Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pepikebaba (törölt)

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Válogathatnánk a veretes okosságok között, ha az elmúlt napok eseményeit akarnánk összefoglalni. Itt van mindjárt az egy üstben nem lehet két fejet főzni kezdetű azeri közmondás, vagy az a Nap előtt nem marad felhő kezdetű örmény bölcsesség. Mégis, az elmúlt napok…..
pepikebaba (törölt) 2012.09.02 14:30:51
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Csak arról nem beszél senki sem, noha általában a bulvár erre nagyon érzékeny szokott lenni, hogy a baltás gyilkos kifejezetten azért lett katona, mert annak idején Hegyi-Karabahban a szeme láttára kiirtották az egész családját az örmények (mint sok azeriét), és tulajdonképpen bosszút akart állni. Azerbajdzsánban ez köztudott, a per idején is téma volt, ezért kapott súlyosabb büntetést. Meg ez a bosszúszomj is általános, túl friss ez a seb. Nagyjából a szerb háború kegyetlenségeivel azonos szinten ment arrafelé az örmények bevonulása. Nem véletlen, hogy százezrek menekültek el és több tízezer ártatlan civil (nő, öreg, gyerek) halt meg kínzások közepette.
Ez persze semmit nem javít az ügy morális megítélésén. Aki álmában öl, az gyilkos.
Csak hogy az ő rokonait is védtelenül ölték meg, a később Örményországban hősként kitüntetett győztes katonák.
Csak hogy értsük az azeriek reakcióját és lássuk, hogy a másik oldalon is milyen katonai hősök voltak.
Na meg ült 8 évet. Hány magyar állampolgár ül ennél kevesebbet gyilkosságért?
Persze, a diplomáciánk a béka feneke alatt. Még itthon sem képesek megmagyarázni a konfliktus hátterét.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
pepikebaba (törölt) 2012.08.22 17:06:33
@fizetekmegegysort:
A cég csak a munka után fizet, addig a napig, amíg az anya dolgozik. A szülési szabadság idejére fizetésnélküli szabit kell kérvényezni, úgy, ahogy a többi esetben is, más kérdés, hogy erre a gyerek 3 éves koráig nem mondhatnak nemet. Erre az időre az illető státuszára fel lehet venni valakit határozott idejű szerződéssel helyettesítésre. Amint az anyuka visszajön (ezt előre kell jelezni), a helyettes állása megszűnik, illetve akkor dönthet a cég, hogy kiket hogy csoportosít át.
A Tgyás-t, ami az első 165 napra igényelhető azoknak, akik kellő időt dolgoztak előtte, a szülés kiírt napja előtt 30 nappal már el lehet indítani. De legkésőbb a szülés napján automatikusan elindul. Ennek az indulásától a nő szabadságon lévőnek számít, és a cégnek egy fillérébe sem kerül. Innentől vehető fel a helyettes, és innentől minden járandóságát az állam fizeti, amelyik cég nem elég nagy, ott nem is intézik ezt, hanem anyuka intézi maga a Teve utcában vagy a kirendelt kormányablaknál.
A gyedet a 165 nap lejárta utántól lehet ugyanott igényelni, ahol a Tgyást, és a gyerek 2. születésnapjáig jár. Ezt is az állam fizeti.
A gyerek 3 éves koráig már csak az alanyi jogon járó gyes jár, ami elég csekély összeg, és természetesen ezt is az állam fizeti.
Amikor anyuka visszamegy, akkor kap a cégtől pénzt, amikor újra dolgozik és aktuális a következő munkabére. Szabadságból 2 hetet tud jóváíratni, de aki dolgozni akar, az manapság ezzel nem szokott trükközni.
Szóval akkor mibe kerül egy nő terhessége egy cégnek?
Kevés empátiába, figyelembe, némi megértésbe, és egy helyettes betanításába, akik később átcsoportosítással (pl. valaki nyugdíjba megy, felmond, más lesz terhes) nem kárba veszett energia, ha beválik.
Nálunk tökéletesen működik ez is, a távmunka is, a részmunkaidő is, a kettő kombinációja is, és így senki sem marad otthon 3 évig.
