Regisztráció Blogot indítok
Adatok
margaritt

0 bejegyzést írt és 233 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az, hogy hogyan indul a reggelünk, jelentősen meghatározza egész napunk minőségét. Ha szeretnénk produktívak lenni, anélkül, hogy feláldoznánk az egészségünket, akkor érdemes beépíteni a reggeli rutinunkba az alábbi tippeket...
margaritt 2020.09.04 17:33:01
@sunabajnok: ezeket kik írják? Nem írják, kiollózzák valahonnan (ahol a kommentekben szintén zúdul az eredeti szerzőre a népharag) így-úgy lefordítják oszt okítják a népet vele. Engem amúgy nem zavarnak az ilyen uniform egyedi trendi életviteli megnyilatkozások.
Tarlós István haragszik az egész világra. Az értetlenkedő, balhécsináló zöldeket nem szereti, érthető okokból, hiszen túl sok a fa. Az állandóan követelőző, elnyomó bicajosoktól agyvérzést kap, mert azoknak meg minden kellene, az autósokat pedig mindig és mindenki csak bántja. Azoktól, akik nem…..
margaritt 2017.06.14 11:44:47
@n3spr3ss0: autó nem való a városba, mert koszol, szennyez. Ott tömegközlekedéssel, gyalog v. biciklivel kell közlekedni.
A napokban lesz a 22. évfordulója annak, hogy ismeretlenek lelőtték a Juvénal Habyarimanát, Ruanda hutu származású elnökét szállító francia repülőgépet a kigali repülőtér felett. Ami az ezt követő száz napban történt, ma már a történelem legvéresebb oldalain jegyzik. A ruandai népirtás során közel…..
margaritt 2016.04.06 16:16:51
@bikmakk: tévedsz. Helyesen tuszik (angolul: tutsi).
Deansdale Nemi szerepek 2016.03.09 19:12:19
A feminista nők többsége szerint a maradi (hegemón patriarcha ésatöbbi) férfiak nem tudják feldolgozni a nemi szerepek változását. Aztán ugyanezek a nők megfordulnak, és azt kezdik kérdezgetni, hogy hová lettek az igazi férfiak, merthogy nekik olyan példány kellene, amilyen a 100 évvel ezelőtti…..
margaritt 2016.03.10 15:31:39
Deansdale: Bírom, amikor folyton egymás ellen uszítják a népet, az meg uszul.

Hol a nők verik a tamtamot, mert el vannak nyomva, és aki mást mond, azt agyonverik egy klumpával, hol meg férfiak nyavalyognak, h kihasználják őket. Mégis mi értelme van? Gondolod, h ez olyan téma, ahol bárkinek is igaza lesz, v. nyerni fog valaki?

A párkapcsolat olyan játék, ami felnőtteknek való. Az az alap, h tudd, ki vagy, és hová tartasz, hát illik a másikat is megismerni. Aztán közös célokat és szabályokat kell kialakítani. (Igen, önállóan, és ezt senki nem csinálja meg helyettetek, hiába keresed a gugliban.) Folyamatos munkát és kompromisszumokat igényel, és hát idő is kell hozzá.

Nem könnyű, mert részben önállóságot, részben meg 'csapatmunkát, összedolgozást' igényel. Ez az önállótlan, felszínes, követelőző és mindentkészenkapniakaró de tegnapra népeknek nem megy.

Ha netán rá is jön, h nem megy, nem azt nézi, miért nem áll meg az alap sem, hanem nekiáll szarozni a részleteken - kinek is kéne gatyát mosni, v. kereket cserélni, és heti hány órában - és hát a felületes műveltségével, még le is vezeti, szigorúan ideológiai alapon. Megsúgom, kurvára mindegy. Sőt még az is tökmindegy, hogy 100 évvel ezelőtt ki ment szántani és ki etette a disznót. Az akkor volt, most meg most.

Ja, és a kedvencem, 'a nők' és 'a férfiak'. Könyörgöm, ne a nőkkel akarjál valamit kezdeni úgy tömegében, hanem keress egy szimpatikus csajt, és vele kezdjél valamit.
margaritt 2016.03.10 15:37:10
@Androsz: "Azt, hogy a nők egy része helyesnek érzi, hogy 40 éves kora felé közeledve szül gyereket, nem vagyok képes érthetőnek és megengedhetőnek tekinteni."

