Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anina81

126 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cérnáknak szakadása Pécsett. Mert mindenki tudja, hogy az olcsó, kínai  piacos cuccoktól nem várhatunk el ugyanannyit, mint a német minőségtől, na de könyörgöm: egy táska, ami csak kiegészítő és nem lehet bele pakolni, az minek van? Vagy hogy tetszett ez gondolni a boltvezető hölgynek? Szombat…..
Most, hogy kialakult egy komolyabb olvasótáborom, gondoltam eljött az idő, hogy az írások ne csak rólam, hanem kicsit rólatok, olvasókról is szóljon. Ezért ezzel a bejegyzéssel el is indítom a Filmnéző blog első havi rendszerességgel megjelenő rovatát, ami az „5 film, amit még nem láttál pedig…..
JAM = just about managing (person) Persze a proletár se volt mindig pejoratív, de a JAM körülbelül 48 óra alatt azzá lett... http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-38051748 http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-38049245..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Tanácsot szeretnék kérni egy kissé rendhagyó ügyben. Azt hiszem, nem szeretném perre vinni a dolgot. Csak az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e beadni a kártérítési igényemet?…..
Anina81 2016.06.21 00:20:44
@tff: plusz egy. Hova tûntek a normális kommentelôk, ill. kik ezek a frusztrált surmók? (Ill. mit keresnek itt?)
Ma egy négy éves történet akkor elejtett fonalát vesszük fel, Anikó akkor írta meg levelét, amiben tulajdonképpen tanácsot kért tőletek, menjen-e vagy maradjon. A döntés sokára született meg, de most nekivágott a régen vágyott Angliának. Mielőtt azonban megnéznénk, hol tart…..
Anina81 2016.05.10 16:17:28
@Sweetshark: pedig pár kommentelônek ez nagyon fáj... :D
Anina81 2016.05.11 00:43:36
@Mirjam2: Á, így már értem, köszi a felvilágosítást! Nekem adtak egy szerzôdést, a többit meg megoldottam magam. Mondjuk aki itt született, az nem is vágja az ilyen bevándorlós ügyintézést, ergo segíteni se nagyon tud. Van egy ilyen checklistem, hogy mit hogy érdemes, bár szerintem aki készül kifelé, az tisztában van ezekkel.
Anina81 2016.05.11 00:45:35
@szekőcei: Nem tudom, ki rejtez a nick mögött, de láwollak az tuti! ;)
Ez a telefon egy igazi kínai édes-savanyú. Ettől édesebb meglepetés alig lehetett volna, és ettől savanyúbb megválás is. Életem első Ulefone-ja rendesen meglepett, és ezt kivételesen a szó legpozitívabb értelmében mondhatom. Ami most következik, az pedig egy jó, szaftos, autentikus, magyar lecsó,…..
A történet még 1981-ben kezdődött, egy decemberi hajnalon, amikor megszülettem. 2 kiló 80 dekával átlagosnak mondható kisbaba voltam, de elég hamar kiderült, hogy némi homokszem került a gépezetbe és kicsit elmaradottabb vagyok a fejlődésben, mint a többiek. Az életem első…..
Az már senkit sem lep meg, hogy a kínai ipar erős hajlandóságot mutat az eredeti nyugati termékek másolására, ám az talán kevéssé közismert, hogy nem csak cipőt, ruhát, autót, telefont…..
Anina81 2015.08.22 11:17:19
@pervie but hot: ó, azért nálunk se kell messzire menni a "mediterrán" lakóparkért, cigánybarokkért, kínai jellegû teásszettekért, tetkókért. Màs: a Gorenje-láz idején mi sem a Naturhistorisches-be rongyoltunk tömegével... Ez szerintem embertípus, nem néplélek. A giccsre mindenütt fogékony egy bizonyos réteg.
