Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Haibane

11 bejegyzést írt és 1255 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kanadában és Új-Zélandban több közös vonás is van. Mindkettő messze van Magyarországtól, ugyanakkor mindkettő olyan életszínvonalat nyújt, ami kifejezetten vonzó lehet azoknak, akik például Európán kívüli letelepedésben gondolkoznak. Viktória Kanadából költözött Új-Zélandra, így elég jó…..
Haibane 2020.03.19 19:59:36
@Rayovac: Vancouver nem hideg, sot tok jo az elet, csak itt arra kell figyelni, hogy az ember lehetoleg jo gazdag legyen, mert egy kertiwc is milliokba kerul. Nem veletlenul BC a tartomany neve (Bring Cash)
Sokan olyan család van, ahol a szülők nem tudják feldolgozni azt, hogy a gyermekük külföldre költözik. Még akkor is nehéz ez, ha a másik gyermek viszonylag közel lakik hozzájuk. Ma egy ilyen történet következik...
Kanada egyike a világ „bezzegországainak”, ami persze nem jelenti azt, hogy minden tökéletes lenne. Most kivételesen nem a határátkelők benyomásai érdekeltek, hanem az, hogy mit gondolnak magukról a kanadaiak? Hogyan látják az országukat, mi az, amiben a legjobbak és mi az, amiben a leggyengébbek –…..
Haibane 2019.07.31 16:07:14
@Arthamyr: Vilagos, csak mig itt ez az en szakmamban elerheto, mashol nem igazan (kiveve USA persze).
Érdekes, hogy miközben az Egyesült Államok kapcsán rendre felmerül, hogy egy olyan nagy országról nem lehet egységként beszélni, ez Kanadánál ritkábban hangzik el, pedig a nyelvi-kulturális különbségek talán még nagyobbak is, mint a déli szomszéd esetében. Erre is rávilágít Lívia posztja, aki…..
Nem fogynak ki (szerencsére) a Tíz dolog-sorozatra érkező írások, ráadásul olyan városokból is jönnek, amire én személy szerint nem gondoltam volna. A mai például Seattle-ből, és Zsolt olyan szeretettel ír róla, hogy az embernek kedve lenne indulni és minimum megnézni magának. „Tíz ok, amiért…..
Haibane 2018.01.29 21:30:06
Annyira jó a kaja Seattleben, hogy minden kollégám ide jár Vancouverbe enni :)

@sovesz tomesz: 360 az a 180 érzésre, viszont nincs hideg. Igy tél közepén kicsit depi :(
Haibane 2018.01.30 06:37:00
@ZsoltPNW: Irj ha erre jarsz, megiszunk egy pirospaprikas burgert :)
Nehéz mit írni Anyidzsam levele elé, de az mindenképpen kiderül belőle, hogy nem szerencsés „hinni” dolgokat, érdemesebb utánajárni és pontosan tudni, különben az ember könnyen bajba kerülhet. Mindenesetre azzal bocsátom útjára a mai posztot, hogy hátha tud valaki segíteni, vagy tanácsot adni…..
Haibane 2017.09.27 20:46:39
@Beer Monster: Úgy tudom néhány évig azért együtt kell élni és csak utána lehet kérvényezni.
Haibane 2017.09.27 22:44:34
@Anyidzsam: @vándor madár: ezért írtam hogy attól függ mi van a szerződésedben. Mi esetünkben még visszajövetel előtt próbálkozott a cég de pórul járt. Asszem ilyen is volt, hogy fel kell ajánlaniuk a részmunkaidőt is az első 2 évben.
Haibane 2017.09.30 18:42:39
@Anyidzsam: Fiad 5 éves? Akkor nem egészen értem. Azt irtad 5 évig dolgoztál feketén 2011-ig, majd karenz után kirúgtak és azóta nincs munka. Jól értettem? Az ügy miatt nem mindegy.
A kétnyelvű gyerekekről elég sok poszt volt már a blogon, ám arról emlékeim szerint még csak kevés szó esett, mi a helyzet akkor, ha több gyerek születik ilyen helyzetbe. Ilyenkor ugyanis egészen érdekes helyzetek fordulhatnak elő, mint az a mai posztból is kiderül...
Vannak az életben dolgok, amik nem kerülnek semmibe, és sokkal szebbé lehet velük tenni a világot. Egy mosoly a pincértől, miközben megkérdezi, hogy ízlett az étel. Türelmesen megvárni, hogy előbb leszálljanak az emberek a villamosról, és csak aztán felszállni. Nem dudálni azonnal, ha a lámpánál…..
Ha clickbait címért díjat lehet kapni, akkor most jó esélyünk van rá, pedig az Apple a WWDC-n tényleg jól betett nekünk. Meg mindenkinek, aki imád panaszkodni az almás termékek (meg bármilyen más tech dolgok) miatt. Persze a helyzet még mindig nem lett tökéletes, de néhány komoly hiányosságot…..
Haibane 2017.06.09 09:59:03
@enpera: hát mert ugye "nem enged okoskodást, warezelést, torrentezést" (lásd @Plumper_: )
Gonosz apple nem enged lopni, jaj
Haibane 2017.06.09 10:14:08
@Plumper_: "megnézi, mi mennyi" vagyis a korábbi hozzászólásod alapján:
app store: 1 dollár - torrent 0 dollár tehát torrent mert a magyar ember "leleményes"? Most ez komolyan az apple hibája?
Haibane 2017.06.09 10:14:51
@digitalstoryteller: iosről van szó gondolom, osx már rég nem téma.
A nyílt forráskódú szoftverekkel kapcsolatban rengeteg tévhit tartja magát, amelyet nem csak a laikusok, hanem a szoftverfejlesztői közösség is részben oszt. Összeszedtük a legfontosabb dezinformációkat és megpróbáljuk őket eloszlatni. ..
Haibane 2017.02.21 09:55:26
@HomoHominiCanisEst: "#9-nek meg azért nincs, mert miért kellene titkolni, hogy azt használjuk."

