Regisztráció Blogot indítok
Adatok
denevér3333

0 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány enged a társadalom nyomásának, és államilag beszerzett játékokkal töltik fel a nyerő automaták kivonása után a kocsmákban maradt űrt. "A Microsofttól nem tudtunk elég Kinectet szerezni, de a Közgép már átállította az egyik gyártósorát csattogós lepkék…..
George Lucas, aki vénségére pont olyan pöffeszkedve ül a pénzeszsákjain, mint a zsugori Dagobert bácsi, kezd végre rájönni, hogy ha kiengedi a karmai közül a Star Wars franchise mozgóképes jogait, sokkal jobb sztorik születnek, mint az ő előzménytrilógiája. A LucasFilm ugyanis…..
denevér3333 2012.08.28 17:10:11
@Nema: Miért kellene annak lenni meg van a filmek forgalmazója az Intercom.
De amúgy elég nagy rajongója vagyok már 30 éve. S tisztelem ezt az ember viszont tipikus magyar mentalitás mikor a másik zsebében turkálunk legyen az honfi vagy külföldi. S mi Magyarok tudjuk legjobban más tulajdonát, dolgát sajátként kezelni. Semmi köze nincs senkinek a G.L vagyonához szellemi termékéhez filmjének sorsához(szerintem itt jó páran gondolkodnak úgy, hogy amit G.L megtermelt az Magyar közvagyon). Tehát ha tetszik megnézed ha nem tetszik tovább haladsz ennyi. De az, hogy az összes fikázó arra maszturbál, hogy mi van G.L-lel pénzével vagy mit oszt meg a nagy közönséggel az már röhejes.
denevér3333 2012.08.28 18:18:09
@Circus: Én nekem nagyon tetszik ez az ötlet én azt nem szeretem ha valaki saját kishitűségét és sikertelenséget próbálja ily módon palástolni.
De igaz én szeretem a Star Wars-t és tisztelem a készítőit!
denevér3333 2012.08.29 11:10:07
@waces: és kötelező megnézni? Nem! Akkor Milyen jogon szólsz bele, hogy a saját szerzeményével mit kezd? A zenésznek is megmondod, hogy mit képzel, hogy rock helyett több szintit rak bele az új dalaiba? Ugye nem! Ha nem tetszik nem hallgatod, nem nézed! Olvass rengeteg könyv képregény jelent meg a Star Wars univerzumból! Az első három résszel sem volt semmi baj csak hát mivel az első történet nem volt egy észlény csavaros sztori ezért az utána való részektől sem várható volt. Tény a képi világ a számítógépes játékokat idézi, de ez nem a G.L hibája hanem ennyit fejlődött a világ! Szóval jó lenne lenyugodni s tudomásul venni, hogy G.L. Nem csinál mást csak él a jogaival. még akkor is ha nem tetszik egyeseknek ahogy csinálja, de hol tartana a világ ha minden művésznek kreatív embernek megszabnák hogy kreatívoskodjon?
Előzetesen számomra a Biohazard tűnt a legnagyobb húzónévnek, és pénteken elérkezett az ő idejük is. Volt mindenféle, míg a szombat kissé lazábbra sikeredett, úgyhogy a folytatásban a hegyaljai élmények utolsó felvonását olvashatjátok.Embertelenül korán (délután 4) kezdte…..
Miután zsongó fejjel hagytam el a mozit, és a film képkockái igencsak masszívan beleivódtak az agyféltekéimbe, én is abszolválom a véleményem, amely részben johnnymoore kolléga recenziójára fog reagálni. Alapvetően egyáltalán nem vártam el, hogy Ridley Scott műve olyan…..
denevér3333 2012.07.25 01:07:46
Nem azért szar a film mert a történet, ötlet nem lenne jó! Hanem tele van következetlenséggel, dramaturgia hibával. Csak a legnagyobbak említsük: Az elején a vihar előtt azt mondták hogy ha nem indulnak el akkor ne is induljanak majd vissza mert 15 perc múlva óriási elektromos vihar lesz és mindenki széné ég aki kint van majd mikor visszaérnek még 5 percig bohóckodtak a viharban.
Vagy mikor a csaj kiműti magából az Alient senkit nem érdekel se a csaj állapota, se az " újszülött" léte.
Vagy mikor a térképező robotokat elengedték az asztalon látható volt az emberek mozgása is. miközben a kapitány a csapattól kérdezi, hogy hol van a két elkóborolt tudós mi a fasznak nem néz rá a térképre?
A két tudós meg ha annyira retteg mindentől akkor mi a tökömnek császkál miért nem marad a seggén és miért piszkál ismeretlen élőlényt ami furcsán és hamar megnőtt. Miért volt Alien a falon ha a megszületéséhez ember kell ha meg ha tervező is jó és láttunk valamiket amiből a koponyájukból és a hasukból ki jött azok merre voltak? Mi értelme volt a végén az Alien megszületésének mit csinál a malmozik a bolygón? Hogy tudott elindulni a hajó ami a tervezőkre volt méretezve? A nő lényegesen apróbb termetű volt vagy beszerveztek egy alienkirálynőt sofőrnek?
Logikátlanságok tárháza! Ez a a jó sci-fi? Amúgy tény jó űrös sci-fit mostanában csak sorozatban láttam a sorozatokhoz mérten ez pedig a Csillagkapu. Ha űrös sci-fi ami kemény volt és egy fajta társadalom kritika volt benne akkor az a Csillagközi invázió első része! Ha horror akkor mindenképp a Kocka első része vagy a Fűrész első része ha a sci-fit nézzük ami nem űrös akkor mostanában az Eredet. Vígjáték szintjén meg az Evolúció! Könyvben a Pörgés vagy Clive Barker művei viszik a prímet meg persze Stephen King. Sajnos jó űrös sci-fi nem nem készült mostanában. Az AvP meg tényleg szar volt filmen viszont számtalan könyvben nagyon jó. Bele tudták illeszteni az Alien univerzumba pedig ez egy poénnak indult mikor az egyik kellékes poénból berakta a Predátor 2-ben az űrhajóba egy Alien koponyát aztán jöttek a könyvek meg a játék meg a képregény. Amúgy nem tudom ennek a műfajnak a nevét amikor két-három különböző filmekből kiszedet karaktert összeraknak főleg képregényekben lásd Bosszúállók, de filmbe említhetnénk a Freddy vs Jason. szóval nem kell ezt túlspriázni. Azért bosszant a dolog ennél a filmnél, mert önálló filmnek gyenge Alien előzménynek meg hülyeség!!!
denevér3333 2012.07.26 00:27:46
@Dr. Fred Edison: Ahogy te a Csillagkapuval én a Star Trek-kel nem tudott sosem lekötni, a Csillagkapuban jó karakterek vannak akár az Atalantis-ról is beszélhetünk és a körítés is jó nem egy síkú hisz van egy vezérfonal, de azért vannak független epizódok is.
A történet meg szerintem zseniális és bár a film is tetszett de a sorozatba tudták nagyon kifejteni az egészet. Ennek ellenére volt benne mindig egy fajta humor ami azt mutatta, hogy azért sok esetben nem veszik azért annyira komolyan magukat. Pl az utolsó két évadban volt a legtöbb fricska saját magukkal és a sorozattal kapcsolatban hisz tudták, hogy nem lesz folytatása a történetnek így megengedtek poénokat. Ezeknek a sorozatnak történetük volt és nem egy nagyon jó és élvezetes rész volt benne. Persze ez egy sorozat és nem egy film a folyamatos kitűnő részeket gyártani szerintem irreális. A BSG és a Firefly nem teremt új univerzumot vagy legalábbis nem olyan formán mint a Csillagkapu.
A többi filmmel is majdnem egyet értek egy kivételével nekem a Cloverfield nem tetszett unalmas volt!
denevér3333 2012.07.26 11:49:11
@Dr. Fred Edison: Mivel a sorozat címe Csk1 és nem Simán csak Csillagkapu ezért érthető, hogy az ő kutatásaival foglalkoznak és a köré építik a sorozatot. Ezen kívül nagyon sok részben nem is csak Csk 1-re hajaz a sorozat hanem a bolygón élők is! Órákat tudnék mesélni a történetről de ez nem az a topic amúgy a www.csillagkapu.hu-n többet megtudsz!
A Filmvilág júliusi számában olvasható, Dumaszínpad című cikkemben leírtakat szeretném illusztrálni néhány YouTube-os videóval az ott megjelent korszakolás szerint. A videók angol nyelvűek, a megértésükhöz elengedhetetlen az angol nyelv ismerete. 1. KezdetekA televízió…..
Két újabb nyári  kedvenc receptem, hétfői indításképp. A hideg kovászos uborka leves az intenzív és a savanykás íz kedvelőinek nagy élmény lesz, a céklás csirkeragu szintén nagy kedvenc. Hamar elkészül, nagyon finom és gyönyörű színe van! Az alábbi receptek két…..
denevér3333 2012.07.23 16:18:57
A videojátékok szinte a kezdetektől fogva merítenek a tudományos fantasztikumból. (Gondoljunk csak például a legendás Space Invadersre.) Persze az egyszerű grafikával operáló, játéktermi pénzabáló óriásmasinák kora már  múlt homályába vész. Manapság a játékok, legyen…..
Megtalálták Bándy Kata gyilkosát, vallomást tett. Egyes szélsőjobboldali portálokon már terjed a hír: cigány a gyilkos. Pedig nem a cigányság ölte meg Bándy Katát, hanem egy ember, aki remélhetőleg jó sokáig fog a börtönben rohadni. Ki lehet persze mondani, hogy cigány a…..
Az idei év legmegosztóbb filmje a Prometheus, amely számos nyitva hagyott kérdést hagyott maga után, megteremtve a lehetőséget, hogy a nézők tengernyi elmélettel és elgondolással rukkoljanak elő válasz gyanánt. Az egyik nagy kérdőjel, hogy vajon mit mondhatott David az…..
denevér3333 2012.06.22 19:32:21
@backtracker:

Megemlítetted a Kockát hát barátom a Kocka, mint film (sci-fi-horror) kenterbe a veri a Prometheus-t. Az még nem mentség egy filmnél, hogy lesz folytatás egy történetnek eleje van közepe és vége nem a moziidő jelzi azt.
Amúgy ha már mozi akkor pl: Az eredet c. film nagyon jóra sikerült két éve készült. Sajnos tény jó űrös sci-fi az elmúlt években nem nagyon volt sorozatban is csak a Csillagkapu ami nagy kedvenc s pl ez a sorozat mutatta meg, hogy egy gyenge sci-fi akció filmből milyen jó dolgot tudnak felépíteni ha van két olyan forgatókönyvíró, mint ami a Csillagkapunál van. Szóval jó lenne már ha hálivúd el kezdene körülnézni és észrevenni a sok sci-fi regényt ami létezik.
denevér3333 2012.06.22 21:18:09
@koimbra: Nagyon jó halottam róla ahogy sok esetegesről ahogy az Alapítványt is 10 éve tervezik vagy C. Barker-nek a Korbács c. művét is megakarják csak még senki nem mert belefogni.
Amúgy én ezt olvastam a fajról!

A faj

Témanyitás by W.B. on Pént. Aug. 12, 2011 11:19 am
A Pilóták

Az előzmény:
A xenomorphok egy ősi faj mesterséges gyermekeiként születtek több tízezer évvel ezelőtt. Akik egy hatalmas brutális polgárháborút vívtak maguk közt. A technológiájuk organikus volt és olyan erős, hogy egy csata veszteségei milliók voltak. A háború évtizedek óta tartott, és úgy tűnt soha nem ér véget, amíg az egyik fél ki nem talált egy halálos fegyvert.

