Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nádasi Balázs

0 bejegyzést írt és 423 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A reddit, az imgur, a tumblr és még számos más oldal csodálkozott rá izomból tegnap, tegnapelőtt Alexandra Botezre, aki nemcsak pofátlanul fiatal és hozzá még gyönyörű is, hanem Kanada egyik legerősebb sakkozója. A csodálkozás számos remek kommentet és hozzáfűzést is…..
Nádasi Balázs 2014.04.29 15:30:20
azért ne hülyéskedjünk.

ratings.fide.com/card.phtml?event=2603365

2089 az élője. messze nem világszínvonal... egy olyan elmaradott sakkországban, mint Kanada, jó lehet egy olimpiai válogatottságra, de egyébként ez marha gyenge színvonal.
A piliscsabai, római katolikus Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2 kisdiákja reggelente elkésik a napkezdő miséről. A szülők egy fegyelemre nevelő levelet kaptak az intézménytől, melyben kiemelik: hogy aki késik, annál egy…..
Vastagbőr TÉNY 2012.12.05 14:15:00
Vannak, akik már megkapták a Békemenet-szervező CÖF által ígért "kiadványt", melyben Csizmadia László szerint elemezni fogják „az elmúlt 8 évben történeteket”. Sajnos, mi nem vagyunk a szerencsések között, de valaki volt olyan kedves, és elküldte nekünk. Azóta is…..
Nádasi Balázs 2012.12.05 23:25:44
@Ironfist: és Fekete György???
Nádasi Balázs 2012.12.05 23:26:30
@mexxx: jó lenne, ha az OTP már azért is számlázna, ha valaki befizet egy másik banknak....
Tegnap kiveséztük hogy lett a felesleges regisztrációs törvényből lex Bajnai félázsiai módra, ma merengjünk el a sokat hangoztatott "technikai részleteken". Mert azok ilyen nesze semmi piszlicsáré dolgok, amiről úgy kell szavazni, hogy az ellenzék válasszon a 227 pontból…..
Elég nehéz elhinni, de a hét legszórakoztatóbb műsorát nem az HBO-n, vagy az AXN-en vetítették. Hanem a HírTv-n. Ráadásul ott is egy olyan kulturális műsorban, amit még akkor is nehéz lenne végignézni, ha Victoria Swinger mesélne benne a művészi célú ejakuláció állami…..
Horváth Pál lenyűgöző gondolatözöne, egy levegőre. Kattintásra nagyobb lesz. forrás ..
Nádasi Balázs 2012.10.16 23:35:28
NEA civil szemmel Állítólag 2012.10.11 18:19:04
Ma érkeznek az EPER üzenetek a működési támogatásokról... Eltűntek az egyedi támogatások a civil.kormany.hu honlapról (Egészen 93-as számig ott voltak. Most egy sincs...). ..
Nádasi Balázs 2012.10.13 15:11:24
@tudommitakarok: "[...]szánalmas, nevetséges az egész, a tárgy ugyanis az, hogy értesítés elutasított pályázatokról, a tartalom meg az, hogy megszülettek az eredmények, bővebb infót majd az EPER-ben kap mindenki, amúgy a Wekerle EMET lett. Namármost, ehhez képest az EPER-ben ugyanez a levél van, egy szóval sem több, akik meg nyertek, azoknál továbbra is az "elbírálás alatt" szöveg látható, levél nincs. Szóval... Továbbra is azt mondom, igazi demokráciákban ilyenért fejek hullanak! Nálunk természetesen semmiféle következménye nem lesz a dolognak, nem hogy le nem mond egyik elvtárs sem, de le se váltanak senkit. Élhetetlen, morálisan fullasztó ez az ország!"

"Összességében max. négyezer pályázót támogatnak, a többit halálra szeretnék ítélni. A halálra szánt szervezetek [közül elég sok van olyan] ... , amelyek eddig civil alapon, és nem politikai alapon dolgoztak."

A zárójelek közé tett kiegészítésekkel egyetértek.

