Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egoist

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Adobe egy olyan programot mutatott be, aminek a segítségével a fejelsztők könnyedén átportolhatják Flash-es alkalmazásukat iPhone-re. A legújabb, CS5-ös Flash-ben lesz benne ez a funkció, ami elvileg csak egy gombnyomást igényel, és máris App Store-ba pakolható program lesz az…..
egoist 2009.10.08 12:00:54
@iNick: Ezt nem irhatod komolyan ha szoktal flash-es oldalakat latogatni. Az utobbi kb 2 evben gyakorlatilag csak a szivas van a flash-sel. Nalam mar FF alatt pluginnal ki van nyirva, 1-2 oldal van a kivetelezettek listajan. NEM a reklamok miatt, hanem mert xar. Persze az is lehet, hogy akik hasznaljak azok a benak, de nehez elhinni, hogy MINDENKI az!
Ha nem számítjuk a kalóz élő közvetítéseket, akkor valószínűleg igaza lehet a Microsoft PR-osának, aki ma a következő pamfletet köldte meg szerkesztőségünk címerére:  Történelmi pillanathoz érkezett a hazai sportközvetítés: ma először lehet interaktív módon,…..
egoist 2009.09.10 15:33:40
@gored: jah. az MS magyarorszag konkretan aki belevagott hogy itthon is tamogasson valakit aki megcsinalja.
SL-nek semmi ertelme, de mivel MS el fog terjedni ez is.
Van nálam egy HP iPaq 914c, szeretnék megszabadulni tőle, mert utálom. Mielőtt bevinném valami kereskedőhöz, frissíteni szeretném a szoftver. Elkezdem túrni a HP honlapját, mire nagy nehezen eljutok a driverekig, ahol a rendszer felajánlja a Windows Mobile 6.1-es változatát. A…..
egoist 2009.08.14 11:09:30
Üdv. Programozó vagyok. .Net-ben fejlesztek windowsra. 5 éve nincs linux a gépemen, mert meg vagyok elégedve a winnel. 2000 környékén 3 évig csak Linuxot nyomtam btw, akkor még nem volt használható win.
Nincs tapasztalatom okostelókkal meg hasonlókkal, SE K750 tökéletes volt, 4 éve nyúzom. Most úgy döntöttem veszek valamit amivel ki tudom váltani a reggeli netezős rutint, meg használható parkban, buszon, ... unaloműzőnek.
HTC Diamond2-őt vettem (TP2 volt a terv, de aztán úgy döntöttem nem kell fizikai bill.). 10 napig használtam, és visszaküldtem Amazonnak. Visszafizették az árat.
Kiegészítettem kicsit és vettem 3GS-t.
És tökéletesen elégedett vagyok vele. Szó szerint. TÖKÉLETESEN elégedett.
Tökéletesen lehet rajta újjal gépelni. Ha méghozzá angolul gépelek (Londonban előfordul az emberrel), akkor a hibajavítása fenomenális.
Reader, gmail, safari, facebook, google maps meg 1-2 unaloműző játék (egyik ingyenes, másik 200 HUF kb) és van hogy napokig nem kapcsolom be a notimat. Mert ezeket használom rajta is. És jól mutatnak a kijelzőjén. Rá vannak szabva. Nem pedig a sokkal nagyobb felbontású (és ezáltal elvileg jobb) HTC-re. Azon egyiket sem lehetett élvezettel használni.
Jah igen: nemrég nyomogatós kijelzőt kellet használnom (haver gps-e), és majd megőrültem, hogy be kell nyomni a képernyőt nem pedig érintésérzékeny (kapacitív). De ez mondjuk csak megszokás kérdése.

Szóval nem tudom melyik való egy átlagjúzernek, és melyik egy programozónak. Nekem az iPhone. Aki még nem próbálta, és főleg nem tudta összehasonlítani egy másikkal, az ne fikázza szerintem. A jelenlegi egyik legjobb win mobile volt az összehasonlítási alapom.
egoist 2009.08.14 16:10:59
@gipsykilla:
Mindenben rosszabb volt, amiben az iPhone megfelel :). Bocsánat. Úgy hasonlítottam össze őket, hogy közben nem pocskondiáztam a másikat.
A reader és a gmail rosszabbul van töredezve rajta. Éppen annyira, hogy ne akarjam rajta nézegetni őket.
