Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bunndda

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mariann éves pesti bérletet váltott, mégis áldozatául esett a jegykezelők agresszivitásának. Ribancozás és tapizás BKV-módra. Panaszlevelét az illetékeseknek küldte, mi pedig kiváncsian várjuk a folytatást - már ha lesz egyáltalán.Tisztelt BKV Zrt! A következő panasszal…..
bunndda 2011.08.09 14:44:41
@gergo1000:
Jó, hát ez egyértelmű: Udvariasan és határozottan tájékoztatni kell, hogy a magyarázatot nem fogadhatja el, mutassa be másnap az érvényes bérletét.
Vajon ebben az esetben ez megtörtént?! A stílusuk alapján erősen kétséges.
Tényleg az a baj hogy a bliccelőkkel szemben nem mernek intézkedni, ezért az "otthon hagytam a bérletem" utasokat cseszegetik - mert velük meg merik csinálni. Ezért is adok igazat a posztolónak.
bunndda 2011.08.09 15:30:56
@Avenar:
"jegyellenőrnek az utazásból ki kell zárni"

Szerintem a posztoló ezt nem is bánta volna. A bántalmazást már inkább.
bunndda 2011.08.09 15:33:21
@CHEETA: Azt nem ajánlom. Sajnos ők többet megtehetnek mint az utas. Ha rendőrt hívsz, akkor is alapból az ellenőr oldalán áll. A közfeladatot ellátó személyek összetartanak.
Más ügyfélnek is meggyűlt már a baja a szolgáltatóval, a GVH is bünteti, és Szg története sem tett sokkal jobb benyomást a társaságról. Óvatosan hát az ügynökökkel.Péntek délután csengetnek. Egy srác és egy csaj (igen ez a helyes kifejezés, bár bizniszmódiba voltak…..
bunndda 2011.07.29 13:26:44
@InvitelGuide: Érdekelne hogy erre it tudsz mondani. De rizsa nem kell.
Attila nem hajlandó a földről enni. A Cityfood futárja még azelőtt hozta ki a rendelését, hogy megérkeztek volna a "gyárba", és ahelyett, hogy máshova becsengetett volna és az ajtóra akasztja a kaját, átdobta a palánkon, azt csá.Azért írok, hogy megosszam kellemes…..
Szerencsére nem a brutális kánikulában felejtették hűtés nélkül ezt a raklap fagyit a soroksári Auchanban, de csak a biztonsági kamera tudná megmondani, mennyi ideig olvadoztak:A soroksári Auchanban jártunk bevásárolni, és a képen látható jelenségre lettünk figyelmesek. A…..
A Homár jóhiszeműen nem gondolja, hogy a Morgan Consulting takarítócég munkatársai minden alkalommal pucéran menekülnek és elégetik összes felszerelésüket, ha rettentő szakértelemmel poloskákat detektálnak, amikről később kiderül, hogy nem az. Viszont ilyen esetben azzal…..
Nem igazán halad a korral a Go Print, de nem is a legrugalmasabbak. Simán elhajtják a nyomtatni és pénzét náluk hagyni vágyót, ha nincs nála az anyag CD-n vagy floppyn.Szóval, szombaton elmegyek nyomtatni, a MOM Parkba, a Go Printbe. Odasétálok, köszönök, mondom, hogy, hát…..
bunndda 2011.07.18 13:30:09
@Sün‼: Vagy több példányban akart nyomtatni, vagy a 200kB csak egy kis költői túlzás volt.
Filmdroid Insidious 2011.05.05 22:10:00
 James Wan egy csapásra ismert lett a Fűrésszel, köszönik is neki a producerek, hiszen olyan franchise alapjait tette le, amit alig tudtak abbahagyni. A széria eleje még nem vérben és bensőségekben tobzódott, hanem a feszültség megteremtésére mentek rá. A rendező az eltelt…..
Aki eddig azt hitte, hogy az Echo Tv-nél jobbra már harcsabajuszos betyárok olvassák a híreket fokossal a kezükben, azoknak az N1 Híradó kísérleti internetes adása csalódás lesz. A Jobbik propaganda-híradójából ugyanis kiderül, hogy a nemzeti oldalon sem kötelező kellék már a…..
bunndda 2011.04.19 17:10:55
@nlght84: nem csak az 1998-as ciklusból, hanem egészen a mai napig.
A Tv2 vetélkedőjének korábbi adásaiban akadt már pál olyan kérdés, amin elvitatkozgattunk a készítőkkel és a kommentelőkkel, mostani találatunk is hasonló kimenetellel kecsegtet. Történt ugyanis, hogy a március 1-i adásban két fiatalember (egyikük a testmodositas.blog.hu…..
Árpád kényelmesen fizetgette talán autóját, amíg a K&H egyszercsak váratlanul felmondta a szerződését és ráküldte a behajtót:-------- Eredeti üzenet -------- Dátum:     Thu, 10 Feb 2011 13:10:46 +0100 Címzett:     lizing@kh.hu Tisztelt ... Mai…..
bunndda 2011.02.22 15:46:54
@enamel: Igen, ezt értem, de ez nem mentség. Aki elmegy egy ilyen buszos szopatásra az hülye, aki hitelt vesz fel és nem törleszt rendesen, aztán csodálkozik ha szerződést bontanak vele, az szintén hülye. :) Erre mondom azt hogy aki az egyiket elítéli, az ítélje el a másikat is. Ugyanaz a hülyeség, csak az egyik kifinomultabb átverés, a másik nem az. De a fogyasztóvédelemnek nem az a dolga hogy ítélkezzen, hanem hogy mindenkinek segítsen.
Az elkerülhetetlen humoros beszólások és oltások kellenek persze, de akkor már legyen benne valami következetesség és objektivitás.
Ajánlott olvasnivaló: fair trade
Hogy ne mindig a fogyasztót hülyézzük (mert az úgyis mindig hülye, ezért hívják fogyasztónak)
bunndda 2011.02.22 17:30:02
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Hát igen, ez szép volt. Valóban vannak reménytelen esetek. De sosem szabad feladni.
A tudatlanok is kaphatnak még egy esélyt!
bunndda 2011.02.22 17:40:06
@Rosszindulatú Vászka: Igen, nem teljesen ugyanaz, bár szerintem inkább csak az átverés mértékében különbözik a kettő. Lehet hogy csak utólag vagyok ilyen okos, de egyébként is tartózkodtam attól hogy túlvállaljam magam hitelekkel. Mindenesetre sok okos hozzászólást olvastam már a témában sok helyen, hogy milyen hülye volt aki sok hitelt vett fel. Kb. úgy ekézték őket, mint ahogy más a "nyuggereket". Akkor most hol az igazság?!
Szerintem mindenki átverhető legalább egyszer, csak fokozatok vannak. Ezért kéne egy fogyasztóvédelmi blogon vigyázni a poszt-toló ekézésével - bár az általában tényleg vicces. Részben ezért is jó Homárt olvasni.
Már a nyugdíjaslehúzó termékbemutatótúrák sem a régiek. A Pannon-URLAUB különösen agresszív nyereményjátékot eszelt ki a termékeik értékesítésére. Jaguska mamájára megpróbáltak rátukmálni egy állítólag 460 ezer forintos légterápiás készüléket, miután nyert 250…..
bunndda 2011.02.21 19:08:48
@enamel: Az első részével egyetértek. De hogy akit le lehet húzni az megérdemi?! Ezzel nem. Szerintem súlyos hiba így gondolkodni.

