Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szelki Lata

0 bejegyzést írt és 260 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
48 év után nyerte vissza a szabadságát egy férfi Japánban.  A Shizuoka Kerületi Bíróság csütörtökön felfüggesztette a 78 éves Iwao Hakamada börtönbüntetését, miután bizonyítékot találtak arra, hogy majdnem fél évszázaddal ezelőtt koholt bizonyítékok miatt került…..
Igen, simán lehet, hogy fotosopolt fake a kép, de kit érdekel, annál viccesebb, ahogy a Redditen nekiállnak kiszámolni a helyes választ.Innen üzenem minden magyar fizikatanárnak, hogy aki először bevállal egy Angry Birds-feladatot tetszőleges iskolai dolgozatban, és ezt a diákjai…..
Szelki Lata 2011.07.12 13:42:38
@mf_laca: Nincs gond az előjellel, amikor még + előjel van, ott még a-t ír, amikor beírja g-t, akkor odateszi a - jelet zárójelben.
Sokszor téma itt a blogon a közlekedés autópályán. Tothos összegyűjtött néhány, a sztrádák használatával kapcsolatos általános, ugyanakkor fontos tanácsot. Nemcsak a KRESZ betartásáról van itt szó, hanem olyan játékszabályokról, amelyek betartásával talán kevésbé…..
Szelki Lata 2011.06.28 23:16:59
@bdsm: Előzz jobbról! Nem tudok mást mondani.
Szelki Lata 2011.06.28 23:21:19
@jelentéktelen alak:
"De bárhogy ítéled meg a helyzetet, az tény. Minél gyorsabban haladsz, annál kisebb az esélyed, hogy folyamatosan tartsad azt a tempót. "

Ebben nem vagyok olyan biztos. Tényleg ki tud alakulni 2 "stabil" sebesség. Egyik 90 körül, a másik 160 körül.
Szelki Lata 2011.06.29 00:05:07
@Dan da Man:
"Milyen érdekes egyébként, hogy én ennyi lovon ülök, és soha nem éreztem szükségét annak, hogy 130-nál többel menjek. Pedig bazmeg, még kopasz is vagyok... "

Már leírtam korábban. Azért, mert eltekintve attól az esettől, hogy Irakból jössz, vagy oda mész, nincs szükséged H2-re. Azért vetted, hogy felfigyeljenek rád. De mivel így is átlátszó vagy, ezért mész a belső sávban 130-cal (itt már igen zúg az a fos Hummer, igaz?), és rendszabályozni akarod a népet. Mert kicsi a pöcsöd, ez azért van.
Kumin szerint Üzletelni Kínával 2011.06.26 15:14:00
A tegnapi poszt kommentjeiben többen is kérték, hogy legyen erről szó, íme: Hétköznapi beszélgetéseim tapasztalata, hogy Kína elég szélsőségesen megosztja az embereket. Sokan vannak, akik félnek az országtól, mint ahogy általában minden ismeretlentől félni szokás. Akik…..
Szelki Lata 2011.06.26 19:56:31
@hillcut: Ezt roppant frappánsan fogalmaztad meg, gratula! Egyetértek.
Szelki Lata 2011.06.26 20:01:35
@grésa: "És tőlünk mit vesznek a kínaiak, államkötvényt? Azt államadósság növelésnek mondják, amit egyébként eddig nem akartunk... "

Nem, azt az államadósság görgetésének a lehetőségének mondják. Az államadósság refinanszírozásának a lehetőségének. Ha te ki tudod fizetni holnapután a teljes államadósságot akkor szóljál, ha nem, akkor viszont görgetni kell, míg el nem fogy a guriga.
Érdekes dolgokat szeretne a Levegő Munkacsoport. Például, hogy az alig pár hete közfelháborodást okozó Budaörsi úti buszsávot vissza kellene állítani. Méghozzá egészen végig, az Erzsébet-hídig egybefüggővé kellene tenni. Érvként hozza fel, hogy Őrmezőn, a lakossági…..
Szelki Lata 2011.06.14 21:42:56
Aha, akkor leírom a véleményemet erről:

Buszsávot lehet "építeni", de azt földmunkával kell csinálni, bitumenezéssel és úthengerrel, nem pedig festékkel.
Alkotás utca 2 sáv, Hegyalja 2 sáv. 4 sávra akarunk 1 sávot rávezetni? Nyugat-Mo. forgalmát? Mert körgyűrű az nincs.
Alternatív útvonal, ha úgy tetszik túlfolyó a Nagyszőlős utca. Ha nem zárják el az oda vezető utat. Szintén túlfolyó az Egér út, amit szintén nem érdemes egy visszatorlasztott dugóval elzárni.
Kell körgyűrű. Ami körbe is ér. 4 széles sávval, nem pedig 2 szűkkel.
Kell még vagy 4-5 metróvonal.
Kell még fejlesztett elővárosi közlekedés.
Kell még egy jópár P+R parkoló. Kint. Ingyenes és őrzött. Érthetetlen, hogy miért nincs, amikor töredékébe sem kerül egy metróállomásnak, amiből ugye építettek párat.
Kell km. alapú tömegközlekedési tarifa. Miért kerül 3x annyiba 1 km 3 átszállással, mint 25 km egy vonalon? Azért mert arra megy a BKV vonala? Kit érdekel? Miért nem arra megy, amerre én megyek? Ha így számoljuk a díjakat, akkor kérek mindenhonnan mindenhova direkt vonalat.
Kellenek buszok tömegével. Mi történne a 7-es buszokon, ha az autósok 10%-a átszállna rá? Metrókocsijaink számát csak csökkentjük, akkor hova is szálljunk át?

Van itt azért jó pár részletkérdés. Aminek jó része tényleg csak szervezés kérdése. Ezen is agyalhatna a lebegő munkacsoport, ha látna a fűtől. Akarom mondani a füsttől.
Szelki Lata 2011.06.14 21:49:54
@igenember: Az a sok vidéki tahó azért jön erre a szar helyre, mert itt növeli ennek a fostalicska városnak a GDP-jét. Itt dolgozik, vagy itt költi el a pénzét.
MÁV, BKV, VOLÁN felejtsd el. Majd ha nem lesz fertő.
Erre jönnek be az üzletemberek is, biztosan azokat is rá kell ültetni a BKV-ra, mielőtt döntenek egy beruházásról. Vagy várakoztatni kell őket 3-4 órát a dugóban, mielőtt megérkeznek céljukhoz.
Ha egy idegen országba utazol, és ilyen állapotokat tapasztalsz, a hányinger az az érzés ami eszedbe jut erről a népről.
Belsőség Meg vannak barmulva 2011.05.18 06:00:00
A sors fintora, hogy miután elintéztem a dolgomat, egy sarokkal odébb éppen elém került, így a piros lámpánál szépen ki is szálltam a kocsiból, hogy megvitassuk a kérdéseket. Vélemények az azonos című írásunkról...
Ma reggeli hír: A személyi jövedelemadó 1 százalékát is fel lehet majd ajánlani az államadóság csökkentésére. Erről a nemzetgazdasági miniszter terjeszt be törvényjavaslatot. (Híradó)Pártunk és Kormányunk, valamint a Kedves Vezető jobbkeze legújabb víziójával kapcsolatban…..
Szelki Lata 2011.04.09 21:28:39
@a-kis-herceg: Mindig van másik lehetőség. Itt van mindjárt a szemkilövető, azonosító nélküli terroristákat a népre szabadító elkúró kormány.
Amelyik ezután a görényét ki is tünteti.

Amelyik fejenként 2 millával növelte az adósságunkat az elmúlt 8 évben.

Akinek az tetszett, az most egy kicsit foglalja el magát valamivel, 3 év múlva próbálkozhat.
Addig viszont igazi demokratához méltón fogadja el a felállást. Vagy csináljon amik akar.:)
Szelki Lata 2011.04.09 21:37:44
@a-kis-herceg: Akkor mi is az okos választás? Jobbik, LMP? Na ne bolondozz már!
Vagy akkor ne is válasszunk?
Ezek szerint anarchista vagy. Bölcs ember.