Némely lincense megköveteli, hogy annak a szoftvernek a forrását is nyílttá kell tenni, amelyik felhasználja. Értelemszerűen ezt sok cég nem akarja.
Lelkizóna Hol a határ? 2016.12.15 07:30:00
„Annyira sír, hallgatni sem bírom… most inkább engedek, majd legközelebb duplán erélyes leszek.” „De ha egyszer annyira örül, persze hogy megveszem neki még ezt a játékot is!” Melyik szülő, nagyszülő, nagynéni is nagybácsi ne járt volna úgy, hogy inkább beadta a derekát?! A legtöbbünkben a gyerekek…..
A kisfiam egy hónapos. Hívjuk itt most Bendegúznak. Én vagyok a legboldogabb a világon, hogy ő itt van. Legyen az én nevem Zsanett. Az apukája viszont már nem így érez. Nevezzük őt Gerzsonnak. Lemondott róla, szó nélkül végignézte, hogy édesanyámhoz költözök a kisgyerekünkkel. Hogy juthat idáig egy…..
57 #14 / 30 2016.11.17 07:34:25
B E T E G    ELLÁTÁS ÉRTÉKE 2.    Az egészségügybe befolyó adók összesen kb. 600 milliárd forintot tesznek ki, azonban az elköltött összeg ennek a duplája, azaz 1,2 ezer milliárd forint, vagyis a másik felét valahonnan máshonnan kell pótolni. Mire lehet elég az egészségügyi szolgáltatási…..
Haibane 2016.11.18 21:05:59
@$pi$: ez jó lesz kezdésnek?
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14735478
Az ezoterikus programnyelveken már túl vagyunk, ezúttal pedig egy valamivel praktikusabb válogatással állok elétek. Magyar és nemzetközi programozó fórumokon egyaránt visszatérő kérdés, hogy melyik programozási nyelvvel érdemes a szoftverfejlesztés rögös útjára lépni. Szeretnék bemutatni néhányat…..
Haibane 2016.10.29 15:22:56
@Bambano: "egyszerű telepítő meg futtató szkripteket írni oop-ben pythonban? "

ööö egyszerű telepítő meg futtató szkripteket írni _pythonban_?
Akcióhősnek lenni sok vesződséggel jár. Pláne annak, akinek még a terpeszállás is megerőltető feladatnak számít. Tom Cruise-t viszont nem ilyen fából faragták. Túl az ötvenen jó pár éve már csak hajas Jason Stathamként szaladgál a vásznon, mint pók a lucernásban. Egy pillanatra sem lassít,…..
Már csak pár hét van az amerikai elnökválasztásig, zajlanak az elnökjelöltek nyilvános vitái, de számunkra a legizgalmasabb induló nem Hillary és nem is Trump, hanem  Zoltan Istvan, az Amerikai Transzhumanista Párt magyar származású elnöke. Zoltán személyes és politikai agendája, hogy az emberiséget…..
Haibane 2016.10.17 14:34:36
@Jakab.gipsz: sokat írsz, de semmit sem mondasz. Mi van ha őrültségre épül fel a matematikánk? Mit iszol?
Haibane 2016.10.20 10:21:57
@naphegyi vince: Jah a blogra 0 időm van, meg a legtöbb dolog, amin dolgozom és érdekes az titkos.