Újjal gépelés problémásabb, korommel eppen kezelheto.
Operát és mobile IE-t használtam. IE hamar kiesett, gyakorlatilag teljesen használhatatlan. Opera türhető, de Safari valahogy sokkal jobban zoomol, kényelmesebben használható. Táblázatok, képek sokszor nem zoomolodtak rendesen Operában (sokszor nem kicsinyedtek a szöveg zoom leveljéhez, readerben teljesen szétestek).
Ugyan elvileg majdnem annyira érzékeny már, mintha kapacitív lenne, azért sok ujj munka után az ujj izületeimben éreztem, hogy nyomogatom. iPhone esetén nem érzem, mert nem nyomom :).
iPhone aksija jobban bírja, legalábbis úgy érzem.
Loptam rá iGo-t, de a túl nagy felbontás miatt órákat kellett még googlezni, forumozni meg letölteni mire majdnem elindult :). Persze valszeg az én bénaságom, de azért nekem ez is ellenérv volt.
GPS gyengébb volt érzésem szerint mint az iPhone-on.
2ujjas gesztusok nagyon jók iPhoneon. Ugyan HTC elött csak néhány perceket volt iPhone a kezemben, azért a HTC-s zoom csúszka kiábrándító azokután.
A fényképek mindkettővel pocsékak, szóval ez nem ellenérv, de a kérdésed az volt mi a baj a HTC-vel :).
Szintén privát dolog, de viszonylag nagy kezem van. Ebbe az iPhone tökéletesen belesimul, a HTC kisebb, de ettől éppenhogy kényelmetlenebb volt egy kézzel kezelni. Bár bnő is azt mondja neki jobban kézreáll az iPhone.

Továbbra is azt mondom, hogy NEKEM az iPhone jobban bejön. Biztos van akinek meg a win. Hogy csak egy tutira szubjektív szempontot hozzak:
Szeretem az egyszerűséget. Jó dolog a profilozás, de sosem használtam igazán. iPhone 4 fizikai gombjából az egyik a néma-hangos üzemmód váltó. Nekem ennél nem is kell több, és tök jó, hogy ezen kényelmesesen elérhető.
Nem akarok wifi érzékenység/aksisporolás beállítást. Menjen a wifi ha van és kész.
Es meg sorolhatnam.
egoist 2009.08.14 18:06:31
@gipsykilla:
-Tudom hogy van sokféle. De továbbra is csak azt tudom mondani: az iPhoneon egy van, és az jó. Nekem valamiért ez jobban bejön, mintha lenne 100 aztán kezdjek el kisérletezgetni.
-Nem azt kérdezted mi bajom a winnel, hanem mi bajom volt a HTC-vel. Ami tudtommal az egyik legjobb wines hardverek készítője manapság. Mellesleg Touch Diamond 2 meg az egyik csúcsmobiljuk ha jól tudom, szóval nem hiszem hogy sok jobb hardvert próbálhattam volna.
-Multitouchot naponta használom. Gondolom te nem, mivel neked nincsen. Akkor marad a pina. De a kettő nem zárja ki egymást.
-Igoval az volt a baj, hogy a hiperszuper 480*800-as felbontást nem támogatta. Meg kell vele szenvedni. Legalábbis a forumokbol az derült ki számomra, hogy másoknak sem trivi.
-Böngésző megintcsak: 1 böngészőm van, Safarinak hívják és elégedett vagyok vele. Ha win alá 2 nem volt jó, akkor töltsek le harmadikat. Elhiszem, hogy találhatok jót is a végén. Csak nekem erre nincs affinitásom.
-GPS: ahogy írtam érzésre mondom csak. Az tuti, hogy londonban járkálva szinte sosem talált meg a HTC valamiért (magas házak?). iPhoneval sokkal többet látom magam a térképen. De mondom, itt lehet tévedek és egyszerűen másfelé sétálgatok mióta apple buzi lettem. Kituggya. Agymosás?