Muhaha, és ezt mégis hogy tervezed megvalósítani?
margaritt 2016.03.11 11:16:08
Deansdale: "Elvi síkokon matatok, társadalmi problémákat elemzek"

Szép, szép. Azért annyira komolyan ne vedd magad. Néztem az angol blogodat is - aránytalanul sok időt/energiát pocsékolsz ezekre, pedig nem tűnsz rossz képességűnek, és úgy tűnik, tanult ember is vagy - nem lenne jobb valami értelmes, építő jellegű dologgal foglalkozni? Mármint, úgy értem, első körben én is angol bölcsészként végeztem, és ismerkedtem pl. feminista irodalommal is, de Betty Freedan, Audree Lourde, Bell Hooks után nem volt kedvem tovább boncolgatni a témát, írtam belőle pár szép essszét és éltem szépen tovább az életemet.

A mai napig ráklikkelek néha ilyen tágyú a cikkekre, és bár mosolyogtatóak, a kommentekből kitűnik, h az emberek többsége képtelen a helyén kezelni őket.

Elvi problémákat elvi szinten lehet elemezni, a gyakorlatiakat meg a gyakorlatban kell megoldani. Lássuk az általad példának felhozott Kálmánt - emberünk kommentjéből kijön, hogy befolyásolható, önállótlan személyiség. Az exe leuralta, ami miatt lehet, dörmögött a bajusza alatt, de se arra nem volt képes, h érvényesítse a kapcsolatban az érdekeit, sem pedig arra, hogy kilépjen. A nő lelépett, ő meg csalódott. Nos, ezért ki is a hibás? Hát persze, a feminizmus, és ezt remek blogodban igazolni is látta (le van írva, szóval hivatalos). Ezek után persze a többi kudarcát is ennek fényében értelmezte, mígnem egy sokkal kevésbé nyíltan irányító nővel össze nem akadt, aki tudja kezelni. Élnek is, mint hal a vízben. Kálmán a múltbéli kudarcait úgy dolgozza fel, hogy mást hibáztat (feminizmus), a nője meg ráhagyja, s szép csendben elgardírozza. Viszont ha netán ez a nője is dobja, akkor félő, h ahelyett, h elkezdene gondolkodni, h miért is nem képes ő irányítani a saját életét, a tőled átvett gondolataidat fogja szajkózni, s óhatatlanul megint frusztrálódik. Megoldani nem fogja az életét, de legalább megvan a bűnbak. Tényleg jobb neki így? Perszek szíved joga, h a fentek fényében is 'validálva érezd a munkásságodat'.

Fenntartom továbbra is, hogy a párkapcsolatokhoz mindenekelőtt felnőtt, felelősségteljes emberekre van szükség, ez az alap. Mivel többnyire nem felnőtt emberek próbálkoznak vele, nem meglepő módon kevés a normális kapcsolat. Ha ezen változtatni akar valaki, nem az alapoknál kellene kezdeni?

Az én megközelítésem legalábbis ez. Egy felnőtt, érett ember tanul a kudarcaiból, és képes a vélt, vagy valós sérelmein felülemelkedni annak érdekében, hogy a kívánt célt elérje. Én a blogod (és a hasonló, női szempontból kisarkított posztok is) hibájának azt tartom, hogy pont ezeken a sérelmeken lovagol (ezzel, bár nem szándékoltan, hergeli a jónépet), nem az alapot és a célt nézi.
Végezetül, (lazán érinti a témát) egy szösszenet.
Jogon záróvizsgázom 9 hónapos terhesen, aznap az én feleletem volt a legjobb (jogbölcselet, ezt jó könnyen bevette az agyam, míg sokan mások szenvedtek rajta). Így gratuláltak a profok:
- Gratulálunk, és reméljük, hogy ezt a tehetséget és szorgalmat továbbörökíti a fiának, aki biztos jó jogász lesz majd.
- Ááá, kizárt, én szeretném, ha a fiam inkább férfiasabb pályára menne - mérnök legyen, mint az apja!!!

