Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mr.watson

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
UPDATE2: Nos, kiokosítottam magam. A képeket professzionális módon eltorzítottam, a rendszámra/névre utaló kommenteket eltávolítottam.És akkor nézzük. Kikapcsolom a félkövér írást, mert fele annyira karakter kell egy sor megtöltéséhez és ez zavaró.Máris jobb. Szóval! Előre…..
Hóbelevanc Gaskó tojik mindenkire 2008.04.17 15:30:00
Van az országban egy ember, aki módszeresen megalapozta az utóbbi időben a hírességét, vagy mondhatnánk hírhedtségét, ő Gaskó István. Olyan, mint az egyszeri rossz gyerek az iskolában, akinek nincs olyan balhé, amiben benne ne lenne. A népszavazással kapcsolatos kampányolás…..
Képzeld azt, bent ülsz az új BMW-ben, lealázol mindenkit, de csak attól mész el, ha mindezt a tudomásukra is hozod azoknak akiket leelőztél. Nos, 100 dollárért már erről az élvezetről sem kell lemondjál. Mindent kapsz csomagban ami csak kellhet, még világít is. Viszont egy baj van…..
A „Ha az APEH egyszer beindul” bejegyzéshez érkezett a következő hozzászólás, amit a Zugügyvéd kiemelt, ennél plasztikusabb leírását egy lefolytatott APEH ellenőrzésnek nem sok helyen lehet megtalálni.  A történet pontosan tükrözi, mire számíthat az, aki…..
mr.watson 2007.04.17 09:59:29
1. Mit gondoltok miért ilyen magas a vagyonszerzési illeték egy ingatlannal kapcsolatban? Nem azért mert így lehet pótolni a fekete gazdaságban lecsapódó jövedelmek adóját (elköltésükkor) ? (És persze ugyanez vonatkozik a gépjárművekkel kapcsolatos számos teherre)
Ha ez így van akkor gyakorlatilag a vagyonosodási vizsgálatok bevezetésével ezt ésszerű néhány ezer forintos, az eljárás költségével arányos mértékre kellene redukálni nem?

2. Tudomásom szerint örökléskor a pénzeszközök, értékpapírok után nem kell sem adót, sem illetéket fizetni.

3.) Irritáló az APEH és egyes bírósági ítéletek sora amiből egyet a BAZ megyei Ítélőtábláról lobogtatott az APEH a weboldalán (lényege hogy 6-ról 250 millióra nőtt valaki jövedelme 5 év alatt és nem fogadott el bizonyított vagyonelemeket más jogszabályok /illeték, adó.../ megsértése miatt).

Hogy lehet az hogy HAMIS becslésre alapoznak Bírósági ítéleteket? Ez még az APEH revizoraitól sem elvárható, de végképp nem egy bíróságtól.
Ha valaki bizonyítja, hogy 5 éve külföldi rokontól, mamától... kapott x millió forintot, és akkor nem fizetett devizaszerzési, ajándékozási illetéket... stb. akkor a vagyonelem bizonyított még akkor is ha egyéb jogszabály szerinti fizetési kötelezettségét nem tartotta be az ügyfél, mert abban ha nem évült el akkor külön is eljárhatnak. Szóval ha ezt egy bíróság nem veszi foigyelembe (mint a zt a BAZ megyei tette), akkor HAMIS (APEH)becslésen alapuló ítéletet hoz.
Szerintetek mi a teendő ha ezt teszi az ítélőtábla?