Mindig találnak ki új csalásokat, és mindig egyre kifinomultabbakat. A csalók leleményessége határtalan.
Kedves barátaim! Mindannyian tudjuk, hogy egy konteós üldözési mániájánál már csak az egója fejlettebb, ezért nézzétek el nekem, hogy egy féligmeddig magánjellegű probléma taglalásával veszek el pár percet abból az értékes időtökből, amelyet ufókutatással, gyíkemberek…..
bunndda 2011.01.26 17:18:45
@cadix:
"Tiborut tájékoztattam a dologról, kedvesen írtam neki levelet, elmagyaráztam neki miért, de ezek szerint nem értette meg."

Ez a tájékoztatás ennek a posztnak a megjelenése előtt vagy után történt?

Másik kérdésem: hány kommentet töröltél eddig a poszt írójának az értesítése nélkül?
Ugyanis (szerintem) ezen múlik hogy érdemes-e itt maradni vagy tényleg húzni kell innen.

Személyes véleményem szerint "paraszt" dolog kommentet törölni úgy, hogy nem értesítjük a poszt íróját. (Nem a komment íróját, hanem a poszt íróját!)
Több, mint kétéves adósságot próbálok törleszteni az idei év első posztjával. Amikor 2008 decemberében megjelentek az első írások itt, a Konteóblogon, felhívott az egyik régi kollégám és azt javasolta, hogy a mindkettőnket sokáig élénken foglalkoztató Seuso-kincsről…..
bunndda 2011.01.21 15:46:53
@poa ogapo: A tárgyak eredeti feltalálási helyét illetően sokak fejében zavar van.
Én is több lehetséges helyről olvastam, de ami biztos:
Nem a pince környékén találta a tárgyakat, csak ideiglenesen ott rejtette el (egy részüket vagy mindet).