A profok arca a mai napig előttem van, pedig ez már volt, vagy 11 éve:)))
Eredetileg csak arról akartam írni, hogy "Miért nem szülnek a magyar nők?", de valami azt súgta, hogy hitelesebb vagyok, ha magamból indulok ki először, és utána írok kicsit általánosabban. A teljesség igénye nélkül írom ezt, inkább csak mozgósítónak szánom, semmi esetre sem arra, hogy bárki is…..
margaritt 2016.03.02 22:49:46
@fidesz maszop dk egykutya: Nézd, ha a nőktől számonkérik, hogy miért nem elég nőiesek (érzelmesek, biztonságot keresők, családcentrikus házitündérek) akkor miért is ne kérhetnénk számon a hagyományos 'kemény csávó' attitűdöt? De persze, megértelek. Fiatal lányként én is utáltam, amikor éreztették, nem vagyok elég. Nagyon nehéz így egészséges önértékelést kialakítani, de javaslom, próbálj minél kevesebbet frusztrálódni. Talán a sok sport segít, meg a baráti társaságok, ha sokat vagy emberek között.

Egyébként eltolódott a világ értékrendje. Ezt a poszt is bizonyítja. Az emberek egyre kevesebb jelentőséget tulajdonítanak az érzelmeknek, a kapcsolatoknak, a családnak. Mert anyagiasabbak. Mert nem érnek rá. Mert nincs kedvük. Mert nem akarnak lemondani egy csomó mindenről. Csak azt nem tudják, hogy így is lemondanak sokmindenről. De nem tudják, h mi az, csak max belül érzik, h vmi nem kóser.

Zsuzsi25: Van igazság abban is, amit írsz, de így nagyon sarkítod. Két gyerekem van (oké, nem 20 évesen szültem, hanem mindkettőt éppen harminc fölött), szóval pontosan tudom, mennyibe kerül. De hogy már a születéskor 1 milla lenne, az erős túlzás. Nyilván rá lehet költeni az isten pénzét is, de én pl. már a másodiknál láttam, h mennyire marketing a költségek jó része. Nagy piac a gyerek. De hangsúlyozom, sokba kerülnek, ahogy nőnek egyre inkább, de nem lehetetlen. Nem igaz, h csak diplomával és legalább két nyelvvel lehet boldogulni (ami sztem egy értelmiségtől nem túlzott elvárás) - sok más területen is lehet dolgozni, és nem kell mindenkinek diploma - a büfészakok tényleg csak a gazdag, tehetségtelen csemetéknek valók, akik egy életre apucitól függnek.

Egyetemi tandíj : jó pár évig felnőttoktatásban dolgoztam. Az általam tanított vezetők igen nagy százaléka dolgozott egyetem alatt, vagy előtte pár évet külföldön lehúzott vmi fizikai munkával, mert a szüleik nem tudták őket támogatni. Ők időben megtanulták, h apénz nem a fán terem, és dolgozni kell érte. A mai napig ebben a szellemben élnek, sokat dolgoznak, de azért jutnak egyről a kettőre. Ellenben igen sok 30-as elkényeztetett örök gyereket is ismerek, aki éli a világát, mert világ életében minden a segge alá volt téve, és mégsem jut egyről a kettőre. Nem küzdenek - mert minek? Tanulgatnak, buliznak ezerrel, majd kamu diploma után lébecolós állás, persze kocsi, lakás jár a diplomaosztóra. Aztán apu hiába várja, h átvegyék tőle a családi bizniszt, mert a munka büdös nekik.

