Regisztráció Blogot indítok
Adatok
poti lala

1 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hetedik élő gálaműsorral folytatódott a kultúrmissziót teljesítő X-Faktor diadalmenete, olyan produkciókkal, amiket a milánói Scala színpadán is bátran be lehetne mutatni, piros kanapéstul, táncosnőstül, mindenestül. Az adás fényét olyan sztárok emelték, mint a popzenét…..
Vajon mi ösztönzi Jehova Tanúit arra, hogy éveken át kitartóan részt vegyenek sokszor fárasztó vallásos tevékenységekben, akkor is, ha semmi örömöt nem találnak bennük? Ha megkérdezzük őket, azt fogják mondani, hogy a szeretet (Isten és embertársaik iránt). Ez részben igaz…..
poti lala 2012.04.09 17:03:27
@reboot: csatlakozom én is, aktuális pillanatfelvétellel: az egyik vén egy mlm cég kisvezetője, már több testvérünkből jó sokat keresett, akiket beszervezett azzal az ígérettel, hogy pár hónap munka és utána már csak a prédikálással lehet foglalkozni, természetesen már senki nincs a cégnél, csak arra kellettek, hogy pénzt tegyenek be, hiszen abból van a jutaléka, megállapodásokat meghazudtol, hogy az nem úgy volt, stb. másik jómadár szintén hasonló munkában dolgozgatott, szintén pénzügyi hazugságon lett kapva, letagadta, hogy megkapta a munkáért a fizetést, amiből a testvérnek fizetni kellett még, úgy bukott le, hogy kerülő úton megszereztük az infot, hogy már régesrég fizettek.. előtte majdnem a tesó ellen indított rágalmazás miatt bíróit.. az volt a szerencse, hogy minden telefonbeszélgetés rögzítve lett, így aztán visszavett picit, de továbbra is vén és osztja az észt a becsületről.

