Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elfmage

0 bejegyzést írt és 318 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán eddig szerencsés voltam, vagy tudatosan próbáltam meg kizárni az életemből, az életünkből a gyűlöletet, ami árad felénk minden irányból. Vagy talán eddig annyira a saját kis zárt világomban éltem, hogy egyszerűen nem törhetett be a gyűlölet az életünkbe.  Aztán szembesülnöm kellett vele,…..
A bicósok feketével írhatják 2016.10.13-át, ezen a napon ugyanis a magyar rendőrség hivatalosan is megállapította, hogy legális kerékpárt lopni. Jelmondatuk megváltoztatásán is gondolkodnak a következőre: Lophatsz és megvédünk. Most megyek feltörök egy autót, nem ellopom, csak közlekedési céllal…..
Élelmiszer felhalmozása: Megfelelő mennyiségű élelmiszer nélkül gyorsan végetérhet a túlélésünkért folytatott küzdelem. Alapvető élelmiszereket (liszt, rizs, bab stb.) nem nehéz tárolni nagyobb mennyiségben sem és néhány óra alatt hetekre elgendő mennyiséget tehetünk el…..
elfmage 2012.09.10 01:23:36
@baliquez:

Ezzel a kacsa dologgal megfogtál.
Nem találtam forrást arra hogy jobb tojó lenne a kacsa a tyúknál, illetve a kacsa és liba tojásokat 10 perces főzésre írják elő a konyhában a szalmonella veszélyességük miatt (80%-os arányban az).

A Némakacsa egyébként jó ötlet egy baromfiudvarban mert igénytelen, és pl kevés fajok egyike amelyik megeszi a csigákat is.
Összességében viszont csak hús hasznosítást látok bennük.
elfmage 2012.09.10 01:24:51
@Almandin:

Amíg nem volt angolwc addig hogy oldották meg ezt a középkorban pl?
Mire való az ablak? :D

Mondjuk járványok lesznek tőle az biztos...
elfmage 2012.09.10 01:28:12
@Martin Blake:

Akkor már egyszerűbb lefesteni nem? :)

Viaszolás hogyan van kivitelezve?
Felolvasztott viaszba mártod, vagy csak rácsurgatva? Esetleg csak az illesztések bemártása?

Azért a konzerv átrozsdásodás nem egy gyakori dolog szerintem, persze kérdés hogy hány évre készletezel.
Ha beütne a krach, legyen az természeti katasztrófa, gazdasági válság, polgárháború vagy akármi más - egyedül vagy csoportban lenne a jobb és könnyebb túlélni? Magányos farkasok, társaságot kedvelők, előnyök és hátrányok a mai cikkben. A vita alapja Sok ember számára a…..
elfmage 2012.09.10 00:09:50
@prekker:

Vagy feláll egy önellátásra képes csoport és akkor van valami újraszerveződési esély, vagy egyszerűen mindenki megpusztul azon a vidéken.
elfmage 2012.09.10 00:28:55
@prekker:

A mikor indulj kérdésre:

Haladj a tömeggel. A lerakatokat meg fogják támadni, és szét fogják rabolni.
Gondolj bele. Ha egy hypert megrohan 10 ember azokat lecsapják a biztonsági őrök, ha 200-an rohanják meg akkor már nem biztos.
Viszont a 200 ember nem tudja kiüríteni a szóban forgó hypert és közben a rendőrök is kiszállnak.
Résen kell lenni és nem túl közel a frontvonalhoz. Ekkor van esélyed sérülés nélkül megpakolva távozni.
Egymást is fogják ütni az emberek, mivel teljesen ki lesznek fordulva magukból.