Ha valaki meg akar valamit oldani, az megoldja. Igaz ez a cégvezetőkre is.
pepikebaba (törölt) 2012.08.22 19:04:43
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
A helyettes bérét amúgy a kismama kapná, ha nem lenne kismama, szóval nehogymár az is pluszköltségnek számítson!
Ennél hirtelen nem tudna a Homár lelkileg fájdalmasabb zaklatást kitalálni, mint amit az Erste huncut számítógépei és kezelőik kieszeltek. Naiv ügyfet 5 éve halott fia banknak leadott autója miatt zaklatja fantomtartozásokkal, ami odáig fajult, hogy KHR-listára…..
pepikebaba (törölt) 2012.06.25 11:18:22
@Viktus: Csak azt nem értem, miért nőtt a mi 2005-ben felvett frank autó-hitelünk törlesztője 2007-re 26 ezer +cascóról 46 ezer + cascóra, miközben a 2 milliós tartozás ez idő alatt csak 300 ezerrel csökkent, a kocsi értéke meg 800-zal...
Na akkor egybe kifizettük, mert a végén a triplájába került volna a kocsi.
Pedig ez nem 6 éve volt.
Ezzel számolva az elhunyt kocsija sem ért már papíron annyit, mint a fennmaadt tartozás.
Praxis Heim Pál Gyermekkórház 2010.06.24 16:52:00
  Cím:   1089 Budapest, Üllői út 86. Telefon:   +36-1-459-9100             +36-1-459-9100    E-mail:   Web:   http://www.hpgyk.hu/     // Async Rating-Widget…..
Üdvözlet,   gondoltam megosztok egy apró sztorit, amely ma (19/Jun/2012) történt velem.Nincs benne halál, félrekezelés és egyéb horror, ellenben hűen tükrözi a közegészségügy (vissza)fejlődését. A történet színhelye egy Budapest belvárosában lévő EÜ…..
Tisztelt Praxis blog!   Szeretném megosztani tapasztalataimat a János kórházzal kapcsolatban. A nővéremnek pár évvel ezelőtt volt egy agyér infarktusa. Először a ÁEK-ben látták el de mivel területileg a Jánoshoz tartozunk átszállították a Neurológiára.  Egyszerűen…..
pepikebaba (törölt) 2012.06.13 11:01:46
10-12 évvel ezelőtt cserkészként évekig fürdettem a János krónikus belosztályán, ami egyfajta elfekvőként funkcionált. Amiket akkor láttam, nagyjából a minősíthetetlen kategóriába tartozott. Pl. ha mi nem fürdettünk, akkor senki. 40 betegre volt 1 ápolónő, a legtöbb beteg magatehetetlen és pelenkás, saját bevallása szerint is max. napi 1-2x tudott pelust cserélni, a lepedőre kifolyt cucc meg úgy maradt, mivel a beteget nem tudta felemelni az ágyról. A betegek többségének a hátsóján durva sebek voltak az egész napig pisiben-kakiban ázás és az állandó fekvés miatt. Enni nem ettek, mert ennyinek 1 ember segíteni nem tud. Borzasztó volt látni is. Minden héten volt haláleset, még azt sem mondhatom, hogy az ápolónő lett volna lelkiismeretlen. Egyszerűen nem győzte, és fizikailag (emelgetés stb.) sem egyemberes ez a munka.
DE!
Nemrég jöttünk haza a János gyermekosztályáról, ahol a legkisebb gyerekemmel voltam, akinek egy ritka és súlyos betegsége volt, eközben egyéb más problémákat is felfedeztek nála, és intézkedtek azok utógondozásáról, kezeléséről is. Olyan precízen, gyorsan és soron kívül oldották meg úgy a vizsgálatokat, mind a kezeléseket, hogy egyszerűen azt éreztem, ki tudja miért, VIP-vendégek vagyunk az osztályon. Orvostól, nővértől egyaránt ezt éreztem. Az orvosok pedig nagyon felkészültek voltak. Gyorsan is gyógyult a kislányom, az átlaghoz képest.
