Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kutykuruty

3 bejegyzést írt és 272 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Dr. Laikus PHD emlékére 2014.02.19 09:51:48
Drága Laikusunk emlékét szívünkben örökké megőrizzük! Most búcsúzunk Tőle. Kedves állandó hozzászólók, olvasók, Mindenki!A Praxis blog sokak által eleget emlegetett (valószínűleg nem éppen pozitív kontextusban) megálmodója és szerkesztőjeként a lehető legritkábban…..
Gondolatok Kutyapszichológia 2012.07.17 10:22:00
Tisztelt Praxis!   Fiam váratlanul rosszul lett. Aggodalomra okot adó tünetekkel a mentő egy budapesti kórházba szállította. Amikor tudomásomra jutott a dolog, azonnal indultam hozzá (egy vidéki kisvárosban élek).   Felkerestem a kezelő főorvost és szerettem volna…..
kutykuruty 2012.07.06 09:19:36
@Fülöp-Pusztai Beáta: Én nem szoktam adni.
Legfeljebb, ha tényleg úgy érzem, hogy szeretném kifejezni a köszönetetmet, akkor édesség, művészeti album, vagy valami egyéb. Ha sokáig járok valakihezk akkor neki karácsonykor valami személyre szóló, de legalábbis nem tucat ajándék, egy gyors korházi tartózkodás esetén pedig a szokásos kávé-csoki (szaloncukor idényben)- üdítők (nagy melegben).

Én is úgy vagyok vele, hogy amikor sokára kaptam volna időpontot pl, mammográfiára, akkor inkább elmentem magánba, de nagyon nem szeretném, ha más valakit beelőznék. Ugyanígy nem szeretem ismerős dokinál elérni, hogy "soron kivül" kerüljek be hozzá, de bevallom, fülfájós gyerekem esetén már többszür előfordult, hogy felhívtam a marátunkat, aki fül-orr-gégész. Utána azért nem éreztem magam túl fényesen.

a poszthoz: ilyen posztnak semmi értelme, senki nem tanul belőle semmit, önmagáért való panaszáradat, amivel nem lehet mit kezdeni. Szerintem.
Üdvözlet,   gondoltam megosztok egy apró sztorit, amely ma (19/Jun/2012) történt velem.Nincs benne halál, félrekezelés és egyéb horror, ellenben hűen tükrözi a közegészségügy (vissza)fejlődését. A történet színhelye egy Budapest belvárosában lévő EÜ…..
kutykuruty 2012.06.21 17:03:04
@Braincelle: Húha, nagyon élrebeszétünk egymás mellett..-)

Én arra reagálvaírtam,hogy lehet előre tervezni, hogy a posztoló szerint elászörre csak azért kellett volna visszamennie, hoyg majd akkor auguzstusban egyeztessenek egy időpontot. aztán a mégis megtörtént időpont egyeztetéskor a magyarázat a vagy megtörténik a műtét vagy nem, az volt, hogy még nem tudják a szabadságukat.
És erre írtam, hogy ilyenkor már tudni illik minden munkahelyen a tartósabb szabadságolásokat. (és az orvosoknál ez a jellemző.
És ebből a hozzáállásból -ami egyébként nem az orvosok felelőssége, hanem a személyzeti ügyekkel foglalkozó gazdaságivezetőé, vagy a közvetlen munkahelyi vezetőé.
kutykuruty 2012.06.21 17:32:55
@Braincelle:
>az orvos "megnyugtatott", hogy persze, adhat ő időpontot szeptemberre, de az akkor nem lesz 100%, mert még nem dőlt el, hogy ki mikor megy szabadságra."