  Történelmi jelentőségű lenne, ha egy férfivé műttetett nő lenne a hírhedten macsós magazin borítóján. Legyőzné a gondolkodásbeli korlátokat. Újfajta irányvonalat nyithat a férfi életmódmagazin történelmében. Részletek a tovább mögött! Még néhány éve is…..
Több, mint hét éve foglalkozom párkapcsolatokkal és több, mint öt éve specializáltam magam a társkeresésre. Ez az alatt az idő alatt volt időm, lehetőségem kitapasztalni, hogy hogyan szeret az átlag magyar társat keresni. A válasz egyszerű: legyen gyors, ingyenes és minél több embert érjen el...
(About as useful as a) Chocolate teapot / fireguard...  See also: Beating/ flogging a dead horse To slay the slain (twice) These were the closest in meaning.    (Eszter kérdése volt a minap...) ..
          Azt gondoltad, Barbie mindig kedves, jóravaló lányka (volt)? Hmmmm...most ismerd meg a karcsú szőkeség árnyoldalát! Mariel Clayton megmutatja, milyen is az, amikor az alamuszi nyuszi nagyot ugrik, vagyis Barbie babából előtörnek a gyilkos ösztönök, vagy éppen…..
A népszerű ’Big Five’ (elefánt, rinocérosz, bivaly, oroszlán, leopárd) oszlopos tagja, a biológiai sokféleség egyik legékesebb példája az elefánt továbbra is igen nagy veszélynek van kitéve fennmaradását illetően. Franciaország a tettek mezejére kíván lépni Ségolène…..
A fapados utas egyik rémálma: megvette a repjegyet, lefoglalta a szállást, kifizette a koncertjegyet, aztán egy hónappal az út előtt azt mondja a szolgáltató, hogy bocs, mégse, szar volt a töltöttség, inkább nem repülünk aznap. Pontosan így jártak a napokban azok az utasok, akik…..
Anina81 2014.10.02 11:00:25
@Válasszunk: Baleset se nagyon kell, elég még pár ilyen húzás, hogy az utasok egy jó része elpártoljon tőlük... Én pl. hajlandó vagyok magasabb (nem, azért nem dupla...) árat fizetni, ha cserébe a szolgáltató megbízható. Az ingyenkávé nem érdekel, a bádogakól se, csak maga a menetrend legyen megbízható.
Anina81 2014.10.02 11:27:49
@Válasszunk: Valószínűleg nem fogalmaztam pontosan. Bocsánat érte. Szóval, én azt vallom, hogy az ilyen retúrjegy 6000-ért az felelsleges parasztvakítás. 2-3 éve az volt, hogy az "olcsó" alatt azt értettük, hogy pl. 40-50 ezerből megfordulsz (s nem 90-120-ból). Kevesebb járat is volt és kevesebb desztináció is, viszont az legaláb MENT (jó, a vulkán meg a sztrájk ott is bejátszott, az ilyen "üzletpolitikai" tili-toli viszont nem). Vagy csak nagyon, nagyon szerencsés voltam eddig...
Anina81 2014.10.02 11:39:21
@Válasszunk: Ezt értem, de pont Isztambul lenne az meg London ami "lejárt lemez"?
cold turkey; to go cold turkey on sg. hirtelen abbahagy, pl. "lejön" a cuccról; megvonásos leszok(tat)ás forrás: Youtube - Emeli Sandé: Here it comes..
an about-face, about-facing, do an about-face definíció itt szövegkörnyezetben (ahol ráakadtam):  "But last night on Twitter, after praising a successful Passion Projects event, she unexpectedly did an about-face, confirming she was leaving GitHub at the end of the month..."  ..
“Ha egy jó nő több, mint két éve egyedül van, akkor valószínűleg túl magasak az elvárásai” – fogalmazta meg egy fiú ismerősöm a választ arra a kérdésemre, hogy hosszú combú, csinos, értelmes és biztos egzisztenciával rendelkező barátnőm miért van egyedül. A hozzám…..
Anina81 2013.05.18 10:46:56
Sziasztok!