Ha lesz okosabb választás, és a nép egyre felvilágosultabb, akkor mitől kell félni?
Szelki Lata 2011.04.09 21:42:44
@a-kis-herceg: Téged aztán nem lehet becsapni. Téged nem rángatnak dróton. Te inkább kétfarkú kutyára szavazol, ezzel aztán átvágtad a gordiuszi csomót. Nagyeszű.
Időnként mindig előjön a vita az elfogyó sávok használatáról. Vannak, akik nem merik használni, mert szerintük pofátlanság, holott más országokban elfogadott a "cipzár-elv". Sokan pedig egyetértenek abban, hogy ha már ott az aszfalt, akkor használjuk már, amíg lehet,…..
Szelki Lata 2011.03.21 15:12:02
@kafferbivalybalamber: Egyetértek.
Szelki Lata 2011.03.21 17:09:35
@alfredaurel: Óhh, ez gyönyörű ábra, köszönjük szépen!:))
Mondjuk kicsit el kell rajta gondolkodni, de tök jó.:)
 A „cigánybűnözés” keretezés kifulladt, ahogy a Jobbik is.Nagyon messze áll a Jobbik hecckampánya a valóságtól. Végigsétáltam a cigánysoron, benéztem a kapualjakba. Romos házak, betört ablakok, de tiszta udvarok. Nem áll halomban a szemét, mint ahogy azt a…..
Szelki Lata 2011.03.07 13:19:25
@Radiohead82: "Adolfka, csak hogy tudd: 88-90-ben a Gorenjéért videjóért kiruccanó magyarok végigszarták a Hegyeshalom körzetét 20 km -es távban mert sajnáltak pár schillinget a wc-re. "

Ha 3 évente kapott az ember 300 márka devizakeretet, akkor abból egész egyszerűen nem jutott WC-re. Nem az emberek voltak a rosszak, hanem a rendszer. Ez kb. olyan, mintha ma 1000 Ft lenne a WC. Megpisiltetnéd a családodat 4000 HUF-ért?
Szelki Lata 2011.03.07 13:27:32
@Radiohead82: Bocs, csak nem volt idézőjelben, és nem olvastam át az egészet.
A Tv2 vetélkedőjének korábbi adásaiban akadt már pál olyan kérdés, amin elvitatkozgattunk a készítőkkel és a kommentelőkkel, mostani találatunk is hasonló kimenetellel kecsegtet. Történt ugyanis, hogy a március 1-i adásban két fiatalember (egyikük a testmodositas.blog.hu…..
Szelki Lata 2011.03.04 15:13:34
@EÖ: De ha pálinkát főzöl belőle, az ütős.:)
Szelki Lata 2011.03.04 16:44:24
@bbandi: Hogy ne lenne már a 2. csoport is diszjunkt? A csemballó billentyűs. Miért esne bele két kategóriába is a 2. csoporton belül?
Az, hogy a húrokat holmi tollak pengetik, az nem számít. Billentyűkkel játszol.
A csemballós logika alapján a zongora meg ütős, mert ott kalapácsok verik a húrokat? Nem, a zongora is billentyús, csak és kizárólag.
Szóval azután, hogy kismilliószor meghallgattuk, hogy a Fidesz felkészült a kormányzásra, azok után, hogy túlestünk a júniusi, szimbolikus marhaságokkal való tökölődés okozta sokkon, majd az októberi semmittevés okozta sokkon, a decembertől pedig tűkön ülve vártuk a…..
Szelki Lata 2011.03.01 23:41:36
@Kandabula: Hinnék az öngondoskodásban, de az Önnek pont nem segítene. És hinnék a magán-egészségügyben, a magán-nyugdíjban, ha nem itt éltem volna az elmúlt 20 évben.
Szelki Lata 2011.03.01 23:51:09
@Kandabula: A dolog számomra ott sántít kissé, hogy havi 5000 Ft -ami napi 166Ft- a nagyon drága egészségügyi ellátásért cserébe nem finaszírozható. Számomra ez üzletileg nehezen érthető, de biztosan nehéz helyzetben vannak.
Szelki Lata 2011.03.02 00:06:43
@ostvan: Olvasnon valóban többet kellene, sajnos nem mindig jut rá idő. Viszont gondolkozni gondolkozom kettő helyett is... Meg figyelek is.

