Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lebowski Őtökisége

7 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Aki csak az orgazmusra kíváncsi, ugorjon pár bekezdést.)A workshop előtt én már 5 napot lógtam a kedves másik felemmel Isztambulban, ami tiszta szerencse, mert nagyobb kulináris kaland volt, mint maga a "gasztro"workshop. Egy dologban nem sikerült rögtön beletrafálni: a…..
Herkules földjén még mindig itt. 2010.10.06 01:50:50
szevasztok. többetektől hallottam hogy tetszik a blog, ez nekem is meghozza a kedvem ugyhogy most irok is egy kicsit. szombattal fejeztem be tehat azzal is folytatom.szombat:estefelé elkezdett esni az eső, ugyhogy nem örültünk mert ugye igy nem tudunk a teraszon ülni hanem bent a konyhaban…..
üdv mindenkinek!blogot inditottam igy könyebben nyomon tudtok követni!az utazás hosszú volt és fárasztó, de tudtam aludni a vonaton, meg találkoztam jófej németekkel, akikkel bezárkoztunk a kabinban nem volt para. aztan mikor ideertem a nagy böröndömnek letört mindene amit el lehet…..
Lebowski Őtökisége 2010.10.05 21:26:06
Tizenkilencedszer szólal meg a világ legnagyobb sporteseményét elindító sípszó ma délután négykor. Az eddigi 18-ról már bőven kibeszéltük magunkat, elemeztük a csoportokat, összeállítottunk néhány válogatást az eddigi világbajnokság legnagyobbjairól, mindezt egy okból:…..
Lebowski Őtökisége 2010.06.11 17:41:09
Mivel az NST történetében páratlan módon voltunk trógerek angolposztilag, úgy gondoltuk, hogy ezután minimum páratlan módon kell tisztelegnünk a Chelsea csapata és szurkolói előtt is. Megmerítkeztünk a múltban, hogy jobban megérthessük a jelent, majd több szempontból nézve…..
Lebowski Őtökisége 2010.06.03 09:42:39
ú a 9. pont rajtam is kifogott, pedig lehet, hogy poénból tényleg odalöktem volna az éhes médiamajmoknak hogy a premier league összes focistafelesége megvolt.

@donnelly: itt csak a vuvuzela-anglia van? :) a világ további legjobb meccseiről nem készült dokumentáció? [gondolok itt drámai közeli felvételekre a tizirúgó arcokról lol, BRONZMECCSről :), nst-hondurasról...]

Köszönöm a posztot btw! bár utoljára a murinnyó-korszakban követtem igazán a csapatot, amióta a hajcsár leugrott a szekérről, nekem úgy tűnik, csak a szemellenző miatt látják még mindig a helyes irányt. Vajon ki lesz az az edző, aki a saját képére teremti újra a Bluest?

amíg skrolloztam, ugráltam, gurítottam, egy kicsit tényleg beleéltem magam a vén digó helyébe, izgi volt :D mert az olyan részletkérdések, mint hogy hova megyek először (olasz étterem, kocsma), kurva közel hozták a fílinget.

szal annak ellenére nagyon élveztem, hogy nem áll hozzám közel a cselzi.
Lebowski Őtökisége 2010.06.03 11:34:15
@raja ram: de tényleg amennyire jó ez a CHELSEA POSZT (csak hangsúlyozom, hogy hol vagyunk), annyira voltak képesek elpofozni a témát a már nagyon unalmas Barcelona - Arsene Wenger-filozófia-rabszolgatartás-akármi topik felé.

de tényleg, a barcásoknak akkora az arcuk, hogy akárhova benéznek, csak magukról tudnak beszélni :D

MENJEN WENGER A BARCÁBA és akkor lezárul a vita. kezdek is intézkedni bazzeg :)