'rejtek szél ellen'.. XD
   Az Emlékünneppel kapcsolatos írásaink..
poti lala 2012.04.03 23:04:14
@bornagain: háthogyisgondolnád?! egy burleszkszerű némajátékkal rámutatva a masinákra... meg hogy hova legyen visszahozva.. a szentszellem remélem nem bocsát le tüzet és égeti le az egészet csütörtök este..
Azért írom le ezeket a dolgokat amik velem történtek mert remélem más így tanul az én hibámból, és nem esik bele abba amibe én.Az „igazságot „úgy 6-7.éve ismertem meg a feleségem által. El is kezdődött az egész tanulmányozás ment minden a normális kerékvágásban,…..
poti lala 2012.02.21 00:05:37
@mjt: szó szerint minden így igaz. Odavoltam az előadásaiért, mindig úgy éreztem, 'ő indított el'. Valamilyen csont és ízület klinikát működtetett Pesten, ha jól tudom, a Margit híd budai oldalán volt a 'rendelője'.
  Nem tudom ki, hogy volt vele, de én a 16 év alatt, amíg Jehova Tanújaként tevékenykedtem, soha nem éreztem azt a boldogságot, amiről az Őrtorony-kiadványok írtak, és amiről a kongresszusokon beszámoltak a „boldog” testvérek. Pedig két évig még általános…..
poti lala 2012.02.19 22:42:16
@sefatias: igen, a társulattól leírva nem látom, de a képviselői aktívak e téren. Lázár János nekem személyesen mondta, többek füle hallatára, amikor említettem, hogy valamilyen könyvet olvasok, és kérdeztük tőle, hogy ő szokott-e olvasni valamit, azt válaszolta, szó szerint, többek előtt: 'minek, ott az ismeret könyv, abban benne van minden'. Erre mit lehet mondani?
poti lala 2012.02.19 22:43:25
@poti lala: Lázár János KÖF volt akkor
                    Sziasztok! Én 1992 óta vagyok Jehova Tanúja. De. Mivel pilóta vagyok és járom a világot és látok sok mindent ezért úgy gondolom, hogy az értelmi képességemet nem szeretném a Királyság Terem kapujában hagyni. Ott…..
poti lala 2012.02.18 18:16:38
@bigpast: ő tényleg 'jó srác', benne megmaradt az EMBER és a bibliai SZERETET, nem arcoskodó embernek ismertem meg
Noha ez egy elég hosszú elkülönülő levél, amelyet hamarosan be fogok nyújtani a helyi vének testületének, gondosan kifejti, hogy miért nem hiszek már abban, hogy ez az egyetlen igazság a földön napjainkban. A levelem nem bizonyos emberekkel szembeni nézeteltérésen vagy egyedi…..
poti lala 2012.02.18 17:40:01
@mjt: nincs hivatalos, az egyedi feladatokra van, osztálynak, csoportnak, de az nem publikus, csak a feladatot végzők tudják és az, akikkel kapcsolatban állnak, vagy privát cím van.
A következő körzetfelvigyázói vallomást egy olvasó osztotta meg hozzászólásában JTinfo blogján a 'Számok és a gyülekezet' című bejegyzéshez: "Amikor írtam a javadalmazásokról, akkor kicsit elnagyoltam az "átlag Tanú" jövedelmi viszonyait és nagyon rosszul…..
autózz! Leszorított a buszsofőr 2011.10.31 09:43:00
Személy szerint nekem sem autósként sem utasként nem szokott gondom lenni a BKV-buszok vezetőivel, ismerek is párat. Nem könnyű a munkájuk, Budapesten autóval is sokszor stresszes közlekedni, hát még ezekkel a járművekkel. Amik már többségükben nagyon el vannak öregedve. Sokszor…..
poti lala 2011.10.31 09:55:04
poti lala 2011.10.31 11:18:39
@Tornado86: Yes! :)
Egyes Újszövetség-fordítások akár egész mondatokban is eltérhetnek egymástól. Melyik változat a pontosabb? Egy konkrét példán keresztül vizsgáljuk meg a kérdést. Az olykor megdöbbentően heves vita kapcsán szó lesz magyar, angol, latin, görög Bibliákról is, és kiderül, ki…..
poti lala 2010.12.29 23:12:26
@$pi$: Barátom, ez volt a nap kommentje. Ha ismernéd, olvasnád a Bibliát, nem írtál volna ilyen okos gondolatot.
A képen látható Alyona Osmanovát -aki szerintem teljesen normálisan, egészségesen néz ki- ugyanis így szerződtette a Ford modellügynökség 'dundi' divíziója, a Ford+.Van pár indulatos mondat a tarsolyomban arról, hogy ha ő már plus size, akkor a normális testtömegindex…..
poti lala 2010.05.15 09:47:30
Pilu Bucikám, drága! 2010.05.08 18:58:00
 Eddig azt hittük, hogy Hajdú Péternél nagyobb parasztot nem szart ki magából a magyar gennymédia, de most erre te rácáfoltál. Jópofa csínytevésnek hiszed berúgva/beszívva beborulni az árokba, és isten látja lelkem teszek is rá magasról, hogy ott murdelsz-e meg, vagy sem,…..
autózz! Százezer forintos hiba 2009.06.24 16:13:00
A kommentek közt gyakran elhangzik a "rendőr persze sehol" - mára már szállóigévé érett - mondat. Sanya pórul járt, mert amikor átcsusszant a piroson, akkor bizony ott voltak mögötte a kékvillogósok. Nagy kérdés, hogy miből tartott volna megelőzni ezt a helyzetet némi…..
Belsőség Levegő a bögyömben 2009.06.03 10:45:00
  Vannak jó ötleteik is, de nálam a Levegõ Munkacsoport elvágta magát. Keressünk már egy normális környezetvédõ szervezetet!  Vélemények az azonos című írásunkról...
poti lala 2009.06.04 00:03:12
Kommentként idézem egy korábbi, Levegő MCS.nek írt levelem:

Tisztelt Levegő Munkacsoport!