Szóval én nem írnám le a Jánost úgy, ahogy van, bizonyos osztályok majdnem mindenhol problémásak, kórháztól függetlenül.
pepikebaba (törölt) 2012.06.13 11:40:56
@Hkd90: A fürdetéssel a krónikus belosztályról meséltem, ahol 80 fölött van az átlagéletkor, és 60 kg fölött az átlagsúly. A gyerekosztályon persze ezért is vannak ott az anyukák.
Tisztelt praxis olvasók! Nem tudom, mennyire kapcsolódik a blog témájához az én levelem, mindenesetre a mai nap után azt gondoltam mindenképpen megírom az általam tapasztalt dolgokat. Az történt ugyanis, hogy reggel, amikor az unokámmal az iskola felé tartottunk gyalog, majdnem…..
Tisztelt Blog! Viszonylag sokat gondolkoztam azon, hogy elpanaszoljam-e a párommal történt problémákat, ám úgy gondoltam hogy kell az ügynek némi nyilvánosság, a dolgokat előremozdítandó.A párom most 15 hetes terhes. Az első és második vizsgálatkor a terhestanácsadáson…..
pepikebaba (törölt) 2011.02.25 12:02:00
Az én meglátásom 3 szülés után az, hogy a nőgyógyászok komoly százaléka (arányszámot szándékosan nem tippelek) csak akkor kedves, ha az ő betege vagy és letejeled neki a szokásos összeget (ami nagyságrendekkel nagyobb, mint amit a legtöbb orvos hálapénzként kap). Ráadásul előre kérik, nem is annyit, amit te gondolsz, van egy fix tarifájuk.Számlát akkor adnak, ha külön hisztizel érte. Ha valaki helyettesít, az nem kap pénzt, tehát ha olyan személyiség, akkor bunkó.
Nekem a 18 hetes UH-m zajlott szinte pontosan így az első babánál, és férfi volt a nőgyógyász, mi végül az asszisztenstől sem kaptunk képet, mert hogy "a számlát előre kell hozni". A saját betegeinek nyájas modorban hozta le a csillagokat is az égről (egyik ismerősöm járt hozzá), akik a mi dokinktól kerültek hozzá arra az egy alkalomra, azok mind panaszt tettek a saját orvosunknál, tudom, hogy volt is belőle szóváltás a két orvos között. Ez a bunkó orvos a kb. 8-9. héten egy pecsételésnél az ügyeleten azt vágta a fejemhez, mielőtt megvizsgált volna, hogy a vetélés olyan, mint a Taigetosz, és tulajdonképpen örülni kell, hogy nem beteg gyerekem lesz. Egyébként meg valószínűleg csak a szokásos "menszi" jelentkezett, nagyon enyhe formában, mert annak volt az ideje, de azt a pár percet ott nem kívánom senkinek. Ugyanez az orvos a szülésemnél ügyeletes volt, kicsit lassan tágultam, azonnal császározni akart, és a jelenlétemben hülyézte le a saját dokimat, amiért az azt mondta, hogy meg tudom szülni, amíg a baba jól van és én bírom szusszal, nem érzi indokoltnak a császárt. És lám, neki lett igaza.
Nem mellesleg a pénzéhes nőgyógyászok egy jól körülírható csoportja miatt ennyire kiélezett a hálapénzes háborgás is. Sokan a rendes rendelési időben, a kórházuk eszközeivel, TB-re elszámolva fogadják a pénzes magánbetegeiket, miközben úgy teszik el a pénzt, mintha a vizsgálattal nekik saját költségük is lenne és az valójában magánrendelés lett volna.
Vannak becsületes, normális nőgyógyászok, sokan, csak sajnos az olyan kiélezett és kiszolgáltatott pszichés helyzetekben, mint amit a kismamaság lelki megélése okoz, a vetélés félelme, a szüléstől való félelem, meg úgy általában az egész szituáció, amikor a fél világ ott turkál az ember lányában, sokkal nagyobb kárt tesz egy ilyen bunkó megjegyzés, mint hogy 100 kedves szó ellensúlyozni tudná. És akkor még a pénz nélkül, ügyeleten szülés viszontagságairól nem is beszéltünk, ahol szintén kevés az az orvos, aki őszintén és teljes erejével pénz nélkül is úgy segít, mintha a betege volnál. Holott egy-egy ilyen élmény tudat alatt alapjaiban határozza meg, hogy mennyire szívesen vállal még gyereket egy nő.