[vagy pedig hozzuk gyorsan szóba Javi Martinez dilemmáját, hogy vajon maradjon-e Bilbaóban, vagy igazoljon a Barcába/MU-ba (ugyanis ezek tényleg le akarják igazolni)]
 Megkésve bár, ám nagy lendülettel fogunk neki a II. NST-kupa élő közvetítésének a festői Marczibányi térről. Hajtás után a tavaly már megismert varázsdobozban találjátok a folyamatosan frissülő krónikát Honduras, Szerbia, Anglia, Németország, Dánia,…..
Lebowski Őtökisége 2010.05.31 10:52:32
@Lezuzius: ja tényleg :D:D:D az elég poén volt :)
Lebowski Őtökisége 2010.05.31 14:04:21
@Lebowski Őtökisége: Engerland tényleg büntetőbeteg. Japán-Anglia: 1-2, két japán öngól, egy japán gól, ÉS EGY KIHAGYOTT ANGOL TIZI :D
Lebowski Őtökisége 2010.05.31 23:36:38
@Harald hardrode: az igazán trú nyelvet, ami a legközelebb áll az ős- vagy óskandinávhoz, azt a feröeriek beszélik, a nyelvtörisek nagy csemegéje ez a pici szigetcsoport.
utána jön másodikként az izlandi, végülis ez a két nép eléggé el volt izolálva a többi viking-leszármazotthoz képest ahhoz, hogy a lehető legjobban konzerválják a nyelvet. sőt, az izlandiak még ma sem engednek olyan könnyen a jövevényszavaknak, van rá külön nyelvvédő bizottságuk, hogy a televízióhoz, internethez stb kitaláljanak valamilyen jó átfordítást.

a baszk és a tibeti mellett az izlandi a harmadik kedvenc népem, róluk elég sokat tudnék még offolni :D

ú és még nem is kerültek szóba a varégok! :D:D

@progvog: tény, hogy csak a büntetőket láttam, a jobbfelsős dolgot csak ez alapján vontam le, ott többször lőtték abba az irányba. na de grat, mert hogy csoport-utolsóként végül meglett az 5. hely, na az nem semmi :D
Nem kevés döccenővel, a rút, kegyetlen balsors korbácsa alatt nyögve, de ráfordultunk  a mennyország kapujához vezető Lövőház utcai célegyenesre – már csak kettőt kell aludni a II. NST-kupáig. Anglia,  Dél-Afrika, Nigéria, Olaszország, Szerbia, Új-Zéland és a…..
Lebowski Őtökisége 2010.05.27 10:12:17
@r_magpie: na ja ez nekem se tiszta :D mármint valamelyik csapat lemondta és kellenének kiegészítőemberek, akik így az ITA vagy NZ nemzeti "11" mellett a kaméleonban is nyomnák?

a telesport meg kellemes meglepi :D:D
Lebowski Őtökisége 2010.05.27 19:20:49
@wan2bee: ezt mondjuk az öcsém is kérdezi (16 éves betonhátvéd, elég lelkes, nagyon kiskorától kezdve példaképe maldini. ma mondta, hogy ő is jönne nézőnek, de ha kap rá esélyt, akkor bizonyítana is.)
A 2010-es dél-afrikai világbajnokság F csoportja sokadik ránézésre sem tűnik túl acélosnak. A négyszeres világbajnok és címvédő olaszok mellett, a mindig jó közepeset hozó Paraguay, a világbajnoki újonc Szlovákia és valószínűleg a mezőny leggyengébb csapata Új-Zéland…..
Lebowski Őtökisége 2010.05.23 21:27:46
@Lebowski Őtökisége: oké túl lelkes vagyok, de így korrekt: a 29-es keretben van Kornél, még a véglegesről nem tudni semmit.
Lebowski Őtökisége 2010.05.24 13:41:49
@neeskens: a szlovénekről szinte semmit nem tudok, de a magyar-szlovák összehasonlításhoz ennyit tennék hozzá: a magyar válogatott padjáról hiányzik egy olyan karizmatikus, tiszteletet parancsoló edző, mint Weiss. ez a pali ugye nemrég összerakott egy kurvajó Artmedia Petrzalkát, és bevezette őket a BL-főtáblára (úgy, hogy pl. útközben a Celticet 5:0-ra verték el), és a csoportmeccseken is elég szoros eredményekkel a 3. helyet szerezték meg. (a sikeres folytatás elmaradt, hiszen a téli átigazoláskor szinte kirabolták a csapatot...)

