Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laibach

0 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A parlament a hétfői ülésnapon tárgyalta meg az Élet-Érték Alapítvány országos népi kezdeményezését, amelynek az volt a célja, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítését. Az…..
A 264 oldalas pdf-t még nem tudtam átrágni, de a lényeg amúgy is az utolsó 5 oldalon van."Az államháztartás egyensúlyát a költségvetés bevételi oldalán alapvetően öt új adóintézkedés bevezetésebiztosítja. Az intézkedések kialakításakor a Kormány nagy hangsúlyt helyez…..
Kezdetben szó volt hamburgeradóról, amiből végül NET lett. De Lázár János megígérte, hogy a gyorséttermeket külön törvénnyel regulázza meg. Erről azóta se hallottunk. Ez viszont körbejárta a netet:   Sajnos az Új Széchenyi Terv honlapja nem bővelkedik infókban, így…..
Laibach 2012.03.24 11:49:28
@Jani haverja: Ez teljes mértékben így van. Mi sem láttunk kisboltban soha pénztárgépet csak Casio számológépet. Amúgy nekem is bejött Albánia nagyon!
  A Baross tér állapota 2012. február 17-én reggel, a négyes metró építésének ötödik évében (via pnxntdd). És ugyanez pont száz éve, 1912-ben a hajtás után.   Tudván a téma kimeríthetetlenségéről, úgy döntöttünk, sorozatot indítunk hazánk folyamatos…..
Laibach 2012.02.18 00:25:16
@komment1: A VIII.ker egyes részein, meg Pitt fogja leforgatni az új Zombi filmjét Statisztákra nem is lesz szüksége, mert sajnos adva vannak.
Vastagbőr Berágott a bankunk 2011.12.16 13:10:00
Orbán a múltkori megtört arcú tévéinterjújával szemben ma reggel már ismét a régi fényében ragyogva, sziporkázva, mosolyogva, büszkén és magabiztosan nyilatkozott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Fő téma a Bankszövetséggel aláírt megállapodás volt a…..
Kocsis Máté 30 évesen Józsefváros polgármestere, országgyűlési képviselő, a rendészeti bizottság elnöke, és frissen kinevezett hajléktanügyi referens. Egy ifjú lázárjani-klón: természetesen egy percet sem dolgozott. 2004: doktori oklevelet szerzett a Pázmány Péter…..
Laibach 2011.10.14 18:05:15
@dögmatikus: Az alap probléma az volt korábban és most is az, hogy VIII.ker.ben voltak/vannak a hajléktalanszállók, - Vajdahunyad u., Dankó u., Dobozi u. stb. - Éjjelente a hajléktalanok egy része bemegy aludni - főleg télen -, majd reggel ki és java részük maradt a VIII.ker területén, este újra be.

Ezzel egy örök körforgást és a VIII.ker-hez, Budapest belvárosi részéhez mint territoriumhoz való ragaszkodást hoztak/hoznak létre.

A hajléktalan szállókat kell áthelyezni és a helyzet javulni fog.
A tegnapi munka ünnepe alkalmával a Miniszterelnök Úr mindenki, de különösen a partneri nyomda megelégedésére egy új, munkahelytámogató intézkedést jelentett be. A nemrég lecsengett, potom 500 millió forintba kerülő alkotmányozási kérdőív után Orbán Viktor most Szociális…..
Laibach 2011.05.02 18:58:55
@Lucernaböde: Megnyomtam a pause gombot, állj le.
Egészen hihetetlen, de nem törlődött le "véletlenül" a térfigyelő kamera felvétele, és korrekt módon 24 órával az események után nyilvánosságra hozta a rendőrség. Ugye emlékszünk, két verzió született arról, hogy mi történt kedd este Gyöngyöspatán: V1:…..
Most még tele szájjal röhögünk ezen az emberen, csak nehogy az arcunkra fagyjon a mosoly ... iszonyú pofátlanul nyomja a demagóg szöveget, melynek farvizén ügyesen átvenné a hatalmat a pártban: Gyurcsány Ferenc azt szeretné, hogy az MSZP a hatályos törvényekben megköveteltnél…..
Miközben az ország az Alkotmány ünnepélyes aláírásának "lázában ég" (reméljük Schmitt Pálnak sikerül elsőre helyesen leírnia a nevét), meg 135 millió forintból ezt még képesek is megünnepelni, eközben Matolcsy a boszorkánykonyhájában már kotyvasztja a legújabb…..
Laibach 2011.04.23 22:27:41
@freemind93: Ja, de nézzük már meg, hogy milyen irányba megy az egész. Továbbra is multiknak csinálnak ezzel "hadra fogható" rabszolga tömeget.

