Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZsoltP

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig öröm új írókat üdvözölni a blogon. KTamás barátunk jóvoltából az e-könyves forradalom egyik korai állomására utazhatunk vissza. Fogadjátok őt sok szeretettel, Dworkyll Kindle: Amazon's Original Wireless Reading Device (1st generation) Gyakran cserélem a kütyüimet,…..
ZsoltP 2012.10.16 10:19:38
@Komavary: Hmmm... az eSlick pdf képességei hiányoznak ám. A lefagyások kevésbé... ;)
Na, hol járunk?(A mappa neve senkit se tévesszem meg.)..
ZsoltP 2012.05.01 10:34:29
Az Opera 11 alfájának megjelenése óta ma először érkezett újabb build. Az eltelt szűk két hét nagy idő, ezt bizonyítja a kilométer hosszúságú változási közlemény is. Korábban szót ejtettem az új telepítőről, illetve arról, hogy annak mérete tovább csökkenhet majd. A…..
ZsoltP 2010.11.02 20:12:22
@knor: +1
IntroMint arról már beszámoltam, elkészült végre az a "gépsor" pontosabban munkafolyamat, amivel végre olyan minőségű epubokat tudok desztillálni a szövegeimből, amik még az én faxnis ízlésemnek is elfogadhatóak. Nosza, van is tülekedés, hogy a szűk 200 kötetes…..
Ma kaptunk egy új előzetest egy kilométeres Core javítási listával. Mielőtt bárki megijedne a telepítő 10.50 Beta-nak azonosítja magát, ennek ellenére 10.60-as és a buildszám alapján feltelepíthető a korábbi változatra. Lássuk hát a listát: Változások listája…..
ZsoltP 2010.06.17 23:50:38
@penge™: Nálam az Avant, aztán az Orca akortájt eléggé bejött. Szerintem nem akartak "Operát" csinálni. Csak az Avant előnyeit akarták ötvözni a Gecko előnyével.
Ha az Avant meglépné azt, amit most a Flock, csak kevesebb kompromisszummal, szerintem elég zsír böngésző lenne.
Egy korosodó közjegyzőné és két dobókocka segítségével sikerült meghatározni a designversenyünk nyertesét, sőt nyerteseit. Mivel az első és a második helyezett között nagyon minimális különbség jött ki, így mindketten kapnak egy-egy Opera pólót, valamint a harmadik…..
ZsoltP 2010.06.07 09:57:40
Véget ért az első Opera designversenyünk nevezése, amit az ezredik blogbejegyzés alkalmából hirdettünk meg itt a blogon, és amelynek a fődíja egy Opera póló. Nagyon jó képek érkeztek, amelyeket használhattok háttérképnek vagy Gyorshívó háttérnek is: elég jobb gombbal…..
ZsoltP 2010.05.28 18:30:30
Néhány napja hirdettük meg játékunkat, amelyben Operával kapcsolatos grafikákat, háttérképet várunk, amelyek közül a legjobb alkotás készítője egy Opera pólót kap ajándékba. Ebbe a posztba tesszük ki az újonnan érkezett képeket, így lehet követni, hogy ki milyen…..
ZsoltP 2010.05.16 21:02:59
@MosoMasa: ja, ott az vagyok én. Amúgy ebből a szürkéből is készült több variáció (eredetilag kék), csak a szervezőkre bíztam, melyiket teszik ki ide az oldalra. zsoltp.deviantart.com/art/Opera-Wallpaper-1680x1050-164006364
ZsoltP 2010.05.20 07:23:36
Most komolyan ezeken rágódtok? Van ennek értelme? Szövegértelmezésen? Meg hogy kinek mit (mennyit) mond az Opera logó? Az legyen a tulajdonosok baja.

Az én képeim egyértelműen háttérképeknek készültek. Azoknak készült, akik Operás hátteret szeretnének tenni a gépükre. Tehát nekik elég sokat mond az Opera logója.

Szeretem, ha egy háttér nem sokszínű. Sőt, azokat kedvelem leginkább, amik a fekete illetve az ahhoz közeli tónusokat használja. Bár vizuális élményt nyújt, de háttérképként zavar a sok ájkendí. Ezért készítettem egyszínű változatokat illetve ezt az egyet, ahol a logó az eredeti piros.