Igazad van, keveset foglalkoztam velük. De így is sokkal többet, mint kellett volna. Ugyanis az első mondatoddal én nem értek egyet (szubjektív), ugyanis ami neked "kevesebb funkció, kevesebb beállítási lehetőség, unalom", az nekem "ha 150ezret kiadok egy kütyüre, akkor működjön, és ne nekem kelljen naponta varázsolni vele". 10 évvel ezelött még élveztem, ha Linux alatt 2 napba telt magyar ékezetes karaktereket varázsolni a karakteres böngészőmbe, miközben a win ugye alapból tudta. Ma nem nyűgöz le ha bütykölni kell valamit, amit alapvetően használni szeretnék. Persze lehet az ember hobbija a mobil bütykölés, de kevesen élnek meg belőle, és van értelmesebb dolog is az életben (csak hogy a te példádnál maradjak: pina).
"Ha valamiért szarakszik..." - nekem még nem szarakodott mióta megvan. A win igen 1 hét alatt.
Mára vártuk, de most tudtam meg, hogy elmarad a bejelentés. Forrásaim megerősítették, hogy hétfőn, azaz július 27-én jelentik be a magyar iPhone 3GS árait és a forgalmazás kezdeti időpontját. A T-Mobile és az Apple ígérete, azaz a júliusi megjelenés garantált, szóval…..
Az új fejlesztési csomaggal a Google Reader ismét eggyel közösségibb lett. Kicsit a Twitter és a Facebook nyomdokain haladva - a fórumos funkciók után - megjelentek a követők/követettek, a publikus/védett nézet, valamint a kedvencelés (like/unlike). Mostantól lehetősége van a…..
A HTC Touch Pro 2 kiváló telefon. Olyan jók a gombjai, hogy ennek a cikknek a felét begépeltem rajta, és még soha egyetlen mobilon nem MSN-eztem olyan hosszan, mint ezen, húsz perc után a végére már teljesen elfáradtak a hüvelykujjaim. A mérnökök ügyesen ötvözték a szépséget a…..
BuheraBlog Mi kell a népnek? 2009.07.07 20:11:37
Az Apple mindig is híres volt felhasználói felületeiről, melyek használata a hívők szerint valódi élményt nyújt a felhasználóknak. Lothar Gamelspacher és Max Moser is biztos el voltak ragadtatva, hogy miket tud a 3-as iPhone operációs rendszer: Amint a készülék csatlakozik egy…..
Ugye szivárognak a hírek, az új mobil barnul, túlmelegszik, sőt, egyes megfigyelők szerint a tethering bekapcsolása után Bambivá változik, és az anyját siratja, de kevés a tény, és azt is nehéz felmérni, hogy a probléma a júzerek mekkora hányadát érinti. Az Engadget egymás…..
egoist 2009.07.08 10:51:10
Na azontúl, hogy sok-sok hülyesége van az iphonenak, én most küldök vissza egy HTC-t és valszeg veszek majd iphonet.
Okok a következők (hátha valakit érdekel):
Egy 100k feletti kütyüvel élvezhetően akarok nezezni, 2 klikkel alkalmazást telepíteni (akár fizetek is érte 1-5 fontot :) ), normális wifi kezelést, normális érzékenységű kijelzőt...
HTC-vel netezni xar. Diamond2 800x480-as kijelző, mobil Opera és mobil IE is csak szenvedés. Google docsban nem szerkeszhetőek a doksik, google reader vacakul töredezik, táblázatok, képek nem kicsinyednek rendesen, wifit alig talál, gps-t csak egyszer láttam rajta, amikor a Sommerset House terén voltam (bazi nagy tér), 1 órát forumoztam, töltögettem és konfigoltam mire teljeskijelzős videólejátszásom lett rajta, IGo a felbontás miatt el sem indult, néhány óra játék után már majdnem elindult bár akkor sem teljesképernyősen...
Néztem Nokia N97-et... az is kalap *ar. Az egy dolog, hogy úgy néz ki mint egy játéktelefon (anyagminőség, összeszereltség, gombok), de az érintőkijelző a symbiannak még igencsak nem megy.
IPhonet nyomogattam rengeteget. Egyszerűen működik. Ennyi. Ami nincs rajta az nincs, de ami van, az tökéletes. Ha egy weboldalt mobilra is optimalizálnak, az tuti iphone-ra tesztelve vagy külön optimalizálva is lesz, többi alatt meg olyan amilyen.
Fénykép minőség és villanófény jó lenne... de HTC-nél is hiányzott mindkettő, Nokia telcsiken jó, de a Symbian miatt azok kiesnek, Samsung meg még sosem készített jó telefont asszem, nem tudom az Omnia II vagy Pro miért lenne majd jó. A mostani egyik csúcsmobiljuk a HD mindenesetre kb Nokia N97 minőségű játékgagyi.
