Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valkyre

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A korona krízis kezdete óta már az óvodások is tudják a jelszót: laposítani kell a görbét! Eleinte látványos ábrákkal mutatta be a média, hogy mi ennek a célja. Ha valaki lemaradt volna, akkor gyorsan ismételjük át: a járvány lassításának célja, hogy az esetszámok ne hirtelen és gyorsan ugorjanak…..
valkyre 2020.04.26 09:17:45
@MAXVAL bircaman közíró: ne írj logikátlanul, mert ki lesz forgatva a...miért pech ez nekik? Ez számukra egy lose-lose szitu, ha van választás akkor azért buknak, ha nincs akkor meg átvitt értelemben azért, hiszen esélyük sincs a leváltásra. Nem mintha amúgy volna, max 1-2 választási törvénymódosítás +egy kis kerület átrajzolás és egyből megvan már akár 20-30% -al is a 2/3 -unk. ;) hehe
  Igazából én vagyok az idióta barom. Nem is értem, mit vártam egy radikális feminista cikkétől. Sophie Lewis "A koronavírus-krízis azt mutatja, hogy ideje eltörölni a családot" című írása az Open Democracy oldalán jelent meg pár nappal ezelőtt.   A szerző a járványra adott első számú reakciót,…..
valkyre 2020.04.07 18:09:44
@MAXVAL bircaman közíró: az jó lenne de, hogy találunk meg minden libsit, ateistát stb. úgy általában? Miért kiváló(bb) ez az alkalom, mint más? Milyen alkalom? A vírus-válság? Öregszik már Viktor, sajnos. Félek nem fogunk elég nagyot vagy elég mélyre csapni.
                       „Amikor egy nőben a legrosszabb férfi tulajdonságokat találom, az nekem nem vonzó” - Mindez harsánysággal és trágársággal párosulva hamar le is zárja az első randit. Posztolónk úgy érzi, megátkozták, mert rendre ilyen nőkbe botlik. Olyankor hetekre elmegy a kedve a…..
valkyre 2019.11.09 08:06:57
@A Főzés az élet értelme:
haha, diszkréten kulturált a "p-t" rövidítés, és egyben frappáns (is lehet), mert tetszőlegesen helyettesíti a pénz ill. p*na szót, attól függően ki áll a f*sz jobbik végén. A felállás viszont a leírtak alapján egyértelmű. A pult másik oldalán álló úrilánynak - ha azt feltételezzük, hogy természetben nem fizethet - akkor két választása van: fizet vagy nem kap semmit...ettől van meg a diszkrét bája annak a nézésnek. A lúzer, pedig nem az aki néz, hanem akit néz. :)
A fancyBistro-ban már nyitás óta nincs fogpiszkáló. Ez nem valami léhaságból elfelejtett faszság, hanem tudatos üzleti szemlélet, hiszen a vendégkört tekintve joggal várható el tőlük, hogy rendezett és ép fogakkal térjenek be. A fogpiszkáló és maga a fogpiszkálás ténye régóta parttalan vitába…..
valkyre 2019.05.27 13:43:17
Komoly sztori, simán vizualizáltam az egészet de pár év a vendéglátásban vmi frekventáltabb helyen a világban és csokorra való hasonlóval tud az ember szolgálni aztán lehet őket akár kombinálni, összemosni, hogy még frappánsabb vagy diplomatikusabb legyen - a mesélési set/setting-től függően ;)

Suhanc korunkban - dacból - mi is kitaláltuk a (konyha)pult mögött álló Pite barátommal...vagy azt nem is velem találta ki(?) már csak úgy emlékszem?! - szóval kitalálta, hogy meg kellene alapítani a Vendégképző nevű vállalkozást , ja...aztán majd rájön előbb utóbb a hithű vendéglátós, hogy pár évnél tovább csak az tud a vendéglátásban/idegenforgalomban dolgozni akiben megvan az az egészséges szintű alázat ami ehhez a munkakörhöz kell, persze, ha egészséges akkor máris nem alázatként éled meg, és akkor lehet, hogy jó vendéglátós leszel...és neeeem, nem az az itt a szám, ide hamuzzatok stílusra gondolok.

Vigyázz Ecsém, mert lehet, hogy te az a karakter vagy akit előbb utóbb meghall a vendég, amint éppen kibeszéled a fancy étteremben, aztán kiderül a végén, hogy a modoroskodó pincér sokszor nagyobb paraszt a fogpiszkálós vendégnél. Bocs

Egyébként fogpiszkálót kérni/inkább nem kérni és azt használni vagy inkább nem használni is lehet sokféle módon/helyen és még ragozhatnám szóval totálisan relatív, mint ahogy egy hely sem attól lesz jó hely, mert nem hajlandó adott esetben fogpiszkálót tartani, adni...ez nem szabadna, hogy - ilyen szinten(!) - minősítsen senkit és semmit.