Praxis Mégis van vizitdíj? 2011.02.16 06:00:00
Tiszteletem!   80 éves nagymamám nemrég nagyon rosszul lett, magas láza volt és hányt rengeteget. Miután hasztalan próbálta a lázát lenyomni és nem lett jobban nem minket hívott fel, hanem az ügyeletet, ugyanis szombat este volt, akik ki is mentek hozzá két és fél óra…..
pepikebaba (törölt) 2011.02.16 18:21:10
Ha már itt tartunk, kíváncsi vagyok, mi a véleménye az ügyeletet is ellátó orvosoknak a gyermekekhez és az öregekhez hívott "felesleges" ügyeletről. Ugyanis én itthon vagyok mondjuk 3 gyerekkel éjszaka, ha itt a férjem, akkor kocsiba pattan a számunkra már kezelhetetlennek tűnő gyerekkel (3 órája ordít, úgy fáj a füle, vagy több mint 24 órája semmi nem marad meg benne), meg aztán bizonyos csillapíthatatlan hányásnál, tartós 40 fokos láznál (az én legnagyobb gyerekemnél gyakori a 40 fölé kúszó láz) nem is szívesen utazik az ember taxival, bkv-val, meg egyáltalán, utcára sem szívesen megy. Ha bevisszük az ügyeletre, ott ellátják, én még gyerekorvostól megjegyzést sosem kaptam, fizetni sosem kellett. De ha mondjuk az egyik beteg, és nincs itt a férjem, éjjel kapjam fel mind a hármat és hívjak taxit? Ilyenkor mit is kéne tenni? Ugyanez a helyzet az időseknél, akik egyedül lázasan éjszaka nem tudnak mászkálni az utcán, és éjszakai busszal vagy több ezer forintért taxival elmenni néhány kerületet (települést, már ahol van taxi és éjszakai busz) a legközelebbi ügyeletig. Oké, hogy van betegség/tünet, ami orvosilag indokolttá teszi, de mi van azokkal, akik a fent leírt okokból mozgásukban érthetően korlátozottak, noha megvan mind a két lábuk (és ezáltal kiszolgáltatottak)? Persze, nyilván az orvos jóindulatán is múlik. Mert a 80 éves néni magas lázzal nyilván gyalog nem tudott volna orvoshoz menni.
pepikebaba (törölt) 2011.02.16 18:32:39
@Irkutszk: Ezt tudom. Nem ez volt a kérdés.
Mi van akkor, ha a beteg sajátos kiszolgáltatott helyzetéből (csecsemő, gyerek, nagyon öreg, nagyon lázas, zsinórban hány, többgyerekes anya egyedül van vele, nincs kocsi, nincs éjszakai közlekedési lehetőség, etc.) fakadóan nem mozgásképes, ugyanakkor nincs közvetlen életveszélyben? Indokolt vagy sem? És ha nem indokolt, ennek van egy lefektetett ára? Mert hogy egy átlagember kis hazánkban ezt nem tudja.
Pár éve voltam egy válogatáson. Az egyik kábeltelevízió és internet szolgáltató cég bővített egyik városban, és oda kerestek munkaerőt. Nekem éppen akkor járt le a GYES, ami alatt megszűnt a munkaviszonyom, mert csak szerződéssel vettek fel anno. Elmentem a válogatásra.…..
pepikebaba (törölt) 2010.12.29 19:59:00
@l-kiss-01: OK, de mi "rabszolgák" legalább összetarthatnánk, nem igaz? Mert amit én nehezményezek, az a többi munkavállaló hozzáállása.
pepikebaba (törölt) 2010.12.29 20:04:25
@nyíregyházi betti: Én épp ellenkezőleg tapasztalom, hogy azt bélyegzik meg, aki gyereket, főleg többet vállal.