Lehet a társadalmat hibáztatni, de én azt mondom, akinek igazán fontos, megtalálja, amit keres. Senki nem monda, h könnyű - persze, h nem az. De nem lehetetlen!!
A következő események vélhetően teljesen egyedülállóak a világ valaha elkövetett sorozatgyilkosságainak dokumentált történetében. Csak néhány morzsa az elképesztő adatsorból: 18 év alatt legalább 162 halott, az eljárás végéig 3 öngyilkosság, 28 elítélt elkövető és 3 kivégzés. Az 1920-as évek…..
margaritt 2016.02.29 14:03:26
@Mille38: Kimondtad a kulcsszót - az AKKORI propaganda szerint. Mint a hogy a nők is az AKKORI módon gondolkodtak. Csak a Tiszazugban túltolták a szekeret (zárt közösség, előtte háború volt, elmentek a férfiak és cincogtak a nők, volt egy ravasz bába, aki az egészet menedzselte), nem csak egy-két nemkívánt embertől szabadultak meg, hanem cirka a fél falut megmérgezték. Erre már csak felfigyeltek a hatóságok is.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Kedves Munkahelyi terror blog!   Segítséget - véleményt - szeretnék kérni, az alábbi "ügyemmel" kapcsolatban. Én jelenleg GYES mellett dolgozom újra munkáltatómnál, miután lányom betöltötte a 2 éves kort. Anno mikor…..
margaritt 2016.02.23 15:23:30
Kedves Posztíró! Nem teljesen tiszta a kép.
Eredetileg volt egy munkaszerződésed, innen mentél TGYÁS-ra, GYED-re, most GYES-en vagy. Közös megállapodással újra munkába álltál 4 órában. Tehát az eredeti szerződésedet módosítani kellett, ugye? Ők elhagyták az eredeti szerződésedet, de Neked meg kell, h legyen, hiszen a munkaviszony kezdetekor Te is kellett, h kapjál egy eredeti példányt. A munkaviszonyod nem attól függ, h elhagyták-e v. nem a szerződést, ha határozatlan idejű volt, akkor attól még nem kell új szerződést kötni, csak az eredetivel azonos módon célszerű újra leírni, aláírni mindkét félnek. De ettől függetlenül a munkaviszony fennáll. Vagy a szerződés-módosítást hagyták el? Amikor úgy állapodtatok meg, h visszatérsz dolgozni, akkor meg kellett, h állapodjatok a pozícióban és a munkabérben, ezt valahol rögzíteni kellett. A megállapodás hogy zajlott? Tárgyalás volt (lehet kérni róla jegyzőkönyvet v. memo-t), vagy e-mailben állapodtatok meg? (Akkor bizonyítható a megállapodás). Szóval, sok pont van, amit alaposan át kell beszélni, nyugodtan, tárgyilagosan, és a jogilag fontos tényekre koncentrálni, mert így a leírásban sok a pongyolaság. De még sok körülményt kell tisztázni. A lényeg az, h nem volt korrekt a munkáltató, a körülmények pontos ismeretében lehet konkrétan meghatározni, hol, milyen jogsértést követett el, ill. mire vagy jogosult. Érdemes ügyvédhez fordulni, lehet, megbeszélés alatt, ha előtte alaposan átgondoltad, mi történt, többet tud segíteni, mint amennyibe az az 1-2 kerül. Kérlek, ne keseredj el, csak próbáld nyugodtan átgondolni a lépéseket. Kitartás!
Nem egyszer kapom meg azt a kritikát, hogy nem átlagos nőket, hanem "túl vékony" nőket mutatok a blogon, mint ideális női alak megtestesítőjeként. A 30 év körüli nőket fogom most egy kicsit jobban bemutatni, hogy tényleg a valódi képet kapjuk, mit is jelent vagy hogyan néz ki egy átlagos 30 év…..
margaritt 2016.02.14 22:34:53
@enpera: gyerekkel vagy és nem fogysz? Bakker, amíg törpék voltak a fiaim, úgy irigyeltem azokat, akik gyerek mellett hízni tudtak. Az enyémek egy percre nem álltak le, állandóan rohangáltunk, fára másztunk, bepakoltam a kettőt a jó masszív babakocsiba, és hegyre fel-le egy jó adagot. Biciklizni tanítottam a nagyot úgy, h rohantam utána a kicsivel a kezemben. Húú, leizzadok, ha rá gondolok.
margaritt 2016.02.14 22:41:37
@hátszelet: Ettől ne félj - MINDIG be tudod építeni a mozgást, (személyes tapasztalat). Másrészt, a gyerekkel otthon nem ücsörög az ember, a közhiedelemmel ellentétben, hanem intenzíven mozog, mert legalábbis az enyémek után non-stop rohanni kellett. Ha otthon van az ember, többet eszik, de sokat kell kimozdulni, és egyszerűen nem kell nasit otthonra venni. A sok kifogás a rossz minták miatt van - nekem is volt benne bőven részem. Fontos, h tudjuk, másképp is lehet. Mindent meg lehet oldani, csak kell hozzá lemondás.