Érdekes a cikk, még annál is érdekesebbek a kommentek... Nekem úgy tűnik, nagyon sok el/megkeseredett ember próbál társat találni. A saját érdeketekben mondom: felejtsétek el a rinyálást! "A kedves, rendes, magabiztos nőket" (amilyet szeretnétek, ugye) semmi nem taszítja jobban, mint a sírás!
Mert mit is keres a rendes, "jólkinéző", talpraesett, humoros, stb. menyecske? "Ha férfi vagy, légy férfi, ne hitvány, gyönge báb..." - ebben benne van a lényeg. Mindez persze attól is függ, TE mit értesz "normális csaj" alatt (!). Több típus van ugyanis és mindegyik "jónő" - csak másképp.
1. Van a kedves, takaros, házias - low maintenance, de ne várd tőle, hogy két pörkölt közt Lara Croft lesz belőle.
2. Van a 90-60-90, szoli, műköröm (és nem, nem mind buta! Legfeljebb nem agyonművelt, mivel ő többet törődik a testével mint az átlag és mindenkinek 24 órából áll a napja!) - ha őt szeretnéd, akkor meg kell barátkoznod avval, hogy ők a high maintenance kategória, eltartásukra rengeteg della kell. Cserébe viszont lesz egy rendkívül jól reprezentálható nőd.
3. Van a topmodell alkat, mellé intelligens, sokszor nagyon jó családból származik - felejtsd el, semmi esélyed. (Kivéve ha ugyanezekkel a paraméterekkel rendelkezel).
4. Végül vagyunk mi: helyes arcú, csinos (nem kifejezetten szép, testalkata átlagos - nem egy szilfid alkat, de nem is kövér, mert azért rendszeresen sportol), ad magára (smink, ruha, stb.), felsőfokú végzettsége van, megfelelően tájékozott, rendezett anyagi háttérrel rendelkezik, valamint széles érdeklődési körrel. Ismerős? Legtöbb férfi pontosan így írja le a vágyott társat, aztán általában mi nem kellünk senkinek... :) Miért is? Ja, mert még elvárjátok mellé a fenti 3 másik kategóriát is.
------------
Még pár reakció: az 50 km-en belülre: Pesten élek (itt van lakásom és munkám. Nem utazom el Debrecenbe randizgatni. Ha a városban lévő több százezer egyedülálló férfiból sem találok senkit, megette a fene. Magasság: nekem nincs ilyen szűrőm, viszont én pici vagyok (tehát nekem könnyű). Egzisztencia: lásd fentebb. Valamint, ha nekem van saját pecóm (ami saját háztartást is jelent!), akkor igen, taszító az, ha 40 évesen édesanyáddal élsz (ergo ő mos/ főz rád, nem vagy önellátó, tehát nem vagy felnőtt). Végzettség: egyszerűen zavar, ha rossz a helyesírásod, rosszul használod/ nem érted az idegen szavakat, nem lehet veled feliratos filmet nézni és nem tudsz 3 értelmes mondatot (véleményt) kinyögni pl. a felsőoktatásról. Miért? Mert nekem ezek természetes dolgok és elég kellemetlen, ha egy poént el kell magyarázni.
Igen, én vagyok az idegesítően (túl)emancipálódott "p.csa" (érdekes amúgy, hogy tiszteletet várnak el a férfiak egy ilyen entrée után), azonban az is tény, hogy egyre többen vagyunk ilyenek, tehát a "veszek anyucinak valami fuxot, akkor befogja a száját" típusú stratégia egyre kevesebbszer vezet eredményre. Szebben megfogalmazva: kénytelen vagy egyenrangú partnerként bánni velem.
(Jöhet a savazás, abból is tanulok.)