Mi van a magyar kkv szektor támogatásával, helyzetbe hozásával, megerősítésével? Elvégre itt dolgozik az ország munkavállalóinak jelentős része, és nem az Opelnél meg a több multinál.

Eddig csak arról hallottunk, hogy Audi, Mercedes, Opel, kínai vasút stb. Kiszámolta már valaki, hogy mennyi támogatást nyomtak nekik eddig az általunk befizetett adónkból?

Én azt vártam, hogy egy év után pl. alábbi problémák megoldásán törik a buksijukat, nem pedig azon, hogy aki becsületesen dolgozik azt még jobban meg.sz....sák.

“..A média is gyakran erősíti, hogy a fogyasztónak jó az olcsó import élelmiszer. De mitől olcsó számos külpiacról származó élelmiszer? Ezt a kérdést nem szokták föltenni.

Márpedig legtöbbször azért, mert a környező országok a többleteiket rendkívül alacsony áron helyezik el külpiacon – ezzel védve nemzeti piaci áraikat – továbbá az importnál a kereskedők minimális árrést alkalmaznak (1-6%), míg a hazai élelmiszert 30-60 %-kal terhelik, ezzel háttérbe szorítva a hazai termék forgalmát. A külpiacról származó termékek esetében nem kérnek bónuszt (utólagos visszatérítés), ami a beszerzési ár 15-30 %-a a hazai termékeknél. Így az 45-90 % hátránnyal indul, azaz ennyivel “megdrágítva” kerül a polcokra.

Elgondolkodtató az is, ha megnézzük, hogy mi a gazdasági haszna annak, ha hazai élelmiszert vásárolunk.

A külföldi termékből az államkasszába csak az ÁFA jut, de azt is a magyar vásárló fizeti meg. Ma például a dobozos tejek 50 % -a külföldi 0 ft adóbefizetéssel, kivéve az ÁFA befizetést. Az adótartalmat a magyar fogyasztó megfizeti, de az a külföldi államháztartást gazdagítja.

Ellenben minden hazai terméknek rengeteg munkabér és adó tartalma van, foglalkoztatást biztosít, megtartja a lakosságot és az agrokulturát. Ebből az adóból tartjuk el a közszférát, (oktatás, egészségügy, államigazgatás, nyugdíj, családi pótlék, stb.) és a munkanélkülieket is.

Megélhetést, munkát ad a traktorosnak, a tehenésznek, a szerelőnek, a feldolgozónak, a logisztikának és nemzeti jövedelmet állít elő. Ezek a dolgozók munkabért kapnak (nem segélyt a hazai foglalkoztatottak adójából).

A hazai termék-előállításból képződik az SZJA, a TB, az EHO, a munkavállalói járulék, a munkaadói járulék, a társasági adó, iparűzési adó, építmény adó, gépjármű adó, szakképzési hozzájárulás és az ÁFA befizetések is.

A felhasznált jövedéki termékek után jövedéki adót kell fizetni. A termelés és feldolgozás során felhasznált ipari anyagoknak szintén jelentős adó tartalma van. Ez az adó a külföldi élelmiszerből nem a magyar államkasszába kerül.

Csak egy példa: ha a tejipar éves árbevétele 250 milliárd Ft, akkor ebből bér+adó formájában 75 milliárd Ft kerül a költségvetésbe. Ha a külfödi forgalom 80 milliárd Ft, akkor viszont 24 milliárd Ft esik ki a magyar kasszából. Ez nem hiányzik ? És ez a példa csak a tejágazatról szólt, hol van még a többi hazai élelmiszer ágazat.

Minden nemzet kultúrájának szerves része a gasztronómia, a tradicionális hazai ételek. Nem kellene megfosztani a magyar lakosságot ettől az értéktől.

A szakma azért harcol, hogy a hazai termékek kereskedelmi pozícionálása, fogyasztói megítélése jobb legyen. Megfelelő kontroll nélkül ne kerülhessen be az országba gyenge minőségű élelmiszer és legalább olyan odaadással őrizzük nemzeti piacainkat, ahogy ezt a régi uniós tagországok kifinomult technikával – sokéves tapasztalattal a hátuk mögött – teszik…”

forrás: Tej Terméktanács
Laibach 2011.04.24 17:03:22
@Baldrick68: Azt nem mondhatják, hogy megint megszorítás lesz, mert akkor hamarabb lenne végük mint gondolnák.