Minden ismerősömet elutasították (és a mi pályázatunkat is, miután egyszer már befogadták). Szégyen, alávaló, döbbenetes. Egész éves költségvetéseket lehet dobni a kukába. Ráadásul -- ez az egész törvénytelennek is tűnik. hiszen egy egyszer már befogadott pályázatot dobtak el, és nem a törvényben meghatorázott összeget adják ki.
Vastagbőr Csak NERőgépek lesznek 2012.10.02 09:01:00
Tegnap reggelre Orbán rendkívüli kormányülést hívott össze, amire eddig csak árvíz- és az iszapkatasztrófa kapcsán volt példa. Most viszont természeti csapás nem sújtja hazánkat, úgyhogy csak tippelgettük a miértet. Matolcsy bejelent egy újabb csomagot? Jön a Széll Kálmán…..
Magyar idő szerint fél 3-kor jelentették be Los Angelesben az idei Emmy-díj jelöltjeinek névsorát. A nevezettek névsorát eredetileg Kerry Washington a Scandal - Botrány főszereplője és Nick Offerman, a Parks and Recreation - Városfejlesztési osztály legviccesebb karaktere olvasta…..
A rajtaütés során harminckét tetoválást készítettetek, és negyvenhatszor győztek szkanderban. A többéves vegzálást és razziázást megunva 46 román kamionos tegnap hajnalban rajtaütött a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) székházán. A kamionosok semmilyen szabálytalanságot nem…..
Nádasi Balázs 2012.06.11 13:32:59
Utolsó epizód idénre, basszus, pedig igazán elnézném még, de ne legyünk telhetetlenek. Maradunk a helyszínekre bontott hogyvótnál. Királyvár Véreres szemmel nyitunk, Tyrionnak szar napja van megint, az látszik, még jó, miközben a várat védelmezte, Ser Mandon olyat húzott…..
Ma délután lemondott  Tulassay Tivadar a SOTE rektora. Az intézmény vezetője ezt azzal indokolta, hogy “az egyetem magára hagyták Schmitt Pál doktorija ügyében, a NEFMI részéről pedig személyét érintően olyan fokú bizalomvesztést érzékel, ami a Semmelweisnek…..
Nádasi Balázs 2012.04.03 11:47:40
@preddy: Persze.
gg.blog.hu Búcsúm az Indextől 2012.01.08 12:38:00
 "Felek a fenti Megállapodást elolvasták és mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írják alá." - ez a mondat zár le egy 13+4 éves szakaszt az életemben, vagyis: utolsó alapítóként a továbbiakban engem sem fűz semmilyen kapcsolat az Indexhez. Lehetne ehhez egy…..
Vallásomat tekintve keresztény vagyok, Római katolikus. Nem kaptam vallásos nevelést, mégis tudom miről szól a Biblia, ismerem a keresztény liturgiát. Ennek ellenére nem hiszek Istenben, és pláne nem félem őt. De valahogy csak felnőttem így is olyan szellemben, ami lehetővé…..
Nádasi Balázs 2011.12.15 10:54:05
@Husz_János_Puszita: Akkor szerencsére megérte oda beiratni. A kereszténység elleni legfőbb érv a Biblia elejétől végéig való elolvastatása, Winston Churchill is felnőtt fejjel olvasta el, és jókat röhögött rajta, hogy tudtátok ezt, hogy ez van benne a Bibliában...?