Az első kísérlet volt, hogy biomechanikus fegyvert készítsenek, a koncepció, készíteni egy kitartó, vérengző fegyvert, ami adaptálódik a környezetéhez, majd, furcsa szaporodása révén kiírtja a körülötte lévő szinte összes organizmust. A lényeket hangyaszerű bolyokba rendezték, tudatukat ehhez igazították, erre azért volt szükség, hogy a terjedésüket kordában tartsák, mindig közel kell lenniük a királynőjükhöz.
A kísérlet teljes siker volt (elsőként a Proteuson), a lények alapvető használata a beszivárogtatáson alapult, becsempésztek a populációba egy tojást, az kikelt, gazdatest után kutatott, újra megszületett a gazdatestből persze megölve azt, majd a következő feladata olyan lényeket keresni, amiket tojássá alakíthat, amik majd újabb gazdatestek után vadásznak. Így a populáció hamar kihalt. Állítólag a pilótáknak volt egy eszközük az ottmaradt idegenek biztonságos kiirtására.
A pilóták szabadjára engedték a fertőzést ellenségeikre, a proteusi kísérlet biztonságosnak tűnt. Egy tökéletes fegyver volt, a küldetéstől függően egy szállítóhajó felvett egy királynőt, dolgozót, vagy csak egy tojást, majd eljutatta a kiirtandó bolygóra. A háború hamar véget ért. A xenomorphokat úgy tervezték, hogy alkalmazkodjanak a környezetükhöz, de az alap morfológiájuk ne változzon... megváltozott. Mielőtt a pilóták meg akadályozhatták volna, a kísérletük kicsúszott az irányítás alól, fejlődtek. Egy apró jelentéktelennek tűnő változás volt, ami nem volt benne az alap hangya rendszerben, Fészek Zselé (pempő). Az anyag, amit az idegenek a királynőik létrehozásához használtak. Mikor észrevettek pár fertőzött bolygót, amiknek nem kellett volna fertőzöttnek lennie, aggódni kezdtek. A reprodukálódás csodájával megáldva, az idegenek hamar létrehozták saját királynőjüket, majd kitörtek béklyóikból.
A pilóták eltűntek, évezredekkel később azok a bolygók ahová egy lény is került, kipusztult. Ám szállítmányozás nélkül nem tudtak tovább terjedni. Lerohanták könnyedén a bolygókat, majd kipusztultak maguk is, hosszú életűek, de nem hallhatatlanok, évezredekkel később kihaltak. A tojások fosszilizálódtak, a testek elrohadtak, az utolsó hírmondója is eltűnt a fajnak... legalábbis azt hitték. Egy szállítóhajó maradt, ami a Proteusról indult, több ezer éves sztázisban tartva a hordozott tojásokat.
Dr. Keitleltől ered ama zavaros elmélet miszerint, az idegenek 3.2 milliárd évvel ezelőtt kiirtották a Föld akkor élővilágát. (feltehetően pilóta terraformálás lett volna) Először csak egy „akkori” fosszilliát találtak, ehhez hasonló lényt az idegenekben látta. Később egy pilóta városra lelt a galaxisban, bár ekkora mentálisan megtört, a próbálkozási pedig kudarcba fulladtak. Az elmélet abban is hibás, hogy más bolygón lezajlott fertőzésekből tudjuk, hogy az idegenek nem pusztítják el a növényzetet, továbbá számos kistermetű fajt sem tudnak elpusztítani. (kicsik és gyorsan szaporodnak) Továbbá a xenomorph leleten kívül soha sem találtak mást, ama lelet is valószínűleg téves kormeghatározást kapott. Az inkább a Kr. sz. e. 10 000 tájékán lévő idegen fertőzésből származhat, mi a predatorok számlájára irható.

Ám ez a hajó lezuhant, távol a bolygótól, az LV-426-on, a pilóta meghalt, mikor egy idegen tojás kiszabadult és bele implantálta a gyilkos fajt. A pilóta, tudva, hogy meg fog halni, viszonylag biztonságban letette a hajót a bolygón majd elküldött egy figyelmeztető jelzést. A sztázismezők megsérültek és egyen kívül az összes raktár kipusztult, a hajón több ezer tojás lehetett. Ám a megmaradt sztázismezőben lévő tojások, az idő vasfogával viaskodva a végtelenségig vártak, hogy megtalálja valaki őket.

Számos más forrásban is fent maradtak az idegenek. A Proteuson hozzájuk alkalmazkodott az új ökoszisztéma, így a xenomorphok számára volt elég gazda test mindig. Továbbá, a pilóta faj eltűnése után a frissen űrbe kirajzott predator faj kezdte vadászat céljából tenyészteni az idegeneket.

A biomechanoidok:

A tudományos kifejezés a pilótákra a biomechanoid szó, teljesen összhangba kerültek a gépeikkel, ami fejlődésüknek és természetüknek volt köszönhető. Az intelligenciájukat senki sem ismeri igazán, és valamennyire hasonlítanak is a humánokhoz. Két karjuk, lábuk és szemük van, egy szájjal, de ez az összes hasonlóság. Nagyon magasak, 6-8 méter az átlag testmagasság. Hihetetlenül erős karokkal és lábakkal rendelkeznek, a szemük nagyon gyenge, szinte vakok. A testszínük sötét hússzínűtől a koromfeketéig terjed. Egyes példányok rendelkezhetnek farokkal is, úgy mint valami féle pofaszakáll vagy haj szerűséggel. Az ormány szerűség rendeltetése ismeretlen, főleg azért, mert a fejből a mellkas vagy gyomorba folytatódik.

