Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kfrank

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március 15. környékén (ami azért mégis valahol az ifjúság és a megújulás ünnepe is) talán nem érdektelen feltenni ezt a kérdést. Annál inkább, mert a napokban a magyar miniszterelnök is megfogalmazta, mi az, amit Magyarország kínál a fiataloknak, ahonnan egyébként egy…..
kfrank 2019.03.16 20:21:38
@IT Knight: nagyon nem akartam hozzászólni. csak viszonyítási alapként néhány összehasonlítási adat abból az országból ahol én élek.
15%SZJA itt 21% de €352-ig nem fizetsz 560 brutto után 55,2 az összes levonás 90(TB EÜ SzJA)
gyerek támogatás €150 átlag mivel nem vagyok érintett nem tudom pontosan de tudtommal a harmadik gyerek után csökken egy kicsit valahol 160-170 körül indul és csökken 100-120körülire. nem kell hitelt aláirni alanyi jogon jár ha ott a gyerek.
Én már túl vagyok azon a koron hogy csábítani kellene hogy haza menjek de szerintem aki fiatalon a magyar támogatásban bízik nem kicsit optimista típus.
még mielőtt valaki komplett hülyének gondol a fenti adatok 1 azaz 1 hétre vonatkoznak.
hozzá kell tennem hogy a kiadási oldalon is vannak eltérések iskoláztatás és lakhatás valamint minden szolgáltatás magasabb de az eltérés szerintem nem tünteti el az előnyöket.
mindamellett örülnék neki ha minél több fiatal találná meg a megélhetési lehetőséget szeretett Magyarországon.
Jelenleg csak siratni tudom az országot ami az otthonom kellene hogy legyen.
 Nem olyan régen írtam egy bejegyzést (ide kattintva olvasható) arról, hogy a magyarok nagyon szűk körből válogatnak, ha utazásról (vagy akár gondolkodásról) van szó. Most bemutatnék röviden néhány várost, amelyek, bár megérdemelnék, hogy felkerüljenek a magyarok térképére, alig néhány honfitársunk…..
kfrank 2016.03.13 10:46:17
@ruba: Én többször voltam Belorusziában. Szerintem a látnivalók zöme nem Minszkben van. Még nem jártam be az országot de pl. Minszk közelében van Mir és Nyeszviz bármelyik sokkal érdekesebb. Úgy tuddnám érzékeltetni hogy olyan mintha megnéznéd Miskolcot de kihagynád Lilafüredet,Miskolc-Tapolcát,Füzér várát, stb.
Az tény hogy mindenhol tisztaság van. Még az elismerten tiszta balti államokkal összehasonlítva is.
Többször voltam ott mert a feleségem belorusz.
Van egy nagyon sikeres autóbérlős cég Európában, Goldcar a neve. Az elmúlt években akárhányszor utaztunk olyan területre, ahol ez a vállalkozás jelen volt, mindig a legolcsóbbnak jött ki az ár-összehasonlításban. Többször béreltünk náluk, de a számla valahogy mindig sokkal…..
kfrank 2015.12.22 17:57:14
Csodálkozva olvasom a hozzászólásokat. Pár napja jöttem haza Teneriféről.Feltéve,hogy a fapados blog olvasóinak egy Citroen C3/ Skoda Fabia autónak számít akkor az itt leírtak hihetetlenek. 16 nap bérlés 134,96 Euró extra biztosítást csak a felnire és komoly alvázsérülést okozó kőfelverődésre kellett volna kötni 46 Euro a bérlés időtartamára. Nem kötöttem mert többszöri tapasztalat,hogy az autó leadás annyiból áll hogy átadom a kulcsot, megmondom a parkolóhely számát és hogy mennyi benzin van az autóban. Majdnem elfelejtettem átvételkor debit nem credit kártyával fizetek úgy letét pénz zárolás nincs. Röviden 16 nap autó tokkal vonóval 134,96 Euró egyszeri fizetés autó átvételnél. autoreisen a kölcsönző és én sem értem hogy miért nincs a legolcsóbbak között. hozzá kell még tennem hogy gyerekülést ingyen adnak. tapasztaltom alapján nem célszerű rögtön az első ajánlatukat elfogadni. Én általában jóval az indulás előtt kérek ajánlatot utána pár héten keresztül visszanézegetek weboldalukra és általában jön egy jobb ajánlat. ez esetben kb180 majd az említett kb135, bár azt is tudni kell hogy utazás előtt pár nappal ugyanez kb 280 Euró lett volna. megéri jóval előbb rendelni mert fizetni csak az autó átvételekor kell fizetni úgyhogy a rendelés törlése értelem szerűen ingyenes.Az is értelemszerű kell hogy legyen hogy én mint megrendlő igyekszem reális időben törölni a megrendelést.