Engem már az O betű pirossága is zavarna a háttéren. Ezt a változatot is azért készítettem, hátha ez tetszik meg a szervezőknek.

Az OperaUnités háttérképnél pedig csak azért van ott a fehér felirat, mert arra gondoltam, hátha én látom rosszul a dolgokat és tévedek és tényleg ott a helye egy fehér fehér feliratnak a képen.

Szóval ezen gondolatok mentén készültek a képek. Szívesen csináltam őket és szívesen küldtem be ide. Személy szerint nem zavar, ha valaki átgondol, továbbgondol másnak a munkáját (A turbón behalok, az király :) ). De ha a szervező másként látja, ám legyen.

Talán nem lenne nagy munka, ha közölnétek, hogy az alkotóktól származó információk szerint az egyes képeken mely elemek sajátok illetve melyek átvettek. Ez így tisztának tűnik, alkotó és szavazó tiszta lelkiismerettel fogadhatja illetve adhatja a szavazatokat.
ZsoltP 2010.05.25 19:52:22
@MosoMasa: zsír! ;)
Tavaly nyáron kezdtem el játszani a Rizikón alapuló, LandGrab nevű online közösségi játékkal. A játék kialakítása profi, a felhasználók hozhatnak létre új játszmát, feltölthetnek új térképet meghatározva annak szabályait, vagy választhatnak a korábbiakból. A többiek…..
ZsoltP 2010.04.27 15:13:11
(spacepunk) Benéztem ide és újra elolvestam a cikket.

Sokban változott azóta a külcsin, a jáékszabályok még testreszabhatóak, hatalmas a térképválaszték, már hagyomány lett a térképkészítő verseny pénz + $account jutalommal (friss eredmény:
landgrab.net/landgrab/MapVote).

Jelenleg 52867 regelt tag van (nem tudom ebből mennyi a fizetős) a Server load: 85% ebben a pillanatban 343 Users logged mellett.

Nekem ebből az jön le, hogy lényegében még mindíg hobbi, de köszi érte ;)
Sokan hiányolták/hiányolják Operából, hogy miért nem külön processzként kezeli a füleket, mint a Chrome. Ez sokat vitatható téma, legalább annyi érv szól ellene, mint mellette, de ebbe most nem mennék bele. Az új widgetmotorban és a Unite-ban rejlő potenciálról ejtenék…..
Magyar Opera Opera 10.51 snapshot 2010.03.12 01:43:00
Új péntek, új előzetes. Javítások az e-mail kliens, Opera Link és könyvjelzőkezelés terén és a JavaScript animációk ezentúl szebben jelennek majd meg. Ismert hibák: A Carakan összeomlik néhány oldalon, például yahoo.com Változások listája: Desktop/GUI: Skin…..
ZsoltP 2010.03.29 13:06:00
@tproli: köszi, eddig műxik ;)
Ez a post elsősorban azoknak szól, akik az Opera beépített RSS és levelezőkliensét használják, de a többiek is kedvet kaphatnak hozzá. A Google Reader egyik előnye az, hogy egyszerűen lehet archiválni a feedeket, míg Operában újratelepítésnél hordozni kellett a mail könyvtárat,…..
ZsoltP 2010.03.28 14:36:36
@zsüi_: Igen, a szinkronizáció lenne a legjobb.
Nem is kellene nagyot lépnie az Operának, mert ott van már neki a portal.opera.com
Az lehetne a webes felülete a feedeknek, az Opera példányok oda/onnan szinkronizálnának...
Talán a címből is kiderült már, hogy a megoldás most nem tizenkettő, hanem 3333. Ennyi annak az összeállításnak a száma, ami ma jelent meg a Desktop Team blogján, és az első 10.52-es előzetest takarja. Amint az a nagy ugrásból is sejthető, számos változás történt a…..
Már kiderült egy ideje, hogy az Opera elkészítette az Opera Mini iPhone-os változatát, amit jövő héten be is mutatnak a Las Vegas-i CTIA Wireless Show-n. Az igazi kérdés azonban még mindig a levegőben van: engedélyezi-e egyáltalán az Apple a Safari konkurenciájának számító Minit…..
ZsoltP 2010.03.23 20:51:01
@Namelesske: ezen már túl van :)
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy remélem eléri azokat a sikereket asztalin is, mint a mobil platformon :)