Anina81 2013.07.17 21:55:29
@magnum560: Nos, a fenti 3 hozzászólásból már össze is állt a kép - pazarabb bármely bemutatkozó sablonlevélnél: tehát harmincvalahány éves vagy, édesanyádéknál laksz vidéken, középfokú végzettséggel és valószínűleg tetemes frankhitel-tartozással rendelkezel. ("Van egy 2,5 szobás lakásom, csak túl drága egymagamnak" = "anno kitaláltam, hogy bár összesen nettó kilencvenet keresek, megtakarításom nulla, mégsem veszek ilyen 30 nm-es, galériázott kis xart, ingyé' aggyák a frankhitelt, hánnaná, hogy minimum kétszobás kell, nem nyomorgok valami kis likba'." Eredmény: képtelen vagy törleszteni, s a kiadásból befolyó összegtől reméled, hogy nem árverezi el a bank. Tehát a lakás NEM a tiéd, hanem egyelőre az ótépéé). Ezek alapján az általam támasztott (toronymagas) elvárások közül melyikeknek is felelsz meg? Ja igen: harmincas vagy... Az viszont sajnos nem érdem, csak állapot.
Más: ha nem ír vissza, akkor rohadt ribanc, ha visszaír, akkor tutira papucs kell neki és ködösít/hazudik/ elutasít, tehát rohadt ribanc. Ööö... van veled gond mentálisan, nem kicsi. (Megjegyzem az általam küldött levelek <10 %-ra jött válasz - a "kösz, nem" / 2-3 beszélgetés kezdeményezés után befulladt a dolog... Ilyen félmondatos "válaszok" a szép, barokkos körmondataimra = nulla érdeklődés. Aki nem válaszol, azt meg kár zaklatni, mert egyértelmű, hogy - figyelj, most jön tuti: NEM KELLESZ NEKI. Legalábbis számomra ez ezt jelenti. A "demérnemkellek" című visszakérdezés/ betámadás meg a legszánalmasabb és egyben legtahóbb merénylet az Univerzumban. Jó, talán a pedofília súlyosabb, de akkor is top 10-es. Én letöltendővel büntetném).
Ööö... kihagytam még valamit? (Igen, én legalább őszinte vagyok. (Mondjuk hazudhatnék is, mert tétje nincs, de minek tenném).
Anina81 2013.07.17 22:09:29
@lobesz: Evvel abszolút egyetértek, amellett, hogy vidéki (kis)városban sokkal kisebb a merítés, még ott van a "mindenki ismer mindenkit - de legalábbis a potenciális jelölt barátjának az ismerőse" faktor is, ami lekáderezésre ugyan tökéletes lehet, de ha nem jól sül el a randi, akkor ti lesztek a helyi Hot! címlaposok. Egy pár napig... hétig... tán évek múlva is.
A "nem randizunk vidékivel" szerintem nem dölyfből ered (aki meg emiatt lenéz, arra gondolom nem fáj a fogad neked sem), inkább az általad is említett kényelmességből. Nekem sokszor olyanokkal is tortúra összehozni egy nyomorult sörözést/ kávézást, akik itt laknak 3 kerülettel odébb... Ahhoz tényleg lángolnia kell a szerelemnek, hogy az emberek képesek legyenek felrúgni a saját kis komfortjukat - Urambocsá' elköltözni és odahagyni mindenüket. Tény, hogy ha viszont ígéretes a fiatalember, egy randit mindenképp megér. :)
Vagyis izé, prostikirálynő választás volt mostanság; ettől hangos a sajtó, a csapból is ez folyik, ezért gondoltam én is elmondom a véleményem ezekről a versenyekről. Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy egy prostinak mi köze van ehhez, de higgyétek el, elég sok…..
Anina81 2013.06.23 18:26:15
@rpflora: Hmm, nade milyen pénzekre? (Gondolok itt maffiára, hasonlókra). Vagy az mindegy? Nem vitatom egy percig sem, hogy piszkosul örülnék, ha megnyerném a lottó ötöst - mondjuk úgy, hogy tudnék vele mit kezdeni... :) A munka - ha nem is nemesít feltétlen - de megtanít élni, illetve érzi az ember általa, hogy él és nem csak vegetál (a napi kis harcok és újítások megkívánják a folyamatos szellemi/ érzelmi készenlétet), már amennyiben nem akar az ember a vesztes oldalra kerülni.