Más. TILTAKOZOM az ellen, hogy keresztény gyerekről beszéljenek. Nagy lófaszt, már bocsánat. Nincsen keresztény gyerek, nincsen zsidó gyerek, nincsen muzulmán gyerek, nincsen buddhista gyerek, keresztény szülő gyereke van, zsidó szülő gyereke van etc. A gyerekeket belekényszerítik a felnőttek saját vallásukba. Nem tetszik, hogy képzeletbeli láthatatlan barátokkal terhelik a gyerekek világát, hatalmas pszichikai károkat okoznak nekik ezzel.
Örülünk, Vincent? Szar és máj 2011.10.08 21:40:00
 Tarlós István felháborodott azon, hogy Bálint Andrásnak,  Eszenyi Enikőnek, Mácsai Pálnak és hat másik színigazgatónak nem tetszik az, hogy két náci disznónak odaadták az Új Színházat. Konkrétan, arról van szó, hogy Csurka István és Dörner György azt szeretnék…..
Nádasi Balázs 2011.10.09 18:31:38
@tyto: Elsőre úgy olvastam: Dörner György az Új Színház ellen.
Ma Gyurcsány Ferenc az ügyészség előtt, az Index szerint azt mondta:  „rá kellett jönnünk, hogy évek óta más zajlik, nevezetesen az, hogy a jobboldal, annak a radikális szárnya rátört a hazára”. És akkor lehet sajnálni, szeretni, utálni, szopni, nyalni, ütni,…..
1991. szeptember 24-én, ezen a napon jelent meg a Nirvana második, Nevermind című nagylemeze, amiről a korabeli sajtó először alig vett tudomást. Azóta viszont nem csak, hogy az akkori fiatal generáció meghatározó anyaga lett az album, hanem az igazi klasszikusok közé emelkedett a…..
  Túl könnyű az angol, ezért nem ezzel kellene kezdeni a nyelvtanulást – áll egy oktatási államtitkárság által elkészített stratégiatervezetben, amely az Origo birtokába került. Hüledezve állunk a nyelvtanulást érintő kormányzati tervek előtt, amelyek mintha…..
Nádasi Balázs 2011.08.17 23:16:29
@columna: Ne haragudj, de te körül mikor néztél legutóbb? Teljesen rádjött a..., hogy ilyeneket írsz, hogy kötelezővé kéne tenni a latint? Nem egy jó gimiből, vagy elitgimiből kell kiindulni (ahol amúgy is tanítják), hanem Magyarország jelenlegi helyzetéből! Csak egy apróság, tudod, hogy SP meg Fluor meg effélék miért aratnak? Mert a magyar hülyetinik arra is hülyék, meg Justin Biebert felfogják, egyszerűen nem értik meg még azt se! (Persze ez nem érv egy pedagógiai-szakmai vitában, tudom.)

Sajnálatos módon a gyerekek túlnyomó többségének az EGY nyelv is sok, amikor a nyelvnemtudási százalék egész EU-n belül legmagasabb Magyarországon, akkor bőven örülni kéne, ha megtanulnának középfokon angolul!

Egyébként meg, az egy teljesen ostoba állítás, hogy egy neolatin nyelv alapjain könnyebben meg lehet tanulni egy germán nyelvet. Nyelvi rendszere mindkettőnek alapvetően izoláló, de inkább arról van szó, hogy az angol szókészlet elemeinek nagyon nagy része származik a francia nyelvből. A magam véleménye az, hogy ha valaki két nyelvet tanul, akkor a második nyelv legyen az orosz, hogy ne csak nyugati irányban tudjon boldogulni, hanem a keleti irányban is.
Többen kérdezték már, hogyan lehetne kiirtani a kertjükben túlságosan elszaporodott gyíkokat. Nem nagyon értettem a kérdést: Magyarországon az összes kétéltű- és hüllőfaj védett, tehát nem pusztíthatjuk el őket.Hazánkban a következő fajok élnek:zöld gyík (Lacerta…..
Nádasi Balázs 2011.08.16 10:37:00
@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka: Biztos összekeverte a krokodillal meg a kígyóval.
Proszektúra Szigetek 2011.08.13 21:38:00
Zagyva György Gyulát a Jobbik parlamenti képviselőjét előállították a rendőrök. Az Óbudai szigeten zajló Sziget fesztivál bejáratánál intézkedtek vele szemben némi hezitálás után. Az index-en megjelent fényképen azonban valami nem stimmel ezzel az előállítással. A…..
Nádasi Balázs 2011.08.14 11:05:40
@OrrSir: Hogy lehet téged letiltani?