Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fullánkhegyező

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor megjön a tavasz, és megjönnek a zöldségek, akkor nem kell túlbonyolítani a tésztákat. Alapanyag, plusz szószanyag, aztán bele a tészta. Így futottam neki a medvehagymás tésztának is.Végre egyszer eljutottam a Mom park ökopiacára, és sok egyéb mellett beszereztem egy…..
A Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettesét eképpen vezeti föl ez a kedves társasági színes kiadvány, mint a TOP 100 ügyvéd egyikét: "Nehéz volt annak idején bekerülni, de Dr. Bérczes Róbert márciusban lesz negyven éve, hogy a pályán van." Annyira nehéz talán…..
fullánkhegyező 2011.03.02 17:48:20
@Goompah:
Sporoni1 van az igazsághoz közel.Én is kíváncsían olvastam végig a listát ,hátha találok ismerős nevet.
Találtam.Annak idején egy vállati igazgató úgynevezett személyi titkára vagy inkább parádés kocsisa volt itt a kisvárosban ahol lakom.Most már érthető hogy lehetett semmi végzettséggel nyílvános semmittevő a gyárban.Ettől csak megnyugodtam és nem követelem a fejét.Már a 90-es években nyílvánpsságra kellett volna hozni mindent és akkor egyesek nem tudnának zsarolni ketteseket.
Egyébként igazad van abban,aki a tornaórán már dobott kislabdával,az álljon a sor végére!
Ezt egy valamikori városi párttitkár mondta mikor megkérdeztem ,indul-e az önkormányzati választásokon.
MAL Október 4-én átszakadt az ajkai (kolontári) vörösiszap-tározó 10. kazettájának északnyugati sarka. A következmények ismertek, az okokról majd legközelebb. Szóval, nagy volt a baj. "A teljes kárfelszámolás meghaladhatja a tízmilliárd forintot" — nyilatkozta még aznap…..
fullánkhegyező 2011.01.26 12:05:04
@Pásztörperc:

"a gipsz mégis leviszi a pH-t, ha van a levegőben széndioxid. Nem tudjuk, hogyan és miért csinálja."
Végre találkoztam egy véleménnyel,valószínű igazi profitóll,ami megnyugtat,nem egyedül vagyok aki nem tudja.

Nem vagyok vegyész ,csak láttam már kémiatanárt.Valami rémlik a reakcioóegyenletekről ,meg oxidációs számokról.
Szerény,laikusnak mondható ismereteimmel próbáltam leírni a gipsz ,( azt hiszem kalciumszulfát) éa nátriumhidroxidból mi lesz ha összekutyulják.
Nem oldottam meg a feladatot.