Épp ezért gondolom, hogy igenis van ebben az országban egy oldal, amelyik ártani akar nekünk. Ebben nagyon sok tapasztalat támogat: TV székház (kiderült a provokáció), 2006-os rendőri fellépés, őrizetlenül hagyott fegyverek, hazament protások a rendőrségi laktanyából, államadósság alakulása 1998-ig, majd 2002-ig, majd azután. Segélyezés kontra adókedvezmény, családi adózás, stb-stb.

Természetesen meggyőzni senki nem lehet, mindenkinek magának kell meghoznia a döntését. Csak remélhetjük, hogy ez helyes döntés.
Mindig megoszlanak a vélemények, amikor arról van szó, hogy az egyik autós rendre utasítja a másikat valamilyen módon. András is ekként cselekedett nem olyan régen, nem csodálkoznék rajta, ha gyorsan ki lenne kiáltva közellenségnek meg önkéntes rendőrnek.A szlovák autópályán a…..
Szelki Lata 2011.02.18 21:58:19
@csuvel: Rád is vonatkoznak a jogszabályok. Természetesen a gyorshajtó is szabályt sért, de te is, ergo te is ugyanilyen pöcs vagy. Te is leszophatod, de te sajnos egész életedben rajta lógsz a csöcsön. Dákó Románusz.
Szelki Lata 2011.02.18 22:00:01
@Csigorin: Bocsánat, lakott területen belül sem szabad másokat akadályozva a belsőben haladni. Ott csak lehet folyamatosan, ha másokat nem tartassz fel. Lakott területen kívül folyamatosan haladni sem szabad. Csak, ha összefüggő a sor a külsőben.
Szóban elmesélve úgy sem hisz el senki, hogy hányszor kerül veszélybe egy bringás élete egyetlen nap alatt még akkor is, ha szerényen a kerékpárúton halad.Magpet önálló civil kezdeményezésként lefilmezte. Szerinte sincs harag, az egész csak azért készült, hogy mindenki lássa,…..
Szelki Lata 2011.02.16 17:59:40
@otapi: Ha visszatérsz még erre a blogra, akkor kikérném a véleményedet.
Előrebocsátom, hogy de jure igazat adok neked, de mégis kukacoskodnék.
Egyrészt mennyire tekinthető ez egy kereszteződésnek, és miért nem 2 közel lévőnek? Amennyiben az úttesttől szintkülönbséggel, stb.-vel elválasztott kerékpárÚTRÓL (és nem pedig kerékpársávról) beszélünk, akkor egy merőleges út, ha mindkettőt keresztezi, az 2 kereszteződés. Ugyanis a kerékpárút és a gépjárműforgalom részére rendelkezésre álló út az két úttest.
Ebben az esetben is áll, hogy nem hajthatok be a kereszteződésbe, ha bármi okból nem tudok kijönni (akár közeli másik kereszteződés miatt), ugyanakkor a gyakorlatban ezt sokkal értelmesebb valóban 2 lépcsőben megoldani. 5 irányból egyszerre szabad pálya nehezen jön össze.
2 lépcsőben először meggyőződöm arról, hgy a kerékpárútra ráhajthatok, aztán megadom az elsőbbséget a gépjárművek úttestjén közlekedőknek.
Jogászok beleköthetnek, azzal az indoklással, amit te is elmondtál, és osztom is a véleményt, de a gyakorlatban az általam leírt eljárás működik inkább.
Ha mégis megjelenik egy kerékpáros a 2 lépcső között, az el tud menni mögöttem vagy előttem, nem kell ezen sokat kínlódnia, nem olyan széles jármű, hogy ezt ne tehesse meg. El is engedem, előttem vagy mögöttem, nem csapom el = megkapja az elsőbbséget.
És mégegyszer: irányváltásra, sebességváltoztatásra kötelezhetem, csak nem hirtelen.
Szelki Lata 2011.02.18 19:08:32
@Húzzunk bele!: Ha nem olvasod el az "okoskodásomat", akkor nem jöhetsz rá, hogy itt semmiféle kerékpáros kanyarról nincs szó, tehát nem arról a kereszteződésről van szó "köcsög" bringás, tehát ne pofázz bele "öcskös"!