benzikúti tankolás: a "paraszthoz" odajön a kútkezelő megkérdezi mennyi benzint kér ,beírja az oszlopon és a kért összegnél a tankolás automatikusan megáll ha a kezelő szerencsés volt akkor nem "parasztnak" nyújtott szolgáltatást és volt alkalma megkösszönni a jólesően átadott szerény borravalót. kb ugyanígy működik akkor is ha kút nem tudja a max összeg beállítást.
hertz:leadáskor akadékoskodás,kitakarított autóra kb 50 Euró takarítási költség igaz nem ugyanott Tenerifén.
elnézést az estleges gépelési hibákért.ékezetet csak az on-screen keyboardon tudok és nem szeretem használni.
Ugyanis olyasvalami felett tépik a szájukat, ami nem rájuk tartozik.Merthogy Kósa megaszonta, hogy nem a Moody's irányítja az országot, így, nagy okosan.Én innen megjegyezném, hogy lehet, hogy jobb lenne, bár ez csak rosszindulatú károgás, fókuszáljunk inkább arra, hogy mitől…..
kfrank 2010.12.08 12:37:52
@Melee: A demokracia ott is uram batyam alapon mukodik csak egy picit jobban hazudnak mert tobb gyakorlatuk van. Par penzugyi szereplot tenyleg lecsuktak de ez nem figyelmezteto a tobbieknek csak gesztus a tomegeknek hogy ne legyen totalis lazadas.
Köztudott a Jobbik Irán és a keleti diktatúrák iránti szimpátiája, például a magyar választás tisztaságát is az ottani Forradalmi Gárdával felügyeltették volna. A keresztállító Jobbik kedvenc Iránjában nemrég kötél általi halálra ítéltek egy keresztény lelkipásztort,…..
kfrank 2010.12.03 17:53:04
@dobray: mely adatokat a papok kegyeskedtek bevallani. tobbek szerint az adatok csak a toredeket jelentik a megtortent eseteknek. a dolog masik resze hogy a tanarok nagy valoszinuseggel bortonben vegzik nem egy par szaz kilometerrel tavolabbi egyhazmegyeben ahol folytathatjak aldasos tevekenyseguket.
A Bors úgy tudja, hogy a Jolie-Pitt házaspárnak a forgatáskor annyira megtetszett a Rózsák tere, hogy megvettek két, egymás felett lévő saroklakást az egyik templomra néző házban. A bulvárlapnak nyilatkozó ingatlanügynök szerint Angelináék egybe fogják nyitni a felújított…..
kfrank 2010.11.29 11:54:11
@Zlot: Nem Magyarorszagon elek mar eleg hosszu ideje. Van igazsag tartalma annak amit leirtal. Nem bantaskent mondom de a kovetkezo is igaz.
Ahogy en latom eleg sokan egy kicsit el vannak vakulva a kulfold "szepsegetol" es mindentol ami nem magyar. Fel kellene ebredni.
Még mindig az Év Legsokkolóbb Híre, hogy Selmeczi Gabikát kinevezte Orbán nyugdíjvédelmi megbízottnak. A bejelentés óta eltelt már 40 nap, és sikerült már feldolgoznom? Hát kurvára nem sikerült. Selmeczi Gabika védi a nyugdíjakat ... miért nem bízzuk mondjuk az …..
kfrank 2010.11.27 13:41:05
@Nyilasm:
A penzugyi oktatashoz csak annyit fuznek hozza hogy a vilagon nincs olyan oktatasi rendszer ami felkeszitene arra hogy a szabalyozokat ugy valtoztatgatjak a hatalmon levok ahogy az az adott pillanatban mindig nekik kedvez. Egy ma tokeletesnek latszo dontesrol holnap kiderulhet hogy a leheto legroszabb dontes volt. Sajnalatos modon az egyszeru polgar a vilagon barhol csak remenykedhet hogy a penzugyi vilag vezetoi dontesei nem lehetetlenitik el a helyzetet. mivel en is egy egyszeru polgar vagyok ugy erzem hogy egy olyan jatekban probalok meg nyerni ahol ram mindig kotelezo ervenyu szabalyok vonatkoznak de a masik oldal akkor es ugy valtoztatja a jatekszabalyokat ahogy az neki kedvezo.
