Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kertészleszek

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
kertészleszek 2009.12.16 11:29:55
@*Bianka*:
Heart-shaped boxnak igaza van. Engem is az zavart a legjobban az interjú olvasása közben hogy elég gyatra a helyesírás. A stilisztikáról nem is beszélve. Akár ingyen van, akár fizetős a blog, erre jobban oda kell figyelni. Zsombor ennél azért jobb cikket érdemelt volna.
A mi házunk ORIOLUS - koncert 2009.12.09 15:25:00
A mi házunk emlékezetes eseménye volt májusban az Oriolus-kórus gangkoncertje.Ezek a nagyszerű fiatalok most tőlünk nem messze, a Wesselényi utcában adnak koncertet, amit minden blogolvasónak tiszta szívből ajánlok!Egyúttal egy másik kultúrális eseményt is ajánlanék: a…..
A mi házunk Kémény-katasztrófa 2009.11.28 11:50:00
Még a VIII. kerületi Ingatlankezelő Vállalat készíttetett egy állapotfelmérést 1991 szeptemberében, amelyben már szó van a kémények állapotáról. Ebben számos szabálytalanságra hívta fel a figyelmet. Takács Lászlóné statikus 1998 májusi szakvéleménye szerint a Bródy 15-el…..
kertészleszek 2009.12.05 11:05:55
@tövismadár2:
Tisztelt Hűse Katalin!
Tény, hogy a ház blogjának szerkesztője sokszor kendőzetlen véleményének ad hangot ezen a fórumon, és azt is tapasztaltam, hogy nem mindig finomkodó stílusban. Attól, hogy bizonyos körülményeket "kupleráj"-ként jelöl, még nem érzem magam stricinek, noha én is a házban élek már egy rövid ideje. Ez egyszerűen arra próbál rávilágítani, hogy vannak rendezetlen ügyek, amelyeket tisztázni kell. A blog ilyen műfaj, mindenki úgy fogalmaz, ahogy tud. Itt nincs cenzúra, hála Istennek szabad véleményt leírni egy ilyen fórumon. És ezúton köszönöm Önnek is, hogy leírta a véleményét, ez mindannyiunk számára hasznos, és kell is , hogy az emberek tudják: nem csak az IB elnök levelezget itt önmagában "unalmas" óráiban, hanem vannak más véleményen lévő lakók.
Levelének fő témája a hatalom birtoklása, és az ahhoz való ragaszkodás ténye. Nos, én , ahogy már említettem nem régóta lakom a házban (4éve), de ezalatt a négy év alatt a házunk már a 4. közös képviselőt "koptatja", ami valószínűleg nem kedvez az ügyek előbbre vitelében, fejlesztéseknek, tervszerű gondolkodásnak. Sajnos nem ismerem a pontos okokat, hogy 4 éven belül miért tartunk ott, hogy a negyedik fejnek is hullania kell az SzVB miatt. Lehet hogy az SzVB idővel mindig megelégelte , hogy a közös képviselő nem úgy táncol ahogy ő fütyül? Ki akarja tehát a hatalmat birtokolni? Ki ragaszkodik inkább a hatalomhoz? Kedves Katalin, megkérdezte már a édesanyját arról , hogy miért kopogtat be minden új lakó ajtaján az első napon, hogy a lakógyűlésen való részvételtől megkímélje illetve hogy a szavazati jogról szóló meghatalmazást elkérje? Nekem inkább tűnik úgy, hogy az SzVB, és azon belül főként az Ön édesanyja az, aki ilyenmód ragaszkodik a házon belüli hatalom birtoklásához. De akkor miért hívják Számvizsgáló Bizottságnak, miért nem SzJB-nek? Szavazati Jogot Birtokló bizottságnak?
Én hajlamos vagyok annak hinni, amit látok és érzek, nem pedig amit hallok másoktól. Jelenleg érzem és látom (olvasom)a feszültséget az IB és az SzVB között. De ha az IB és a közös képviselő jól végzi a munkáját (jól beosztja a ház pénzét, fejlesztéseket visz véghez, hibákat és visszásságokat tár fel, pénzt hajt be, ...KÖNYÖRGÖM: TÖRTÉNNEK DOLGOK VÉGRE!!!), akkor a Számvizsgáló Bizottság miért nem segít, közreműködik ebben? Miért tesz javaslatot a közös képviselő elmozdítására? Hatalmi harcok? Talán.