Egyébként fogalmam sincs, hogy melyik kereszteződésről beszélhetsz, de ha bringaút keresztezi az utat, és nincs tábla, akkor jobbkéz, gondolom.
Szelki Lata 2011.02.18 19:38:28
@otapi: Túlbeszéltük már ez, nem is akarok vitatkozni, végülis igazad van teljesen. Csak ez a gyakorlatban, ott, megoldhatatlan.

Az a baj ezzel a kereszteződéssel, hogy a legjobb szándék mellett kerül az ember ilyen helyzetbe.
Minden nap arra járok, ismerem jól. Minden alkalommal úgy akarok behajtani, hogy 5 irányból átlássam. Na, ebből 4 láthatatlan. A gyönyörű kovácsoltvas korlátok teljes hosszában betakarják az utat és kerékpárutat az Országház felől és felé. (Mellesleg szintkülönbség is van, vertikálisan "alulról" jövök, onnan látom az egészet.) Csak a szemből érkezőket lehet látni. Ha felüléseket végzek és tekergetem a nyakamat, akkor látok 10-10 métert mindkét irányban a bicikliútból. Ez elég arra, hogy senki elé ne menjek ki a "hirtelen" távolságon belül. Viszont be kell guruljak, hogy lássam az autó-úttest forgalmát.

Nem szokott gond lenni, mint mondtam minden nap arra járok, és eddig mindössze egyszer találkoztam köcsög bringással x év alatt. Viszont nem hiszem, hogy neki meg lenne joga nekimenni a 7 M-s autóm ajtajának oktató célzattal. Le is szedtem a bringáról, balhé lett, ezért jött be a képbe még az egykori közl. miniszter is.:))

Amúgy figyelni szoktam a bringásokra, mert régen nagyon sokat bringáztam, most meg igen sokat motorozom.
"Három UFO közeledik nagy sebességgel a Föld felé" - írja a stop.hu, és úgy tudom a print Népszavában is megjelent a "hír" (olvassa azt valaki?). A kis gyöngyszem újabb bizonyítéka annak, hogy az ún. "újságíró szakma" félelme a műveletlen,…..
Dúró Dóra a parlamentben vehemensen többrendbeli magyar-gyalázással vádolta meg az egyik kereskedelmi tévé csatornát, amelyik arra vetemedett, hogy azt merészelte állítani, Petőfi versszavalása a Nemzeti Múzeum lépcsőjén csupán legenda volt, mint ahogy az is, hogy Mátyás…..
Szelki Lata 2011.02.16 22:05:53
@fátum: Ki tartotta annak?
Szelki Lata 2011.02.16 22:13:21
@soproni1: Most biztos én vagyok a fáradt, de mi következik abból, hogy volt egy jó fej családű zsidó barátnőd? A zsidók jó fejek, a magyarok szarfejek, vagy mi is a megállapítás ebből?
Szelki Lata 2011.02.16 22:21:49
@fátum: Most mi van? Te jössz itt a Bibliai genealógiával. amit mondtam, azt nem a bibliára alapoztam.
De mind1, nem fontos.
"Itt a lét a tét." Orbánék egymillió munkahelyet ígértek, de tízezreket taszítottak az éhezésbe. Pattanásig feszült a helyzet a szegénységtől sújtott kistelepüléseken. Az Orbán-kormány foglalkoztatáspolitikája miatt tízezrek veszítették el a megélhetésüket…..
Most, hogy megint brutálisan leminősítették az országot, az országgal a zembereket, hirtelen fura gondolatom támadt. Egy egészen szimpla eseménysort vízionálok, aminek a plauzabilitása meglehetősen alcsony volt eddig, de szerintem egyre izgalmasabban alakulnak az…..
A Plútót az Eris, egy Kuiper-övben található, valamivel nagyobb törpebolygó felfedezésekor fosztották meg bolygó-státuszától. Most viszont fordult a kocka. A csillagászok számára már jó ideje problémát jelentett a Plútó bolygóként való besorolása kis mérete, s a többi…..
Szelki Lata 2010.11.12 13:01:14
@ssrat:

"Reszemrol a megbecsules azert jar neki, mert ertelmi kepessegeket villantott. Tevedett persze, meg lusta diszno is, hogy utananezzen rendesen (vagy levezesse, mint te), meg tulsagosan magabiztos... de gondolkodik. Nem tul gyakori manapsag..."