Az agyuk teljesen más szinten működik, ezzel olyan erőknek parancsolva, amiről soha nem is álmodnánk. Képesek telepatikus kommunikációra, képesek a fejletlenebb lények (pl. emberek) gondolataiba bele „nézni” és megzavarni őket. Talán még irányítani is őket.
A technológiájuk is teljesen beépült az életükbe. Látszólag úgy tűnik, hogy organikusak, ám valamiképpen rendelkeznek azzal a képességgel, hogy valahogy egybe olvadjanak a használt technológiájukkal, legyen az egy egyszerű eszköz, vagy épp egy egész űrhajó. Mikor egybeolvadnak, az eszköz a saját elméjük meghosszabbításaként szolgál. Léteznek a háborút túlélő pilóták, de nomád életmódot kezdtek élni a háború után. Általában egymagukban vannak és a halált várják. Páran aktívan a megmaradt technológiájukat keresik, hogy elpusztíthassák azt, hogy ne végezze senki úgy ahogy ők. Megint mások újra akarják éleszteni a fajukat a semmiből. A félelem és gyűlölet keverékét érzik a xenomorphok iránt, ami egy elég morbid hozzáállás, általában, ha idegeneket találnak, azokat kétségkívül elpusztítják. A megmaradtak, akik az űrt szelik keresztül a saját fajuk eltűnésének tanúi.

W.B.
denevér3333 2012.06.22 21:18:42
Armida küldte az alábbi folyamatábrát, amit Carlos Poon készített.   A két vendégkritika: A negatív: filmdroid.blog.hu/2012/06/14/prometheus_402 Pozitív: filmdroid.blog.hu/2012/06/09/prometheus_2022..
denevér3333 2012.06.19 13:17:44
Ha Sci-fi akkor az Eredet pl: kenterbe veri 100x ha meg űrös sci-fi akkor pl: a a Csillagkapu mint hasonló teremtőfilm és sorozat és pl: az emberiség elpusztítása és célja jobban megjelenik a StarShip Troopers c filmben. Ha meg kérdéseket akarok kocsma szinten tárgyalni és tudni akkor lemegyek egy egyetemi kocsmába és a sok fiatal egyetemista félig bebaszva tud ilyen közhelyeket durrogtatni. Én egy filmben történetet akarok és max ebből adódó kérdéseket nem öncélú ezer éve ismert filozófiát szarok a vallásra és az összes keresztény buzira nem érdekelnek. Én sokkal többet vártam ettől és leszartam volna az összes vallási humbugot ha lett volna valami történet, lettek volna benne karakterek, izgalom, de onnan kezdve, hogy két héttel a film előtt tudható volt, hogy a főszereplő életben marad sőt, hogy csak ő marad életbe az emberek közül, már erre se lehetett hagyatkozni. A feszültség meg a horrorisztikus elem meg a lófasz kategóriáját súrolta. Aki meg azt mondja, a logikátlanságokra, hogy a sci-fi része az nem érti mi a tudományos-fantasztikus filmek lényege. Ha megnézem az X-Men azt tudom, egy mese és nem keresek benne tudományosságot még akkor is ha létezik a génmanipuláció és mutációs is. Ellenben egy reál és elgondolkodtató sci-fiben ha a csaj megműti egy szerkezet aki olyan ügyes, hogy 2 másodperc a plüsskiszedős játékgépek markolójával kiszedi a "bazi" nagy alien-t. Majd ekkor műtét után irodai kapcsozóval teleszórja a hasfalát és már szalad is. Ez a film az földi univerzumba játszódik 80 év múlva legyen már annyira korrekt a forgatókönyvíró, hogy nem nézi a mozinézőt hülyének. Bár ahogy itt a kommentelőket látom én is legyintenék, és leszarnám!
41 éves létemre nem volt még olyan film amire azt mondtad, hogy hülyére vett. Mert láttam már szar filmet, meg buta filmet, de olyat mint ez nem ami felbaszta az agyamat.
denevér3333 2012.06.19 13:23:20
Pl Feszültség és horroros sztori pl a Kockában volt kidolgozva jól!! vagy ha horror akkor S. King tud mesélni úgy, hogy el is higgye az ember, hogy az valós!De mondhatnám Clive Barkert. 800 kötetnyi mű van aminek első három oldal többet ér mint ennek a filmnek az egész sztorija.
De hogy lássátok van ötlet a faj eredetére bemásolok egy leírást.

A faj

Témanyitás by W.B. on Pént. Aug. 12, 2011 11:19 am
A Pilóták

Az előzmény:
A xenomorphok egy ősi faj mesterséges gyermekeiként születtek több tízezer évvel ezelőtt. Akik egy hatalmas brutális polgárháborút vívtak maguk közt. A technológiájuk organikus volt és olyan erős, hogy egy csata veszteségei milliók voltak. A háború évtizedek óta tartott, és úgy tűnt soha nem ér véget, amíg az egyik fél ki nem talált egy halálos fegyvert.