A magyar embereknél ugyanis automatikusan működnek a pavlovi reflexek a "megszorítás" szóra, helyette találták ki a "versenyképesség tesszük a gazdaságot" című pozitívan csengő szop...tást.

Azt hiszik, hogy ez még működik:

". magyar emberek hátán szántai is lehet csak nemzeti színű legyen az eke..." .
A 600 milliós reklámkampányról óhatatlanul is eszembe jutott, hogy ellenzékből hányszor emelte fel a szavát a Fidesz a közpénzből finanszírozott propaganda ellen. Persze más a kampány és más a kormányzás, ahogy az ősi mondás is tartja.Addig is,  amíg elkészül a…..
Laibach 2011.04.23 13:48:50
@Jani haverja: Amíg az eu tagjai vagyunk, addig nem lesz itt semmiféle fellendülés. A kulcs szó a szabad tőkeáramlás.

A dicső politikusaink által agyontámogatott multik ennek fényében le is "legelték" kis hazánkat. A 2013-as földmoratóriumi határidő lejártával meg majd felrakják az i-re a pontot.

Addig amíg nekünk Brüsszelben döntik el, hogy miből mennyit termelhetünk, ami eredményeképpen a "hegyvidéki országokból" importálunk cukrot, amíg pénzt kapunk azért, hogy kivágjuk a szőlő ültetvényeinket stb, itt változás nem lesz.
Laibach 2011.04.23 14:27:14
@zero: Alakul a "kommunista szombatnak" a "módszerváltás" utáni megfelelője.
Laibach 2011.04.23 15:03:21
@Jani haverja: Ja, Írország! Na azért ott is kiverte nagy eu-s lisszaboni szerződés a biztosítékot, lett is pánik de nagy, meg beindult a prés. Ellenben nálunk átolvasás nélkül aláírták.

Miért tudták jól csinálni? Talán azért mert náluk nem volt szocializmus, majd az azt követő világsikeres ,mindenki által irigyelt privatizációnak nevezett szabad rablás, és az eu keretein belül végbemenő gyarmatosítás. Ja, és nem egy tőről fakad a politikai "rendszerváltó" garnitúrájuk.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közbeszerzést írt ki médiastratégia-alkotási, médiatervezési és -vásárlási, reklámügynökségi, illetve online kommunikációs feladatok elvégzésére, melyet a Bell & Partners Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyert meg, bruttó…..
Laibach 2011.04.21 13:24:24
@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:

Gondlom ezek után Te is osztod azt a nézetet, hogy a fogászati turizmus lesz az egyik stratégiai ágazat ami kifog húzni minket a sza....ból. Persze számla nélkül.
Laibach 2011.04.21 14:15:35
@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:

Jaja, de nyugi elfog jönni hamarosan az is. 2013-ban lejár a földmoratórium, csak annyi szépséghiba lesz az egészben, hogy nem a bennszülöttek - azaz mi - fogjuk megvalósítani, hanem a külföldi telepesek.

Tegnap olvastam az egyik másik blogon egy jó kritikát a mostani gazdaságfejlesztésről élénkítésről, szerintem a lényeg benne van:

"...Azt elhiszem, hogy lesznek munkahelyek és mindenki dolgozni fog, igen úgy lesz mint Kínában, külföldről bejövő cégek fognak alkalmazni bennünket egy marék rizsért, amit átválthatunk kenyérre. Hát ezért kellett a rendszerváltás, ezért beszéltétek akkor belénk nagy rendszerváltók, hogy jobb lesz nekünk, csak azt elfelejtettétek közölni, hogy nem nekünk, hanem nektek hatalmasoknak, hogy le tudjátok nyúlni a állami vagyont.

