jó Istennek van! És annyiba kerül, amennyibe. Nem baj. Csak legyen és cseperedjen.

Gentry Kedves! Amikor majd idős leszel, nem lesz jó visszaemlékezni a szavaidra! Hidd el nekem.
Októberben adják át a felújított Budai alsó rakpartot, a látványterveket most hozták nyilvánosságra. Az egyik képen találtunk egy érdekes részletet, a Bem rakparton futó bicikliutat átvezetik egy alagúton a Margit híd pillérje alatt. Ez azt jelenti, hogy nem kell majd…..
Vajon ki lehet a célcsoportja az IKEÁ-ban a „Knaster dekorációs kövek” néven 295 Ft/db áron árusított dunai kavicsnak? Tudom, hogy van feng shui és miért ne volna való a természetközeli életérzés a lakásokba, ezért gondoltam, én is feldíszítem e termékkel a…..
bodonmaria 2009.06.15 11:13:21
A KŐLEVES


Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény, háborúból hazatérő katona. Ment egyik faluból ki, a másikba be, rongyosan szegény s éhesen. De bizony nem kínálták meg sehol egy falás kenyérrel vagy egy kicsi meleg levesseI. Bekérezett egyik házhoz is, a másik házhoz is. Itt reá uszították a kutyát, ott meg olyan szegénynek tették magukat, hogy semmijük sincs.

Hát így ahogy menegetett, elhatározta magában, hogy meg­álljatok, a következő háznál, legyen az bárkié is, ott én főzök levest. Fel is vett a kapuból egy követ, s bement a legelső házhoz. Éppen egy öregasszonyé volt.

- Jónapot, öreganyám!

- Adjon isten, vitéz uram!

- Hát hogy s mint szolgál az egészsége?

- Szolgál, ahogy szolgál, hát vitéz uramnak hogy szolgál? - Nekem is szolgál valahogy, csak éhes vagyok, ennék vala­mit, ha volna, ha adna szívesen.

- Jaj, lelkem, vitéz uram, adnék én, ha volna. De én is olyan szegény vagyok, mint a templom egere. Semmim sincs, tiszta üres a kamarám, padlásom, mindenem.

- Hát - azt mondja a katona - én nem vagyok annyira sze­gény, nekem van itt a zsebemben, né, egy jókora kő. Ebből én tudnék levest főzni, csak kéne egy üstöcske vagy fazék, amiben megfőzzem.

- Hát azt éppen adhatok, mert fazekam van elég – nyugodott meg az öregasszony –, csak nincs, amit beletegyek.

Na, megmosta a katona a követ szépen, beletette a fazékba. Tüzet rakott az öregasszony. Vizet töltött a katona a kőre, s odatette főni. Egy jó hosszú fakanállal megkevergette.

Leste az öregasszony. A katona még meg is kóstolta.

- Hát jónak jó – csettintett a nyelvével –, de ha egy kicsi só volna benne, akkor még jobb lenne.

- Hozok én sót, van nekem!

Beletette a katona a sót, megkevergeti, s azt mondja:

- Tudja, ha lenne egy kanálka zsírja, akkor aztán igazán jó lenne.

- Van nekem az is, hozok én! – dicsekedett az öregasszony.

Hozott egy kanál zsírt, azt is beleeresztették oda a fazékba.

Kevergeti a katona, kóstolja, lesi az öregasszonyt. Azt mondja megint a katona:

- Hát tudja-e, szoktam én kőleveskét főzni, de abban még kolbász is volt. Hogy az milyen jóízű!

- Van nekem kolbászom is – ajánlotta az öregasszony –, hozok én egy darabot a kamarából.

- Hozzon akkor két darabot, öreganyám, nekem is kell egy darab s magának is – szólt utána a katona.

- Hozok, hozok! – Hozott az öregasszony két darab kolbászt. A katona beleeresztette azt is a fazékba. Kevergeti, kóstolja. – Tudja-e, ha van egypár szem pityókája, krumplija, azt meghántanánk, s ide beleaprítanánk, s még ha zöldségje is volna, az megadná a módját egészen.