Ennél egyébként jobb ha otthon van 3-4 nm-en lerakatod, mert azt a 4-6 m3 cuccot úgysem tudod hazahozni. Relatíve nagy beruházás, de minimális a sérülés veszélye.
Én inkább kihagynám a hyper fosztogató tömeget, vagy csak nagyon óvatosan vennék benne részt.
Valahogy nyugisabb most 8-10 csomagtartónyi cuccot összeszedni és eltárolni mint akkor amikor már helyzet van.
Az állam államosítaná a babakötvényeket:  http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/10/a_kormany_a_babakotvenyt_is_allamositana/ . Miről is szól röviden a babakötvény történet? Van egy nagyon korrekt kezdeményezés, miszerint minden újszülött gyermek után ad az állam egy fix…..
Nívó Zöldségek a faluról 2011.08.23 08:09:00
Bogáncs írta, hogy csináljunk már egy vitahetet a falvakról, mert érdekes téma. Éééén? - kérdeztem vissza. Több éve külföldön élek, haza csak látogatóba megyek, milyen alapon osszam itt az észt a magyar falvakról? De aztán előjöttek az emlékek, mivel falun nevelkedtem,…..
Hány tekerés a lakás egyetlen éjszakája? És hány kilométert lehet megspórolni, ha a készenléti állapot helyett ki van kapcsolva a kábeltévé dekódere, és még néhány lámpa? Sokat.Nem véletlen, hogy a világ bringásait gyorsan meghódították a dinamót helyettesítő az elemes…..
Akkora állatot öltek meg Balatonbogláron, hogy a partra húzott testet még nézni is fárasztó volt. Nyomban fel is iratkozott mindenféle rekordos listákra.Valami elvarázsolt hely lehet a balatonboglári kikötő. Minden idők legnagyobb kifogott harcsája is boglári volt (2007, 103 kiló,…..
elfmage 2011.06.11 23:44:53
@markusbenjamin:

Szinte teljesen mindegy hogy mit teszel a nagy átlaghoz képest, mert a nagy átlaggal együtt fogunk szinte mindannyian elpusztulni...
A nem fenntartható működés eredménye mindenkit sújt. Már mindenkinek drasztikusan kellene önkorlátoznia, amint nyilván sokan nem fognak megtenni.

Akit érdekel az olvasgasson kicsit:
ffek.hu

A hal egyébként szép, aki horgászik az képezze ezt a tudását mert lehet hogy az élete ezen (is) múlik majd pár év múlva.
Nem közvetlenül a Zugügyvédhez, hanem a szerkesztőséghez érkezett az alábbi albérlős sztori, nem fizető albérlővel, zárcserével, nemzetbiztonsággal, rendőrséggel. Mint ahogy számos korábbi bejegyzésből kiderült, a  lakáskiadás elég jó terepe mindkét fél részéről…..
elfmage 2011.01.18 00:54:16
@Zöldövezeti:

Mindenkinek mások a lehetőségei.

Nekem ezekben a lukakban esélyem sincs kauciós bérlőt fogadni.

Viszont vannak olyan ügyeim ahova markos legények kellenek akkor mindig van ilyen.

Egyébként arányaiban ez a szegénynek mondott réteg az amelyik nem próbál trükközni.
Ugyanígy ezek azok az emberek akik hálásak amiért emberszámba veszed őket.
Összességében kevesebb gond van velük mint egy idióta kényeskedő magát igényesnek mondó majommal, vagy diákokkal, esetleg fiatal párral, stb.

Nekem eddig megérte ez a dolog, jelzem mások a lehetőségeim mint az egyszeri 1 lakásos bérlőztetőnek.
Mivel ha valaki dolgozik nekem napszámba 5-10 napot (segéd vagy szakmunkát) azzal megvan a havi bérleti díja...
elfmage 2011.01.30 16:42:27
@siklomedve:

Ha volna szerződésed akkor egy családsegítő szolgálaton keresztül a pénzedhez juthatsz (kellenek mindenféle igazolások, és hát ugye igazolnod kell hogy valamennyi pénzt már kaptál tőlük (kvázi önrészként)).

Egyébként olvass vissza a kirakásra sok jó ötlet van, csak határozottan kell lépni.
elfmage 2011.01.30 16:45:22
@odeenHD:

Várnám azt a törvényi hivatkozást, vagy egy jelzést hogy ne várjam mert mégsincs...