a magyar kispadra is elkéne egy hasonlóan erélyes, szigorú edző, mert az alapanyag (pláne a fiatalokkal) esélyesnek mondható, de most hirtelen nem tudnék mondani egy megfelelő edzőt, aki ki tudná belőlük hozni AZ ÁLLATOT :D
Tudjuk, hogy el vagyunk késve vele, és valószínűleg már nagyon sokan látták, de egyszerűen nem fér bele, hogy nálunk ne legyen kint ez a reklám. Nem tudom, ki hogy van vele, nekem már semmi türelmem nem maradt a reklámokhoz, egyszerűen képtelen vagyok elviselni őket. Ezért…..
Lebowski Őtökisége 2010.05.22 17:54:12
Lebowski Őtökisége 2010.05.22 19:00:04
@lószerafin: pedig kétszer is vezettek a velsziek, végighajtották a második félidőt, de a 16-oson belül eltürelmetlenkedték a helyzeteiket picsába és a beívelgetéseikkel sem mentek semmire. jaj de olyan gyönyörű, fáradhatatlan passzjátékot műveltek, hogy nagyon sajnálom ezt a meccset.

remélem jövőre a forest is és a cardiff is bejut végre.

@Dr Jozef Vengloš: őket annyira nem vágom :D
Breaking news, vörös kód és rendkívüli állapot: büszkén harangozzuk be a második NST-kupát. Olvasók, kommentelők, nethuszárok, skalpvadászok, szotyolaárusok, maláj táncoslányok, B-közepek, jegyüzérek, játékosügynökök, forgatócsoportok és önmagukat megnevezni nem…..
Lebowski Őtökisége 2010.05.11 13:22:55
@nils_h: hát inkább úgy, hogy nem vagyok sosem jó kondiban, de a rutinfeladatok, mint a zseniális gólpasszok mestere vagyok :)

@Oarbeaskoa: @Lebowski Őtökisége: mivel korábban én is baszknak jelentkeztem, ezért beállnék a szent csapatba :))) AUPA ATHLETIC!
Lebowski Őtökisége 2010.05.11 13:29:23
@Lebowski Őtökisége: most olvasom vissza, hogy milyen vaskalapos az NST-FIFA, viszont akkor lehetne egy többértelmű spanyol-B(aszk) csapat.
Lebowski Őtökisége 2010.05.18 19:13:55
Inkább az utolsó fordulóban orrantunk izgalmat a leglényegesebb kérdést illetően, a borzasztó gusztustalan kupadöntő két résztvevője a 37. fordulóban behúzza hazai meccsét, hogy a lehető legtovább húzzák a szurkolók idegeit. Az utolsó BL-hely viszont valószínűleg eldől,…..
Lebowski Őtökisége 2010.05.09 17:53:29
@popp: ja és persze én is csatlakozom: GRAZIE ROMA, GRAZIE TOTTI! Azért nem semmi megfordítani a meccset 10 perc alatt, de szerencsére elmaradoztak a kapufák a vége felé :D
Lebowski Őtökisége 2010.05.09 18:01:21
@Adriano87: na ja, ott is az volt hogy úgyis vezetünk, úgyis kurvajók vagyunk, stb, ezt már megnyertük...

viszont ha Pazzini lövi az elsőt és nem Totti, akkor tuti megnyerjük, mint a mait.

@Great Cornholio: A kamutizi fogalmát más helyzetekre használják, öreg. ha fordított esetben a chievo kezezett volna 1-1-nél ekkorát egy mittomén Balotelli beadás után, LEKAMUTIZIZNÉD?

tipikus interes :)
Ismerjük a BL-indulókat, ismerjük az EL-indulókat, ismerjük a kiesőket. Anglia másra sem vár, mint a világbajnoki keret kihirdetésére. Várjál, ja igen! Lesz itt egy bajnoki címről döntő forduló is teaidőben, mely után tudni fogjuk, hogy megdől-e a Liverpool és a Manchester…..
Lebowski Őtökisége 2010.05.09 13:41:44
Lebowski Őtökisége 2010.05.09 14:25:14
@Kövi: most beadandót kell írnom angolul az abortuszról egy csaj szemszögéből... két sóhajtás közti szünetben olvasgattam volna a tegnapi Bilbao-meccsről.