Hiszen még te is így írtad:
"Volt olyan tanú aki a szőlő hegyen a bánya szélén a pincétől nem messze megmutatta, hová rejtette el ideiglenesen a tárgyakat Sümeg. Itt egy régész csapatával gépekkel egy uszómedence méretű hatalmas gödröt ásott (50x15 méter) és egy nagy büdös semmi."

Augustin is megválaszolta neked ezt, én csak rákontrázok mert fontos azt a ködöt eloszlatni ami akkor keletkezik, amikor felületesen olvasunk el valamit.
bunndda 2011.01.24 13:09:23
@ipartelep:
Idézet ebből a posztból:
"Szabadbattyán négyszögön belülről származik, valószínűsíthetően a Szabadbattyánt Sárszentmihállyal összekötő (amúgy római múltra viszatekintő) út mentén feltárt, késő római kori patrícius-villa környékéről (piros kör itt fent, illetve sárga körben, kinagyítva itt alul), esetleg a Kőszárhegy melletti kőbánya területéről (világoskék kör)"

Tehát:
Ha a pince környékét feltúrják és nem találnak semmit, az nem bizonyítja hogy a tárgyakat nem Sümegh találta vagy hogy azok nem Magyarországról származnak.
Ezzel poa ogapo félrevezető, tudálékos, a tényeket elkenő, elferdítő írására akartam reagálni.

Másik érv:
Volt egy régész, Nagy Árpád aki ott kontárkodott saját zsebre a később megtalált villa területén. Egy szemtanú szerint - aki járt azon a területen - ott találhatta Sümegh a Seuso kincseket. Látta hogy valaki ott piszkálta a területet, csak az nem volt elég alapos. Ő (mármint Sümegh) viszont igen. Ez a bizonyos tanú pedig később is elment oda, és fölfedezte az üreget. Itt olvastam:
www.zsaru.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=2296

Akit valóban érdekel az ügy, az lesz olyan kedves és veszi a fáradtságot hogy elolvassa amihez hozzáfér, mert a sok töredékes, valamint az időnként jószándékú tévedések, máskor pedig szándékos félrevezetések között ott rejlik az igazság is!
Ez minden összeesküvés-elméletre vonatkozik!

Természetesen ezek nem bizonyítékok, de a szükséges információ birtokában (minél több) és a logika használatával (szintén minél több) legalább azt megmondhatjuk hogy "alaposan feltételezhetően" mi történt.

Alaposan feltételezhető hogy Sümegh József találta a Seuso-kincseket az egykori villa területén, majd elrejtette egy részüket abban a bizonyos pincében, ahol később holtan találták.
Ahogyan az - nem túl meglepő módon - bekövetkezett, a pénteki Seuso-konteók megmozgatták az olvasók fantáziáját, s nem kevesen voltak azok is, akik nem voltak restek és egy csöppet utánanéztek a történet szereplőinek, kiegészítendő a róluk tudható  közösségi…..
bunndda 2011.01.18 15:23:24
@tiboru: Egyből feltűnt nekem is a hiba. Arra nem vette a cikkíró a fáradtságot hogy elolvassa a posztodat! Csak felületesen átfutotta, másképp nem lehet ekkora hibát elkövetni.
Eddig se vettem Bors-ot, de ezután még uccse!
Mai összeesküvéselméletünk (vagy inkább: ~eink) segítségével hazai vizekre evezünk. Az újkori magyar kriminalisztika történetének legvéresebb bűncselekménye hat és fél éve ad kifogyhatatlannak tűnő hajtó- és kenőanyagot nemzetünk legjobb konteósainak, akik – amint…..
Facebookon intenzív véleménycsere alakult ki az ismerőseimmel az otthonszüléssel és Geréb Ági letartóztatásával kapcsolatban. Nem tagadom, személyesen is érintve vagyok az ügyben: lányomat, Laurát otthonszüléssel kívántuk világra hozni... Nem sikerült. A tágulás megállt 7…..
bunndda 2010.10.18 10:09:51
@steierhoffer: Kár hogy a születésház megoldásra nem reagált. Gondolkodás nélkül visszavágott statisztikai adatokkal.
Most, ma reggel, a rendőrség nyomozást megszüntető határozatát olvasva rendült meg végleg bármiféle hitem és bizalmam a magyar rendőrségben. Ugye mindenki emlékszik a magyar internetes kereskedelem az átvertek számát tekintve legnagyobb csalására? (Itt olvasható mind a tizenegy…..
bunndda 2010.09.10 11:25:46
@juci18:
1. Én nem voltam a ppo ügyfele, meg tudnád mondani hogy benne volt-e az ÁSZF-ben hogy elegendő a saját webes rendszerükben "értesíteni" a korábban ingyenesen regisztrált de már hónapok óta inaktív ügyfeleket?! Korrekt eljárás ez?!