Nekem ez elég egyértelműnek túnik.
kutykuruty 2012.06.22 13:58:34
@tecsóba sose többé: Nem a várakozűsi idővel volt gondja.
Tisztelt Praxis blog!   2012.06.17.-én vasárnap reggel viszketni kezdett a szemem. Allergiás vagyok a parlagfűre és még 1-2 dologra, tehát ez a jelenség igencsak megszokott  nálam. Ilyenkor általában egy kis szemcsepp mindent megold, de most nem így lett. Délutánra annyira…..
2007. Apám egy életerős ember volt, 1939-ben született, de 20 évet letagadhatott volna.Kertészkedett, dolgozott napi 8-10 órában, segített a helyi közösségnek, majd egyszer elkezdett fáradékony lenni.Prosztata gondok. Sugárkezelés, gyógyszer. Tökéletesen gyógyultnak…..
Megalázták, majd "megölték" az édesapámat a Berettyóújfalui kórházban.   10 éve történt. Azóta is forr bennem a keserűség, amiért főorvos létemre nem tudtam megakadályozni a történteket.Édesapám majdnem 94 éves volt. Jó általános állapotban, bot nélkül járkált a…..
kutykuruty 2012.06.16 15:10:34
@Dr.laikus PhD: Én ugyan nem vagyok orvos -sem egészségügyis -de én is erősen kétlem, hogy ezt a posztot egy főorvos írta volna.
De mindegy is.Legfeljebb ott van jelentősége, hogy miért akarja ezt elhitetni magáról?
Viszont: azon szerintem érdemes elgondolkozni a sok-sok történet olvasása után, hogy bizonyos kor felett és egészségi állapotal szükséges-e beszállítatni az embereket a kórházba. Nekem olyan érzésem van, mintha a nagyon idős emberek állapotán ez sokszor már rontana. Még csak azt sem állítom, hogy minden esetben a hanyag diagnosztizálás vagy ápolás következtében, hanem talán lelki okok is közrejátszanak. Vagy rosszul tűri már a változást, a "macerát" vagy ilyenkor előkerül a feladom érzés. Természetesen nem tudhatom, de van ilyen érzésem.

Más: engem megijeszt, mikor itt orvosok kezdenek szakmai vitába, amúgy laikusként nem túl bonyolult esetek kapcsán. Ok, ok, hogy az emberi test nem gép, és igazából nincs is nem bonyolult eset, de mégis...
Ennek mi az oka?

Lenne egy javaslatom a bloggazda vagy moderátor felé: aki orvosként akar hozzászólni, ő tegye ki a nickje elé a dr. előtagot, mások viszont ne használhassák és ha olyan hivatkozik akár a hozzászólásában is orvosi hivatására, aki előtt ilyen nincs, azt a hozzászólást töröljék.
Hogy hogy lehet ellenőrizni -kell-e egyáltalán ellenőrizni, hogy az illető tényleg orvos-e, azt nem tudom és lehet, hogy a többieknek sem tetszik az ötlet.
kutykuruty 2012.06.16 15:41:36
@Dr.laikus PhD: Igen, nagyon nagyon nehéz kérdés ez a mikor és ki döntsön.
Én a mai napig nagyon bánom, hogy szegény mamát még halála két héttel is behurcoltuk a sürgösségire. Ráadásul akkor már tudtuk, hogy végstádiumos daganatos beteg és nagyon, de nagyon legyengült.
A klinikára még úgy ment be, hgy ki tudott menni -ha nehezen és lassan és járókerettel is WC-re onnan már úgy adták ki - súlyos felfekvésekkel -, hogy
nem volt képes rá.
Persze ma már tudom, hogy nekem is kötelességem lett volna -ráadásul lehetősegem is -, hogy ott legyek mellette sokat gondozzam. Megakadályozhattam volna a felfekvést, de isten bocsássa meg, ezt akkor és ott még nem tudtam. Ő volt az életemben az első ilyen súlyosan beteg és ráadásul idős ember. Teljes tanáncstalanságban voltam. Ma már nem így lenne -ezért is végeztem el a többek közt a hospice alapozót -.