Közben a haszonélvezős ügyben átírták a mérőt lazán és egyszerűen.
Aznap vissza is kötötték a villanyt anélkül hogy az előd kb 60eFt-os tartozását bárki rendezte volna.

Ez sem támasztja alá a közmű törvény állítólagos passzusát.
Jól kicsinálja az Eletromos Művek azokat a családokat, amelyek átalánydíjas részszámlákkal fizetnek az áramért. Ez annyit tesz, hogy az aktuális havi fogyasztástól függetlenül egy évig havonta ugyanakkora összeget kell befizetniük, majd egy év elteltével, márciusban, megnézik…..
Ezek a gázórás-vízórás történetek búvópatakként visszatérnek a blogra, a Zugügyvéd azért teszi megint közzé, hátha a szolgáltatók is észbekapnak végre. Elvileg a hamis vád tényállását is megvalósítják szerelők a gázóra manipulálásával. Tisztelt…..
elfmage 2010.12.03 05:51:53
@roberto1:
Elismerted írásban amit leírtál? :o
Akkor már semmit...

Egyébként meg tagadsz, és bizonyítsák be ők hogy egyáltalán üzemelt ott bármi
elfmage 2010.12.03 14:15:30
@roberto1:
Mondom ha elismerted írásban (vagy ugye a 3 szerelő előtt bár azok egy érdekcsoport így egynek számítanak mert úgyis összebeszélnek ld rendőrpáros is egy állítás) akkor cumi.

Tanulság, nem beengedni birtokon belülre, mert nem hatóság.
Nem érsz rá, a tulaj nincs itthon, most kell elmenned 2 percen belül, stb.

Rendőrségtől meg nem kell annyira félni, nem ugranak azok minden hülyeségre, ha meg kijönnek (1% esély) akkor is csak azzal buksz be amivel egyébként is bebuktál.

Nekem konkrétan gázórát akartak kikötni, de ugye csak annyit mondtam hogy nem jöhetnek be. Egyből tudta is a dolgát a szerelő, hogy itt írjam alá hogy nem engedem be őket és a viszontnemlátásra...

Mondjuk valaki elég szépen feldobhatott ha már kommandószerűen csaptak le rád.
Majd jogászok esetleg alátámasztják/cáfolják amit írok.

Nem szabad betojni, mert ez a fő fegyver hogy beszaratnak és akkor már nem állsz ellen...
Eleve nem tudom elképzelni, hogy az én berendezésemet (kazán és nyomáscsökkentő) elvigye a beleegyezésem nélkül bármelyik szolgáltató embere.

Könnyen lehet meg se lesz a cucc, mert beépítik valamelyik fizető ügyfélnek okosba. Viszont így van esélyed hogy nem leszel kötbérezve, mert a cuccal együtt a papírod is elvész...
elfmage 2010.12.03 14:33:47
@roberto1:

Hülyeséget írtam mert most látom hogy az órádat is vitték. Akkor az mindenképpen jegyzőkönyves történet. A cuccodat viszont az ügy végén kérd vissza mert az a tied.

Hacsak nem raktak fel neked másik órát, de az is egy érdekes eset.
így viszont már eltűnhet az óra is mert te nem fogsz jelentkezni az órádért.

A gázmű nem tarthatja meg a kazánt, csak ha kifizetni neked az árát :)
Mivel nem nyomozó hatóság hogy bűnjeleket gyűjtsön...
Újabb riasztó példa, milyen veszélyekkel jár, ha valaki osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlant vesz, vagy ha bent ragad egy ilyen konstrukcióban. Arról nem is szólva, hogy az értékesítésnél az elővásárlási jog miatt is be tud tartani a kedves tulajdonostárs.Osztatlan…..
Számos ügyfél nem érti, mi alapján számítják ki az ügyvédek a munkadíjukat, mitől annyira differenciált, és a bíróságok miért sokszor miért más összeget ítélnek meg, mint a valóban kifizetett honorárium. Azért az ügyvédi működés  persze nemcsak  papír…..
A kézbesítési vélelem előnytelen helyzetbe hozza a hatóságokkal szemben az állampolgárt, ez számos esetben kiderült már. Ha komolyabban belegondolunk, tényleg érint néhány alkotmányos alapjogot. Szia Zugügyvéd,Keresem végre azt a „tökös” jogászt aki hajlandó…..
elfmage 2010.06.16 11:17:33
@Babette_:

A parkolási társaságok a forgalmiban lévő címre postáznak, költözés után átírattad a címed a forgalmidban? Ugye nem? (én sem írtam át onnan tudom, csak ott a postás tudja hogy elköltözöttel kell visszaküldeni a címzettnek minden levelemet).

--------------------------------

A postásokat meg be lehet fenyíteni, egyszerű a módja:
Hivatalos panaszt kell tenni a postánál, majd jönnek kivizsgálni és megkérnek hogy vond vissza mert különben le kell vonniuk a kézbesítő béréből, stb.
Ezt 1-2 -szer eljátszod és megjegyez magának a kézbesítőd. Utána összebratyizni úgy hogy lehetőleg könnyítsd a munkáját vagy kicsit jattolj és teszi amit kérsz... (kenyér és korbács)

Egyébként a kézbesítési vélelemnek pont a Posta a gyenge pontja.
Ha a kézbesítők rendben végeznék a dolgukat, akkor sokkal kevesebb ilyen "nemtudtamrólademegb@sztak" dolog lenne.
Hozzáteszem ha kiragasztod a postaládára hogy xyz elköltöztem, és a postaládán kiírják az új címzettet is akkor szerintem egyszerűbb a kézbesítőnek elköltözöttnek minősítve visszaküldeni mint baszogni még egyszer a papírral és utána visszaküldeni.
Csak ugye ezt szopja ki a kisujjából, a paraszt kézbesítő.
Bár számos hasonló témájú ügyet dolgozott már fel ez a blog, még mindig  búvópatakként előtörnek újszerű  trükkök  A szakértői vizsgálat eredménye, hogy minden sérülésmentes, de erős külső mágneses hatás érte a villanyórát, mindenképpen ilyennek…..
A benzinkút és vendéglő, kocsma tulajdonosok kedvenc módszere, hogy csak a borravalóért dolgoztatják az alkalmazottjaikat. De hogy egy diákszövetkezet is asszisztáljon a sajátos foglalkoztatásban ez új elemnek tűnik ebben a műfajban. Tisztelt Zugügyvéd!Rövid leszek, és…..
elfmage 2010.02.18 22:15:41
@]{udarauszkasz:

Hey de kiragadtunk valamit a hozzászólásból.

Pár ember eltudna biztosan még telemarketingen is helyezkedni, kínában meg a 10m fő kevés is lesz erre a szegmensre...
Megbízható irodai munkaerő is ritka jószág, nem beszélve ha még ért is valamihez.
elfmage 2010.02.18 22:37:56
@]{udarauszkasz:

Ok, elmászunk olyan irányba ami nem kimondottan a tárgy lesz.

Én arra reagáltam hogy aki akar az tud dolgozni. Kiragadtad a telemarketing szót a hozzászólásomból és azon pörögsz.
Teszem azt te is megtehetnéd 0 befektetéssel és pár óra betanulással és megpróbálhatnád hogy neked megy-e.
Nekem speciel nincs szükségem speditőrre most, de végiggondolva én kevesebbet tudok nálad (nyelv 0, jogsi csak B, repüléshez, rádiózáshoz nem, grafikussághoz meg béna vagyok, van pár dolog amit meg én tudok de az inkább szemlélet és szervezőkészség), de mégis én vagyok az aki nem vár arra hogy munkája legyen hanem vállalkozom, és ezzel azon túl hogy már nekem máris van mit csinálnom munkahelyeket teremtek...