Amúgy ápr. 1. 08:00
A vártnál sokkal kevesebbet kellett várni rá, hiszen alig két és fél hónappal az első pre-alfa után tegnap megjelent az Opera 10.5 (vagy ha így jobban tetszik 10.50) végleges változata - egyelőre csak Windowsra. Személy szerint úgy gondolom, hogy elsiették a dolgot, egy jó hónapig…..
ZsoltP 2010.03.04 10:28:10
@szellem: Dettó ugyanez van nekem is!

Annyit tennék hozzá, hogy az USB-s változatokkal is így működik.

Eddig sajnos nem találtam megoldást, hátha valakinek sikerül...
Cogito ergo bumm Csipkebogyózás 2010.01.07 08:38:00
Az évi csipkebogyólekvár-dózisunkhoz muszáj szedni is. Szúr, soká tart, de megéri. A puhább szemek közepét kinyomva nagyjából éves vitaminadagot veszünk magunkhoz egy óra alatt, és lassan, mivel Dórimóri szorgalmas, a kosár is telik. Érdekes felfedezés volt, hogy Dönci is…..
Bár előzetesként már több, mint négy hónapja elérhető, hivatalosan csak a legutóbbi bétában mutatkozott be az Opera újdonsága, a Unite. Ezzel a funkcióval kíván alternatívát kínálni a kliens-szerver alapú internetnek, vagy legalábbis kiegészíteni azt. A technika lényege,…..
Akik Firefoxról vagy Chrome-ról álltak át Operára, azoknak szokatlan és kényelmetlen lehet, hogy Operában a címsorból indított kereséseknél egy szó esetén a szó elé kell írni a "g" betűt. Ezt spórolhatjuk meg a következő tipp segítségével. Írd be a…..
Felmerült a fórumokban az igény, hogy a Magyar Opera látogatottságáról némi információval szolgáljunk. Már jó ideje múködik a Google Analytics szolgáltatás az oldalon, ami ennek megfelelően rengeteg információval lát el minket. Ehhez kérnénk a segítségeteket, nevezetesen,…..
ZsoltP 2009.10.03 08:05:32
Magyar Opera Középső görgő 2004.02.13 14:52:00
Az egér középső gombját az Operában többféleképpen is ki lehet használni, főleg akkor, ha internetes, görgős egerünk van. A görgő alapvetően az aktív oldal lapozását segíti elő, másra általában nem használják. Pedig van még néhány érdekes felhasználási módja: ha…..
A Magyar Opera blog meghirdette cikksorozatát, amiben bárki megírhatja, hogy ő hogyan használja az Opera böngészőjét. Ehhez segítséget is talál a kiírásban. Az alábbi írás is ennek az akciónak az eredményeként született, ezúttal Lali jóvoltából, akinek ezúton is szeretnénk…..
ZsoltP 2009.09.24 09:50:20
ZsoltP 2009.09.24 21:00:06
@tdaniel:

Itt mindent megtalálsz az Unite-ról:
unite.opera.com/support/userguide/
Véleményem szerint az Opera egyik legnagyobb problémája, hogy rengeteg hasznos funkciót és beépített lehetőséget hagy elsikkadni. Nincs meg hozzájuk a jó kezelőfelület, vagy egyszerűen hiányzik a reklám. Ez a helyzet a felhasználói JavaScriptekkel és CSS fájlokkal vagy például…..
Az Opera böngészőnek van egy Navigációs sáv nevű eszköztárja, ami a weboldalokon belüli navigálást hivatott egyszerűsíteni, elvileg. Én speciel nem használom, egyrészről azért ,mert a legtöbb oldalon sajnos nem működik a gonosz webes fejlesztők miatt, másrészről meg…..