Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tommm

167 bejegyzést írt és 638 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lakás képek, kiadásra előkészített állapot (JELENLEGI):  https://photos.app.goo.gl/SYLZBSBdKLmJsuwaA Lakás képek beköltözve, napfényes (korábbi): https://photos.app.goo.gl/japy75FI3EC9BrCn2 Lakás videós bejárás (költözött állapot, korábbi): https://www.youtube.com/watch?v=s8vvpnM1YFE&t..
Az autóiparban manapság felfedezhető egyenarcúság sajnos Csehországba is betette a lábát, és a kreativitást itt is feláldozták a környezetvédelmi normák és a légellenállási együtthatók oltárán. A laikus szemek elég könnyen és gyakran tévesztik össze az autót az aktuális Superb-bel, de érdekes módon…..
tommm 2020.09.04 14:03:06
Nos, az elmúlt napokban írtam néhány elemző megjegyzést az utóbbi két hónap választási kampányáról, s mivel elsősorban a "mindenki söpörjön először a maga portája előtt" elvét tartottam szem előtt, megkockáztattam néhány kritikai megjegyzést is, beleértve a saját "munkásságomat" is. Több mint…..
Szavazat van nálam és nem félek használni. (Földes Péter)  Tegnap Fekete-Győr András (Momentum) az általa megrendelt Medián kutatás után visszalépetta V. Naszályi Márta (MSZP-Párbeszéd) javára. Korábban ugyanitt Juhász Péter (Együtt) lépett vissza, mondván sok az ellenzéki jelölt, így nincs esély…..
Kedves, rendpárti polgármester úr, akkor ahogy azt előző lecke végén ígértem, folytatnám is a korrepetálást. Téma még mindig az ismeretlen Corvin-Szigony negyed – ahol mi élünk. Nos tehát: az eső ugyan elmosta a kosz és por egy részét, azonban problémát nem oldotta meg. A napokban készült fotók…..
És akkor most még egy "jó hír" a Tömő utca és a Leonardo utca környékéről: a napokban került a kezembe a "Budapest VIII. Leonardo da Vinci utca 50. szám alatti, 36265 hrsz. alatti ingatlan építési engedélyezési eljárásának határozata." (A teleken egy 2009-ben még álló, mára már lebontott földszintes…..
Jövő hét csütörtökön, Józsefváros képviselő-testületének következő ülésén születik meg a végleges döntés a Szigony utca átnevezése ügyében - mi a döntésig folytatjuk/folytattuk a tiltakozó aláírások gyűjtését. A tegnapi zord időjárás után ma szerencsére szépen sütött a nap, holnap (szombaton) ismét…..
Mátai András Az utazáshoz kapcsolható nagy hármas szolgáltatási körből – repülőjegy, szállás és autóbérlés - biztosan az autóbérlés az, ahol az utazók a legkevesebb használható tapasztalattal rendelkeznek, ahol a legtöbb buktatóval találkozhatnak, és amivel kapcsolatban az embert a…..
tommm 2016.01.25 08:24:59
Nem vagyok top kommenter, viszont tapasztalt autóbérlő és a post szépen összeszed dolgokat, de van benne pár félinformáció.

1, Ha az ember nem akar a minden hájjal megkent, trükkös helyi bérlős hiénák zsákmányai közé esni, feltétlenül foglaljon előre autót. A nagy cégek sokkal drágábbak ha "walk in guest"-ként mész be, az ügyeskedő kicsikkel meg jobb vigyázni, mert számtalan módját ismerik annak, hogy jobban megkopasszanak.

2, Nincs minden reptéren reptéri illeték, de tény hogy sok helyen van. Az összeg nagysága viszont nekem sosem volt több mint pár ezer HUF, nem gondolom hogy ennyiért bárkinek megérné feláldozni a kényelmet, időt.

