Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zazak

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Míg az ország az árvíz ellen védekezik, a rezsim stikában törvényeket hoz és agymosást tart! Most dobta be a postás az Együtt-Párbeszéd Magyarországért Szövetség közleményét. Tanácstalanul nyomkodom a billentyűket, ehhez nem lehet mit hozzátenni...
zazak 2013.07.01 16:45:54
A Kunigunda úti gyártóbázis megvásárlásáról írt alá szerződést a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), közölte Cserháti Ágnes szóvivő csütörtökön. Az épületegyüttes, és a további fejlesztésekre is lehetőséget biztosító ingatlan a…..
Csak annak ad a földesúr, aki befogja és együttműködik. A Nemzeti Együttműködés Rendszerére hivatkozva fenyegetett a fideszes képviselő. A vágatlan felvétel tartalma durvább. Leplezetlenül és bevallottan politikai alapon osztja a támogatásokat a fideszes képviselő, Balázs…..
Még mindig a "híres-hírhedt" gyöngyöspatai felvétel ... már a nyilvánosságra hozatala után többen megkérdezték, hogy egy térfigyelő kamera hogyhogy hangot is rögzít, ráadásul ilyen jó minőségben? Számtalan térfigyelő kamera által rögzített felvételt mutatott…..
„Azt hitte, a rabszolgája vagyok, egyre inkább annak is éreztem magam. Aztán elmondtam neki régen dédelgetett vágyamat, amire évek óta készültem” – bármelyik ideálisnak induló kapcsolatba befúrhatja magát a birtoklási vágy. Következő történetünk szerzője is…..
Fighter Kikerülni a veszélyt 2010.05.03 14:28:56
A posztban arról lesz szó, miért és hogyan kerüljük el az időben felismert veszélyhelyzeteket. A veszély elkerülésének lényege, hogy normál utcai viselkedésünkből a “veszély esetén való viselkedés” üzemmódba szinte automatikusan, egyetlen pillanat alatt át tudjunk…..
zazak 2010.05.03 22:20:41
@goodbear: telefonhívást színlelsz? Akkor a telefonodat biztosan ellopják tőled :)
Nehéz ezt a képet máshogy értelmezni. K.V. fotózta az ablakukból a Hitgyüli utánfutós reklámautóját, ami egy hatalmas Bibliát hurcol magával Budapesten Egerben: Ma délelőtt nyugodtan ültünk a gépünk előtt, amikor arra jött egy kocsi hangosbemondóval. Gondoltuk már megint egy…..
Hófrász után itt a hőfrász? Déltől este hétig legfeljebb 80-nal haladhatnak a vonatok az egész országban. A nagy melegre való tekintettel döntött így Szamos Alfonz, nyugdíjazás előtt álló pályavasúti főigazgató. Az eleve kisebb sebességű (40-80 km/h közötti legnagyobb…..
Az emberek mintha elszoktak volna a hatósági- és egyéb fegyveresnek látszó személyek terrorjától, a biztonsági rutinellenőrzések meg mintha szaporodnának. (Bezzeg Belgrádban, ahol még fura haj/ruha miatt igazoltatják az embert az utcán.) Első naiv ügyfelünket az óbudai…..
SZEGEDI Csanád, a Jobbik új, magyar képviselője a betiltott Magyar Gárda egyenruhájában vesz részt az Európai Parlament alakuló ülésén az EP strasbourgi üléstermében. Az európai parlamenti választásokat június első hetében tartották az Európai Unió tagországaiban...
  Ha magyar Manhattan-ről van szó, akkor az általában Csepelt jelenti (annak ellenére, hogy húsz éve csak tervek vannak), bár olykor-olykor angyalföldi és ferencvárosi felhőkarcolókról is keringtek hírek. Közben pedig felröppent, hogy Érd happolja el a kitüntető címet -…..