Amúgy kíváncsi lennék,mi igaz a pletykákból,hogy a gátépítés és egyéb szállítási munkákat egy veszprémi cég kapta.Gépkocsivezetőket részben helyben szerződtettek és a nagy szállító teherautók fordulóját napi 5 fordulóban mesterségesen korlátozták,hogy tovább tartson a "kánaán".
Mi igaz abból,hogy több kamionnyi segélyként kapott iparcikk eltünt?
Persze tudom: a rendőrség feljelentés hiányában is nyomozást kezdett.
Mielőtt Veronika pestizése miatt elindulna a flamewar, azért érdemes elolvasni a történetet. Olvasónk a Pólus parkolójában talált egy frissen elvesztett kocsikulcsot, amivel vesztére a biztonsági őrhöz fordult. Vesztére, mert a végére rájöttek, hogy milyen ördögi tervet…..
Érd Magyarország legnagyobb faluja, több mint hatvan ezren laknak benne, 1978 óta város, de még mindig falu. Egyetlen városi háza sincsen, csak kertes házak, autódiagnosztikák és meredek földutak és iszonyú durva kátyúk. Én is egy családi házat kerestem, meg is találtam,…..
fullánkhegyező 2010.10.18 14:07:08
@Neménvótam:
A 90-es években sokan belevágtak ennél komolyabb berendezésekkel ,de még mindig garázs méretekben sört főzni.
Rövid időn belül nem jöttek ki aköltségekből ,elkezdték kispórolni a nem olcsó alapanyagokat,a költséges kovaföldes utószűrést ,amiről itt nem volt szó.
Az utószűréstől lesz sör aranylóan csillogó,nélküle bizony az élesztőszemcsék ott lebegnek.
Azért nem kell bántani a szerzőt mert nem is SALGÓ ,meg nem is kondér ,mert a laikusoknak felkeltette a fantáziáját az írás.
Persze ilyen házi kócerájban nem lehet minden szabályt betartani.
A mosógépszivattyús képen is vigyorog a halál ha a villamos "szerelést" nézzük.
De sebaj a végeredmény biztos finom.
A részleteket meg senki nem fogja elárulni.pl az élesztő az poralalkú ,naná,hogy poralakú ,de milyen élesztő?
fullánkhegyező 2010.10.18 14:39:28
@szanisz:
Persze,nem tragédia ,sőt ha van egy kis zavaros akármilyen lé a 45 fokos melegben,1 nap szomjazás után ,senki nem nézi mi úszkál a sörben.
A kovaföldes szűrés nagyon lassú folyamat ,amivel a pézforgalmat le lehet lassítani.A házi sörfőzdék ,helyhiány miatt nem nagyon engedhetik meg maguknak hogy az első 100 liter sör 25-30 nap után kerüljön forgalomba.
Még az utóerjesztésről sem írtak itt túl részletesen, pedig ott kapja meg a sör a széndioxid tartalmát .
Aztán ha tovább akrja tárolni akkor pasztőrözésről sem lehet lemondani.ami további pénz és idő.
Magam is jónéhány sörpasztőr berendezést csináltam kis sörfőzdéknek.
Ás jónéhány azóta befejezte a sörfőzést.
(No nem azért mert én csináltam a pasztőrt.)
fullánkhegyező 2010.10.18 15:40:02
@civ:
Na igen .erre is igaz: nem olyan nagy ,kicsit savanyú de a mienk.
A lényeg, igazi finom sört olcsón,ma nem lehet előállítani.
Ha jó sört akarok inni ,kisvárosban nem is tudom mit kéne keresni ,mert nem találok.Régebben még a piros címkés HOLSTEIN volt nálam a nyerő ,de ma nincs jó sör a boltban sem.
Amit elmondok az valós: ismerősöm isten háta mögötti kis településen, megélhetés nyema. Munkaügyi Központban elsírta, hogy nem tud munkát találni, mert nincs, ellenben jól tud varrni és van is érdeklődés, de nem tudná kitermelni a járulékokat. A hivatalos válasz: akkor…..
fullánkhegyező 2010.10.17 12:25:11
Csengett a telefonom.
A vonal másik oldalán egy valamikori munkatársam,nagyképűebben beosztottam,ma kisvállakozó-.
" Lenne egy sürgős munka, nem találok rá megfelelő embert,jól ismerem a munkádat,kisegíthetnél!"
Elmentem hozzá ,megmondtam óránként mennyiért lennék hajlandó dolgozni.Először nem kapott levegőt,de röviden megmagyaráztam:
Nézd Pisti több mint 46 évig dolgoztam és szinte mindenhol szívesen vették és ha volt eszük ,kihasználták a szaktudásom .
Villamos tervezési és megvalósítási munkáim voltak.Ehhez képest megalázó fizetésem volt.Az utolsó aktív munkanapomon a bruttó órabérem 500 Ft!!
Most hogy nyugdíjas lettem és valakinek eszébe jutottam az nagyon megtisztelő és jól esik ,de most erre a pár évre ami nekem vissza van én akarom megmondani mennyi a bérem.
Elfogadta az érveimet és a neki szokatlan bért kifizette ( zsebből).Nagyon meg volt elégedve a munkámmal,később is szólt, ha magszorult "humán erőforrásból."
Egyszer egy kisebb,30-35 órás munkánál azt mondja: " nem tudom kitermelni ezt a bért amit kérsz csak kevesebbet tudnék fizetni."
Pisti ,semmi probléma ,régóta ismerlek.
Nem mintha nem lenne helye a pénznek,de én munkaszeretből dolgoztam nálad,fogadd el tőlem ezt a munkát haveri alapon ,teljesen ingyen!
Kis gondolkodás ,némi szégyenérzet után kifizette a kialkudott pénzt.
Valami miatt még így is megérte neki a "drága" bérköltség.
Elvettem a munkalehetőséget valakitől? Nem hiszem.
A precizitást követelő munkához a mai tanult,aktív szakemberek közül nem talált senkit a vállakozó barátom.
Adócsaló lettem? Attól függ honnan nézzük.
46 és fél évig megaláztak és a hátamon törtettek előre a főnök és a párttitkár rokonai.
Most kis elégtételt érzek, mert látom a hatást amikor én mondom meg mennyi az annyi, és nem azt mondják ,el el lehet menni máshová ha nem tetszik.
Hallom a híreket is ,hogy Magyarországon nemcsak 500 forintos órabérek vannak,hanem többszáz ezer ,sőt több milliós fizetések is léteznek.
Valahogy nincs lelkiismeretfurdalásom.
Jókat röhögök a masszázsblogon, főleg a kommenteken. Soha nem akartam itt megszólalni mert minek, de valami eszembe jutott, hátha fontos.Tegnap voltam egy masszázsinfós csajszinál.Nekem fontos hogy akihez elmegyek, az tudjon masszírozni, de az sem utolsó, hogy néz ki.Ne legyen szép…..
fullánkhegyező 2010.06.12 17:40:58
@kvadrillio:

A lényeget Te is kiszagoltad.

Ezek újabb őrületek.Hónaljkutya,meg büdi,meg undi.
Egyesek sőt már többség undoridik a saját testétől,mert az nem jó úgy ahogy megszületett.Szőrteleníteni kell már a 12 éves lányok lábaszárát,később ki kell tömni szilikonnal itt, ott.

Még nem jöttek rá ,hogy kellene kicsempéztetni a nyákás,szaros belső részeiket.
Levélírónk egy kellemetlen munkahelyi eset kapcsán gondolkodott el azon, hogy az iskolai dolgozók mentalitása megállná-e a helyét, más, profitorientált munkahelyen? Véleménye szerint a tanárok mindenből presztizskérdést csinálnak és személyes ügyként kezelik a munka kapcsán…..
Az iskolai lopásokkal szemben mindenki tehetetlen, a diákok szétszórtak és nem vigyáznak az értékeikre, a portás gyakran tehetetlen, a tanárnak pedig se ideje, se eszköze megoldani ezeket a kellemetlen helyzeteket. Jó ötletnek tűnt az Iskola Rendőre kezdeményezés, de ahogy…..
fullánkhegyező 2010.02.25 11:59:22
@pcr: "utcai fülkéből volt kénytelen felhívni az édesanyját "

Erről beszéltem.Ha valami rendkívüli történik van megoldás.
Persze elképzelem mikor az anyuka 60 km -re dolgozik és a szalag mellett megszólal a telefonja,a törött lábú gyereke elharapott nyelvvel próbálja magyarázni." Anya! nincs nagy gáz,majd hívjál vissza mert én lemerülök!"
Egy 28-35 fős osztályban minden gyereknél ott kell lenni egy 20-80 ezer forintos kütyünek?
Hátha eltörik ma kezem,Meg különben is a WC-ben nem tudom lefényképezni hogy nőtt tegnap óta a mellem mert az IWIWrw fel kéne már tenni valamit a tegnapi már olyan uncsi ,meg gáz.
Ja meg a yutub-ra is kéne már egy kis kissebségi bunyót felnyomni.
fullánkhegyező 2010.02.25 12:13:46
@pcr: "sajnos nem sikerült kirúgatni a tanerőt"