6, Az EU-n belül valóban nem kell nemzetközi jogsi, meg egy csomó más helyen sem. Viszont az állítás, hogy mindenütt elfogadják a plasztik kártyát, nem igaz. Lehet h rendelkezések szintjén működnie kéne kártyával, de már többször kellett villantanom ázsiában nemzetközit. Főleg akkor, amikor az adott személy (bérlős agent, rendőr...stb) nem tud semmit MO-ról, még azt sem hogy létezik. Ilyenkor automatikusan a nemzetközi jogsit kéri, ami elég nevetséges külcsínnel jön, de szabvány formátum és így be tudják azonosítani. Európán kívüli útra erősen ajánlom a nemzetközi jogsit.

7, Néhány éve valóban megjelent 1-2 kirendeltség ahol nem kötelező már a dombornyomott kártya, viszont ezekre nincs szabályszerűség és a legtöbb helyen még mindig kötelező, hogy a számok kitüremkedjenek a lapról. (Nekem konkrétan még a legeslegeslő autóbérlésem úszott el ezen még régebben :))

9, Létezik, de nagyon ritka a fix km limit, legalábbis a nagy cégeknél.

10+1: A benzintrükk a bérlős cégek mai napig tartó legaljasabb módszere :D Számtalan válfaja ismert:
- Teli tankkal kapod, de 2km után már leesik a mutató, persze neked teli tankkal kell visszadnod
- Kb félig van a tank és bár mondják hogy ugyanígy hozd vissza, nyilván nem mered annyira kisakkozni
-Tele tankkal adják, de a szerződésben van, hogy üresen kell visszahozni, amit aztán majd a saját benzinárukon tankolnak újra.
...stb