Nagyon-nagyon nehéz ez akár még a családtagoknak is. Nem csak az, hogy mikor és meddig van szükség orvoslásra, de még a gondozási feladatok felismerése is. Legalábbis elsős alkalommal.
Tisztelt Praxis blog!   Szeretném megosztani tapasztalataimat a János kórházzal kapcsolatban. A nővéremnek pár évvel ezelőtt volt egy agyér infarktusa. Először a ÁEK-ben látták el de mivel területileg a Jánoshoz tartozunk átszállították a Neurológiára.  Egyszerűen…..
kutykuruty 2012.06.13 13:38:45
@Hkd90: Ne sértődj meg, nem kötözkodésről van szó, hanem mindenki elmondja, hogy adott gondolatról neki mi jut az eszébe. ez nem azt jelenti, hogy veled semmiben nem ért egyet, vagy akár mindenben, csak kicsit tovább visszük a fonalat.
kutykuruty 2012.06.13 13:50:42
@Hkd90: Ok. Igaz, valóban ezzel indult.
kutykuruty 2012.06.13 19:48:58
@Tempus-Anh: Neurológiára is lehet bemenni.
Nyilván nem azért volt meztelen a beteg, mert nem udott volna neki adni a kórház egy hálóinget. És még az is lehet, hogy nyomos oka van, hogy nincs rajta ruha, ettől még betakarni belehet. Takaró meg aztán végképpen van a kórházakban.
Tisztelt Praxis Olvasók !   2010.dec.20-2011.ápr.20-ig otthon próbáltam egy diverticulitistől és colitistől megszabadulni. Sajnos 2011.ápr.20-án be kellett feküdnöm a Honvéd Kórház Máv -kórház részlegében lévő gasztroenterológiára.Nagyon súlyos állapotban vitt be egy…..
kutykuruty 2012.06.12 15:59:01
@Boldogságos Ifiasszony: túlzol.
A posztoló annyiban hibás, hogy nem egyértelműen írta le az esetét, hanem nagyon sok kérdést -ami az eset megítélésében igen fontos - nyitvahagyott. a ne külön posztnak szánta, hanem valahonnan átemelték ide, akkor ez a bloggazda hibája.
kutykuruty 2012.06.12 16:11:19
@Fergio: Pont ezt tartom az írás egyik hiányosságának.
Számomra nem derül ki, hogy a orvos küldte mert fontosnak látta akontrollt, vagy a beteg erőszakolta ki és erre volt a válasz, hogy ok, de magának kell intéznie az átmenetelt, vagy mi történt.

amennyiben az orvos küldte ellenőrzésre még a kórház ellátása alatt, akkor szerintem is kellett volna mellé kisérő, vagy betegszálíító.
És nyilván ebben az esetben vissza is vitték volna és amikor megvolt az erdmény, akkor annak kiértékelése után engedték volna haza.
kutykuruty 2012.06.12 16:14:25
@qbr: Igen, pontosan ez a kicsit sem lényegtelen momentum dem derül ki az írásból.
Praxis Agyvérzéssel haza küldtek 2012.06.11 10:35:00
Bocsánat, de ez a történet sem rövid…  2011. február 18-án nagyon „furcsán” éreztem magamat, már reggel 6 órakor. A szemeim majd ki akartak esni, szinte kigúvadtak és zsongott a fejem, folyamatosan hallottam, ahogy folyik a vér az ereimben. 10 óra körül…..
kutykuruty 2012.06.11 11:32:45
@Babette_: Szerintem azzal, hogy saját felelősségére hazament -ennek nyoma van a kapott dokumentumon - már lehetetlenné tette, hogy bármit is számonkérjen az orvosokon. De ha tévedek, úgyis kijavítanak.:-)

Azért valami még eszembe jutott: vannak nagyon egyszerűnek tűnő vizsgálatok, amikkel az idegrendszer működését tudják vizsgálni -ujj követés, orr érintés, pupilla vizsgálat reflex vizsgálat, egyenes járás és hát a szemrevételezés - amik tökéletesen alkalmassak arra, hogy CT élkül is kimondják, ha súlyos agyi történés volt.
A CT ilynekor szerintem a lokalizálás és a nyomom követés miatt fontos.