"Mit tartasz érdekes kérdésnek a témában?"

Dolgoztam egy ideig mint robotviselkedés-tervező, vagyis, hogy az autonom robotnak, hogyan kellenne döntenie milyen helyzetekben. Na ez például rettentő izgalmas terület, ugyanis a legtöbbször csak azt látod, hogy rohadtul nem azt csinálja, amit szeretnél és akkor rá kell jönni, hogy a környezet melyik eleme játszott közbe, ami más útra terelte a gép "gondolkodását".
A mi világunkban már nemcsak a szoptatás/babatáp, babakocsi/hordozó, dolgozó/otthonmaradó anyu, együttaltatás/saját kiságy, cumi/nem-cumi eldöntendő kérdések nehezítik a várandós- és friss szülők életét, hanem az oltassam/ne-oltassam dilemma is. Két szembenálló kérdésben így fogalmazható meg talán a…..
Haibane 2016.09.16 17:06:07
@novákandris: Érvekkel beljebb lennél, csak az ugye meg nincs. A placebo hatás melyik részét nem vettem figyelembe, ami (szerinted) csak a homeoban van de a többi gyógyszerben nincs? Kiváncsi vagyok, kérlek fejtsd ki.
Haibane 2016.09.16 17:46:25
@Croma Soma: terelsz.

A baj, hogy hatalmas arccal elégtelenezel meg szólsz be, közben alapvető dolgokkal nem vagy tisztában (mi az a c100, miért baj a placebohatásra itt hivatkozni, stb.). Tök oké nem tudni dolgokat, de akkor ne szóljunk már be annak, aki már évek óta ezzel foglalkozik!
Haibane 2016.09.16 21:11:04
@Croma Soma: "Megpróbáltam megérteni a homeopátiát. " Bakker, ha nem érted akkor ne oszd már az észt, hogy ülj le elégtelen. Nem az a gond, hogy tévedtél hanem hogy iszonyat magas lóról dumáltál előtte.

" te voltál, aki szólt, hogy rossz a matematika?"
Olvasd már vissza, ott írtam másnak, hogy jól számolta a C100 (amúgy meg van egy csomó írásom a témáról de mindegy), de most komolyan ilyen ovis szinten vagy?

"Van egy világod és nem látsz ki belőle."

Nem, én pont, hogy (sokkal jobban) értem azt a világot amiben élek és ezért nem a homeopátia az aminek a megértésén dolgozom, hanem valódi, sokkal komolyabb aktuális tudományos kérdések. Persze ezeket nem blogokon hanem publikációk formájában.
Az ezotéria világába sorolható számos olyan irányzat, amely korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak működését és részeit tudományostól eltérő szempontból (vagy a dolgokat összefüggéseiben)…..
Haibane 2016.08.11 15:12:51
@pimpalini: tudás nélkül csak égeted magad, mondom inkább ezotériázz, az neked való.
Haibane 2016.08.11 16:08:24
@Alick: szerinted milyen teszt lenne alkalmas a horoszkóp tesztelésére?
Haibane 2016.08.11 16:10:09
@Bobby Newmark: @Alick: legutóbb Richard Wiseman Quirkology könyvében olvastam egy komolyabb tesztről, ott egyetemistákat teszteltek és súlyozták azt is hogy mennyire hisznek benne. A végeredményt mindenki sejti.
Zsák Kata Ez az amire nem lehet eléggé felkészülni. Mondhatná az ember, hogy a harmadik költözésemmel immár tapasztalt vagyok, de még mindig megvisel. A teljes zavarodottság és elesettség, amikor az ember nem tudja merre induljon, hol kezdje el a teendőit, amikből van bőven és még sincs,…..
Haibane 2016.03.27 17:43:15
@Mr Eggs: hehe pont ezt akartam írni, félelmetes, hogy a legtöbben mi megy
A napokban volt egy újabb hír arról, hogy a homeopátiás szerek nem gyógyítanak. Egész pontosan 68 betegségből pontosan nullát gyógyítanak. Nem olyan nagy újdonság ez. Korábban Ausztráliában ugyanilyen állásfoglalást adott ki a hatóság. Később a britek is. Aztán a Svéd…..
Haibane 2016.02.23 16:20:37
@A másként gondolkodás művészete: öööö nem hiszem el, hogy ez most nem szándékos trollkodás.