Ezek a trükkök jelenleg sztem kivédhetetlenek, úgy mondanám hogy a bérlés járulékos vesztesége az a plusz benya.
Az Ikonnal már találkoztunk korábban Debrecenben, de ne tévesszen meg senkit, most nem erről van szó. Ezért az Ikonért most csak a Dohány utcáig kell mennünk, konkrétan a Buffalo'sba, mert a jelek szerint az már bezárt, és ez van a helyén. A bisztró dizájnügyileg elég jól…..
Emlékeztek még a tócsniburgerre, amit az Opusban csináltam? Nos, ha megtetszett, most három héten keresztül ti is kipróbálhatjátok, mivel az étterem felvette a szendvicset a kínálatába, nekem pedig ezzel megindult a mennybemenetelem, Burger blogger ilyen ismert még nem volt. Pár…..
tommm 2013.09.26 13:23:13
@speed: Aham, értem. Utánaolvasok kicsit. Azt megkérdezhetem még, hogy miért nem forró/meleg olajba teszitek a húst? Biztosan van e mögött is valamilyen trükk, érdekelne.
Kéne tartanotok valamelyik hellyel összefogva ilyen burgerkészítős estét kis csoportoknak, mindenki nyerne rajta. Workshop jelleggel mehetne, mindenki magának készítené és elsajátítaná a nagyok egy-két ügyes húzását :)
Hámori banán sör - Gyertyános serfőzde Kimondottan rendezvényekre készített elegáns, szalmasárga színű, banán hozzáadásával készített zamatos, enyhén gyümölcsös illatú specialitás. Alkohol: 5,5 %...
Húsimádó A gasztro-blogról 2013.05.09 08:56:43
Most nem receptet írok, csak van bennem valami, ami kikívánkozik. Nos én vagy 3 hete gyerekeim legnagyobb megrökönyödésére elindítottam egy blogot, csak úgy magamnak. Nem egóból, hanem hogy egy kicsit kipróbáljam, hogy milyen leírni azt, amit a konyhában vagy egy pohár bor…..
tommm 2013.05.09 11:21:29
Suelto mama egy olyan idős hölgy, aki odalopakodik mögéd, amikor ebédelsz, és ha nem etted meg a borsót, egy nagyot ráhúz a fejedre a fakanállal, desszertről pedig ne is álmodj. A mamával jóban van Chuck és Fuck (mernének is másképp tenni), valamint a faldekorálók titkos…..
. Augusztus végén Erdélyben jártunk, felfedezni a Székelyföld megannyi kincsét. Így nem maradhatott ki a Tusnádfürdőhöz közeli Szent-Anna tó sem. A tó egy vulkáni kráterben található, amit dús fenyves ölel körbe. Nem csak a mítoszi Ábel imádta az ilyen zegzugos rengeteget,…..
tommm 2011.10.05 07:58:15
:'(
tommm 2012.02.05 10:54:14
Lost and Found Munkakörülmények 2011.12.08 14:53:00
- 1 desktop - 2 monitor - 1 vonalas telefon - 2 mobiltelefon - 1 tablet Kolléga "dolgozik". ..
Monty blogja FILM: Fegyvernepper 2011.10.10 00:55:00
„Azt hiszem, Lenin nem egészen erre gondolt, mikor a vagyon újrafelosztásáról beszélt…” Nem könnyű a dolga annak, aki egyszerre akar erkölcsileg tanulságos, ugyanakkor elejétől a végéig szórakoztató filmet készíteni. Mivel azonban a világ tele van abszurd és…..
tommm 2011.10.10 08:57:06
tommm 2011.09.24 11:02:26
tommm 2011.09.29 16:34:40
    A leesettegykistészta úgy tűnik feléled... köszönhető ez az elmúlt igen jó nyárnak, annak, hogy mostanság igen szeretem kifejteni a véleményem, és lehetőleg elég őszintén, így az jutott eszembe, hogy folytatni kéne a blogírást, mert tök jó dolog leírni az…..
 2010. szeptembert írunk és a több hónapos csönd után a blog végre (!!!) újra útjának indul. Az ünnepi alkalmat egy gyönyörű és nagyon európai város ihlette meg. A város, ami az Isztambuli dzsámi csöpnyi árnyékában megbújva a magyar európai kultúrális fővárosi…..
A legjobb akciós árakat általában nem tudatosan eltervezett marketinghadjáratok tetőpontján tudjuk megfogni, hanem a cégek kétségbeesett kapkodásának, vagy éppen hidegvérrel kiszámított ellentámadásainak árnyékában. Bár Európában (főleg a keleti végeken) annyira nem ismert és látványos a jelenség,…..
tommm 2011.07.09 22:19:21
Mi az a Matrix? A Matrix a QPX ingyenesen használható verziója a készítő ITA Software jóvoltából. Jó, jó, de akkor mi az a QPX? Egy repülőjegy-kereső és értékesítő rendszer, amit az Orbitz-tól a kezdve az ügynökökön keresztül számtalan légitársaságig bezárólag az ipar…..
Nem nagyon értettem miért ugrál összevissza az egész klippben ez az elbaszott operaház fantomja, de ameddig bírtam nézni, addig egész szórakoztató volt!..
tommm 2011.02.22 18:15:23
SkiJAM Folytatódik a síkaland 2011.02.02 09:36:42
Az időjárás eddig viszonylag kegyes volt hozzánk, és az előrejelzések szerint a következő napokban túlnyomórészt napsütéses időnk lesz. A völgyekben olykor kifejezetten melegünk van, míg a csúcsok közelében a szél néha elég kellemetlenül fúj.  Az első fotózási…..
A vadon szava Medveszély! 2010.11.17 07:29:00
Nem csak távoli, egzotikus helyeken, már akár a Kárpátokban is találkozhatunk egy túra során medvékkel. Hasznos tudni, ilyen esetben mennyire vagyunk veszélyben, vagy mi is a megfelelő viselkedés. Sajnos magyar nyelvű irodalmat nem sikerült fellelni a témában egyelőre, így most…..
tommm 2011.02.02 14:49:45