Az első kísérlet volt, hogy biomechanikus fegyvert készítsenek, a koncepció, készíteni egy kitartó, vérengző fegyvert, ami adaptálódik a környezetéhez, majd, furcsa szaporodása révén kiírtja a körülötte lévő szinte összes organizmust. A lényeket hangyaszerű bolyokba rendezték, tudatukat ehhez igazították, erre azért volt szükség, hogy a terjedésüket kordában tartsák, mindig közel kell lenniük a királynőjükhöz.
A kísérlet teljes siker volt (elsőként a Proteuson), a lények alapvető használata a beszivárogtatáson alapult, becsempésztek a populációba egy tojást, az kikelt, gazdatest után kutatott, újra megszületett a gazdatestből persze megölve azt, majd a következő feladata olyan lényeket keresni, amiket tojássá alakíthat, amik majd újabb gazdatestek után vadásznak. Így a populáció hamar kihalt. Állítólag a pilótáknak volt egy eszközük az ottmaradt idegenek biztonságos kiirtására.
A pilóták szabadjára engedték a fertőzést ellenségeikre, a proteusi kísérlet biztonságosnak tűnt. Egy tökéletes fegyver volt, a küldetéstől függően egy szállítóhajó felvett egy királynőt, dolgozót, vagy csak egy tojást, majd eljutatta a kiirtandó bolygóra. A háború hamar véget ért. A xenomorphokat úgy tervezték, hogy alkalmazkodjanak a környezetükhöz, de az alap morfológiájuk ne változzon... megváltozott. Mielőtt a pilóták meg akadályozhatták volna, a kísérletük kicsúszott az irányítás alól, fejlődtek. Egy apró jelentéktelennek tűnő változás volt, ami nem volt benne az alap hangya rendszerben, Fészek Zselé (pempő). Az anyag, amit az idegenek a királynőik létrehozásához használtak. Mikor észrevettek pár fertőzött bolygót, amiknek nem kellett volna fertőzöttnek lennie, aggódni kezdtek. A reprodukálódás csodájával megáldva, az idegenek hamar létrehozták saját királynőjüket, majd kitörtek béklyóikból.
A pilóták eltűntek, évezredekkel később azok a bolygók ahová egy lény is került, kipusztult. Ám szállítmányozás nélkül nem tudtak tovább terjedni. Lerohanták könnyedén a bolygókat, majd kipusztultak maguk is, hosszú életűek, de nem hallhatatlanok, évezredekkel később kihaltak. A tojások fosszilizálódtak, a testek elrohadtak, az utolsó hírmondója is eltűnt a fajnak... legalábbis azt hitték. Egy szállítóhajó maradt, ami a Proteusról indult, több ezer éves sztázisban tartva a hordozott tojásokat.
Dr. Keitleltől ered ama zavaros elmélet miszerint, az idegenek 3.2 milliárd évvel ezelőtt kiirtották a Föld akkor élővilágát. (feltehetően pilóta terraformálás lett volna) Először csak egy „akkori” fosszilliát találtak, ehhez hasonló lényt az idegenekben látta. Később egy pilóta városra lelt a galaxisban, bár ekkora mentálisan megtört, a próbálkozási pedig kudarcba fulladtak. Az elmélet abban is hibás, hogy más bolygón lezajlott fertőzésekből tudjuk, hogy az idegenek nem pusztítják el a növényzetet, továbbá számos kistermetű fajt sem tudnak elpusztítani. (kicsik és gyorsan szaporodnak) Továbbá a xenomorph leleten kívül soha sem találtak mást, ama lelet is valószínűleg téves kormeghatározást kapott. Az inkább a Kr. sz. e. 10 000 tájékán lévő idegen fertőzésből származhat, mi a predatorok számlájára irható.

Ám ez a hajó lezuhant, távol a bolygótól, az LV-426-on, a pilóta meghalt, mikor egy idegen tojás kiszabadult és bele implantálta a gyilkos fajt. A pilóta, tudva, hogy meg fog halni, viszonylag biztonságban letette a hajót a bolygón majd elküldött egy figyelmeztető jelzést. A sztázismezők megsérültek és egyen kívül az összes raktár kipusztult, a hajón több ezer tojás lehetett. Ám a megmaradt sztázismezőben lévő tojások, az idő vasfogával viaskodva a végtelenségig vártak, hogy megtalálja valaki őket.

Számos más forrásban is fent maradtak az idegenek. A Proteuson hozzájuk alkalmazkodott az új ökoszisztéma, így a xenomorphok számára volt elég gazda test mindig. Továbbá, a pilóta faj eltűnése után a frissen űrbe kirajzott predator faj kezdte vadászat céljából tenyészteni az idegeneket.

A biomechanoidok:

A tudományos kifejezés a pilótákra a biomechanoid szó, teljesen összhangba kerültek a gépeikkel, ami fejlődésüknek és természetüknek volt köszönhető. Az intelligenciájukat senki sem ismeri igazán, és valamennyire hasonlítanak is a humánokhoz. Két karjuk, lábuk és szemük van, egy szájjal, de ez az összes hasonlóság. Nagyon magasak, 6-8 méter az átlag testmagasság. Hihetetlenül erős karokkal és lábakkal rendelkeznek, a szemük nagyon gyenge, szinte vakok. A testszínük sötét hússzínűtől a koromfeketéig terjed. Egyes példányok rendelkezhetnek farokkal is, úgy mint valami féle pofaszakáll vagy haj szerűséggel. Az ormány szerűség rendeltetése ismeretlen, főleg azért, mert a fejből a mellkas vagy gyomorba folytatódik.

Az agyuk teljesen más szinten működik, ezzel olyan erőknek parancsolva, amiről soha nem is álmodnánk. Képesek telepatikus kommunikációra, képesek a fejletlenebb lények (pl. emberek) gondolataiba bele „nézni” és megzavarni őket. Talán még irányítani is őket.
A technológiájuk is teljesen beépült az életükbe. Látszólag úgy tűnik, hogy organikusak, ám valamiképpen rendelkeznek azzal a képességgel, hogy valahogy egybe olvadjanak a használt technológiájukkal, legyen az egy egyszerű eszköz, vagy épp egy egész űrhajó. Mikor egybeolvadnak, az eszköz a saját elméjük meghosszabbításaként szolgál. Léteznek a háborút túlélő pilóták, de nomád életmódot kezdtek élni a háború után. Általában egymagukban vannak és a halált várják. Páran aktívan a megmaradt technológiájukat keresik, hogy elpusztíthassák azt, hogy ne végezze senki úgy ahogy ők. Megint mások újra akarják éleszteni a fajukat a semmiből. A félelem és gyűlölet keverékét érzik a xenomorphok iránt, ami egy elég morbid hozzáállás, általában, ha idegeneket találnak, azokat kétségkívül elpusztítják. A megmaradtak, akik az űrt szelik keresztül a saját fajuk eltűnésének tanúi.