De ezt is majd kijavítják, ha nem így van.
kutykuruty 2012.06.12 11:59:23
@qbr: ehhez csak annyit szeretnék hozzátenni -és ennek már semmi köze a poszthoz -, hogy az antidepresszánsok kb. két-három hét múlva hatnak.
Én feltételezem, hogy inkább szorongásoldót -xanax, frontin - kaphatott, az hat azonnal.
Tisztelt Cím, az alábbi levelet (előzetes telefonos egyeztetés után!) 2 hónapja írtam, az óta semmi reakció.............Néhány hét múlva, de akkor is csak érdeklődésemre annyit írtak, hogy kivizsgálás alatt van az ügy, legyek türelemmel.    Eddig beértem volna…..
Tisztelt Praxis blog. A következő eset is megérdemel egy misét ! Lassan 10 éve vagyok szív beteg egy infarktus két szívkatéterezés. Az utóbbi két évben egyre gyengébb vagyok nehezen bírom az emeletet a gyaloglást a fizikai munkát.  Mivel fél évente kontrollra járok…..
kutykuruty 2012.05.21 17:18:59
@qbr: Én azt nem tudom -mert nem vagyok orvos -, hogy ezt pl. a háziorvos nem tudja elvégezni?
Ha nem -mert a kiértékelést külön meg kell tanulni-, akkorok a szakorvosra várás.
ha viszont alapvetően ezt egy belgyőgyász szakorvosival is meg lehet csinálni, akkor miért kell szakorvosre várni? Most nem a dopplerre gondolok, hanem amit írt valaki, hogy ugyanazt tudja, mint a doppler.
kutykuruty 2012.05.22 06:27:33
@qbr: ok, akkor másképpen kérdezem: szakmailag -kizólólag szakmailag - képes-e elvégezni ezt a vizsgélatot a héziorvos? Akár dopplerrel, akár anélkül?
Megvan-e hozzá a szakmai kompetenciája?űűHa igen, akkor lehet továbmenni, ogy miért kell ezt szakorvosi vizsgálat körébe utalni? nem drágább ez így? Ha íg van, akkor meignt ott tartunk, hogy ze nem pénz kérdés, hanem szevezési-szervezetigond, ami nagyon könnyen változtatható. Feltéve, a nem sérti bizonyos szakorvosok érdkeit.

Magyarzl: racionális döntés-e ezt a vizsgálatot egy több hónapos várakozási listáratenni a szakorvosi igény miatt?
kutykuruty 2012.05.22 08:48:28
@Dr.laikus PhD: Köszi. :-)

Szerintem amit a második linkben megadtál, valamire ilyesmire számított a posztoló és ez nyilván szakorvosi vizsgálatot igényel.

Ezzel szemben nála elvégezték a speciális, de szakamilag nem nehéz vagy klönleges vérnyomásérést, és a doppleres vizsgálatot. Ami, mint valaki írta egy hagyományos vizsgálatnál igazán nem is ad sokkal részletesebb tájékoztatást.
Nos ez utóbbiról nem tudom eldönteni, hogy ezt egy belgyógyász szakvizsgával rendelkező háziorvos nem tudja elvégezni? és ha a vérnyomás mérés alaján felmerül a gyanú, akkor tövábbküldeni erre a bonyolultabb és drágább vizsgálatra. nekem laikusnak ez lenne a logikus.
Praxis Nem láttak el a fogászaton 2012.05.18 08:58:00
Tisztelt Praxis Blog, A múltkori fogorvosos posztra reagálva én is leírnám a történetemet, mert a fogfájásom ellenére pár hete nem láttak el a Központi Stomatológiai Intézet Ambulanciáján úgy, hogy rendelési időben mentem és minden hónapban fizetem a tb-t.   Egyik este…..
kutykuruty 2012.05.18 19:54:45
@El Visco Stello: Most a célozgatásra )a moralitásról) nem reagálok, de azért ne keverjük már a dolgokat.