Ámbár simán lehet ízlés kérdése bárkinek. Azt is totálisan meg tudom érteni, hogy vkit mélységesen zavar.

Kíváncsi volnék, hogy a gyakorlatban, ténylegesen, hogyan viselkedtetek a szituációban :)
Nem is tudom, hogy mi vagyunk jobban meglepődve vagy Habony Árpád. Már a múlt héten is csak meredten pisloghattunk, amikor a lassan tíz éve kakatón delíriumban vegetáló ellenzék az ébredés jeleit mutatta a túlóratörvény parlamenti szavazásásán, az MTV székháznál zajló események pedig már-már az…..
valkyre 2018.12.18 13:57:10
@V. Vendetta: haver, basszus, most nem azért, hogy veregessük egymás vállát (mi soroskitartottak ugyebár), de kicsit ismerős a szitu. 10+ év ingatlanpiaci tevékenység ill. kb. ugyanennyi idő saját lakás management-el - után nekünk sincs szívünk egy ideje már tovább emelni a saját-, illetve ügyfelek bérlőinek a díjakat...és akkor csodálkoznak egyesek, meg sír a szájuk, hogy jajj milyen megbízhatatlanok a bérlők, meg milyen nagy a fluktuáció...hát persze, mert aki mögött nincs nagyon semmi és/vagy egyedül van annak kb. elmegy a bére a lakhatásra, hát persze, hogy a legapróbb negatív hatás is egyből fizetésképtelenné teheti. Ugyanez volt a válság előtt/alatt is a hitelekkel. Nem tanultak belőle. Annyi "csak" a különbség, hogy most már legalább a bérleti díjak is kétszeresek ;)

Amennyi milliárd elment már plakát kampányra, propagandára annyiból már - szerintem - össze lehetett volna dobni egy jó-, vagy legalább induló jellegű állami bérlakás programot. Talán akkor a 0-1 gyerekesek is sokkal többen vállalnának gyereket, sokkal több az ilyen (és ez inkább az akut része) ill. nagyobb az adófizetői vagy akármilyen potenciál is bennük, mint 3+ gyerekesekben. ...dehát egy ilyen bérlakás programban nincs pénz, főleg nem olyan pénz ;) sőt :/ ...legfeljebb közvetve és hosszú távon, kereszténydemokráciai értelemben.

Olyan szinten skizofrén elemeket mutat ez az ország, az arra hajlamos népének, mint kb a legaljasabb multik, de azok is csak a virágkorukban. dehát, "mi" csak azt kaptuk amit akartunk a rendszerváltás óta, egy régi rendszert. vissza. a múlt, meg a vélt vagy valós sérelmek. vissza-adása.

Egy valami még, úgy igazán, nem volt a történelmünkben. Az hiányzik.
valkyre 2018.12.18 14:35:53
@kun andras: :) igen, én is egyébként. sajnos, tényleg ahogy OV is mondta anno "Sokan vagyunk, de nem vagyunk elegen!" mondjuk annál többen, hogy elég nehéz dolga legyen az mtv operatőrnek.

Szóval, lehet még emelni azt a túlórát. Nem is tiltakozás van itt, hanem támogatás!
Sokszor eszembe jut ő. Vajon, mi lehet vele. Sok sok éve már, hogy nem találkoztunk, sok sok éve már, hogy nem tudom, merre vitte sorsa.  Nem akart engem. Mindig kihangsúlyozta, ha összevesztünk, hogy csak "véletlen" gyerek vagyok, egy olyan apától, akit sosem szeretett, sosem ismert. Egyéjszakás…..
szuperapu Arcoskodom 2018.09.26 19:33:10
Nem szokásom magyarázni a képeimet, de most úgy érzem felül kell kerekednem az elveimen, és sutba vágni az alaptézist, hogy csak a tehtségtelenek tesznek így a félresikerült műveikkel. Félreértés ne essék, kedves internetező gyerekek, továbbra is szent meggyőződésem, hogy a műalkotásoknak…..
valkyre 2018.09.27 13:10:15
Az alkotás iróniája jó, mint kérdésfelvetés is találó. A kollektív-ellenségképes propaganda nem túl keresztény.

A magyarázat amit ír a szerző már vitatható. Hangsúlyozza is, hogy "szerintem".

Nem tudhatjuk még biztosan megjósolni, hogy mit indít esetleg el hosszútávon ez az álszent, ellenségképes agymosás.