Mellesleg HTC meg Samsunggal is problémás a telefonálás (xar hangminőség), márpedig továbbra is szeretném arra is használni bármi hihetetlen.

Bocs az összeszedetlenségért :).
Az Adobe a minap azt demózta, ahogy egy HTC Hero hiba nélkül futtatta a Flasht. A mobil egyébként egy Android-alapú telefon, amit az amerikai T-Mobile-tól lehet megvásárolni. A bemutató alapján a Hero-nak semmi baja nem volt a Flash-sel, ami elmondom miért fontos nekünk: mert gyengébb…..
Pedig eddig úgy volt, de Index anyánk ránk szólt, hogy nem lehet, csak az újságban jelenhet meg a cikk. Sorry folks, majd ott keressétek.Egyébként már volt a kezemben a mobil, öt perce jöttem ki az üzletből, a nagy büdös semmi közepén van a bolt, mégis hosszú sorok álltak…..
Proszektúra Majdnem rendőrállam 2009.06.01 12:11:00
Egy majdnem fogatlan oroszlán címmel számol be Fekete Gy. Attila (NOL) a több mint egy éve működő Független Rendészeti Panasztestület tevékenységéről. Ez az interjú sok mindent elmond a mai hazai közállapotokról. Mindjárt az első kérdés, és az arra adott válasz is nagyon…..
Mekkora egy sz*r lett ez az iwiw!!!!!!!! lassú, mint a tetű, ötlet nincs benne, ami van, azt a Facebookról lopták. made in hángöriEgy Iwiw felhasználó az üzenőfalonÉs valóban. Nehéz vele vitatkozni. Amikor már azt hittük, végre az Iwiw beállt szolgáltatás, és nem okozhat…..
Új szolgáltatással előállni a számítástechnikában ma már szinte lehetetlen. Ha valaki azt gondolja, olyat talált ki, ami sok embernek hasznos lehet, működik is, de mégsem talált versenytársakat, akkor jó eséllyel csak arról van szó, hogy nem keresett elég alaposan a…..
egoist 2009.01.22 21:29:01
www.youtube.com/watch?v=lWWKBY7gx_0

2 evvel ezelotti video. Szerintem latvanyosabb sokkal. Bar nem hiszem, hogy volt ra ilyen celeszkoz, mint ez, de kicsit leegyszerusitve adhatta az otletet erre a cuccra is akar.
Ettol meg ugyesek a sracok termeszetesen :).
Appleblog Mégis lesz iPhone nano? 2008.12.23 08:26:00
Mint már korábban leírtam, elképzelni sem tudok egy kisméretű iPhone-t, viszont újabb jelek utalnak arra, hogy az Apple ilyen lépésre készül. Legutóbb az iDealsChina kezelte kész tényként az új telefonok eljövetelét, tudomásuk szerint a kisméretű tokokat már elkezdte gyártani…..
Jaj, annyira tudtam, pedig csak viccnek szántam, amikor tegnap, a Leopard update-ről szóló post utolsó soraiban ezt írtam: A legutóbbi iPhone-firmwarefrissítéssel járó új, törhetetlen baseband esetéből kiindulva akinek bármi jogsértő van a gépén, az semmiképp se rakja fel a…..
Tegnap óta van már precedens értékű ítélet p2p-fájlcserélővel szemben. Ugye a Jammie Thomas-ügyről van szó. Na meg arról, hogy a RIAA köntösébe bújt zenekiadó vállalatok triumfáltak egy nagyot: 24 zeneszám megosztásáért 222 ezer dollár büntetést kellene fizetnie a…..
Alapvetően azt, amit Xerxész a pireuszi buzibárban. Aki még ennél is részletesebben kiváncsi arra, milyen esélyei vannak egy fogyasztónak, aki éppen számítógépezik, amikor az ügyes munkások odakint belefúrnak a vezetékbe, az olvasson tovább élvezettel. A II. kerületben lakom,…..
A „Ha az APEH egyszer beindul” bejegyzéshez érkezett a következő hozzászólás, amit a Zugügyvéd kiemelt, ennél plasztikusabb leírását egy lefolytatott APEH ellenőrzésnek nem sok helyen lehet megtalálni.  A történet pontosan tükrözi, mire számíthat az, aki…..