Teljesen mindegy egy fogfájás szempontjából, hogy valaki hogyan és mennyiért bérli a lakást.
És az adóbevételnek sincs semmi köze ahhoz,hogy egy orvos hogyan és miképpen végzi a munkáját.
kutykuruty 2012.05.18 20:31:02
@El Visco Stello: Pontosabban fogalmazva konkrét esetben.
Itt semmi köze egymáshoz a kettőnek.

Ha adócsalást követ el valaki, vagy adóeltitkolást, akkor azért meg kell büntetni.
Ha valaki nem látja el rendesen a munkáját azt számon lehet kérni rajta. (ezért írtam a betegogi képviselőt).
kutykuruty 2012.05.19 22:09:16
@radiologus.hu: Nagyon szépen köszi.
Hétfőn megkeresem a házidokiját. Majd beszámolok a történtekről.
Én 2012. április 17-től április 20-ig, a IX., Balassa úti SOTE Neurológiai Osztály betegeként álltam kezelés alatt, ahová is 17-én a OMSZ által kerültem beszállításra, miután otthonomban rosszul lettem.(Igaz, a mentők a szállításom során műszakváltást is tettek, mielőtt a…..
kutykuruty 2012.05.16 12:29:57
@Dr.laikus PhD: És az orvos is hanyag, ha nem nézi át a zárójelentést. Még abban az esetben is, ha ez a gyakorlat.
Sok minden függ a zárótól (de ezt te pontosan tudod), pl. a jövőbeni gyógyszerezések és kezelések. De még a diagnosztizálást is befolyásolhatja.
Nem az adminisztráto felelőssége, hanem az orvosé, hogy a záró megfeleljen a valóságnak.
kutykuruty 2012.05.16 13:12:24
@Dr.laikus PhD: Azt én sem értem, hogy tkp. miféle személyiségi jog megsértéséről és megaláztatásról ír a posztoló, azt meg végképpen nem, hogy milyen megoldást várna.

azt semértem, hogy a 2008-as zárójelentés részletének leírása milyen célt szolgál.
Ezzel szemben az aktuális zárójelentésen felállított diagnózist nem látomleírva, csak arról van szó, hogy a doki szóban mit mondott.

Ettől függetlenül az írásból úgy tűnik, kisséfelületesek voltak a kivizsgáláskor. És valóban a szedett gyógyszere is kiválthatta a rohamot.

Mégvalami: nem tartom szerencsének ezt az "egy kortyot sem ittam soha" kijelentést, mert ez nyilvánvalóan nem igaz, viszont a szavahihetőséget erősen rontja.
kutykuruty 2012.05.18 08:15:33
@Fyall: Csak egy megjegyzés: szerintem ey 56 éves nőt egy felnőtt ember ne nénizzen le. Lehet, hogy apróságnak tűnik, de nem az.
Tisztelt Praxis blog!   A történet nagyon friss, éppen a mai napon esett meg, méghozzá a három hete gerincműtött (porckorongsérv) édesapámmal.Orvosi előírásra méri a vérnyomását, amely ma reggel 182-es volt, ezért úgy döntött, bemegy a háziorvosához. Az elmúlt napokban…..
kutykuruty 2012.05.02 11:00:54
@Flector67: Nagyon aranyos vagy köszi, de ez a mail címem nem él.:-(

A másik, amit használok az valós nevemen van nem szeretném kiadni. Ne haragudj.