Egyelőre még, illetve jelen pillanatban láthatóan nem áll készen Európa, - lehet, hogy sosem fog - ha tetszik, ha nem(!) asszimilálódni nehezen tudó embereket befogadni. Jelen állás szerint, hosszú távon, nagyobb számban már veszélyt jelenthet. Legyen bármilyen vallású is.

Ugyanakkor, köztük is nagyon sokan vannak ("libsik" talán?:)) akik viszont be tudnak illeszkedni, értékelik hogy befogadtuk/befogadták őket... Az, hogy mennyire dolgosak vagy mihez értenek már megint más kérdés.

Ellenben a demográfiai mutatóinkat elnézve tényleg veszélyt jelent(het) az európai kereszténységre, illetve kultúrára nézve a közel-keleti, afrikai bevándorlás.

Bár, szigorúan kontrollált formában akár profitálni is lehetne belőle. Sajnos, már az ukránok sem nagyon akarnak hozzánk jönni dolgozni. Hiába bízik ebben (titkon) a kormány. Különben is már kb ott tartunk, hogy ők is utált migránsok lennének.

A számunkra is ideális, kontrollált migráció mindenesetre nem sikerült, az már biztos. Nézzük akár EU-s akár hazai szinten.

Az is biztos viszont, tényleg, hogy ők nem hagyják a vallásukat a tengerparton annyian, mint ahányan mi magunk már itthon elhagytuk azt ;) Lehetne ezzel egy liberális-kereszténydemokrata pártos "Tudta?" stílusú plakátkampányt is nyomatni akár.

Ja, az oroszok/Aszad szerepéről az egészben - is mintha megfeledkeztünk volna az utóbbi időben. de van ott több szereplő is. A dolgok nem feketék fehérek.
Az Osztrák–Magyar Monarchia nemcsak a harctereken szűnt meg tényező lenni az első világháború utolsó szakaszában, hanem a hátországban is. Az uralkodó nevével fémjelzett gyermeknyaraltatási akció kudarca megmutatta, hogy a korrupt népjóléti szervek, a pipogya szociáldemokraták, a nemzetiségi…..
valkyre 2018.08.09 13:04:33
@Cycmen: ne zavarjon, hogy ott a: "Ma bezzeg..." te libsi! (a hülyét csak azért nem írom, mert a libsi már önmagában is felér a hülyével ugyebár)
"Az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége meghívja a CEU-n alkalmazott, ott tanító és tanuló amerikai állampolgárokat, hogy megvitassák a nagykövetség munkatársaival a CEU -t érintő közelmúltbeli eseményeket" - fogalmaz az érintetteknek április 7-én kiküldött  levélben...
valkyre 2017.04.09 20:35:17
@Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert): ne örülj azért nem olyan rövid az a lista: +Index, +Simicska, +Jobbik, +SorosGy+pár millió arab "terrorista", +a magyar fiatalság jelentős része+pár millió magyar felnőtt,+rezsi,
ja +Brüsszel(t), már majdnem kihagytam. Stb

Még az unokáid is harcolni fognak. Persze csak, ha a Habos fizeti őket. Jól van ez így. :)
valkyre 2017.04.09 20:55:33
@VaradiJanos: bagoly mondja...? jujj, hát még a diszlexia. ;)

Látom még mindig nem húztál új lapot. Vagy a nyelvtannáci kártya a joker? A kedvedért: dzsóker. Na, fel áll már? Teee hazaáruló h.a.b.o.s.b.é.r.e.n.c. ;)
valkyre 2017.04.09 21:11:58
@VaradiJanos: oké, én is. Még a végén együtt megyünk a pride-ra.

Na, akkor már megyek is nyugodtan. Számomra véget ért a tüntetés, sajnos nem fértem föl a Soros repülőre. :)
A címben szereplő mondat valamilyen variánsát jó hangosan a tömegbe kiáltva szégyenítette meg egy buszsofőr az utasát. Elég megalázó szitunak tűnik, bár a dohányfüst szaga meg markánsan kellemetlen bír lenni zárt térben, pláne, ha mondjuk földbe gyepált levélírónk esetleg épp a felszállás előtt…..
valkyre 2017.03.04 11:17:12
@Szubrina: "Imádom ezt a libsi dumát én úgy tudom, hogy mindenkinek addig terjednek a jogai, amíg azzal nem sérti másét."
Gondolom az "imádom" alatt ironizálsz, bár nem szükséges, mert teljesen osztom azt amit tudni vélsz- Bár, én sem tudom pontosan hogy fogalmaz a jog, de nekem ez attól függetlenül (is) működik vhogy talán(?) empatikus úton.

