Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sackómackó

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Urbanista!Naponta a Palota úton sétálok a kutyámmal és feltűnt, hogy 1-2 hete napról napra el-el tűnik a öntöttvas kerítés egy darabja. Elsőre még lehetett volna véletlen, de ma este már  tizenegy hiányzó darabot számoltam meg. Mentsük meg, mielőtt az egészet elhordja…..
 A budavári marketingszőlő történetét az elejétől fogva követem és az elején (szemben a tabáni műpincék építésével) nagyon is tetszett az ötlet. Kezdeti lelkesedésem azonban fokozatosan alábbhagyott. Két év eltelte és 15 millió forint elköltése után ugyanis a helyzet…..
Moammer el-Kadhafi most kedden elfoglalt palotája nemcsak, hogy szegényes és ütött-kopott volt, hanem spártaian kényelmetlen. A diktátor a "megtakarított" pénzét inkább svájci bankszámláiban kamatoztatta és villájának atombiztos alagútrendszerére fordította. Kadhafi…..
Világörökség része lehetne napjainkban a Tabán, ha a borászatáról is ismert romantikus hangulatú városrészt nem bontották volna le már a XIX. század végén és a XX. század elején. Amit  a II. világháború meghagyott azt Rákosi tüntette el. Civilek egy kisebb csoportja…..
Az NMHH Médiatanácsa hivatalos blogján tette közzé a közszolgálati médiakódexről folytatott társadalmi egyeztetés eredményét, ami tömören annyi, hogy több értéket a közszolgálati tévébe! Pedig ugye már évek óta az az MTV szlogenje, hogy értéket közvetítenek. A vázlatos…..
sackómackó 2011.03.21 17:02:07
@Norman Price: ez badarság, ha ismernéd a számokat, tudnád, hogy nincs így.
Lehetett számítani arra, hogy a nemdohányzók védelmében az Országgyűlés elé beterjesztett törvénymódosító javaslatot előbb-utóbb meg próbálja majd fúrni a dohánylobbi vagy a vendéglátóipari lobbi. Arra azonban kevesen számítottak, hogy éppen az egyéb ügyekben a közerkölcs védelmezőjének szerepében…..
 Lehetne hőzöngeni, hogy nem elég a gyalogos lobbinak a Kós Károly sétánytól a Clark Ádám térig tartó hétvégi lezárás terve, aknamunkájukat a Vár alatt is folytatják. De a helyzet itt tényleg más. Lezárásról szó nincs, a terv lényege pusztán annyi, hogy át lehessen…..
sackómackó 2011.01.12 14:32:24
@ehpkb5: Tényeket írtam és nem a véleményemet. Részemről le is zárhatnák az egészet, legyen a gyalogosoké és a bringásoké. Igaz, hogy ebben az esetben meg azok járnának rosszol, ahol emiatt megnőne a forgalom.
1931, május 24, Monza, Olaszország Már tíz hosszú órája tart a verseny. A futam, melyre mindössze 14 autó nevezett, és melyek közül mindössze kilenc vívja még mai ésszel tán fel sem fogható harcát a poros aszfalton. A hirtelen erőre kapó, késő tavaszi nap elől ernyők alá…..
sackómackó 2010.12.26 01:12:54
@Csikós Zsolt: Köszönöm az információkat! Érdekes lenne, ha ez és a többi ilyen autó mesélni tudna a múltjáról, vagy legalább ti mesélnétek el helyettük.
Checkpoint Charlie Eltűnt Bartók 2009.12.14 20:47:00
Karácsonykor illik ajándékot adni. Én már csak kulturális termékekkel dolgozom, meg külföldre az ember mit is küldjön? Jött az ötlet, Bartók! Egyetemes is, magyar is, ismerik is meg nem is, tehát optimális. Vasárnap van, de ezüst, hát veszem a bérletem és fölpattanok a HÉV-re.…..
sackómackó 2009.12.14 22:29:39
Hát Bartókot nem az MM-ben vásárol az ember. Nézz körül itt,

www.cdbt.hu/index.html?wtd=search&page=1&oix=752551

120db különböző Bartók lemezt találsz.

Tudod, cípőt a cipőboltból:-)
sackómackó 2009.12.14 22:41:01
@tölgyes: A jelenleg kapható 181db Liszt Ferec, 120db Bartók és 41db Kodály kiadvány meghallgattad már?
  Néhány napja volt szó az Urbansitán a pusztulás szélén álló Várkert Bazárról, mely olvasóink szerint sajnos csak azért van felállványozva, mert egy filmforgatáson azon szökik majd egy szereplő. Most viszont a mellette álló gyönyörű villa hirdetésére lett figyelmes…..
sackómackó 2009.12.11 10:02:27
@olvaso: Mint első kerületi lakós, kikérem magamnak, magunknak ezt a pökhendi és okoskodó hozzászólást. Mellesleg én örülök, ha nem épül a környékünkön szórakoztató negyed, nekem nem hiányoznak éjszakánként üvöltöző részegek és turisták…
sackómackó 2009.12.11 13:20:15
@tahu: felénk nem igazán, de ezt te biztosan jobban tudod;-)
  Még egy hónapja sincs, hogy az Indexen megjelent a bezárt klubhelyszínek sorozatban a Várbazár is, ahol legfeljebb másfél évet jósoltak a létesítménynek. Ma azonban Dezsőtől egy reménykeltő levelet és néhány fotót kapott az Urbanista: Elkezdték felállványozni a…..
- N6N7- terjeszd! - címmel ijesztgetnek minket a Zsidónegyedből a Negyed 6 - Negyed 7 fesztivál szervezői. A dolog lényege, hogy a Hanuka nyolc napja alatt bevonják a városrész egy csomó helyszínét (szórakozóhelyek, éttermek, zsinagógák, múzeumok, kiállítóterek, múzeumok,…..
sackómackó 2009.12.04 11:00:58
@ampelmann: szerintem eltévedtél, ezzel az antiszemita dumával máshova kellene írogatnod..
Simán...Itt, ahol a csúfos bukás után fél évvel is Il Ferro matricás kocsikkal mászkáltak az emberek, egyáltalán nem meglepő az, hogy egy nagyjából százhúszezer forint plusz postaköltségért megszerezhető "KISS gitárért" két nappal az aukció lejárta előtt már…..
sackómackó 2009.11.16 13:15:32
alaphangon 210.000 Ft-nál kezdődik egy ilyen gitár.

www.argep.hu/product_666549.html

Ha az USA-ból megrendeled akkor postaköltséget, vámot és áfát kell fizetned. Hmm?
Bő egy éve, hogy nagy felháborodást kiváltva bejelentették, majd meg is kezdték a Vár megfúrását. Aztán úgy tűnik pihenni mentek a munkások. Vagy már kész is? Ahogy egy Urbanista-olvasó írja: A Budai Várban 2007-ben nagy lendülettel kezdett mélygarázs építés végképp…..
sackómackó 2009.07.23 09:29:59
@kötözködő: Ma például Red Bull verseny lesz, hol máshol, mint a Dísztéren...
Kár, hogy olyan kevesen hallgatnak közszolgálati rádiót, mert így rejtve maradnak a titkos kis kincsek, amiket a Kossuth spriccel széjjel a hársvirágillatú szombat estébe. Mindenki azt hiszi, hogy a Kossuthot csak nyugdíjasok hallgatják, és a fejükre szigszalagozott Sokol…..