Ez az adójóváírásos intézkedés tulajdonképpen a családi pótlék kiegészítése, amivel párhuzamosan nyilván a segélyek kurtítása következik be, az, hogy igazságos, vagy nem, ettől a történettől független. És nem érzem, hogy összefüggésben lenne azzal a trenddel, ami ellen szót emeltem, és ami a rendszerváltás óta gyűrűzött be a magyarországi munkamorálba. Ez még életbe sem lépett, a gyerekes anyákat meg idestova 20 éve ki nem állhatják a munkaadók.
pepikebaba (törölt) 2010.12.29 20:20:40
@l-kiss-01: Szerintem a társadalom egy jól elkülöníthető részén túl senki nem pénzért szül. De ennyi erővel az állam ki is vonulhatna mindenhonnan. Akinek fontos az egészsége, majd félretesz és fizet érte?
Az állam jól felfogott érdeke, hogy segítse a tisztességes családokat. Ha valaki látja, hogy két gyerekkel éhen hal, akkor az nem szívesen szül harmadikat, vagy ha szül, joggal mondják rá, hogy felelőtlen. Ha látja, hogy valahogy azért kijön, inkább hallgat a szívére és bevállalja a következőt. Aki meg nem akar gyereket, az pénzért sem fog, ebben egyetértünk.
A Fidesz intézkedése egyébként szerintem azért hibás, mert átlagon felüli fizetésnél lehet igazán kihasználni, és ez nem jó üzenet, illetve a kompenzálása miatt elvesz a gyermektelenektől. De a családtámogatási rendszer átalakítása valóban szükséges és a gyerekek után járó családi pótlékot, különösen az adókedvezményt (amit a nem ingyenélők kapnak) ilyen népszaporulat mellett csak elmebeteg kormány vonja meg.
Tisztelt Címzettek! Mivel az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény alapján a beteg jogosult az egészségügyi ellátással kapcsolatban az egészségügyi szolgáltatónál, illetve fenntartójánál panaszt tenni, így ezúton szeretnék élni e jogommal.2010.12.16-án jártam…..
Praxis Meghalt a lányom 2010.11.30 06:00:00
Szomorú, indulatokkal teli poszt következik egy édesanyától, aki súlyos égési sérülések következtében elveszítette lányát. Szinte feldolgozhatatlan egy szülőnek, ha a gyermekét kell eltemetnie, talán ennek is betudható az információk részletességének hiánya és a…..
pepikebaba (törölt) 2010.12.01 15:50:03
Részvétem a gyászoló anyának. Mi az elmúlt másfél év során 3 lassú halálesetet néztünk végig a Lászlóban: apósomét, öcsémét, és egy barátnőmét. Utólag azt kell mondjam, mindhárman menthetetlenek voltak, talán az öcsémnél volt halvány remény, a tényeket azonban visszatartották. Senkinek nem tett jót (sem a haldoklónak, sem az itt maradtaknak, sem a kórház jó hírének), hogy az orvosoknak nem volt elég idejük és lelkierejük a valóság emberi formában való közlésére. (Amikor mondták ugyanis, sok-sok kérdésre, hogy mégis mi várható így 3 nap kóma után, dühösen odaszólt az ügyeletes orvos, hogy ugyan mi, asszonyom, nem vette észre, hogy haldoklik..., aztán ment tovább a folyosón, nyilván a sokadik hasonló szitu őt is érzéketlenné tette.)
Úgy látom, így utólag, hogy az orvosok a maguk módján mindent igyekeznek megtenni, de sajnos a Lászlót nem véletlenül hívják sokan halálgyárnak, oda olyan súlyos esetek kerülnek, akik közül soknak eleve esélye sincs. Ma a világ úgy áll a halálhoz, mint valami borzalmas tabutémához, pedig aki megszületik, az meg is hal. Ezt pedig egy orvos tudja a legjobban. Ha a félelmek és a szomorúság nem is enyhíthető, jobban oda kéne figyelniük az orvosoknak, különösen ilyen kórházakban a hozzátartozók felkészítésére. És ez nem pénz kérdése, hanem emberségé. Sajnos manapság annak is sokan híján vannak.