REZSŐHÁZY RUDOLF Régebben elfogadottnak, sőt dicsérendőnek tartották, hogy az anyai szerep hozzátartozik a nők sikeres életéhez. Ezt a fölfogást változtatta meg az az új érték, mely a nők szabad egyéni kibontakozását tűzi ki célul. Számukra is a professzionális érvényesülés jelenti a sikert. Ezt a…..
margaritt 2016.02.07 18:53:18
@Pöff: még helyes fiatal lányként mindig sértett, kikosarazott pasiktól kaptam meg, biztos azért nem, mert én a pénzre hajtok. Tipikusan sem normálisan viselkedni, se egy másik emberi lényt megérteni nem voltak képesek. Pedig engem aztán kurvára nem érdekelt, kinek mije van. És a barátnőim többségét sem. Nem hinném, h kisebbségben vagyunk. Persze, vannak pénzéhes nők, és pénzes, felszínes pasik - kínálat-kereslet.
Nagyon szép, h leírod, hogy kellene a nőknek karriert és családot építeni, látszik, egyikben sem vagy gyakorlott, és ennek realitását sem ismered. Nem is a te dolgod megmondani - neked a saját karriereddel és a családodalapításoddal kéne foglalkozni - mert a leírtak alapján jócskán rád fér. Egyébként a barátnőm is, én is úgy csináltuk, h először tanultunk (és közben is szívesen alapítottunk volna családot, de az egyetemen egy darab pasi nem volt, aki ettől ne húzott volna nyúlcipőt), aztán dolgoztunk (nem karrier miatt, hanem mert kellett, és hát értelmes lényként, mindenki szépen indult felfelé), időközben (30-35 táján) férjhez mentünk, gyerekeket szültünk, és baromira jól jött hozzá a külön-külön és együtt is épített egzisztencia, mert a munkaerőpiac rohadtul bünteti a gyerekvállalást. Tipikusan 1-8 évet felhőtlenül otthon gyerekeztünk (mellette a biztonság kedvéért tanultunk is kicsit), majd a családi kassza egyensúlyban tartásához új karriert építettünk - amihez nagyon jól jött a korábban megszerzett diploma, nyelvtudás, munkatapasztalat. Gyerek mellett már nem mindenki tud tanulni - nekem nagyon nem ment, másra állt be az agyam. És most már állandóan egyensúlyozni kell, h a munkánk is el legyen végezve, a gyereknek is legyen anyja, és a férjünknek is legyen felesége. De ehhez partner kell - olyan férfi, aki kiveszi a részét mindenből. Aki megérti, h a gyereknek apja is kell, h legyen, aki nem csak akkor férfi, amikor a tiszta inget és a vacsorát követeli, hanem férfiként helytáll. Javaslom, próbáld meg kitalálni, mit kéne nyújtani férfiként. Mert nem úgy jött le, mintha tisztában lennél vele.
Tegnap a gibraltári Tradewise nyílt tornán Dronavalli Harika (2511 Élő), indiai sakkozónő a sakkot szeretők nagy meglepetésére legyőzte a nála 173 Élővel erősebb angol nagymestert, Nigel Shortot. Short a tavalyi évben került címlapra azzal a kijelentésével, hogy "a nőknek nincs megfelelő agyuk a…..
margaritt 2016.01.30 16:14:18
@vackor1: dehogynem. Polgár Judittól majdnem mindig ki is kapott.
A fal a térkép-részleten jobb oldalon jelölt A C-terv összedőlt, elővesszük a D-tervet. Zoran Milanović horvát miniszterelnök szavai a fentiek a jól értesült, kormányközeli Jutarnji.hr újságírói szerint.  "Horvátország nem válik hotspot-tá. Szlovénia jelezte, hogy…..
Az élet egyik legfontosabb alkotóelemének tartom a szerelmet, a párkapcsolatot és a közös életet. Ez valami olyan, amire a léleknek van szüksége, pontosan annyira, mint a testnek az élelemre. Az viszont, ami az internet világával az elmúlt években lefolyt egy világméretű…..
Ezt hangzott el a köz(szolga)tévé család-barát magazinjában nyilatkozó Pongrácz Tiborné részéről. A hölgy a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi kutatóintézetének igazgatóhelyettese. Véleménye szerint a magyar nők addig halogatják a szülést, amíg kifutnak az…..
Bemutatták a budapesti bérbringarendszer kerékpárjait. A bicikliket többek között a rendszer költségeit támogató Mol vezérigazgatója, Hernádi Zsolt is kipróbálta az ünnepélyes bemutatón. A Mol többszöri licit után lett az évek óta csúszó projekt névadó…..