Egy olyan ország, mint a mi országunk, ahol ilyen jó feltételei vannak a mezőgazdaságnak, ahol ennyi gyógyvíz van, az nem lehet szegény, ha még is, az az ország vezetőinek szégyene..."
  Kutatásaim szerint minden egyes párt választási eredménye megfeleltethető egy metálszámnak, származzon az magyar, vagy nemzetközi előadótól. Alább eme metaforagyártás eredménye tekinthető meg. (Seres Máriát a komolyságunk megőrzése érdekében kihagytuk, Molnár Oszi…..
Kifordított ország A Fogtündér 2010.04.22 08:00:00
Tarlósnak van egy dumája az már egyszer biztos. Új szállóigével gazdagodott a magyar politikai nyelv: "fénymarhaság". Nem tudom, hogy pontosan mit jelent, de kurva jól hangzik. Nem mellékesen teljesen igaza van. Dugódíj? Ingyen BKV? Horváth Csaba legújabb…..
Szanyi Tibor szétsírta, szétdrámázta, szétvoksturistázta magát a héten, hogy az átjelentkezők miatt fordult meg az állás, és veszített 450 szavazattal. És még beszólt a várandós kismamáknak is ... Szanyi szerdán ugyanis "szégyennek és morálisan elfogadhatatlannak"…..
Vastagbőr Lehet Más a Populizmus 2010.04.07 11:41:00
Három kép többet ér három hasáb szövegnél:   (Fotó: Magócsi Márton) Örök életet, a gázár eltörlését és egymilliárd munkahelyet is ígértek az LMP aktivistái szerdán azon a performanszon, amelynek keretében egy fiktív Fidesz-programot mutattak be a legnagyobb…..
  A Barikád honlapján jelent meg egy képregény arról, hogy Orbán Viktor kiáll-e vitázni Vona Gáborral. A cigány- és zsidó-vonalon a keményebb kontetot toló kuruc.info esetén a Jobbik vezetői következetesen tagadják, hogy bármi közük lenne a kiadványhoz, de úgy…..
Laibach 2010.04.03 20:25:13
  Hivatalosan is bejelentették, feloszlik a Kispál. A hír biztosan könnyeket fakaszt a IV. A osztályban, ám ha a kövérkés, csúnyuló emberek rezignált távolságtartásával szemléljük az esetet, akkor azt kell mondjuk, nincs nagy baj. Mert a Kispál és a Borz igazából Lovasi…..
Laibach 2010.04.01 23:19:17
Laibach 2010.04.01 23:31:52
@tewton:

".. Ma halkan fogunk játszani bágyadt kis szobazenéket, nem lesz tapsoltatás, nem látom a kezeket, sőt elszakított országrész nyalás sem lesz, majd biztos megteszi más zenekar".

Bővebben a honlapjukon:

Lovasi András válasza
2003-08-01
Kifejezetten kínos ez az egy igaz hazafyak pártjának. A Jobbik-szóvivő esete is elég erős érvágás volt nekik, de azt még túl lehet élni. A másik fickó bulis képei szót igazából sem érdemelnek, talán csak annyit, hogy lám-lám ők is hús-vér emberek, akiket nem köt le…..
  Miután borsikm kommentelőnk kétségbe vonta, hogy Vona Gábortól elhangzott, amit előző posztunkban idéztünk tőle, igyekeztünk utánajárni, mi is volt a pontos szöveg. Sem a Jobbik TV, sem a Barikád felvételein nem találtuk meg a teljes Vona-beszédet, sőt, a…..
A mai mottó: "Magasztos alkotmányos elvek mentén született a mentelmi jog intézménye évszázadokkal korábban, mára azonban a parlamentarizmusnak nem pillére, hanem épp kiskapuja lett a képviselői felelőtlenség. A törvény előtti egyenlőség kivételei nem erősítik a…..
Nagy nap ez a mai, a nyugdíjasok istenét, Horn Gyulát kitüntetik. Életműdíjat kap. "2010. február 3-án 10. alkalommal adják át az Ezüst Rózsa Díjat. A díjat az európai civil szervezeteket tömörítő Solidar szervezet alapította a társalmi igazságosságért,…..
Laibach 2010.02.03 18:31:32
Nekem Robin Hornról az alábbi kép ugrik be mindíg.

kuruc.info/r/1/19213/

A képet 1995 körnékén láttam először kinagítva egy kocsma bejáratán.

Robin Horn: Amit elvesz a szegényektől odaadja a gazdagoknak.
Laibach 2010.02.03 18:41:54
@mind2:
Rózsaszín Pittbull - Jelcin Tata
www.youtube.com/watch?v=-V9vr437R28
Vasárnap délelőtt nagy retrobuli volt Budapesten: az MSZP Nyugdíjas Szolidaritás címmel tartott agymosást a Millenáris Teátrumban. A párt Propagandaügyi Főosztálya szerint 800-900 fő, sajtósok szerint "csak" 600-800 nyugdíjas vett rajta részt, de végülis teljesen…..