Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stavros

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány hete érkezett a hír, miszerint az anglikán egyház 5500 templom esetében áttér a megújuló energiaforrások használatára, hogy a jövőben hozzájárulhassak a fenntartható működéshez és a létesítmények karbonlábnyomának csökkentéséhez. „Zöld” templomok tekintetében egyébként Magyarország sem áll…..
Mennyiben tér el az akkori államhatalom erejének való engedelmesség a jelenlegi viszonyaink közt ismert hatalmi struktúrák puha vagy céltudatos engedelmességétől? Stressz, érvényesülés, hatalmi technikák, politikai losungok – ma is van épp elég arctalan és legalább annyi nagyon is személyes hatalmi…..
stavros 2017.06.29 16:34:42
(Béres Tamás válasza:)

Kedves Ludwig Lutheranus,

íme a történet hiteles forrásból:

Három egyszerű lépése volt: megnyerni, szembe dicsérni, fenyegetni.

1. Miután behívott az irodájába, cigarettával és sörrel kínált. A cigarettát elfogadtam, alkoholt miért épp vele ittam volna a laktanyában, ahol ez tilos volt?
2. Fölösleges kérdéseket tett fel ismerkedés címén.
3. Jött egy telefonhívás (akkoriban még ritkább volt, hogy gombnyomásra csengjen a telefon, vlsz ő kezelte egy gombbal). A telefonba többször „türelmetlenül” elmondta, hogy ne zavarják, mert egy kedves (?) barátjával (?) beszélget éppen. Először láttam életemben.
4. Visszaült és hosszabban kifejtve kérdezte, hogy miért akarna egy ilyen értelmes ember pap lenni, akinek az apja ráadásul párttag?
5. Mondtam neki, hogy középiskolai élményeim miatt érdekel a teológia. Nem azért megyek a Teológiára, mert hívőnek tartom magam, hanem mert 19 évesen keresem az igazságot és ebben az irányban sejtem. Édesapám pedig egy munkahelyi szakszervezetis tanácsára lépett be a pártba x éve, hogy rosszindulatú párttag munkatársa ne tehesse tönkre délelőtt elvégzett munkáját a délutáni műszakban. (A szakszervezetis szerint erre más megoldás akkoriban nem volt.)
6. Feltette a kérdést, hogy ugye nem szeretném, hogy a Teológián megtudják, hogy nem hívőként akarok soraikba furakodni?
7. Említettem neki, hogy mindenkivel szívesen megbeszélem ezt a kérdést, főként a teológiai főiskolai közegben, mert ők biztos tudnak majd jó szempontokat adni a hit természetéről.
8. Kurtán-furcsán lett vége a beszélgetésnek, közben még egyszer megkínált cigarettával. Láttam rajta, hogy amikor ajtót mutat, sajnálja a két szál fecskét, amit rám pazarolt.
Kívülállók számára: Bölcskei Gusztáv = püspök, a Magyar Református Egyház zsinatának lelkész elnöke evangélium = örömhír, karácsonykor a keresztény világ Jézus eljövetelét és a megváltást ünnepli karácsonyi istentisztelet = fontos alkalom, amikor sok olyan ember is elmegy templomba, aki egyébként…..
EP-választás, II. rész – SZDSZ és MDF Mikor kiszívta már szegény csontom velőjét, s arcához lankatag hajoltam én előrébb egy csókot nyomni rá: nem láttam semmi mást, csak izzadt bőrcsomót és tele rothadást. Bezártam szemem nagy hideg borzadályban, s amint az eleven…..
Szálka Tiltott módszerek I. 2009.05.20 11:30:00
FenékhorogHerman Ottó így írt róla: A halászbokor neve „Lag”; a kormányosé vagy nagygazdáé „Hövidsmand”; a bokor száma átlag négy vagy hat ember, mely szabadon alakúl s a kormányost választja.A halászás gyakorlata háromféle, ú. m. az…..
stavros 2009.05.20 15:51:11
@Môžeš mi pomôcť?: az evanmicsodák a legnagyobb gecik? ez jó. kb annyian lehetnek, mint az aranysügér a hazai tavakban.