Nem tudsz ide egy linket feltenni?
Biztos sokakat érdekel.
kutykuruty 2012.05.02 11:07:01
@Flector67: Felrakod, aki akarja lementi...aztán cenzorillánk vagy törli vagy sem.

Ha téged törölne és hadba sorakozom a nicked feltámasztásáért!:-)
kutykuruty 2012.05.02 15:14:08
@Flector67: Én vak vagyok...pedig jöttem rendszeresen nézni...:-(
Tisztelt Praxis!   Annyi rossz tapasztalat és annyi kellemetlen történet olvasása után engedjék meg, hogy egy kellemes csalódással szolgáljak.2011. július 09-én este Gyöngyöstől nem messze töltöttük a hétvégét. Vacsoránál rántott ponty volt. Az első falatnál egy szálka…..
kutykuruty 2012.04.20 09:14:48
@SusanneF: :-DD

na jó elírtam. Nem helyes ennivaló, hanem helyes tennivaló. :-)
kutykuruty 2012.04.20 10:37:09
@Babette_: kösz. gondolom aznmegpuhitja a halszálkát.
Azóta olvasgattam és volt aki írta, hogy a hal mellé mindig odakészytik a citromlevet is, pontosan azért, hogy ha megakad egy szálka, akkor azzal öblitsék le.

Nálunk ez a veszély csak a férjemet fenyegeti.
kutykuruty 2012.04.20 11:09:24
@Dr.laikus PhD: Az biztos hogy én nem próbálom ki ami valaha vízben élt az nálam már nem jön számításba, mint táplálék.

tudom hogy íze miatt is szoktak csepegtetni citromlevet, de aki írta ő kimondottan szálka elakadás esetére ajánlotta, hogy ilyenkor citromlevet kell inni. Én egyébként látok ebben rációt (mint az ecetben is) hiszen biztos hogy lágyítja a szálkát. az is lehet hogy a citromlével való meglocsolása a halnak tkp. innen ered, mert eleve puhábbá válnak a szálkák a halban. Aztán később rájöttek, hogy az ízének is jót tesz.
Tisztelt Praxisblog! Oly sok keseru tortenetet olvasok az Onok oldalan,hogy az mar szinte hihetetlen. Nemtorodomseg,nem odafigyeles,vadaskodas..stb.Nem tisztem ketelkedni senki leirt torteneteben..de megdobbento.. Nekem,soha,senkivel..sem orvossal,sem noverrel,sem apoloval nem volt…..
kutykuruty 2012.04.19 09:20:39
@karcsibácsi: Ugyanezek jutottak nekem is eszembe.
Valami nagyon nem stimmel ezzel a történettel.
Tisztelt Praxis,   Nekem eddig a bőrgyógyászatról és a nőgyógyászatról vannak tapasztalataim a soproni kórházban. Ahogy sokaknak, nekem is vegyes véleményem van. A nőgyógyászaton dolgozók hozzáállása szerintem botrányos. 2-szer merészkedtem oda menni, és mind a 2-szer…..
kutykuruty 2012.03.24 21:01:32
@vanier: " Nekem jut full drága fodrászszalonra,de a fodrászom ennyit keres.
"

Te írtafd és erre reagáltam.

ja...toll...ne nevettess...