A Kisvárdai gyermek osztályról szeretnék írni!Kisfiamat fulladással utalta be a házi orvosunk.A gyerekosztályon felvették és rögtön a röntgenbe küldtek minket.Az eredménnyel irány az osztály.Ez még a nap folyamán megismétlődött kétszer!  Következett a steroidos kezelés…..
pepikebaba (törölt) 2010.11.23 22:36:56
Én a hálapénzes részt nem értem. Addig OK, hogy az anyuka pánikol, bűntudata is van, ezért mutogat, részben lehet persze igaza, amit nem tudunk, hogy beszéltek vele a kórházban, mennyire igyekeztek segíteni, mennyire nem. De a jelekből (több röntgen, kapott gyógyszereket a gyerek, bent tartották, végül felajánlották a mentőt is) úgy tűnik, rendesen törődtek velük. Arról meg nincs említés, hogy ezért mennyit követeltek zsebbe, és hogy ennek megtagadása vezetett volna egy téves diagnózishoz, esetleg nemtörődöm hozzáálláshoz.
Nekem az orrába dugott minicukorkát a gyerek (amit ajándékba szoktak adni bankban, hivatalban), szerencsére megláttuk, és azonnal ki tudtuk szívni az orrszívóval. Fogalmam sincs, hol találta, nem is szoktunk cukorkázni, egyébként is naponta porszívózok.
Nem csak azok nem tudnak éjjel-nappal figyelni a gyerekre, akik szociálisan hátrányban élnek. Képtelenség 24 órában minden bajt 100%-osan kikerülni, figyelni, mindent észrevenni. Ha játszanak a gyerekek, ott vagyok velük, mégsem végig őket figyelem, mert közben a kicsit szoptatni, pelenkázni kell, jön egy telefon, odaég a kaja, nekem is vannak szükségleteim, stb. De ha a félrenyelést ő sem vette észre, utólag sem, akkor miért várja el ezt másoktól? A gyerek egyébként nyilván kicsi, különben el tudta volna mondani, mi történt. De azért a minimum lett volna, hogy leírja a korát és azt, amit végül kiszedtek belőle.
Tisztelt Praxisblog:   „A férfiak ilyenek, hisztiznek” című írására reagálva megírom Önnek a saját hiteles történetemet. Most 42 éves, vezető beosztású értelmiségi férfi vagyok. Kiváló orvostudományi egyetemi kapcsolatokkal, ennek még lesz jelentősége,…..
Tiszteletem! Nekem olyan problémám van, hogy több hitelem van, amit nem tudok fizetni, így mindegyiket felmondta a bank. A munkáltatómat tájékoztattam, hogy várható velem szemben peres eljárás, aminek a következménye a fizetésből való letiltás lesz valószínűleg életem…..
pepikebaba (törölt) 2010.11.06 22:20:57
Én egyébként azt nem tudom, ki mire alapozza, hogy a posztoló olyan szegény. Sokan épp a hitelek és egyebek miatt nem vesznek a nevükre vagyont, azt a házastárs/gyerek nevére írják, és akkor a bank bottal ütheti a pénze nyomát. Pl. én felveszek személyi kölcsönt, a férjem meg vesz belőle autót. Így ha én nem fizetek, az autót nem lehet lefoglalni.
Nyilván nem direkt nem akart fizetni, de úgy alakult, hogy már nem bírta, vagy nem akarta, mert másra szánta a pénzét. Azért a fizetések reálértéke jelentősen csökkent az utóbbi években, míg a törlesztőrészletek adott esetben a duplájukra nőttek. Ezzel nyilván senki nem számolt a hitelfelvételnél, mert aki ilyesmivel számol, az nem vesz fel hitelt. Szóval ez önmagában nem extra felelőtlenség és butaság.
2 gyereket vállalni nem akkora anyagi teher, mondom én 3 mellett, inkább az a baj, hogy 40 évesen elég sok minden szól ellene. És nem a pénz. Azért, mert a hitelei bedőltek, még nem biztos, hogy rosszul él, és nincs mögötte olyan anyagi tartalék vagy támasz, amiről nem regélt. Mert éhezésről, csövezésről azért nem vizionált a kirúgása kapcsán, és a levonások miatt sem problémázott. Apuci is pénzelheti, férje is, stb. Főleg gyerek esetén.