Kíváncsi lennék Te mit és hol vagy valamilyen "...erő"
A stílus kisértetiesen hasonlít egy régi világ
mindenhovaelérakezemjólvigyázz káderszövegére.
Abban egyetértünk,hogy mint minden terület a pedagógus pályán sem a legrátermetebbek vannak.
De egy felelős szülőnek az lenne dolga,hogy gyermekét a lehető legjobb iskolába elhelyezze,vagy átheyezze.A tanárt "kirugatni" talán nem a szülők dolga.
Összecsaptak a felek a Jobbikon belül: most szabad-e Budaházy Györgyöt megmenteni a börtöntől azzal, hogy elindítják képviselőjelöltként, avagy sem. Ugyanis ha indítják mentelmi jogot kap, ami lefordítva azt jelenti, hogy Budaházy-t olyan ezüstösen csillogó védőburok óvja…..
fullánkhegyező 2010.02.03 17:15:17
@gauche caviar:
Szerinted nem ment tönkre semmi?
Még az életszínvonal is nőtt szerinted?
Naja persze nem tudom hol élsz,még igazad is lehet.Lehet hogy ,hogy Rózsadombon,vagy közelében.
Talán van megbízható közbiztonság?Talán még hiteles ,példaértékű oktatás is?Van megbízható,következetes joggyakorlat?
Amit én akartam jelezni hozzászólásomban csak annyi,hogy most nem egy párt létezik bárhogy szeretnék ezt sokan,(akárhogy is hívják a pártot)
Most van egy párt aki kopogtat,ahogy mondja magáról rendet akar,és ezt majd a választók eldöntik ,ha elhisszük,hogy a választásokon minden tiszta lapokkal megy.
A veszély abban van,hogy a csőcselék mindig oda somfordál ahol lehet fröcsögni.
Idén úgylátszik egyelőre csak a hölgyolvasóink éreznek késztetést a masszázskalandjaik megírására. Isten éltesse őket! :-)   Szia! Olvasója vagyok blogodnak, és a hétvégén velem is megesett egy kis történet, ami talán elég vicces és tanulságos arra nézve, hogy…..
A tanárok gyakran élnek a verbális agresszió eszközével, ami különösen akkor okoz nagy kárt, ha egy védtelen, visszahúzódó lány lesz a céltáblája a mindennapi szekálásnak. Levélírónk lányát az irodalom tanárnő fogta ki magának, aki nem éppen irodalmi stílusban beszél a…..
fullánkhegyező 2009.12.15 10:24:22
@Hozzá Szóló:
Minden szavaddal egyetértek.Ha kimegyek az utcára,vagy boltba csak (szinte csak)csupa egyforma "öltözékű"valószínű az emberi fajhoz tartozó nőivarú egyedeket látni.
Feszes nadrág,amihez kevés volt az anyag,a farpofáknál abbamaradt.Ettől a vonaltól a köldök felett5-10 cm csak úgy maradt ahogy megszületett,azután mindenkin egyforma csukjás dzsseki.
Az iskolákban ugyanez van.Sajnos a ma a szakiskoláknak nincs semmi tekintélye,mert a rosta elv szerint a "maradék" megy oda.Minden tisztelet azoknak ,akik a szerényebb anyigi lehetőségeik miatt tudják ezt az iskolafajtát választani.Minden tisztelet mindenkinek,aki bár megtehetné de jó szakember akar lenni.A szakiskolákban a helye,de ott együtt van mindenféle "maradvánnyal ,akikből szakember soha nem lesz.
Ja és minden tiszteletem apedagógusoké akik vállaják a munkát az ilyen iskolákban.
A posztoló meg ne azon törje a fejét hogyan húzkodja meg a haját annak a tanárnak,aki a hülye gyerekével helyette foglalkozik!
fullánkhegyező 2009.12.15 10:38:17
@Zelefánt:
"Csakhogy ezek a mi generációnk gyerekei, és hogy ilyenek lettek, abban elvitathatatlan a mi felelősségünk is...azt hiszem. "

"a pofámba baszta "
"a picsát pedig eltanácsolták."
" gimnáziumban kellett vizsgáznunk valami szarságból."