"Azaz a dohányosoknak tilos lenne nemdohányzók közelében rágyújtani, de ezt maguktól kéne tudniuk, h félrevonulnak.
Egyetértek, ezzel is. mellesleg a szabályozás is az egyre szigorúbb tiltások/elkülönítések felé tartanak. Nincsen ok - szerintem - ezügyben sem az elégedetlenségre.

"Továbbá nem hiszem, h bárkinek is tolerálnia kéne a bagószagú kabátot, ha valaki emberek közé megy, akkor legyen tiszta és ápolt vagy menjen ő egyéb járművön."
Mindenkinek kicsit/nagyon más a tolerancia szintje. Illetve lehet, hogy nem szívesen teszed, de többé kevésbé te is tolerálsz nap mint nap egy csomó dolgot valamennyire, gondolj csak bele. Nem kell messzire menni, maradhatunk a levegő minőségénél/tisztaságánál... (!) Annak ellenére, hogy itt ott szóvá teszed, meg puffogsz magadban igen is tolerálod. meg még sok mást is, mindannyian napról napra :) Nekünk magyaroknak szerintem (túl?) nagy a toleranciaszintünk.

"Nem a tiszta higiénikus illat az alapállapot, miért az szálljon le, menjen taxival, aki nem változtat a szagon, szerintem fordítva ülsz a lovon."
De az, szerintem is; de ez is relatív, ebben sem vagyunk ugyanolyanok. sokan hasonlók, vagy így vagy úgy... Nálunk így pozicionálódott a tömegközlekedés, azért nem megyünk oda a legtöbben szólni a hajléktalannak és/vagy a bagószagúnak, meeert...ez van.

Szóval, vagy csak szimplán félreértesz vagy van ott még némi libsi kényszerképzet+fóbia is. Titkon a legtöbben elég nagy libsik vagyunk ;) bár lehet néha fordítva ülünk a lovon. ja
A 4 legerősebb mondat a Nemzet Gázszerelőjétől...
valkyre 2017.03.02 19:09:38
@Legeslegalja: úgyis megdöglesz. mert az nem véd meg, hogy azt vizionálja a pár ezer forinttal kimosott agyad, hogy a te irányodba mennek többen. vagy mert csak narancssárga autók mennek veled egy irányba az akkor csak jó irány lehet. mert 3 millió narancssárga autó nem tévedhet, hiába jön szembe másik 7 millió különböző színű, amíg megfizetnek te csak a zöld autókat fogod látni szembe jönni.
Minden marhát meg kell(ene) állítani időben a ballibet is, de persze te színvak vagy, meg matekból is 1-es! (fekete/fehér) ( 3>7)
Egyetlen oka van annak, hogy a náci nézetekhez nyúlt: a bukás. ..
valkyre 2017.03.02 17:27:07
@zsindekszes CIA spicli: teee sorosbérenc, melyik nap lenne a kedvenc zorbánbukásnapod?
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Már másfél éve lakom a mostani bérelt lakásban, többnyire rendesen fizettem a lakbért, igaz, az elmúlt három hónapban kisebb elmaradásom volt, néhány tízezer forint. Volt két születésnapi buli, illetve néhány hétig kicsit zajos vendégek voltak, akik ugyan rövid ideg…..
Láttunk már ilyet egy párszor, például a netadós tüntetésekkor. Érdekes módon a népszavazási buktára jobban felkészültek. ..
valkyre 2016.11.10 13:18:05
@Ballib cenzúrázók réme 18: az megvan, hogy tiszteletbeli libsi is lehetnél, mert te már ide is költöztél?
valkyre 2016.11.10 14:53:04
@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:
;)
fidesznek fidesz retorika, habonytrollnak habonytrollretorika. A mellékelt ábra szerint ez működik ezeknél csak. Fel kell venni a kesztyűt még, ha büdös is. Persze ahhoz, hogy ezt 0-24 ben lehessen nyomni vhogy magunkra kellene nyitni a Soros csapot. Ugyebár.
Orbán Viktornak nem volt annyira fontos a saját alkotmánymódosítása, hogy odadobja érte Rogán és médiabárói köre néhány tízmilliárd forintos profitját. Mivel nem teljesítette a Jobbik feltételét, és nem szüntette meg a letelepedési kötvényt, a Jobbik sem támogatta az alaptörvény-módosító javaslatot…..
valkyre 2016.11.08 18:28:41
@Ballib cenzúrázók réme 18: "Hány álcivil fórumozót uszít rám még Soros bácsi ? "