En jelenleg Irorszagban elek es egy nemzetkozi felmeres szerint az irek penzugyi es gazdasagi kepzetsegge a vilagon az elmenzonybe tartozik. Gondolom tudod hogy ez a rettentoen kepzett orszag milyen helyzetben van. A kepzes azok utmutatasai alapjan zajlik akik kenyuk kedvuk szerint valtoztatjak a szabalyokat. Nem tul meglepo hogy a jol kepzett is ugyan ugy bukik. csak az nem veszit aki atkerul a tulso oldalra.
Maskepp fogalmazva a szukseges matematikai tudas altalanos iskolai tananyag (legalabbis az volt 1973 ban). A gazdasgot es a politikat eluralo hazugsag tengerben valo eligazodashoz semmilyen tananyag nem ad segitseget.
Előző írásomban jeleztem, hogy téves a sajtó helyzetértékelése, miszerint Írországban pusztán bankváltságról van szó; most egy másik általános tévhittel szeretnék foglalkozni, mégpedig azzal, hogy Írország ebből magától kikecmereg, és a kelta tigris újra talpra áll!…..
kfrank 2010.11.19 17:15:41
@cm121: pelda az oktatasra. erettsegi utani kepzesben vettem reszt itt Irorszagban.
1.A konyvelest tanito tanarnak nem tudtam megmagyarazni hogy 25% AFA esten a brutto arbol 20% kal szamolok vissza hogy a nettot megkaojan. a helyzet nem remenytelen mert egy ir diak tarsam kb fel ora mulva szolt hogy ellenorizte es ugy tunik igazam van
2. ugyanott a IT tanar szerint igazsagszerint kellene hogy beszeljen a kettes szamrendszerrol de nem kezd bele mert tul hosszu es komplikalt. ha jol tudom en valmikor a hatodik hetedik osztalban tanultam meg az altalanosban.
3.ugyanaz a tanar amikor a tablazatkezelo programban az exponencialis formula kihozta az eredmenyt hogy 100 a kobon 1000000 a Google-n nezte neg hogy mi az az exponencialis.
koznapi eletben gyakori hogy ha egy penztarnal 10.10-t kell fizetned a penztarost teljesen zavarban hozod ha 20.10 adsz neki. nem erti hogy miert adsz plusz 10 centet amikor a husz euro eleg. azt szinten nem erti hogy az a par kilo apro amivel indittott reggel 8 orakor hogy a feneben fogyhat el mar fel kilencre.
en ezt nem neveznem oktatasnak. az en nyelvhasznalatomban ez idomitas. a fektetelezett tul sok elmeleti magyar kepzessel ellentetben itt annyira gyakorlatias a kepzes hogy a tobbsegnek fogalma sincs a "miert?"-rol.
meg egy adalek mas teruletrol. en hobbibol cinalgattam terburkolatot es itt en javittottam amit az ir szakkepzet terburkolo elrontott. meg egy velemeny ezuttal a felesegemtol aki nover. szerinte az ir noverkepzes kimerul annyiban hogy a betegre mosolyogni kell.
mindezek utan azt azert elkell mondanom ha egy jo szorakozasra vagysz jo ha van ir a tarsasagban.
kfrank 2010.11.19 17:51:43
@akira2:
az atlag ir nem foglalkozik azzal hogy helyesen hasznalja az angol nyelvet. beszelik mert hasznos de nem az o nyelvuk es nem torodnek vele.
Manapság sokat olvashatunk a sajtóban az ír helyzetről, és arról, hogy vajon Írország is IMF-EU segítségre szorul-e mint pl. Görögország vagy hazánk. Hát igen, ez utóbbi kettő “bukása” nem annyira meglepő, de hogy az EU egyik bezzegállama készül bukni, az már…..