Elég jó anyagi körülmények közt vagyok, de nem hinném, hogyha a vagyonom máról holnapra megduplázódna, attól boldogabb vagy teljesebb lenne az életem. Röviden: kell még a pénznél valami nyomósabb indok is arra, hogy szép/ tehetséges lányok letérdeljenek (szerintem)... De mi lehet az? (Nem hinném, hogy milliárdokról beszélhetünk egy ilyen verseny kapcsán - én max. 5-10 millióra gondolnék, mint nyeremény.)
Nagyon sok nő csúszik el ott a társkeresésben, hogy túl sok elvárása van a másik nem iránt, miközben végig sem gondolja, hogy ő mit tud nyújtani, hogy ő maga milyen. Vajon miért pont ő kellene egy álompasinak, aki után ezrek rohangálnak? Vajon mivel tudná megfogni, ha lenne is…..
Anina81 2013.05.19 17:13:30
@P1sty: A külsőséggel annyiban egyetértek, hogy ha a nő nem talál vonzónak szexuálisan (aka "a szikra"), akkor barátzónába kerülsz. Mindenki másra izgul, van aki az Audira, van aki a latexre, én speciel a pl. a vörös hajra, a mély hangra és a jó humorra. :) (Nem feltétel, de határozottan előny).
Szóval a kedvesség nem egyenlő a feminin fellépéssel. A hanyagolós stratégia meg azért jön be oda-vissza, mert emberi alaptermészet, hogy amiért meg kell küzdeni, az sokkal értékesebbnek tűnik.
Anina81 2013.05.20 21:19:36
@P1sty: Mint írtam, preferencia, nem feltétel. Az eddigi barátaim egyike sem felelt meg a fenti preferenciáknak, ehhez képest szerelmes voltam mindbe...
A szexuálisan vonzó az mindenkinek más. Hidd el. Nem is feltétlen szép, csak NEKEM vonzó, NEKEM tetszik (n+1 nő meg azt mondta rá, hogy úristen, mit eszel ezen? Én evvel úgy vagyok, hogy én vagyok vele, NEKEM kell tehát tetszenie, hogy a többi mit gondol, azt pont le...).
Nem "tűntem el", csak a szabadidőm egy jelentős részét szeretem offline tölteni.
Anina81 2013.05.20 21:23:14
@P1sty: Még egy apróság: olyan, hogy 97%-ban passzolunk, tehát együtt kell járnunk - na, ilyen a világon nincs. Vagy tetszik úgy ahogy van vagy nem tetszik és kész. Ha már felmerül, a "tökjó pasi/ nő lenne, csak..." kezdetű megingás, az azt jelenti, hogy nem tetszik, nem vonz. Ennyi.
Sikerként könyveli el a Fidesz a közfoglalkoztatást célul tűző Start-munkaprogram eredményeit – mondta Selmeczi Gabriella, aki azt is közölte, tavaly már 300 ezer fölött volt azok száma, akiket bevontak a közmunkaprogramba. A sajtótájékoztatón az is téma volt, hogy 2012-ben…..
Anina81 2013.01.08 14:18:09
A "közmunkásként visszafoglalkoztatott volt alkalmazottak" témakörre szeretnék reagálni az alábbi 3 részes, tanulságos ARD Exkluzívval (Die Armutsindustrie): www.youtube.com/watch?v=w6ioWWkDsyE

Németül nem tudóknak / "nem érek rá megnézni": a szárnyaló német gazdaság által (is) fenntartott, méltán világhírű Hartz IV program "árnyoldalaként" a firnyákos fritzek pontosan ugyanezt csinálták már 2010/2011-ben (is)...
További kellemes kommentelést!