ez innen van: avpwar.hungarianforum.com/t2-a-faj
„Producer: Te Scott, mi az a székbe kövesedett ormányos űrszar ott az 1979-es Alienben?Rendező: Jó, hogy mondod, fogalmam sincs.Producer: Akkor nem lőjük le a témát egy új filmmel?!Rendező: De!!!”   A birtokunkba került titkos hangfelvétel tanúsága szerint pontosan így…..
denevér3333 2012.06.17 14:08:37
Amúgy meg ha Sci-fi akkor az Eredet pl: kenterbe veri 100x ha meg űrös sci-fi akkor pl: a a Csillagkapu mint hasonló teremtőfilm és sorozat és pl: az emberiség elpusztítása és célja jobban megjelenik a StarShip Troopers c filmben. Ha meg kérdéseket akarok kocsma szinten tárgyalni és tudni akkor lemegyek egy egyetemi kocsmába és a sok fiatal egyetemista félig bebaszva tud ilyen közhelyeket durrogtatni. Én egy filmben történetet akarok és max ebből adódó kérdéseket nem öncélú ezer éve ismert filozófiát szarok a vallásra és az összes keresztény buzira nem érdekelnek. Én sokkal többet vártam ettől és leszartam volna az összes vallási humbugot ha lett volna valami történet, lettek volna benne karakterek, izgalom, de onnan kezdve, hogy két héttel a film előtt tudható volt, hogy a főszereplő életben marad sőt, hogy csak ő marad életbe az emberek közül, már erre se lehetett hagyatkozni. A feszültség meg a horrorisztikus elem meg a lófasz kategóriáját súrolta. Aki meg azt mondja, a logikátlanságokra, hogy a sci-fi része az nem érti mi a tudományos-fantasztikus filmek lényege. Ha megnézem az X-Men azt tudom, egy mese és nem keresek benne tudományosságot még akkor is ha létezik a génmanipuláció és mutációs is. Ellenben egy reál és elgondolkodtató sci-fiben ha a csaj megműti egy szerkezet aki olyan ügyes, hogy 2 másodperc a plüsskiszedős játékgépek markolójával kiszedi a "bazi" nagy alien-t. Majd ekkor műtét után irodai kapcsozóval teleszórja a hasfalát és már szalad is. Ez a film az földi univerzumba játszódik 80 év múlva legyen már annyira korrekt a forgatókönyvíró, hogy nem nézi a mozinézőt hülyének. Bár ahogy itt a kommentelőket látom én is legyintenék, és leszarnám!
41 éves létemre nem volt még olyan film amire azt mondtad, hogy hülyére vett. Mert láttam már szar filmet, meg buta filmet, de olyat mint ez nem ami felbaszta az agyamat.
denevér3333 2012.06.17 14:10:58
A faj

Témanyitás by W.B. on Pént. Aug. 12, 2011 11:19 am
A Pilóták

Az előzmény:
A xenomorphok egy ősi faj mesterséges gyermekeiként születtek több tízezer évvel ezelőtt. Akik egy hatalmas brutális polgárháborút vívtak maguk közt. A technológiájuk organikus volt és olyan erős, hogy egy csata veszteségei milliók voltak. A háború évtizedek óta tartott, és úgy tűnt soha nem ér véget, amíg az egyik fél ki nem talált egy halálos fegyvert.

Az első kísérlet volt, hogy biomechanikus fegyvert készítsenek, a koncepció, készíteni egy kitartó, vérengző fegyvert, ami adaptálódik a környezetéhez, majd, furcsa szaporodása révén kiírtja a körülötte lévő szinte összes organizmust. A lényeket hangyaszerű bolyokba rendezték, tudatukat ehhez igazították, erre azért volt szükség, hogy a terjedésüket kordában tartsák, mindig közel kell lenniük a királynőjükhöz.
A kísérlet teljes siker volt (elsőként a Proteuson), a lények alapvető használata a beszivárogtatáson alapult, becsempésztek a populációba egy tojást, az kikelt, gazdatest után kutatott, újra megszületett a gazdatestből persze megölve azt, majd a következő feladata olyan lényeket keresni, amiket tojássá alakíthat, amik majd újabb gazdatestek után vadásznak. Így a populáció hamar kihalt. Állítólag a pilótáknak volt egy eszközük az ottmaradt idegenek biztonságos kiirtására.
A pilóták szabadjára engedték a fertőzést ellenségeikre, a proteusi kísérlet biztonságosnak tűnt. Egy tökéletes fegyver volt, a küldetéstől függően egy szállítóhajó felvett egy királynőt, dolgozót, vagy csak egy tojást, majd eljutatta a kiirtandó bolygóra. A háború hamar véget ért. A xenomorphokat úgy tervezték, hogy alkalmazkodjanak a környezetükhöz, de az alap morfológiájuk ne változzon... megváltozott. Mielőtt a pilóták meg akadályozhatták volna, a kísérletük kicsúszott az irányítás alól, fejlődtek. Egy apró jelentéktelennek tűnő változás volt, ami nem volt benne az alap hangya rendszerben, Fészek Zselé (pempő). Az anyag, amit az idegenek a királynőik létrehozásához használtak. Mikor észrevettek pár fertőzött bolygót, amiknek nem kellett volna fertőzöttnek lennie, aggódni kezdtek. A reprodukálódás csodájával megáldva, az idegenek hamar létrehozták saját királynőjüket, majd kitörtek béklyóikból.
A pilóták eltűntek, évezredekkel később azok a bolygók ahová egy lény is került, kipusztult. Ám szállítmányozás nélkül nem tudtak tovább terjedni. Lerohanták könnyedén a bolygókat, majd kipusztultak maguk is, hosszú életűek, de nem hallhatatlanok, évezredekkel később kihaltak. A tojások fosszilizálódtak, a testek elrohadtak, az utolsó hírmondója is eltűnt a fajnak... legalábbis azt hitték. Egy szállítóhajó maradt, ami a Proteusról indult, több ezer éves sztázisban tartva a hordozott tojásokat.
Dr. Keitleltől ered ama zavaros elmélet miszerint, az idegenek 3.2 milliárd évvel ezelőtt kiirtották a Föld akkor élővilágát. (feltehetően pilóta terraformálás lett volna) Először csak egy „akkori” fosszilliát találtak, ehhez hasonló lényt az idegenekben látta. Később egy pilóta városra lelt a galaxisban, bár ekkora mentálisan megtört, a próbálkozási pedig kudarcba fulladtak. Az elmélet abban is hibás, hogy más bolygón lezajlott fertőzésekből tudjuk, hogy az idegenek nem pusztítják el a növényzetet, továbbá számos kistermetű fajt sem tudnak elpusztítani. (kicsik és gyorsan szaporodnak) Továbbá a xenomorph leleten kívül soha sem találtak mást, ama lelet is valószínűleg téves kormeghatározást kapott. Az inkább a Kr. sz. e. 10 000 tájékán lévő idegen fertőzésből származhat, mi a predatorok számlájára irható.

