Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deathstick

0 bejegyzést írt és 484 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vélemény-vezér kritikusok már kimondták - nem túl hízelgő - ítéletüket az új Jurassic filmről, ám mi itt a Flash -en elkövetjük most azt a hallatlan impertinenciát, hogy ezzel ellentétes véleményt artikulálunk. Az elején  azért leszögezzük: a Jurassic World 2 nem egy Dosztojevszkij-i mélységekben…..
Ma van Magyarország tulajdonosainak névnapja és Balázsék Andy Vajna rádióban mókáztak egy kicsit a két Szeretett Vezetőn. ..
A Barátok közt egykori szereplőjének (16 éven át láthattunk a sorozatban) újabb feladatot talált az RTL: az X-Faktor műsorvezetése mellett a Reggeli egyik házigazdája lesz, és Fehér Tiborral párban váltják majd Peller Annát és férjét, Lukács Miklóst. A színésznő a hírt közzétevő Blikknek nem…..
Amikor Demcsák Zsuzsa felállt a Mokkából, és eljött a TV2-től, nem úgy hagyta ott a kettes számú állami tévét, hogy rájuk rúgta a sámlit, és a teli bilit, azt nyilatkozta, hogy mással akar foglalkozni egy ideig. Aztán ez addig tartott (a mással foglalkozás), míg az ATV meg nem kereste egy…..
Deathstick 2017.06.29 09:31:41
Méghozzá egy békítő realityt. A képernyőre több mint egyéves szünet után visszatérő Jakupcsek a Blikk szerint tavasszal "egy egyedülálló, érzelmekkel teli műsorral rukkol elő, amelyben emberi sorsokat és kapcsolatokat ismerhet meg a néző", a címe pedig Egymás szemében lesz. A koncepció szerint…..
Deathstick 2017.01.27 09:22:33
A “pokol kapuit nyitja meg a térség és az egész világ számára” Donald Trump, ha áthelyezi az amerikai nagykövetséget Tel-Avivból Jeruzsálembe – ezzel fenyegette meg január 15-én Mahmúd Abbasz pártjának, a Fatahnak a szóvivője, Oszama Qawasmeh Izraelt és az Egyesült Államokat. A palesztin politikus…..
Azért el kell ismerni, hogy Európa rohadt almája végül tényleg kontinentális politikai tényező lett. Sikeresen szétbarmolta bármiféle kooperatív megoldás esélyét és most már mindenki a saját belső határait zárja. Sem Németország, sem Ausztria nem tudta kontrollált mederben…..
Deathstick 2015.09.18 22:47:08
@panelburzsuj:
Is. Habár az EU-n kívüli Mo azonnal érdektelenné válna mind az oroszok, mind az arabok-irániak, mind a kínaiak számára, egyszerűen ejtenék orbánt. Stratégiailag nulla a jelentőségünk, nyersanyag nuku, senki nem foglalkozna velünk. A lakosságot érő nyomás kizárólag orbánéktól jöhetne. Ne érts félre, ez sem bagatell, de legalább tisztulna valamit a kép és talán a fejek is. Nem mellékesen így dőlne össze a leggyorsabban a rezsim, hiszen sehonnan nem jönne pénz (EU-ból kirúgva egyértelmű, az oroszokét stb-ket. nem tudnánk mivel megszolgálni), ráadásul nem élhetnék ki a primitív bosszúvágyukat a nálunk láthatóan kultúráltabb horvátokkal szemben sem.
Történelmi győzelmet aratott a Jobbik tegnap. Érdekes, hogy első egyéni győzelmüket nem a hagyományos terepnek számító Borsodban vagy a Nyírségben aratták, hanem a Fidesz bástyaként ismert Veszprém megyében. Viktorkám, most aztán tényleg nix ugribugri, a kétharmadhoz immár…..
Deathstick 2015.04.13 23:53:19
@imperial:

Nincs mit. Bár, hogy miben vettél ki ebből libsi "dolgot", az rejtély, ámbár éppen a szóhasználatodban van a megfejtés is...
Az igazán szomorú az, hogy a hozzád hasonló, a gazdáitok által is semmibe nézett bérfasiszták segítenek rohanni egy olyan állapot felé, amiről rosszindulatúságotok és éjsötét butaságotok miatt fdogalmatok sincs, éppen ezért ringatjátok magatokat abba a tévhitbe, hogy majd irányítani tudjátok azt. Sajna, ez nem lesz igaz, még akkor sem, ha tevőlegesen részt vennél egy esetleges pogromban, hiszen csak játékai lesztek egy tragikus történelmi újrázásnak. Éppen ezért az ilyen bérfasiszták és persze a főnökeitek fogják a legjobban megszívni, ők vagy Ceau módjára a fűbe harapva, vagy sokszoros életfogytiglant töltve a börtönben megrohadva, a csicskahad meg az összetört hazug ábrándjai miatti neurotikus meghasonlásban.
Kár értetek, mert akár kreatív tagjai is lehettetek volna a magyar társadalomnak, ahelyett, hogy minősített hazaárulást követtetek volna el, ill. ahhoz asszisztáltatok volna.
Búcsú.
Deathstick 2015.04.14 07:20:07
@Orica Középföldi:

:-)

Már nagyon közel van a vég! :-)
Deathstick 2015.04.14 08:45:38
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

:)

Permanens elhavazódás... de lassan olvad már.
Ne tessék rosszra gondolni. ..
- Kár, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi! - Na, Főnikém, azért a Bencsik állandó! Ő aztán képes az intézményes korrupció fennmaradásáért és az adókivetés szabadságáért is menetelni hóban, fagyban, nyugati ellenszélben mindhalálig! - Ó, igen, de mi ez, ki ez az…..
Deathstick 2014.10.28 11:07:50
Hi mindenkinek!

Bocs', ha volt már.

Elsőre nem baj, hogy ránézésre megmoccanni látszik a társadalom egy része. Hogy ezt a netadó provokálta, nem pedig az államcsíny és a választási csalás, tekintsük bocsánatos bűnnek, egyesek szerint '56-ban is egy enyhének tűnő szikra robbantott.
Viszont az események aligha érték váratlanul az orbán bagázst. Nézzük csak meg, mit is nyilatkozott bulvár tóni:

index.hu/belfold/2014/1...