Azért nem is ritkaság. Ugyanakkor te is tudod, hogy egy szint fölött nem elég gondolkodni, ott már tanulni is kell.
Aki kijelenti, hogy 150 éve az összes tudós tökkelütött hülye, az csak azt bizonyítja, hogy lemaradt a tudomány 150 évvel ezelőtti állásánál, vagy még korábban. Szerintem aki bármilyen területet is magasabb szinten elsajátított mondjuk a középiskolainál, az magába szív valamiféle szerénységet és alázatot, mert akkor látja igazán mennyi mindent nem tud, és nem is fog soha. Ezért nem is gondolja a tanult ember, hogy mindenki hülye csak ő helikopter. Ezért vagy elfogad, vagy tanul, mielőtt cáfol.
Szelki Lata 2010.11.12 13:46:26
@ssrat:

Engem szórakoztatott ez a társalgás, különben nem csináltam volna. Anyázni is csak azután kezdtem, miután ő bazdmegolt. Ha elolvastad láthattad, hogy először egész kulturáltan fogalmaztam, hogy nem értem mi a baja a Li/Be/B keletkezésével pl...
Szelki Lata 2010.11.13 21:34:58
@Akitlosz:

Hát, örülök, hogy jól szórakoztunk!:)
Minden jót neked is!
A villámok, viharok kiváló bizonyítékai annak, hogy rengeteg elektromosság van a magasban, a felhőkben, a tudósok pedig Benjamin Franklin híres sárkányos kísérlete óta (aminek a villámhárítót köszönhetjük) próbálják hasznosítani ezt az energiát. Nos, most úgy fest,…..
Lehet, hogy Stephen Hawking a világ egyik legnagyobb koponyája, de az biztos, hogy mostanában nagyon levert. Először arról beszél, hogy az idegenek IGENIS léteznek, de egyáltalán nem békések a szándékaik, inkább leigáznának bennünket. Most pedig azt mondja: ha nem hagyjuk el a…..
Szelki Lata 2010.08.12 12:21:35
@Goompah: Elrontottam. Azt hittem Te írtál ilyen, mert ott voltál Jerky címzésében. Mindegy, Jerkynek ment, de megelőztél.:)
Szelki Lata 2010.08.12 12:24:51
@Jerky_Maistro: Jah, sajnos ehhez nincs királyi út. Tanulni kell vagy 10 évig keményen a természettudományokat, és akkor valami kezd körvonalazódni. Leginkább az, hogy mennyi mindent nem tudunk. De az nem azt jelenti, hogy semmit.

"a fekete luykak pedig úgy alakultak ki, hogy Isten 0-val osztott. " Senki nem osztott 0-val, csak a modellünknek ott van a határa. Az, hogy ezt maga a modell állítja magáról, a modell nagyságát és önkritikáját bizonyítja.
Érdekességek az ünnepélyes eskütételről és az új kormány megválasztásáról.A bársonyszékek jó része üresen maradt, mivel soha ilyen kevés miniszter nem volt egy kormányban. (Később szükség lehet a helyekre, ha a miniszter az államtitkárát (államtitkárait) küldi a…..
Szelki Lata 2010.05.29 21:01:36
@flippant: Még szerencse, hogy mások máshogy emlékeznek arra a "bizonyításra", és ők vannak többségben.

Ősi magyar "mindig minden rossz" életérzéseddel nem lehet könnyű együtt élni. Ha majd te sem bírod már elviselni magad, akkor arra kérnélek ne tartsd fel az egész várost, intézd el gyorsan, egyedül.