Ám ez a hajó lezuhant, távol a bolygótól, az LV-426-on, a pilóta meghalt, mikor egy idegen tojás kiszabadult és bele implantálta a gyilkos fajt. A pilóta, tudva, hogy meg fog halni, viszonylag biztonságban letette a hajót a bolygón majd elküldött egy figyelmeztető jelzést. A sztázismezők megsérültek és egyen kívül az összes raktár kipusztult, a hajón több ezer tojás lehetett. Ám a megmaradt sztázismezőben lévő tojások, az idő vasfogával viaskodva a végtelenségig vártak, hogy megtalálja valaki őket.

Számos más forrásban is fent maradtak az idegenek. A Proteuson hozzájuk alkalmazkodott az új ökoszisztéma, így a xenomorphok számára volt elég gazda test mindig. Továbbá, a pilóta faj eltűnése után a frissen űrbe kirajzott predator faj kezdte vadászat céljából tenyészteni az idegeneket.

A biomechanoidok:

A tudományos kifejezés a pilótákra a biomechanoid szó, teljesen összhangba kerültek a gépeikkel, ami fejlődésüknek és természetüknek volt köszönhető. Az intelligenciájukat senki sem ismeri igazán, és valamennyire hasonlítanak is a humánokhoz. Két karjuk, lábuk és szemük van, egy szájjal, de ez az összes hasonlóság. Nagyon magasak, 6-8 méter az átlag testmagasság. Hihetetlenül erős karokkal és lábakkal rendelkeznek, a szemük nagyon gyenge, szinte vakok. A testszínük sötét hússzínűtől a koromfeketéig terjed. Egyes példányok rendelkezhetnek farokkal is, úgy mint valami féle pofaszakáll vagy haj szerűséggel. Az ormány szerűség rendeltetése ismeretlen, főleg azért, mert a fejből a mellkas vagy gyomorba folytatódik.