jobb híján most akkor hadd panaszkodjak itt: egy bíró sosem lenne annyira lovagias PÉLDÁUL a Bilbaóval szemben, mint ahogyan tegnap a Királyi Balettkurváknak engedelmesen kitaposta az utolsó komoly akadályt a hajrá előtt eggyel.

ugye az előző párharc a San Mamésban 1-0-ás hazai lett, megőrült mindenki, korai gól, Iraizoz hatalmas tenyereket növesztett aznapra, és hiába ostromolt a reál, egyszerűen a fotballisten a baszkoknak drukkolt (nagyon helyesen).

Tegnap is nagyon hasonló szereposztású meccset toltak majdnem 80 percig, mindkét oldalon óriási helyzetekkel kezdtek, Cé 5 méterről félrefejelt, Toquero pedig kiharcoltt, majd elbaszott egy ziccert - kár érte: a 20. percben Amorebieta határozatlankodott (kezezzek-e vagy sem) a 16-oson belül, amikor rávágták a labdát. A 11-es még mondhatni, jogos volt, na de a piros lap az már TÚLZÁS. fordított esetben biztos vagyok benne, hogy pl Ramost nem lőtték volna ki, egyszerűen hányinger, hogy a nagycsapatokra külön szabálykönyv vonatkozik.

Caparrós meg vagányan hagyta a fiúkat, nem pánikolt cserével, és a félidő vége felé Yeste, aki talán a Bilbao legracionálisabb játékosa, megengedte a hidegzuhany csapját a Bernabeuban.

egyedöl táncolt végig 5 pár milliókat érő sztárláb között, majd a hatodik mellett elgurította - így lett 1-1. érdemes többször is visszanézni, kegyetlenül higgadt szólógól volt.

ezután persze a forgatókönyv a szokott mederben zajlott tovább: a vonalnál védekező sündisznócsapat védi az egyetlen pontot és a bajnokságformáló erejét, míg a másik oldalon cirkuszfocit játszottak, az összes lehetséges gólhelyzetet bemutatták, de elmisszelték az összeset, vagy Gorka állt be az All-Star előadók kapusposztjára.

Tulajdonképpen ennyit a meccsről. van itt egy ilyen stuff: www.youtube.com/watch?v=h9ghx_h7-yE - hét és fél perces összefoglaló.

a 72. percben Higany ELRONTOTTA A TRÉFÁT, és a Reálosok rájöttek, hogy végülis nem kell annyira szétparázni magukat ahhoz, hogy gólt lőjenek.

Ja. 8 perc alatt három gól, az előbbi hidegzuhany rózsája már a Baszkokat locsolta és végülis a második gól után már leszarták az egészet. Ők a döntetlenért utaztak, de meccset fordítani képtelenek ilyen kemény Blancók ellen.

Elúszott az EL.
Az utolsó komoly akadály, amit az Inter és a bajnoki cím között volt, fogta magát, és ledőlt magától, most már a Chievo-Siena kettősben bízhatnak csak Rómában. A Roma is nehéz meccset tudott le, és - őszintén szólva - nem várt eredménnyel hozta a parmai túrát, én például…..
Lebowski Őtökisége 2010.05.06 16:34:46
@elmyd: lájk :D:D:
Lebowski Őtökisége 2010.05.07 15:05:42
@vadkutya: "totti sosem volt egy higgadt plébános"

engem rendszeresen fölbasz, hogyha tottiról úgy beszélnek, mint aki úgy általában véve egy ideges tizedes, és hogy bármikor képes parasztkodni.

azért mert volt néhány kirívó eset és a média túlpörgött a sztorin, kurvára nem lehet beskatulyázni köcsögnek, ha azt a pár parasztkodást összeveted a pályafutásával, és azzal, hogy mit is jelent ő a klubnak.