Nekem a hozzáállással van a bajom, hogy nem is nagyon akar fizetni, ha vonják, vonják, egye fene, és az a gyerekes benyögés elég életszerűtlenné teszi a szituációt.
Első gyermekem születésénél a Keszthelyi kórházat választottam.Volt fogadott orvosom.Minden rendben ment.Nagyon kedvesek voltak a szülésznők.A csecsemősök közt van 2-3 bunkó akit esetleg egy állat klinikán lehetne elképzelni nem a babák mellett...Most második terhességem végén…..
pepikebaba (törölt) 2010.11.01 15:12:50
@Irise: Kedves Irise!
Hozzászólásaid olvasva azt nem értem, miért nem jutott eszedbe, hogy ha anyukának magától nem esik le, hova menjen, kedve nővérke emberi hangon, kedvesen miért nem mondta el neki, ha sürgős, menjen a szülőszobára, ha nem, akkor ide és ide és itt és itt kérjen időpontot. Első alkalommal megtehette volna.
Bevallom, a 3. gyerekem születésénél új kórházba kerültem, azt sem tudtam, mik a szabályok, annyira másként ment minden + akkor volt a h1n1 hisztéria meg a látogatási tilalom, a vizsgálatok meg a kórházi részen voltak. És nagyon ideges voltam, ha nem segítettek volna, lehet, hogy még el is sírom magam a rendelésen. De segítettek, és így nem landolt itt a panaszom.
Sem pénzbe, sem nagy időbe nem telt volna a nővérkének kedvesen és érthetően útba igazítani a nyilván láthatóan 3. harmadban lévő anyukát, akinek ugye bármilyen panaszát illik meghallgatni, legalább röviden, hiszen ilyenkor bármi történhet. Hisz épp ezért nem dobták volna ki a szülőszobáról sem.
Nem kell ugyanolyan kioktatónak és felsőbbrendűnek látszani, mint amit a posztíró kifogásolt. A panaszok többségének ez az oka. És sajnos a magyar orvostársadalom egy részétől nem áll távol ez a viselkedés. Főleg a nővérkéktől, akik aztán igazán nem tudom, mitől nőttek akkorára, hogy maguk döntsenek arról, kivel mi legyen. A beteg akkor is EMBER, ha szerinted nincs benne meg az általános intelligencia.
 Bejutottunk. Hurrá!-ezt kellett volna éreznem, de ehelyett elöntött az aggodalom, hiszen az óvónőket egyáltalán nem ismertem.Hát... addig volt jobb.Mostanra kiismertem a rendszert is meg őket is és egyre kevésbé akarom, hogy a gyerek oda járjon, miközben végig…..
pepikebaba (törölt) 2010.10.13 12:34:20
Nem tudom, vigasztalja-e a posztírót, nekünk a középső (4 éves elmúlt) gyerekünk most kiscsoportos, és nagyon anyás. Nehezen akar beszokni, minden reggel megy a műsor, a sírás, a pityergés, a hiszti, mikor éppen mi, másfél hónap után is, úgy, hogy a szomszéd csoportban ott a bátyja, akihez bármikor átmehet vigasztalódni. Megengedik neki, átviszik, vigasztalják, törődnek vele, mégis utálja az ovit, és állandóan beteg akarna lenni, hogy hiányozhasson.
Hétfőn késtem és 4 helyett negyed 5-kor érkeztem meg. 4-től nem a saját óvónéni van velük, hanem összevontan vannak, a sajátja épp készült volna haza, mert a munkaideje 4-ig tartott. Az én kicsi fiam nem akart átmenni a többiekhez, hanem be akarta fejezni a játékot, amin ügyködött. Az óvónéni megvárta, épp akkor érkeztem, így derült ki, hogy azért vannak kettesben a csoportban, mert ő ugyan végzett, de nem akarta, hogy a fiam félbehagyja az alkotást. Hát ez az, ami az igazi odafigyelés és törődés.