Csak alkalmas emberek nincsenek rá, mert vagy átbasz, vagy csak egyszerűen meglop (naplopás is lopás, meg ha elbassza az üzleti kapcsolatot a nemteljesítésével az is kár), vagy egyszerűen élhetetlen.
elfmage 2010.02.19 09:14:44
@Weiß Api:

Igazad van, van mit csiszolni a társon mert tényleg vannak gondok a szervezésekkel nála.

Mindketten "egyéni" vállalkozóból léptünk át cégépítési vonalra, és ez a váltás neki nem megy olyan könnyen.
Még mindig inkább maga megcsinálja ha az alkalmazott bénázik, csak ugye akkor sosem tanulja meg a dolgot...

Nekem "kop-kop" két remek alkalmazottam van meg pár alvállalkozó (más terület az enyém a társ csak tőkéstárs itt), akik ellátják a feladatukat, s cserébe nincs főnöki rájuk mászás, munkaidő méricskélés, stb.
Akkor jönnek mennek amikor akarnak, ha valamelyik szól hogy nem jönne az sem gond. Csak az az elvárás hogy a feladat el legyen végezve, s ha ő nincs akkor is intézze amit kell (telefonon, neten) valaki.
A munkaerő akkor is gond, mert aki ennyire önálló az vállalkozik már jó esetben, ha meg nem akkor meg valami egyéb defekt van. Ezt az szűk sávot még nem tudtam jól belőni, igaz csak fél éve próbálkozom vele, előbb utóbb meglesz...

A feladatokat meg kategórikusan le kell fektetni és akkor nincs vita hogy mi kinek a hatásköre.
Fel kell tenni a kérdést hogy menni fog-e, ha valamit nem tud akkor hívjon, és belerázódik az ember a helyére ha akar.

Sajnos a tapasztalat az hogy sokan alibizni jönnek dolgozás helyett, így viszont ha két hét alatt ezt kiszűri a társ akkor az jó eredmény (relatíve).
Tudom hogy magas a mércém, mert önállóságot, kreativitást várok el.
Ha jön a kérdés hogy most mit tegyen akkor azonnal visszakérdezek hogy te mit csinálnál? Általában jót szoktak gondolni, és csak finomítani kell rajta...

Nagy arcom meg (ha van) akkor jellemhiba, egyébként meg inkább úgy mondanám hogy tisztában vagyok a képességeimmel és nem álszerénykedek.
"Az interneten olvasva jutottam el az Önök honlapjára. Ez adta számomra talán az utolsó esélyt a segítség kérésre.2004-ben vettünk fel ingatlanfedezetű lakáshitelt, amikor házat vásároltunk gyerekemnek, de sajnos a hitelt csak úgy adta meg a bank, hogy a megvásárolandó és…..
elfmage 2010.02.18 03:08:54
A hitelek összege alapján vidéken van valahol ez a két bedőlni készülő ház. Helyileg hol? Vagy legalább merre fele?

Egyébként meg ha ezek a lehetőségek fennállnak (nyugdíjpénztár, életbiztosítás) akkor ezekkel be lehetne fáradni a bankba, és erre hivatkozva hogy 2 év múlva ennek és ennek a lejáratával tudnának tőkét törleszteni, kellene egy tőkementes időszakot kérni a lejáratokig.

A gond a sok apróbb kisebb hitellel lesz, de ha nagyon profán akarok lenni akkor egy egyszerű ellentmondással több évre arrébb lehet ugrasztani a végrehajtót (fizetési meghagyások helyett perek lesznek, amik azért pár tárgyalással 2 éven túlra tolhatók). Mondjuk ezzel a "gyorskölcsönök" drága volta miatt nem jár jól és lehet hogy csak a 2 év haladékra lesz elég a "megtakarítás".

A lényeg hogyha van ilyen "fedezet" akkor ezekkel az összes hitelezőt végig kéne járni és valami tervet felállítani hogy melyikeket kell "azonnal" kielégíteni, és melyikekkel lehet kis időhúzással, törlesztgetve kicsit csúsztatva.
Feltételezem hogy valamennyit tudnának fizetni, a "fő" hitel tőkehalasztottá tételével lehetne sorban likvidálni a drága tartozásokat, még olyan áron is hogy 2 hónapig csak paprikás krumpli van meg víz...