6 012 285 főt, vagy szeretnéd tudni a nemek szerinti eloszlást is, csak akkor nyugodnál meg? Mégis milyen választ reméltél/képzeltél? Természetesen, amennyit csak akar! Emlékszel még arra a grafikonra, hogy mennyi pénze van? Hogyne emlékeznél, mást sem olvasol csak az Indexet, ez a munkád. Szóval, csikkzsebből megvehetné kilóra a naaagy fidesz családot, strómanostól. Ha, kicsit hozzátesz meg olyan magánhadsereget épít, hogy egy lendülettel Soprontól Bukarestig megy, úgyhogy az addig is biztos ami biztos alapon bevezetésre kerülő 1 000 000 lakos = 4/4-del is kitörölhetik... Még szerencséd/szerencsénk hogy közel sem érdekeljük őt szerintem annyira, mint amennyire szeretnéd/vagy nem szeretnéd. Most melyik is? húú, már magam sem tudom annyira összezavarodtam Juhász Péter füvétől.
Az Otthontérképen értesülhetsz a legújabb kiadó otthonokról! Tudjuk, hogy a lakáskeresés kifejezetten nehéz és embert próbáló feladat, ezért tálcán kínáljuk a legjobb ajánlatokat és a legfrissebb, bérlőre váró otthonokat! ..
valkyre 2016.09.15 09:41:06
A mindig résen léthez nem kell "türelem" és "kitartás"?

...és a munkához amivel meg kell keresni az árát? ja, persze az már nem a keresés része :)

@listenthecook: milyen helyzetben? szálloda helyett? Nem cinikusan, komolyan kérdezem!

vagy a tulajdonosra gondolsz? ...aki az erbéenbén megvadulva a pár éve 50e ért kínált megörökölt vackát ezúttal már 150e ért adja? neki tuti, ha kifog egy balekot. csak azért mert törölközőt hajtogatott arra az ágyra amin kb. meghalt vmi rokona? vagy arra, aki - bár költött a lakásra valamit - de inkább üresen áll hónapokig, minthogy odaadja egy stabil bérlőnek vmi épelméjűbb áron? ...várva az álombérlőre/álomvendégre aki kisangyalként bánik a lakással, és jól fizet, de leginkább többet. Pár napig/hónapig, miután jó esetben csak kicsit tette tönkre a lakást.

de, hogy bérlőként milyen helyzetben... hmm. rövidebb időszak esetén talán. mivel olyan szinte nincsen a vérlakás piacon, de akkor is csak a szálloda és társai helyett. de tényleg kíváncsi vagyok
Budapest 1944-1945-ös ostroma, amely Leningrád és Sztálingrád után az európai hadszíntér harmadik leghosszabb ilyen jellegű művelete volt, hatalmas emberveszteséggel és pusztítással járt. Több ezer lakóház mellett súlyos károkat szenvedett többek között a Várnegyed, a Parlament, elpusztult az összes…..
valkyre 2016.03.04 19:31:15
@Oktondi1: hú, nem tudom, hogy tudok-e érdemben hozzátenni még a véleményemhez, de megpróbálom.

Alapvetően egyetértek veled. Inkább csak a fenti utolsó bekezdésem szellemében szeretném kicsit árnyalni a véleményem, illetve reményeim szerint kicsit hozzátenni, kiegészíteni a te véleményed is. Főleg a második ill. az utolsó előtti bekezdéseddel kapcsolatban. Bár, igyekeztem rendezni a gondolataimat mégis tartok tőle, hogy csapongó leszek...tudom néha görcsösen próbálom elkerülni a félreértéseket.