BorBoy Buszozzunk és igyunk! 2009.06.19 09:30:00
A borkóstolás rákfenéje az alkohol: akárhogy is ügyeskedünk, csak felszívódik az istenadta, aztán meg a szegény alkesz orra alá dörgöli a zéró toleranciát. Van persze sofőrszolgálat, de az még egy Etyek–Budapest viszonylatban is meglehetősen húzós tétel. A Badacsonyi…..
A szezon egyik legviccesebb leleplezése: a DIGI nem számított arra, hogy ennyire népszerű lesz az internetszolgáltatása, ezért akkora (úgy értem, olyan kicsi) elosztó aljzatokat szereltek föl, ki tudja hány lépcsőházban, hogy a switch-nek nevezett alkatrészek néhol már beteltek.…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
zazak 2009.06.01 19:35:08
Ezen TotaW írás a tudatlanságból ered, részben jogos... Egy átlag embernek fingja sincsen, hogy mi az a Pünkösd, míg egy vallásos megünnepli! sajnálatos módon kevesen tudják, hogy mit ünneplünk pünkösdkor, de nem lep meg, annyira szétforgácsolódott a magyar nép, nincsen jövőtudata, és sok embernek nincsen józan paraszt esze sem, mivel nem tanult/hallott róla... de érdekes módon nem is néz/olvas utána, mondjuk a Bibliában, ami köztudottan nem egy könnyű mű, de irodalomórához, vagy történelemórához azért hozzá lehetne kötni!
Csíksomlyói misei közvetítést valószínűleg kevesen néztek, de remélhetőleg sokan néztek, és sokan ott is voltak! Ők közelebb kerültek a pünkösd értelméhez/értelmezéséhez! Egyébként ott elmondták, hogy nem csak pénzügyi válság van ma Magyarországon, és nem csak erkölcsi, hanem értékválság!!!
De nem csak értékválság van, mert az embereknek fingjuk sincsen idehaza a Pünkösdről, így oktatási válság is van. (Erdélyben akik ott megünneplik ezt, azokat lehet kérdezni, mind a magyar történelemről, mind az egyházi ünnepekről...) Meg lehetne kérdezni az összes többi pirosbetűs ünnepről a Magyarországon élő magyarokat, valószínűleg a többi ünnepet sem tudják/nem értik, hogy mi volt akkor, akkor a pünkösdöt miért tudnák?
50-70 évvel ezelőtt az emberek érdekes módon valószínűleg jobban tudták ezeket a pirosbetűs ünnepeket (bár egy részük tiltott volt a kommunizmus alatt...) mint most, ebből azt lehet kivenni, hogy ostobák a mai Magyarországon levő emberek, nincsen sem erkölcsi érzékük, sem társadalomtudatuk, nincsen pozitív jövőképük, történelemtudásuk átlagon aluli, ami van, annak egy része is téves hitekre/értelmezésekre épül. A képzés színvonala is a mélyben, vezetőink kavalifikációja is a mélyben, amikor nem tudják értelmezni a magyar zászló használatát! ..nem hogy az árpádsávosét...
Ebből nagyjából az következik, hogy ott tartunk Európában, ahol megérdemeltük!
Lent, az utolsók között, ahová a bukott hülyegyerekek valók, akik még saját nemzeti ünnepeiket sem tudják, hogy miért vannak!
Ehhez egy nagy tudatlansághoz nagy kalappal a "média" is hozzátesz, van amelyik nem is említi (Pl. MTV), van amelyik foltokban említi (Pl. Index) de vannak kivételek is, amik tartalmaznak értékes anyagokat, így aki nem hallott a pünkösdről, mert nem tanulta, mert hülye volt a tanára, és nem taníotta, itt lehet olvasni róla:
http://www.dunatv.hu/kultura/punkosd.html