Nyilván vannak életmódbeli változtatások is amik sokat jelenthetnek egy ilyen helyzetben (pl tipikusan ilyen a dohányzás elhagyása), meg életszínvonalban is talán lehet szorítani még valahol (pl fűtés -1-2 fokkal, az úgymond háztartási gépek nem azonnali pótlása (kazán nem ez a kategória, de extrém esetben 3 szobába 3 vaskályha + fa olcsóbb mint a kazán + gáz)).

Adott esetben ha nem egy embertől kérik el azt a 2mFt-ot és nem feltétlenül várják el hogy azt 2 évre adja oda akkor egy-egy kis kölcsönnel is lehet időt (és nem megfizetendő kamatot) nyerni a lejáratig.
Az alábbi jogi kérdés vissza-visszatér a Zugügyvéd oldalain, mindig más megvilágításban. Kevesen mérik fel társasházi öröklakás vásárlásakor, hogy a tulajdon milyen kötelezettségekkel is járhat.   Tisztelt Címzett!Nem találtam jogesetet sehol az alábbiakra…..
elfmage 2010.01.17 01:05:43
@Mazsola66:

Egy egyszerű kérdés:

Mi van abban az esetben ha a ház tulajdonosai nem hozzák meg a hátralék kifizetéséhez szükséges pénz összedobásáról a közgyűlési döntést?

Akkor a kk mi alapján szedi be, hajtja be azt a pénzt amit a végrehajtás alá vont társasháznak ki kéne fizetni?

Mi van ilyenkor?
Felszámolják a társasházat, és eladják a lépcsőházat meg a tetőt meg a főfalakat?
(közös tulajdoni részek)

Normális-e vagy?

Másrészt nem a bank meg a szolgáltató megy neki a tulajdonosoknak ha a háztól nem tudja bevasalni a pénzt belátható időn belül hanem a v_é_g_r_e_h_a_j_t_ó !

Nem lehet hogy neked kéne egy kicsikét még olvasgatni ezt azt?
elfmage 2010.01.19 23:33:18
@Mazsola66:

Konkrét példát írok (nem, nem én kezelem a házat...)

Van egy épület ami süllyed és repednek a falak, az egyik főfal mászik egyre kijebb, és egy sor lakás emiatt már belül is fel van dúcolva.
Budapest VIII kerület

A közgyűléseken állandó téma a helyzet, de a tulajdonosok a saját rezsijüket sem tudják fizetni ezért kategórikusan leszavazzák a kk emelési kísérleteit.
Választanak is évente újat belőlük...

Ha egyszer csak eljut a helyzet oda hogy kényszerintézkedés keretében az önkormányzat mint hatóság kirendel egy kivitelezőt aki a főfal megerősítését és a koszorúk újra betonozását valamint az alap megerősítését elvégzi akkor egy jópár10milliós (ha nem 100) követelés keletkezik.
Ami többéves (tízéves) bevétele a háznak.
Másik eshetőség az ha a társasház mulasztásából adódó kár miatt a leomló lakások tulajdonosai polgári perben követelik az értékvesztés megtérítését, ami szintén mókás összeg lehet.

Hogyan hajtja be ezt akárki a társasházon?
Amíg ezt behajtja (5-10 évig inkasszálja a bankszámlát) addig a közmű tartozásokkal mi lesz?
Letelik a kivitelezőé és kezdik a közművek ugyanezt?

Nem kell ehhez rossz gazdálkodás, elég ha egy kellően rossz állapotú épületet kap az ember, aminek a kezeléséhez nem tudnak/akarnak a tulajdonosok pénzt adni.

Ugye nem akarod bemesélni hogy tényleg nem kezdik el sortartásos kezesség szerint elővenni a tulajdonosokat...