A rezsim már most teljes egyértelműséggel igyekszik elejét venni a jövőbeli tüntetések, esetleg lázadások hitelességének ÉS törvényességének. Ez egyben további, már nem is olyan burkolt fenyegetés a teljes társadalomnak, a nyílt erőszak kilátásba helyezése, hiszen ettől a nyilatkozattól már csak egy lépés a kémkedés és hazaárulás vádja minden valódi rendszerellenesség esetén. Az mszp (vagy bármely nem-fidesz, nem-jobbik part) emlegetésével és belekeverésével mellesleg meg lehet ágyazni egy, a többi pártot eltakarító rendőri akciónak is. Haladunk.
rogán nyilatkozatának fényében az is teljesen mindegy, hogy a vandálok egybites futballhuligánok, elkeseredett állampolgárok, a fidesz vagy más, zavarosban halászó alakulat által felbérelt provokátorok, vagy a fentiek bármilyen keverékei voltak.
Varánusz Jön a Simicska-Leaks? 2014.10.17 09:03:42
Aszongya a Figyelő, hogy az egykori kollégiumi szagsógorok viszonya annyira megromlott, hogy már a fingpertura sem emlékeznek vissza szívesen. Az eddig közös út szétválni látszik, a célok eltávolodtak egymástól: Viktor állítólag három nyugodt évet akar az állam szerepének…..
Deathstick 2014.10.17 13:03:05
Szóval simicskánál elgurul a gyógyszer és egyszerre vagy folyamatos szivárogtatással megszorongatja, vagy éppen megbuktatja obánt... Gyönyörű kép, be is párásodott tőle a szemem.
Csak hát.
Itt van ez az orbán, aki éppen most zsebelte be a belföldön maximálisan elérhető látszatlegitimitást, akinek a fasiszta diktatúrája már az utolsó fázis (önkorm. választások) megnyeráse előtt is keményedni kezdett (lásd: civilek rendőri vegzálása) és aki egyelőre nyugodtan számíthat putyin 30 ezüstjére. Az államapparátusba éppen most ültetett bizonyított átkosos ügynököt/tisztet, a jelzés így egyértelmű. Valójában simicska az, aki kutyaszorítóban van már most is. Ha nagyon ugrál, Hodorkovszkij (vagy Welsz) sorsára jut és amilyen paranoid orbán, ez ugrálás nélkül is megtörténhet vele. Ha mégis ő kerülne ki győztesen, vagy megerősödve, a jelenlegi álellenzék hasonlóan megtenné udvari beszállítónak, mint orbán az pedig az ország szempontjából ugyanaz a szar. Ne felejtsük el, hogy simi ugyanolyan köztörvényes bűnöző, mint orbán és a közreműködése vastagon hozzájárult az államcsíny sikeres véghezviteléhez.
De egyébként is: orbán most láthatóan teljes erővel a víziója megvalósítására akar koncentrálni, azaz, a 19. század végi, 20. század eleji (első VH előtti) társadalmi és gazdasági viszonyok valósághű újrakreálására. Végre itt van számára a "kegyelmi idő", hogy csak ezzel az ámokfutásával foglalkozzon. Hogy ellátórendszerek átszervezése, meg ilyesmi? Persze, ha ez alatt azt értjük, hogy hagyja majd ezekét még jobban lerohadni, még több forrás kivonásával.
simicska csak akkor lehetne sikeres, ha aknamunkájával elősegítené a néplélek évszázados identitásválságának megoldását, de legalábbis valamelyes javulását. Itt változás nem lesz mielőtt egy kritikus tömegben meg nem születik az elhatározás, hogy az identitását, magyarságtudatát saját maga határozza meg, ne pedig akármilyen külső megmondók, pl. tohonya politikusbűnöző vagy lelkileg terrorizáló papság/egyház. cask hát sajnos simi éppen a jelenlegi, majd az okos vezető megmondja, mit kell gondolnod típusú rendszer kiépítője és haszonélvezője volt, állami hátszél nélkül bizonyosan versenyképtelen a cégeinek a többsége. Ahhoz, hogy ezzel szembeforduljon, nagyobb belső felvilágosodáson kellene átmennie, mint Pálnak (akkor még: Saul) a damaszkuszi úton.
És akkor még mindig kérdés, hogy az új identitás a népesség fennmaradását szolgálja-e, azaz elég rugalmas és nyitott-e az újra és úgy általában a jövőre, vagy inkább visszatalál a törzsközösségi tudathoz. És persze, bármelyik esetben eszébe jut-e valakinek elszámoltatni simit?
Valami furcsa, ismeretlen tudatmódosító szedi áldozatait a kormánypártban. Elsőre úgy véltem csak a klasszikus értelemben vett seggreforgással van dolgunk, de mára azt hiszem a helyzet sokkal súlyosabb. Aggódom az egészségükért, az ismert drogok eddigi legsúlyosabb…..
Deathstick 2014.10.08 08:18:02
Ugye, navracsics miniszteri posztot töltött be egy teljes cikluson át és prominens tagja/funkcionáriusa volt az 1998-2002-es rezsimnek is. Ilyen tisztségre orbán kizárólag az általa legmegbízhatóbbnak tartott kádereket rakta/rakja. Itthon IM miniszterként minden további nélkül elnézi, hogy mindenféle jöttmentek és gazdasági maffiózók agyszüleményeiből törvények lesznek, orbánnal soha nem helyezkedik szembe. Majd hogy-hogynem, a rendszer megszilárdulása után egyszercsak Brüsszelben találja magát, ráadásul olyan kulcspozícióért kapaszkodik, amit orbánék Mo-n a rendszerük bebiztosítása érdekében a legsúlyosabb kézivezérlés alá helyeztek és egyébként is régóta saját gebinükként kezeltek.
Szerintem az egész meghallgatásos kutyakomédia mögött a rezsim legitimációs törekvései állnak. Nyilvánvaló, hogy bármit mond navracsics, arról orbán és a körülötte lévő, többé-kevésbé szürke eminenciás rezsimideológusok pontosan tudnak, arról vele egyeztetnek. Ha ez nem így lenne, már az első meghallgatásának jóval enyhébb elhatárólódásai miatt is már rég ízekre szedte volna az orbánhoz leghűbb média, sőt, valamelyik paprikajancsi is megrótta volna. Szereplése tehát előre és menet közben is egyeztetett színjáték. orbánnak létszükség, hogy legyen neki dolgozó elem a lehető legmagasabb uniós szervezetekben is, ez most nagyon jól jönne az önkormányzati választások utánra várható, még súlyosabb társadalmi, gazdasági, média, ideológiai és egyéb kontrollintézkedések bevezetése idején. Nem felejtendő el az sem, hogy mint minden rendes megalomán elmebetegnek, orbán ambíciói sem állnak meg az országhatárnál; áporodott és emberellenes eszményeit nagyon szívesen terjesztené kontinentális léptékben is. Effajta törekvések első lépcsőjén, azaz az általa különbözőnek és egyúttal hatalmának kiterjesztésében gátat szabó értékrend ellenségként való árbázolásán már túl is lépett.
Ennek megfelelően majd akkor fogadhatjuk el azt, hogy navracsics valamiféle pálfordulást hajt(ott) végre, ha majd biztosként szankciókat kezdeményez orbán rendszere ellen.
Ez azonban valószínűtlen, ha emlékezünk arra, hogy bármely ország mindenkori elitje a néplélek érettségének/fejlettségének fősodrát tükrözi.
Deathstick 2014.10.08 10:33:15
@Orica Középföldi:
Hi!
Ja, próbálom végre befejezni az írást meg a fordítását. Ha megvagyok vele, visszaszokom ide is. :)
(Tessen klikkolni, galéria nyílik!) A hat éves kihagyás után visszatérő Celeb vagyok, ments ki innen! sajtótájékoztatójának egyik fele egy kicsit olyan volt, mintha egy Morning Show felvételére ültünk volna be, csak a betelefonáló hallgatók most ott ültek a műsorvezetők…..
Deathstick 2014.09.18 17:40:10
Seiner Kristóf: Mért b...gatják Zimány Lindát? - harsogja a mai Bors vezető anyaga, amiben a CEMP Dívány-mellékletébe írogató kvázi-kollégánk védelmébe veszi a magyar celeblányt, aki a brit színésszel csőrözött pár napja a budapesti éjszakában: „Miért b***gatják az…..
Na nem az igazi, amit a Trónok harcában is használtak, hanem egy mása. Március 27-től 30-ig lehet megtekinteni az Allee-ban, és ha minden igaz, tán még bele is lehet ülni. A trón ünnepélyes leleplezése celebek társaságában történik, Dukai Regina, Szekeres Nóra, Tolvai Reni,…..
Deathstick 2014.03.25 12:48:51
@EvilHedgehog:
Szerintem a logika fordított: celebkéink gondolták úgy, hogy majd ad valami jelentőséget személyüknek a Vastrón replika.