és itt lehet a történelmi értékéből valamit "megfogni":
http://www.dunatv.hu/otthon
esetleg a videókon:
http://www.dunatv.hu/otthon/csiksomlyo_magyarsag_valsaga.html

http://www.dunatv.hu/otthon/punkosdvasarnap_gyimesvolgyeben.html

A KÉRDÉS CSUPÁN AZ HOGY EBBŐL A SZENNYBŐL ÉS HAZUGSÁGOKBÓL HOGYAN LEHET KIMÁSZNI?

Talán csak annyi elég lenne, hogy megtanulják az emberek a saját ünnepeik jelentését, és tudják értékelni, akkor talán elgondolkodnának, és nem a média és a politikusok tömné meg az agyukat?

Vagy általános iskolában kötelezővé kellene tenni fél évig a pirosbetűs, és majdnem pirosbetűs ünnepek oktatását?

...mindenesetre TotaW írása egy kalap szar, primitízmusról tanuskodik, ennek ellenére teljesen jogosan van felháborodva pünkösd ünepével kapcsolatban, hiszen nincsen képben ő sem, ahogy a többi ember sem, neki sincsen megfelelő jövőképe, és értékrendszere, mert mitől lenne, ha a XX. században, és főleg a 2. felében tiltott volt, és hazugságok tömkelehgével tömik az embereket még ma is?

Szóval kedves TotaW, ezen írásnak nem a "FOR A BETTER MAGYARLAND" blogban kellene, hogy megjelenjen, hanem mondjuk a szkeptikusok, és tudatlanok blogjában! Az írás semmiről nem szól, csak megállapítja, hogy mennyire hülyék/tudatlanok a magyar emberek köztük TotaW, és feltárja a jelenlegi problémákat, amit sokan tudnak, és sokan nem is vesznek észre, nem egy nagy durranás... Nem tartalmaz semmilyen építő jellegű gondolatot sem, nem világosítja fel/hozza közelebb az olvasót kicsikét sem a pirosbetűs ünnepek jelentőségéről, hagyományairól, így bármelyik pirosbetűs magyar ünnepnek vélt napra copy-paste-vel beilleszthető ezen írás! Egyébként a műfaja számomra meghatározhatatlan ezen írásnak! Kedves TotaW, kérlek írd meg, hogy mi ennek a szarnak a műfaja, mert ezt speciel nem tudom sehová sem besorolni! Tényfeltáró riport? Értékét vesztett társadalom on-line? Zavaros gondolatok az első nyári éjszakán? Egyszerűen a régi irodalmi művekhez, és a mai "modern" interneten megjelenő írásokhoz, sőt az előző írásaidhoz sem tudom besorolni...

A "FOR A BETTER MAGYARLAND" blogba kicsit építőbb jellegű megvalósítható gondolatok kellenének, mert ez szánalom, és a blog csak nem akarja a elérni a nevében foglalt célját!!! (bár nem tudom, hogy pontosan mikor indult, de eddig nem sok pozitív hatással van MAGYARLANDRA...), úgyhogy én ajánlanék MOST TotaW-nek valami váltást, mondjuk egy másik nevű blog nyitást, mert ebből beégés lesz, ha nem lesznek a jövőben minőségi, építő jellegű publicisztikák!

A végére annyit, hogy a templomból ahogy látom a mostani hétfői nap, azaz átlag állampolgár szerint hétköznapnak számító nap ellenére sokan jöttek ki, mondhatni telt ház volt a reggeli és esti miséken is, a korosztály összetétele ránézésre: olyan öregek, akik tudják még, hogy mi a pünkösd másnapja is, valamint pár fiatal (és párocska), aki kapizsgálja, legalább érdeklődik, hogy mi lehetett a pünkösd jelentősége 100-1000 évvel ezelőtt! A középkorosztály 35-65 hiányzott, nem meglepő módon! Tehát még élnek közöttünk olyan emberek, akik ünneplik, és már vannak olyan emberek akik ünneplik, így vélhetőleg a jövőben valamiképpen mégis csak megmaradnak a mostani piros betűs ünnepeink...

De a jelenlegi médiával, a jelenlegi politikai elittel, és az elhülyült, értékét, erkölcsét vesztett társadalommal nem vezet az út sehová, és a szomszédaink csak röhögni tudnak rajtunk, és szánalommal nézni minket, hogy mekkora hülye és jámbor nép ez a mostani magyar, aki mindent bevesz, bármikor lefizethető, és minden hülyének is megbocsát! Ámen.
Itt a befejező rész, teljesen bizarr fordulatokkal, ez a játék nem komplett, minden tekintetben. A héten még sok Lulás bejegyzés lesz, aztán örökre elég volt belőle. Index olvasóknak: 1. rész & 2. rész  Soundtrack: Psycho filmzene ++ Bobby Darin: Splish Splash  ..