Ezek után igazán érdekelne hogy hol is tanítasz és mit.
Igaz hogy én csak 15 éve művelem ezt a szakmát, de sebaj (azt is csak azért mert még nemrég múltam 33) :)

Van erre mondás hogy aki tudja az csinálja, aki nem az tanítja...
elfmage 2010.01.21 21:40:45
@nitro1:
Egyébként egyetértünk, de eltérünk a tárgytól amiért ezt beírtam.

@Mazsola66 tanári válaszát várom az élet produkálta jogi helyzetre.

Ugyanis ha a többség úgy dönt akkor a kk által behajtható közös költség szint nem lesz elég a hitelezői igények kielégítésére az albetéti tulajdonosok macerálása nélkül.
Kérdés így hogyan hajtja be a pénzt a végrehajtó?
Na, mit érdemel az ilyen? Pokoli kínokat. Ehhez képest marha jól járt, hogy megúszta annyival, hogy nem tudott ajándékot adni szenteste. Nevetséges naivitásról árulkodó részletek alant. Ezúton szeretném vízalatti panasz-éléskamrádat egy postai történettel bővíteni. A tavaly…..
elfmage 2010.01.03 16:23:04
@lutria:

A többi csomagos cégnél ezért általában nem extra hogy kijönnek még egyszer, sőt telefonon egyeztetni is lehet.
Nem egyszer volt hogy másik címre kihozták mint ahova eredetileg kértük.
Ugyanis ott a kézbesített csomagszám a norma nem a seggmeresztés.

Postánál ez extra pénz és még azt sem tudják megmondani hogy kb. mikor lesznek ott.
Csomagot sokszor ki sem hozzák hanem egyből a bedobandó cetlit hozza a postás hogy itt járt a csomagos délelőtt...
Hej de gyorsan végez az ember, sebaj amíg bent ül addig is ráér bontogatni nem igaz?
elfmage 2010.01.03 16:28:54
@Menyuska777:

Nem legközelebb kell panaszt tenni hanem azonnal...

Rögtön jön két "belső ellenőr" vagy esetleg a kézbesítő hogy itt írd már neki alá hogy visszavonod a panaszt légyszííí.
Mert levonják a pénzéből...

Egy biztos tudni fogja hogy veled ne szórakozzon, ha majd mindenki panaszt tesz akkor majd kezdjük előről.
Addig is a birkák csak bééégetneeeeek.

Nekem tényleg csak akkor van gondom ha nem vagyunk otthon, minden levél megjön, amikor otthon vagyok fel is hozza vagy átveteti a feleségemmel.

Csomag úgyszintén egy panasz után rendben műkszik, igaz lehet én vagyok az egyetlen akinél a fuvar során felnéz a lakásajtóig, de aki birka az bégessen.
Ha a jogi Darwin díjat megalapítaná valaki, az alábbi történet sógor szereplője valószínű esélyes lenne. Szia Zugügyvéd.Sógorom az osztatlan házas telek társtulajdonosom!Kicsit körülményes ember: a postaládáját 3 hét alatt szerelte fel a kapura. Vízi mérték, függő…..
elfmage 2009.09.13 17:48:05
@Füstkarikagyáros:
:) Jaaaj, most lebuktam! :P
elfmage 2009.09.13 17:49:54
@Iustizmord:

Szerintem jobb ha bezárod a pinceajtót és arra teszed ki a táblát hogy: Az ajtó mögötti lépcső életveszélyes, használni tilos!
elfmage 2009.12.23 22:23:43
@j311:

Nem drága homokkal feltölteni hanem sittel...
Azért még fizethetnek is hogy elrakod a sittjüket, vagy legalábbis ingyen berakodják neked.
Beton meg nem kell rá, egy bontásból egy megfelelő ajtó is akadhat.

@berjoska:

Ha minden jó ha a vége jó, szegény cserepartnerrel ki van baszva. Majd jól beperel rejtett hiba miatt (a sógor...).
Az alábbi levélírónak egészséges a jogi veszélyérzete, a házipénztár felélése bizony sikkasztás. A Zugügyvéd nem egy ilyen ügyet ismer, amikor a felszámoló feljelentést tett a cég képviselője ellen e miatt. Tisztelt Zugügyvéd! Szeretném Önnel megosztani az…..
elfmage 2009.11.06 23:37:07
@amerea:

Jól van, kis gondozás és itatás után elmegy veled egy ügyvédhez azt aláír neked egy ötösért.