Ha már ott vannak, én mindegyiket beleültetném a háttámla hegyesebb részébe.
Van egy olyan hírünk, amit nem árt fenntartásokkal kezelni, mert egy, a mi Story magazinunknak megfelelő hitelességű amerikai lap hozta le: a True Detective készítői Brad Pittet akarják a második évadra, és Brad Pitt is akarja, hogy a True Detective második évadában…..
Jót röhögtem a tényen, hogy legújabb legjobb barátaink a ruszkik azért nem felejtik el megfingatni Viktort, hiába lapít lojálisan mondjuk az ukrán ügyben is. Putyin nem felejt, és bizonyára megvan neki minden ócsárolás és beszólás ami csak nálunk a nagy büdösben vagy bárhol…..
Deathstick 2014.03.14 07:20:37
@glinolid:
Ugyan már, Paks 2 soha nem is volt szándékában ezeknek a fasiszta maffiózóknak. Csak pénz kellett és mivel sem az arabok, sem a közép-ázsiai újdonsült haverok, sem a kínaiak nem akartak, hát mentek az oroszokhoz, akik meg ezzel a feltétellel adták. Putyinnak ez jó az európai szarkavaráshoz (amit mellesleg orbámék még cask fel sem fognak), Paks 2 meg egy előre nem látott szövődmény/mellékhatás.

De az igaz, hogy nem közvetlenül ebbe fognak belebukni.
"Senki nem ért semmitA nőm például engemAz orvosok a haláltMinden milyen csendbenVeszi tudomásulHogy nincsen megértveVagy megvan, de mit is mondjonAz értő a fénybe érveSenki nem mond semmitJúdás is csak csókolJézus visszanéz ráMindent, mindent tud a csókrólBeszél, aki…..
Deathstick 2013.12.23 15:42:07
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Penivaldes: @rodeo36:

és @ mindenki, akit nem emeltem itt ki:

Boldog karácsonyt és új évet! :-)
Kicsit nem figyelünk oda, mert elkápráztat a Kedves Vezető szülinapjára rendezett össznemzeti hálaünnep, és máris akad egy - igaz önjelölt - kihívója. Gondolom pech, hogy olyan, mint "szocialista zárt ülés" nem létezik, és az elhangzó információ hamarabb jut el a sajtóhoz,…..
Deathstick 2013.06.02 10:06:13
Az álmodozás az élet megrontója. Ez minden egyes szereplőre igaz:

orbánra azért, mert tévesen azt hiszi, biztonságban van a hagymázai ködében és senki nem ismeri ki, holott ez a köd csak felőle átlátszatlan.

