Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jókaja

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Földszint Strand helyett gomba 2010.10.06 09:02:00
 Minden rosszban van valami jó: az esős nyár miatt kevesebbszer jutottunk el a strandra – viszont kevés olyan év adódik, amikor a mostanihoz hasonló gazdagságban teremnek a gombák az erdőben. Ha valaki szeretné megismerni a lakóhelyén, vagy kedvenc kirándulóhelyén termő…..
   Egyedül voltam otthon, valami vacsoraféle után kotorásztam a hűtőben, de mindössze egy kacsamell árválkodott a polcon... Itt az ideje egy kis kísérletezgetésnek, „megszúvidálom” azt a kacsamellet! A sous-vide (ejtsd: szúvid) eljárás nem más jelent mint…..
 Mindenki kuktában nyomatja. Nekem nincs.Kukta nélkül hogyan (és meddig) párolom a marhahúst?        Olyanokhoz, mint a vadasmaraha. Meg mint az Esterházy.Kedvenc rajzfilmhősök innen: http://epguides.com/CowandChicken/cast.jpg..
Vendégposzt Kermittől A Tere Fere keksz családjába tartozó Zamat keksz ára szerintem az akkori viszonyokhoz képest elég drágának számított. Doboza alján itt is az elengedhetetlen zsiráfos képpel. Mi 1983-tól (gyártási idő) diákat tartottunk, tartunk benne. A keksz…..
Az Arbat egy nagyszerű orosz ételkülönlegességeket árusító mini üzletlánc. Nagyszerűsége a választékán kívül, abban rejlik, hogy mikor betesszük a lábunkat a boltba, olyan érzés fog el bennünket, hogy egy kicsit visszalépünk a múltba. A polcokon sorakozó termékek nagy…..
 Régebben furán néztek rám a hipermarketek zöldséges standján, amikor a friss újkrumpli közül válogattam ki a legapróbbakat. Most azonban találtam már direkt hálós kicsi szemű mogyoró krumplit. Hozzávalók:1 kg pici kerek újburgonyaolajrozmaring, kakukkfű (és amilyen…..
Gastronomica Szír élelmiszerbolt 2010.04.30 10:40:00
Buda frekventált részén, a Karinthy Frigyes úton található a sokak számár jól ismert szír élelmiszerbolt. Kis alapterületen óriási választékkal várja a közel kelet ízeinek szerelmeseit. Az áruk nagy részben Szíriából, kisebb részben Libanonból és Törökországból…..
retro gastro Kolbászkrém 2010.04.27 06:09:00
A kolbászkrém a '80-as évek elején jelent meg Technokol Rapid-os tubusos kiszerelésben. A tubus sötét rószaszín/bordó színei természetesen eltértek a Technokolétól, de ennek ellenére többször is előfordult, hogy a konyhából édesapám rámolta el a szerelő dobozába a Technokol…..