Szóval, már tegnap is sejtettem, hogy az lehetett a haragod oka, hogy te árulóként, és morális értelemben is dezertőrként tekintesz azokra akikről beszéltünk ergo ezen személyek, csoportok említése meglátásod szerint beárnyékolja az elesettek/hősök emlékét. Szerintem ez nézőpont kérdése, és most nem csak dobálózom egy elcsépelt kifejezéssel, hanem tényleg így gondolom. Bízom, benne, hogy most nem gondolod azt, hogy én is csak relativizálok ezért inkább folytatom: természetesen ill. szerintem az sem elhanyagolható ezen személyek megítélése szempontjából, hogy mikor, milyen fázisban, milyen motiváció mentén tették. (egyébként én, és szerintem FércnélM. is konkrétan a kitörés előtt/alatt leváló szóval az abban közvetlenül érintett magyarokra gondolt inkább csak) Persze biztos vagyok benne, hogy voltak sokan akik "csak" az életüket mentették, de ezzel kapcs. sem elhanyagolható, hogy mikor? a pesti események során? vagy Budán? azon belül is melyik fázisban, mely helyszínen/helyszínről? vagy nem utolsó sorban, hogy milyen formában? átálltak, elbújtak, civilbe öltözve - több szempontból is óriási kockázatot vállalva - hazakalandoztak...? és hogy bármelyiket is milyen motiváció mentén tették? adhoc módon, pánikban, felettest-, és/vagy bajtársakat követve, vagy, mert elfogyott a lőszer vagy a lóhús-hó/pocsolyavíz-penészes kenyér trió? vagy magyar tisztek, főtisztek esetén már a nem harcos keret, a szakács, távírász...a trén is elesett, sebesült azaz megszűnt létezni a hadtest, miközben a német parancsnokság (tisztelet a kivételnek) emberszámba sem vesz...és még sorolhatnánk a számtalan változót, mely csak tovább bonyolítja a megítélésüket. A felsoroltak számomra egyébként mind bocsánatosak és illene, hogy mások számára is az legyen. A megemlékezés, megbékélés jegyében. Szerintem.

A gyűrű teljes bezárulásáig, leszűküléséig lehetett kisebb nagyobb harci vállalkozásokban hőstetteket végrehajtani - hajtottak is, ez nem vitás! de a kitörésben közvetlenül érintett és abban részt is vevő magyaroknak/németeknek az - ismert nagyon kevés, szerencsés kivételt leszámítva - borítékolva volt a halál. Lehet őket hősöknek hívni, ha mindezt még abban a hitben tették,- mármint a magyarok - hogy még meg lehet állítani a bolsevik veszedelmet akkor számomra is azok, de persze a bajtársiasság jegyében is, bár úgy már kicsit butaság is egyben. Bár, akkoriban szinte mindenki, még a hithű nácik nagy része is már tudta, hogy ez szinte lehetetlen. (mármint a megállítás) Az elhivatott, népük iránt lojális német tisztek, főtisztek is legfeljebb csak azért küzdöttek, hogy ne a szovjetek, hanem inkább a nyugati szövetségesek előtt kelljen letenni a fegyvert, amikor majd le kell tenni. Erre, a mi, magyar vonatkozásunkban már csak matematikai-, de akkori szemmel is(!) leginkább semmi esély (nem) volt. Sajnos! Hangsúlyoznám, hogy szerintem ezzel együtt is tiszteletre méltó azok - utólagosan megítélve: értelmetlen - mártírhalála is akik ezzel makacsul dacoltak. mint, pl. az önkéntes egyetemisták. de német katonai, stratégiai szempontból is szinte minden komoly tiszt ellenkezett lélekben és lehetőségeihez mérten gyakorlatban is Hitler "taktikája" ellen. Az összmagyar-országi harcokkal sem tudtak nagyon azonosulni. Taktikai értelemben is inkább máshol/máshogy látták volna értelmét az utolsó ütőképes erejük, hadtesteik elosztására. Az egésznek talán csak akkor lett volna utólag is(!) kikezdhetetlenül(!) hőstettként értelmezhető színezete, ha minden nyugati harccsoportot nálunk, a balkánon ill. a német/lengyel fronton vetnek be a szovjetek feltartóztatására. Az amcsiknak való megadás érdekében, de persze ez is csak akkor, ha abból indulunk ki, hogy csak a komcsik a rosszak :) bocsánat, a pongyola szóhasználatért :)

Biztos tisztában vagy te is a fentiekkel, szóval nem kioktatni vagy felvilágosítani akartalak. Inkább csak kiegészíteni, árnyalni az elhangzottakat.

Szóval, rettentően összetettek ezek a dolgok. Szinte lehetetlen két radikálisabb - de ugyanakkor tájékozott - nézetű ember között igazságot tenni. Ezért írtam tegnap, hogy az egyetlen egészséges megoldás a közös-, és az elesettek érdekében is a kompromisszum, a megbocsátás és hasonló nyálasnak hitt, de nagyon is komoly kihívásokat jelentő, értékes emberi tulajdonságok mentén tud csak létrejönni. Szerintem :)
valkyre 2016.04.07 14:25:28
@Oktondi1: üdv, sajnos elfelejtettem benézni, hogy írtál-e, pedig jó téma.