A mögött álló épeszű gazemberekre azért, mert ők tévesen azt hiszik, hogy az ország szétesését ők majd megússzák.

Bajnaira azért, mert ő meg abban reménykedik, hogy egyértelmű kenyértöréses konfrontáció nélkül is megúszhatja a megméretést. Eddig egyetlen megnyilatkozásában sem merte néven nevezni az eseményeket (államcsíny és törvényesített maffiakormányzás), az elkövetőket (köztörvényes oligarcha bűnözők) és a hátteret (korai posztfeudális, fasizmussal szennyezett társadalom).

Hogy Mesterházyra miért, azt Fabius leírta.

A birkákra azért, mert értelemszerűen ők koppannak majd a legnagyobbat és fundamentalizmusuk miatt bennük lesz a legnagyobb a meghasonlás.

A nem szavazó tömegekre (lásd még: bizonytalanok) meg azért, mert tévesen abban reménykednek, hogy az állásfoglalás nélküliség és a "legalább a mindennapi betevőm meglegyen" típusú rezignáltság keveréke is átviszi őket a "túlsó partra", azaz orbánék leváltását eredményező választásokhoz. Holott tömeges markáns elégedetlenség kifejezése nemcsak orbánékkal, de a jelenlegi harmatgyenge ellenzékkel szemben is megengedett, sőt elvárható, legalább azoknak is lenne viszonyítási alapjuk, mit is akarna a választópolgár.

Legvalószínűbb végeredmény: orbán marad 2014-ben is. A már elcsalt választási rendszer még akkor is meredek pálya, ha lenne 100%-os ellenzéki összefogás élén egy karizmatikus politikussal. Ráadásul ehhez asszisztálni egyet jelent az öngyilkossággal, hacsak nem követi a fidesz komisszárok kipicsázása, a törvénynek hazudott intézkedések (alaptörvényt is beleértve) teljes visszavonása/megsemmisítése, az elkövetők bünmtetőjogi felelősségre vonása, a pártfinanszírozás letisztítása és persze felelős gazdasági irányítás. De ami a legfontosabb: még semmi jele annak, hogy a honi néplélek evolúciójában oly' szükséges katarzis közeledne a kritikus tömeghez.
Deathstick 2013.06.02 10:15:06
@CSENDES: A karizma szót még nem elkoptatott jelentésében használtam. Ha tetszik, ha nem, egy vezetőnek úgy is kell kinéznie, mintha elég tökös lenne. Ez nem egyenlő az ideológiai elszálltsággal vagy az orbáni küldetéstudattal. Ez Bajnai egyik legnagyobb hiányossága és persze Mesterházyé is, bár utóbbinak nem ez az egyetlen hátulütője.
Tevekiütés, keselyűnyak-elharapás, hatalmas, férfias őserő, ellenállhatatlan vadság és monumentális zene. Bár 1982-ben még aligha létezett olyan, hogy "tipikus Schwarzenegger-film", bő három évtized távlatából a Conan a barbár mégis inkább tűnik egy tipikus…..
Eccervolt ország borzasztóan kompetens vezetése már egy koncepciós eljárást sem tud végigvinni leégés nélkül. Tegnap a Simor meghallgatást és eredményét figyelve már nem azon gondolkodtam, életre kelt A tanú, hanem, hogy  mekkora feladat lenne néhai Bacsó Péternek, ha…..
"Most csak a tükörben állok, nézek rám, és csak nézem,Fura, nem én vagyok, és nem értem, miért nem...Olyan kicsik a csaták, csak a szavak nagyok,Amíg a völgyvidékek élén egyedül vagyok." (via) Üzent nekünk Feri a fészbúkon, aszongya rájött mi a baj. Mer'hogy ő ilyen nagy…..
Deathstick 2013.02.25 21:16:42
Nem tudom, volt-e már:

nol.hu/belfold/uj_peter_uj_hiroldalt_indit

Ha ő diktál és valóban összeszedi akiket akar, ebből még jó is kisülhet.
Deathstick 2013.02.25 21:51:47
Gyurcsányhoz meg:

Összemosni őt a jelenlegi MSZP-vel, különösen annak negatív értelemben vett prominenseivel hiba. Kilépett, új pártot gründolt, mi a fenét csináljon még, hogy mindenki elfogadja, szakított velük? Kiss Péter, Puch és társai egy ideje Mesterházy és az MSZP-vel ambivalens szavazók gondja, nem az övé. Gy. többször kijelentette, hogy nem szándékszik miniszterelnöknek indulni, gondolom, nem követelmény, hogy ezt naponta jelentse be sajtótájékoztatón. Amennyire követem, nincs olyan akciója, gesztusa, amivel ő akarna bármilyen feltételt szabni egy ellenzéki összefogásnak, bár tény, hogy ebben nem vagyok naprakész. Ha a jelenléte elég ahhoz, hogy orbán becsináljon, akkor legyen része egy ellenzéki tömörülésnek a pártjával együtt.