Tisztelettel,
Szakács István
Miután használhatóvá vált a közösségi helyiség "felköltöztem". Lakásomnak azt a részét, amelyben eddig a munkámat végeztem, felköltöztettem és szándékaim szerint ott is marad, mert a háznak adományoztam. A közösségi helyiség berendezésének listája ki van…..
kertészleszek 2009.11.25 11:57:39
Valóban kevesen írnak a blogra, és csak remélni tudom, hogy ennél azért többen olvassák a házból. Én, személy szerint a ház fiatalabb generációjához tartozom, és eleinte nekem is rá kellett vennem magam, hogy olvassam a blogot, és hogy -igen ritkán - hozzászóljak. Számomra nem könnyű az online kapcsolattartás. Sokszor én is a folyosón beszélem meg a ház dolgait a lakókkal. Ilyen a ház élete, egész egyszerűen szívesebben megyek át valakihez személyesen, bekopogva, minthogy felhívjam, vagy online kommenteljek. Ezt bizony meg kell szokni. Engem is meglepett nyár végén, amikor beszélgettem - igen, a folyosón - a szomszédaimmal és nem is tudták, hogy van blogja a háznak, hogy közösségépítés folyik, és ami a legmegdöbbentőbb...hogy a 4. emeleti közösségi helyiségben ki ül nap mint nap, és mit csinál? Pedig ezek az emberek naponta 2x mennek el a közösségi helyiség ablaka előtt!!

Talán a ház lakóinak méginkább a tudomására kellene hozni , nem tudom szebben kifejezni:az arcukba kellene vágni hogy a Bródy 17-ben igenis történnek dolgok! Az emberek többsége sokszor csak az eredményre kíváncsi. Azt, hogy hogyan?, miért? kit érdekel manapság? A közöny vastagon beépült a génállományunkba.
Miértne lehetne egy kis faliújság a liftben? A rövid, velős megfogalmazású információk, kérdőívek, apróhirdetések, felhívások, internetcímek, telefonszámok , stb. egy uv-zöld papírra nyomtatva előbb eljutna az emberek többségéhez, mint a blogkomment avagy a folyosói pletyka. Hiába dobnánk be hírlevelet a postaládákba, azzal a mozdulattal kerülne kukába a papírdarab, ahogy a duguláselhárító avagy a százforintos bolt szórólapja...
Mi érdekli egyáltalán manapság az embereket? Mi érdekelné vajon a házban lakókat? Mit gondolnak a házról itt lakók és ide járó emberek, tulajdonosok és albérlők, idősek és fiatalok, bloggerek és újságolvasók, unatkozók és elfoglaltak, komposztálók és rovargyűlölők, barátok és ellenségek? Érdemes- e erről információt gyűjteni, hogy tudjuk: mit szeretnének az itt élő emberek? És hogy mit gondolnak az elmúlt egy évről? Érzik-e /látják-e / tapasztalják-e a változást?
Szívesen részt vennék egy ilyen jellegű kérdőív összeállításában / szétosztásában / kiértékelésében. Ikszelni talán mindenki tud az itt élők közül, és remélem hogy lenne ilyesmire 5-10 perce.
Házi kertészmérnökünk hazatért a nyaralásból, és máris nekiesne a kertnek, de én kértem, hogy ne ezen a hétvégén, hanem a következőn legyen az aktuális kertéSZombat.Egyrészt, mert ezen a héten lesz a Mikszáth téren a piac, amit mindenkinek szívből ajánlok, mint szombati…..
A mi házunk Pénz beszél... 2009.06.09 02:18:00
Ma visszafizettem az április havi fizetésemet, miután a megbízási szerződéssel, ahogy a közgyűlés utóbb megszavazta, másként alakulnak a járulékok. A május havit eleve ki sem vettem, és ezt teszem a június havival is, hogy több pénze maradjon a háznak a felújitási munkákra,…..