Szóval, nem tudom miért gondolod, hogy nem ment át amit írsz, sajnálom. Még az első kommentem előtt is sejthető volt, hogy mit tartasz problémásnak, ahogy utaltam is erre, ill. írtam, hogy alapvetően egyetértek veled és én is nagyon sajnálom, hogy ma amikor valaki valamilyen formában próbál megemlékezni vagy akárcsak pozitív színezetbe helyezni Budapest védőit az jó eséllyel megkapja a náci vagy vmi hasonló jelzőt. Tudom ezzel már kicsit elkanyarodtam attól amit te írsz, és tartasz problémásnak. Én azért is tértem ki fentebb részletesebben a dezertálás/megadás okaira, módjaira, mert szerintem(!), ha ezeket és úgy egyébként az egész eseményt árnyaltabban, objektívebben, esetleg helyén kezeljük akkor még ezek sem tudják vagy legalábbis nem szabadna, hogy beárnyékolják az ellenállást magát és főleg nem az emberek, a katonák saját szintjén tett egyéni áldozatát. Bár, valóban nem a beszélt dolgok jellemezték a harci eseményeket, de a probléma számottevő volt, és maga ami kiváltotta azt, pedig igen jelentős. Ezért nem elhanyagolható tényező, de semmiképpen sem irreleváns. Főleg amikor azt írod, vagy gondolod, hogy ezen események említése káros. Szerintem, pedig pont csak akkor káros, ha ezen embereket, csoportokat egyfajta kollektíven bűnös, kifütyülendő kategóriába rakjuk. Semmi sem fekete vagy fehér. A történelmet a győztesek írják stb stb sorolhatnánk a közhelynek tűnő kifejezéseket. DE ezek ugyanolyan fontosak az idetévedő fiatalok számára, mint amit te írsz! Sőt, be kell valljam - szerintem - egy egészséges világkép kialakítása szempontjából még fontosabb. A nemzeti öntudat, egyéni identitás szempontjából valóban van egy veszélye annak amire rámutatsz ezt teljesen látom, értem - ha hiszed, ha nem. de leginkább csak akkor, ha félinformációkkal operálunk. Ahogy azt hiszem te is írtad már fentebb ~ akkor amikor már megvan a lehetőségünk a teljes igazság és akár apró részletek kifejtésére, kimondására is. Valóban hasznosabb vagy inkább csak eredményesebb lenne abból a szempontból amit írsz, ha csak azok a dolgok maradnának a fejekben melyekre büszkék lehetünk...de, ha egyébként sok ilyen van, - meg amúgy is - miért ne lehetnének vállalhatóak a gyengéink, vagy úgy egyébként az emberi esendőség. persze a heroizálás nem tesz jót az esendőség megítélésének és valahogy a pesszimista természetünk ellenére is, mintha extra-nehezen fogadnánk el mi magyarok a hibáinkat.
Szóval, igen, lehet a történelem könyvekben óvatosan kellene kezelni ezeket az infókat, de én bízom benne, hogy minket olvasva egy ide tévedő fiatalnak nem ártottunk az egészséges nemzeti öntudat kialakulásának szempontjából.
valkyre 2016.04.25 11:49:26
@Oktondi1: nem haragszom, sőt köszönöm a reakciót. Eléggé szét is beszéltük, és én is csak a fentiekkel akartam kiegészíteni, árnyalni a problémát amit felvetettél. Inkább csak egy költői kérdésem volna, (nem kifejezetten hozzád, hanem csak úgy) hogy miért nem lehet-, legalább csak megpróbálni - optimalizálni ezt az időszakot a fejekben? persze, nyilván a nácizmus miatt érzékeny terület, és vannak események, emberek amikre/akikre nem lehetünk büszkék, de ettől még nem kollektíven bűnös mindenki aki ott volt...meg még az is aki ma kicsit árnyaltabban próbál hozzá állni. Na, jó már kezdem megválaszolni a kérdésemet szóval...
üdv
Az a nagy büdös igazság, hogy onnantól, hogy kiderült, a képregény Negan nevű, egyébként zseniálisan megírt karaktere megjelenik a sorozatban is, van egy olyan érzésem, mintha az írók is úgy lennének vele, hogy mindegy mi lesz addig, míg eljő Negan, majd csak kibekkelik valahogy,…..
valkyre 2016.03.29 15:57:59
@takingsider: én is kb. ugyanígy vagyok. csak azért írok, mert szeretném megerősíteni a 3-as pontot: bár én csak a ravasz meghúzásából indultam ki... A 3/C viszont ordít magért, mint ahogy én is tettem abban a pillanatban!
Nem tudom, mi az ügymenet ilyen helyzetben, mit és hogyan kell csinálni, de nem hinném, hogy ez, ahogy mi ezt végignéztük, ez emberséges lenne. A betegekkel, a hozzátartozókkal szemben sem, de az elhunyt felé is borzasztóan tiszteletlen volt ez az egész. Még szerencse, hogy a néhai…..
valkyre 2015.10.09 12:45:44
@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
jajj, te kis érzelgős nebáncsvirág, de meg lett bántva a kicsi szíved. Nem nő elég virág a várban mi?!