annyira egybeolvadt az AS Romával, hogy Totti elég sok megmozdulása SZIMBOLIKUS.
Lebowski Őtökisége 2010.05.07 15:12:26
@szferi: köszönjük emese.
Augusztusban, az idény kezdetekor, még sokan azt gondolták, hogy a szezon végén a Liverpool-Chelsea lesz az a meccs, ami sokmindenről dönthet. A Pool azonban mindent elkövetett, hogy ez ne így legyen, így az évad utolsó rangadója a City-Spurs lesz. Ráadásul, ez nem is csak olyan…..
Lebowski Őtökisége 2010.05.05 23:18:41
@Strigo a divatdrukker: a két felsorolásod is szerintem megmagyarázza a róma-drukker-érzés XXI. századi fontos jellemzőjét: Totti.

ma is pont őnála bukkant felszínre a Róma ma esti hozzáállása a meccshez: végig kemény belépőket osztani a hétvégi Lazio-meccs miatt, így üzenve a buzikék színű faszfejeknek egy köszönömöt a 0:2-ért.

Totti kegyetlenül lekalapácsolta Balotelli vádliját = egyrészt a vasárnapiért, plusz az internek is sok sikert a BL-hez. a múltkori bajnokin a rómaiak nem engedhettek volna meg ennyi faultot a sárgalapok és az eredmény miatt. Most viszont a kupadöntőt beáldozták a törlesztés kedvéért (ha már így alakult a most hétvégi forduló), mert nekik eddig bár érdekük volt, hogy bentmaradjanak a BL-ben, a döntő kimenetele számukra teljesen mindegy.

Drámai meccs volt.
Sem a Parma-Roma (1-2), sem a Milan-Fiorentina (1-0) eredményét nem találtam volna el, úgy éreztem, a rómaiak összeomlanak a Samp elleni vereség után, mint a szüreti széklet, a Milanban pedig idén már csak egy győzelmet láttunk. Nyilván ez valahol determinálja a további…..
Aki kétszer egymás után úgy el tudja bizonytalanítani a Barcelonát, hogy a címvédő jobban hajaz a Schalkéra, mint bármikor története során, annak a BL-döntőben a helye. Aki 90 percet lehoz úgy a Barcelona ellen, hogy a hat trófeát birtokló csúcsklubnak hazai pályán…..
Lebowski Őtökisége 2010.04.29 13:15:41
nagyon jó a poszt, mourinhó egy sötét isten, stb, stb.

az inter védelme EGYSZER SEM HIBÁZOTT, hiszen lesgyanús volt a gól, rögtön két védő ekézte fel a rövidebb-nedvesebb campnou-i füvet, viszont ekkor becsúszott egy KAPUSHIBA: Julio Cesar nemtom miafaszért de teljesen feleslegesen leutánozta Piqué perdülését, de basszameg: BL-elődöntő második meccsén, amikor egy barcás betör ziccerbe, a kapus NEM FORDÍTHAT HÁTAT A GÓLA TÖRŐ EMBERNEK.
www.youtube.com/watch?v=50fRqi2iodg

szerintem JC-hez képest ez óriási baki, szerencséjére ezen a gólon semmi nem múlt.

nekem ASR-címer dobog a szívem helyén, így nagyon fura, hogy pont ilyeneket írok, de muszáj: az inter annyira fegyelmezett, szellemi, racionálsi focit játszik, hogy szinte mentális orgazmust okoz ez a BL-menetelés, ami a bayern ellen csúcsosodik ki majd a legjobban. Mourinhót mindig is bírtam, mert egyszerűen tényleg legtöbbször két lépéssel mindenki előtt jár gondolatban.

na és persze ez is vicces, hogy az olasz foci becsületét egy olasz stílusra megtervezett külföldi csapat menti meg. ezért köszönet jár nekik.

remélem a scudettót azért most már beáldozzák basszameg.
Lebowski Őtökisége 2010.04.29 16:23:34
@Laciii: mivel véletlenül félreolvastam, eszembejutott egy teljesen kompromisszumos terminológia arra az esetre, ha valaki a mellkasa közelében mozgatja a kezét, teljesen függetlenül attól, hogy kezezik-e: "CHEAST GOAL", ami a chest és a cheat egészséges keverékéből jön.