Az előkészületek kitárgyalása után mai témánk ismét az interjúkkal lesz kapcsolatos, ráadásul egy vendégírás keretében. Engineer001 összegyűjtött néhány pontot, amire érdemes odafigyelni egy ilyen meghallgatás során. "Igen, igen, tudom, hogy volt már itt egy hasonló…..
Klinghammer István felsőoktatási államtitkár szerint évről évre emelni kell a felvételi ponthatárt (azaz tanuljanak többet a középiskolások), de ami még fontosabb, a diákok tanuljanak meg egy idegen nyelvet, mire elérnek a felvételiig: "A mostani 240-es felvételi pontszámot…..
margaritt 2013.08.18 23:38:32
Scagnetti:
1. Ha a közoktatásban nem volt szerencséje valakinek a nyelvtanulással, de mégis meg akar tanulni úgy, h biztonsággal letegyen egy középfokú nyelvvizsgát, van rá lehetősége: pl. nyáron dolgozik, majd tanfolyamra jár, nyáron külföldön vállal munkát stb. stb. Esetleg felvételi előtt egy évet kihagy, és nyelvterületre megy dolgozni. De internetről is letölthet millió tanulást segítő anyagot.
2. Mire megvan a papír, egy praktikus elme rájön arra, hogy semmit sem ér, ha nem tartja magát karban valahogy - és, míly meglepő, használja a nyelvet. És akkor megmarad a tudása is.
3. Van ilyen, és sajnálatos. Én azt mondom, reménytelen esetek nincsenek, és ha szorgalmas, előbb-utóbb menni fog. Van, aki pl. zseniális karmester lenne, de nem megy neki a matek. Érettségi nélkül viszont nem veszik fel a Zeneakadémiára. A büdös életbe nem fog kelleni neki a másodfokú egyenlet megoldóképlete, akkor töröljük el a matek érettségit? Akinek nem megy, és különben sem kell neki....? Sajnos vannak objektív követelmények, ami miatt egyesek szívnak.
4. Tévedés. A versenyszférában többnyire interjúra nem hívnak be, ha nincs nyelvvizsgád. Ez egyfajta szűrő. Ugyanúgy, mint pl. a szakképesítés, diploma. Attól, h van, még nem értesz hozzá, de ha nincs, általában eleve nem hiszik el.
5. Most is mindenki eldöntheti. Eldönthteti, h kíván-e nyelvvizsgát tenni, ami mellesleg a diploma feltétele, vagy nem. Mint ahogy mindenki azt is eldöntheti, h akar-e érettségizni, hiszen a kötelező tárgyak között bőven lehet olyan, ami baromira nem érdekli és/vagy nem megy, és nincs is rá szüksége.
6. Tudtommal a matek is kötelező: érettségi tantárgy, nem? Na, a matek érettségi kábé egyenértékű egy középfokú nyelvvizsgából. Tökmindegy, jó-e a matektanár, aki diplomát akar, le kell érettségiznie matekból is. Büszke bölcsészként, eszembe nem jutott volna lázongni a matek érettségi miatt, hanem lazán letettem jó erős négyessel, vmi hülyeség miatt nem lett ötös. Ja, vagy pl. az igen emelt szintű fizika és kémiaoktatás miatt, mert véletlenül egy igen erős reál gimnáziumban tanultam. Az osztálytársaim többsége mérnök, orvos és közgazdász lett, a nyelvoktatás finoman szóval változó minőségű volt, ráadásul nekünk még az oroszt erőltették, és jééé, az osztály többsége két nyelvvizsgával ment érettségire, de volt, aki hárommal. Mert alapból igen értelmes, szorgalmas emberek voltak, és szerintem a felsőoktatás ilyen embereknek való. Nekem baromira furcsa, hogy a 21. században kis hazánkban, ahol állítólag hemzsegnek az okos, tehetséges emberek, még mindig magyarázni kell, hogy a nyelvtudás alapkövetelmény - nem csak itt, hanem szinte az egész világon. És nem, nem hiszem, hogy ha valakinek stabil nyelvtudása van, akkor a jelenleg elérhető tucat nyelvvizsgatípus egyikén sem sikerül egy vacak középfokút letennie egy általa választott nyelvből. Röhej.
Párizsban iskoláskorú, azaz hat éves lett a Vélib július 15-én. Tudjátok, arról a 2007-ben megnyílt kerékpárkölcsönző rendszerről van szó, aminek keretében mára mintegy 1200 dokkolóállomás, 18 ezer kerékpár került kihelyezésre, amelyet naponta mintegy százezren használnak…..
Másképp növelné a foglalkoztatást az IMF, mint az Orbán-kormány, és kétharmados arányban igazuk is van. Ha alaposabban megnézzük az IMF pénteken nyilvánosságra hozott riportját (pdf), itt-ott mintha a sietség nyomait fedeznénk föl.  Az 5. oldalon a 2012-es 18 százalékos…..
margaritt 2013.04.01 11:17:28
A nők foglalkoztatásának növelése, helyette magas színvonalú gyermekellátó intézményrendszer.