Abban a bizonyos gimnáziumban csak a rajzórán nem figyeltél?MOst ,hogy nem lát senki muszáj ilyen alpári stílusban kommentelni?
Ez a modor vajon melyik generáció felelőssége?
fullánkhegyező 2009.12.15 13:30:09
@Zelefánt:
"Alapjában véve" tulajdonképpen "bepötyögted a frappánsat"
Nem kötekedni akartan de olyan zavaró ,ha valaki egyébként értelmes dolgokat ír és fröcsög a szájából (billentyűzetéből)a trágár szöveg.Teljesen felesleges,hiszen érthető,a témához illő kommentet leírja.
Szóval csak védjük meg a gyengéket!
Bocsánat Mindenkitől, hogy csak ilyen későn kerül ki az új poszt, de tegnap születésnapot ünnepeltem és kissé elengedtem magamat :)   Despota Ne feledjétek, ma kezdődik a Munkahelyi Terror adománygyűjtő akciója a rászoruló gyermekek részére. Kattints ide!…..
fullánkhegyező 2009.11.30 13:50:22
@manyuska:
Saját tapasztalatomból tudom,bemenni a főnökhöz,elétárni titkosszolg.eszközökkel tákolt bizonyítékokat nem mindig célravezető,pláne ha főnök is üresfejü,újgazdag,aligérettségizett,tahó.
A mási gyakori est,pláne női munkahelyeken mindig (szinte mindig) van néhány "dolgozó" aki előnyöket akar magának.és mindenkit letarolva,de de sutyiban súg a főnöknek a munkatrületi hangulatról illetve mennyire bántják a kisfiát.
Szóval az lenne a legjobb aki a jövő héten is dolgozni akar ne vegye észre még egy mosoly erejéig sem a kisherceg tahóságát.
Azt nyilatkozza egy budapesti sportklub és lőtér főnöke, hogy nálunk van Európa egyik legszigorúbb fegyvertartási torvénye. Ezt mondja, s közben nem esik rá az egész plafon, s nem szakad le a képe. Milyen szigorúság az, ahol olyan ember lehet lövész-sportoló, ráadásul kaphat a…..
fullánkhegyező 2009.11.28 18:29:59
@bzsolt8:
Egyetértek veled.
pont ezt mondom én is nem a sprtlövőket kell cseszegetni.
Ez az átkosban ks így volt,ha valaki egy kis faluban ( akkor így mondták MHSZ -nél valami hülyeséget csinált a mezei kispuskával a milliószámra osztogatott 5,6 os lőszerével,másnap az egész országabn megjelentek a helyi rendőrség igazgatásrendészetétől.
Hát nekem ez nem hiányzott attól függetlenül ,hogy a klubomnál mindig rend volt és fegyelem.
Na igen egy kicsit azért tudom ám mi az a szituációs lövészgyakorlat,De nyílván neked fontos volt kihangsúlyozni ,hogy itt valaki más a király.
fullánkhegyező 2009.11.28 18:33:25
@bzsolt8:

Rendben feladom, tanulni fogok.
A tragédiából jól eladható, nézettségnövelő médiaesemény lesz, ez a világ rendje. Mert miközben szörnyülködünk és rémüldözünk, felháborodunk és szemrehányunk, azért legtöbbünket csak áthatja valami morbid kíváncsiság. Ez élteti a bulvárt. És persze jönnek az…..
fullánkhegyező 2009.11.27 18:32:41
@ati27:
Jó olvasni ,hogy van mai tudós aki a rég elfeledett stirling motorral igazi hozzáértőként foglalkozhat.Nagyon irigyellek.
fullánkhegyező 2009.11.27 19:57:35
@phaszfej:
Reménykedj csak ,hogy rend lesz mert a tizmilló lövöldöző remélhetőleg a családod összes maradék tagját veled együtt biztosan és véglegesen semlegesíti.
Na akkor lesz rend.
fullánkhegyező 2009.11.27 20:03:19
@phaszfej:
Na igen az előbb elfelejtettem.A nicked nagyon találó,hogy tudtad ezt előre,hogy ez lesz a legjobb név?
Kérem szépen, hogy a titokminiszter milyen iskolai végzettséggel rendelkezik, ez egy hozzánk hasonló normális jogállamban olyan hétpecsétes titoknak számít, hogy már a kérdés feltevése is súlyos államtitkot sérthet. Mint ahogy kiemelkedően fontos államtitkot képezett annak…..
fullánkhegyező 2009.09.20 08:46:02
@BKV reszelő:
Miután leírtam a saját véleményemet erről az egészről akkor olvastalak el.
Naja ,kb a "diplomásokról" pláne a doktori címekről ,mármint a maiakról ez a véleményem.Azt hallottam ,ha valakinek nincs ideje nem muszáj bejárni előadásokra sem.Némi illetékbélyeg beragasztása után az ecserin hamarabb megkapja,Kb így van ez a kötelező nyelvvizsgákkal is.
fullánkhegyező 2009.09.20 09:45:00
@tatamin:
"ha már itten májerkodol,azt azért illenék tudnod,a hogy a hivatal,rövid i..."
Ennyi volt a tárgyszerű hozzászólásod a poszthoz?
Mert illenék tudnod,ha kéröl helyesírási tanácsokat kapol ám itten.
Biztos azért volt rövid a hozzászólásod mert éppen májerkodol.
A börtönszleng szótár szerint stricit,közérthetően kurvák felügyelőjét jelenti.
comment:com Fábry celebeket aláz 2009.09.18 11:00:00
Fábry Sándor celebeket aláz, mi? Egy óra tömény szívatás, kacagás, porba tiport Rubint Réka, vetélkedőbe oltott Fábry Show, amiben a szabadjára engedett mókamester szétszívatja a tahó magyar celebvilágot, ugye? Nagy francot, Fábry nem szívatott senkit, maximum a nézőket.…..
fullánkhegyező 2009.09.18 16:13:34
@lecsóóó:
Talán Vágó István nem értette miért kell neki leülni műsort vezetni egy ripaccsal.Már ott lehetett látni,hogy csak kínlódás a műsor ,ezért hagyta ott az RTL-t
A Fábry meg csak fogdossa a borostyános alsógatyáját ,néhány német szó ismételgetésével,ezt szoktuk meg tőle,nem tudom ért-e hozzá ,de ez az "okos műsor"biztos nem neki való.
Hunvald nagyon megszívta.Egyik társa, Kardos Péter beismerő vallomást tett az ingatlanpanama -ügyben, zárolják a vagyonát (ideje volt), és most igazán szaftos részletek kerültek napvilágra az életviteléről.Egykori sofőrje kitálalt a Magyar Hírlapnak. Az interjút változtatás…..
Ellenőrző Iskola=bolondokháza 2009.09.15 14:03:00
  Ehhez az elkeseredett hangú levélhez nem fűzünk kommentárt, csak közzétesszük, ahogy kaptuk. Örömmel olvastam az eddig megjelent írásokat, sokukkal egyet is értettem tanárként, vagy szülőként- de a mai nap -ami egy átlagos idióta nap az iskolában-…..
fullánkhegyező 2009.09.15 18:21:41
@Bejgli:

" Amúgy remélem, a levélíró nem nyelvtanoktató - irígy??! isten bizony nem kötekedésből :)
Amúgy nem kötekedésből,de helyesen írta,hogy irigy rövid i-vel.Amúgy tényleg nem kötekedésből,de az istenbizony nem egybeírandó?
Előzmény: Az első műtétHátrahagyván az első beavatkozás helyszínét, útközben nagyjából összeszámoltam, hogy összességében mennyi időt töltöttem várakozással ortopéd sebészemmel folytatott munkakapcsolatunk néhány hónapja folyamán. A rövid kalkulus már közel két…..
fullánkhegyező 2009.09.15 12:49:20
@sorica123:
Persze,hogy nem így gondolta,de az írásból én ezt olvastam ki. Az ő felesége nyílván ahhoz a kedves ápolónőhöz hasonlított,aki a feleségemet ápolta szó szerint éjjel is bement hozzá kérés nélkül.
Nyílván olyanokra gondolt ,akik egy másik alkalommal végignézték,hogy én vittem ki at ágytálat szintén a feleségem betegségénél.
fullánkhegyező 2009.09.15 13:17:41
@kanossza:
Természetes dolog ,hogy ha valaki beteg ,pláne ha nagybeteg a lehetősége szerinti minden szalmaszálat megragad.
Teljes mértékben megértelek és saját családomban történtekben is előfordult csupa jószándékból eredő segítőkész "jókapcsolati "orvosajánlás.( Egy fiatal általam ismeretlen orvos telefonos tanácsára nem fogattuk el,és így jártunk jobban)
Nem is bántani akartalak,csak felhívni a figyelmet egy ici-pici feledésbemerülő fogalomra:szolidaritás.
Tudod ebben az országban nem mindenki tudja értelmezni,és megérteni,hogy "időpontkérések" sokasága után talán eljut egy műtőig,ahol az éppen szolgálatban lévő lehet,hogy nálunk tanult és most végzett idegen országbeli valaki fogja műteni.Mert neki csak ez jutott.
Ezért a véleményemért mondhatnak demagógnak,de attól még lehet igazam.