ha mostantól mindkét tábor (kezezés-hadtest és mellel-vette-le-népfront) ezt a szót használja a fent hosszan tárgyalt esetre, BÉKE LESZ :D

igen, a barcától szerintem is elvették a CHEAST GOAL-jukat.
Lebowski Őtökisége 2010.04.29 16:32:17
@rizla: ilyen pihent délután tényleg elég általánosan fogalmazok :D pedig csak a vitába szállást elkerülendő (hogy most befelé-kifelé tartotta a kezét, hogyan mozgott, hozzáért-e a labdához) akartam valahogy pártatlanul lefedni a szitut :)
Két évvel ezelőtt hasonló helyzetben az történt, hogy a Roma a tuti kieső Livornót fogadta, de csak döntetlent játszott, és ott nagyjából el is dőlt, hogy nem lesz bajnoki cím (bár az utolsó fordulóig hajtották az ideihez hasonlóan leeresztő Intert). Most ráadásul még a…..
Lebowski Őtökisége 2010.04.25 23:47:40
@Great Cornholio: Tottit valamelyik félhosszúhajú Dóriás lekönyökölte, pár perccel később pedig ugyanannál a srácnál törlesztett a Capitano. egyik sem volt lap, de sportszerű sem, ez így oké is.

a három kezezésből pedig a rábikázást még mondjuk annyira nem, de amikor vucinic ugrasztotta volna Tottit, és abba nemtomki belekezelt, na azt simán be kellett volna fújni.

Tény, hogy nem bírózni kéne, hanem egy nagy füstölgő kráterré bombázni azt a rohadt kaput, de a kéz az kéz, amit be kell fújni.
A futball egyik bűvöletes tulajdonsága, hogy ugyanazt a mérkőzést tízezer néző húszezerféleképp látja, és ennek következtében vég nélkül lehet vitatkozni felette. Az egyikük Cervantes korából veszi a hasonlatait, a másik az afganisztáni helyzet szakkifejezéseivel elemzi a…..
Lebowski Őtökisége 2010.04.21 04:47:39
Lebowski Őtökisége 2010.04.21 04:48:59
Első blikkre úgy tűnik, óriási esély van rá, hogy a 33. fordulóban az Inter elbukja első helyét a tabellán, hiszen a két üldözőre (Milan-Catania, Roma-Atalanta) könnyű meccs vár, Mourinhóék pedig Firenzébe utaznak. Igen ám, csakhogy a Fiorentinának a bajnokság már kevésbé…..
Lebowski Őtökisége 2010.04.11 16:30:56
amúgy én itt nézem: veetle.com/view/index.html#4bbf566823ad3

ha még kell stream. nem tiszta, nem jó, de a legjobb amit találtam :)
Lebowski Őtökisége 2010.04.11 16:37:49
@toerix_: főleg nálunk van a labda, kicsit túl a középpályán folyik a passzolgatás, pár felejthető helyzettel. Toni becserélése nem volt gyümölcsöző eddig, a túloldalon meg valdés és tiribocchi néha a semmiből ijeszt.

mégsem lesz baptista gól, mert a harmadik csere brighi, méghozzá jeremy menez helyére, aki szerintem a legveszélyesebb emberünk volt.
Nehéz csörtéket vívtak meg sikerrel a listavezetők, összerázódni látszik a második vonal és láttunk valami olyat, amit csak nagyon ritkán lehet, és Guti visszasarkalós gólpasszához mérhető mozdulat volt. Az eddigi egyetlen szórakoztató hétfő esti meccs lett a forduló…..
Fociológus című sorozatunkban szeretett sportágunk és imádatunk tárgya a téma, csak egy picit más megvilágításból. Különböző területek tudományos értekezéseire alapozunk, elméleteket tolunk az arcotokba, és – ha lehet – akkor empíriával turbózzuk fel elszálló…..
Tavaly óta már egyszer nagyot fordult a világ, de a Fiorentina számára nem jó hír, hogy azóta újra visszafordult. 360 fokos fordulatot vett a meccs – nyúlunk vissza egy klasszikusig. A legutóbbi csoportkörben a Bayern nagy magabiztossággal gázolt át a Fiorentinán, Firenzében…..