Ez úgy baromság, ahogy van.
A magasabban képzett, jól kereső, jó állással rendelkező nők már most is választhatnak, hogy korán visszamennek dolgozni, kb a baba fél-egyéves korában, vagy otthon maradnak ezen a frankó gyesen, és vállalják az ezzel járó életszínvonal-romlást, illetve, h a karrierjükben nagyon visszasorolják őket.
A képzetlenebb, alacsonyabb keresetű anyák meg így is, úgy is ki vannak szolgáltatva, és sokszor azért maradnak otthon, mert vagy nem vennék vissza őket, vagy olyan feltételekkel, hogy szinte lehetetlen mellette gyereket nevelni, vagy közben megszűnt a munkahely, stb. és mehetnének munkanélkülinek, mint egyes régióban nagyon sokan, kortól, nemtől, gyerekszámtól függetlenül. Vagy törvény ide v. oda, a munkáltató megszabja, h Jucika szülés után 6 hónappal önként és mosolyogva beáll újra dolgozni, mert ha nem, keres mást.

Az államnak sokkal olcsóbb gyest adni, mint magas színvonalú bölcsit, pl, ráadásul a munkanélküliségi statisztikák is jobbak.

Megoldás? Hát elég nehéz, de ez nem csak gazdasági döntés, hanem szemléletváltás is. Pl. a részmunkaidő (sok helyen, nálunk a cégnél is lenne rá igény, sőt a helyettesítést is könnyebb lenne megoldani), a távmunka sok esetben segítene, de ez sem általános csodaszer, ez is inkább a képzettebb, magasabb keresetű családokat segítené.

Sok kiszolgáltatott nőnél pl. azt az intézményesített szemléletet is le kéne győzni,hogy a gyereknevelés a nő hobbija, és a férfiaknak nem való, nem kell kivenni a részüket, max annyival, h eltartják a családot.
Újra terítéken a nyelvoktatás - a legújabb verziót "A nemzeti idegennyelv-oktatás fejlesztésének stratégiája az általános iskolától a diplomáig Fehér könyv 2012 – 2018" címmel tette közzé az EMMI Oktatásért  Felelős Államtitkárság. Kérdés,…..