a többire meg nem is reagálok, mert már személyeskedésbe menne át.
a lényeg: én tudom, hog ymiulyen jó barátaim.
kutykuruty 2012.03.25 08:55:00
@tea fan:
Leírim, hogy én hogyan vagyok az alhasi fájdalmakkal.
Ha vannak jelek a fehérneműn, akkor egíyértelműen ekső út a nődoki.
Ha nincs, csak fáj...a derékfájásom sugárzik ki? Vagy a vesémet érzem már megint? A beleim görcsölnek? vaay a petevezeték van már megint begsulladva? (bár az a fájdalom kicsit műásabb jelleggű, azt el tudom különíteni) Ha jobb oldalon, akkor esetleg vakbélgyanű?Szóval kapásból több más-más orvost érintű tippem van. És egy orvosnak felteszem még többminden is eszébe jut. Általában maguktól elműlnak egy idő után, de ha nem, akkor én -az egyértelmű jelekkel fűszerezett esetektől eltekkintve - háziorvoshoz mentem. De elvárnám a nőgyógyászimtól, ogy küldön el másik orvoshozm ha nem rá tartozik.
kutykuruty 2012.03.25 09:03:50
@VaTi: Jó, hát hülye emberek mindenhol vannak és olyan még soha nem volt, hogy valaki vagy valami mindenkinek tetszedjen. nem is kell törekedni. De arra sem, hogy állandóan kifogásokat keressünk és gyártsunk, og yvalami miért is nem úgy műlködik, ahogy kéne. Kifogást ugyanis mindig lehet találni -akár jogosat, akár nem -sőt megmagyarázni is mindent lehet, csak nagyon sokszor nem érdemes.
Tisztelt Praxis blog!   Jó másfél év után sikerült magamban annyira "lerendeznem" nagymamám elveszítését, hogy most már meg tudom írni az ő történetét. Hozzá kell tennem, hogy a fájdalom még ennyi idő után sem múlt el, hiánya pedig minden nap éget. Igyekszem…..
kutykuruty 2012.01.09 18:26:09
@kutykuruty: ...Mármint felvenni:-)
kutykuruty 2012.01.09 19:54:05
@csilló: Nálunk van egy rendszer, amibeteljeen téritésmentes szolgáltatás. Az egyedül élő idős embereknek találták ki. kapnak egy vészjelző gombot, ami a központtal van kapcsolatban. Valaki rosszul van csak azt kell megnyomnia, rövid időn belül ki megy hozzá valaki a szolgálattól és ha kell, orvost hív.
Csak sajnos nagyo sok idős nő nem meri alkalmazni, mert ők még úgy nevelkedtek, hogy egy aszony ne ugráltasson senkit..."nékem olyan asszony kell, ha beteg is kelljem fel...".
A férfiak inkább használják és élnek is a lehetőséggel.
Sajnos ezt az emberi tényezőt sem lehet figyelmen kivül hagyni.
Praxis Meghalt a szerelmem 2011.12.30 11:29:00
Nem egyedi a történetem, tudom. De attól még mélységesen szomorú, mi több, tragikus.Az év elején történt meg velem, s a Szerelmemmel a saját otthonunkban. A Szerelmem meghalt. Akkor, év elején. Nem kellett volna így történnie.   Most úgy nagyjából elképzelem a sok -…..
kutykuruty 2011.12.30 17:38:02
@Mária: Sajnos én a zsarolásrancsak annyit tudok mondnani: -bárki ás bármilyen szakmabéli legyen is -menjen!

Még akkro is, ha egy darabig rosszabb lesz.
aztán úgyis rendeződnek a helyzetek.

mert egy dolog a sztrájk a politikai vezetéssel szemben és megint más dolog a semmiről sem tehető, pont ugyanolyan vagy még olyanabb szar helyzetben levő betegeket felhasználni a céljaik elérésére.
Tisztelt Praxis blog!   Ez ami velem megtörtént, szinte hihetetlen.Itt Székesfehérváron a Szentgyörgy kórház pszichológiai osztályán.Az eset a következő.210.dec.10 délután bevittük édesapámat a kórház zárt osztályára, mert nagyon rosszul volt.Dec.10-én hétfőn hívtam a…..
Praxis!ezen uton szolnék hozzá az elöttem iró beteg elöjegyzési leirásához.Egészségügy,hmmmm,jol,helyre van téve az biztos,igy gondoltam én is leirom a tapasztalataimat.Sajnos nagyon sokféle betegségem van,nemsorolnám fel,ami bizony elképesztő az a kálvária amit végig kell…..
kutykuruty 2011.12.23 07:50:20
@kutykuruty:
Mióta olvastam a történetét nem tud kimenni a fejemből és egy tanácsom mégis lenne.
Irja ki magából a fájdalmát, több hely is van ahol meghallgatják -akár az index fórumain is talál erre lehetőséget - és valós kapcsolataiban is keressen kapaszkodókat. Beszéljen és beszéljen. Ha most itt ülne mellettem, akkor is annyit tennék, hogy meghallgatnám. Annyiszor, ahányszor szüksége van rá.
A többi már szakember dolga, de a megfogalmazott gondolatok és a hangosan! kimondott bántalmak, fájdalmak veszítenek az erejükből. A leírt szavak sajnos nem segítenek annyit, mind az élő beszéd, de legalább kap visszajelzést.