Amiben nagyot hibázott, az az, hogy nem épített ki erősebb alkupozíciókat 2002 és 2006 között a saját pártjában és valószínűleg hatásosabb lett volna, ha ő és az őt a pártban/koalícióban támogatók csak egy nagy ágazat átalakítására összpontosítanak, komoly előkészítéssel, az összes kapkodó átállítása helyett. Jelzem, az orbáni végtelenül mocskos karaktergyilkosság és az önkormányzati deficit árán finanszírozott országbénítás mellett még így sem lett volna egyszerű eredményt elérni. Fentiek hiányában a második nagy hiba a lemondásának elhúzódása volt. Látva a saját pártjának szűklátókörűségét (igen, ebbe beleértendő a Gy. által pontosan tudott mutyirendszer is!), le kellett volna mondani, előrehozott választásokat kiíratni (Sólyom boldogan megtette volna!). Akkor vagy nem lett volna 2/3, valamint a fidesz ügyködhette volna végig a válságot (kérdés, mire mentek volna...), vagy igen, de akkor már elértük volna az aljzatot, amit így 2014-2018 között fogunk.

De azért az értékelésekor ne feledkezzünk már meg arról, hogy az egyetlen pártfinanszírozási botrány, ami megjárta jogerős eredménnyel a bíróságot (Zuschlag), az ő ideje alatt került kivizsgálásra és tárgyalásra, valamint az azóta szintén csodálatos módon megvilágosodott akkori KE szerepéről se, aki leginkább a közjogi bizonytalan hangulatot gerjesztette égő tv székházzal a háttérben! A jogrendről, meg a lenyúlások jóval szerényebb mértékéről meg ne is beszéljünk, nem szólva arról, hogy ő azokat semmilyen módon nem segítette elő (ellentétben orbánnal), valamint a mai napig ő az egyetlen, aki legalább beterjesztett egy, a pártfinanszírozást rendbe tenni kívánó törvényjavaslatot.

A magam részéről sajnálom, hogy a kritikus időszakban (lásd fentebb, a lemondásáról) a helyzetfelismerése cserben hagyta, ennek issza azóta is a levét, sajnos orbánnal sűlyosbítva mi is. De pl. direkt a nyakába varrni orbán térnyerését igencsak téves logika, mivel az sokkal inkább a néplélekből táplálkozott/táplálkozik.

Bajnai az utóbbi időben retorikai szinten is javuló tendenciát mutat, nemcsak szürke szakember, hanem már vállal kísérleteket érzelmi azonosulási platformok (pl. mi olyan országban akarunk élni, ahol már most is van perspektíva a gyerekeinknek stb.) megteremtésére. Még gyakorlatot kell szereznie, de ez minden sikeres politikus eszköztárának egyik alapvető eszköze, ő sem mellőzheti. Momentán valóban ő látszik annak a személynek, akit a rezsim ellenes mozgolódás az arcául (és persze egyben célpontul) is választ. Ám dominánsan intellektuális, konfliktusban nyílt erőt csak vonakodva mutató természete miatt most még érzékelhetően ambivalens számára a kihívás. Emellett az a fajta tényeken alapuló, józan belátásra építő meggyőzés, amiben erős, hosszabb idő alatt fejti ki a hatását a hallgatóságra. Sikere attól is függ, mennyire képes kiépíteni egy korszerű jobboldali erőt, mert ennek hiánya ma Mo-n a legnagyobb kerékkötő a fejlődést tekintve.
Ritkán látni ilyet a ner harcos uraitól, mint amit a feloszlott LMP frakció bizottsági helyeinek újraosztása kapcsán láthatunk tőlük. Meg vannak szeppenve ezek a nagyszerűek, ráadásul nem valamelyik nagyhangú frakciószónok pasitól, hanem a törékeny, jóindulatból felszorzással,…..