- Van nekem az is – húzta ki magát büszkén az öreg­asszony–, hozok én azt is.

Hamar hozott egy kis sárgarépát, petrezselymet, pityókát, megtisztították s beletették a levesbe. Kevergeti a katona, ízleli, s odanyújtja a kanalat az öregasszonynak.

- Kóstolja csak meg, most be jó!

Megkóstolja az öregasszony, s igen nyalja a szája szélét.

- Jaj, hát sohase hittem volna, hogy a kőből ilyen jó levest lehessen főzni.

Még hagyták egy kicsit rotyogni, aztán megszólalt megint a katona:

- Egypár szem rizskása is jó lenne, de ugye, az nincsen?

- Van nekem az is – tüsténkedett az öregasszony.

Hamar még egypár szem rizst is beleszórtak, sakkor megsi­mította elégedetten a hasát a katona.

- Ez most már éppen olyan, amilyenre én szoktam .főzni!

Megvárták, hogy megfőjön. Kitöltött a katona egy nagy tányér­ral magának s eggyel az öregasszonynak, s jóízűen bekanalazták. Az öregasszony nem győzött csodálkozni, hogy lehet kőből ilyen jó levest főzni. Mikor aztán jóllaktak, odafordult a katonához.

- Mondja, vitéz uram, nem adná el ezt a követ? Sokszor az sincs, amit főz­zek, s ebből én milyen jólevest tudnék kotyvasztani.

- Dehogynem! - vágta rá rögtön a katona. Elmoso­lyodott a bajusza alatt. ­Száz forintért bizony oda­adom.

Az öregasszony hamar odaadta a száz forintot, s a levesből, ami megmaradt kő, egy tiszta törlőruhába belegöngyölte, s félretette, hogy neki legyen, mikor le­vest akar főzni.

A katona a száz forinttal a zsebében nagy gyorsan el­búcsúzott, nehogy az öreg­asszony meggondolja ma­gát, s visszakérje. Most, hogy jóllakott, s volt száz forint ja, vígan rótta az utat estig, amíg nem talált me­gint egy másik öregasszonyt, aki nem tudta, hogy kell főzni a kőlevest. Ott aztán újból jóllakott. Hogy mi­lyen levest tudott főzni a szegény öregasszony abból a kőből, azt én nem tudom. Ezt a mesét Kalári néni mondta el nekem. Lehet, hogy ők próbálták, mikor még szegények voltak Bu­kovinába

 Ilyen leveleket nem szoktunk közölni. Most is gondolkodtam rajta, de ha egy pici esélye is van annak, hogy ez igaz, akkor a blogon a helye. Nem egy tipikus szerelmi történetet szeretnék megosztani veletek, hanem egy búcsú történetét. A legfájdalmasabb búcsút. Megosztom veletek…..
bodonmaria 2009.06.11 15:43:12
@Frigyesur: Tiszteletben tartom véleményedet!
Minden tekintetben, de nem értek Veled egyet! De a szakítós szövegben igen!
bodonmaria 2009.06.11 15:44:50
@United KingKong: Nagyon jó az írásod!!
bodonmaria 2009.06.11 15:48:17
@Frigyesur: Olyan aranyos, hogy így lázadozol minden ellen.
-férfiak
-egyház
Akkor most mi lesz Veled??
Egyik sem??
Az nem jó, hidd el.
Nekünk nőknek szükségünk van ezekre a férfinemű lényekre.
Van egy egyház, ami azt mondja: "Csak olyan társat válassz magadnak, aki betartja a mi egyházunk NŐKRE kivetített szabályait".
Nem mondom, melyik ez. Valaki talán kitalálja.

Na megyk. Legyen jó napotok!
I gave you all my loveBut you were playing games, girlI gave you all my loveBut all you caused was painHalihó gyerkőcök! DJ /rupture legújabb, kiakasztóan jó mixcédéjén hallottam ezt a dalt, és arra gondoltam, itt az ideje újra beizzítani ezt a cikksorozatot. A szöveg annyi, amennyit…..