2. Azért adjuk meg, mert az internetes vásárlás a XXI. században teljesen természetes. (Én mondjuk külön WEBkártyát használok, így nem tudnak meglopni).
Ha bemész egy élelmiszerüzletbe és a pénztárnál előveszed a pénzt hogy fizess, akkor sem számítasz arra hogy a pénztáros kikapja a kezedből az összeset és elrohan vele. Igaz?!

3. Igen, meg kell tanulni figyelmesebbnek lenni, de nem lehet az összes erre utazó csalóra mindig odafigyelni. Sajnos kisebb-nagyobb kockázat mindig van. Ezért (is) kell a megfelelő igazságszolgáltatás, és nem a felhasználó lehülyézése.

4. A vonatos hasonlatot végigolvastad? Valaki a ppo eljárását ahhoz hasonlította, mintha a vonattársaság a WC-ajtóra függesztette volna ki az értesítést, ráadásul előre fizettetve a díjat azokkal is, akik már hónapok óta nem is használták a vonatot. Remélem érthető volt.
bunndda 2010.09.10 11:53:22
@zeee: Ha annyira otthon vagy a témában, akkor megmondanád kérlek hogy a ppo ÁSZF-ben benne volt-e az hogy a regisztrációkor még ingyenes szolgáltatás a jövőben fizetőssé válhat, illetve hogy az ÁSZF a PPO általi egyoldalú módosítását a felhasználó automatikusan elfogadja? Ha ez benne volt, akkor jogosan véded a PPO-t. Ha nem volt benne, akkor nincs igazad.
bunndda 2010.09.10 11:59:05
@Schaf: Pontosan erre voltam kíváncsi. És még zeee válaszára. Kíváncsi vagyok hogyan bírkózik meg a kérdéssel.

Módosítható-e egyoldalúan az ÁSZF a másik fél azt megerősítő hozzájárulása, azt elfogadó nyilatkozata nélkül?

Nem vagyok szakértő a témában, ezért szeretném tudni hogy mire készüljek a jövőben. Lesznek-e gomba mód szaporodó PPO-jellegű átverések?! (Amiket ráadásul zeee-módon gondolkodó emberek jogosnak és törvényesnek tartanak)
Mit érdemel az az ember, aki időt és fáradságot nem kímélve akar pénzt adni a magyar államnak?Csodálatos sztorit küldött nekünk Béla. A baranyai hős tavaly az Apeh szakembereire bízta az adóbevallása elkészítését. Nem akarok az események elé vágni, de ennek megfelelően el…..
bunndda 2010.09.06 11:45:59
Nekünk már a sztori végigolvasásától felment a vérnyomásunk, úgyhogy el tuduk képzelni, Attila hogy érezte magát, miközben próbálta egyezkedni a bolttal, akiktől a T-s kártyával hibásan működő drága telefonját vette. Amíg ilyen boltok lesznek, a Homárnak mindig lesz…..
A jelek szerint nem mindenhol egyértelmű, hogy a vécékben kirakott papír szaráshoz használatos:Nem tudom, hasznosítható-e ez a kép valamire, de én jót nevettem, mikor megláttam. A minap jártam az egyik békéscsabai oktatási intézmény mosdójában, mikor is megpillantottam ezt a…..
bunndda 2010.04.01 11:38:10
@akikaztmondjákni: Ez a kérdés már engem is foglalkoztat egy ideje. A helyesírási kéziszótárban csak a "törülköző" található.
Csaba a Pannon mobilnetes trükkje miatt átverve érzi magát és 10 év után szolgáltatót vált. A munkához használt netet pár hete lekorlátozta a Pannon és a szerződését módosították, de erről sem sms-ben, sem más úton nem értesítette vagy kérdezte meg ügyfelét. Kedves…..
bunndda 2010.03.26 14:28:52
@Hurrá Torpedó: Ha a oqo.com-on lathato mobil eszkozzel netezik, akkor olyan nagyon letoltogetni nem tud. :) Marpedig azt hasznalja.

Letolteshez en is a kabel-es elerest hasznalom, nem a mobilost.

Mostanra mar mindegyik mobilnet szolgaltatorol kiderult hogy milyen szemet-mocsok?

(Ekezetek utolag eltavolitva)
Megoszlanak a vélemények, hogy akkor most van-e még válság vagy látszik-e valami a valami végén. Mindenesetre a Pannon két év mobilnetes hűséget telefoncsere esetén 500 forintos kedvezménnyel jutalmazna, vagy havonta 25 perc ingyenes telefonhívással, amit a mobilnetes előfizetéssel…..
bunndda 2010.03.11 10:32:06
@elwood: A 25 perc kedvezményt csak azzal az előfizetéssel lehet felhasználni, amelyikhez adják. Jelen esetben a mobilnetes kártyához, amivel a telefonálás nem engedélyzett.