Az agyuk teljesen más szinten működik, ezzel olyan erőknek parancsolva, amiről soha nem is álmodnánk. Képesek telepatikus kommunikációra, képesek a fejletlenebb lények (pl. emberek) gondolataiba bele „nézni” és megzavarni őket. Talán még irányítani is őket.
A technológiájuk is teljesen beépült az életükbe. Látszólag úgy tűnik, hogy organikusak, ám valamiképpen rendelkeznek azzal a képességgel, hogy valahogy egybe olvadjanak a használt technológiájukkal, legyen az egy egyszerű eszköz, vagy épp egy egész űrhajó. Mikor egybeolvadnak, az eszköz a saját elméjük meghosszabbításaként szolgál. Léteznek a háborút túlélő pilóták, de nomád életmódot kezdtek élni a háború után. Általában egymagukban vannak és a halált várják. Páran aktívan a megmaradt technológiájukat keresik, hogy elpusztíthassák azt, hogy ne végezze senki úgy ahogy ők. Megint mások újra akarják éleszteni a fajukat a semmiből. A félelem és gyűlölet keverékét érzik a xenomorphok iránt, ami egy elég morbid hozzáállás, általában, ha idegeneket találnak, azokat kétségkívül elpusztítják. A megmaradtak, akik az űrt szelik keresztül a saját fajuk eltűnésének tanúi.
denevér3333 2012.06.17 14:14:25
Filmdroid Prometheus 2012.06.14 22:03:00
Minime pozitív írása után érkezzen egy negatív kritika Mráz Zoltán tollából. “Big things have small beginnings.” Ha jól sejtem ezt afféle tagline-nak szánták a készítők, amit majd sokat idéznek a film rajongói (lásd „In space no one can hear you scream.”). Én…..
denevér3333 2012.06.15 20:12:59
@pornozocsajok: Tudom te már alig várod a pornós változatát!:-)
Bevezetés Minden egy strandlabdával kezdődött. Dan O'Bannon 1974-ben John Carpenter iszonyúan csóró, fekete humorral operáló Dark Star című sci-fijén dolgozott, mikor az alkotás szánalmas "idegenjén" (egy átfestett strandlabda) elborzadva arról kezdett álmodozni, hogy kéne csinálni egy olyan…..
    Már hónapokkal ezelőtt óriási hype volt körülötte, a bemutató óta pedig hatalmas  megosztottságot generál a nézők között. Amennyire lehetett igyekeztem elkerülni mindent, de így is becsúszott néhány vélemény mindkét oldalról. Tegnap aztán végre eljutottam a moziba…..
Manapság mindenből divat toplistát gyártani, még abból is, amiből nem lehet, ez a hóbort pedig minket se került el, így természetesen az alább elterülő, kizárólag a Viagra szerkesztőinek meglátásait tükröző lista relevanciája is igencsak megkérdőjelezhető, akár a rajta…..
denevér3333 2012.06.08 11:23:24
denevér3333 2012.06.08 11:24:42
Gróf Balázs rajza - indafoto.hu/zpfoto Small is Beautiful. Az ember olyan önzetlenül tud lelkesedni valamiért az elején, amíg még kicsi, legyen az politikai mozgalom, start up cég vagy zenekar. Én is így voltam a Zöld Pardonnal, amikor még csak le lehetett heveredni a fűbe a színpad,…..
Az angol HMV lemezbolt-hálózat a királynő uralkodásának hatvanadik évfordulója apropójából megszavaztatta vásárlóival az elmúlt 60 év legjobb brit albumait. A meglehetősen színes lista élére – kisebb meglepetésként – az Iron Maiden klasszikusa, az 1982-es The Number Of The…..
denevér3333 2012.05.30 16:45:50
denevér3333 2012.05.31 09:28:03
@dr. Ez is csak egy nick: Látod ennyit tudsz a DMről meg a munkásságáról főleg amit a 90-es évek végén és a XXI. században csinált. Amúgy meg olvasni se tudsz nem azt mondtam, hogy a Depeche Mode rock hanem azt hogy én vagyok a rocker te szerencsétlen elmeroggyant!! A Dave Gahan alig egy hete adott ki egy blues albumot a Soulsavers bandával keres rá!
Ez talán a legveszélyesebb típusú babona, hiszen van mögötte egy hangyányi tudomány, azonban az alkalmazása valahogy mindig félrecsúszik. Miről is van szó? Biztos hallottuk már, hogy ha testzsírból szeretnénk leadni, akkor erre a legalkalmasabb módszer a zsírégető zónában…..
Bayer Antal blogja Personal Jesus 2012.05.07 20:39:00
Mert egy átsörözött poznani estén megígértem Cs. Dániel és B. András képregényrajzolóknak, sort kerítek közös kedvencük, a Depeche Mode egyik számára is. Bár igazság szerint egy ideje már készültem is rá. A Miről szól? rovat a dalszövegek tartalmát, értelmét, értelmezését vizsgálja. Sokszor halljuk…..
Kivágták az RTL Klubot sértő beszólásokat az RTL Klubon ma este vetített Roast végős változatából. Az Amerikából importált műfajban neves közéleti személyiségeket égetnek viccesen a saját jelenlétükben, az első adásban Nagy Feró ült be a trónba, hogy fogadja humoristák…..
denevér3333 2012.04.17 00:52:13
@djlaczko: akkor te vaksi vagy az elején bemondták hogy 16 éven felülieknek való!
denevér3333 2012.04.17 00:56:47
Nyáron három fesztiválkoncertet ad, ősszel pedig új, ezúttal elektronikus hangzású albumot jelentet meg a nemrég Kossuth-díjjal kitüntetett Ákos. A készülő nagylemez első kimásolt felvétele, az Előkelő idegen című dal a mai napon, április 12-én jelenik meg hivatalosan, ami a…..
denevér3333 2012.04.13 01:10:12
@Pierre Garden: Te komplett idióta vagy Depeche Mode-ilag! Annyi közöd van hozzá mint nekem az atomfizikához. Az Ultra utáni időszakról beszélsz miközben nagyban fikázod a SOFAD - ot. elárulom az Ultra a SOFAD után készült. Miért kell olyat fikáznod amihez csak felületesen konyítasz max hallottál róla!
denevér3333 2012.04.13 04:39:18
denevér3333 2012.04.13 04:42:44
@denevér3333: hülye vagy batman tanulj meg nem zsigerből írni!
   A Dolce&Gabbana idén a családi értékek mellett teszi le voksát. Így az egész kampányának fozótása is ekörül zajlott, Portofinoban. Bianca Balti, Simone Nobili és persze Monica Bellucci látható, aki 48 éves. És itt most nincs photospop. Hmmm, mi is vágynánk…..
denevér3333 2012.04.02 01:42:54
@strom07: Korának megfelelő? Láttál te negyvenes mondjuk magyar nőt, hogy néz ki?
Belvárosban nem jó lakni azoknak, akiket zavarhatnak az ideoda mászkáló, zajongó fiatalok, akik tavasszal előbújnak drogos sátraikból. Miután nem a kormány, hanem az EU előírásainak megfelelően kihajtották a szórakozóhelyekről a büdősöket, újabb móka vár a manuálisan…..
denevér3333 2012.03.14 15:11:34
Nos ez a virtuális adok kapok tényleg muris azért megnézném, hogy ki az aki odamerne hozzám jönni, hogy ne dohányozzak az utcán! Kihajtottak minket a kocsma elé! Én napközben sőőőt este 10 óráig nem dohányzom csak akkor dohányzom ha iszom! Mert nekem hozzátartozik az alkoholhoz.
A szabályzás pl úgy lett volna jó, hogy az a hely ami magántulajdon az döntse el, hogy lehet -e dohányozni vagy sem ha a hely önkormányzaté akkor ne lehessen dohányozni ezt az önkormányzat jogosan szabja meg míg ha egy ház tulajdona a helység akkor a lakóközösség bírálhassa el, hogy neki melyik a jobb! Nem értem, hogy egy magántulajdonba, hogy pofázhat bele az állam. Amúgy meg 10 óra után aki kocsmázik annak 90 % bagózik is! Mert akkorra eltűnnek a kocsmából a koca ívok aki avval lázadnak az asszony ellen, hogy megmernek inni egy korsó sört, de azért már utána rohanunk haza az asszonyka szoknyájához. Szóval én még azt a szigorítást is el tudnám képzelni, hogy 10 óráig ne lehessen kocsmába dohányozni ahol meg ételt szolgálnak fel ott egyáltalán ne! Szóval kell az alternatíva, mert ebből még komoly gondok lesznek!
Ui: A kocsma egy zárt hely és nem kötelező oda járni nem értem aki ennyire undorodik tőle az miért is akar ilyen helyre járni. Ja mert a vadidegent fel kell négyelni, de a baráti társaság az más? Ha egy nem dohányzó emberrel megyek megbeszélésre én alkalmazkodom hozzá tehát nemdohányzó helyre megyek vele. hosszútávon viszont a barátaim 98% dohányzik vagy nem zavarja a füst sőőőt!