Meg lehet rá találni az embert.

A baj velük az, hogy amint rendőr vagy vpop-s fogja kérdezni ki fogja bökni hogy gazdasági tevékenységet nem végez a cég, és az eladás célja is a fantomizálás volt.
Azaz az ügylet fiktív...

Hiába papírozod le, hiába teszel bármit, ha a szigorú tekintettől csicseregni kezd a madárka.

Itt bukhatnak meg ezek a dolgok.
elfmage 2009.11.06 23:41:30
@elfmage:

Megbízó a Bt akit a beltag képvisel, megbízott a beltag.

Az egykori szóbeli szerződést (szabálytalan, és büntit kap rá a cég), most mai dátummal leírja és aláírja.

Ezek alapján revíziózza a könyvelést.

Egyébként amit a postoló által leírva láttál az nem ezt támasztja alá egyébként?
Valóságban is ezt tette. Csak nem így könyvelte.
Nem felel meg a valóságnak a könyvelése a 15mFt-os házipénztárral.
Azaz rakja rendbe, úgy ahogy az történt...
elfmage 2009.11.23 11:20:24
Könyvelés szinten ne felejtsük el azt sem hogy évekig fizeted az adminisztrációt (mert a könyvelés manuális része ma már az), azaz hogy beviszi az adatokat a programjába.
A különböző kényesebb tételeket úgy könyveli ahogy neki kényelmes, láttam olyan könyvelőt aki előttem más könyveléséből kidobott 4-5 számlát úgy hogy nem visszaadta az ügyfelének hanem összetépte és kidobta.

Az igazi megmérettetése a munkájának az amikor az Apeh mondjuk vizsgálódik, és ott mindegyik csak vonogatja a vállát hogy én megmondtam, meg én szóltam...

Az a baj hogy az adótörvényeink és egyéb tb meg egyebek miatt, gyakorlatilag nélkülözhetetlen egy könyvelő még egy egyszemélyes kis cégnél/vállalkozásnál is.
Ez az ami nonszensz. Amikor bejött az eva akkor sokan megkapták a lehetőséget hogy hurrá kockás füzet vagy excel tábla és csók. S inkább befizetem a 25%-ot minthogy lopni, csalni, hazudni kelljen.
Azóta is az eva a sötét ló minden könyvelő szemében.

Egy más országban ahol van 5 adó ami terheli a vállalkozást és a munkát valahogy egyszerűbben megy az élet, a nap végén 10 perc adminisztrációval lezárod a napodat, és egy órával a hónapot.
Kis programodba bevésed amit kell és nyomtatásra készen van minden amit utalnod, kifizetned kell, és nyugodtan aludhatsz...

Magyarországon aki igyekszik tisztességes maradni az is félhet, mert a minden vállalkozó bűnöző mentalitás jegyében őt is megrángatják az útnyilvántartása miatt, vagy a cég laptop vásárlásáért (biztos nem karácsonyra vette a gyereknek decemberben?).
Újra a lakáskiadások szezonja következik a lakásvásárlási hajrá lecsengése után. De a jogi környezet nem igazán kedvez sem a bérbeadóknak, sem a bérlőknek. Az alábbi történet is egy ilyen esetről szól.Tisztelt Zugügyvéd!a következő esetet szeretném megosztani Önökkel.…..
Az a körülmény, hogy valamin összekap két bíró, még nem hír. De az, hogy az eltusolás miatt nyomozást indítanak, már mindenképpen megér egy Zugügyvéd posztot:A HVG szerint kérdés, hogy miért nem indult fegyelmi eljárás az ügyben, ha büntetőeljárás viszont igen.…..
elfmage 2009.11.13 14:48:08
@mcs:
Főleg ha angol tudósok fogják végezni :)