Biztosan többen kérdezték már Önöket a ’mesterséges dugók’ kapcsán – azon kívül, hogy mesterséges akadályokkal kívánják lehetetlenné tenni a közlekedést (tudom, erre azt mondják, pláne lehetne közlekedni) és ’elpárologtatni’ az autókat – tehát azon tekintetben mi lenne a javaslatuk, hogy milyen alternatív megoldással lehetne kiváltani az egyéni közlekedés autós formáját.

Nagyon szép ötlet, hogy persze, majd tömegközlekedés és buszsáv.

Meg bicikli és sétálóút.

Tömegközlekedés mégis milyen alternatívát kínál? Koszlott huszonéves buszokat? Ezek ’süvítenének’ kormot okádva a dugóban álló autók mellett? Nem láttak még 280-as, vagy 435-ös fullasztó füstöt hányó tizen-huszonéves buszokat? Vagy a száz darab Volvo lenne a megoldás? Nem veszik észre, hogy a bkv-nek már annyira nincs busza, hogy bérelt Volán járatok pöfögnek szintén ócska ikaruszokkal a Fő utcán is?

És a követési idő?

Én dolgozom Pesten. Üzletember vagyok. Pestet naponta –néha többször is – átszelem. De hány százezren vannak még, akik DOLGOZNAK. Nem, nem passzióból ülnek gépkocsiba, szenvedik végig a lámpákat, ocsmány útburkolatokat, mert szexuális élvezetet találnak benne, hanem a megélhetés miatt.

Vajon milyen alternatíva NEKIK, NEKÜNK a 20-30 percenként közlekedő húgy- és hányásillatú, kéthetente takarított környezetszennyező balkántravel bkv? ERRE van valamilyen javaslatuk?

VAN ÉPÍTŐ JAVASLATUK IS, vagy szellemi műhelyük a rombolás kéjes gyönyörében merül ki?

KÉREK JAVASLATOT, HOGYAN DOLGOZZAK? Hogyan oldjam meg a közlekedésemet agglomerációban lakóként?


Jaa, hogy nem bkv, hanem bicaj. Aha. 15 km-t sajnos nem tudok naponta kétszer megtenni vidékről kerékpárút hiányában, életemet kockáztatva az elsuhanó tehergépjárművek árnyékában, öltönyben, táskámban a napi iratokkal, anyagokkal.


Jaa, hogy nem kéne vidéken lakni.

Ja, bocs.

Tehát azt kérdezem Önöktől, hogy milyen európai, XXI. századi javaslatokkal kilincselnek politikai szövetségeseket keresve?

Építő javaslatokat kérek. P+R parkolók tervei? Új buszbeszerzések tervei? Villamosvonalak tervei? Járatsűrítési javaslatok? Na jó, olcsóbbat: tömegközlekedési jármű tisztasági javaslatok?

Kerékpártároló javaslatok? Bérelhető kerékpárüzem javaslatok?


Nem. Nem fogadom el a ’zárjukleosztasokparaszteltűnik’ hozzáállást. Építő javaslatot várok. Mert az én hozzáállásom is lehet az akkor – vicaverza!- hogy a Levegő Munkacsoport pedig menjen a Bakonyba, ne a budapesti infrastruktúrát használva szennyezze a környezetet, engem.

Ja, hogy ez sértő. Ja, engem meg sért, hogy a mozgásomban kívánnak korlátozni.

Nem, nem szennyezem a levegőt annyira. A mai gépkocsik kevesebb szennyező anyagot bocsátanak ki EGY ÉV ALATT, mint egy fickós ’80-as csuklósikarus egy köre alatt.

Kikérem magamnak, hogy korlátozni kívánnak a mozgásban. Engem vagy másokat.
poti lala 2009.06.04 00:08:24
Tisztelt Levegő Munkacsoport!   Biztosan többen kérdezték már Önöket a ’mesterséges dugók’ kapcsán – azon kívül, hogy mesterséges akadályokkal kívánják lehetetlenné tenni a közlekedést (tudom, erre azt mondják, pláne lehetne közlekedni) és…..