Tehát a tanácsom -ha szabad így fogalmaznom -: beszélni és beszélni...
Természetesen szakemberek, orvosok segítsége és felügyelete mellett.
Praxis Meggyilkolták a kisbabámat 2011.12.17 13:09:00
Tisztelt praxis!   László kórházról szeretnék pár szót írni. Ez év március végén kerültem be a kórházba 35 hetes terhesen hányással és nehéz légzéssel. Infúzióra kötöttek, majd közölték velem, hogy nyugodjak meg, mert meg fognak gyógyítani. De sajnos nem így…..
kutykuruty 2011.12.17 22:43:29
Legelőszőr is a fiatalanyukának minden részvétem és remélem megtörtént a baba névadása, majd eltemetése.
Remélem vannak emberek akik mellette állnak ebben a ténylegesen tragikus időszakban. Orvos, védőnő, ha szükséges pszichológus, családtagok, barátok.
a fentiekre kimondhatatlanul nagy szükség van. Legyen kire emlékezni, legyen hol meglátogatni. Ha lesz testvér - neki is tudni akell, hogy volt egy nagytesója és ő is a család része.Most már mindörökké.
Hogy az anyukának van-e most lelki ereje ügyvédekhez, bíróságokhoz? nem tudom.

Pocaklakó: nem mindegy, hogy ő hogy hívta, hívja a saját kisgyerekét? Számtít ez bármit is a történetben?

Zárójelentés valóságtartalma: kisfiam születésekor -fogadott orvosnál - férjem elmondása szerint születés után annyira elkezdtem vérezni, hogy állítólag még valamilyen altatót-érzéstelenítőt is kaptam, mert kikellett belül tisztogatni. Én ebből semmire nem emlékeztem, pontosan a szerek hatására. Ha a férjem ezt nem mondja el, mert a doki vele azért mindent közölt, akkor a mai napig nem tudok róla. Ugyanis a zárójelentésen nyoma sem volt semminek,szép, eseménytelen szülés volt.
Pedig már az indulás sem volt nevezhető normál lelfolyásúnak.

Nem is én vagy az én történetem a lényeg, hanem az, hogy a zárójelentések nem minden esetben a valóságot, a teljes valóságot tartalmazzák.

Ilyen esetben azt hiszem lehetőség van kikérni egyéb orvosi dokumentációkat is. Műtéti jegyzőkönyv, betegellátási napló, vizsgálatokról másolatok meg nem tudom még mi készül. Önmagában a zárójelentés nem ad választ nagyon sok kérdésre.
Kedves posztíró, ha van lelki erőd ezzel foglalkozni, akkor érdemes, hsizen sok kínzó kérdésre választ kaphatsz.
Ha nincs, akkor próbáld meg ügyvéd segítségével végig vinni. Ahol talán nem is a kártérítés a lényeg, hanem az eset pontos megismerése.
Vannak ügyvédek úgy tudom, akik jelképes összegért vállalnak el bizonyos eseteket. Talán érdemes utánanézni.

Minél előbbi felépülést, ne a haragot ápold a lelkedben, met az nem segít semmiben.
Ölellek!:-)