Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viricsi

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Továbbra is minden hétvégén zárják le az autóforgalmat a pesti alsó rakparton. Ezt kéri Karácsony Gergely főpolgármesternek írt közös levelében a Levegő Munkacsoport, az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége, a Járókelő Közhasznú Egyesület, a Kortárs Építészeti Központ, a Közlekedő Tömeg…..
viricsi 2020.11.12 17:47:59
@kéki béla: Elsősorban ezt a hangot azzal szemben engedje meg, akinek kenyeret ad a szájába!

Másodsorban célszerű lenne az ostoba mondatát átgondolni. Ki volt kizárva eddig a rakpartról? Senki.
És most ki van kizárva?
A gépjárművek.
A városban vannak járdának nevezett útfelületek, vannak kerékpárutak és vannak sétálóutcák is. Miért is csak az autósoké lenne a város?
Ja és a dübörgő sziget mennyiben jön a témához?
A kérdésem költőiek. Öntöl nem várok rá választ. Részemről ennyi.
A nagy világégések mentén hatalmas változások zajlottak le a társadalomban. De hogyan is változott meg az éjszakai élet az 1950-es 1960-as évek Budapestjén? Szubjektív válogatás következik, bátran egészítsék ki! Ha pedig kérdésük lenne, szívesen utánajárok! Fotó: Bauer Sándor, 1962. Forrás:…..
Félmillió Ft-os vízdíj törlesztése után kicsit fellélegezhetne a Barcson élő Kistaj Éva, mert legalább megszűnne a végrehajtói nyomás, ami a család tragédiájára pluszban nehezedik. 3 éve ápolja éberkómás lányát, ami önmagában is borzasztó nagy teher, emellett még retteg attól is, hogy utcára teszik…..
A magyar parlament orosz és izraeli mintára akar elfogadni egy törvényt, ami a magyar kormánytól függetlenül működő civil szervezeteket azzal a váddal akarja megbélyegezni, hogy külföldi érdekeket képviselnek.  A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) - mint a tervezett szabályozás egyik célpontja és…..
viricsi 2017.04.08 10:10:23
@MaxVal BircaMan HJCD:
"...Aki más érdekeit képviseli, az ne titkolhassa ezt el..."
"... kivéve a sport- és vallási egyesületeket, a pártokat, a szakszervezeteket, a kölcsönös biztosító egyesületeket, a közalapítványokat és a pártalapítványokat..."
"...ennyi az egész..."
HamPLÓ Ferihegy 1, Li-2 2016.08.06 07:00:00
Idén még nem szerepelt eleget a Li-2-es a blogban - remélem mindenki így gondolja, és örül, hogy most szépen visszaugrunk az idei Múzeumok Éjszakájára, ahol ez a gép volt a ferihegyi programok egyik sztárja. A reptérlátogatások alapvetően az egész repteret bejárják,…..
A Kettős Mérce mutat rá, hogy a sztálinista-rákosista módszereket csak nem lehet kiirtani a Nemzeti Hírtévéből (amit egy jogerős ítélet alapján akár Állami Nemi Szervnek ís hívhatunk, csak mondom). Pedig párszor már megütötte a bokáját a közmédia a hamisítások miatt: Lomnici Zotán kiretusálása után…..
viricsi 2016.03.04 13:54:48
@Laetus: A kontextusból kiragadott mondat leggyönyörűbb példája az "El lehet innen menni".
És anno a HírTv ezt még fokozni is tudta, hogy lehagyta a következő mondatot. " Tessék, lehet menni, majd mi elleszünk a nyugdíjasokkal."
www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ
HamPLÓ Nosztalgia főcímek 2015.09.22 16:00:00
Nem várt elfoglaltság miatt (ti. lusta voltam előre megírni a bejegyzéseket, inkább mással foglaltam el magam) most valami mással kell kitöltenem ezt a hetet, mint amivel eredetileg szerettem volna: Na nem kell félni, odáig nem fajulnak a dolgok, hogy tornáztassalak benneteket -…..
Olvasónk Ferihegyen a Burger King invitálásának megfelelően beugrott kedvenc vagy nem kedvenc, de Whopper szendvicséért utazás előtt, aztán kalandozott egyet a szonszédos KFC-ben is. Jó nagy pofáraesés lett az ugrásból. Ennyit a magyaros vendégszeretetről. (A BK fotó a reptéri…..
1976 fontos év volt a budapesti villamosokról készült képeket illetően: akkor látogatott ide először Ab van Donselaar, Tim Boric, és akkor kezdett rendszeresen idejárni Heinz Heider. Ez egyszerűen fogalmazva azt jelenti, hogy innentől kezdve vannak rendkívül jó minőségű képeink meghökkentően komoly…..
viricsi 2013.12.22 10:22:59
@Hamster:
Természetesen elfogadom, bár továbbra sem tudom visszaidézni, hogy a 6-os buszra az Üllői úton szálltunk volna fel. (a Corvin mozinál laktunk a 60-70-es években és Óbudán volt a telkünk ahová 6-18-as busszal jártunk ki). Majd töröm még a fejem a pontos útvonalon. Olyasmi dereng, hogy valameddig a 66-os villamossal mentünk és átszálltunk a 6-os buszra.