" Tudom, hogy a tudomány sem megfogható dolgokat kutat.
Tudom, hogy ez egy népszerű indok, de valójában még soha egyetlen ember sem fogott kézben egyetlen DNS-t sem!! Sem vírust, sem baktériumot!"

Oké tanultál biológiát... hány éve???

" Pl kimérték már az meridiánokban folyó energiát. "
Hee??? Erről adhatnál egy linket, mert elég nagy baromságnak hangzik.

"A kvantummechanika hullámként kezeli az anyagot"
Oké szóval a fizikához sem értesz.

Szerintem túl sok ezokönyvet olvastál.
Haibane 2016.02.23 21:32:02
@A másként gondolkodás művészete:
"Minden energiának van rezgésszáma,"

és pontosan mi rezeg? És hogy lehet kimérni?
Haibane 2016.02.23 23:36:38
@A másként gondolkodás művészete: "De akupunktúrát Magyarországon csak orvos csinálhat. Egyetemen tanulják az akupunktúrát. "

miért hazudsz?
Az „amerikai uhu” szemét nem lehet megmagyarázni a darwini evolúciós elmélettel - nem jöhet létre egy intelligens alkotó (Teremtő) nélkül. Vagy mégis? „Ha egy ember 50 évesen ugyanúgy tekint a világra, mint 20 évesen, akkor vesztett 30 évet” – Cassius Clay (Muhammad Ali). Charles Darwin…..
Haibane 2016.02.11 17:59:18
@BOOSTED: "fenotípus-genotípus témája és működése"

te biológus vagy? Vagy honnan közelíted ezt meg?
Haibane 2016.02.11 18:01:47
@BOOSTED: "Ez az amit hiányoltam volna a "vak" evolúciós elméletből "

neked akkor a sima gradient search is intelligens?
Ezt a kövér kurvát, és felveszi azt a szűk szart. Már megint a majom gyerekük. Nyaralsz, miből, baszd meg, a Balatonhoz nem tudok lemenni nyáron. Na, megint egy közgazdász-politológus nácihuszár. „Salynos” meg „muszály”. Nem tűnik fel, hogy aláhúzza pirossal?..
Haibane 2016.01.11 14:48:36
@Szalay Miklós: omg ezt a zavaros izét :S Csak egy részébe olvastam bele, de hemzseg a tárgyi tévedésektől. Te is olyan vagy mint Géza bá, aki mindenhez IS ért?
    " Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális…..
Haibane 2015.12.30 11:22:38
@jotunder: "az aljára görgetve, meg lehet nézni pl. azt, hogy a Tóthék által gründolt névtelen KOME nevű folyóirat A kategóriásnak van nyilvánítva, a világhírű politikatudományi folyóiratok pedig D kategóriásnak."

Sajnos ez nem egyedi eset a magyar doktori képzésben. Olyan doktoranduszt is ismerek, aki nem is tudja, hogy az egyetemi folyóiraton kívül létezik más is. Na persze az a Zrinyi...
Haibane 2015.12.30 11:49:03
@dreg3: @Strawdog: "Most nem fogok impact faktorokat gyűjteni. "

Az A részt végignéztem, a legtöbb 0 és 0.2 között mozog (már amelyiknek van), de van 2.4 is. Csak ugye oda nem magyarul kéne publikálni.
Pontosan 25 éve ismerkedhettek meg a magyar tévénézők a texasi Ewing-család történetével, a Dallassal. Mit jelentett a rendszerváltás utáni első években a magyar nézőknek a sorozatban bemutatott amerikai álom? Hogy lehet, hogy minden idők egyik legnépszerűbb…..
Haibane 2015.12.29 09:49:51
Haibane 2015.12.29 13:30:37
@My name is Buck and I like to fuck: Lehetséges, én erre emlékszem :)