Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sociomurmur

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lelki szempontból mindenképp jobb nyugdíjasnak lenni Magyarországon, mint dolgozónak. Politikusok és kormányok jönnek-mennek, de a rájuk irányuló kitüntett figyelem állandó. Hiába, az arányok ugye...Szíjjártó Péter tegnapi sajtótájékoztatóján mutatta be a - rövid időn…..
Ha az ember elkezd a forradalom szörnyű logikája szerint gondolkodni, akkor csak előre lehet menekülni. A forradalom nem veszíthet csatát, nem engedheti, hogy a régi rend maradványai korlátot jelentsenek. „Mégis miért csinálják ezt?” Sokan megdöbbenve fogadták az…..
sociomurmur 2010.10.28 10:15:32
@teddyde:
ÉRDEMES folytatni az idézetet:)

- Elhárult egy fenyegető alkotmányos válság veszélye. Jó oka volt az OVB-nek, hogy végre tudomásul vegye, Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye. Most már nem érdemes játszani a gondolattal, hogy mi lett volna, ha. De nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy biztosak legyünk abban, az összes, a demokrácia iránt elkötelezett szereplő megszólalt volna, és előbb-utóbb az OVB-nek be kellett volna látnia, hogy nem emelheti magát az Alkotmánybíróság fölé. Mindenkinek jobb ez így, nekik különösen. Ez több, mint a Fidesz győzelme, ez már az új többség győzelme.

- A kormányoldal szerint, ha sikeres, vagyis hatigenes lesz a népszavazás, akkor Magyarországon nem lehet majd reformokat megvalósítani.

- A népszavazás azt jelenti, hogy !!!! Magyarországon senkinek sincs joga az emberek megkérdezése nélkül és az emberek ellenére reformokat bevezetni. !!!! Tehát nem azt, hogy reformokat nem lehet. Úgy nem működik a dolog, ahogy a kommunista rendszer örökségeként itt maradt szocialista reflexek diktálják. Ez a politika legyengíti Magyarországot.
!!!!A reform útja egyeztetés, konzultáció, döntésekbe való bevonás.!!!! Ezek a kulcsszavak.

!!!! A demokrácia arról szól, hogy nem engedjük, hogy akaratunk ellenére boldoggá tegyenek bennünket. Egykori angoltanárom is mindig azt mondta, ne tégy jót mással a megkérdezése nélkül, hátha más az ízlése. !!!!

Kedves fideszes sajtófigyelők! ideje lenne a vezér saját szavait is néha visszaadni a főnöknek, mert ha másnak nem is hisz, saját magára csak figyel! Vagy tévedek? Vagy féltek, hogy kirúgnának ezért? Ej, ej...

:)
Az LMP annyira más eszközökkel akar politikát csinálni, hogy ezzel saját maguk teszik lehetetlenné, hogy sikeresek legyenek.   (Fotó: lehetmas.hu) AZ LMP tegnap arra kérte szimpatizánsait, hogy adjanak pénzt a párt kampányára, mivel pártkasszájuk "gyakorlatilag…..
sociomurmur 2010.03.31 14:24:57
@iii:
Talán nem volt tökéletes a példa, de mivel közismert ezt választottam:(
Különben a programból számomra nem ez jött le, amit írsz:
("A minimáljövedelem a segélyezés egy megvalósítási formája, ami egyszerűbben kivitelezhető, kevesebb bürokráciával.")
hanem számomra egy üzenet, hogy a segélyezésben gondolkodás -ráadásul automatikusan - (tehát a szubszidiaritás teljes megsértésével: "tehát nem csak akkor adni, és ott ahol muszáj és ha kérték") érvényesül, ami egy teljesen téves emberképen alapul.
Miért?
(Cáfolj meg, ha nem így van!)
Mert
- minden ember különböző: valakinek ebben van tehetsége, valakinek abban. És ez így jó! ha nem így lenne, akkor nagyon szegényes világban élnénk!
- az ember magától nem tesz semmit, csak ha motivációval nem bír. (ennek mértéke, küszöbe megint emberenként más és más!) Tehát effektíve bűn elvenni az emberek motivációit, mert akkor senkiből nem lesz semmi!

@stav79:
"a mindenki ugyanannyit kap elvet csak addig képviselik amíg nem teljesül az egyenlő esély elve"
Nekem ez sehol sem jött át a programból:(, és az a baj - és ennek a történelem a bizonyítéka -, hogy ez a folyamat nem is működőképes. (nem beszélve az olyannyira jellemző populista dugóhúzóról: nem lehet visszacsinálni csak úgy)

Azért nem működőképes, mert az elsőből soha nem fog következni a második állapot!!
Az anyagi javak egyenlősége és az esélyek egyenlősége nem azonos, sőt egymást kizáróak!

pl.: van két család. az egyik család egyik gyermeke zseniális zenei tehetséggel van megáldva, de a lába egy betegség miatt csacska , míg a másik családban egy "átlagos" gyermek van de egészséges.
Igazságos vagyok-e, ha mind a kettőnek ugyanannyi támogatást adok? Megteremtem-e általa az esélyegyenlőséget???? (és nem beszéltem ugyanakkor például a olyan alapvető emberi tényezőkről, mint például a "szorgalom")

Vagy vegyük egy koldus példáját:
Ha nem adok neki semmit, akkor
1. vagy éhen hal (ami rendkívül szomorú, de mindenki elsősorban a saját életéért felelős!)
2. vagy a koldulás helyett más megoldást keres!
(és szerintem itt a kulcsa: az alapvető emberi kötelesség nem az adomány, hanem a lehetőség megteremtése, hogy találjon más megoldást! Csak az sokkal nehezebb is...:(

Kérek mindenkit lásson már tisztán! Avval, hogy segélyezünk NEM OLDUNK MEG SEMMIT! Sőt csak mint egy hógolyót görgetjük és növeljük a problémákat!
w A teleszart szentfazék 2010.03.19 04:30:00
Még le se ment a választás, és máris a jobbos ciklusok örökzöld poénján röhögünk: a teleszart szentfazékon. Vagyis azon, amikor valaki, aki amúgy féltéglával veri a mellét a kereszténységére, kurvára tököncsapja magát, pedig próbált úgy tenni, mint akinek nincs is.…..
w Száz robotot, ezeret! 2007.04.16 05:00:00
Látom, Charles Simonyi magyar hős lett. Büszke rá nemzete. Hogy Simonyi minek örül, azt tökéletesen értem. Hogy a magyar mint állatfajta minek, azt egyáltalán nem. Emberek! Charles Simonyi azért lehet odafönn, mert idejében elmenekült ebből a kurva országból. Amikor ő…..