Ennek ellenére nem megy a beszoktatás úgy, ahogy szerettük volna. Úgy gondolom, ez a gyereken is múlik, illetve a szülőkön, hogy viszonyulnak az elszakadáshoz. Hozzáálláson, természeten egyaránt.
Ami pedig az óvodák fő problémája, az az, hogy az iskolára egyáltalán nem készítenek fel a nagy liberalizmus és "jaj, ne kérjünk tőle semmit, (még azt se, hogy köszönjön)hadd legyen gyerek" jegyében. Az iskolában pedig semmi tolerancia nincs, mélyvíz, szigor, intő. Ha valaki azt gondolná, hogy csak idővel, téved. Első osztály szeptemberében is.
Sziasztok!   A Kenézy Gyula Kórház általános sebészetén feküdt édesanyám. Sajnos a sebe nem akart gyógyulni, le is szidták, hogy miért nem szól, hogy még mindig vérzik 3 nap eltelte után. Édesanyám megfejtette, hogy talán az évtizedek óta szedett vérhígító az oka, ami…..
Én 10 évig próbálkoztam eredménytelenül 3. gyermekem megszületése után. 1998. június 18-dikán törvénytelenül kaptam meg felmondásomat (ugyan jogutód nélkül megszűnt a munkahelyem, de a felmondásba azt írták, hogy nem vállaltam el a felajánlott állást). Szerintem senki sem…..
pepikebaba (törölt) 2010.09.28 10:19:17
@wannabe a wannabe: Egyrészt nem adták még vissza a 3 évet. Nem véletlenül. Csak a kampányban ígérték, azóta sem tették meg. Mást is fognak helyette adni, biztos vagyok benne, lehet, hogy 3 év lesz, de a pénz nem egyenletes, hanem erősen csökkenő, mint sok helyen.
Másrészt a gyed (max. kb. 86 ezer) mindig is csak 2 évig járt, most is annyi, csak a jogosultság változott (ugyanennyi munkaviszony kell előtte, nem félév), a gyes (kb. 25 ezer)3 gyereknél a gáz/villanyszámlára nem elég, szóval aki 2 év után is otthon maradt eddig, annak vagy a férje keresett annyit, hogy megtegye, vagy nem volt hova visszamennie. Én az első és a 2. gyerekem után visszamentem. Félév után távmunkában, 1 év után teljesen, nemcsak anyagi okok miatt, de azért is. A harmadikkal nem tudtam. Egyrészt beteges volt a kicsi, ezt nem lehet előre kiszámítani, másrészt a cégnél a leépítések miatt nem volt fogadókészség a távmunkára, csak arra a kevés teljes, ingyen és jócskán túlórázó munkagépre. Én ezt 3 gyerek mellett nem tudom vállalni. Egyrészt az ovi 5-kor zár, a munkahelyünk nekem és a férjemnek is 8 körül. Amikor a gyerek elvileg már alszik. Ha bébisintért fogadok, akkor a teljes fizetésem elmegy erre, és a gyerekeimnek sem jó. Akkor inkább a gyed. Még jár bőven a gyed, de gyesre nem szeretnék menni, mert abból éhen halunk. Szeretnék félállást, vagy részben távmunkát, mivel nekem 5-ig az oviba kell érnem, és igen, szeretnék dolgozni. Kellenék 3 gyerekkel is sok helyre, mert jó a hírem a szakmában, de félállást senki nem akar adni az adózási szabályok miatt.
Na ha olyan okos vagy, mondd el, mit javasolsz!
Tudod, akkor legyél ilyen kioktató, ha van 3 gyereked, ami csöppet sem luxus, és segítség nélkül meg tudod oldani az 5 órás ovis zárás mellett a gyerekek hazavitelét.
Köszike.
Skarpnak köszönjük a magyar kiskereskedelmet alapjaiban megrázó, kuponért utalványt akció dokumentálását. A kivételesen nagyvonalú hatása túl fog tenni minden eddig nyitási akcióén. Aki a Dunakanyar felől érkezne kedden reggel a városba, válassza inkábba  hajózóutat,…..