Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arodostoi

111 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második negyedévben a TimoCom fuvarpiaci barométere a már régóta várt szárnyalást hozta. A fuvarok és rakterek aránya 54:46 arányban alakult, amit az év elején egyértelműen megerősítettünk. Ezen pozitív fejlődésnek számos különböző oka van. Áprilisban kezdődött a…..
A TimoCom ismét elnyerte, immáron hetedik alkalommal a legjobb márka díjat fuvarbörze kategóriában. Erről 8.430 olvasó döntött a lastauto omnibus, trans aktuell és a FERNFAHRER magazinok táborából. Olyan iparági óriások mellett, mint a Mercedes-Benz és a Schmitz Cargobull Európa…..
Vasúti sztrájk nehezítette a kiállításra igyekvőket. Nem indul, foglalt, nincs több bérautó, taxi lehetetlen - ezek voltak a hívószavak. Nem valami jó előjelek egy sikeresnek remélt kiállítás kezdetén. Azonban: az idei 55.000 látogatót számláló transport logistic nemcsak a…..
A szállítmányozási, fuvarozási szolgáltatók hatalmas piaci versenyt vívnak Kelet-Európában: meg kellett birkózniuk számos kihívással, különösen az utóbbi időben. Az Oroszország elleni szankciók okoztak először aggodalmat. Aztán beszélhetünk a német minimálbér…..
Le a fuvarbörzei csalókkal! Az elmúlt időszakban napvilágot látott egy cikksorozat, amely a nemzetközi fuvarbörzéken történt csalásokat ecseteli, sőt ma még index címlap is lett. Számos hazai fuvarozással, szállítmányozással foglalkozó portál közölte a cikket, valamint az…..
Facebook oldalunkon már közzétettem egy bejegyzést arról, hogy a TimoCom el kíván indítani hazánkban is egy kampányt, amely a közúti közlekedésben kialakult sztereotípiákat igyekszik csökkenteni, méghozzá az autósok és a kamionosok között. Ez pedig nem más, mint a "Kéz a…..
Az IT-szolgáltató TimoCom a 2014-es, hannoveri IAA kiállításon mutatta be a platformjaihoz mobil hozzáférést biztosító applikációját. A transzportszektor szolgáltatója bemutatja az azóta eltelt idő mérlegét. Annak ellenére, hogy a mobil hozzáférés még csak 100 napja aktív,…..
Súlyos következménnyel járna a 3,5 tonna alatti tehergépkocsik fuvarozói engedélyének kötelezővé tétele Romániában. Nagyváradon rendezett konferenciát a Kefren Expres Srl. a 3,5 tonna alatti teherautóval rendelkező fuvarozóknak Gogucz Zsolttal, a Kefres Express Srl. romániai…..
Találj gyorsan visszfuvart, rögtön azután, hogy lerakodtál; keress akkor is fuvar- és raktérajánlatokat, amikor nem is vagy az irodában! A mindennapos logisztikai feladatok végrehajtásából hiányoznak olyan jól működő és biztonságos alkalmazások, amiket okostelefonnal vagy…..
A TimoCom fuvarpiaci barométere az elvártak szerint produkált  Az előző negyedév július-szeptember közti időszakának mérsékelt piaci mozgásai után, a TimoCom fuvarpiaci barométere ismét fellendült. A fuvarok aránya a negyedév elején csökkent, majd az augusztusi…..
Düsseldorf, 2014.07.04. Az ETM-kiadó olvasói ismét a TC Truck&Cargo®-t választották a legjobb fuvarbörzének! A díjátadó ünnepségre Stuttgartban került sor, június 5-én, ahol Christof Thesinga,  a TimoCom marketing igazgatója vehette a "Legjobb Márka" díját fuvarbörze…..
Nyert ügye van a fuvarozási szektorban résztvevőknek Düsseldorf, 14.04.2014. A modern ellátási lánchoz hozzátartozik az ügyfelek "just-in-time" kiszolgálása is. Aki hosszútávon is szeretne versenyképes maradni, gazdaságos, költségkímélő, illetve szolgáltatás…..
Óramű pontossággal jelzett a fuvarpiaci barométer: pontosan olyan értékeket ismerhettünk meg, mint tavaly ilyenkor - 13%-os csökkenést.. Mindezek ellenére a 2014-es évkezdés teljes siker volt. A fuvarok és rakterek aránya 40:60 arányban áll, egyértelműen jobban, mint a 2012-es és…..
Támogatod a környezetvédelmet például azzal, hogy az üresjáratokat fuvarbörze használatával kerülöd el? És ezt még a világgal is közölnéd? Akkor tedd azt! Küldj egy e-mailt postacímed és TimoCom-ID-d feltüntetésével a greenwecan (kukac) timocom (pont) com e-mail címre és…..
Már egy ideje elérhető a TimoCom fuvarpiaci barométer alkalmazása okostelefonokra. A legutóbbi nagyobb frissítés számos új funkciót tartalmaz. Ez azonban nem minden - ingyen elérhető a TimoCom fuvarpiaci barométer alkalmazása! Az alkalmazása indítása után rögtön látja az…..
És az ajándékot is megtaláltad a videó végén? További részleteket a forgatásról, és az egész projektről itt olvashattok...
IDE kattintva letölthető, majd kinyomtatható egy A4-es méretű lap, amelyen a hazai iroda összes fontos elérhetősége megtalálható. Nyomtasd ki, rakd ki a falra és keresd a TimoCom-ot bátran!..
A 'Szállítmányozás 2013' konferenciát idén is megrendezték Budapesten.Ezen az eseményen a kezdetek óta részt vesz a TimoCom. A rendezvényt szervező kiadó magazinjaiban (Magyar Közlekedés, Navigátor) minden évben folyamatosan hirdetünk, tevékenyen részt veszünk a…..
Blog a fuvarbörzékről Új rekord 2013.10.21 08:38:26
Itt vannak az új hivatalos számok a TimoCom által kínált fuvar- és raktérbörze adatai alapján. Elég meggyőzőek szerintem. ..
A harmadik negyedév minden logisztikai és fuvarvállalkozás életében nagy várakozásokkal és félelmekkel teli. A nyár nem a nagy ünnepek időszaka és ráadásul az iskolai szünet is ilyenkor köszönt be. Azonban minden kedvezőtlen feltétel ellenére a TimoCom fuvarpiaci barométere a…..
"Észtországban télen a Balti-tenger befagyott jegén lehet eljutni a Rigához közeli szigetekre, például Saaremaara és Hiiumaara. A jég itt olyan vastag, hogy könnyedén elbír egy autót, de különleges szabályok vonatkoznak az autózásra. A kamionosok várják a leginkább a tél…..
Székesfehérváron 2004 óta minden év szeptemberében megrendezésre kerül a Lecsófesztivál. Ilyenkor a város egyik leghosszabb útja megtelik bográcsokkal, rögtönzött tűzhelyekkel. Idén több mint 650 csapat jelentkezett a főző versenyre, amely rekordnak számít. A tét nem kisebb:…..
Ez, feleim, mármint a Dexter nyolcadik évadát és egyben a sorozatot is lezáró epizód egy kalap szar volt. Biztos lehetne ezt szebben is írni, meg eufemizálni, hogy nem volt olyan jó, esetleg lehetett volna jobb is, de minek, ez így úgy volt elbaszva, ahogy azt a közmondásos…..
arodostoi 2013.09.26 10:37:20
Szerintem minden szándékos volt az írók részéről. A záró képkockák alá már csak a 16-os betűméretű, sárga színű Arial Blackkel íródott (pici dropshadow) szöveg passzolt volna: To be continued...