Na, és te mégis kinek képzeled magad...? mert egyedül te vagy az aki itt ugatsz, te fattyú, de még ezzel a kifejezéssel is felminősítettelek! Nem a véleményeddel van a baj, mert még éppen ki is lehet belőle hámozni a lényeget, sőt több ponton egyet is lehet/tudok vele érteni, hanem azzal ahogy viselkedsz, meg úgy egyébként kinek kell lenni ahhoz, hogy vki elmondhassa a véleményét? ha te is megteheted azt a fenti stílusban, hmm? Kívülállóként talán nem zavarhatja a jelenség? Te még csak ott sem voltál, akkor téged mi jogosít fel a vélemény formálásra? Talán a Vitézség? szánalmas

Szerintem is, inkább csak a posztoló, illetve az adott kórtermi környezet lehetséges szorongásáról van szó, valamint annak a lehetőségekhez képesti tiszteletben-, vagy tiszteletben nem tartásáról. Valóban nem lényegtelen a helyzet megítélése szempontjából az sem, hogy pontosabban hol zajlott a halotthoz képest a röhögcsélés, mégha ridegnek is tűnik ez a szempont. Mint, ahogy SAJNOS a te tuskó stílusodban rejlő rideg szempontokat is SAJNOS jelen egészségügyi helyzetünkben meg lehet bocsátani.

A paraszt stílusodat viszont nem! Függetlenül attól, hogy hol történik a haláleset, vagy hol fekszik a halott. Annak ellenére is, hogy még közben akár te magad is elismered, hogy nem várhatsz adott esetben egy bizonyos zónában a halottad körül feltétlen és kizárólagos 'tiszteletet', mégis közben azért rosszul esik vagy eshet az valakinek,akár kívülállónak, ha az környezet érzéketlenül viselkedik, nem? Mit nem lehet megérteni ezen? Hangsúlyozom, függetlenül attól, hogy mi az adott környezet! Ehhez, nem kell nebáncsvirágnak lenni.

Tudom, sejtem, hogy te minden ilyet korbáccsal kísérnél a Taigetoszra, de hidd el a te fajtád van kisebbségben. Aztán a projekted végén csak a csúnya belterjesség maradna. Sokkal nagyobb veszélyt jelentesz a társadalomra mint akárhány nebáncsvirág meg kiégett ápoló együttvéve.
valkyre 2015.10.09 12:52:52
@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
ja, igen azért nekem is szólhatsz, ha ősanyád eltávozott, mert mennék röhögcsélni, de csak, ha kórházban halt meg. Csak, hogy következetesek maradjunk :) aztán a pofádnak meg kuss. Bár, őszintén kinézem belőled, hogy téged az sem érintene meg különösebben! de azért a kutyakorbács ott fog lógni az oldalamon.

A nick neveded, meg érdemes lenne megváltoztatni, mert még a legradikálisabb jobbosra, meg fideszes bértroll-ra is szégyent hozol.
Közleményben fényezi a Budapest Airport azt a szolgáltatását, mellyel kikerülhető a biztonsági ellenőrzés előtti sor. A Fast Track viszont szerintünk nagyrészt lehúzás: olyan valamiért kérnek pénzt, amit illene ingyen is biztosítaniuk. Az elmúlt időszakban egyre többet állunk…..
valkyre 2014.07.26 21:29:03
@Dödölle: A seggedből állhat ki a magyar nyelvészet és helyesírás tengelye is akár, akkor is egy gyökér, paraszt vagy! DE akárki is, miért vár el egy blogon tökéletes helyesírást? Aki/akik pénzt kapnak azért, hogy írjanak vagy írásokat jelenítsenek meg ott már más a helyzet...
valkyre 2014.07.27 01:27:30
@Dödölle: Te mire is reagálsz igazából most? nem tudom követni a cizellált stílusodat, nyilván az én hibám :/ de mindegy is...kutyát nem érdekli, hogy észrevettél - vagy, hogy akár én észrevettem-e (nevetséges vagy) - egy helyesírási-, vagy stilisztikai vagy akármilyen nyelvtani - a témát illetően, pedig teljesen irreleváns hibát.

"EZ közöttünk a különbség..." na ebbe a különbségbe nem halunk bele :) Azt is észrevetted, hogy itt inkább a lekezelő, sértegető stílusoddal van a baj, és nem a rossz öltéssel vagy szóhasználattal?