Az 1-es, 9-es buszra vonatkozó megjegyzést viszont fenntartom, az 1-es busz igen sűrűn járt akkoriban.
Képzetlen munkaerőből hatalmas a felesleg, míg képzett dolgozóból hiány van. Ezt a rést csakis úgy lehet szűkíteni, ha az államok megszervezik a munkáltatói igényekhez igazodó oktatást.A munkanélküliség aggasztóan magas, az ember azt gondolná, hogy azok a cégek, akik…..
Láttunk már tőle azóta megszűnt villamos- és HÉV vonalakról készült képeket, vonatokat (többször is), villamosokat, trolikat, még több villamost, HÉV-et, városi tehervonatokat, Úttörővasutat, középbejáratú és koszorús tujákat - most kicsit a fotósról is legyen szó: Geoffrey Tribe-ról. Geoff olyan…..
Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének 55. évfordulóján, egy 560 felvételből álló fotóriport közlésével a forradalomra szeretnénk emlékezni. A fényképek szerzője Nagy Gyula. Ha valaki nem is olvassa végig ezt az írást, a nevet tessék megjegyezni! Ilyen heroikus…..
viricsi 2013.06.17 09:30:39
A kormányzati cinizmus határa a csillagos ég. Kiírták ugyanis azt a pályázatot, amelyben a koncessziós jogokról lemaradt trafikosok próbálkozhatnak mégegyszer, feltéve hogy tudják teljesíteni a követelményeket. Összesen egy hetük van erre – aki megpróbálja, valószínűleg…..
Azt hiszem, ez az egyik leghangulatosabb (direkt ezt a szót használtam, és nem a szépet, hiszen bontást-rövidítést-szétszedést, ideiglenes állapotot ábrázol egy nem kifejezetten turistamágnes helyszínen) esti villamosos kép, amit valaha láttam: Ab van Donselaar 1976. október 18-án…..
Ügyrendi javaslatom lenne: játsszunk megint egy kicsit a múltkori képmutogatós-találgatós stílusban! Én mutatok egy képet, ti kitaláljátok, hol készült - vagy elmondjátok, mi jut róla eszetekbe. Update: Leszedtem a kitakarásokat a képekről. Találgatni így már nem annyira izgalmas, de sztorikat,…..
viricsi 2012.05.16 22:59:03
@HgGina:
Ajjaj, ez a nyomorult nosztalgia! :-))
Én ilyen szekérrel jártam suliba és nem felejtem el a téli utazásokat, sz.rrá fagyva érkeztünk meg, vagy fél óra zötykölődés után. Mindig sajnáltuk a vezetőt, aki múmiának öltözve, tízcenti fatalppal felszerelt cipőben vezette a tuját a nyitott (és -15 fokos) vezetőállásban. Nem volt túl irigylésre méltó foglalkozás.
Azért sietve megjegyzem, mielőtt félreértenél, imádom a múltunkat. :-)
  Átmenetileg kifogytak a patikákból az elsősegélydobozok, miután a közösségi oldalakon elterjedt, hogy a rendőrség a járművek elsősegélynyújtó-csomagjaival kapcsolatos ellenőrzést rendelt el. A legtöbb patikában hamar hiánycikk lett az elsősegélydoboz, sokan azzal…..
Folytassuk a tegnapi játékot, először néhány fekete-fehér képpel a színes hetvenes évekből! Tiszai Vegyi Kombinát, Zrínyi Nyomda - az ember szinte Las Vegas-ban érzi magát a sok neon miatt :) Hol járunk, mi hiányzik a képről? És hány helyre mehet a villamos a…..
Nem Tarlós István, hanem maga Isten vonta ki a forgalomból és ragadott magához 43 metrószerelvényt az „Elragadtatás napján”. A BKV ellenőrök nincsenek elragadtatva, sajnos. Harold Camping amerikai próféta, és összehajtható kerékpár gyáros jóslata Magyarországon is…..
Míg a reptereket városokról vagy híres egyéniségekről szokták elnevezni, addig a fel- és leszálláshoz használt pályákat a Föld északi mágneses pólus alapján nevezik el.     A merevszárnyú repülőgépeknek az a legjobb, ha fel- és leszállás közben szembe fúj a…..
Az autón kerékbilincs volt, ami elég fura, tekintettel arra, hogy szabályosan parkolt egy félreeső kilencedik kerületi utcában, a Ráday mellett. Ott volt mindenki, az autó tulajdnosa és a kerületi közterületfelügyelő embere, és bár Dórával vacsorázni indultunk, lefékeztünk,…..
HamPLÓ Ködtámadás a Dunán 2010.12.26 12:32:00
Mostanában szerepelt pár ködös kép és videó itt a blogon, de az ehhez fűződő legszebb élmény kimaradt: az, ahogy a túlpart fotózása közben egyik percről a másikra "eltűnt" a Vár. Alapjában véve a karácsonyi villamost fotózni mentem Ákos barátommal, és amíg az fordult…..