Mintha tudták volna előre, hogy mindenki kiborul a befejezésen és ezért nyitva hagyták a szálakat a folytatásnak. A Showtime szerintem legjobban tejelő sorozata volt.

Ergo:
* tiszta lappal kezdheti régi hobbiját Dexter az oregoni erdőkben, először gonosz vaddisznókat gyak le vadászkéssel
* Hannah megismerve az egzotikus argetin faunát új növényeket ismer meg
* Harrisonnak tiszteletbű-becsületbű Jaime elküldi az apjáról készült interjúkat nagyapjáról és Vogelről, és különben is imád színes hüllőket boncolni biosz fakton - tehát a show must go on
* Quinn mégiscsak Dextert fogja okolni Debra halála miatt; előszedi újra a nyomozati anyagát róla és elkezdi keresni, mert Oregonban egy kisvárosi (Pleasant Hill - 5665 lakos) reggelizőhelyen valaki felismerni vélte a Bay Harbour Butchert
* Angel nem nyugszik bele La Guerta halálába; előszedi újra a nyomozati anyagát róla és elkezdi keresni
* Syl eladja Dexter miami kecóját egy pszichopatának, aki a légkondi éves szűrőcseréjénél talál valamit...
* behoznak egy B-vonalas hollywoodi színészt (szerintem Ed Harrist), aki az oregoni fatelep katolikus vezetője - bízik Dexterben, mert a meló miatt letette a C+E jogsit, meg a rakományrögzítési tanfolyamon is jól szerepelt, de valami gyanús lesz
* egy random halászhajó ismeretlen eredetű, fekete zsákokra bukkan a Miami öbölben
* Dexter egyetlen bizalmasa a pleasent hill-i reggelizőhely Heather nevű pincérlánya lesz, aki történetesen vállig érő, szőke hajú, csendes lány
* Heather bátyja ellenzi a bimbózó kapcsolatot, haragszik Dexterre. Heather bátyja egyébként a falu bikája, 1973-as babakék Chevy Novával jár, farmer-flamneling-kékpufimellény outfit, zsíros haj, villanygitár-hülyezene-beiszunk-bebűnözünk, alelnöke a helyi Ku-Klux-Klánnak, akik szombat éjszaka a fatelep mellett gyűlnek össze...
* egy ilyen összejövetelt Dexter is észrevesz
* stb-stb

Egyébként az elmúlt 2 évadot szinte muszájból néztem végig. Nagyon szerethető karaktereket találtak ki, izgalmas sztorival, de talán elfogyott az ötlet.
Minden esetre fenntartom a véleményemet, hogy a 8. évad szánt szándékkal ilyen és jön a folytatás egy-két régi és számos új szereplővel.
Ahogy a közmondás is tartja: "Három a magyar igazság." Három partnertalálkozót szervezett 2013-ban a TimoCom: márciusban Tatán, májusban Debrecenben és szeptemberben pedig Villányban, a Bock Hotel Ermitageban gyűltek össze a fuvarozók, speditőrök és a gyártó cégek információ…..